Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tiesto222
tag
Sziasztok
Előfizettem a Disney+ -ra. Engem a filmeknél nagyon zavar az alsó, felső fekete csík ezért függőlegesen szét szoktam nyújtani a képet. Viszont észrevettem , hogy doly vision formátum esetén ezt nem engedi. Ilyenkor a képmódoknál se találtam olyan opciót amivel kitudnám kapcsolni a dolbyt. Beáldoznám ezt is csak töltse ki rendesen a képernyőt.
Van erre valami megoldás vagy bele kell törődnöm , hogy ez ilyen? -
Tiesto222
tag
válasz
ricsip
üzenetére
Köszönöm így már érthető!
Igen a HDR10+ és Pro közötti különbségre voltam kíváncsi de ezek szerint sok gyakorlati haszna nincs a Pro-nak.
Nem egyszerű kiigazodni ennyi szabvány között meg, hogy melyik videórétegből melyik márka mit kódol ki. De most már kezdek képbe kerülni köszi!
-
Tiesto222
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az a problémám hogy egy olyan bagatell dolog miatt nem nézem DV-be a filmeket amiért nem tudom sehogyan széthúzni a képet levágásokkal pedig nem vagyok hajlandó nézni.
Hiába nagyítom a képet a gyári lejátszóval és plexen keresztül is csak nagyítja a képet nem huzza szét.
Azt a választ kaptam rá , hogy open mate videókat szedjek le de abba meg nem nagyon van DV.
Szóval meg vagyok lőve most ezzel a témával. -
Tiesto222
tag
LG OLED65A13LA
tudja a HDR10+ -t?
A hivatalos LG oldalon ezt írja:
HDR technológiaCinema HDR
Dolby Vision™ Igen
HDR10 Pro Igen
HLG Pro IgenItt nem ír HDR10+-ról csak HDR10pro van. Ez a kettő különböző technológia?
Rtings.com ezt írja:
HDR10 Yes
HDR10+ No
Dolby Vision Yes
HLG Yes -
Tiesto222
tag
Ha valakit idegesít az LG logó kikapcsolás után ki lehet kapcsolni.
Sokszor egymás után meg kell nyomni a némító gombot és akkor beugrik egy menü ahol ki lehet kapcsolni. -
Tiesto222
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nekem 65A-m van lehet ezért kell feljebb tenni a fényerőt hozzá.Ahogy olvastam itt szinte mindenkinek C-s vagy jobb tv-je van. De nem hiszem , hogy ezen az 54-es értéken fogom használni mert túl fakó a szememnek a kép.
Ti a maximális fényerőt , hogy használjátok? Nálam maximális képvezérlésen van , persze csak HDR tartalomnál ha filmet nézek. -
Tiesto222
tag
Sziasztok
Szóba került ez a black clipping test.
Rákerestem youtube-on (Black Clipping 4k UHD HDR 10 Calibration)
Itt az lenne a lényeg , hogy az össze vibráló mezőt lássam és akkor van jól beállítva a fényerő? -
Tiesto222
tag
Sziasztok!
LG OLED65A13LA-n probálok lejátszani videókat a belső lejátszóval.
Az a problémám , hogy nem tudok kinagyítani a képet , hogy a teljes képernyőt kitöltse. Bármilyen képaránnyal vagy levágással próbálkozok nem engedi.
Ha a kép nyújtásával próbálkozok csak nagyítja a képet de a felső-alsó fekete sáv ugyanúgy ottmarad. Plexnél is probáltam ott is ugyanez a helyzet.
Tudtok segíteni ebben? -
Tiesto222
tag
Megérkezett tegnap LG OLED65A13LA-m.
Az elején megijedtem , hogy cserés lesz mert volt 2 nagy függőleges csík a képernyőn ami sehogy se akart eltűnni.
Aztán utána olvastam , hogy interferencia jelentkezik ha sok eszköz ugyanarra a hálozati aljatra van kötve.
Kiderült , hogy nálam is ez volt a probléma mégpedig a számítógép kis hangfali.
Ha valaki hasonlóval találkozik lehet nála is ez a probléma.
Nagyon elégedett vagyok a tv-vel. Féltem hogy a nem 4k tartalmak nem fognak elég jól kinézni majd rajta de még az 1080p-s filmek is gyönyörűek rajta.
A 4k hdr meg tényleg nagyon brutális.
Sajnos a doldy visionnal nem nagyon tudom még tesztelni. Nagyon lassú a netem és igy ezek a streeming dolgok se játszanak nálam. Valószínű majd egy külső vinyót veszek később. -
Tiesto222
tag
Én Euronicsbe vettem tegnap LG OLED65A13LA-t ott adtak mellé fülest.
Igaz kereste a srác kb. negyed órát mire megtalálta a boltba, de így legalább megvan az öcsémnek is a karácsonyi ajándéka
-
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Most fogok venni egy LG OLED65A13LA tvt.
Az eddig olvasott információm elég kuszák ezért szeretném a segítségetek kérni.
HDMI 2.0-s kábellel a számítógéppel összekötve akarok filmet nézni.
1. Valahol azt olvastam ha nem a Tv beépített lejátszójával játszom le a filmet akkor nem kapok Dolby Vision képet. Ez igaz?
2. Ha lehet a tvre külső usb winyót dugni az azt jelenti , hogy simán ha a számítógépre kötöm usb-vel akkor látni fogja a tárhyelyeket és tudok majd videót jejátszani így?
3. Melyik megoldással kapom a legjobb képminőséget?
Köszönöm! -
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Gondolkodok új tv vásárlásán de bizonytalan vagyok a méretben.
Ez 2 modell amit kinéztem:
LG OLED55A13LA 311 520 Ft
LG OLED65A13LA 466 400 Ft
Tudom , hogy ez a legalapabb oled verzió az LG-től.
Tvézés , filmnézésre , youtubozásra használnám
Vannak félelmeim a 65colos mérettől , hogy mennyit romlik a kép mondjuk az 55-höz képest.
Meg azért az árban is van 150ezer ft különbség.
Szerintetek megéri a nagyobb?
Telekomnál néztem ezeket az árakat mert így 22 havi kamatmentes részletre is megvehetném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Bundle topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Yettel topik
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor