Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

válasz bandus #34468 üzenetére

Lehet, én vagyok egy antiszociális köcsög (na jó, nem csak lehet... :D), de én ezt nem tudom megemészteni. Nyilván mindenki szeretne kevesebbet fizetni, ezzel eddig nincs is gond. A probléma ott van inkább, hogy még az igény sincs meg a tájékozottságra, és az emberek 90%-a olyan szinten a rövid távú előnyöket nézi, hogy holnapig sem lát kb.

Sarkított példa, de ha kiállnék a Nyugati téri aluljáróba a metró és a combino közé, majd elkezdenék üvöltözni, hogy ingyen sör lesz, ha rám szavaznak, másnap el kellene gondolkodnom, hogy melyik kerület polgármesteri székét foglaljam el. Mert - jól láttuk - hogy ebben az országban előbb az egyik párt választást nyert olyan programmal, amiről a vak is látta, hogy megvalósíthatatlan, majd a másik nyert azzal, hogy "elmútnyócév". Ezek okosabbak voltak, már a program látszatával sem foglalkoztak, igény úgy is csak marginálisan van rá. Akkor meg minek vesződni vele, nem?

És ez a szemlélet tükröződik is szépen a mindennapokban. Felveszem a hitelt, mert majd az állam megment, adót nem fizetek, de nyugdíjat fizessen ám az állam, meg egészségügyet, meg oktatás, meg az édes pékné csöcsét is kb.

Így persze simán el lehet adni a rezsicsökkentést, a frankhitelesek megmentését is, stb. Tovább erősítve a fentebb leírt szellemet, és kész is a 22-es csapdája. Hogy ez az út hová vezet, az senkit nem érdekel, elvégre a jövő maximum holnap jön el...

• concret_hp

addikt

válasz bandus #34468 üzenetére

azért 23 év alatt annyit meg lehetett volna tanulni, hogy nincs ingyen ebéd :U

Új hozzászólás Aktív témák