Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Persze a másik csapat is ért hozzá, de nincsenek tekintettel az előző évek tapasztalataira, nem is biztos hogy megkapják, nem olvasnak utána fórumokon, és nem tudják mikre kellene figyelni. Egyazon alaphibák éveken keresztül. Nakamichi-éknél elvétve fordult elő ilyen
Egy példa: a Philips 4k TV-k (OLED-ek is) évek óta 'Philips FTV 1920 x 1080 (natív)' azonosítót küldenek HDMI-n keresztül a videokártyának. Persze nyilván átállítottam 3840 x 2160-ra és működök is rendesen, de azért na. -
gulyasa
őstag
Az MM webáruháza tegnap óta nem elérhető.
Meghekkelték a rendszerüket. Csak az áruházakban lehet (élőben) vásárolni, de ott sem minden működik olajozottan...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wyll358
üzenetére
Innen:

Ez kalibrálás után van mérve 10%-os ablak mintán.
Míg egy C1 kalibrálás után 10%-os ablak mintán mérve simán 700 nit.RTINGS sokszor össze vissza írja, fulll következetlen, mert sokszor a legdinamikusabb képmódban kalibrálás elött mérik ki ezeket az értékeket, sajnos el kell olvasni a cikket és nem csak a méréseket nézni.

-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Régebben egymásra épültek az elektronikai eszközök éves szériái (volt olyan év, hogy nem is adtak ki új szériát). Általában azonos mérnöki csapat vitt évekig egy modellt, így pár év alatt egy kiforrott, csekély hibaszámú készülék került ki a gyárból.
Jelenleg sajnos még az is előfordul, hogy minden évben más kapja a megbízást pl. a szoftverírásra, valójában még az előző évi hibákra sincsenek tekintettel, nagy ívben tesznek a felhasználóra. A hardver gyártási összevisszaságról meg nem is beszéljünk. -
alaves
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
A 'logó fényesség csökkentő' minden statikus elemet érzékel (HUD). Van különbség a beállítás fokozatai között, de nyilván nem nagy és nem is feltétlen lineáris, feltételezem, hogy az algoritmus dinamikusan is követheti a statikus elem fényerejét, szín-összetételét és megjelenítés idejét. Ha 15-20 percig megjelenítesz egy statikus elemet és utána pl. 2-5%-os szürkén elvileg egy kis ideig 'foltot' láthatsz a helyén.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
gusztafszon
üzenetére
Az usa modell az A8H, az európai verziója a sima A8(B). A fényereje kicsit alacsonyabb, mint pl. LG, Pana, Philips. Felskálázás, mozgás meg kicsit jobb, mint az LG, talán a C1 már elég jó.
Egy értelmes teszt:
[link] -
RazoR
veterán
Hát ez elég ciki, jó, hogy most tervezem megvenni a C1-et.
-
newguy9000
csendes tag
Ma a PlayStation topikban egy kolléga megemlítette, hogy nincs megelégedve a TV-je hangszórójával, ezért vásárolt hozzá külső hangszórókat. Azt válaszoltam neki, hogy én viszonylag elégedett vagyok a C1-em hangjával, ennek ellenére valami mégis megmozdult bennem, ezért elkezdtem soundbarokat nézegetni.
Az lenne a kérdésem, hogy aki vett B vagy C szériás TV-hez soundbart és a TV-je nem konzolon van, ő hogy oldotta meg azt, hogy a soundbar ne takarja ki a TV képernyőjének az alját?
Nem is értem a koncepciót, hogy mit gondolt az LG, mert az összes promó képen falra rögzített TV-knél látom csak a soundbart egy állványon elhelyezve. Ez számomra azért tűnik furcsának, mert ugye a G széria lett erre a célra kitalálva, az összes többi eredetileg megáll a saját lábán.
És azért csak a G széria képviseli a kisebbséget. Vagy csak ahhoz dukál külső hangszóró? A többi típust vásárlók pénze már nem is kell nekik? 
-
mrThomi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Köszi a tippet. Neztem most alin, tenyleg nagyon olcsó, de 1 honap mire megjön, de nem sürgős.
más: ez a logo védelem mennyire valóg dolog ? Smart iptv appot használok mivel külföldön élek. Ugye, ha jól értelmezem a logo fényerejét lehet ezzel korrigálni, de közelről néztem most és: ki-alacsony-magas opciók között én semmit kúlönbséget nem látok. Ez minden statikus tartalomra értendő vagy csak tv csatornák logóira ?
-
wyll358
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem itt nincs különbség fényerőben ezt nem tudom honnan vetted. Ha csak az rtings-en összenézed ott van, hogy minden szinten kb. azonosak, sőt a sony egy hajszállal meg is előzi fényerőben a c1-et...
@gusztafszon: én ajánlom a sony-t is, ez a 2020-as a8h/a8 kell legyen szerintem. Az pedig, ha a játék egyáltalán nem cél, akkor semmivel nem rosszabb, mint a c1, sőt talán hajszállal moziban én előrébb is tenném.
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Igen.
-
Elektrosokk
veterán
van itt olyan user aki philips oledet használ + apple tv ?
Minden rendben műküdik ? -
lajbii
tag
válasz
mrThomi
üzenetére
Sajnos nem sikerült. Belefáradtam feladom.
Amit a linken letöltöttem anymote remote távirányítót azon nincs az instart gomb.
Így nem tudom mi lehet az oka de feladtam. Csak azért érdekelt volna hogy megnézzem
hány óra van a nyáron vásárolt 55b9 -esembe mivel használtan vettem. De semmi baja amúgy
csak kíváncsi lettem volna. Én belefáradtam ebbe a szevizmenüsdibe. -
afrojack1
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szemezek az lg oled55a13la-val viszont ennek a tvnek a képfrissítése az 120 hz? Mert valahol 50-et valahol 120-at olvasok. -
ovics
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, figyelmetlen voltam, bár a Nedis TVWM3550-nél nem tudtam volna, hogy azt is tudja, még sose rögzítettem falra, így nem tudom, hogy ezek mennyire kompatibilisek/mekkora átfedések vannak rajtuk.
-
Elektrosokk
veterán
Egy kérdés lenne, mert lehet hogy csak én nem találom, de ezek tudják a 48"-hoz szükséges vesa 300x200 szabványt?
VESA (tól-ig): 100x100 - 600x400
VESA szabvány: 100 x 100 mm / 100 x 150 mm / 100 x 200 mm / 200 x 100 mm / 200 x 200 mm / 200 x 300 mm / 300 x 100 mm / 300 x 200 mm / 300 x 300 mm / 300 x 400 mm / 400 x 200 mm / 400 x 300 mm / 400 x 400 mm / 600 x 400 mm -
ovics
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
és #64158 gringoka
Köszönöm a válaszokat, megnéztem őket, elég jónak tűnnek.
Egy kérdés lenne, mert lehet hogy csak én nem találom, de ezek tudják a 48"-hoz szükséges vesa 300x200 szabványt? -
gringoka
aktív tag
helló.
Én egy ilyent használok: Nedis TVWM3550 ,igaz 20ropi de az bent a jó , hogy be tudod tolni 34mm-ig és ki is tudod húzni 26 cm-ig ha valamit be akarsz dugni , ha olyant keresel amit minél közelebb lehet tolni a falhoz akkor ez egy jó választás.
Jah és horizontálisan is lehet állítani , ha ferdén fúrnád fel. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
gusztafszon
üzenetére
Szerintem ez 2020-as model, én a C1-et venném a magasabb csúcsfényerő miatt (560 vs 710 nit).
-
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Rákérdeztem a saját topicjában falikonzollal kapcsolatosan, de gondoltam hátha itt is vannak tapasztalatok már. -
Grampy
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Értem, köszi az infót! PC tápegységeknél és VGA-knál is gyakori ez a coil whine. Ott engem is zavart, mert a gép az asztalon volt, és nagyon hallottam, ennél csak 10-20 cm-re. Bár tegnap csinált olyat, hogy bőven 1-2 méterre voltam a TV-től és hallottam mert 1 mp-re felerősödött. Érdekes.
thomasvold köszi Neked is!
Akkor táplottó is előfordul, erre voltam igazából kíváncsi.
Elállni nem akarok, mert csomagmódosítással lett kihozva Telekomtól részletre, max. kihívom az LG-t házhoz. -
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Sony TV-ről mik a vélemények?
Felhasználás csak filmezésre lenne (Zidoo Z9s, időnként netflix esetleg), minimális sport nézés. A játék funkciók nem érdekelnek, arra nem lesz használva. Kizárólag sötétített szobában, este használnánk filmezésre.
Eddig az LG C1 (esetleg B1) felé nézelődtem, viszont kinéztem egy Sony WH-L600 fejhallgatót az esti filmezéshez, és ez nem működne vele jól együtt, mivel nem engedi át a DTS hangot, házimozi erősítőt pedig ezért nem fogok venni. A Sony viszont ha minden igaz támogatja a DTS-t, és HDMI ARC-vel rá lehetne kötni.Kinéztem az én árkategóriámban (~400k) elérhető egyetlenegy 55-ös sony-t (Sony Bravia KE-55A8B), viszont nem tiszta nekem, hogy ez pontosan melyik model, pl rtings-en csak a8/a8h-t látok ha a8b-re keresek, picit elvagyok veszve a verziózásban.
Meg tudja valaki mondani, hogy ez pontosan melyik model? Esetleg hol találok rá részletes tesztet, leírást?
Tapasztalatok vannak erre a felhasználásra Sony-val kapcsolatban?
Esetleg használ valaki ilyen fejhallgatót valamelyik OLED modellel? -
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Hát azt te sem hiszed el hogy tökéletes a hangzás picit jobb mint a tv hangja és kb ennyi. De élethű hangzást ne várj el.
-
Elektrosokk
veterán
OLED élmény tökéletes hangzással
Philips promóció [link]
Most vásároljon OLED televíziót hangprojektorral vagy wifi hangsugárzóval, és az audió termék teljes árát visszatérítjük -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete van meg a 65"-es LG C1 TV-m. Azt vettem észre, hogy kikapcsolt állapotában áram alatt a TV hátsó részénél cicergő hang hallatszik. Valószínűleg tápegységből jön.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Ez normális? -
lajbii
tag
válasz
GuruZone
üzenetére
Üdv. Sajnos a anymote remote letöltése link nem működik:
[link]
Valaki tud esetleg működő linket vagy esetleg feltöltené ha megvan valakinek? Samsung S4 minire szeretném rátenni hogy a service menübe megtudjam nézni az eddigi üzemórát.
Előre is köszönöm ha valaki tudna megoldást.

-
gulyasa
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Egyébként a legkényelmesebb - de nem a legjobb minőségű - megoldás a bluetooth fejhallgató lenne, de nekem csak headset-eim vannak, alapállapotban nem szólnak jól, kell hozzájuk olyan lejátszó - pl. mobiltelefonos app -, amiben lehet hangszínt szabályozni. Persze a tévében nincs ilyen és anélkül eléggé "Sokol rádió" effektus az eredmény...
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
mglita
üzenetére
SDR is gyönyörű rajta, több olyan (50-60 éves!) csúcsminőségű 70 mm-es filmre rögzített, 4k SDR-re digitalizált, a nyersanyagon 6k képrészletességet meghaladó filmet láttam, amely üti bármely mai (akár DV) minőséget. Pláne amikor olvasom, hogy 3k-s kamerával vesznek fel egy filmet, majd felkonvertálják 4k-ba (fake 4k).
-
hitman,
őstag
sziasztok
Nagyon érik a 48-as 806 os Philips.
Abba is benne vannak a beégés elleni funkciók mint a C1- ben?
C1 lenne jobb nekem a központi talp miatt de most elég jó áron tudnék új 806-ot. -
alaves
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Minden LG OLED-en (már a B7-en is és jelenleg a C1-en is) van: OUT Audio/HD (fejhallgató ikon), amelyben működik a 3,5 mm-es jack. A C1 kijelzőfelülete 'glossy', a JZ980-ét nem tudtam kideríteni, de elődje a HZ980 'semi-gloss' félig matt. A HZ980 mozgásjavítása visszafogott (lehet, hogy a JZ980 is olyan).
-
mglita
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az SD nem játszik senkinek? Azt is nagyon szépen rajzolja ki.
És HDR-ben gyakran gazdagabb képi világot látok mint DV-ben. -
mglita
tag
Sziasztok!
Ha választhattok egy adott film esetében, akkor Oled TV-ken milyen filmes formátumot választotok? SDR, HDR vagy DV?
-
gulyasa
őstag
válasz
toshiba300
üzenetére
(Valószínűleg) ugyanaz a panel az LG-től - bár ennek utána kellene nézni, de az biztos, hogy a Pana is az LG-től szerzi be.
Az LG-féle WebOS okosabb, mint a Panasonic MyHomeScreen rendszere - és sajnos nem is nagyon törik magukat a "fejlesztéseivel", hogy jobb legyen. Pl. az LG saját lejátszója több audió és videó formátumot ismer.
A Panán van USB3-as csati is (ha fontos lenne).
Az LG mind a 4 HDMI-je 2.1-es, míg a Panán fele 2.0, a másik fele 2.1
A Panán van 3.5mm audio jack (LG-n nincs).
Viszont a képminőségről látatlanban nem írnék. Élőben kellene összehasonlítani a két tévét...
-
toshiba300
tag
Sziasztok!
Alzánál jelenleg 397.880 Ft a Panasonic VIERA TX-55JZ980E. Ez miben jobb/rosszabb mint egy LG C1 55"? -
djnice
veterán
-
blakey
titán
Semmihez, használd. Gyakorlatilag mindegyik kommersz TV, lejátszó messze van a tökéletestől, úh. értelmetlen. A tökéletes egy fogalom, egy "követelmény", amit 100%-ban tudni kell, ha 0,00001%-al is eltér akkor már nem tökéletes, tehát semmi sem tökéletes.

Ha valaki a TV-jét kalibráltatja majd 1-2 beállítást elállít, mert neki úgy tetszik akkor már eltérünk a "tökéletestől" és akkor nézzünk körül, hogy hányan kalibráltatják, hányan állítják be az eszközeiket referencia szintre. -
P1eTr0
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jelenleg csak filmre, de később jöhet konzol is.
Tudom, hogy a JZ1500-as széria is megkapta az EVO panelt. A kettő között minimális különbség van, ez a hír témájában volt kivesézve.
Már csak a beégés a kérdés, ha egyáltalán van ilyen probléma... Persze nem extrém használat mellett.
-
FLx
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Volt mar millio medialejatszom, de egyertelmuen az Apple TV a legstabilabb. Ha meg tudna a DV-bol a profile 7-8-at, tokeletes lenne.
-
-
blakey
titán
válasz
esicyhun
üzenetére
Egy darabig a 24.000 fps-t az Apple TV 23,976 fps-el játszotta le, de annak már egy jó ideje vége, mindegyik fps jól működik.
A link megmagyarázza, hogy mi történik 24p-s anyag esetében, ha 60Hz-en próbáljuk lejátszani, vannak megjelenítők, lejátszók, amik ezt megoldják és vannak, amelyek nem. A teszt évekkel ezelőtt készült és nem biztos, hogy minden frissítéssel rendesen lekövetik és esetleg módosítják a korábban leírtakat. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de te nem érted, hogy ha 24hz-en frissíti a képet az OLED vagy LCD TV, az akkor sem fog villogni. Azért, mert ha nincs változás a képen, akkor semmi nem történik, nem sötétül el frissítéskor a kijelző. Ez látszik a lassított felvételen is, főleg a Sony-n. Ha pedig statikus tartalmat jelenít meg, akkor végképp nem tudod megmondani, hogy mekkora a képfrissítés, lehet 1Hz vagy 120Hz vagy akármi.
Tessék mondd és indokold meg a videón látható Sony-ról, hogy hány hz-en működik 60 vagy 120?
-
Calogero
addikt
Teljesen tökmindegy hogy mi van az LG-nél. A Panasonic egyik olyan tv amelyik tudja az összes HDR szabványt.
Nekem Lg van, de a Panasonicnak jobban tetszenek a színei (gyárilag), és valószínű hogy mozgásmegjelenítésben is jobban teljesít. Sajnos amikor vettem a tv-t, akkor Panasonicra nem futotta. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Bugarov
üzenetére
Amíg fejlesztenek oledet, nincs min aggódni = tuti nem adják oda másnak a saját fejlesztést aka más arassa le vele a babérokat más márkanév alatt.
"3. Vásárolt alkatrészekből más gyárában gyártatni"
Gondolom lesz saját minőség ellenőrzésük a gyáron belül, ha már egyszer Panasonic név alatt gyártatnak. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azt azért érzed, hogy egy lépéssel megint kintebb faroltak a bizniszből.
1. Saját alkatrészekből saját gyárban gyártani
2. Vásárolt alkatrészekből saját gyárban gyártani
3. Vásárolt alkatrészekből más gyárában gyártatni
Az utolsó lépés az lesz, ami a többi japán / európai gyártónál : az egész üzletágukat eladják, és lesznek TV-k Pana névvel, de már semmi közük nem lesz a Panához.
Nem adok neki 1-2 évet. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Celtis
üzenetére
Te nem érted amit mondok.

Én nem arról a videóról beszélek amit küldtél, én általnosságban írom le hogyan működik.
Azért nem vibrál mert nem 24 hz-en megy, amit feljebb leírtam már vagy 3szor.
Ahhoz, hogy a 24 hz helyesen jelenjen meg 24, 48, 72, 96, 120 Hz-es képrfrssítés kell.
Ha nem ezek vannak akkor van 3:2 pulldown.Egyébként azon a videón amit küldtél az LG villog mint az állat míg a Sony nem
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Még mindig nem érted? Nem vibrál a kép, ez nem CRT. Nézd már meg a videót amit linkeltem.
Főleg a Sony oldalt. Ott az egyik képkockát 3-szor a másikat 2-szer jeleníti meg (vagy 6:4-ben, mivel 120Hz-es), de te csak azt látod, hogy az egyik képkocka hosszabb ideig jelenik meg a másik pedig rövidebb ideig. Annak semmi jele, hogy közben 2,3,4 vagy 6-szor volt frissítve. -
válasz
thomasvold
üzenetére
Mi voltunk azok szerintem. A masodik rendelesnel mar minden rendben volt

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Celtis
üzenetére
Tudtommal egyetlen tv sem üzemel 24 Hz-en, rohadtúl vibrálna a kép, az akkor 48 Hz lesz mármint a panel frissítése és így 2:2 pulldown van amivel természetesen jól jeleníti meg a 24Hz-es filmeket, mint manapság kb mindegyik tv.
Ha nem 48 Hz-en jelenítené még akkor meg 3:2 pulldown lenne ami nem jó. -
thomasvold
őstag
válasz
EmThor
üzenetére
Voda-ról rosszakat hallottam másik topikban TV rendelésnél. Sérült dobozt küldtek, valószínűleg szállítás során sérült meg, kibontani nem engedték és Voda konkrétan sza.t bele. Remélem tiéddel minden rendben lesz.
#64099 Pro Koryak : Igen, igazad van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

megfordult a fejembe még az lg nanocell is, mert a mediaba nagyon sok különbséget nem láttam a kettő közt, és még maradna egy fasza soundbarra is.