- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmPoWeR
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #84396 üzenetére
Te most tényleg olyasvalakit szeretnél meggyőzni, aki kommersz LCD TV-ként hivatkozik a C835-re? Arra a C835-re, amit 2022-ben az EISA az év legjobb prémium miniLED TV-jének választott meg. Ez szimpla elvakult OLED fanatizmus, amivel úgyse tudsz érvekkel harcolni. Biztos lehetsz benne, hogy még csak nem is látott a saját két szemével C835-öt.
-
SaitoX
tag
válasz
alaves #84389 üzenetére
Elképzelhető, én is arra gondoltam első körben, hogy mivel még a C8 idejében nem volt WBE, lehet, hogy nem mindenben 100% kompatibilis, bár ezt a pixelstruktúra eltérést nem tudtam.
Mindenesetre ha kikapcsolom a GSR-t, tényleg majdnem ugyanazt a minőséget adja, mint a régi WBE panellel, sőt, őszintén szólva talán még picit fényesebb / kontrasztosabb is.
GSR-el viszont iszonyatosan sötét, még 100-as oled backlighttal sem igazán mondanám élvezhetőnek napközben PS5-özéshez (SDR-ben), míg ha a GSR ki van kapcsolva, akkor 50-es backlighttal ugyanolyan szép a képe, mint a régi panellel, és ez napközben.
Azt azért remélem, hogy a GSR kikapcsolása nem okoz komolyabb gondokat (Burn in, stb), de ahogy neten olvasom, ez egy igen alacsony kockázattal járó beállítás, amit elég sokan kikapcsolnak.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84396 üzenetére
Ja és akkor majdnem annyiba került az 55-ös, mint az LG C2. - nem tudom mikor volt, amikor én néztem, akkor 130e-el olcsóbb volt a TCL, nekem így sem érte meg. Mint írtam, lehet vele tévézni, "lehet nézni", de akkor sem OLED. Ha sokáig nézed és nézel egy olyan filmet vagy sorozatot, amit OLED-en megszoktál majd nézed az LCD-n, akkor biztos, hogy sötét jelenetek esetében lesznek olyan dolgok, amiket elsőre nem veszel észre, de azt érzed, hogy hiányzik valami. Később jössz rá, hogy valóban "eltűnik" egy-két dolog a képről.
263e forintért ilyen jó tévét a világon nem kapni és szinte feleannyiba kerül, mint a C2. Ez azért ad "némi" előnyt neki nem? - akinek fontos, hogy olcsóbban legyen egy jó TV-je, akkor igen. Most sem venném meg az oleddel szemben. Jó az ára, de csak, akkor, ha azt szeretném megvenni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #84392 üzenetére
Amit én láttam/néztem, azon/ott/akkor nem volt blooming. Nem azt mondom, hogy lehetetlen lett volna találni, de nekem nem sikerült, pedig rajta voltam a dolgon. Én kizárólag a szar szerviz miatt nem választottam C835-öt, mert "félős" vagyok. És nekem a színei is nagyon bejöttek. Szinte lemászott a kép a kijelzőről. Ja és akkor majdnem annyiba került az 55-ös, mint az LG C2. Így nem volt kérdés, hogy inkább az oled. De jelenlegi áron durván megérős a TCL. 263e forintért ilyen jó tévét a világon nem kapni és szinte feleannyiba kerül, mint a C2. Ez azért ad "némi" előnyt neki nem? 260e vs 460e mit sem számít?
-
PATTA86
csendes tag
Sziasztok! Segítségre/véleményekre lenne szükségem... egy "kicsi" konyhai tvről lenne szó. Az a helyzet, hogy egy régi 32"-os lcd "döglödik" és ki szeretném cserélni...
Abban szeretnék véleményt kérni, hogy lenne e értelme egy 42"-os C2-öt venni konyhába? Ami menne rajta az telekom kábel tv, 60%-ban foci 40% más csatorna (doku, film)
A tvt jobban fater szokta nézni este focit, délután kicsit háttérzajnak megy vagy esteféle hírek esetleg. Azért gondolkoztam oledben, mert nekem is az van és egy jobb minőségű tvt gondoltam faternak (70+, szemüveges) focira/filmre, annyi hogy ő lámpafénynél nézi mindig, ezt nem tudom, hogy számít e? Igazából Hbo Max van, meg külső vinyóról lenne néha 4k film is nézve rajta, ennyire lenne kihasználva az oled. Szóval itt a beszélgetéseket olvasva nem tudom, hogy mi lenne ideális választás: LG C2 42" vagy esetleg egy mini ledes tv?? Viszont a méret max 43", nem kell nagyobb!
Meg köszönném, ha segítenétek a döntésben. Igazából a pénz nem akadály, de viszont én kicsit sokallok egy 350k-s tvt ilyen használatra, főleg én ennyiért 55"-ost vettem 2 éve.
Esetleg ki mit ajánlana/venne? Köszi! Pacsi -
alaves
addikt
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84391 üzenetére
bloomingnak még a nyomát sem láttam - én bizony láttam, de nem a nagyon zavaró fajta.
A legjobb kommersz LCD TV-k egyike, de egy OLED-et nem fogok azzal kiváltani. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
junkpod #84375 üzenetére
Láttad már élőben? Én igen! Szemüveges vagyok, olvasó (!) szemüveggel 20-60cm-ről néztem a 65"-os kijelzőt és bloomingnak még a nyomát sem láttam. Hiába a "csak" 300 dimming zóna, ha egyszer nem látsz bevilágítást, vagy aurát sehol. A mozgás is nagyon nagyon korrekt, a színek szintén, ami alól a bőrszín sem kivétel. Nem kéthetes vízihullák az emberek színei, ehelyett a bőrtónusok (is) gyönyörűek, nem úgy, mint általában lcd-k esetén volt tapasztalható. Meg kell nézni, nem fikázni kizárólag az adatlap ismeretében.
-
alaves
addikt
válasz
SaitoX #84384 üzenetére
Valószínűleg azért van, mert a WBC pixelstruktúrája 3s3c, a WBE-é pedig 3s4c és ezért a vezérlés is más. Ezt valamiért kihagyták a szerviz eljárásból, hogy a c8 elektronika nem ismeri a WBE kijelzőt. C1-be mindkét fajta helyesen működik, mert eleve kétféle kijelzővel készültek.
-
Ok de vannak akiket a sokkal magasabb ár zavar, cserébe bevállalnak egy magasabb fényerőt , de enyhe bloomingot produkáló Tv-t vagy pedig vesznek azonos áron egy 75" vagy 83" méretet.ami azért elég látványos méretbeli különbség már.
Azonos méretben azért 200 ezer forint a különbség ,de még a 75 " méretű 835 is kb a c2 vel van egy árban, ha nem olcsóbb.egy G2 nél meg közel a duplája azonos méretben a különbség. El is várható, hogy az OLED valamivel jobb legyen, de egy fényes nappaliban nem feltétlenül jönne ez ki. -
blakey
titán
Ha mindent a helyén kezelsz, akkor érteni fogod a dolgokat. Természetesen a Miniled nem egy OLED, látni fogod a problémákat, főleg egy OLED után, viszont egy hagyományos LCD-hez képest mindenképp előrelépés. Nagy kár, hogy egy TCL gyártó készített olyan készüléket, amit "lehet nézni". A probléma a szoftver és bizony a gyengébb alkatrészek. Akik merészek és szeretnek kísérletezni, azoknak bőven megérheti megvenni a Miniledet, nagyon is nézhető és jó képpel rendelkező készülék. Nekem is szerepelt a listámon egy C835, meg ott volt a Hisense OLED, Sony és Philips OLED-ek, plusz ami végül lett, az LG C2. Ha nem kellett volna választanom, mert csak 1 van, akkor azzal is megelégettem volna, így azért nehezebb volt a választás. A TCL képe, annyira nem fogott meg, hogy OLED helyett azt válasszam, így elég hamar kiesett. A szoftveres problémák is gondot okozhatnak, olyan szoftvert nem szeretnék, ami nem menti el a beállításokat, néha újraindul, vissza kell tenni egy korábbit, stb. A Hisense külsőleg nagyon jó volt, de a szoftvere, olyan amilyen, kár, hogy EU-ban nem Androidos. Sony kiesett, mert gyengébb képet produkált, illetve nagyon nem volt szimpatikus a láb "felhelyezése", esetleg áthelyezése. A videókat látva, minden kedvem elment tőle és az eladók is megerősítettek benne, hogy nehéz kivenni a lábakat sérülés nélkül. Így az lett, ami lett.
-
blakey
titán
válasz
SaitoX #84376 üzenetére
Ez hogy a francba lehet? - egyszerű a TV készülteokr az elektronika az akkor panelhez volt "igazítva", most, 4 év után olyan panel került bele, amit már nem ugyanúgy kezel, de ezek szerint, szerencsédre, megtaláltad a megfelelő beállítást. ehTát neked nem azért lett rossz, mert rossz panel került bele, hanem azért, mert a vezérlés a régihez volt igazítva.
-
Vhiktor
Topikgazda
Több ügyfélnél voltam aki a csúcs pana vagy pioneer plazmajat cserélte miniledre (nem feltétlenül qn95bre)és le volt döbbenve, hogy a plazmaja mennyivel rosszabb volt és sirna ha vissza kellene tennie.
A vt60-at a mai miniledek megeszik reggilre kontraszt arány és feketeszint szempontjából is. A vt60-at megallitja a 10.000:1 natív kontraszt egy miniled ezt körberöhögi.
-
adrian14
tag
válasz
Squirrel #84377 üzenetére
Én is pár napja voltam a szegedi mm-ben. Lg oledet és Samsung neoQledet néztem (amik egymás mellett voltak) és különbséget én sem láttam. Szerintem ez azért csalóka, mert mind a kettőn a fullos minőségű demo ment. Megnéztem azokat a tv-ket is, amiken az mm saját hirdetései mentek rossz felbontásban (azoknál szerintem pixelhalmaz volt az egész kép márkától függetlenül).
-
Squirrel
őstag
Tegnap nézegettem media marktban szegeden egy g2 lg-t es egy samu qn95b-t. Igaz demo futott mindkettőn, de meglepően egyformának tűnt a képe, mind feketé en, mind színekben. 9 éves vt60-ról kéne váltani, a 83-as g3 lett volna a kiszemelt. Sajnos ebben kb ugyanaz a panel van, mint a g2-ben, ezért a felárat nem éri meg, ez egyértelmű. Azert neztem be a mm-ba, hogy megnézzem, esetleg egy kisebb tv (77-es) hogy viszonyul a mostani 65-ös méretéhez, hát legnagyobb szomorúságomra nem tűnik egetverően nagy ugrásnak ( és 3-3.5 méterről néznénk). Igaz inkább esténként nézünk valamit, de gyerekek nappal is meséznek és a tv egy nagy ablakkal szemben van. Így jött a sátán sugallata, ha már mm-ban vagyok mi lenne ha rákukkantanék egy csúcs miniled-es tv-re. És legnagyobb megdöbbenésemre olyan egetverő különbséget nem láttam se a csúcs samu vagy nanocelles Lg, se a g2-es lg között. G3-ból nincsen még kirakva. Ezekből viszont kapható 85-ös modell is, ami méretben a cél lenne A szememmel van baj, direkt el van az oled állítva vagy tényleg kb egyformák? Árban kb igen. Lassan kéne váltani, mert ez a majd jövőre jobb oled jön, sajnos a 83 inches modelnél idén nem jött be. A 77-es g3 teljesen más kategória.
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Már korábban írtam, hogy mióta panelt cseréltek a C8-amban, egyszerűen nem tudtam megszokni a képét, a színek nem olyanok, mint előtte. Pl. PS5-ön, egy színes játéknál nagyon érezhető (de másnál is), hogy nem ugyanolyan, mintha sötétebbek / mélyebbek lennének bizonyos színek, meg összességében az egész kép, nehéz így leírni. Mintha visszavinne a színes, világosabb színekből és elsötítené, vagy nem tudom.
Most már gondoltam, hogy kipróbálom, hogy kikapcsolom a TPC és a GSR-t, amit több helyen is javasolnak. Az előző panelnél, 4 év alatt, meg sem fordult a fejemben, hogy kikapcsoljam, mert így is szép képe volt, az új (WBE panel) viszont zavaró volt. Miután kikapcsoltam, gyönyörű lett a kép, megszűnt a fentebb írt zavaró jelenség, minden szép, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mint a régi WBC panellel a csere előtt...
Ez hogy a francba lehet? Új panaleknél "agresszívabb" lenne a TPC és/vagy a GSR? Nem igazán értem, de teljes mértékben egyértelmű, hogy ezek miatt volt rosszabb a kép. Most, hogy kikapcsoltam, minden nagyon szép.
-
junkpod
veterán
Gondoltam ránézek erre a csoda miniled tv-re, azzal kezdik, hogy 250-300 LED zóna van benne... Szerintem itt én el is engedem, nincs olyan technikai bravúr ami athidalja a 8millió és 300 darab fényforrás közötti különbséget. Ez is csak LCD TV és nem LED TV mint ahogy a marketing tolja. (Meg "dinamikus kontraszt"...)
-
Celtis
veterán
-
krepp
tag
válasz
Vhiktor #84367 üzenetére
....Megnéztem ezer tesztet, véleményt, és persze az itt elhangzottak alapján úgy döntöttem, rendelek egy TCL 65C835-öt.
Igazság szerint a "majdnem olyan jó", nekem elég, sokkal bloomingosabb, és kisebb képet nézek most, játékra látom tényleg nem jó, (amúgy sem vagyok konzolos), akkora az input lag local diming használata esetén ami tényleg zavaró lehet..
És az hogy pont FELE! annyiba kerül mint a C2, sokat számít nekem..
(építkezés)
Online rendeltem, ha tévedtem, és nagyon nem jó, max visszaviszem.
A topikot tovább olvasom, mert ettől függetlenül szeretnék majd oled-et, talán egy későbbi generációt... -
Saccco
nagyúr
válasz
Vhiktor #84367 üzenetére
Én plazmáról váltottam a TCL 65C728-ra. Nem akartam OLED-et, mert elég volt 10 évet vigyázni a plazmára, ugye az is rendesen be tud égni. A C728 nem tud olyan feketét, mint egy plazma. Viszont a C835-nek azt hiszem nem kell szégyenkeznie. Nekem meg nem kell aggódni a beégés miatt!
-
Saccco
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
Azért ne rohanjon mindenki miniledet venni.
Nem mindenkinek fog bejönni.
Aki egyszer belekóstolt az oled világába az nem biztos hogy váltana.
Meg kell nézni előtte mindkettőt. Boltban elég nehéz ezt eldönteni. Westend emag boltban volt a napokban kiállítva c835.
De ha felém jársz én is szívesen megmutatom 10 percre.A fekete részletesség elég jó, de azért nem oled, viszont nem sokkal marad már el tőle.
De ha fontos a játék akkor egyértelműen LG oled.
Illetve az nem igaz, hogy csak kiváló forrással van jó képe az olednek.
Ebben nincs semmi különbség a többi tvhez képest, azokon is vacak a vacak minőség.
A képernyő méretnek van ehhez inkább köze. Minél nagyobb a kép annál rosszabb lesz az sd felbontásu vagy tömörített anyag.Oleden a 24p pár felhasználót ezért zavar mert nagyon gyors a panel ezért az akadás jobban látszik. De attól még teljesen helyesen jeleníti meg.
Illetve azért nem látszik oleden sem annyira, csak sokaknak rosszul van beallitva a tv és/vagy a lejátszó is.
De aki erzekeny erre az ne vegyen oledet. Nekem is vannak ismerőseim akiknek ez miatt szóba se jöhet. De ez ritka. -
-
krepp
tag
válasz
Vhiktor #84354 üzenetére
Köszi hogy ilyen kimerítően írtál erről a témáról, nem tudtam hogy van egy ilyen nem elhanyagolható tényező a tv piacon.
Én azt hittem van az ász oled, és a többi lcd messze lemaradva.
Hónapok óta olvasom a topicot, billegek a váltáson/ maradáson..
Nekem egy SAM QE55Q82 van, a képével, fényerejével meg vagyok elégedve. Eddig főleg SD tartalmat fogyasztottam, igazság szerint tökre jól elvagyok egy nagyobb bitrátás, FHD tartalommal. Amiből van 4K HDR abból természetesen azt nézem és látom is a különbséget, de ne minden film élményén emel a jó minőség. Sokkal háklisabb vagyok a kadencia helyeségre, stutter, judder és minden hasonló, mozgásából és a 24fps ből eredő hibára. (PCn 240hz én játszok, az FPS is meg van hozzá..)
Eddig ez tartott vissza az oled től, hogy állítólag csak kiváló forrás néz ki rajta jól, SD nem..
Akkor lehet nekem a legjobb a miniledes LCD?
Ha el tudom engedni a fekete részletességet.
Budapesten melyik boltban tudom egy helyen a legtöbb tv képét megnézni, összehasonlítani? -
Lackó1984
tag
És mi a helyzet a mozgásmegjelenítéssel?
Arról általában nem esik szó.
A C835 hogyan viszonyul mondjuk a C2-höz.
Van stutter? Engem ez nagyon zavar B2-nél.
Vagy LCD-nek egfelelően inkább elmosódás? -
Vhiktor
Topikgazda
Ez a valóságban nem ilyen, a kamera beállítása miatt van. Egyáltalán nem látszik ennyire.
De mint ahogy a tesztben is mondom, teszt videóval előhzható a blooming, de filmeknél nagyon nagyon ritkán lehet látni és akkor is csak minimális mértékben, külön vadászni kell.
Samsung QN95B-nek nem valami jó a dimming algoritmusa amire a tesztemben ki is térek (sőt a legutóbbiak amiket láttam nagyon sok sebből véreztek, lehet fw hiba, nem tudják tartani konstansona féynerőt még 50% szürke mellett, sem ingadozik, zajosodik kőkeméynen amit szemmel is látsz), ezért is úgy fogalmaztam, hogy bizonyos miniled tv-k esetében nagyon cseklély a blooming.
Na de ez a példa amit felhozál csak fél igazság mert hozhatunk ilyen képet is Vincent-től:
Jelelenleg nincs tökéletes tv, mindegyik kompromisszumos valamiylen téren, kérdés kinek melyik a kompromisszumosabb.
Ez alapjén kell választani.Az elöző válaszaim lényege is az lett volna, hogy már egyáltlán nem fekete-fehér a választás kérdése mint 2 évvel ezelött, hanem már sokkal árnyaltabb.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #84354 üzenetére
Értem az érveket, és a pénz nagy úr persze, ezért nem 77G2-m van, csak 65c2.
Ez a kép a Te videóból van youtubról, nekem már emiatt nem férne bele pl. :
Másik kép amit találtam neten, alacsony fényerejű jeleneteknél azért jelentősen megeszi a részleteket, persze a samu meg máshogy rossz...
Szóval hiába +300k inkább oled szerintem, ez nem kérdés, persze ha valaki nem napsütésben akar 1000 niten filmetnézni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #84354 üzenetére
Lehet túl zavaros lett az előző hozzászólásom..
Szóval van akinek az oled és van akinek a miniled fog jobban tetszeni, illetve felhasználási helytől is függ.
De már korentsem arról van szó a miniled esetében, hogy szürke a fekete, vagy kicsi a kontraszt arány emiatt pedig a fátyolos lenne a kép, vagy hogy erős blooming lenne.
-
Kaba
veterán
válasz
FIREBLADE78 #84349 üzenetére
Az újabb LG modelleken van.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem azt mondom hogy kiváltja. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is.
Eddig nem volt kérdés, ha tvt kellett ajánlani, mert akkora volt a különbség a feketeszintben és a kontrasztban az oled javára, hogy nem jöhetett más szóba az oleden kívül.
De konrkétan a C835 feketjé és kontrasztja annyira megközelíti az oledét a legtöbb jelenetben, hogy éppen hogy van különbség, de cserébe HDR-nél meg sokkal nagyobb a fényereje, teljes képerneyő lefedettség esetében ez 600 nitet jelent az oled 150 nitjével szemben, szóval annyira lekörözi, hogyha egymás mellé van téve a 2 tv akkor meglelpően sokan választanák inkább ezt és nem az oledet.
Azoknál a HDR filmeknél, ahol sok a nagyon sötét jelenet ott az oled nyer, ez nem vitás (pl Utazók).Az alacsony ADL jelenetekben, tehát a nagyon sötét jelenteknél, amikor nincs pici világos tartalom sem a képen, mondjuk csak 0%-8% közötti szürke árnyalatok akkor ott persze az oled lekörözi könnyedén, mint pl a Sárkányok Háza parton sétálós majd sárkányos jeleneteinél.
De ahol meg fényerő kell, ott meg a miniled körözi le könnyedén az oledet.
De itt már közel sem arról van szó, mint 2 évvel ezelött egy oled és nem oled vitánál. Azt hozzáteszem, hogy a 2021-es miniledek még távol voltak ettől a minőségtól, 2022-ben nagyon sokat fejlódött a tech.
Az igaz, ahogy növekszik egy jelenet fényereje, ott emelkedni fog a fekte szint is, de feketének fogod azt látni a szem tehetetlensége miatt.
Szóval lényegében az oled előnye már csak bizonyos jelenetekben érzékelhető.
Talán az a legjobb megfogalmazás, hogy bizonyos téren az oled valamivel többet nyújt, bizoynos téren a miniled meg nem valamivel hanem sokkal többet nyújt mint az oled.
Ha valaki nem szereti HDR esetében sem a nagy fényerőt és elsősorban sötétben nézi a tvt annak oled, mindenki másnak miniled.
Megmondom őszintén, hogy én is bajban lennék a választással. Bizonyos filmekre oledet, míg bizoynos filmekre miniledet használnék inkább. Szóval 50-50%.
De ha minden áron döntenem kellene, akkor azonos áron vagy mondjuk 10-20%-al drágábban, de azonos méretben az oledet választanám, ha kisebb lenne a képméret akkor semmiképpen nem választanám az oledet.
Ez az eszme futtatásom a 2022-es oled és bizonyos miniled tv-kre igaz (vannak olyan miniled tv.k amiket körbe röhög az oled.). Nem tudom, hogy a 2023-as modellek hogy fognak viszonyúlni egymáshoz.
Lehet hogy az oled megint gondolkodás nélküla lázni fog mindent, de az is lehet, hogy egyre kisebb lesz az olló az oled miniled között.De az biztos, hogy most a C835 áráért nem kapsz olyan oledet ami megközelítni a C835 által nyújtot képminőséget.
-
blakey
titán
válasz
C2-en pl. van.
-
adrian14
tag
Már azóta ezen rúgózik az agyam, hogy megjelent a TCL akció. 1-1,5 hónap múlva költözünk. Szeretnék majd egy 65 vagy 75-ös tv-t (valószínű a 75 lesz a befutó). C835 vs Lg B2, mintha az olednek szebb lenne a képe, elvileg az LG-nek jó a gariztatása, de akkor is ott van az a 350k különbség...
-
Mizol29
senior tag
válasz
Kell lennie
-
junkpod
veterán
Hát még ha csak a fekete hiánya lenne az LCD TV hátránya...
Én már megszoktam a plazma majd az OLED képminőséget, minden nap sírnék ha LCD-t kellene néznem.
75 éves anyukám is elcsábult a MM Samsung kereskedőknek (15 éves plazmat cserélt), már másnap intézte az OLED cserét... -
FIREBLADE78
addikt
Lg oleden skyshowtimenak van applikációja? Mint pl netflix stb.
-
-
Gicz
addikt
válasz
proradeon #84344 üzenetére
Ha hozzá teszed, hogy "szerintem" akkor rendben is van.
Mert szerintem meg no brainer, hogy megér 300k-t az oled pluszban azért, hogy tényleg tökéletes legyen a fekete, és tényleg 0% blooming legyen, ne pedig (hasamra ütök) 1% blooming.
#84345FingR86 igen, ezt láttam én is, szerencsére létezik rendes is belőle
[link] -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #84336 üzenetére
Egyáltalán nem rossz a Miniled, sőt, LCD-k között király, de ha jobban és huzamosabb ideig használod, akkor látni fogod a derengő fényeket, az LCD apróbb hibáit, azért az OLED-től még messze van. Mielőtt megnéztem volna, nekem is a látókörömben volt, aztán letettem róla, annyira nem volt meggyőző.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #84338 üzenetére
Szerintem a "közel olyan" az naaagyon messze van az oledtől. Amíg nem lesz mögötte annyi dimming one ahány pixel... akkor meg majd jön az, hogy az egyes dimming zone ledek máshogy öregszenek ahol kint van a tv csatorna logó
A dual layer LCD-k miért nem terjedtek el? gondolom oled árba belefér volna az is.
-
"hát a virág körül középen ott a derengés rendesen"
Élőben nem látszódik semmi ilyesmi. Csak nem lehet úgy lefényképezni.
"Közelebbről nézve, egy negyed ekkora virág körül lenne bevilágítás rendesen."
Saját tapasztalatom szerint ez sem igaz. Szerintem nem szép dolog ilyeneket írni egy olyan TV-ről, amit nem próbáltál személyesen.
Pontosan fele annyiba kerül egy 65C835 mint egy tisztességes 65-ös OLED, és utóbbi nem éri meg a 300k-s felárat.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #84336 üzenetére
hát a virág körül középen ott a derengés rendesen. Nem adnék érte pénzt.
Meg ez egy elég csalóka "teszt". Nagy a virág a TV-hez képest, sok local dimming zóna elfér mögötte, és kicsi is a tv a távolsághoz képest. Közelebbről nézve, egy negyed ekkora virág körül lenne bevilágítás rendesen. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
junkpod #84335 üzenetére
Semmi szivárgó fény nincs feketénél. Ezt bárhol (akár Youtube) ellenőrizheted. Pont ez a lényeg, annyira fejlett a local dimming, hogy el lehet felejteni a gyenge kontrasztot és a bevilágítást. Legutolsó szériás plazmáknál is jóval nagyobb a dinamikus kontrasztja és tényleg lenyűgözőek a feketéi. Ha nem látom, nem hiszem, de láttam.
A betekintési szög szar, de nem vészesen. Viszont 1m és 450e nem kevés árkülönbség ám. Vagy a pénz csak nálam befolyásoló tényező?
Másik fórumról loptam a képet, elnézést érte:
Látsz te itt fényt/derengést a közepén lévő színes akármin kívül? Amiket látsz, azok messze kívül esnek a kávától.Szabad a gazda? Erről van szó...
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84332 üzenetére
Pont ez a baj, hogy látszik a fény, feketén is.
A microled meg nem sokat fog javítani a betekintési szögön. -
Csandi
őstag
válasz
dgyuri0123 #84332 üzenetére
Szerintem a miniled nem fogja lenyomni az OLED-et képminőségre, de a microled már lehet, csak az még nem ennyibe kerül
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
alaves #84329 üzenetére
Ez így van, de ha nincs vele gond ... ?
Általában az első pár nap alatt beszarik és akkor egyszerűen elállsz a vásárlástól és annyi. Én nagyon gondolkodtam rajta, de akkor az 55" volt kb ennyi, mikor én néztem, de most a 75" annyira kecsegtető, hogy én megkockáztatnám.
#84328junkpod nana, a miniled egyszercsak letarolja majd a piacot. Láttam a C835-öt és elállt a szavam tőle, annira jó képe volt. Igaz, ma csak a TCL tudja ezt ennyire jól, szóval van még hova fejlődni, de látszik a fény...
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
Mennyire kell aggódni manapság az OLED TV-ken Burn in miatt?
Vannak régebbi 4:3-as játékok, ahol a játékhoz statikus kép kereteket raknak a szélekre (fekete háttér helyett), ami azt jelenti, hogy akár 20-30 órán át ugyanaz a kép van a TV-n.Ez okozhat problémát? Vagy 20-30, akár 40-50 órából nem lehet még igazán gond?
Illetve manapság garancia tekintetében hogy kezelik egyébként a Burn in-t? Ha 3 éven belül történik akkor cserélik, vagy azt mondják hogy nem?
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #84327 üzenetére
Tényleg jó vétel lenne, de elkeserítő a TCL topikban leírt szerviz támogatás...
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #84327 üzenetére
Haha... LCD -re minden fillér pénz kidobás, nem hogy 450e!
Más, itt egy összeállítás, hogy miért sz@r [link] az OLED, szépen pontokba szedve.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
balu28 #84322 üzenetére
Nem oled, de szinte az és 455e-ért a 75" ajándék. [link] Nem nagyon gondolkoznék, ha ilyen méretre lenne szükségem.
Csak hogy tudd, C2 oledem van és nagyon nem vagyok lcd párti sem, de ez kihagyhatatlan szerintem, ha fontos a nagy méret és nem áll valahol számolatlanul a pénzmag. -
p87
senior tag
Van már S90C tulaj aki megtudná nézni, hogy tud-e PVR és timeshit funkciót a TV?
Kicsit utánanéztem és a régebbi szériás TV-k bizonyos regióban tudják, azthiszem pl. német, francia tudja, ilyen régióváltást lehet csinálni, esetleg S95B tulajok megerősíthetnék. -
madkiller
őstag
válasz
Pro Koryak #84323 üzenetére
Szerintem magasabb áron fog nyitni.
Más kérdés, 77C2höz jelenlegi felhozatalból milyen konzol ajánlott?
-
balu28
csendes tag
Sziasztok,
regi LG 55-os IPS LCD-m van annak minden hatranyaval. Van mellette egy DLP-s regi projektor 90”-os vaszonnal. Nincs hova ferakni a projektort, mindig elo kell venni, a szoba vilagos es feher a festes, igy nem baratja a projektornak, engem meg nagyon zavar a rainbow effect.
A kettot valtanam ki egy nagyobb oled-del. Nem jatszanek rajta, csak filmek mennenek rajta szamitogeprol es sportmusor tv adasbol, meg mese.
77-es meretet neztem, hogy ne legyen nagy visszalepes a projektor utan.
Ebben a meretben most eleg jo aron van a B2 800ezerert. A C2 1 millio, igy a 200ezres kulonbseg eleg nagy. A leirt felhasznalashoz szerintetek megfelelo lenne a B2 is, mert teszteken nem latok nagy kulonbseget, persze tudom mas a panel, meg ersoebb a hardver, de meger-e az ekkora pluszt?Koszi!
-
zozika84
őstag
válasz
FIREBLADE78 #84317 üzenetére
Megnyugtatlak, ott szinte mindig, mindenre Samut ajánlanak
-
ricsip
addikt
válasz
Véletlenül nem szamszungos pólót viselt?
-
Csandi
őstag
válasz
Médiában persze hogy Samut ajánlanak, mert a Samunak vannak kint sales reprezentativjai főleg, es ok a legagresszivabbak is. Ilyen helyre ugy kell menni, hogy tudod mit keresel és ha odamegy bárki hogy segíthet-e csak elküldeni azonnal.
-
SaitoX
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy képminőségben egy LG C8 és újabb kiadás (C1, C2, stb) között mekkora különbség van?
Van itthon egy C8 (nemrég került bele friss panel), illetve egy Sony A80J, de a két TV között azt látom, hogy óriási különbségek vannak.
Ha egymás mellé rakom a kettőt, egyértelműen látni, hogy a Sony sokkal részletgazdagabb, olyan dolgok is látszódnak rajta, amik az LG-n nem annyira. Igaziból azt látom, hogy mind játékokban mind filmekben sokkal szebb a Sony.
Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert ennyivel újabb? Alapjaiban a C8 2018-as (bár friss, WBE panel van benne, ami oldalról nézve lilásodik), az A80J meg 2021-es.
ui: mindkét TV rtings alapján van beállítva egyébként, de több beállítást is próbáltam. Összességében ezek a beállítások tűntek a legjobbnak.
-
junkpod
veterán
Beszereztem ezt a híres Prey -t, de a legjobb amit találtam 15GB... Van ettől jobb? Ez csak streaming kiadásban létezik?
-
vasimnbt
tag
válasz
FIREBLADE78 #84310 üzenetére
Köszönöm!
Ha ilyen TV-t vennénk,de “sajnos” TV adásokat is néznénk rajt,melyeken logók is vannak,szóval a beégés veszélye nagy,ajánlott ezt megnenni?
Köszönettel. -
vasimnbt
tag
Üdvözlet!
Lehet már korábban kérdezték.De mi a külömbség az LG OLED 48C21LA és LG OLED 48C22LB között a kb. 10 ezer Ft-s különbségen kívül?
Köszönettel -
bnorci71
addikt
válasz
FIREBLADE78 #84307 üzenetére
ha normális az adás teljesen élvezhető, ha meg szar abból nehéz jót csinálni.
Nálam Pr Telekom a kábeltv szolgáltató -
FIREBLADE78
addikt
Hd tv adást hogyan nézitek az oleden? Magától felskálázza a felbontást? Ha igen,ez csúnya,szembetűnő?
Tv adást néznék meccsek miatt. -
Mathiask
senior tag
válasz
bnorci71 #84290 üzenetére
"Mert én tömörítési hibának gondolnám."
Úgy tűnik elsőre, de más tv-ken ugyanez jobban néz ki. Illetve azért is tűnik annak, mert minél jobb a bitrate, annál kevésbé jön elő.
A legtöbb gyártó eddig is próbált valamit tenni. De ezek is kompromisszumos megoldások. (pl korábban buktatják be a feketét, stb)
Egyébként Vincent azt mondja a Philips 937 az első, ahol a Philips is próbál valamit tenni az ügy érdekében. ennek következtében kicsit zajosabbak lesznek a sötét részek ,cserébe nem olyan látványos a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest