- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Ez a fostalicska LG mi a fenéért dobja a wifi jelet? Kb minden második bekapcsoláskor jelentkezhetek be a wifire. A 10 eves panasonic sose csinált ilyet.
-
Squirrel
őstag
válasz
junkpod #102712 üzenetére
Igen, minden hdmi-hez beállítom, hogy tv hangszóró. Jobb alsó sarokban van nálam az utolsó választott hdmi. Elég, ha a légegér mutatója fölé megy, bekapcsolja az avr-t. Vagy rámegyek mondjuk hdmi 4-re (amazon firestick), kikapcsolom az erősítőt. Távirányítón home gomb, megint bekapcsolt. Szerintem a buzi lg software tolja ilyenkor a cec jelet mindig és az anthem elég hülye hozzá, hogy ne irja felül. Az AVSforumban kérdeztem az avm70/90-es topikban, senkinek nem működik rendesen lg tv-vel, de soknál samsunggal se. Rendelek egy hdmi cec less adaptert, az az olcsóbbik megoldás és megnézem. Az is lehet, hogy a két stick valamelyikhe kavar be, bar a cec azokon nincs engedélyezve
-
Squirrel
őstag
Én továbbra is naponta felk.rom az agyam az earc-on. Tököm tele van ezzel a hdmi bemenet váltasnál bekapcsolja a házimozit. Egy hdmi audio splitter/extractor az earc-ra dugva megoldaná a problémát?
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102369 üzenetére
És mivel játszod le a filmeket? A tv mediaplayerével? Mert elvileg az lg nem sok hangformatumot támogat. Épp ezen elgondolásból vettem hdmi-s qnapot. De elszoktam tőle, hogy itt kerreg a nappaliban, most zavar. Ha száműzöm innen és tv-n játszom le, átmegy az előfokba minden hangformátum rendes nagy sávszélességgel?
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102367 üzenetére
És a firestick hova volt bedugva? Nekem most az anthembe van. Az earc-on minden hang átmegy a tv-ből? Erősen gondolkodok rajta, hogy a nas-t leköltöztetem a pincébe. Még jó, hogy hdmi kimenetűt vettem, hogy jól összekötöm az erősítővel, milyen klasszul fog szólni. Most üzemelem be, 5400-as hdd-k ide vagy oda, van hangja. Csak nem tudom, hogyha a tv-n kezelem a nas-t wifin keresztül, akkor az az earc-on átküld minden hang formátumot vagy csak amit a tv kezel?
-
Squirrel
őstag
Hülye kérdés, hdmi stick-ek, kábelek dugdosása előtt továbbra is teljesen kikapcsolni/áramtalanítani kell/ajánlott mindent?
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a válaszokat és tanácsokat. Előfok és tv is earc-kal rendelkezik es köztük ez az egy kábel van. A tv-be ezen kívül a tv szolgáltató (sunrise) stick-je van beledugva, az anthemben meg az amazon firestick illetve a qnap nas hdmi kimenete. A tv saját appjait használom netflix/disney/amazon prime streamre (ezek hangjait szeretem napközben mozik esetén az anthemre küldeni), a firestick-re meg sikerült ráapplikálni az otthoni skyshowtime-ot, de ehhez vpn kell. Pont emiatt vannak külön a streamek, mert a többi nem megy vpn-nel, a skyshowtime meg nem megy anélkül. És sajna nem elég a cyberghostot ki/be kapcsolgatni, sokszor kell a cache-t törölni, hogy ne érzékeljék az app-ok, hogy korábban ment. Bonyolult helyzet ... Kipróbálom akkor a hétvégén, hogy átdugom a szolgáltató stickjét is az anthembe passthrough-val. Nem értem, miért nem lehet a tv-ből egy sima hdmi-t audio kimenetnek használni.....
-
Squirrel
őstag
Ugyanaz a problémám, mint hunspikey írta. Este én sem akarok 7.2-ben hallgatni falat remegtető effekteket, mert asszony lecsesz és nem lesz sz.. hancúrozás.
Ha bármelyik másik hdmi-t használom, a streaming hangja nem jön ki az anthemre. Ha optikait használnék, nem lenne atmos és társai. Megjött végre a szűrős elosztó, ma beröffentem a nas-t és megnézem arról passtrough-val mit lát a tv. Gyanítom ahogy átváltok rá, ugyanúgy bekapcsolja az anthemet, mint az anthembe dugott firesticknél. Nem tudom, mi a gyenge láncszem, az anthem vagy az lg. Lehet mindkettő, bár mint írtam több fórumon olvastam hasonló problémát lg/sonoff párossal. -
Squirrel
őstag
válasz
Celtis #102287 üzenetére
De a hang átmegy? Illetve a tv látja az erősítőbe dugott firestick/nas passtrough képét? A cél az, ha azt szeretném, hogy a stream az erősítőn szóljon, bekapcsolom azt a távirányítójával, a tv-n kiválasztom az earc audio kimenetet és szóljon. Na ezt most sehogy nem tudom elérni. A buzi lg bekapcsolja állandóan az erősítőt, akár akarom, akár nem.
-
Squirrel
őstag
válasz
powerup2 #102282 üzenetére
Én a vt60-as plazmát cseréltem g4-re. Meglepően nagy volt az ugras fényerő, képminőség tekintetében. Ennek ellenére folyamatosan motoszkált a fejemben, hogy tényleg megérte-e ennyit kiadni rá (ugye 83 coll), nem lett volna-e elég egy minled, áruházakban demókon azok is szépek (mondjuk a 80 coll feletti csucs miniledek nem olyan sokkal olcsóbbak a g4-nél). Múlt héten Anyukámnál néztem otthoni környezetben egy Sony-t, azért oled után elég gyatra volt
úgyhogy megnyugodtam.
-
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984 #102274 üzenetére
Na, rákeresek!!! Másoknak is volt hasonló gondja, külföldi fórumon olvastam, lg hivatalos válasza az volt, hogy ez ilyen, nincs rá megoldás, earc a priority kimenet, ha valami rá van dugva, bekapcsolja. Hat b...szák meg
És ez mit csinál? Ha bekapcsolom az erősítőt, jön a hang, ha nem kapcsolom be, a tv szól?
-
Squirrel
őstag
Tegnap az earc-on ugy felhuztam magam, hogy a földhöz b..sztam az egyik távirányítót. A hülye LG vagy Anthem eljutott oda, hogy 1 hétig ment az, ha a tv-t bekapcsoltam, végre nem kapcsolta be a procit. Ha hdmi bemenetet váltottam a tv-n, akkor igen, ezen is b.sztam az agyam, de mindegy. Tegnap ez a szutyadék eljutott oda. Hogy mar a tv kib.szott főmenüjében is állandóan bekapcsolta a procit. Kimenetet atállítottam tv-re, alkalmazas minden bemenetre ok (bár minek, ugyis visszaállitja a bunko LG), erősítő kikapcs. Erre azonnal visszakapcsol. Megint kikapcs, vissza. Futottam így 4-5 kört, gyerek mar fogta a fülét ugy szidtam a kibasz..tt LG-t. Aztán földhözvagtam a távirányítót. Vagyis szőnyeghez. De nem tört szét. Szerintetek mi a franc baja van ennek az earc-nak???
-
Squirrel
őstag
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de ezt az automatikus panelfrissítést hogy kell elképzelni? Mit csinál olyankor a tv? Én valahogy úgy képzeltem, lefut rajta valami teszt vagy ábra vagy nem tudom mi, de ezek szerint nem...
-
Squirrel
őstag
Gratulálok a tv-hez!
-
Squirrel
őstag
válasz
Borisz76 #101530 üzenetére
Tv-n mi csak az angol csatornákat (bbc one, two, channel 4 e4 és tarsai) nezzük, szerencsére egy darab magyar csatorna sincs. Ezekre meg ejszaka a nyugalom miatt a streamre is jo a tv hangszoroja. Nas-om van hdmi kimenettel, az, meg az amazon stick van a prociba dugva. A sticken megy vpn, hogy a skyshowtime-ot tudjam fogni, ezert a többi streaming ami megy vpn nélkül is a tv appjárol fut. Szóval itt kicsit lehet át kell mindent a fire stickre tenni a kábel tv szintèn stickes, azt is atdugom a prociba és kapnak egy passtrough-t. Azért tényle a röhej kategória, hogy ezt a rohadt cec-t nem lehet rendesen beállítani. 2 napja sz.patom magam vele.
Tv képe viszont gyönyörű. Nem tudom, kinek kevés a fényerő, nekem kiégeti a szemem.
-
Squirrel
őstag
Sdr-nél 30-on van, köszönöm.
Ha. Cec power off-ot nem kapcsolom be, attol bekapcsolja sajnos. Ez egyszerűen ez az arc kezelés egy vicc. Vagy a stream csatornákat csak tv-n hallgatom vagy minden egyes kibebaszott belapcsolásnál, kezdőképernyőre lépésnél bekapcsolja a hülye lg a procit.
-
Squirrel
őstag
Így nem kapcsolja be, de a tv-n váltok csatornát, bekapcsolja a rohadék.
Tv mindenhol filmmaker módban van, oled pixelek fényereje 100 streamingnél, 30 kábelcsatornáknál. Dinamikus kontraszt kikapcsolva. Jó így? Mast nem állítottam. A hanggal meg sz.pok.
-
Squirrel
őstag
Nem csak a ps. Én mindjárt kidobom az egesz kibebaszott tv-t meg procit, annyira felbasz ez az earc. Egyszerűen nem lehet beállitani, hogy ne kapcsolja be a procit se tv bekapcsolásakor, se bemenet váltásakor. Ha meg a procin kikapcsolom a cec controll-t, akkor meg hiába állitom rajta a bemenetet arc-ra, nem lesz hang. A 10 éves plazmán a CA erősítővel ez gond nélkül ment. Az anthem/lg pároson ez megoldhatatlan feladat. Baszódjanak meg.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok. Az Lg g-s tv-k a hdmi output-on küldenek erősítő felé audio-t? Mondjuk atmost és tarsait? Ez a fos earc csak szivás. Akármit akárhogy állítok, procit mindig bekapcsolja.
-
Squirrel
őstag
Végre rájöttem, miért nem ment ki a hang a procira. CEC kontroll ki volt kapcsolva
tegnap éjszaka vagy 2 óráig tököltem hiába...
-
Squirrel
őstag
Hát nekem a plazma után ez egyáltalán nem hullámos. Az sokkal szarabb volt, tudtam vele élni 10 évig
tartalomnál ebből se azzal, se ezzel semmit nem veszek észre. Szerintem örülni meg élvezni kell egyszerűen, sajnos semmi nem tökéletes és ez ellen semmit nem tudunk csinálni. Kb ha akarunk bármibe bele lehet kötni, néz csak szét akár a saját lakásodban, házadban is. Veszel egy új bútort, ha gondosan végignézed, biztos lesz benne hiba. Veszel egy bármilyen autót, azon is. Még a gyári, zsírújon is. Én sajnos mindig a tökéletesre törekszem mindenben, kikészít már egy új kis karc is pl. a parkettán, próbálok javítani magamon, mert kikészítem ezzel a tökéletesre való törekvéssel a körülöttem levőket
tesztábrázásnál is inkább a pixeleket vizslattam. Egyszer halunk, próbálni kell az élet apró (jelen esetben nem annyira apró) örömeit élvezni
-
Squirrel
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat meg a gratulációkat
Most sz@patom magam a hdmi-k beállításával meg tesztábrákkal, hogy milyen banding/tinting szívást adott a panelottó. Talán full fehéren jobb oldalon picit rózsaszínes, de tartalomnál nem látom. 4k videók gyönyörűek. -
Squirrel
őstag
Egyelőre gyári beállításokon megy filmmaker módban. Hogy használjam? Állítsak valamit? Pixelhibát nem latok, dolby vision kiégeti a retinámat
-
Squirrel
őstag
Gyönyörű képe van. Egyértelműen szebb, mint a plazma volt, kivéve az sd adásokat. Angol csatornákat nézünk csak (E4, film4, channel4 stb), ott az sd-k a plazmán kevésbé voltak zavaróak, lehet mert kisebb volt. De stream vagy hd csatornák gyönyörűek.
-
Squirrel
őstag
Köszönöm szépen
97-es nagyon jó lenne, ma lottóztunk, ha nyerek veszünk egyet
-
Squirrel
őstag
Valahol azért csalódott vagyok, azt hittem durvább a méretkülönbség. persze nagyon örülünk. Kértetek képet a méret miatt.
Előtte ( Panasonic VT60 65 coll)
Utána (83g4) -
Squirrel
őstag
Kb. mikor szoktak kijönni az lg aktuális premium távirányítói? Amit ehhez a g4-hez adtak, az szerintem szégyen. A redditen írta valaki, hogy a pm23-ast nem ismeri a g4-es.
-
Squirrel
őstag
Kinyitottam a tv dobozát. Ez most komoly, hogy ez a 40 centis konzol tarja a falon a 45 kilós 180 centi széles tv-t? Kicsit elborzadtam.
A másik kérdésem, jók a gyári tiplik/csavarok vagy vegyek komolyabb, pl. Fischer tipliket? Téglafalra lesznek egyelőre felfúrva
Készül majd mögé a falra egy kis kő/akusztik panel kombinációs fal. -
Squirrel
őstag
-
Squirrel
őstag
Köszönöm szépen
egy vt-60-as plazmát vált
-
Squirrel
őstag
Na, megjött a kicsike. Ez vart otthon az ajtó előtt miko megerkeztem, csak akkor már sütötte a nap ... Hamarabb hozta a futár, csak lebaszta az ajtó elé a procival együtt
-
Squirrel
őstag
Otthon is adnak G4 mellé soundbart? Itt adnak egy DS95TR-t. Az nem egy belépő szint, csak nekem nem kell, van min hallgatni a tv-t.
-
Squirrel
őstag
Ez a bajom, majd 2 meteres doboz, 26 centi vastag, ötletem sincs, hova tegyem. Azon gondolkozom, felteszem a garázsban a plafonra 4 kampóval. Máshova nem tudom ...
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Ti megtartjátok a tv-k dobozát? Nekem a kiterjesztett garanciához (lg g4 oled 6 evre - lg 2 év, online cég +4) kérik a doboz megtartását. Hova a francba tegyem a 83 colos tévé dobozát??
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lassan eljött a tv csere ideje. Egy 65VT60 plazma megy le a vendégszobába és helyette menne a falra az utódja. Nézési távolság miatt 80" feletti tv jön szóba, én a 83g4-et néztem ki. Baszott drága sajnos. Nyugtassatok meg, hogy jo lesz. Néha szinte hagynám a francba a tökéletes feketéjét és vennék valamivel olcsóbb 85-ös samsung qledet... Amit boltbol ajánlatot adtak az lg-re 5900 chf és 600 chf a garancia 6 évre hosszabbítása. Ennek van értelme vagy elég az lg 5 éves panelgarija?
-
Squirrel
őstag
Kicsit utánaolvastam a bravia 9-esnek. Nem írnak sok rosszat róla bár még csak review-k vannak. Megnéznék egy 85 Bravia 9 vs 83 Lg G4 tesztet.
-
Squirrel
őstag
Szerintetek ha leendő g4-es falra megy, jó és stabil a hozzá adott fali tartó vagy jobb egy 3rd party vesa konzolt venni? A teljes fal at lesz építve mögötte, így megoldható, hogy egy standard tartóval is a falra simuljon. Videókon jól néz ki a gyári, de mediamarktban is fix fali konzolon láttam, nem tudom így megítélni mennyire stabil a gyári. Azért a 83-asnak van súlya.
-
Squirrel
őstag
Nálunk rendelhetővé vált a G4 hivatalos LG partnertől 6499Chf. 610 Chf a garancia 6 évre hosszabbítása, nem tudom annak van-e értelme, panelre 5 év van gondolom idén is.
-
Squirrel
őstag
válasz
bghistvan #93721 üzenetére
Egyébként megértelek. Futópad elé a falra múltkor tettem fel itthon egy 42-es C3-at. Sose tettem még fel falra tv-t, napaliban még mindig egy vt60-as pana van, hát kerestem én is, hogy milyen hosszú csavarokat merjek beletenni .. google-be is beírtam magyarul, angolul, németül, de hosszra sok infót nem dobott ki
végül beletoltam egy fogpiszkálót, levontam belőle egy kicsit. Azt hiszem végül én is 40-est tekertem a tv-be.
-
Squirrel
őstag
-
Squirrel
őstag
Van egy lg c3-asunk. Nem tudom sehogy se felvarázsolni rá az hbo max-ot. Próbáltam app store-ban, ott nem találja. Próbáltam apk-ként, ugyse akar működni. Mit tudnék még próbálni? Ugyanez a helyzet fire tv max stickre, arra se tudom. Külföldön élünk, próbáltam cyberghost-tal és anélkül is, sehogy se megy.
-
Squirrel
őstag
Olvasgatom itt, hogy milyen új panelek jönnek. Szerintetek mit lehet itt fejleszteni még? A technikai hátteren kívül persze ( ne legyen beègés, jobb fogyasztás, homogén panel stb.) Képminőségen mit kell még javítani? Megnézek egy g3-ast vagy sonyt, panasonicot hát olyan olyan képet produkálnak, amit élőben se látok. Tényleg elgondolkoztam, hogy mi a cél képminőségben?
-
Squirrel
őstag
Pont néztem én is az LG híreket. Szegény VT60-as megy le a vendégszobába, jön helyette a 83-as G4
-
Squirrel
őstag
LG oledeken saját software fut. Ahogy olvastam, a streaming platformok nagy része telepítve van rá. Ha valami mégis hiányzik, app-ot biztosan találok hozzá? Gondolom android tv app-ok nem működnek vele. Másik kérdésem, itt külföldön nem tudjuk az otthoni streaming accountokat használni. Most agyalok, hogy milyen vpn megoldas lenne jó (2 lehetőség, előfizetek ExpressVPN-re, vagy egyezkedek a testvéremmel és ő nyit egy vpn szervert). Kérdés, hogy a tv-re lehet-e vpn szerver app-ot ügyezni vagy a routerre vagy fire tv vagy hasonló stick-re kell telepítenem?
-
Squirrel
őstag
Egyébként ez az oled vásárlás tényleg ennyire panel lottó? Itt oldalakon keresztül csak arrol lehet olvasni, kinek hányszor cseréltek panelt pixelhiba, tinting, banding, beegés meg még ki tudja mi miatt. Egyre jobban elmegy a kedvem ennyi pénzt kiadni, mikor magamat és a szerencsémet ismerve tuti kifogok valami hibás panelt.
-
Squirrel
őstag
válasz
ricsip #84500 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Igen, tudom, hogy a dolby és dts két család, azt nem tudtam, hogy az lg mit kezd ezek leszármazottaival. Ezek szerint a dolby családból csak az dd plus-szal és bizonyos atmos-szal semmit, a dts családdal meg alapból semmit. Letöltött rip-eknél eddig is nézni kellett, mi jön le, mert az erősítő se ismer mindent, de a tv legalább kiküldte a jelet és az erősítőn múlt, mi lesz vele. A streaming nem tiszta, nyilván pcm sáv miatt valami hang lesz, de ha van dts hangsáv, bosszantó, hogy ezek szerint azt nem lehet használni.
-
Squirrel
őstag
válasz
ricsip #84473 üzenetére
Igen, ezt így gondoltam (mondjuk nem örülök neki). De mi a helyzet streamingnél? Van erősítő, de a netflix és társai a tv-n futnak. Ezek szerint, ha a streaming jobb hangsávot tartalmaz, ki se lehet küldeni a jelet az erősítőre? Marad mondjuk egy sima stereo sáv, aztán azt hallgathatom 7.2-ben? Nem értem, egy szaros passtrough-t miért nem enged arc-on.
-
Squirrel
őstag
Ezt a dts (és egyéb formátum nincs) úgy kell elképzelni, hogy sehogy se szól? Ezt nem annyira értem, mi van akkor, ha disney +, netflix vagy akármi más platformon a hangsáv mondjuk dts vagy atmos vagy akármi más, akkor ezeket nem lehet erősítőre hdmi-n se kiküldeni? Vagy az megy, csak a tv szól csak gagyi formátumban? Olvastam ezt már tesztekben meg itt is, de ez a része ott se volt tiszta.
-
Squirrel
őstag
Tegnap nézegettem media marktban szegeden egy g2 lg-t es egy samu qn95b-t. Igaz demo futott mindkettőn, de meglepően egyformának tűnt a képe, mind feketé en, mind színekben. 9 éves vt60-ról kéne váltani, a 83-as g3 lett volna a kiszemelt. Sajnos ebben kb ugyanaz a panel van, mint a g2-ben, ezért a felárat nem éri meg, ez egyértelmű. Azert neztem be a mm-ba, hogy megnézzem, esetleg egy kisebb tv (77-es) hogy viszonyul a mostani 65-ös méretéhez, hát legnagyobb szomorúságomra nem tűnik egetverően nagy ugrásnak ( és 3-3.5 méterről néznénk). Igaz inkább esténként nézünk valamit, de gyerekek nappal is meséznek és a tv egy nagy ablakkal szemben van. Így jött a sátán sugallata, ha már mm-ban vagyok mi lenne ha rákukkantanék egy csúcs miniled-es tv-re. És legnagyobb megdöbbenésemre olyan egetverő különbséget nem láttam se a csúcs samu vagy nanocelles Lg, se a g2-es lg között. G3-ból nincsen még kirakva. Ezekből viszont kapható 85-ös modell is, ami méretben a cél lenne A szememmel van baj, direkt el van az oled állítva vagy tényleg kb egyformák? Árban kb igen. Lassan kéne váltani, mert ez a majd jövőre jobb oled jön, sajnos a 83 inches modelnél idén nem jött be. A 77-es g3 teljesen más kategória.
-
Squirrel
őstag
3 napja szabadidőben keresek 88-as G3-as teszteket. Sehol se találok. Pedig nagyon kíváncsi lennék itt mennyi a javulás, változás a G2-höz. A 65, 77-esnél jelentős a pozitív változás, negatívumként a hangjuk gyengébb illetve a sötétebb jelenetekben a színeket tompábbnak írják. Ugye a 83-as nem kapja meg az MLA-t. Viszont a 83-as G2-es a múlt héten 4800 chf volt, most is 5300. A G3-as meg 7500 (múlt héten előrendelésben 6750 volt).
-
Squirrel
őstag
-
Squirrel
őstag
Na, elolvastam a véleményeket. Monitornak én nem használnám, logóktól (eurosport), illetve a sporttartalmak statikus részétől félek, de ez napra lebontva azért nem borzasztó mennyiség, szerintem 1-2 óra. A tv naponta kb 6-7 órát megy, viszont ebből az időből felirat mindig van (sportműsoroknál kikappcsolom), mert csak angol és német cdatornákat nézünk és gyerekek, asszony miatt tanulásként kell a felirat. Jelenleg VT60-as plazma megy 5 éve. Plazma miatt (illetve mert dögunalom volt) forma1-ről leszoktam, focit, sportot, snookert zoomolva nézek. Homogén képen a csatornalista és menülista halványan látszik, hogy mintha..., de műsoroknál egyáltalán nem látok semmi beégésre utaló nyomot, gyönyörű a képe még mindig. Jó lenne azért, ha oled-nél ne kelljen a sportot zoomolni és remélem a feliratok nem okoznak majd gondot. Mondjuk azok helye változik és néha fehér, kék, sárga, zöld. Viszont 77-es idei x-es lg közül vennék (valószínű gx-et), az árban húzósabb, mint a most kifutó 65c9-esek, ott azért rosszabbul esne, ha 4-5 év múlva érezhetően romlana a képminőség. Véleményeteket elolvasva erre azért nálunk ezek szerint kisebb az esély...
Köszönöm a gondolatmeneteiteket!
-
Squirrel
őstag
Olvasgatva itt a topikot, elkezdtem kicsit parázni az oled-től. Így a hozzászólások alapján szinte már egy forma 1-es hétvégétől is beéghet a panel, ott sajnos azt az idióta sorrend jelzőt eléggé állandó jelleggel mutatják. Egy foci vb-n szintén mindig ott van a sarokban ráadásul rikító sárgán az eredményjelző. Snookerben alul középen az erdeményjelző szintén rikító sárgán... vagy én parázom túl?
-
Squirrel
őstag
Nem 100 km-re kellene szállítani, német határ tőlünk olyan 40 km-re van, ott van csomagátvevő pont. Fogalmam sincs, hogy miért nem szállít ide sok cég, bolt. Amazon is a termékek kb. harmadát nem szállítja Svájcba. Pont ma néztem egy Weber grillt, itt 2400 Chf, Ausztriában 1400 Euro. Itt 7% az áfa, ott azt hiszem 20 körüli. A grill kb 100 kiló, még Angliába meg Bulgáriába is küldik csomagban 50! Euroért, ide meg egyáltalán nem. 150 km a bolt innen, határtól kb 5 km. Nem értem.
-
Squirrel
őstag
OLED tv-ket fektetve lehet szallitani, vagy ugyanugy, mint a plazmakat csak es kizarolag allitva?
Kozben neztem, lesz BX csak az ev masodik feleben jon. -
Squirrel
őstag
válasz
daneel_hu #39910 üzenetére
Akkor a CX az inkabb a jelenlegi B9-es folytatasa, a GX meg valahol C9-E9 utodja? Ebben az esetben tenyleg inkabb a G-s szeriabol jobb valogatni, en tv-t nem 2-3 evre veszek, hanem kb. amig mukodik vagy tul kicsinek nem tunik :-)
WX-bol nem latok 77 colos modelt a fentebb linkelt arazasi lista alapjan. A VT60-asrol mindenkeppen 77 colosra valtok, mert boven 3 meterre került a tv-tol az ülögarnitura az uj nappalinkban. De lehet a nezesi tavolsag van 4 meter is. -
Squirrel
őstag
Szerintetek lesz szignifikáns különbség a CX és GX modellek között? Nagy kacérkodok 77-es mérettel, de ha az új modellek piacra kerülésével a 77-es C9-es ára nem csökken tovább (most 5900CHF), akkor értelmesebb lehet az új szériából rendelni. Már ha lehet értelemről beszélni ekkora felárnál a 65-ösökhöz képest...
-
Squirrel
őstag
válasz
daneel_hu #38927 üzenetére
Nem olyan extra nagy, azt hiszem olyan 42-45 nm. Csak eddig kb 2.5 méterről néztük, most meg 4-ről. Én is azt méricskéltem, hogy a 77 col az olyan sokkal nem nagyobb, viszont sokkal sokkal sokkal drágább. Nem hinném, hogy az x sorozat lenyomná a c9-es 77-es árát, a c8-asból levő 77-es sem lett sokkal olcsóbb. Ha a 88-as lenne 3x drágább, azon talán elgondolkoznék....
-
Squirrel
őstag
válasz
hunspikey #38925 üzenetére
Sziasztok!
Lassan én is meg fogok válni a 65-ös VT60-astól. Én szeretem még most is a képét, de lassan váltani fogok. Privátban esetleg meg tudnád írni, mennyiért sikerült eladnod? Nem nagyon találtam rá árat, hogy mennyit kérhetek érte.
Másik kérdésem, szerintetek érdemes várni a CX sorozatra?
Ha nem, az e9-es megér 400chf felárat? 65c9 1800chf, 65e9 meg 2200. Sajnos a 77-es c9-es meg 7000chf normális helyről, nem hivatalos lg forgalmazótól meg 6000. Szívem szerint 77-est vennék, mert relatív nagy a nappali. Vagyis előző lakásban sokkal kisebb volt, ott a 65-ös hatalmasnak tűnt, megszoktuk, hogy ekkora a kép, emiatt az új nappalinkban távolabbról olyan kicsinek tűnik. Szóval relatív, hogy mi mekkora, inkább mit szokott meg a szemünk.
-
Squirrel
őstag
Basszus, a 77-est miért nem akciózzák???
-
Squirrel
őstag
Gondolkodom OLED tv vasarlasan. Multkor nezegettem egy uzletben a tv-ket. Volt LG E7 meg A1 is. Az szerintetek a forrasanyag hibaja lehetett, hogy a mozgast kicsit homalyosnak vagy elkentnek lattam? Szep termeszetfilm ment, aztan amikor a gepard elkezdte kergetni az antilopot, a gepard onnantol valahogy nem tunt elesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest