Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Ma meglepődtem a kúton. 92km mentem és 6.25l tudtam tankolni a gépbe. Ezt úgy ,hogy csak a városban használtam. Ebből volt 8db 2km rövid táv hidegen. Az olyan 6.8l átlag.
Rosszabb sohasem legyen.
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher #29446 üzenetére
- 1.6 az 5 ajtosban 1.4 sedan utan nekem tetszett, de 1.9 dizel VW-hez kepest a lof.szban sincs, pedig 90LE mindketto
- teny, rendesebben mozgatja a 100 loval
- dizelbol is van par fajta, a DTI-k az oregebb, nemet motorok, a CDTI az Isuzu, nagynyomasu dizel
Fentebb irta vki, h a 2.5 DTI olyan egy Omegaban, mintha nem is dizel lenne, lomha...
Tehat ezekkel nem fogsz versenyezni, az biztos. Van Astraba az 1.7, 2.0, 2.2 DTI es 1.7 CDTI. A nagyobbakat itthon nem forgalmaztak, ha jol tudom, es kerdesedhez kapcsolodoan ezek a motorok asszem ugyanazok, amiket B Vekibe raktak. Ertelemszeruen ezek a verziok kicsit jobban is vannak felszerelve.
Teny, h normalis fogyasztasuk van, es pl egy CDTI eleg nyomatekos is. Igaz, annyi elonyuk van, ha nem is sok a Nm, de azt alul leadjak.
Bar... F_Gergelynek 2.0DTI Vekije van, es kicsit leelt volt a moci, sok penzt belevert, h jo legyen... -
zolikaDB
veterán
- enyemben mar nincs EGR, ez 2004-es Z14XE motor, azaz 1.4-es, 90 lovas, azaz van, csak gyarilag lefalazva, leprogramozva
- levegokeringeto kaka, de ebbol is van Behr es Delphi rendszer, asszem utobbi halalozik el gyakrabban
- klimaval eddig gondom nem volt, sot 10 eves, 3 eve van nalam, es a gaz meg mindig OK, hamar fujja a hideget
- nem javaslom az 1.4-et, nyomatekszegeny, varosban zabal, legalabbis nekem, de ha palyazol a kulso savban, akkor 6 literbol kijon
- nalam a motorvezerlo doglott meg, 1000-bol 1-nel elofordul... -
Declare
őstag
válasz
zolikaDB #29427 üzenetére
Hmmm....valószínüleg ebben igazad van...nézegettem a neten, találtam olyat, hogy a H7 izzó helyére teszik be a ledet és az világít. Ez így viszont jó megoldásnak tűnik...[link]
[link]DLR re visszatérve. Amit linkeltél, azok nem is annyira, de van nagyon sok gagyi...de nekem nem tetszik az utólagos ilyen led sor...ez ízlés kérdése. Majd utána nézek mi a követelménye a DLR nek
szerintem kell egy fényerő előírásnak lenni más nem hiszem, hogy van. Amiket fent linkeltem képeket azok tökéletesen visszaadják amit egy DLR nek tudnia kell, így ránézésre
(#29426) RicHarD: Milyen opelod van? H astra? Érdekes amit írsz, én nehezen tudom elképzelni, ha itt úgy hirdetnek egy ledet, hogy astra H kompatibilis, akkor az hibát jelezne.....nem tudom mikor kísérleteztél ezzel, de ha régebben, lehet azóta már fejlesztettek a technikán
-
zeg
őstag
válasz
trassher #29441 üzenetére
Astra G:
-EGR szelep évenkénti takaríttatása
-A külső-belső keringtetés levegőállítója tönkremegy pár év alatt, a legegyszerűbb kikötni.
Ezerféle van belőle, csak kompletten kapható horror áron, a bontós mind 'beteg'.
-Érdemes a klímára odafigyelni és alaposan letesztelni.
Az 1.4-es motorral javaslom, nekem az 1.2-esem 75 lóval rengeteget zabált városban.
A többi -használatból eredő- nyavalya ugyanaz mint a korabeli felszereltségű és árfekvésű járgányoknál,
viszont az alaktrészárak alacsonyak és könnyen beszerezhető hozzá minden. -
trassher
addikt
Sziasztok!
Astra G-kről mit érdemes tudni? Opel-hez semmilyen formában nem értek így abszolút nem tudom miben más az 1.4, 1.6 benzin és a dízeljeit sem ismerem.
Havonta átlagosan 2500 km-t autózok, ebből több alkalommal is 4-5 ember + csomagok. Hétközben városban használom 90%-ban az autót. Ilyen paraméterek mellett melyik motorral lehet jó választás és mi az az érték határ ahonnan indulnak a nem lelakott bontószökevények? Caravan nem érdekel csak 4 és 5 ajtós kivitelek. -
siska4
csendes tag
válasz
Markizmark #29439 üzenetére
az marad.azért köszi!
-
siska4
csendes tag
válasz
Markizmark #29437 üzenetére
igen!gyújtás alatt is és járó motor alatt is ha hideg ha meleg.
-
siska4
csendes tag
válasz
Markizmark #29434 üzenetére
leáll egy pár másodperc után és megint bekapcsol vagy 2-3 másodpercre és megint leáll
-
siska4
csendes tag
nem lehet esetleg hőgomba probléma?elektromos hiba lehet vagy valmi kütyü nem csinálja a dolgát?nem tudom az jelent-e valamit hogy a középkonzol tetejétől valami kattogás jön,mintha valami nem találná a végállást!
-
siska4
csendes tag
válasz
Markizmark #29432 üzenetére
az a baj hogy már gyújtás ráadása után felpörög ha hideg a motor akkor is!
-
siska4
csendes tag
Heló mindenki!Nem tudom hogy jó helyen érdeklődök-e?Nekem olyan problémám van hogy az opel astra G autómnak a hűtőventillátora gyújtás ráadása után felpörög és leáll!
ha rávan kötve a klímahűtő is külön,meg ha nem akkor is csak felpörög és leáll szakaszosan mindkét ventillátor!ez miért van?nem merek hosszútávra indulni vele mert nem vagyok biztos benne,hogy felforrna-e a vizem!Valakinek valami tippje lenne ezzel kapcsolatba?
-
válasz
Markizmark #29428 üzenetére
Azért, persze. Tettem rá ellenállást, úgy jó. Azzal csak annyi a probléma, hogy kegyetlenül melegszik... szóval marad az izzó
-
zolikaDB
veterán
válasz
Declare #29425 üzenetére
Az sosem lesz DRL, még ha jó akaratú is a barkácsod, mert azok a kis lepkefing méretű 5050-es ledek kb színben mások csak, mint a gyertyafény helyzetjelződ. És a foncsor kiképzése miatt a LED nem tölti be a DLR szerepét, azaz nem szórja a fényt, ami egy nappali menetfénynél fontos, h jól lásd...
És nem, nem power LED van a kis görcsben, ami a képeken szerepel. Szétolvadna a foglalat a 0 hűtés miatt.
Ha szép fehér fényt akarsz a xenon mellé, íme: Osram 2825HCBI
Apropó: nem szabályos simán helyzetjelzővel közlekedni. Ha tegyük fel, te DRL-nek nevezed, akkor az meg nem szabályos DRL, mert nincsenek benn a megfelelő jelzések.
Rendes menetfényt is leködlámpázza a bumburnyák fakabát, tisztelet a fehér hollóknak...
Ezek nem tudom miért karácsonyfa igénytelen szarok: [link] -
-
Declare
őstag
diablo1984 Hogyne lehetne használni a DLR-t nappal
arra való. Sőt nem is lehet az autógyáraknak olyan autót tervezni amiben nincs DLR (2014 vagy 2015 től van ez).
Én most írtam, hogy azon gondolkozom, hogy lecserélek minden belső égőt, rendszámtábal világítást LED re. Tetszik is és kevésbé meríti az akkut. Találtam viszont a neten tucatjával ilyeneket is [link]. Ez elvleg CAN-bus os (ami ha jól értem azt jelenti, h kompatibilis a kocsi elektronikájával). Szerintetek ha ilyet veszek azt be tudom tenni a helyzetjelző helyére? Ez nem probléma közúton nem? Egyrészt azt a gagyi hatású sárga kis gyertyafényt kiiktatnám a xenon mellől, ráadásul nappal használva nyugodtan elég lenne a tompítottat felkapcsolnom és akkor xenon fölöslegesen nem ég, elöl is normális fényt adna. Véleményetek?
A másik gondolatom, hogy utánajárok majd, hogy egy autóvillamosságis nem tudja e megcsinálni, hogy ha AUTO állásba kapcsolom a fényszórót (ami most ugye úgy működik, hogy ha világos van nem ég semmi, ha sötétet érzékel bekapcsol a full világítás), akkor amíg világosat érzékel csak elöl égne a helyzetjelző (ami ugye akkor egy ilyen LED es normális fényű égő lenne), hátul nem kapcsolna fel semmit. Ha sötét lesz akkor meg kapcsolja be a full világítást. Szerintem ez tök jól működne és így ugyan barkács módra de mégis egy tök jól használható DLR es kocsim lenne, minden féle gagyi előre ragasztott karácsonyfa izzók helyett (a víz kiver az ilyen utólagos megoldásoktól). Ez szerintem simán megoldható nem?
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984 #29411 üzenetére
A kollega kodlampat akar, azt beszereltetni kb annyi, mint egy menetfeny. De ha kapcsolo is kell, akkor tobb, ui a legtobb kocsiban csak a hatso kodzarot lehet kapcsolni, bontottan a dupla kapcsolos Astra G kb 10-12k.
Akarhogy nezzuk, se nem kinai gagyik, se nem kerulnek 2 okor araba, es az utolso csavarig szabalyosak. Es kivaltja a tompitottat, teljes mertekben, nyilvan tejkodben jobb a tompitott, de ez mas teszta:
Osram -
válasz
neduddki #29416 üzenetére
Az meg a másik dolog, hogy pl amikor süt a nap akkor az esetek 90%-ában meg sem tudod állapítani, hogy világít-e a hátsó lámpája annak aki mögött mész vagy nem. Kivételek ez alól a ledes hátsó lámpával rendelkező autók, de azoknak meg ugye van elöl menetfény, tehát épp ezért nem is ég hátul. Ennek az egésznek az a lényege, hogy előbb észleld a szembe jövő járművet. Arra pedig sokkal jobb a ledes fény, mint a sárga halogén lámpa, ami annyit nem ér sokszor mint egy zacskó szentjánosbogár. Hátul meg senkit nem érdekel mi van
ps: bocs ez nem konkrétan Neked ment
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #29416 üzenetére
HI!
csak hogy legyen mivel vitatkozni:
"II. fejezetA járművek kivilágítása
A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása
44. § [...]
(8)282 Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani." bofudv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
diablo1984 #29414 üzenetére
HI!
ha nem arulod el senkine akkor megdugom de, szbajos tompitott hejejt fel,teve ha megfflle aza egyeb kriteriumoknek, amugy aruld ma rle honna veszitekmert Te a sokadik vagy aki koormszakdtaig ragaszkodik a ehhez
udv
neduddki
mod: a masik kedvencme meg hogy nem laccodik annyor amint a tompiott, ja kerem nemvmi gagyit kell venni
-
válasz
diablo1984 #29409 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy a gyárilag beépített menetfénnyel rendelkező autósokat is büntetgetik? Kétlem, pedig már párszor állítottak meg nappal. Egy autón sem ég a hátsó lámpa amikor automatán bekapcsolja nappal a menetfényt elöl. Sőt... mondok jobbat. Ha automata üzemmódról átteszem a következő állásba, akkor ég hátul is a lámpa, de az első ledek fényének erősségét felezi!! (arra van, hogy este kivilágítsa körbe a gépet) Tompítottnál pedig rádurrantja a xenont is, ekkor szintén felezi a ledek fényerejét. Tehát még csak opció sincs rá, hogy egyszerre használt a menetfényt és a hátsó lámpát.
Éppen ezért nem nyúltam hozzá a kapcsolóhoz csak egyszer amióta megvettem az autót.
-
menetfény arról szól, hogy nem te kapcsolgatod a lámpát, mert elhagyod a lakott területet és nem büntetnek meg ha elfelejted, ráadásul mindig jobban látható lesz az autó
nem pedig a jampizásról és a spórolásról
-
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984 #29411 üzenetére
Szerintem nem a spórolásról szól a menetfény téma, hanem jól néz ki. Máramelyik ... én nem vagyok híve de annyira nem zavar.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark #29410 üzenetére
és mi benne a spórolás? 20 ezerért körbe lámpázni, vagy 90 forintos égőket cserélni 2-3 évente egyet? ráadásul az olcsó menetfények kínai szarok, lehet egy hónapot sem bír ki....
-
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984 #29409 üzenetére
kell hátra is piros led
-
TasiA
senior tag
válasz
Markizmark #29405 üzenetére
A fényerőssége xenonnal érte el a 15 éves "téglalámpa" szintjét. Ahogy a fény az útra vetült, kb 2 tojás forma, oldalra és előre a távolba a fényerő drasztikusan gyengült. A reflektor nyíl egyenesen világított egy szűk sávban, mintha 2 szívószálon át jönne a fény. Oldalra zéró, ráadásul, ha beállítottam a tompítottat egyformára akkor a refi bengán világított, egyik kicsit jobbra fel, a mások balra le. Kész hányinger. Szerintem ne vegyél
-
zolikaDB
veterán
válasz
Markizmark #29405 üzenetére
Menetfény inkább, azzal picit spórolsz is, de legalább az izzót kíméled. A ködlámpát én is vágytam, de.... Annyit még nem ment, h egészségesen megmelegedjen a lámpatest
-
AMD Power
titán
Most mióta megvan az Astra körbe néztem a barit körömben ,hogy kinek van még Opelja. Találtam azért egy párat.
C Corsa, C Corsa, F Astra , J Astra, H Astra , . És persze nem utolsó sorban én.
Jah és párom nagy fiának a barátnője most akar venni egy B Corsát.
-
TasiA
senior tag
válasz
Markizmark #29377 üzenetére
..annyira nem, csak az én szememben a fos kategóriát sem éri el! Én marha vettem egyszer Angel Eye-t, hát ritka szar volt minden téren.
-
Kornel
veterán
nem lesz valakinek eladó G astrája?
-
Nem3sys
tag
válasz
Markizmark #29400 üzenetére
Csak a 2.2-ben kicsit több a kraft mint az 1.7-ben azt se felejtsük el.
Új hozzászólás Aktív témák
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest