Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
Pro Koryak #84594 üzenetére
Vagy csak simán angolul és felirat nélkül
-
Maximum1
őstag
Most hogy így téma a HDR és a DoVi, nekem kiég a szemem a feliratos filmnél, mit lehet azzal csinálni, ami a kép élményt nem rombolja annyira?
van valami trükk vagy csak a fényerő levétele? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bigdigit #84591 üzenetére
"Mondjuk én HDR10 és HDR10+ között se látom."
Valószinűleg ez azért van mert a tartalom készítő xarik az egészre, ugyanez vonatkozik a Dolby Vision-re is.
A HDR10+ és a DV is tartalmazhatja akár képkockánként is a metaadatot, de elterjedtebb, hogy jelenetekre osszák fel a filmet és ezekhez vannak különböző metadaatok, ha lusták akkor az egész film alatt csak 1 van, mivel nem kötelező a dinamikus metaadat akalmazása. -
bigdigit
addikt
-
Danex
addikt
válasz
junkpod #84585 üzenetére
Hát elvileg a Samsung nagyobb részt lefed a szinskálán, illetve magas fényerőnél valódi szinekkel éri el azt, nem pedig a fehér led segitségével. (Igy elviekben egy magas fényerőnél lévő sárga/piros szín) valóban sárga/piros lehet QD-Oled, nem pedig kicsit fehéres (W-OLED).
TrueHD hanggal elvileg nincs gond, earc passthrough-al megy, illetve a shieldet köthetem direktbe is a soundbarba és onnan a TV-be. -
Danex
addikt
válasz
Vhiktor #84584 üzenetére
De igazából az a kérdés összességében, hogy mekkora különbség van felhasználás tekintetében a DV és a sima HDR10 között, értem hogy technológiailag, egyik dinamikus másik statikus, de ez gyakorlatban mennyire érezhető ez lenne a kérdésem.
Hiszen számomra aki főleg Plex-ről fogyasztok tartalmat ennek a különbségnek a mértéke határozza meg, hogy nekem fontos-e a DolbyVision vagy sem.
HDR10+ kiesik alapból, mivel a shieldTV nem támogatja, igy csak DV és sima HDR10 érhető el. -
junkpod
veterán
Aligha hiszem hogy "színtelítetség" szempontból lehet különbség OLED TV -k között, ez szimpla beállítás kérdése.
Külső lejátszó és True HD hang igény esetén győződj meg róla, hogy a TV tovább adja -el passthrough módban a hangpojektor felé illetve, hogy a soundbarerősítő rész eARC képes -el? -
Vhiktor
Topikgazda
Nem is az a kérdés, hogy mekkora különbség van, hanem az hogy dolby vision dinamikus metadatot használ, a hdr10 meg nem, csak a hdr10+, de hdr10+ tartalom kevés van. Streaming szolgáltatók tele vannak Dolby Vision tartalommal, ha nem téámogatja a tv akkor HDR10-ben játsza le.
Ezért kell eldönteni első körben, hogy mennyire fontos a dolby vision.
Ha kell a HDR10+ és DV támogatás egyszerre akkor Philips.
-
Peddy789
őstag
válasz
ricsip #84574 üzenetére
Nekem szuper lesz, nem akartam 600nal tobbet kolteni TV-re, igy mar a C1 800 euros olcsositott ara is sok volt, de addig elmentem az OLED miatt, meg azis sokkal jobb mint az ips/VA panelek.
Az hogy kb hasonlo aron tudok veni meg ujabb chip settel meg aztan foleg tetszik.Jah es a masik hatalmas elony hogy talaltam CS-bol 6ev garanciat, a C1-re meg csak 1 ev van.
Nem tudom mennyire lesz kenyszer szornyszulott, en inkab arra gondolnek hogy a C1 panelt olcsobb gyartani, mar jo a gyartas technologia ra, igy tudjak olcsobban arulni, es bizony sok embert nem erdekelnek a TV technologiai hattere, csak akar valamit otthon nezni, es nem akar egy vagyont kifizetni ra, mert ez csak egy TV szamara
Biztos jo ez az EVO panel, nem vitatom, en speciel nem akarom tudni miben jobb, kifejezetten nem erdekel, mert minel tobbet tudok rola annal jobban fog zavarni a C1-hez
Sokszor meglapitottma mar hogy neha az a legjobb megoldas hogy az ember elmegy a boltba, megnezi melyik tv tetszik, aztan megveszi. En pont ezt csinaltam, philips ambilightot akartam venni, de a boltban nagyon nem volt jo a kepe, szurke volt a fekete meg nemtudom. Aztan lattam az LG oledet, ami tudtam hogy szuper csak draga volt eddig, kicsit nezelodtem hol a legolcsobb es igy jutottam e a CS-hez. -
Danex
addikt
Üdv a jelenlegi rendszerről terveznék fejleszteni Philips 55 706, HW-Q70R, nVidiaShield Plex forrás főleg.
Hangra samsung HW-Q995B-t néztem ki, TV-ben viszont nagy dilemmában vagyok. Alapjába véve tetszik a Philips ambilight megoldása, árban a 700e körül vagyok max (mediaban van 0%-os részletre ami a mostani infláció miatt előnyös lenne), de a jobb képért le tudok mondani az ambilight-ról.
Tehát Philips 807, samsung S95B, LG G2.
Philipsnél pro: amiblight, dolbyvision, hd10+
contra: legdrágább, kevés review
Samsung pro: legszebb kép? telt szinek, olcsóbb, soundbarral össze tudna dolgozni
contra: hiányzó dolby vision
LG pro: 5 év garancia, dolbyvison, véknyan falon van, megbizható
contra: nincs ambilight, nem is a legteltebb szinű
Ha jól gondolom mivel a belső lejátszókból egyik sem tud truehd dolbyatmost kitolni magán plexből igy a külső lejátszó az kötelezően marad. Az nVidia shield viszont nem tud hdr10+t , szóval a samsung esetében csak a statikus hdr maradna ha jól gondolom.
Ez jelenthet lényegesebb hátrányt a dinamikus dolbyvision-el szemben?
Ezek tudatában melyiket választanátok? Itt visszaolvasva szinte mindenki G2(C2) vs S95B hozza fel, olvasni hogy van aki G2-ről vált S95B-re, de nálam ugye a shield is közrejátszik.
Előre is köszönöm! -
Ijk
nagyúr
Sony Oledeken (77A83J) minden USB port ad áramot amikor ki van kapcsolva a tv?
Van egy transmitterem mélyládához ami ha nem kap áramot kikapcsolja a ládát, ha kap akkor be és USB-n keresztül gondoltam rákötöm TV-re. A soundbaron aminek a kimenetére kötöttem sajnos nincs USB aljzat, csak HDMI-e-arc amivel azt standby-ba is teszi a tv. -
esicyhun
tag
válasz
SaitoX #84548 üzenetére
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy azt honnan lehet tudni, hogy WBE panelt kaptam? Egy C8 a szerviz menüben még nem írja ezt ki, mint az újabb modellek.
Nekem is mondta a szerelő, hogy újfajta panelt kaptam, más volt a csatlakozója és az elektronika elrendezése is, de bővebb infóm nincs. Amúgy én meg vagyok vele elégedve, a C8-as régi menüje nekem jobban is tetszik, mint az újabbaké (48C1 is van a hálóban). Nyilván a régi webOS veruió egy idő után hátrány (lesz).
-
bigdigit
addikt
Most tűnt fel már működik az energia felhasználás funkció smart things alkalmazásban február óta. Max felhasználásom 4kw volt eddig havi szinten.65S95B.
-
Maximum1
őstag
Hisense A85H szériában milyen panel lehet?
Annyit tudok hogy LG, de lehet ez már EVO? -
alaves
addikt
válasz
Skylukos #84564 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e előzmény naplózás, de nincs jelentősége, mert az LG-nél nem a kötekedés a cél (lásd Samsung), hanem a vásárlók megtartása. Lakáson történt javításnál nálam soha nem néztek szerviz menüt (4 alkalom), a hiba elbírálása is fénykép és leírás alapján megy, de a vevőnek szinte mindig igazat adnak. Ha valami nem jó vagy valamilyen jelenség meghaladja a felhasználó tűréshatárát (pl. akár 1 pixelhiba legyen is az) szó nélkül cserélnek kijelzőt vagy egyéb modult.
-
blakey
titán
válasz
Squirrel #84565 üzenetére
Nem, viszont ez egy fórum ahova többnyire 2 dolog miatt járnak az emberek, érdeklődnek és a problémájukat sorolják fel. Ennek okán arányaiban több panaszt olvashatsz, mint egyébként. Nyugodtan vedd meg, elég kis százalék az esélye, hogy hibásat fogj ki, ha mégis, akkor tudod mi a teendő. Korábbi OLED-ek esetében nem volt egyértelmű, hogy WBC vagy WBE kerül bele, tavaly óta sokkal egyértelműbb, hogy mivel készülnek, LG-nél pl. ott virít, hogy EVO.
-
salapp
addikt
válasz
Az lcd tévéknél meg a felhősödés, ugyanúgy a pixelhibák, stb. és ha "jó", akkor is messze áll a tökéletestől. Nálam plem a gyenge betekintési szög volt mindig a legnagyobb gond.
Amúgy nálunk négyből négy Sony OLED elsőre jó volt. Viszont azt el kell fogadni, hogy a neten sokkal hamarabb jelenik meg a panasz, mint a dicséret. -
NoMagix
addikt
válasz
Így voltam vele én is.
Paráztattam magam feleslegesen.
Majd egy évig olvastam a topikot, na mondtam is magamnak nekem nem kell oled. Ezek után hányinger LCD tévék jöttek mentek nálunk,
megelégeltem a dolgot és vettem egy LG CX55-öt, már két éve örömmel használjuk úgy ahogy a többi tévét is (sok xbox, tévé és flm külső lejátszóról) és semmi hiba nincs vele. -
Squirrel
őstag
Egyébként ez az oled vásárlás tényleg ennyire panel lottó? Itt oldalakon keresztül csak arrol lehet olvasni, kinek hányszor cseréltek panelt pixelhiba, tinting, banding, beegés meg még ki tudja mi miatt. Egyre jobban elmegy a kedvem ennyi pénzt kiadni, mikor magamat és a szerencsémet ismerve tuti kifogok valami hibás panelt.
-
Skylukos
tag
válasz
alaves #84551 üzenetére
Ha ezeket a tpc, gsr a service menűben kikapcsolom, az gondolom okozhat garancia vesztést, de ha a hiba bejelentés elött vissza kapcsolom azt vajon megtudják állapítani az lg szervizesek hogy valamikor ki volt kapcsolva? Tehát a szerviz menű beállításoknak van elözmény memoriája?
-
Peddy789
őstag
Sziasztok, LG oled C1 A2 es CS kozott gondolkodok.
LG OLED55CS6LA - 1000 £ 6ev gari, +200 fontos ajandek hangszoro
LG OLED55C14LB - 800 £ 1 ev gari
LG OLED55A26LA - 850 £ 6 ev gariMelyik tunik a legjob dealnek? Ma megszeretnem rendelni valamelyiket. Nagyon kevesleirast talaltam a CS-rol, annyit kb hogy az egy C1 panel a C2-es proceszorral meg softwarrel. Ezek alapjan a 6ev garis CS 1000 ert ha eladom az ajandek cuccot minimum 150ert, akkor nagyon jo dealnek tunik 850-ert.
-
alaves
addikt
válasz
junkpod #84555 üzenetére
- ASBL (Auto Static Brightness Limiter) =~ TPC (Temporal Pick Brightness Control): statikus képek esetén csökkenti a fényerőt a kijelző teljes területén (LG: sötét jeleneteket is statikus képnek érzékelheti)
- GSR (Global Sticky Reduction) elég értelmetlen definíció, az ASBL-en felüli egyéb sötétítési ('dimming') funkciók vezérlése: 'Logo fényesség csökkentése' (nem kapcsolja ki csak az erősséget, érzékenységet csökkenti), ABL. -
so_ha
senior tag
válasz
madkiller #84552 üzenetére
5.300€ és 5.400€ volt a nyitó ára, de már most van 4.400€-on több ajánlat (ez a mai euró árat átszámolva 1.628m, de nálunk jellemzően alacsonyabbak az induló árak, mint tőlünk nyugatra).
-
madkiller
őstag
Jól olvasom , hogy a 77C3 2 misin fog nyitni? Így nem sok esélye lesz a 1.5málnás samsung qd-oleddel szemben....
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Korábban már írtam, de néhány napja rájöttem, hogy az LG C8-amban azért lett totálisan rossz a kép, mert a GSR valószínűleg hibásan működik.
Az eredeti 4 éves panel helyett, most egy új, WBE panel van benne. Ahogy azt többen írták, elképzelhető, hogy a TV ezzel a panellel nem kompatiblis rendesen.
Konkrétan, játékoknál azt lehet tapasztalni, hogy a fényerőt kb a felére, bár néha talán még az 1/4-ére is leveszi, ha túl erős szinek / fények lennének, így napközben szinte élvezhetetlen.
De ha lejátszok egy szinesebb filmet, rajzfilmet, akkor is hasonló tapasztalható.
Pl. ha be van kapcsolva a dinamikus színeket videólejátszás közben, akkor az tűnt fel, hogy a világosabb részeknél tökre hülyén fog kinézni a kép, mintha lejjebb venné a kontrasztot (így nagyon könnyen érzékelhető).Mióta kikapcsoltam a GSR-t, mindez megjavult, és semmi probléma nincs a TV-vel, ettől függetlenül ez azt gondolom, hogy nem normális. Legalábbis feltételezem, hogy egy új WBE panellel rendelkező TV (C1, C2) nem ilyen. Ha igen, sokan panaszkodnának
Érdemes lehet megkeresnem ezzel a hibával az LG-t, vagy felesleges, mert úgyse nagyon tudnak vele ők sem mit kezdeni, és használjam GSR nélkül?
GSR nélkül mindössze annyit tapasztalok, hogy bizonyos esetekben világosabb a TV, mint volt. Teszem azt, egy játéknál ha az előző WBC panellel 50-es fényerő mellett játszottam, most van hogy lejjebb kell vennem 40-45-re. Kb ilyesmi.
-
ricsip
addikt
válasz
fulton #84541 üzenetére
négyszögletest semmilyen infirmatikai jellegű eszköz elé nem szabad tenni. De olyan ups-t már szerintem nem is árulnak, az annyira hulladék. Remélem te is csak poénból írtad. Ha van ilyened, méhtelepen a helye. A kváziszinuszos a következő lépcsőfok, de az is még eléggé ellensége a kapcsolóüzemű tápoknak (mint amilyen a tv-ben is van). Szóval nem feltétlenül kötném egy milliós tv elé. Az érzékeny elektronikákhoz valódi szinuszos ups kell! Azokból van online (ez a nagyon drága) és a line-interaktív, ez a technológiailag fejletlenebb, de cserébe hétköznapi felhasználásra még gazdaságosan működtethető és megfizethető. Valamint már ez is megfelelő minőségű erre a felhasználásra.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy Sony 77 col oled tv-m. Nem tudom van-e itt olyan aki szünetmentest pakolt a tv-je alá. Én ezt tervezném, az lenne a kérdésem, szinuszost kell vennem vagy négyszögjeles is jó? -
aliali
csendes tag
válasz
Farkassacred #84533 üzenetére
chrome bongozo háttérben ,szembe kicsi van alul pink.
valós tv műsoron is látszik de az csak oldal rol , de nem minden műsoron.
a fehér reklám csík rózsa lesz, oldalon nézve de nem mindegyik
zavaros 500.000 tv.
Mindegy vissza megy .
14 napos elállási jog
Köszönöm szépen mindenkinek segítséget -
alaves
addikt
válasz
Farkassacred #84529 üzenetére
Igen, a Sony az egész TV-t cseréli, beégés esetén is. Területi szervizestől tudom, hogy nem szokott gond lenni, hogy a Sony központ elutasítana vásárlói kérést OLED vonatkozásában, beégés esetén sem. A Philips (Szerviz Kft) vezetőjétől tudom, hogy a presztízs miatt ők is szinte mindent megoldanak, beégés esetén is, nem veszíthetnek vásárlót. A Panasonic lengyel központja kicsit háklis, de nem vészesen.
-
Lujo123
junior tag
-
Skylukos
tag
Lg C2-nél google assistantra vagy alexara nincs valami trükk a mi régiónkban még?
-
abyssc2
tag
Ha Burn in történik az OLED TV-n, arra a garancia nem érvényes?
Több helyen is ezt olvastam, valaki tudja, mi az igazság? -
aliali
csendes tag
válasz
Vhiktor #84517 üzenetére
ha az egy alap betegség az lg oled panel ban.
Mi bisztosijta hogy panel csere után vagy egy újat rendelni nem lesz ujra ilyan.
nem tudum hány % eladót g2 ilyan panel .
1000 bol 1 ?
Úgy olvastam hogy ha van rajta az a tinting nem múlik él magatok
de egy másik tv ebben ha nincs benne van nagyon pici akkor az később nem jönn elő , illetve nem lesz rosszabb .
jó kérdés . -
junkpod
veterán
válasz
#72042496 #84512 üzenetére
Ha ilyan pontos igényei vannak bárkinek, az jó, mert akkor tudja tudatosan mit keressen és a fícsör lista alapján tud megfelelő készüléket választani.
Ezt a DTS-iszonyt amúgy én se értem, de Blakeynak igaza van. A Dolbynál úgy néz ki sokkal komolyabb marketing szakemberek dolgoznak és jobban el tudták adni a terméket. Talán a DTS-fejlesztőknél több pénz marad szakmai dolgokra? (Ha csak az elnevezéseket megnézed: Dolby Vision, Dolby Atmos vs DTS:X...) -
aliali
csendes tag
válasz
alaves #84507 üzenetére
köszönöm .
igen még bőven van 14 napos elállási idő , 3 napja vettem.
csak nem tudum a következő g2 ilyan lesz vagy ennél rosszabb .
fálra van szerelve, tv saját tiplit használtam .
Ügye a tiplit nem kell ki venni a falból amikor vissza viszem a tvt ?
Úgy tudom mindent eredeti csomagban kell vissza vinni -
blakey
titán
válasz
#72042496 #84508 üzenetére
Most nem akarok senkit bántani, de értettétek, amit írtam? Régebben kb. 50-50% (lehet, hogy 55-45% a DD javára) volt a DTS-DD arány, most olyan 80-20% a DD javára. Példa, az utolsó előtti James Bond filmig DTS és tsai volt az eredeti hang, az utolsó már DD Atmos. Nekem is rengeteg DTS filmem van (ezek jellemzően régebbi filmek), de a mai filmek nagyobb arányban DD és tsai-ban jelennek meg. Az, hogy a Disney miatt jöhet vissza a DTS, majd meglátjuk, de piacot veszített, egyértelmű.
-
törölt tag
válasz
blakey #84502 üzenetére
A Bravia Core és talán már a Disney+ is támogatja a DTS:X hangot (ez egy veszteségesen tömörített változat ha jól értem, nem a lemezeken levővel azonos). Látszólag a Disney+ az oka, hogy az idei LG tévékbe visszatért a DTS támogatás. Én filmeken is elég nagy arányban találkozom DTS sávval, többnyire DTS-HD-vel.
-
alaves
addikt
válasz
aliali #84499 üzenetére
Ha nem tudod elfogadni, elállsz a vásárlástól (ha még lehet) vagy kérsz kijelző cserét, lehet hogy kisebb mértékű lesz, amely már belefér a tűréshatárodba. Ha akkor sem jó, további csere. A 3. csere előtt kérhetsz csereutalványt, pénzvisszafizetéssel. Vásárolhatsz helyette QD-OLED-et, annál nincs ilyen jelenség.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84505 üzenetére
Írtam.
-
blakey
titán
válasz
Squirrel #84501 üzenetére
Csak a DTS "családdal" nem tud mit kezdeni. "Streamingen" nincs DTS, pontosabban eddig nem találkoztam, holott az eszközeim tudják, ismerik, DD, DD+, és Atmos van, meg természetesen 2.0 PCM. Amúgy a DTS valahogy homályba került, csak régi abyagokon van DTS-em, valahogy az elmúlt években a DD volt előtérben. Állítólag "visszajon"a DTS is.
-
Squirrel
őstag
válasz
ricsip #84500 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Igen, tudom, hogy a dolby és dts két család, azt nem tudtam, hogy az lg mit kezd ezek leszármazottaival. Ezek szerint a dolby családból csak az dd plus-szal és bizonyos atmos-szal semmit, a dts családdal meg alapból semmit. Letöltött rip-eknél eddig is nézni kellett, mi jön le, mert az erősítő se ismer mindent, de a tv legalább kiküldte a jelet és az erősítőn múlt, mi lesz vele. A streaming nem tiszta, nyilván pcm sáv miatt valami hang lesz, de ha van dts hangsáv, bosszantó, hogy ezek szerint azt nem lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Léghűtés topik
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux Mint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- További aktív témák...
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest