- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB #19443 üzenetére
Na ez az
De nekem X20XEV kell, működőképes, hibátlan persze nem új ami papírozható
Jim Tonic: régi história
Olajnyomás zéró, szétszedve nem látni hibát, valószínűleg csapágy is, olajjárat is eldugulhatott, felújítani normálisan minimum 300e, a csere olcsóbb csak találni kellene megfelelő motort ami nem annyira egyszerű. Hirdetnek sokat de vagy a telefont sem veszi fel vagy olyan háttere/állapota van a motornak, hogy az vicc.... hibátlan motor... rákérdezek, hogy mit lehet tudni róla? Nem sokat, kevés km van benne, amúgy hengerfejes vagy volt amelyikbe a gyertyákat törték bele és állt benne a föld/homok... vagy más specialitás
-
pempellini
senior tag
Hát nem számlával,én vittem mindent remélem ki is cserélték.
Mert odaadták a kiszerelt cuccokat.
Még olajat is én vittem Mobil1 new life 0w-40-et remélem az is ment bele.
Arra gyanakszom hogy nem azt rakták bele mert 10000 alatt utána kellett töltenem 1/2 litert most pedig csak talán1 decit. -
törölt tag
válasz
_seth_ #19439 üzenetére
Hmm nekem van erre egy kis javaslatom. Ha valahogy műszakira tudnád vinni, ott ki lehet a motorszámot üttetni, tehát motorkód lesz csak a forgalmiban, így bármilyen papír nélküli blokkot be tehetsz. Ezt csináltuk már octaviával és MAN-al is
Csak hát gondolom motor nélkül nemnagyon tudod műszakira vinni
-
_seth_
veterán
Azt is fel lehet programozni
fero02: még semmi, áll a dolog idő és motor hiányban, eddig egész évben volt valami program, igazán nem is értem rá keresgélni, idei cél már csak az, hogy tél előtt készen legyen, reálisan már csak ennyi fér bele. 1.6 motor annyi van, hogy utánam dobják, 1.8 is akad még, de 2.0 az kevés van olyan amit papírral adnak, 90% angliaiból kibontott de úgy, hogy nem papírozható: pl divat árulni olyan autó motort hazánkban, hogy papírt hozzá úgy gondolta a tulaj,h ogy lefénymásolja a még érvényes angol műszakit és jó lesz... na ja... a motor még üzemben van egy angliai autóban ami még csak kivonva sincs, sőt érvényes biztosítás, műszaki, forgalmi van hozzá
Na ilyenből van sok, a legtöbb meg: papír nincs na jó akkor engedek egy 10-est... kösz nem, 20-at? papír? nincs... viszhall.... Amint alakul valami majd ide is beírom
-
_seth_
veterán
válasz
Jofi81 #19433 üzenetére
Igen, de csak korábban felprogramozott kulcsnál lehet ezt megcsinálni. Egy idegen kulcsot ha megfogsz és ezzel a módszerrel megpróbálod párosítani az autóval nem történik semmi sem. Erre való az opel tech gépe vagy az opcom amivel el lehet végezni a programozását az immonak. Ez csak arra megoldás ha lemerült az elem a távirányítóban vagy még inkább akkor jó ha ki volt véve az akku hosszabb időre az autóból és nem veszi a távirányító utasításait.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini #19430 üzenetére
akkor ott nem kellene vezérlés jellegű problémának lennie. Ha számlával csinálták, én reklamálnák.
Távvezérlő újraprogramozása tényleg csak ennyi?
Téves működés esetén a távvezérlő újra programozása szükséges.
Kapcsolja be a gyújtást: a rendszer 30 másodpercig programozásra kész állapotban van.
Röviden nyomja le az egyik gombot a távvezérlőn mialatt a kulcs a gyújtáskapcsolóban van. Ezzel megtörténik az újraprogramozás.
A központi zár be- és kikapcsolásával győződhet meg róla, hogy a programozás megtörtént.Mert ezt lazán megcsinálom szerelő nélkül
.
-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini #19428 üzenetére
Nekem nemrég volt láncszett cserélve. Azt tapasztaltam hogy hideg motornál sokkal halkabb volt mint üzemfokon. Hidrotőke?
-
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Mostanában furcsa hangokat hallok indítás után,klaffogó hang pár másodpercig nem éle inkább tompa hang.
Láncfeszítő hiba lehet ez?úgy is le kell vennem a szelepfedelet tömítés csere miatt ,hogy tudom megnézni hogy a feszítő adja -e ?
Mindenhol feszesnek kell lennie a láncnak azt hiszem akkor jó.
Corsa c 1,2 twinport -
Ma az okmányiroda 2300 ft.-ért írt bele 2 azaz kettő db szót a forgalmi engedélyembe.
Bejegyzés törölve!
Pff.
-
akos86
aktív tag
válasz
Jim Tonic #19423 üzenetére
A szivattyú? Azt kb fél éve cseréltettem ki vadi újra a szűrővel együtt de mindenesetre lefogjuk ellenőrizni azt is. Akkor valószínű hogy elmegy a nyomás mert miután beindult utána már egyből indul csak az első a nehézkes. Hogyan tudnám orvosolni a hibát? Mérjük meg az üzemanyagnyomást? Köszönöm az infót
-
válasz
akos86 #19422 üzenetére
Rosszat nézel:
Te 47-es kódról beszéltél, de neked a villogtatott kódod van, nem kiolvasott.
A villogtatott kódod alapján.
47 54 Benzin szivattyú relé vagy áramkör, nagy feszültség (Bosch Motronic, Simtec)Azaz jó eséllyel elszállt a szivattyúd, esetleg tele mocsokkal a rendszered (szűrő pl.). Így aztán megmagyarázható a hidegindítási gondod is, nem a hideg motor a gond, hanem hogy x idő után elmegy a nyomás, visszafolyik a nafta, és nem jön újra. Ez magyarázat a rángatásra is.
-
akos86
aktív tag
akkor a 47 hibakód nem az egr hibájára utal?
http://eobdbt.ftp02.raycom.hu/DTC/VILLOGTATOTT%20HIBAK%C3%93DOK/OPEL%20FAULT.pdf
ebben a táblázatban a 47-es hiba :Levegő szivattyú relé vagy áramkör, gyenge feszültség(Bosch Motronic, Simtec)
tudomásom szerint :GM-Multec ECU vezérlőegységem van melyben a hiba 47 Linear EGR Position (XEV systems) az egr szelep le van dugózva de mégis hibát jelez.Valahogy nem lehet kiiktatni ezt a hibát? Nehéz hidegindítás és menet közbeni rángatóshoz lehet köze ennek a hibának?
-
válasz
sziada5925 #19416 üzenetére
Tényleg, a gyújtáselosztóba (mármint a rotor és a fedél) mi is belefutottunk faterral, de ott nem voltak hidegindítási gondok. De nem emlékszem, neki milyen motorkódja volt, de 1.6 Fastra.
-
akos86
aktív tag
válasz
sziada5925 #19416 üzenetére
Gyertyák mind vadi újak. 47-es hiba az egr szelep pozíció hibájára utal mert GM hibakódtáblázatot kell nézni. Valószínű 7végén a megnézzük a folyószelepet is hátha az a ludas :S Továbbá átnézünk mindent remélem valahogy megoldódik a dolog mert ez így nagyon nem fasza :S
-
sziada5925
aktív tag
válasz
akos86 #19413 üzenetére
Érdekes dolog, mert ha ki tudod villogtatni, akkor tárolta a hibát, tehát gépről is látni kellene. A rángatás egyébként (G Astráknál legalábbis) vagy gyújtótrafó, vagy AGR hibára szokott utalni. Gyertyákat nézted, ki vannak égve rendesen? Állapotuk?
F Astránál a 47-es hibára ezt találtam, nem tudom, hogy jó helyen néztem-e: 47 Levegõpumpa / relé – feszültség túl magas -
akos86
aktív tag
F Astra 1.6 16v (X16XEL)
Az autóval kapcsolatban ott tart a történet, hogy rádugtuk számítógépre de ott nem talált hibakódot :S bezzeg ha kivillogtatom akkor mutatja a 47-es hibát és indítás után kigyullad a check engine lámpa is. Tanácstalan vagyok. Reggel ismét nehezen indult és azt vettem észre hogy az alapjárat nem teljesen egyenletes és kigyorsításnál picit rángat az autó. Totál elvagyok keseredve, lehet hogy ezt a szart már sosem lehet megjavítani.
-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002 #19388 üzenetére
Háhááá
megvan a gond. ez a sima átírási illeték amit benyelt a kereskedő vagy az okmányirodás csávó. vmi belső ember intézte az átírást.hát buktam 57200 ftot....
-
akos86
aktív tag
-
akos86
aktív tag
Nagy problémával állok szemben. Az autóm (opel astra f 94 1.6 16v X16XEL)reggelente első indítás vagy hosszabb állás után nehezen indul. A tárolt hiba 47-es mely tudtommal az EGR szelep hibájára utal de azt már ledugóztuk. Találkozott e valaki ilyen hibával természetesen mikor 15-20mp indítózás után beindul utána már pöccre indul. Tanácstalan vagyok
-
válasz
csaresz002 #19400 üzenetére
-
törölt tag
válasz
sziada5925 #19401 üzenetére
Nekem B vectrám van 1.6 motorral szerelve.
A vectra könyv 1.6 tól egészen a 2.5ös motorig mindenhol 0.074l/100km ír
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest