- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hakydakillah #65994 üzenetére
Élesség mire van állítva? Próbáld meg 0-n.
-
Celtis
veterán
válasz
Film grain.
A Barátok köztön biztos nem fogod tapasztalni. -
FMolnar
csendes tag
válasz
Tartalomra tippelek. Legalábbis nálam egy letöltött 4k film volt ugyanilyen.
-
blakey
titán
válasz
Netflix?
Saját tartalommal mi a helyzet? TV adásokkal? -
Vhiktor
Topikgazda
-
moland007
tag
Azt ne felejtsétek h a Sony A8xJ széria kiadja ( HDMI,optikain ) a többcsatornás hangot. tehát nem kell hozzá, még egy kacat. Nekem ez fontos érv volt. Mert 100 körül számolni kell azzal is ...
Panát nem tudom, de megírhatná valaki hozzáértő. -
Pro Koryak
addikt
válasz
delibab #65988 üzenetére
Ha a legjobb kell, akkor igen. Nem akarlak rábeszélni, de pl. 500e-ért Sony 55A83 vagy 550-ért Pana 55JZ1500, akkor nálam egyértelmű lenne. Neked kell eldönteni mennyit ér meg, mennyit akarsz rá költeni + nem vág földhöz ez az összeg!
Kijelző a Pana féle módosított változat: jóval magasabb fényerő = hdr sokkal látványosabb, élénkebb kép, a képfeldolgozó proci is jobb: színkezelés, mozgás, árnyalatok kezelése ... stb. Kb. a Sony A90 szint vagy még jobb.
Egy hozzáértő teszt:
[link]De amit 370-400e-ért kapsz oled tévét, azoktól is le.osod a bokád, Philips 706, LG C1.
-
delibab
senior tag
Ez igaz sajnos, de a mostani Sony is működik ami lassan 4 éves tehát gondolom ezzel sem lesz baj... külön lejátszót nem szeretnék, van már elég kütyüm
Pro Koryak : akkor jobb választás lenne a Pana
mennyire spéci az a kijelző? miben jobb mint a sony?
Még nem vettem meg, hétvégén terveztem és még válthatok
-
-
bzs73
őstag
Üdv!
SONY XR-55A80J OLED TV-t néztem ki, 445e ft-ért. Beégés még mindig lehetséges, és inkább qled, vagy nem kell már ettől annyira tartani. Kis fényerőt láttam, de nem egy túl világos normál szobába menne, tehát nem kell brutál nagy fényerő. most samu q70t van 55 méretben ugyanúgy, az is 20% fényerőn megy ált. -
Ijk
nagyúr
válasz
Elektrosokk #65981 üzenetére
120"-os 2.35:1-es vászonnal éreztem azt először hogy nem kell nagyobb.
-
Danex
addikt
válasz
delibab #65982 üzenetére
Ezzel alapjába véve így lennénk mióta van 4K tv
de mivel egy okosórában lasssan erősebb cpu van mint egy TV-ben így vannak ilyen gondok még mindig. Ahogy a 100mbit-es lan csatlakozó is, ami nem feltétlen bírja még a 100mbitet se kihajtani maxon.
De ugye az emberek jórésze az netflix, hbo max stb, ott elcsordogál a 30-40mbit 4k, vagy a másik véglet akinek van dedikált lejátszója. -
Elektrosokk
veterán
Mennyire jellemző banding, inhomogen szürke?
Nekem múlt héten jött egy 65CX ami híresen problémás elvileg, a panel hibátlan, nagyon homogén.
Mozgásmegjelenítés szerintem megfelő, de hát az nyilván attól is függ hogy mihez vagy szokva.Néztem rajta pár filmet már amit ajánlottak, de régi kedvenceket is. Filmre forgatott filmek szenzációsak rajta... Már azt érzem hogy még nagyobb méret kellene.
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos visszakuldesre kerül a tv, a talp csomagolásat nem találom sehol. Szerintetek lehet belőle probléma?
Nincs valakinek esetleg feleslegbe lg oled 65c11-hez Göd közelében véletlenül? Köszi. -
Tiesto222
tag
Megérkezett tegnap LG OLED65A13LA-m.
Az elején megijedtem , hogy cserés lesz mert volt 2 nagy függőleges csík a képernyőn ami sehogy se akart eltűnni.
Aztán utána olvastam , hogy interferencia jelentkezik ha sok eszköz ugyanarra a hálozati aljatra van kötve.
Kiderült , hogy nálam is ez volt a probléma mégpedig a számítógép kis hangfali.
Ha valaki hasonlóval találkozik lehet nála is ez a probléma.
Nagyon elégedett vagyok a tv-vel. Féltem hogy a nem 4k tartalmak nem fognak elég jól kinézni majd rajta de még az 1080p-s filmek is gyönyörűek rajta.
A 4k hdr meg tényleg nagyon brutális.
Sajnos a doldy visionnal nem nagyon tudom még tesztelni. Nagyon lassú a netem és igy ezek a streeming dolgok se játszanak nálam. Valószínű majd egy külső vinyót veszek később. -
duckload
aktív tag
Sziasztok!
Januárban-februárban szeretnék egy Lg Oled 48"c11 tv-t venni!
Az lenne a kérdésem hogy várható áremelkedés illetve csökkenés? Vagy érdemes várni valami újdonságra?
Leginkább konzol lenne rákötve meg persze szokásos netflix, hbo go stb... menne!
Kell valamire ügyelni? Típushibák amik gyakran előfordulnak?Sosem volt még oled tvm szóval nem tudom mire kell figyelni! Esetleg hasonló árban(350K) jobb vétel? -
Ijk
nagyúr
Mostanság mikor legolcsobbak a tv-k? Még mindig él hogy érdemes február -marciusra időzíteni tipusvaltas miatt?
Koltozunk február végén, de sajnos a projektor nem jön. Vt60-am volt pár éve, szerintem oled lenne jó azután. 24p, mozgasmegjelenites mennyire problémás még? Mennyire jellemző banding, inhomogen szürke? -
delibab
senior tag
Sziasztok,
Sony 55A80j-ről mi a véleményetek? 500k körül érdemes megvenni vagy annyiért van jobb ajánlat 55-ös méretben? Sportot nézek esténként illetve plex és Netflix.
Előre is köszi!
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg tapasztalata AppleTV+ és BX párossal?
Iphone-ról van kiküldve, jobb oldalt a DV megjelenik, de olyan, mintha kis időnként váltakoznának a színek, pl. az arc hol sötétebb hol világosabb, mintha valami belenyúlna és javítani akarná. -
Danex
addikt
Üdv, ma jott meg az elso Oled TV-m egy 706 személyében, olyan problémám van, hogy az nvidia shield képe valamiért "túl kicsi" mint mikor PC-n a scale 100%-on van egy 4k-s kijelzőn.
Előtte több TV-n nem volt ilyen gond, restart is megvolt a shield részéről, illetve 2 hdmi bemeneten is ugyan úgy adott volt a probléma. -
Methox91
junior tag
válasz
sweethomest #65959 üzenetére
ha jól láttom levan náluk tiltva a google véleményezés ami nagyon nem jó előjel..
-
GuruZone
őstag
válasz
nekem is van onnan LG hangprojektor! minden ok velük
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nem sufnibolt, szóval szerintem nyugodtan. A gari is hivatalos, nem bolti.
-
sweethomest
csendes tag
Üdv!
Digitalko-ról mi a vélemény? LG OLED-et rendelnék. Régebben vásároltam tőlük LG blu-rayt, amivel volt garanciális javítás is. Akkor nagyon korrektek voltak.
Köszönöm.
-
ricsip
addikt
Egy buta kérdés: a "quick start" mit jelent LG-nél? A semmitmondó help szerint ilyenkor tud alkalmazás updateket futtatni, és a switch szerint is aktív a TV hálózati port (van rajta link) kikapcsolt állapotban is. A 4órás/2000órás pixel refresh miatt kellhet ezt engedélyezni? Software update utolsó lépése is ilyenkor hajtódik végre?
-
GalaHU
addikt
válasz
junior19 #65942 üzenetére
Hát az app-ot kenhetem a hajamra, csak mobilos internet van, 100GB korláttal, de legalább gyors. Ha lenne korlátlan net, akkor a MindigTV app-ja is elég lenne, de mivel ez egy nyaraló a Mátrában, sajnos haloványabb az infrastruktúra, a telek fekvése miatt még a kékesi adóra se lát rá a normál antenna, ezért nézelődöm a DirectOne irányába.
Egyébként ma pont egy forgalmazó műhely mellé sodort az élet, gondoltam akkor már beugrom oda is. Nagyon korrekt volt a pasas, mindent elmondott a működèséről és sajnos megerősítette az általatok elmondottakat. Valóban ezres nagyságrendű csatorna “ömlik” majd a TV-re, és ebből kell kiválogatni azt a 70-et amire előfizettem. Sovány vigasz, hogy lesz egy halom ingyen csatornám is, csekély érdeklődèssel bírok a dán kortárs táncművészet irányába…
De ami a döntő érv volt az az, hogy ők nem is vállalják a teljes behangolást, beállítanak 5db-ot, oszt’ jónapot, a többi rám várna. De ami ettől is kellemetlenebb, ha pár hét múlva esetleg egy új adó jön a műholdra, akkor mindent összekavarhat, kezdhetem újra az egészet.
Szóval nagyon úgy néz ki hogy le kell nyeljem a békát és marad a boxos-másodiktávirányítól megoldás…Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #65950 üzenetére
Normal-t nem használok. Mozi vagy THX. Picture gombos beállítást használtam egy ideig, de lehet visszatérek rá megint és beteszek egy HDR Rec 2020-as üzemmódot is akkor.
-
tibcsi2012
csendes tag
válasz
Jackie_Chan #65946 üzenetére
Köszönöm hogy kijavítottál. Helyes a gondolat meneted bocsi a pontatlan megfogalmazásért.
-
Pro Koryak
addikt
Attól függ, melyik képmódban vagy, pl. Normal képmódnál nem aktív ez a funkció(Kép/Speciális beáll.). Nálam Prof.1 kép/szintén Rec.709.
HDMI-nél lehet Auto-n hagyni.Fényérzékelőt nem használom, szerintem értelme nincs.
Ezt így oldottam meg:
Picture funkciógombbal váltok a képmódok között, ha sok lenne a fényerő sötétben. Így én tudom szabályozni, nem a tv cseszteti folyamatosan a képet. -
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #65940 üzenetére
Még egy dolog amit nem tudom mire kellene állítani. Színskála - Color Gamut. Nálam Rec 709 a beállítás.
Nálatok ez mire van állítva? Vincent-nél semmire (---), nálam ilyen lehetőség nincs is. -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
paatrick #65945 üzenetére
Szerintem inkább arra gondolt a kolléga,hogy ha az ember huzamosabb ideig ilyen filmeket néz akkor nyilván a képernyő tetején és az alján sokáig nem mennek a pixelek és,hogy ez nem e lesz szembetűnő egy idő után,hogy a többihez képest nem öregednek el annyira,mivel nem lesz benne annyi üzemóra mint a többiben?!
-
paatrick
őstag
válasz
tibcsi2012 #65943 üzenetére
Mármint a fekete beégni alul felül? Nem az konkrétan kikapcsolt pixel, nem világít semmit.
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #65940 üzenetére
Az Enchancer az állításkor semmi észrevehetőt nem csinál.
A környezeti fényérzékelőt te használod? Van annak egyáltalán értelme ennél a szériánál?Köszi srácok a megerősítést!
-
tibcsi2012
csendes tag
válasz
Vhiktor #65935 üzenetére
Köszönöm. Januárban hívni foglak 😀időpontot egyeztetni. Amúgy sok film a Netflixen meg HBO-n nem fullsrceen hanem van fent és lent is 5-5 cm fekete sáv ezek a csíkoknál nem tudnak beégni dobyvison-nál nem engedi a széthúzást. Most szerintem biztos magamat égetem be ezekkel a kérdésekkel de bocsássátok meg nagyon kezdő vagyok oled témában.
-
junior19
senior tag
válasz
GalaHU #65934 üzenetére
A csatornák lekeresése, sorba rendezése nincs benne a szerelésben, azt neked kell megcsinálnod. S mielőtt erre rákérdeznél, gondolj bele, hogy más területen tevékenykedő személytől nem elvárható, hogy különböző tévékészülékek beállítását ismerje. Lehet akkor fog látni először ilyen Lg készüléket.
A szerelőnek a kültéri szerelést és a kábelezést kell megcsinálni, ha szolgáltatói vevőt kérnek, azt beüzemeli, az egyébként is automatikusan megcsinál mindent. Ha a megrendelő saját készülékben szeretné használni a kártyát, akkor az eszköz beüzemelése az ő feladata.
De hogy egy jó hírrel is szolgáljak. Ha megrendeled a szolgáltatást, s beüzemelik, az LG tévékre van Direct One App, amit a kártyás előfizetéssel is tudsz használni. Ott fix csatorna sorrend lesz, s azt hiszem 4-5 készüléken tudod használni. Az Appban viszont nincs a teljes csatornalista, kb 90 csatorna található benne. -
Pro Koryak
addikt
-
Mankó
veterán
Vissza olvasgatva a fórumban írjátok, hogy a HDR fényerő mehet 100%-ra nyugodtan.
Hát könnyen lehet, hogy akkor 2 évig rosszul használtam az Oledet (Pana FZ800e), mert nálam 80-ra le van véve.Plusz van egy HDR fényerő beállítás abban Automata HDR beállítás és HDR Brightner Enchancer. Na ezeket mire kellene átlőnöm szerintetek?
Köszi
-
janos666
nagyúr
válasz
tibcsi2012 #65908 üzenetére
Minden bemenethez be kell állítanod ugyan azt a képmódot és beállításokat (képjavítók, stb), és a TV tuner, HDMI 1-4 mellett a Netflix, HBO, stb is külön-külön bemenetnek számítanak. Mindre másolhatod az Rting javaslatát (csak a fehéregyensúly és színtér csúszkákat hagyd inkább alapon műszer nélkül).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tibcsi2012 #65908 üzenetére
Igen azok nagyjából jók, max a fehéregyensúly beállításokat csak próbáld ki, ha úgy nem tetszik a kép, akkor azokat hanyagold.
Attól jobbat csak kalibrálással lehet elérni. -
lala666
őstag
válasz
norbertoth #65927 üzenetére
Én ráprogramoztam az egyik gombra...
-
norbertoth
senior tag
Amikor belépek a műsorújságba, azon belül van a felvételek menüpont. Anno a régebbi webos-ben külön app volt, most előbb be kell lépni a műsorújságba és aztán a felvételekhez. Nem lehet ezt valahogy letenni a többi kártyához?!
-
alaves
addikt
CX/C1: PC-vel
- videokártya beállítás: 3840x2160/60 Hz/YCbCr422/12bpc
- TV V-sync/VRR info ablak (távirányítón zöld gomb nyomogatása) utolsó sorában mit ír ki: YCBCR422 12b vagy csak YCBCR422 8b -
deo1977
tag
válasz
P1eTr0 #65917 üzenetére
Hali!
Úgy olvastam külföldi fórumokon hogy ez a pirosodás a bal és jobb oldalon van éles szögekből és ez a EVO panel sajátossága, ez valami plusz réteg ami véd a beégés ellen.
Nézd meg 5%-os szürke homogén képpel is ott is látszania kell kicsit. Mivel Neked GX-ed van az 100% hogy EVO panel. Nálam ugyanez megvan, ez nem hiba . -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egymás mellett a HZ talán egy picivel szebb kép 4K DV és HDR tartalomnál, de ezt csak akkor látni, ha egymás mellett vannak. Ezen én is meglepődtem A hang szubjektív, mind a kettőt telepakolták hangszórókkal és elég jól szólnak a többi tv-hez képest. De én házimozi erősítőt használok mindig.
. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Végre már túl vagyok a G1-m beüzemelésén és "értelmesen" is tudtam filmet nézni rajta. Elképesztően szép képe van, főleg a HDR-es 4K-s tartalmaknak. Persze még biztos fogom állítgatni, de egyelőre szeretném élvezni is
Ami esetleg felmerült, hogy észleltem némi pirosas színt a képernyő jobb oldalán. Csináltam is róla 1-2 képet: [kép] [kép] [kép]
Nézegettem, illetve olvastam a fórumot a témával kapcsolatban. Volt jobb és rosszabb is. Ez mennyire normális? Illetve akinek volt ilyen tapasztalata, ez változott idővel (akár pozitív, akár negatív irányba)?
Normál tartalomnál egyáltalán nem vettem észre (eddig, de most tudom, hogy ott van
).
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
GalaHU
addikt
LG C9-et szeretnék használni Direct One szolgáltatóval, de setup box nélkül, csak CI+ modult használva (vezeték, box, és távirányító-fóbiás vagyok
)
Van valakinek ebben tapasztalata? A leírása szerint van benne DVB-S2/S Satelitte tunner, ez elég hozzá? Eddig Digi kábellel ment, minden gond nélkül, de szatelitem még életemben nem volt...
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Skyhunter #65912 üzenetére
Szerintem biztos. Végülis ugyanazt az OS-t használják.
Nekem van 65-ös HZ2000 és JZ2000 tévém is. Mind a kettőn - szerintem - szinte egyszerre jelent meg. Azért írom, hogy egyszerre, mert a HZ2000 azon a napon nem volt használva.
De amikor bekapcsoltam másnap, a menüben ott is megjelent. Egyébként nekem van Apple tv kütyüm meg Shield pro is. Szóval annyira nem érdekelt, hogy létezik-e applikáció Panasonicra.
A tévéket azért vettem meg, mert brutális a képminőségük, de ezt már régebben írtam. -
Skyhunter
őstag
Akkor megkapja a JZ1500 is, nem? Szemezek eggyel, 550k most az ára az 55-ösnek. Várható még egy kis csökkenés? Mondjuk csak a kerek talppal nem vagyok kibékülve, remélem a 2022-esekben visszatérnek a szögletes formához.
A90 is tetszik, de az +200k. (nem tudom van-e szerepe abban, hogy az avforums a 2021-es bestnek hozta ki...)
-
ReFleXx
addikt
válasz
FIREBLADE78 #65909 üzenetére
van 2.1 mindkettoben...
-
FIREBLADE78
addikt
C11-12 között csak az összefoglalóban leírt különbség van? Lg oldalán összehasonlítva,úgy látom,hogy vmelyikben nincs hdmi 2.1????
-
tibcsi2012
csendes tag
válasz
bonyeszko #65906 üzenetére
Én is most cseréltem le a 1,5éves Samsung q80r-t 4500 képernyő óra után. Most még csak pár napos a C1 de még mindíg a helyes kép beállítással szenvedek ez az első oledünk. Ha az rtings beállításokat követem azzal nem lőhetek nagyon mellé?
Konzol nincs gyerekek sok srdr mese csatornát néznek én inkább csak Netflix, HBO. Amazon prime. Sajnos nagyon nem boldogulok a beállítással annyi kép profil van és sokszor magátol állíthatja őket a TV. Nincs esetleg Győrbe valaki aki tudna segíteni? -
poli27
veterán
Youtube kids et g13ra fel lehet valahogy tenni?
-
bonyeszko
csendes tag
válasz
tibcsi2012 #65903 üzenetére
Ha úgy veszem, akkor a többi is akciós, mi a B-t vettük fülessel, a kuponokat pedig ha levonom kevesebb, mint 300k-ra jön ki a TV. Így még mindig ott van az árdiff a két modell között, azzal a különbséggel, hogy “300ért” szerintem ott egy jó OLED TV-m.
Én úgy vagyok vele totál, hogy normál felhasználóként, ha váltok egy sima LED-ről egy viszonylag normális OLED-re, hatalmas ugrás, mint szerintem a lenti felhasználónak is. Kíváncsi lennék ha valakit leültetnék egy bizonyos típus elé, hogy a kép alapján mondja már el melyik modell, B vagy C meg tudná mondani biztosan a típusát.
Biztos jobb a C, de ez már lassan olyan hasonlítgatás, hogy nyilván jobb egy AMG Mercedes, mint egy sima gyári. Nyilván egy bizonyos szintig ha mész felfele tudásilag egyre jobb lesz, vagy méretben, utána meg már csak luxus.
-
Tiesto222
tag
Én Euronicsbe vettem tegnap LG OLED65A13LA-t ott adtak mellé fülest.
Igaz kereste a srác kb. negyed órát mire megtalálta a boltba, de így legalább megvan az öcsémnek is a karácsonyi ajándéka -
eagleberg
aktív tag
válasz
tibcsi2012 #65903 üzenetére
Ha jól látom LG-fülest nem adnak már mellé, és E-mag forgalmazásban C-ből mintha már nem is lenne minden méret.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #65897 üzenetére
A HDR színkezelés is jobb az Alpha9-es LG-ken.
-
bonyeszko
csendes tag
Mi a B-t vettük, egy 43-as 4K-s Panáról váltva még mindig fényévekkel jobb. Szerintem nem rossz választás. 80ezer nagyon sok pénz, azt én beletolnám egy jó hangrendszerbe, mint ahogy mi is fogjuk tenni. Plusz lehet hetekig nem lesz akciós a C.
Egy szó, mint száz: plusz 1 pont a B13ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS