Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Squirrel
üzenetére
Szerintem össze vannak keveredve a fejedben a fogalmak.
A DOLBY és a DTS a két elterjedt hangformátum (kodek) CSALÁD. A családon belül van sztereo-tól (2.0) kezdve 2.1-en át 5.1 és 7.1.akármennyi csatornát megszólaltató családTAGok (kodekek).
Az hogy DOLBY vagy DTS családot favorizálja a netflix, azt nem tudom. De esélyes, hogy ha LG/Samsung TV-n akarsz lejátszani valamit, akkor a netflix app menetközben el tudja dönteni h. ne DTS családból küldjön ilyen márkájú TV-re mondjuk sztereót, hanem DOLBY-ból fog küldeni valamilyet.
A warezolt bluray rip-nél nincs ilyen változtatgatási esély: ott fixen azok közül a hangsáv kodekek közül kell választani, amiket a feltöltője belerakott. Meg kell előtte nézni a tech infó-ját, és ha magyar vagy angol hangsávnál ír bármilyen DTS-t, akkor az LG TV lejátszója azt a hangsávot úgy fogja venni h. az szószerint nem létezik, és szószerint semmit nem fog vele kezdeni. Továbbküldeni egy DTS-képes erősítőbe sem. Ha van mellette DOLBY családból valamilyen, azokat jó eséllyel fogja tudni kezelni. Kivéve a Dolby Digital Plus variánst. Keress vissza korábbi posztokra ebben a topikban, van rá DOLBY ATMOS teszt hangfájlok, és a DDP konténeres Atmos-t valamiért nem kezeli az LG, csak a Dolby TrueHD konténerest. Ez már olyan mélységű utánaolvasást igényel, amire rá kell szánni az időt, mert ez egy agyonnkomplikált terület, pacsi (seggberúgás) a gyártóknak.
A PCM nevű család meg (ha jól tudom) csak 2-csatornás sztereo-t szokott jelenteni. A PCM-et minden eszköz kezeli.
A komplikációk ott kezdődnek, ha a sokcsatornás DOLBY ATMOS-t akarja valami pl. átkódolt PCM streamként küldeni pl. erősítőbe. Na itt már megáll a tudományom, az ilyesminek máshol kell utánaolvasnod. -
Squirrel
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Igen, ezt így gondoltam (mondjuk nem örülök neki). De mi a helyzet streamingnél? Van erősítő, de a netflix és társai a tv-n futnak. Ezek szerint, ha a streaming jobb hangsávot tartalmaz, ki se lehet küldeni a jelet az erősítőre? Marad mondjuk egy sima stereo sáv, aztán azt hallgathatom 7.2-ben? Nem értem, egy szaros passtrough-t miért nem enged arc-on.
-
aliali
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
köszönöm
banding rendben van .de az első hó esős videón szemben fehér minden hol.
de ha nagyon oldal rol nézem ,a fehér hó világos pink rá válik , de nem egy része ha nem az egisz fehér szín.
nem olyan mint tinting amikor fehér egy része pink re válik.az Oled technikailag így van?
látó szög miat?
vagy panel gond? -
aliali
csendes tag
Oled lg g2 55
hogyan lehet tesztelni, Color tinting, Vertical Bending és beégés.
valami videó link ?
Köszönöm -
blakey
titán
válasz
Szaszabond
üzenetére
Én minimum 64GB-tal indítanék. 512GB-osat hazsnálok.
-
lala666
őstag
válasz
Szaszabond
üzenetére
Én mondjuk nem használok pendrivet soha. Merevlemezek vannak itthon.
-
Ronam
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Én meg nem voltam elég körültekintő, pedig nem jellemző rám... Olvastam teszteket, szinte mindenhol azt írták, hogy az év tv-je stb, de ezeket egyrészt ugye a frissítések előtt írták, másrészt nem tudtam hogy a Samsung fw részen ilyen borzalmas. Marad egy ideig, a G3 nagyon tetszik, lehet majd lecserélem arra, ha egy kicsit majd lemegy az ára..
-
Dare2Live
félisten
Én egy+ hónapja nézegetem a mit vegyek.
Előnyök/hátrányok.
LG garioz való hozzáállása példás. Samsung hozzáállása saját tapasztalataim szerint "problémás".
LG panel kifort, tartós. 1+évet napi 8ht elmegy egy C érdemi beégés nélkül. Ha mégis gond van ld feljebb lg cseréli. Ehez képest samsung monitorként "pillanatok" alatt beég.
LGnél jobb az SW.
Samsungnál összességében jobb a képminőség. -
Ronam
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Átgondoltam ezt tegnap, és inkább elengedem.. Azok alapján amit Celtis írt, egy kínszenvedés lenne az egész folyamat, és a végén még lehet vissza sem kapnám a pénzemet, sőt inkább erre látok több esélyt. Lekapcsoltam a tv-n az OTA lehetőséget, marad így ahogy van. Az fix, hogy soha többet nem veszek Samsung televíziót. Volt régen egy S9+om, azt nagyon szerettem, van most egy Watch5-öm ezzel sincs problémám, a tv-ket viszont nagyon kerülni fogom. Egyébként pont tegnap olvastam, hogy a Samsung S23/S23+ kamerákkal sincs valami rendben, szóval lehet a telefonjaikat is hanyagolom 😂.
-
junkpod
nagyúr
válasz
ricsip
üzenetére
Mondjuk az eléggé érthetetlen számomra, hogy a DTS vagy egyéb más, a TV számára ismeretlen hangsáv esetén a passthrough-nak milyen SW vagy licence akadálya van, ha az ARC-ra kötött erősítő amúgy tudja fogadni és dekódolni...
Én többek között ezért is választottam Sony-t, tudja a DTS-t és külső eszköz esetén a passthrough is megy mindennel. -
so_ha
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"... a c835 vagy qn90b/qn95b, vagy sony illetve philips miniled"
Samsung QE65QN95C Review: Mini LED lighting with 1344 dimming zones versus 720 on the 65QN95B.Már házon belül árban is konkurenciája a Olednek: 65S95C/3300€, 65QN95C/3500€
TCL unveils 65-98" QM850G miniLED LCD TVs with up to 2300 dimming zones
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
Akkor most írtad le Te is hogy a fényerő meghatározó tényezője a színeknek, amit eddig én is írtam.
Szóval akkor tudnod kell, hogy nagyon nem mindegy egy szín fényereje.Adott színtér definicioja nem használ fényerőt, csak xy koordinátát. Konkrétan a fehér, a piros, a zöld és a kék xy koordinátáit.
Jelenleg a metódus amit használnak a színtér lefedettség mérésére figyelmen kívül hagyja a fényerőt. Ami teljesen jogos mert a színtér definíciójában nincs fényerő.
Ezért van az hogy woleden bizonyos színek túl sötétek és pl egy qd-oleden ezek a jelenetek ami ilyen színeket tartalmaznak sokkal látványosabbak.
Kíváncsi vagyok, hogy fog ez alakulni az idei woled és qd-oled között.
Az emberi szemben 20-30-szor több "érzékelö" van a luminanciara mint a színre.
-
alaves
addikt
Egyébként véleményem szerint nem tiltott, ha szerviz vonatkozásában bármelyik magyarországi képviselet vezetője, munkatársa adatot közöl eme fórumon, pl. egy darab pixelhiba garanciális elbírálása, inhomogenitás, 'vertical banding', egyéb nem odaillő csíkok, vonalak stb. tárgyában, sőt szívesen fogadjuk (ha a többiek is beleegyeznek
). Az LG-t tudjuk és köszönet érte
, de a többiektől jól jönne (TCL-től is)... -
Ronam
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm, átgondolom majd. Ez a tv azért hálistennek nem ipari hulladék, és a többiek igazából ezt nem értették meg, mármint hogy nem is a tv-vel magával van a bajom, hanem amit művelnek vele, és a frissítésekkel. Azt a tendenciát látom/olvasom, hogy minden fw-vel valami elrontanak, vagy butítatnak, és attól félek ez a jövőben is így lesz. Eladni nem tudom, mert nem szeretnék annyit bukni rajta, azért gondolkoztam rajta, hogy keresek valami alternatív megoldást, de azok alapján amit leírtál, ez nem lenne egy egyszerű menet, szóval átgondolom, de köszönöm a válaszod
. -
Celtis
veterán
Ha szerinted nem teljesíti a készülék a specifikációban/leírásokban/marketing anyagokban foglaltakat vagy számodra elfogadhatatlan mértékben csökkent a vásárlás óta a készülék teljesítménye, akkor első körben a samsung ügyfélszolgálatánál jelezd a problémádat. Minden bizonnyal te sem leszel kivétel és elhajtanak a búsba.
A samsung válaszával már fordulhatsz a békéltető testülethez. Ha ideig jutsz szívesen segtíek, mert a testületi meghallgatáson át fognak b@szni. Megvan ár a módszerük. Ez a keserű tapasztalat.
Nekem már sikerült visszavásároltatni velük az ipari hulladék tv-jüket, de azt az idegeskedést, amit ezek miatt a görények miatt átéltem, az ellenségemnek sem kívánom.
A te döntésed. Beletörődsz, eladod vagy küzdesz. Még egyszer, az utóbbi esetben szívesen segítek a tapasztalataimmal. -
lala666
őstag
Régebb óta olvasom szerintem mint te, megjelenés óta van s95b tévém erről meg ennyit és én meg látom amit látok. Fan meg biztos nem vagyok köpködtem eleget a samsungra, de ez egy jó tévé.
Tény viszont a samu sokat tud hibázni manapság. Te megint nem a saját véleményedet írod le.... -
Ronam
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Belinkelnék akkor egy hozzászólást, és ezzel egyúttal le is zárnám az egész témát.
Az említett személy (L337Fool) is eladta a készülékét, és nem véletlenül, kicsit olvasgass a témában, és rájössz hogy miért is. Azt hogy veletek meg mindent le lehet nyeletni, hát ez a ti bajotok. Sosem értettem az ilyen beteges gyártó/termék fanokat, akik foggal körömmel védik ezeket a szarházi gyártókat, és a termékeiket. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
A jelenlegi szoftverekkel a színtér lefedettségbe nem számít bele a fényerő, a jelenlegi szoftverek ezt még nem használják, pedig kellene.
De a hdr szinekehez igenis is számít.A színter gamma/eotf független így a Bt 2020 színtér is az.
Nincs hdr színtér, bt2020 színtér van pq eotf mellet, ami aztán kőkeményen beleszól a színekbe.
Olvass egy kis szinelméletet és megérted.
A színek egyik legfontossabb összetevője a fényerő.
Nézz meg egy bt2020 színteret sdrben és hdrben ég és föld lesz a különbség a 2 között.
Van olyan projektor ami röhögve lefedi a bt2020 szinteret, de hasonlítsd össze egy tvvel ami csak p3-at fedd le és elsirod magad a projektoron annyira vacak, a színek fényereje miatt.
Ezért jobb egy qd oled mint egy woled.
Ha nekem nem hiszel nézd meg rtingsen vagy Vincentnél vagy bárhol máshol
-
junkpod
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Mérési tapaszralataid szerint nagyobb kiterjedésű színteret képes lefedni a magasabb nit értékkel rendelkező TV?
A nagy fényerő mellett nem veszik el a szín?
A színtér sötétebb végén mi a helyzet LCD-miniled vs OLED?+1
Soha nem írtam a bloomingról, már az 8s ciki, hogy ilyen jelenség létezik és az a nagy fejlesztés, hogy ez minimális...
Amit én látok és állítok, hogy az LCD a consumer kategóriában rengeteg képminőség kihívással küzd és meg se közelíti az OLED képminőséget és ezért én minden LCD -re költött pénzt kidobásnak tartok. -
xbrbiz
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
Nem értem miért lenne fordítva.
Leirtam mit tud egy vt60 és mit egy c835. Ott vannak a mérések. Te nem hiszed el és az ellenkezőjét állítod.
Más is irta hogy látta plazma mellet és hogy nem.latot bloomingot rajta.
En ezt nem irtam hogy soha nomcs rajta blooming.
Te tudtommal nem láttad a tvt és teljes meggyőződéssel az ellenkezőjét állítod.Nem akarok én meggyőzni senkit, de ha valaki ferditi a tényeket azt nem szeretem.

Én ezt itt be is fejeztem.
Oled topic, oledekrol legyen szó.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Skylukos
üzenetére
Hogy más ne értse már megint félre ezért így írom...
Attól függ, hogy mit vársz el egy tvtől.
Ha azt hogy mindig 0 nit legyen a fekete és mindig végtelen legyen a kontraszt, akkor azt egyetlen miniled sem fogja megadni és nem alternatíva az oledre.Ha megelégszel valamivel rosszabb feketével és kontraszttal akkor a c835 vagy qn90b/qn95b, vagy sony illetve philips miniled.
-
Ronam
addikt
válasz
xbrbiz
üzenetére
Szerinted ha 37/x-ről 50/45-re kell állítani a tv-t ugyanahhoz a fényerőhöz, akkor azt nem fogom észrevenni? Nem szeretem ha hülyének néznek, márpedig nagyon azt érzem, hogy a Samsung jelen esetben ezt teszi a vásárlókkal.. Egyébként már az első nerfelés után borzalmasan be lettünk csapva, ne haragudj, de én ezt egyáltalán nem tartom korrektnek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lincoln76
üzenetére
Ebben az esetben örülök hogy nem kell Hozzád mennem kalibrálni.
Vannak a tények és vannak a hívők.Abszolút nem érdekel ki kalibrált Nálad és mi a véleménye, anno nem véletlenül kezdtem el kalibracióval foglalkozni saját magamnak a sok "hozzáértő" miatt.
Tudom sokaknak az is fáj, ha le merem írni, hogy ugyanazt a képminőséget megkapja egy másik oled márkától fél áron.
Pont hogy én nem vagyok elfogult, abszolút nem érdekel mi van a tvre írva, csak az hogy mit tud.
Ellentétben az elvakult márka fanokkal és hívőkkel.
-
xbrbiz
tag
Nem ezt írtam. Az csak egy javaslat volt, hogy ha ennyire zavar a probléma, akkor van rá megoldás. A kérdésemre viszont egyszer sem válaszoltál. A fw frissítések után, használat közben valóban azt vetted észre, hogy a TV-d egyre rosszabb vagy ahogy Te írod butább lett? Nem inkább arról van szó, hogy olvastál valami negatívat amit se Te, se Én és pár szakemberen kívül amúgy senki nem tud ellenőrizni, észrevenni és ettől érzed magad feleslegesen rosszul? De ne érts félre, nem akarom elvenni tőled ezt az "élményt".

-
xbrbiz
tag
De ezzel a butítással szembesültél? Frissítésről frissítésre tényleg rosszabb lett a TV-d amit te használat közben észre is vettél? A frissítések letiltása nem egyenlő azzal, hogy ne legyen neten a TV. Én pl. csak a samsungcloudcdn és samsungotn domain címeket tiltottam le. A TV még mindig a 1310-es fw verzión van és működnek az online szolgáltatások.
-
Ronam
addikt
válasz
xbrbiz
üzenetére
Igen, minden nap használom a tv-t, viszont zavar az, hogy kifizettem valamiért x összeget, és egyfolytában butítják. A másik része, hogy ha nincs neten a tv, akkor miről nézzem a Netflixet, Disney+, és hasonlókat?! Van egyébként PS5/Series X is, nem is ez a lényeg, de most emiatt ne használjam a netet a tv-n? Szerintem borzalmas cink ez az egész amit művelnek, és hidd el nekem, ha az LG csinálná ugyanezt, akkor sokan panaszkodnának erre
. Úgy érzem, hogy be lettem csapva ezzel a készülékkel, és rosszul választottam, persze ez már az én problémám
. Egyébként ha egy telefont frissítenek, és elrontanak valamit, mert ugye ez is jellemző (és nem csak a Samsungnál), akkor nyugodjon le mindenki, mert telefonálni azért még lehet vele
. -
xbrbiz
tag
Mindenféle bántás nélkül kérdezem. Gondolkodtál már azon, hogy a különböző firmware változások nyomozása helyett vagy a különböző fórumokban mért (vagy nem mért) értékeken való rágódás helyett használd inkább a készüléket? Vagy te a TV előtt ülve észrevetted, hogy hoppá itt most 185-190 cdm2 helyett csak 168 cdm2 a fényerő?
Vagy, hogy a jelenlegi fw verzión kalibráltasd, majd utána ne frissíts többet, vissza se nézz ezekre a fórumokra? -
Ronam
addikt
Van esetleg ötletetek, hogy hova érdemes olyan esetben fordulni, ha szeretnék elállni a vásárlástól? Mármint van-e egyáltalán erre lehetőség? Tavaly október környékén vettem a készüléket. Felháborítónak tartom ezt az egész szart amit a Samsung művel a frissítésekkel, egyelőre egy biztos, SOHA többet nem veszek Samsung televíziót. Olvastam külföldi topikban, hogy valaki "panaszt" tett a Samsungnál, és alaplap cserével visszaállítják az fw-t, 13xx-re, de én úgy ahogy van szeretném visszakapni a pénzemet. Szerintetek van erre bármi esély? Használtan 300 körül tudnám eladni, buknék rajta rendesen..
-
Squirrel
őstag
Ezt a dts (és egyéb formátum nincs) úgy kell elképzelni, hogy sehogy se szól? Ezt nem annyira értem, mi van akkor, ha disney +, netflix vagy akármi más platformon a hangsáv mondjuk dts vagy atmos vagy akármi más, akkor ezeket nem lehet erősítőre hdmi-n se kiküldeni? Vagy az megy, csak a tv szól csak gagyi formátumban? Olvastam ezt már tesztekben meg itt is, de ez a része ott se volt tiszta.
-
blakey
titán
válasz
aliali
üzenetére
Szállíthatod fektetve is, a képernyő legyen felül, személyautó esetében még jól ki is van párnázva. Ha már talpat is veszel, akkor kb. drágábban jössz, ki, mint a C2-vel, de a weboldal szerint a C2 440e, legalábbis s fekete, a fehér olcsóbb, de azt kevesebben veszik.
Amúgy használd egészséggel.
Talpból és csakis gyárit vennék.
Egyébként Euronics-ban 414e a C2. -
Maximum1
őstag
válasz
Zsömica
üzenetére
Havernak keresünk TV-t többnyire "virágboltos" rippeket néz szinkronban, azt szeretném megkérdezni hogy a G2 lejátszója elboldogul ezekkel?
Sok helyen olvasom hogy nem mindent visz, van hogy a hanggal van baja, és az mkv-t sem szereti.
Mai világban mindenki Plex, Kodi, MPC-t használ, sajna haver nem nyitott ezekre.
Néztem külső médialejátszókat is, de ott is már agyon van bonyolítva az egész. -
abyssc2
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy most itt Magyarországon melyik gyártó nyújt garanciát burn in esetén és hogyan kezelik? Külföldi fórumokon sok helyen látom, hogy adnak rá 5 évet, de Magyarországon nem találtam egyértelmű infót.
Pl. LG, Sony, Samsung?
-
Ronam
addikt
Újabb Samsung csoda fw, 1448-as fw-ről írták SDR mode-ban..
Well, with 50/45 in FMM and Peak Brightness Off, I’m only getting 163 cdm2 on a 10%. Full field is actually hitting 168 cdm2. And I’ve only had my set two months - no way it would degrade that much in 60 days.
Before I was getting something around 185-190 cdm2 peak.
They’re messing with things again… -
Krilehor
tag
válasz
madkiller
üzenetére
Szia, én nemrég vettem ezt a STELL SHO 8610 kihúzható fali tartót a 77C1-hez. Ezt a konzolt egy konzolgyártó cég gyártja, több cég is árulja ugyanezt csak más tartozékokkal, pl:
- Manhattan 461290
- Equip 650324
- Somogyi Home LCDH 31
A Stell nem a legjobb dübeleket adja hozzá, én itteni ajánlás alapján Fischer DuoPower 10x80mm -al raktam fel. A vásárlással elégedett vagyok, könnyű volt felrakni és nagyon masszívnak tűnik, kihúzva sem érzem instabilnak. -
Lincoln76
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én sem pár százezres műszaki dolgokra specializálódtam, de vettem a gyerköcöknek - mert oda jó- egy TCL 835-öst 55 méretben. Van C2 és Pana Jz1500 tévém, de a TCL-t még foszlányit sem lehet egy lapon említeni ezzel a két tévével! Vagyis soha nem lépnék ekkorát hátra OLED után, hogy ezt a "minőséget" bámuljam.
Te olyan szinten elfogult egyik másik tv irányába, hogy az már röhej.
Az biztos, hogy nálam egy kenyérsütőt sem kapcsolhatnál be, nemhogy kalibrálnál valamit.
Tiszta vicc néha, amiket írsz itt, aki nálam kalibrált, az is a fejét fogta amikor mutattam neki több hozzászólásodat.
Amúgy meg ez még mindig egy oled topik, szóval mi a francnak kell oldalakon át egyáltalán ezt a tv emlegetni, sőt a te szavaid alapján (néha jobb, mint az oled)
széjjel offolni a topikot?
De látom azt is, hogy 1-2 ember látatlanba berendelt egy ilyet, mert itt ezt olvasta, minden féle tesztelés nélkül, csak gratulálni tudok.
Tehát még egyszer, van ilyen tv is a családba és szerintem még az alza 20% kedvezménnyel is egy túlárazott gagyi.
TCL imádók fáradjanak át a megfelelő topikba.
Ahogy Nagy Feró mondaná: eszemf..ommegáll!
-
aliali
csendes tag
-
aliali
csendes tag
Rendeltem egy LG55g2 MediaMarkt 477000 volt az ára
Lg55c2 pedig 422000 , 50 ezer olcsóbb volt a c2.
gondoltam mégéri +50 G2 javára , mivel 5 éve Garancia van rá plusz kissé fényeseb a tv .
1 Oled TV -t csak állítva szabad szállítani?
2 Mivel nincs talpa ,milyan talpot ajánlotok húzza ?
A gyári olyan 80.000 forint ,drága .
Köszönöm -
junkpod
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez az "önigazolás" pont fordítva van. Nem azért válaszoltam amit, mert magamat győzködöm, hanem mert meg vagyok győződve arról amit válaszoltam.
Hozzáteszem, hogy ezt a HDR-re ültetett nit mericskelo mániát nem tartom többnek, mint marketing eszközt senkinek nem hiányzó új fícsörök eladására. A TV nem zseblámpa, se nem fényszóró. A szemünk a fényviszonyokhoz adaptalodik folyamatosan, a "vakítás" effekthez nem fényerő, hanem kontraszt kell.
Szerintem a nit-ek hajszolása az LCD gyártók folyamatos vergodese a kontraszt probléma elfedesere, ami már a plazma korszak óta tart. -
madkiller
őstag
válasz
Squirrel
üzenetére
2017ben voltam így, akkor baszta át a szemem az MM meg az értékesítő és vettem egy samu qledet. Amit nagyon szeretettem el is voltam ájulva a képétől egy sima Lcdhez képest atom ugrás, de már látom mi a különbség közte meg az oled között és, ha elmegyek egy miniled samu mellett is az áruházban már rá van állva a szemem és látom, h a kontraszt nagyon nem ugyanaz.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
Kérlek ne haragudj meg, de minden válaszod a saját magad önigazolásának érzem.

Nem emlékszem ki, de ma valaki felhozata a vt60 plazmát. Itt a forumtárs egyértelműen leirta hogy szénné alázza a vt60-at és oledel vetekszik. Ez lett volna a lényeg, nem a többi.
Én is leirtam mennyi a vt60 natív kontraszt aránya, a tesztjeimben meg meg lehet nézni a miniled natív kontraszt arányát, különböző adl szintek mellett. A dinamkius kontraszt aránnyal én nem foglalkozom.
A számok nem hazudnak.Egyébként Ő nem használ oledet sem filmekre, vetít.
Természetesen én sötétben nézem meg a tv-ket és tesztelem, nem nappal. A teszteket 95%ban sötétben végzem, nem nappali fény mellet.l, nagyon jól tudom mire képesek az egyes tvk.
Továbbra is magabiztosan mondom, hogy egy mai miniled egy plazmat könnyedén maga mögé utasit minden téren, a plazmának esélye sincs vele szemben.
Persze az oled az oled, ez nem vitás. Soha nem volt arról szó hogy jobb mint egy oled, arról volt szó hogy elég jól megközeliti azt és bizonyos tekintetben meg lazán maga mögé utasítja.
Nézzük meg a hdrt. A nagyon sötét jelenetknél az olednek dinamikusabb a képe, ez nem vitás, de már nem egetverően, hanem valamivel, viszont világosabb hdr jeleneteknél, meg színeknél a miniled nem valamivel jobb hanem klasszisokkal.
Ezt kell mindenkinek mérlegelni, hogy kinek mi a fontosabb.Sokan vannak akiknek sötét az oled képe, ez azért van mert nagyobb adl szint mellet kevés a fényereje, nekik egyenes az út a miniled felé.
Jelenleg nincs ultimate technológia, mindegyik kompromisszumos valamilyen téren, ezt el kell fogadni. De ha győztest kell hirdetni akkor 2022-ben szerintem a qd oled volt az.
-
madkiller
őstag
Bár még 835öt nem láttam közelről, de nem tudom miért lett elájulva egy oled topikban a VA paneltől. Lehet, hogy a feketét megoldották, hogy közelítsen, bár én azért azt a feketét megnézném nem csak nappali fényben, hanem este lekapcsolt villany mellett is. Másrészt, ha olyan , mint a samsung miniledje, akkor lehet, hogy a fekete egész közel van (nappal), de a kontraszt még mindig végtelen távolságban lehet az oledtől.
-
torma1981
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Persze ne legyen gond soha vele.
Igen az LG szerintem messze a legjobb szerviz, támogatás szinten. -
wallace 234
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Családba van TCL X815 tv bő 3 éve működik hibátlanul! 5 év garancia van rá! Sajnos más márkáknál is vannak érdekes dolgok szerviz téren. Az biztos, hogy az LG nagyon korrekt ha probléma van. És nem csak tv ügybe! Tcl szerviz nem sok van az országban! Ha jól emlékszem egy darab van. Székesfehérváron.
-
torma1981
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én azért kipróbálnám 835-öt nem tagadom. 55CX-em van. Ahogy nézem viszont monitornak pl nem az igazi a 835. Én meg annak is használom az LG-t. A másik, hogy a támogatás, szerviz elég siralmas. Főleg a szerviz. Az meg ugye nagyon fontos.
Innen már bukta az egész sok embernek szerintem. Műszaki cikkeknék nagyon fontos a garancia minősége. -
junkpod
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ha jól értem a minőségre haklis ember nem minőségi mozi TV -nek hanem általános nappaliban ritkán nézett tv-nek vette és egy 10 éves plazma panelhez hasonlította a fényes nappaliban?
Biztosan van helye a TCL miniled TV -nek, de hogy nem OLED helyett, mozi fogyasztásra az biztos.
OLED TV -t az vesz akinek fontos a kép minőség (és ez a szó nem a nit mérőszám). De meggyőzni senkit sem szeretnék, mindenkinek más a jó és más a pénzügyi preferenciája.És meg egy apró megjegyzés. Itt sokan képminőség különbséget látnak OLED és OLED kijelző között. Ha ilyen jó a szemük, hogy a ...-ba nem látják a képminőség különbséget a TCL miniled és OLED között?
-
junkpod
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Sehol nem írtam, hogy egy régebbi típusú LCD -nel ne lenne jobb a miniled LCD. De az akkor is LCD.
20cm-ről, áruházi világítással, áruház -uzemmódra kapcsolt TV -ket hasonlitgatni?
Nem hiszem, hogy értékes tapasztalatokat lehet így szerezni.
Ha ki vannak rakva egymás mellé a tv-k, 20 méterről kiszúrom, hogy melyik LCD és melyik nem. Tudom, hogy az emberek 90%-a LCD Tv -t néz, de én nem tudnám elviselni. -
-
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Sony láb miatt esett ki? 2 hétig lábon volt mielőtt felraktam a falra. Láb behelyezes kitt -katt egyedül. Kivétel kb ugyanez a mozdulat, meglepődtem milyen egyszerű volt.
b.
Á, szóval ez a lényeg, az ár. Tehát a TCL miniled csodát az ára teszi széppé. Pont mint a vén öreg de gazdag kujonokat. Akkor ez a vita nem is a képminőségről, hanem a pénzről szól. -
junkpod
nagyúr
válasz
proradeon
üzenetére
Persze, hogy egy vélemény nem lehet sem releváns sem irreleváns. A véleményben hordozott információ lehet SZÁMODRA releváns vagy irreleváns.
Amúgy meg a véleményt nyilvánított hozzászólók között hányan látták a két TV -t otthoni körülmények között hosszabb időn keresztül? -
salapp
addikt
Ha már ennyi szó esett az OLED topikban más kijelző technológiáról, megkérdezem, hogy az említett miniLED-es tévék ugyanolyan, vagy hasonlóan gyenge betekintési szöggel rendelkeznek, mint az LCD tévék általában? Mert azért a plazma után az OLED-nek a nagy betekintési szög egyértelmű előnye.
-
Vhiktor
Topikgazda
A kételkedőknek ezt itt hagyom:
[link]Aki ismeri az Úriembert az tudja, hogy finoman szólva nem pár száz ezres rendszerekre specializálódott. Sőt látott olyan mozikat amiket Magyarországon talán csak 1-2 ember és nagyon háklis a képminőségre.
-
blakey
titán
válasz
EmPoWeR
üzenetére
A profi megjelenítőkhöz képest gyengék, viszont azokat nem veszed meg csak úgy az MM-ben. A C835 és az OLED is tömegesen gyártott, ez van, szóval igen, tévedsz, főleg abban, hogy silánynak nevezd, mert én nem neveztem annak, csak gyengébbnek.
-
EmPoWeR
csendes tag
válasz
blakey
üzenetére
Kommersz jelentése:
1: tömegesen gyártott, gyenge, silány minőségű árucikk
2: Nagy mennyiségben gyártott közepes vagy rossz minőségű árúSe a C835, se az OLED nem gyenge, silány, közepes, rossz minőségű. De biztos tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 430 G7 Intel core i3-10110U laptop
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.

.
. Egyébként ha egy telefont frissítenek, és elrontanak valamit, mert ugye ez is jellemző (és nem csak a Samsungnál), akkor nyugodjon le mindenki, mert telefonálni azért még lehet vele
Innen már bukta az egész sok embernek szerintem. Műszaki cikkeknék nagyon fontos a garancia minősége.