- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Úgy tűnik nálam (C1) is előjött ez a "HDR videók hosszabb sötét jeleneteinél leveszi fokozatosan a fényerőt" bug. Ezt az utóbbi 2-3 hónapban kijött firmware update okozza? Mert előtte ilyet nálam nem csinált, eddig is néztem sok sötét filmet és ott megfelelő volt a kép fényereje.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezt leszámítva én is ajánlanám, mert valóban támogat mindent és jó a képe.
De mint írtam, számomra ez olyan mértékű hiba ami minden más erényt megsemmisít.
Ezért is mondom mindenkinek, hogy csak neten vásároljon tvt, mert ha kifog egy ilyet akkor lazán elall a vásárlástól.
Ha meg kapott egy olyat amivel nincs ilyen probléma, akkor valóban egy tökéletes tvt fogott ki a Philips személyében.
Nálad milyen ez a jelenet?
-
válasz
Vhiktor #84192 üzenetére
"tinting, band9ng hiba azzal sokkal könnyebben együtt lehet élni."
Szerintem ez egyáltalán nem igaz, nem könnyebb.
Ez a te személyes preferenciád, még ha korrektnek is tartod.( én is amúgy )
Számomra ez a jelenség nem észrevehető ls tapasztalható, néhány kivételes esettől eltekintve. UHD és normál BR gyűjteményem van, heti szinten tesztelem az anyagokat.Amúgy a vidóban amit linkeltél maga Vincent is ajánlja a készüléket..
-
Vhiktor
Topikgazda
Az a baj, hogy a Philips oledek nagy részénél én ezt láttam. Konkrétan pár db volt aminél csak minilasian látszódott ez.
Ez egy brutális mértékű képhiba, aminek hatására a Sötét jelenetek nézhetetlenek.
4K BD lemezekkel is ugyanennyire látszik a probléma a problémás tvknel.
Lg, sony, panasonic, samsung esetében egyáltalán nincs ekkora hiba, ez teljesen más. Ami ott van tinting, band9ng hiba azzal sokkal könnyebben együtt lehet élni.
Szóval én tudok nyugodt szívvel ajánlani olyan tvt aminél ilyen képhibák vannak.
Tévedés, nem preferálok egyetlen márkát sem csak leírom amit látok, tapasztalok ennyi.
Nem fogok hazudni csak azért hogy mindenki szeressen.
Ennyi erővel Vincentnek is neki lehet menni miért tesz ki ilyen videókat...
Persze nem mindegyik ilyen, de engem ne szóljon le senki, hogy ilyet ajánlottam és kifog egy ilyen darabot.
-
válasz
Vhiktor #84187 üzenetére
Ennyi erővel a z Lg-t se vagy a samungot sem mert pár darabnál előjön valami..
Ha jól tudom régebben sem ajánlottad soha...
Én még nem találkoztam 2 év alatt ilyen erős jelenséggel, de a Philips fórumban sem igazán pár esetet kivéve. Szar tartalmaknál biztos előjön.
Mellesleg van sok olyan előnye a képfeldogozás és a tatalom támogatás terén amit ennyi pénzért nem kapsz meg máshol..
Igen az világosan látszik hogy számodra egy egy márka amit preferálsz.
Aki kalibrálta a Tv met ( te is ismered meg ő is téged ) nagyon meg volt elégedve a képminőséggel és a márkával, pedig régi motoros a szakmában.. -
Lujo123
junior tag
Ha falra szereled és gamingre is kell akkor a G2-vel jól jársz. Kapsz egy mindenben jól teljesítő tv-t, legjobb gaming tv (na jó G3 jobb lesz) , jó supporttal, 5 év panelgaranciával, kiforrt technológia, beégés veszélye közel 0. Ha meg zavar oldalról a tinting, vagy tuti homogén panelt akarsz akkor meg S95b. Fényerőben mindkettő kb ugyanott van.
-
junkpod
veterán
válasz
zuzozuzo #84154 üzenetére
Lehet hogy a kép és hang beállítások vannak elpiszkalva a TV -n és vagy a lejátszó SW -ben. Amúgy milyen se?
De számomra egy ilyen felállásban túl sok a bizonytalan tényező, csak a külső lejátszó hw-ban hiszek. Ha onnan bizonyítottan jó a kép és hang jel, akkor lehet és érdemes a TV -t piszkálni. -
Philips 807.( vagy 707) Minden formátumot támogat, DTS, DV , HDR 10+, gyönyörű kép és van ambilight is, jó kezelőfelület, egyedi android, minden streaming szolgáltatót teljesen támogat, Plex natívan fut rajt és 4 K+Dv lejátszást is tud a Tv vel+IMAX enhanced.
700 körül van a 807 a 707 olcsóbb. -
Kronk
őstag
válasz
Szaszabond #84177 üzenetére
Ha jól láttam, ahogy utána néztem az LG nem tudja a DTS-t, Samsung pedig a Dolby Visiont, se a DTS-t
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Újra feltenném a kérdést egy két kiegészítéssel
65" ban, 700k körül, mik most a bestbuy tv-k?
Dolby Visionnal, DTS-el, Dolby Atmossal, leginkább eredeti nyelven nézek filmeket, Plexről, HBO Max, Disney Plus, Skyshowtime, Netflixen
Köszönöm szépen! -
Squirrel
őstag
3 napja szabadidőben keresek 88-as G3-as teszteket. Sehol se találok. Pedig nagyon kíváncsi lennék itt mennyi a javulás, változás a G2-höz. A 65, 77-esnél jelentős a pozitív változás, negatívumként a hangjuk gyengébb illetve a sötétebb jelenetekben a színeket tompábbnak írják. Ugye a 83-as nem kapja meg az MLA-t. Viszont a 83-as G2-es a múlt héten 4800 chf volt, most is 5300. A G3-as meg 7500 (múlt héten előrendelésben 6750 volt).
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #84155 üzenetére
Hátha más is belefut, megvan a megoldás: gyárilag exFAT volt, átformáztam NTFS-re, mostmár persze látja a rajta lévő tartalmat is, nem csak fizikailag a pendrájvot. Tudom elég amatőr dolog, de hát ez van.
Amúgy nem értem az LG TV-k software miért nem támogatja ezt a fájlrendszert, mert amúgy állítólag a pendrájvoknak ez egészségesebb mint az állandó írást generáló(naplózó) NTFS fájlrendszer. Persze az is igaz akkor mi a fenének formázzák erre gyárilag a pendrájvot ha a Windowson kívül szinte semmi nem támogatja az exFAT-ot...
-
Lackó1984
tag
válasz
Fox Mulder #84159 üzenetére
dettó
csak nálam B2-nél van ugyanez -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84163 üzenetére
Szerintem nem igazán van. Sony, pana drágább. Philips sem olcsóbb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84161 üzenetére
Ha nem teljesen fényerőn nézed akkor nem lehet baj.
-
FIREBLADE78
addikt
Kicsit elbizonytalanodtam. Általában tv adást nézünk időhiány miatt. Meccs
Ergo hétköznap 2-3 órát megy átlagban naponta. Oled betegségek ekkor is jelentkezni fognak,jelentkeznek? Ritkán menne ps is. De ez összesen heti 2 óra,ha van.
-
Langpapa
csendes tag
Sziasztok! Valaki megtudja mondani, hogy hol találom az eddigi üzemidőt ( LG C21LA ) . A menüben nincs benne :/ .
-
Látom több embernél is elkezdett "fagyni" a gyári médialejátszó MKV fájlok esetében.
Legutóbbi szoftverfrissítés okozhatja mert nálam is azóta csinálja. LG C2. -
MrTwister
őstag
LG CX nem látja ezt a pendriveot: Kingston DataTraveler Max USB-A 256 GB. Illetve látja csak folyton formázná. A rajta lévő tartalmat nem látja, hiába NTFS a fájlrendszere.
A pendrive USB1-en van, egy hordozható 3TB-os vinyó meg az USB3-on, azt persze simán látja, mármint a rajta lévő tartalmakat is. Valaki futott már bele ilyen problémába? Van rá megoldás? Küldjem vissza pendriveot, hogy nem kompatibilis a TV-mel? -
zuzozuzo
tag
válasz
junkpod #84038 üzenetére
Nem volt idom a heten ezzel foglalkozni szoval most jutottam odaig hogy reszletesebben kiprobaljam. Az 1080p-s tartalmaknal is, amiket eddig tokeletesen jatszott a tv azoknal is nezhetetlenul szaggat. Aramtalanitottam a tv-t, szoftvert frissitettem, ujratelepitettem a lejatszo programot, kiprobaltam a hdd-t masik tv-n, probaltam egy pendrive-rol is es semmi valtozas. Nem tudom mitévő legyek. Szervíz?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
proly01 #84150 üzenetére
Egy távirányítóval tudsz irányítani minden eszközt, az eszközök ki be kapcsolják egymást, automata forrás váltás, stb.
Elvileg ki tudod kapcsolni külön az eszközök ki/be kapcsolását.
Nem kell bemenetenként külön 100 órát mennie, összességében kell annyi, de csak műszeres kalibrálás előtt fontos. Illetve ennyi idő alatt akár teljesen megszunik a banding.
-
Kronk
őstag
Sziasztok, 65" ban, 700k körül, mik most a bestbuy tv-k?
-
proly01
őstag
válasz
Vhiktor #84147 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kérdezek akkor másképp,:
Milyen hátrányom vagy hátrányaim származnak abból ha kikapcsolom a CEC-t a tv-n?
Tv re kötve: kártyás a beltéri SD-HD adás,hdmi-n PC PS5 Soundbar van kötve. Ennyi.Nálam biztosan nem ment bemenetenként 100 órát a tv kalibrálás (már ha a fórum infók nevezhetőek annak) a tv,de ugye folyamatosan állítottam finomitottam ahogy jöttekaz infók. Pl. SD beállítottam 10 óra uzemidonel aztán a dolby visont lehet hogy csak 120 óránál de a HDR beállításoknál,hiába lőttem be mondjuk 50 óra üzemidő után, lehet csak 140 óránál finomítottam és lett a végleges.
No,ilyenkor mi van? -
Sasi001
senior tag
válasz
ImpersonatoR #84145 üzenetére
Szerintem próbáld meg egy kicsit erőteljesebben megtörölni, nyugodtan rányomhatod a mikroszálas kendőt a simogatástól csak jobban elkenődik. Egyébként a közepe, hogy lett olyan? Nekem volt egy hasonló csík ha a fény úgy esett rá simán száraz szemüvegtörlő kendővel lejött.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
proly01 #84146 üzenetére
A 100 óra csak ahhoz kell, hogy műszeres kalibrálás előtt stabilizálódjon a panel. Különben ha kalibralok egy tvt ami ment összesen 4 órát, akkor 10 óra múlva már lehet hogy nem lesz kalibrált a képe. Tehát ebben az esetben az ablakon dobod ki a kalibrálásra szánt pénzt.
Ahhoz hogy magadnak állítsd úgy ahogy tetszik ahhoz természetesen nem kell 100 óra.
-
proly01
őstag
válasz
Vhiktor #84144 üzenetére
Köszönöm szépen!
A HDMI CEC az tv vagy bemenet függő? Tehát mondjuk adott esetben ki tudom kapcsolni PC bemeneten pl. HDMI 2-ön de be tud kapcsolva maradni PS5 os bemeneten? Vagy ha kikapcsolom akkor ennyi?Illetve még annyi,hogy olvasom itt hogy a tv kalibralasaval 100 óra üzem időt várni kell vagy ajnalott....hát én ahogy bekapcsoltam egyből elkezdtem a tanácsok te tanácsaid alapján be állítani az adott bemeneteket. Nem hinném hogy mire végeztem eltelt 100 óra. Ez baj?
-
Sziasztok ezeket a foltokat, hogy lehet eltüntetni ?
Samsung S95B 65 colos.
Tegnap letöröltem a TV -t és azóta ilyen. (át lett rakva és ujjlenyomatos volt kicsit)
Természetesen sima ioncserélt víz + mikroszálas kendővel (nem erősen rányomva) töröltem le.
Anno már megszívtam egy másik TV -nel, hogy ablaktisztítóval mentem rá de akkor jött vele a tükröződés csökkentő felület is az is hasonlóan nézett ki utána (szintén Samsung TV volt azóta csak a fenti kettő kombinációt használom)
Vagy most is ez történt és ennyitől lejön róla ?
Ha igen akkor garanciába cserelik e ? (nem túl életszerű, hogy ennyitől lejön)Ha nem akkor mennyi lehet egy kijelzőcsere hivatalosan ? (lakás biztosítás ha fizeti akkor nem fogok problémázni rajta)
Azóta nem próbálkoztam semmivel nem akarok rontani rajta.
-
proly01
őstag
Tudom,nem éppen ide tartozik,de hátha valaki tud segíteni
Szóval az LG C2 vel a PC és a konzol is össze van kötve HDMI 2.1 es kábellel. Azt csinálja a tv,hogy mikor elmegy az áram és visszajön akkor a PC vel együtt vagyis a PC újraindításaval együtt a tv-t is bekapcsolja. Ha ez akkor történik mikor nem vagyok otthon mint ahogy jártam egyik nap akkor a tv egész nap megy kb pc monitorként mert ugye bekapcsol a tvvel együtt.
Hol lehet ezt kikapcsolni Win 10 64 bit alatt vagy mit kell beállítanom, hogy ne kapcsoljon be a tv vagy a PC ne kapcsoljon vissza áramszünet után.
-
junkpod
veterán
Használ valaki button remap appot Sony android TV -n?
Jól működik, de az atprogramozott gomb használatakor folyamatosan villog a jelző fény a tv -n amíg meg nem nyomok egy új gombot.
Ezen lehet javítani? -
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor #84133 üzenetére
kellene a prohardvernek leprogramozni egy olyan fejlesztést a fórumba, hogy ha valaki a tv-s fórumba kérdezni próbál, az új hozzászólás megírásakor felugrik egy bezárhatatlan popup amiben egy infografika elmagyarázza mit jelent LG-éknél az A,B,C,G széria, meg az 9,X,1,2,3 és az utána jövő egy darab szám és a betűk
-
Szaszabond
aktív tag
Üdv LG G2-re melyik az az app vagy inkább téma ami a folyamatos Készenlét alatt képkeretet is megjelenít a műalktásokon? Olyan érzésem van, hogy ez a feature már nem elérhető? (Talán egyetlenegy kép van keretben...)
-
blakey
titán
válasz
FIREBLADE78 #84132 üzenetére
… mi a különbség a c21 és c22 között? - fekete-fehér
-
ako001
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy 20111es LG 55 Le8500 led tévét szeretnék lecserélni, mert meghaltak a Hdmi csatlakozok, azokon kívül működik minden még.
Alaplap csere min 70k,inkább kihagynám
Egy 65 Philips oled 937_en gondolkodok.
Annyit szeretné kérdezni, hogy külföldön élek ,havi szinten pár napot vagyok otthon.
A tv áramtalanitva van az idő nagy részében.
Ez gond lehet, egy oled tv-nél?
Illetve nyáron néha éri közvetlen napfény,ez mennyire árthat a tv-nek?
Takarjam le valamivel?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84132 üzenetére
Tudásban semmi, ugyanaz a 2 tv, csak a egyik hátlapján fehér a másik fekete, stb. Ilyen eltérések vannak csak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84130 üzenetére
Mi az a telekomos széria?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #84128 üzenetére
55-t ajánlom, már csak azért is mert 55 col alatt általában butitottak a modellek. A 42 colos c2-nek pl kisebb a fenyereje mint az 55 colosnak.
-
FIREBLADE78
addikt
Nem értek nagyon a tv-khez. Szeretnék egy lg oledet. Vacillálok,hogy 42 vagy 55 legyen e. Telekomtól eltudnék hozni egy készüléket kedvezménnyel. LG OLED55C21LA És LG OLED42C21LA. Ezek a legújabbak jelenleg? Tudom,hogy most jön majd ki a legújabb széria. Értitek
-
blakey
titán
Kint van LG C2/G2-re a 03.30.67 FW, valaki próbálta? Elvileg megoldották a DV alatti fényerő problémát. Később én is megnézem, hogy valóban javították-e. Némelyik sorozatnál elég látványos volt a fényerő csökkenés, pl. See.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok.Adott egy Samu S95B és az gondom,hogy majdnem minden bekapcsolásnál optimalizálni akarja a képernyőt.Van arra lehetőség,hogy kikapcsoljam?Elég idegesítő.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Szaszabond #84115 üzenetére
Ezekre nem tudom a választ de ha a képminőség fontos akkor nagyon jó vétel, kalibráltan 950 nit a maximális fényereje és image retention sincs rajta sokáig.
Csak ajánlani tudom. -
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok két kérdésem lenne LG G2 vel kapcsolatban.
1. Az LG channels elérhető e Magyarországon, mert én nem találom.
2. A magic remote beállítható e valahogy, hogy képernyő tükrözéskor vezérelje a telefont? Például képek nézegetésekor a remottal lehessen léptetni, zoomolni stb. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
darvin555 #84109 üzenetére
Ez érdekes, pedig a single track single layer elvileg gond nélkül mennie kellene a C2 oleden. Nekem még egyetlen ufo release-el sem volt gondom, bár nekem 65 C9 van. Mondjuk ahogy írtad a cx is siman vitte ezeket. Jó kérdés mi lehet, illetve hogy ez csak nálad fordul e elő vagy más C2 tulajnál is volt e erre panasz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Matt89 #84107 üzenetére
> esély nincs a korábban Samsungnál jelzett "hajlongásra"
Nekem már szépen ívbe van görbülve az LG C9 felső éle is. Most fogom másodjára cseréltetni a kijelzőt, mert nem sokkal 1 év után mindkettőn (az eredetin, és az első garis cserésen is) előjött pár pixelhiba. Azt tippeltem volna, hogy mára már kifogytak a C9-kompatibilis cserekijelzőkből (mondjuk azt mondta a szervizes, hogy 1-2 hét, mire megjön, szóval valószínűleg távoli országból kotorják elő), és komplett csere lesz (LG G2-t választottam volna, még ha kicsit rá is kell dobni - már csak ezért is, hogy merevebb legyen). Nem tudom, hogy pusztán a görbülés miatt cserélték-e volna, vagy rám fogták volna, hogy én okoztam fizikai behatást, amitől meghajlott (esetleg egyszerűen hárították volna, hogy ez nem garanciás probléma).
Bár annyira nem bánom, némely tekintetben még jobb is a C9, mint a C2 (G2-t még nem vizslattam alaposabban, de a G1 alapján valószínűleg hasonló a felállás). -
darvin555
tag
Pls help
adott egy LG 65 C2
elotte egy 55 CX volt
dolby vision filmeket szoktunk nezni (többnyire ncore ufo release single layer mp4)
korabban a CX modellen sose volt probléma éveken keresztül mindent vitt.
de most a C2 a single layer dolby vision mp4 filmeknél kb. 15p után lafagy az egész vissza a menü újra elindít és 15p múlva ismét.
mi lehet a probléma? -
Matt89
junior tag
Pár óra tesztelés után maximálisan elégedett vagyok a Sony 77A80K-val. Nagyon régóta vártam és egy 55-ös 8 éves LED-ről váltva, erről a váltásról egyszerűen nem tudok vigyorgás nélkül beszélni.
Futtattam rajta pár youtube uniformity tesztet, első ránézésre nem vettem észre semmi komolyat. Nem tudom mennyire érdemes vizsgálódni... egy-két 3 perces videónál többet nem szántam rá. LG display WBE panel ebben a formában rendben.
Ami rögtön feltűnt, hogy az 55A83J-hez képest mennyivel masszívabb a háta, nem fényképeztem le, de raktak mögé még anyagot gondolom a méret miatt, nem csak a vékony oled-szerű rész van. Ezt én pozitívumnak élem meg, egyrészt esély nincs a korábban Samsungnál jelzett "hajlongásra", másrészt oldalról nem tűnik fel, hogy vastagabb, mint a kisebb tv. (nem tudom ez C1-2-nél milyen) Másnak ez lehet negatívum.
Még amit első körben mindenképp meg akartam osztani, az a HANG, omg
Erő, tisztaság és amit egy tv képernyő méretén térhatásban ki lehet maxolni, azt hozza. Nagyjából 4-500k huf alatti soundbar full fölösleges lenne hozzá.
Tegnap este még az Endgame-et meg a Maverick-et tekergettem rajta sima ddp hanggal, de valami nagyon durva volt....és ahogy a '98-as Godzilla újságból kivágott poszterén volt a gyerekszobámban: size does matter!!
Már ha fizikailag befér. (LG-nél ha befér a 77-es C2, nehogy valaki a 65-ös G2-t válassza)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
AldoWinnfiel #84103 üzenetére
Használd rendesen és állítgathatod is, ahhoz nem kell megvárni a 100 órát.
A kalibráláshoz viszont meg kell várni. -
AldoWinnfiel
csendes tag
Hello!
Ha minden jól megy, ma megjön az LG OLED tévém (B2), elolvasgattam az összefoglalót, bejáratás, stb. Tudom, hogy vigyázni kell a panellel kicsomagolásnál, mert vékony stb.
A kérdésem csak annyi volna, hogy nektek van-e valami, amit beüzemelés után azonnal érdemes be/átállítani? Vagy csak használjam, az okosrendszer teszi a dolgát, aztán majd állítgassam rajta a dolgokat, ha van benne 100 óra üzemidő? -
Kaba
veterán
A Samsung S95B vagy a Samsung S90C a jobb tv?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest