- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanki
addikt
Világítós napellenző: [kép]
Valaki talált már esetleg belevaló led-et a gyári izzó helyett?
Gyárilag elég keskeny van benne (5-6 mm), de amiket lehet kapni az mind szélesebb (9-12 mm)..
[kép - gyárija bal oldalt] -
-Nemtom-
őstag
Sziasztok. 1.7dti isuzu c combo-mmal lett egy olyan problémám, hogy nem lehet leállítani kulccsal. Vagy le kell fullasztanom, vagy ~1 perc után nagy nehezen lefullad magától. Kb. 3 hónapja volt motorgenerálon az autó, nem sokkal utána kezdte csinálni. Természetesen visszavittem, de a szerelő nem talált semmit ami okozhatja a hibát. Valakinek van bármi ötlete? Le kéne műszakiztatnom, de így nem engedik át
-
Ablakos
őstag
G Astra 1.4
Reggeli vánszorgós forgalomban (10-12 fok) bekapcsolgat a hűtőventillátor. Hamar visszatereli a vízhőmérsékletet 90 fok közelébe, de nem korai ez? Mi lesz egy meleg nyári napon...? -
metrion
aktív tag
válasz
Tothgera30 #105732 üzenetére
Amit kiszedtek a kezembe adták, ott volt rajta GM logó is meg hogy Valeo.
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
cappa72 #105729 üzenetére
"Megműtötték, azóta olyan az egyik keze, mint a másik..."
...azóta 2 jobbkeze van, vagy 2 bal?
engem félegyházán láttak el töréssel: csuklómat törtem el kb 14 évesen és fél centivel el is mozdult... helyretették szépen... utána mondták sokan, hogy "soha nem lesz az igazi meg fájni fog frontra, stb" ...3 évvel később edzettünk komolyabban 1 évig és fekve simán ment mázsa fölött 1-1, 83.5kg-val meg 4x6-os széria... úgy hogy 66kg voltam
semmit nem vettem észre abból azóta se, hogy az a csuklóm ne lenne jó
-
válasz
Tikakukac #105728 üzenetére
Sajnos orvosok között is sok ilyen akad.
Gyerekem eltörte a kezét (lelükték a mászókáról az oviban), majd 30°-os szögeltéréssel forrt össze.
A tatabányai orvos azt mondta, hogy "majd kinövi".
Elvittük a Heim Pál kórházba, ott úgy vették fel, hogy "Tatabányán állítólag kezelt törés."
Győrben a kézsebészeten meg ránéztek, és annyit mondtak: "Ez bicska..." (annó, mikor ez történt, akkor jó hírben állott az ottani kézsebészet, a főorvos tiszteletbeli motoros volt, mert ő hozta helyre a motorosok többségét...)
Megműtötték, azóta olyan az egyik keze, mint a másik... -
Na ez az, tök bullshit ez a bekopás, ha így lenne akkor is 1-2 nap után jó lenne. Vissza fogja vinni az biztos, csak kérdeztem, hátha esetleg egyértelmű valami. Végülis az egyértelmű hogy elcsesztek valamit a szerelésnél.
-
válasz
body007 #105724 üzenetére
lezso csak maradjon a PH-nál.
Ilyen nem létezik hogy be kell kopnia. Mi is cseréltük a leírtakat és elsőre is csendes volt. Ennyi erővel a szalonból elhozva is kopognia kellene.
Lehet nem húztak meg valamit megfelelően, megnézetném mással ha ez a szerelő ilyen értelmes. -
Adott egy Opel Astra H. Pár hete cseréltek benne elől rugót, toronycsapágyat meg még valamit a fűtóműben (szilentet azt hiszem). De azóta kormányzásnál kopog valami elöl, kb negyed kormányfordulatonként egy nagy koppanás oda és vissza is. Állóhelyzetben meg lassan hallani, úthibákon nincs, csak kormányzásnál. Tippek? Volt már vissza a szerelőnél, hogy ezt hogy, de akkor elhajtották azzal tulajt, hogy ez normális, be kell kopnia. De most már kb egy hónapja ilyen, s mintha egyre rosszabb lenne.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy K Astra kombit, 1.6 CDTI motorral (110lóerős), 2017-es évjárat. A JSZP szerint A217...kezdetű a motorkódja, de sehol nem találok ilyet.
Euro VI-os motor...így jól sejtem, hogy adblue is kell bele?
Mennyire nyomor motor ez? 185 ezernél jár futásteljesítményben, 184-nél cseréltek vezérlést. -
válasz
Markizmark #105717 üzenetére
Amúgy inkább Sachs kellene - kellett volna, neki már feltették. Egyébként sachs a gyári is, azzal nemigen lehet mellényúlni
-
Markizmark
addikt
válasz
metrion #105714 üzenetére
Szia, többféle szerkezet is van sajnos ami elvileg jó az adott motorhoz, de nem mindegyik egyforma vastag, így a vékony már újan is szarul fog. Ott a boltban ki kell kérni többet és az asztalra fektetve a magasabbikat kell megvenni. Vicc, de ez van.
Amúgy inkább Sachs kellene. -
ncc1701
veterán
-
válasz
MaddeNNNN #105713 üzenetére
Én lecseréltem az astrán. Vagyis pótoltam, mert az enyémen egy zafi antenna volt, ami sajnos hozzá is ért a csomihoz ha nyitva volt. Ez addig volt így amíg egy gyorsításnál lerepült a francba.. Kiderült hogy a felfogatása szét volt rohadva. Vettem ebay-en egy cápát lengyelből. Ezzel egy hangyányit jobb a vétel mint előtte a rozsdással.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Kuplungcserén estem át, de fentebb fog az új mint a régi kopott kuplung és már az is fent fogott. Mit ronthattak el?
Luk tárcsát, szerkezetet és FTE kinyomócsapágyat kapott. A régi alkatrészeket a kezembe adták. :/ -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ncc1701 #105711 üzenetére
Én is gondolkodom rajta az Astrára, de sokan panaszkodnak arra hogy utána gyengébb a rádióvétel.
Még megvárom amíg a középső kijelző teljesen megadja magát aztán kap egy androidos navis multimédiát, ott meg megkérdezem majd hogy lehet-e cápázni jelveszteség nélkül és ők szakszerűen megcsinálják.Volt aki ilyet vett hozzá és azt mondta ezzel jó volt a jelerősség.
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok, 95ös ki corsámon szét akadt a kézifék,középen,hogy lehet vissza akasztani,?már sokkot kapok a sok variáciotol 🤣,köszike
-
ncc1701
veterán
Insigniára próbált már valaki cápa antennát tenni a gyári helyett? Vagy ez nagyon gagyi lenne?
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Végül 835e lett a váltófelújítás. Ebből a hidraulikus szeleptömb volt önmagában 320e. Végül mondtam nekik, h amin kicsit is látszik, h nem lesz jó, azt cseréljék, már oly mindegy, h 600, vagy 800e a történet.
Most mint a vaj, olyan. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
krypton #105703 üzenetére
Állapot függő, ha gondos gazdája volt és nem rúgta el neki hidegen, nem állította le rögtön az autót autópálya 160km/h után hanem járatta a motort hogy a turbó ne 150ezret forogva égesse rá az olajat magára. Megfelelő intervallumonként megkapta a megfelelő olajat (1.4 T esetén GM dexos 1 gen2 vagy dexos 2) plusz kezdődő hibák is orvosolva lettek akkor nagy része elkerülhető/kitolható ennek. Astra J csoportban elég vegyes az összekép. Van akinek már 100-150ezer kornyékén megvoltak ezek, volt aki csak 250 fölött és ott is csak pár dolgot cserélt.
Ezért mondom hogy ne úgy képzeld el, hogy minden egyszerre romlik el. Olyat kell választani ami vagy gondos gazdától van, vagy már cserélve lettek a drágább tételek.A legtöbbet laikusként szabad szemmel vagy egy alapos próba úttal ki tudod szűrni.
Ha szakadt a PCV szelep akkor járó motornál kihúzva az olaj szint mérőt erős szívó hatás és huhogó hang van a nyílásban vagy simán leveszed a műanyag burkolatot és a szelepet lefeded az ujjaddal. Ha nincs baja akkor nincs huhogás.
gyujtótrafó: ha az autó rángat gyorsításnál akkor valszeg trafó+gyertya.
turbó: ha már üzem meleg az autó(víz és olaj is) akkor egy komolyabb gyorsításnál (országúti tempó) elmegy az ereje és kiírja hogy vidd szervízbe az autót. ez valszeg öntvény repedés vagy szerencsésebb esetben csak a turbo nyomás szenzor
szelepfedél alól olajszivárgás is egyértelmű de az addig nem vészes amíg nem fogy az olaj látványosan
váltót nem tudom milyen van a merivában, de gondolom az is az M32-est kapta. ott ha berakod sebességbe majd rálépsz a gázra és megmozdul a váltókar, vagy magasabb fordulatról motorféken erős búgó hangot hallassz az biztosan azt jelzi hogy az a váltó már javításra érett. de ha már kezdésnek kicseréled benne az olajat és nem csak 2.2-2.4 hanem 2.8-3 litert raksz bele már az is sokat segít a dolgokon.
kuplung munkahengerre is van megoldás. kicseréled egyszer fémre a műanyagot és örök életre jó.nem elrettenteni akarlak, csak J astránál nekem ezek voltak a tapasztalatok + csoportban is mindig ezekre panaszkodnak.
ha ezeket nagyjából kiszűröd akkor nem kerül többe mint akármelyik másik 10 éves használtautó. -
mirci18
addikt
válasz
cappa72 #105698 üzenetére
cappa72 köszönöm a választ.
Megmondom őszintén a testvéremnek is Polo van de annyira nem vonz amolyan semmilyen autó.
De sajnos ennyi pénzből ezek az opciók vannak hellyel közzel.gban köszönöm a választ.
Sajnos tudom belépő szint árban de mivel második autónak kell többet nem tudok rászánni.
Sok 3 hengeres Fabia lenne eladó főleg fapados. Pofátlanul drágán ebben az ársávban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest