Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Srácok! Boldog Új Évet Kívánok!
Oledben gazdagon…
-
coolrob
aktív tag
Persze, pontosabb lett volna azt írnom, hogy minden gyártó ugyanazokat a paneleket használja, amelyet ha jól rémlik, jelenleg 2 gyárban termel az LG Display. Csak arra reflektáltam, hogy a fennálló hibákba (tinting, ner black csíkosodás) minden gyártónál ugyanakkora eséllyel lehet beleszaladni.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
duckload
üzenetére
Abszolut laikus felhasználóként, ha már LG-ről váltanál: az Lg 50LF652v helyére került az LG 65OLEDC11. Nagyobb, szebb kép, szebb színek. A felbontás fullhd helyett 4k -> ég és föld. Ha belefér az anyagi lehetőségeidbe, cserélj, nem bánod meg.
Konkrétumokat én nem tudok írni, nem kalibráltattam, csak kivettem a dobozból és használjuk. Zömében Netflix, letöltött videók, ritkán TV az elmúlt 1,5 hét alatt (azóta van meg). -
Partz
senior tag
válasz
coolrob
üzenetére
"Eleve csak az LG gyárt panelt, és azt használja a Pana is, márpedig panasz szinte csak a panelekre szokott lenni..."
Ezek elég közhelyes dolgok és időről-időre előjönnek itt topikon belül. Paneleket az LG Display gyárt, ami független az LG televíziós divíziójától.
Csak, hogy érzékeltessem, jelen tárgyalások szerint úgy néz ki; A Samsung Electronics jóval olcsóbban fog hozzájutni a woled panelekhez, mint az LG Electronics.
És igen a Samsung Display is külön üzletág, kőkemény tárgyalások mennek QD-oled panelek eladási áráról, a Samsung tv-s részlegével szemben.
-
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Ez így remek, csak lényegtelen infókat közölsz, miközben aki tanácsot kért vásárláshoz, feladta, mert elvetted a kedvét.
Örülök, hogy neked hibátlan a Pana, nekem meg hibátlan a CX egy éve, meg az új C1 is, csak ez sem mérvadó.
A 980 as Pana belépő szint a cég palettáján, ellentétben a C1-el, de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Nem mellesleg ha jól rémlik, még a GZ esetében is fent álltak olyan problémák, mint a micro stutter vagy frame skipping.
Nem az a gond, hogy szereted a Pana tv-d, ami nem mellesleg egy jó készülék. Hanem hogy elfogultan szapulod a többit, és ezzel megtéveszted a kérdezőt... Furcsállom, hogy nincs még külön topicja a különböző gyártók oled tv-jének, ám gyanítom hogy ott nem nagyon lenne kivel beszélgetned
-
NoMagix
addikt
válasz
duckload
üzenetére
Én is így gondoltam, miután túl sok infót kaptam róluk.
Egy idő után elbizonytalanodik vagy megzavarodik az ember főleg amikor itt egy okostojás hülyeségeket ír!
Nem kell félni az oled-től ugyan úgy használom a jelenlegi CX-et mint az előző lcd-ket, napi több óra Xbox, film este tv és köszöni szépen jól van! -
janos666
nagyúr
válasz
cichlid1
üzenetére
A kalibrálás minden márkánál ajánlott, nem csak az LG-nél (de azt lehet legjobban).
Az LG-nek sem rosszabbak a színei a gyárilag színhelyesnek szánt képmódokban, mint a többi márkánál. Amit itt olvasol, az általában arról szól, hogy vagy 1: nem találja a felhasználó a színhelyes képmódot, vagy 2: nem is színhelyes beállításokra törekszik, hanem valamilyen egyéni preferenciát céloz, és próbál elérni (ami néha ironikusan egy régebbi TV-jének valamilyen nem színhelyes képmódja, amit megszokott).Szerintem a TCOM-ot (panelvezérlőt) is az LG adja minden consumer márkánál, csak a firmware-ébe nyúlnak bele a gyártók (pl. a Panasonic, mikor megemeli a max HDR fényerőt a hűtéses modellen). Sokáig nem is volt rendelhető az LG-től WOLED panel vezérlő nélkül. (Amit tudok, hogy az FSI saját TCOM-ot használ a professzionális WOLED monitorjaihoz, de a többi márka ezt nem hirdeti.) Az alaplapot, és az azon lévő processzort már a gyártó teszi mellé (nem biztos, hogy sajátot, vehetnek bármilyen SoC-t bárhonnan), de annak viszonylag kevés szerep jut, mikor kikapcsolod az összes képjavítót, és nem is kalibrálod a színteret. Csak annyi a lényeg, hogy legyen egy színhelyesnek szánt képmódjuk, ami jól működik (ez általában a Mozi/Színház [plusz néha még pár másik is], és egyik említett márkánál sem szokott ezzel gond lenni). Na meg van még a táp, de nem nagyon hallani, hogy bármelyik márkánál elfüstölgetne a táp (vagy random lekapcsolgatna a TV, stb).
-
coolrob
aktív tag
válasz
cichlid1
üzenetére
Nem mondtam, hogy az LG az isten. Azt veszem, ami szerintem a legjobb ár/teljesítmény arányt nyújtja, mert jelenleg kb minden gyártó oled tv-je a csúcsot képviseli. Amit leírsz az elején, teljesen egyetértek, pl két éve küldtem vissza LG C9-et a gyenge mozgásmegjelenítés miatt, mert még a fejem is belefájdult 1 óra után.
De mostanra az Pana/Sony/Philips/LG is eljutott oda, hogy kb csak nüansznyi különbségek vannak közöttük.
Egyik sem hibátlan, és mindegyik gyártónak megvannak az erősségei. Kalibráció manapság már nem nagy dolog, ráadásul aki sajnálja rá, az is remek guide-okat talál a neten.
Továbbra is tartom, hogy azért generálnak több hozzászólást az LG oled tv-k, mert aránytalanul több talál belőlük gazdira, mint a többi gyartó termékéből, ide még úgyis azok írnak akiknek bajuk van, nem pedig elégedetten használják... -
tutitibi
senior tag
válasz
coolrob
üzenetére
Pedig OLED és OLED között vannak ám különbségek.
Árban húzósabb a Pana igen, de cserébe igen jól belött panelt kapsz, nagyon nem kell mókolni a beállításokkal.
Pici keresés után nézem már 399-ért már kapsz 55-ös Panát. 55JZ980E-t, ami idei modell.
Nekem 65GZ-m van. Nem találkoztam még gyerekbetegségekkel.
-
coolrob
aktív tag
válasz
duckload
üzenetére
Nem itt kellene kerdezősködnöd, mert itt úgyis mindenki a sajátját fújja. Nézd meg Vincent videóit mondjuk a HDTVTest csatornán, sokszor össze is hasonlítja ezeket a modelleket. Röviden, mint a Pana, Sony, Philips és LG is csúcsTV, és mindegyiknek vannak kisebb betegségei, és előnyei is. Egyikkel sem fogsz mellé, aki mást mond vagy nem ért hozzá, vagy elfogult..
-
duckload
aktív tag
Hagyom akkor ezt az oled témát ahogy látom még nem kiforrott. Marad addig 5 éves lg.Pedig c1 nagyon szép volt amit néztem de akkor hagyom! Mert senki nem ajánlja itt annyira. Aszthittem pedig szeretitek. Majd ha már nincs vele baj. Talán c2 -c3.
Köszönöm azért. -
cichlid1
tag
válasz
coolrob
üzenetére
Ez is csak féligazság. A panel "csak" egyetlen (igaz az egyik legfontosabb) alkatrész egy tévében. De ne felejtsük el, hogy a vezérlőelektronika, az alaplap és még sok más tényező, amitől egy tévé lehet szar vagy jó. És igen, rohadtul nem mindegy milyen egyéb alkatrészekből rakják össze a tévét és igenis lesznek kurva nagy különbségek ugyanazzal a panellel tévé és tévé között.
Csak olvass vissza, hányan szopják meg hogy hetekig buzerálni, meg állítgatni, meg kalibrálgatni kell (extra pénzért) az LG tévéket, miközben egy Panát hazaviszel, bekapcsolod és úgy jó ahogy van. Hogy miért? Mert normálisan működik a vezérlése, a képfeldolgozó processzora, meg az egyéb elektronikák. Értem én, hogy itt az LG az Isten
, de nézzünk picit a tények mögé is, és elég csak visszaolvasni ezt a fórumot, hogy az LG tulajok milyen problémákra kérdeznek rá.. Drágább a Para, igen...De pl, én 450-ért vettem anno az 55-ös GZ950-et, míg egy 55 LG B9 akkoriban volt 390-420 között. Mennyi a különbség? 12%? Nekem ennyit megért a képminőség, és azóta is boldogan használom, 2 éves lesz január közepén és 6800 óránál tartok gond nélkül. Semmilyen képminőségbeli romlás nincs, beégés nincs pedig nálunk napi 10 órát is megy sokszor. -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Ennek is igazán utána olvashatnál, ugyanis változtattak a pixelek méretén ( pl. A piros nagyobb lett), így bár lehet minimálisan csökkent a fényerő, ám cserében sokkal kisebb lett a beégés veszélye.
Nem mellesleg nem igazán tudnád alátámasztani amit írsz, mert Rtings alapján nem volt nagyobb pl. a C7 fényereje, mint mondjuk a CX-é.
[link] -
ricsip
addikt
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Az ECO mód állítólag éppen ellentétes azzal amit a neve sugall, és nem alkalmas a "kímélő" üzemre. Csak ezért megérdemelne egy milliárdos (dollárban persze) kártérítési pert az LG.
-
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Hogy lehet ekkora hülyeséget írni, most komolyan? Topikgazdák helyében ezeket a hozzászólásokat törölném, és büntetném, mint a huzat.
Semmivel sem megbízhatóbb a Panasonic oled tv-je, Mint az LG-é. Több a panasz? Persze, mert az LG kb 100x annyi oled tv-t ad el, mint a Pana. Eleve csak az LG gyárt panelt, és azt használja a Pana is, márpedig panasz szinte csak a panelekre szokott lenni...Ellenben árban pl a Pana messze a legtúlárazottabb. 65 -ös C1 kb 480 ba kerül 2 hete (eMAG akció, 570-15% vissza + ajándék füles). Ennyiért még egy 55-ös Panát se tudnék venni. Nem mellesleg a Panának ugyanúgy megvannak a gyerek betegségei, elég csak Vincent videóit megnézni évről évre..
Hihetetlen hogy betéved egy ember egy szakmai fórumra, és ilyen tanácsot kap. Értem én a márkahűség és hasonló dolgokat, de amit te írtál, az nem tanács, hanem simán megtévesztés.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 2017-es LG OLED-ek voltak a legjobbak fényerő szempontjából, B7, C7. Ilyet gondolom lehet használtat találni.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ha a kép üzemmód Eco akkor 80-as a fényerő.
Ha az energia gazdálkodás auto akkor sem változik most a fényerő. Eléggé világos a szoba,redőny most le van húzva picit.
Szerk: de változott, sötétebb automata beállítás mellett.
Dec31 és süt a nap 6 fok van 😂😂
-
válasz
janos666
üzenetére
akkor a 4 ből a B13 LA-t kizárnám ezek szerint az régebbi lehet. A C11 és a C12 között mi az eltérés? árban nagyjából egyformák.
nem igazan szoktam én sem használni a képjavítókat, úgy nagyjából a tudásukat mérem fel csak ezzel.
A Philips eléggé tetszik, jelenleg arra hajlok, de félek eltérni az Lg-től. Sajnos a Pana és a Sony VRR képes modelljei nem férnek bele a keretbe. -
wallace 234
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Normál használat az amikor be kapcsolja a tvt az ember és ésszerű beállítások mellett, használja ahogy jól esik neki. Eco mód helyet az energia gazdálkodást tedd automatikusra, és akkor a környezethez igazítja a pixelek fényerejét. Eco képmódba eléggé magas a fényerő ami kicsit fura. Vegyes használat mellett bírni fogja az oled is.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Mi számít normál használatnak? C1.
Nálunk szinte reggeltől estig megy, pl a tv adás, igaz Eco módban. Néha film, egy kis ps5 ami nem Eco módban megy. Jól gondolom akkor az oled nem nekünk való?
-
janos666
nagyúr
A B1 és C1 ugyan azokat a képjavítókat kínálja, de utóbbinak jobb a processzora.
De ha jót akarsz, akkor szerintem minden TV-n kapcsolj ki minden képjavítót.
Sokan szeretik a Philips-et, főleg akik képjavítóznak is. De játékra inkább a C1-et mondnám.
Az LG-nél nincs HDR10+, de DolbyVision az van. Viszont HDR10+ tartalom sincs sok. -
Sziasztok!
Szeretném a QLED Samsungomat lecserélni egy 65 " OLED tv -re
- Ami a képminőség és kezelhetőség mellett szempont lenne, hogy tudja a VRR-t és a Dolby Vision-t hivatalosan.
- Egy adott boltra vagyok korlátozva a vásárlásnál, mert oda szóló utalványom van azt szeretném erre felhasználni. A keret olyan 5- és 600 ezer között lenne rá.
pár típus között vacillálok, amik főleg szóba jöhetnek :
- LG OLED65C11LB
- Philips 65OLED706/12
- LG OLED65C12LA ( itt nem tudom mi a különbség az első LG hez képest)
- LG OLED65B13LA ( itt sem látom mi az eltérés)A Philipsről jókat olvastam szuper az Ambilight is ,most is van régebbi ambis tv-m az LG meg ugye alap választás lehet az OLED tv szempontjából. Tudnátok erre mondani valami mit miért vagy melyiket ne vagy melyik tud többet a másiknál?
Adatlapokat böngésztem, de sokra nem jutottam igazán vele. Azt látom hogy az LG vagy nem tudja vagy nincs feltüntetve a HDR10+ -t és hogy az utolsó a B13 LA tudja a legtöbb képjavító technikát elméletileg az adatlap szerint.
Egy elég világos / napos nappaliba menne amúgy. -
wallace 234
őstag
Igazából a nagyobb fényerő, több tartalékot jelent ezért is tolják, hogy többet bírjon.
Így elvileg a statikus tartalmat jobban bírja.
Autóval se megyünk padló gázzal, de jó ha van tartalék.
ricsip #66769
Mindenhol vannak ilyen emberek, kemény harc a marketing világ! És ha nem megy másképp jönnek a fizetett trollok. Aztán előbb utóbb az idő meg mutatja, hogy mit tud az adott technológia! -
ricsip
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Még hamar örülsz. Az én C1-em is kb 1 hónap lájtos használat után kezdett tint-elni, 0 km-sen még makulátlan volt
-
Elektrosokk
veterán
válasz
duckload
üzenetére
Az hogy ki mit szid egy dolog, én most vettem 65CX tévét pár hete és hibátlan panelt kaptam. (Pedig azok után amiket itt olvastam mindenre fel voltam készülve csak erre nem
)Nappal érezheted kevésnek a fényerőt, de ha szeretsz filmeket és sorozatokat nézni este akkor ne hagyd ki. C1 helyett én inkább Philips 806 felé mennék.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Ebben bízom én is, hogy csak lesz valami “kézzel fogható” amiben jobb lesz… Én nagyobb fényerőn biztos nem fogom használni, akkor viszont méginkább jobban bírja majd a statikus tartalmat…
-
ricsip
addikt
válasz
duckload
üzenetére
A tvreklámok hazudnak. Mindig. Igen, mindig. Ezt az okosmosópor óta tudnia kellene mindenkinek. Ide a fórumra meg a vásárlók írnak. Talán még kevés a mi országunkban működő, samsung, lg, philips, sony által kiszervezett alvállalkozó saját márkát dicsőítő ellenségmárkát lejárató pénzért bérkommentelő. Kóreában már 2014-es topikok voltak a samsungból külsős cégbe kiszervezett alkalmazottakról, akik pénzért trollkodták szét a vetélytársak support fórumait, és promózták a szamszung tv-ket, telefonokat.
Ha majd a tv reklámok alá is komnentelhetnek az átlagagyalágyult hülyék seregei, az lesz a szép világ
-
wallace 234
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Majd ki derül, hogy mennyire lesz stabil a cucc! Bár ahogy írtam, élettartalommal eddig se volt gond. Beégés az más kérdés! Ha deutérium miatt, ellenállóbb lesz a beégésre akkor innentől kezdve, nem lesz gondja!
duckload #66766
Ha tetszik az oled nyugodtan vedd meg! Normál használat mellett, már nem lesz gondod a beégésre. Kalibrálás nélkül is jó az oled képe, pl filmaker módba, vagy normál módba. Családba napi szinten van nyúzva játékkal de semmi gondja nincs a tvnek! Ide a topikba azok írnak akiknek valamilyen gondja akadt! Ezen kívül számtalan ember használja gond nélkül! -
ricsip
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Ha a képarány kb. 2,40:1 akkor az szélesvásznú, azaz alul felül fekete sáv.
Ha az arány kb. 1,77:1, vagy 1,80:1 , akkor az kitölti a teljes képet az elterjedt képarányú tvknél.A mögöttes matekja ez:
FullHD kép esetén 1920 pixel szélességű kép osztva 1080 pixel képmagassággal = 1,77 képarány.
4K kép esetén : 3840 osztva 2160-al= 1,77 valamilyen furcsa véletlen folytán szintén
-
duckload
aktív tag
Sziasztok.
Minél többet olvasok annál jobban bizonytalanítanak el az OLED-től. Most ez fényerő dolog. Sokan írják kalibrálás nélküli nem szép a képe. Sok hibás panel.Beégés.
Nagyon szemezek egy c1-el. Akkor nem is éri meg, inkább ledet kellene venni? Vagy inkább csak az lg vel van baj? Össze vagyok zavarodva mert mindenki azt mondta a legjobb technológia, aztán itt fórumon sokan szídják. Most mi az igazság? Játékra kellene meg 4k filmek sorozatok, netflix, hbo go, youtube stb. Lg c1 -nél van jobb megoldás árban?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Ha vagy regisztrálva virágboltba, akkor pl "open matte" kifejezésre rákeresel.
#66766 duckload
"Vagy inkább csak az lg vel van baj?"
Azért van az LG-vel a legtöbb baj, mert 5-ször több TV-t adnak el, mint a másik 4 (OLED)TV gyártó összesen. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, meg szeretném kérdezni, leírás és paraméterek alapján ki lehet valahogy előre szúrni, hogy mely filmek teljes képernyősek és melyek nem?
Úgy olvastam bejáratás időszakában jó ha teljes képernyős tartalmat nézek, de nálam nagyon vegyesek a filmek. -
ricsip
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem értek hozzá, de nem ez a lényege minden statikus hdr10-et leváltó dinamikus módszernek, hogy 1 kőtáblába vésett érték helyett dinamikusan, képtartalomtól függően állítgassa az értékeket? A dolby vision azért jobb ennél a megközelítésnél, mert nem 1 kétpálcás AI kép-processzor csinálja ezt, hanem beültetnek egy hús-vér vkit akivel végignézetik a filmet? Akinek van is vmi videós diplomája, és ő lövi be az értékeket. Amik utána odakerülnek a videófájlba, és a tv-nek nem kell semmit kitalálnia magától, csak helyesen értelmezni és alkalmazni a meghatározott értékeket. Így valahogy?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Methox91
üzenetére
Én szintén ezt érzem a Sony 65A8 vs Philips 55OLED806 estében.
A Philipsben sokkal több tartalék van fényerő szempontjából. Ráadásul ami el van terjedve, hogy a Sonynak mennyivel jobb a képfeldolgozó képessége ezt sem igazán vettem észre. Jó minőségű filmnél igazából mindkettő ott van, de gyenge minőségű forrás esetén a Philips sokkal többet kihoz a filmből. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Methox91
üzenetére
Szerintem ez tudatos dontes. Ahogy gyartotol fuggoen telokban is van mas fenyero, hiaba ugyanaz a tech vagy a panel.
Ha akarta volna a Sony, tekerhetett volna rajta, gondolom inkabb az elettartam volt szemelott.wallace 234
En biztos nem mondtam
Ez az uj hidrogen izotop elvileg arra szolgal, mert stabilabb lesz a cucc tole. -
wallace 234
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Nem csak teszt oldal alapján, látni a csökkenést, saját tapasztalat is! C1 nél is 620nit volt a csúcs! Mégha nagy is volt a szórás! Egyértelműen csökkentették a fényerőt, hogy így csökkentsék a kockázatot.
Busterftw. #66756
Ez az élettartam dolog érdekes, mert korábban 100.000 órákról beszéltetek, hogy addig bírja a panel! Ha viszont most a beégés szempontból nézzük és úgy tolták ki az élettartamát az viszont pozitív lenne. Mert ugye eddig ez volt az egyik, kerék kötője! Mégha ma már annyira nem is jellemző, hogy normál esetben gond legyen. De ameddig azt írják, hogy esélyes a beégésre addig, ott lebeg a dolog. De majd kiderül mi lesz belőle! -
Busterftw
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Itt azert biztos sok valtozo van. Nyilvan lehet OC-zni a paneleket sokkal magasabbra (mint amit irnak), de akkor az az elettartam rovasara megy.
Gondolom most ugy noveltek a fenyerot mar az EVO/EX-nel, hogy az elettartam ugyanaz vagy jobb lesz.
EX-nel irjak is:"Vízből képes az LG az OLED EX gyártásához deutériumot kinyerni. Ennek kapcsán azt is megtudhattuk, hogy az élettartamra is jó hatással lesz majd, nem kell attól tartani, hogy a normál napi használat során hamar csökkenne a készülék maximális fényereje. A stabil deutérium komponens hosszan fenntartja a nagy fényerőt és a jó hatékonyságot az OLED megjelenítőknél."
Tehat lehet, hogy regebben is megvolt ez a fenyero, mert a panel kepes volt ra, de most ezt pluszban kitolt elettartammal erik el. -
janos666
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy minden évben viszonylag nagy volt a szórás, olyan 700 +/- 50.
Szóval nem tudsz ilyen trendeket regresszálni abból, hogy kiolvasod egy tesztoldal 1-1 mérését évről évre. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ennek igy nincs ertelme, mert a Panasonicban is LG panel van.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Busterftw
nagyúr
LG Display Unveils Next-Generation OLED TV Display OLED EX
A cikk szerint 30%-al magasabb fenyerot ertek el mint a "hagyomanyos" OLED paneleknel, ami jol hangzik, de ha jol ertem az idei EVO panelra csak 10%-ot tett ra.
(Ugye az EVO 20%-ot igert vs hagyomanyos)Nyilvan hatalmas elolepes az lenne, ha az EVO-t vennek alapul, igy az ket ev alatt 50% elorelepes vs "normal".
Iponos cikk.
-
Tiesto222
tag
válasz
ricsip
üzenetére
Köszönöm így már érthető!
Igen a HDR10+ és Pro közötti különbségre voltam kíváncsi de ezek szerint sok gyakorlati haszna nincs a Pro-nak.
Nem egyszerű kiigazodni ennyi szabvány között meg, hogy melyik videórétegből melyik márka mit kódol ki. De most már kezdek képbe kerülni köszi!
-
Gajho
csendes tag
válasz
koko00869
üzenetére
Szép lett
, nem szeretném felrakni a falra mert az nagyon magasan lenne. 62cm magas a tv asztal, 17cm az üvegasztal rajta, de így már nagyon magasan van, szóval az üveg asztal most kikerült és szerintem így van tökéletes magasságban csak jelenleg a soundbar kitakarja az alsó pár centit. De lehet visszarakom az üvegasztalt lábak nélkül valami pár centis gumitalppal és akkor jó lesz
-
koko00869
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez oké, csak szemre nem tudom megmondani, így értettem.
@DVlad - megláttad a lényeget
el lesz az rendezve, becsszó, még csak tegnap került fel a falra a tv. Beszámolok majd róla, jó?
-
ricsip
addikt
válasz
Tiesto222
üzenetére
Van HDR10PLUSZ: ezt leginkább a szamszung találta kiés tolja nagyon, de alig van olyan UHD film,ami ezt használná. Kb. 100-ból 2-3. Az LG nemismeri a HDR10PLUSZ-t.
Az LG kitalálta a saját szabványát, amit HDR10PRO-nak hívnak, ezt ismerik is a mostaniLG TV-k. De ilyen formátumú film még a HDR10PLUSZ-hoz képest is alig van. Kb 100-ból 0, nem is tudom az UHD bluray szabványnak egyáltalán része-e ez a protokoll, de esélyes hogy nem. Akkor max vmelyik sztríming szolgáltató ad filmet ilyen formátumban 10ezerből 1 filmnél.Majd írd már le, a sok válasz zagyvasága közül végül melyiket értetted meg.
-
gurus
aktív tag
Nem fènyesitettem az Lg sőt leírtam az sem játsza le a Vodafone tv-t hiába próbálja valaki a sima Android rendszerrel összehasonlítani.a Philipsen egy butított android rendszer van, átverés androidnak nevezni.Phillips
is megszünteti, új szériákban más platformra váltanak -
Multibit
nagyúr
PCland-ból vásárolt már valaki tévét? Érdemes? A Philipsemet onnan venném. Beszéljen le valaki, amíg nem késő
-
adm
őstag
válasz
Bazsi747
üzenetére
az lg nagyon szűkszavú, egy ideje csak valamilyen szintű hibajavítás/optimalizálás szerepel a leírásokban. az usában 1-2 héttel hamarabb jelennek meg a frissítések, addigra általában összegyűlik a verzió reddit thread-jében annyi infó ami alapján el tudod dönteni, hogy van-e kockázata a frissítésnek.
pl a mostani, google: reddit lg 03.21.05
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Abból a szempontból lényegtelen, mert az egyik esetben nem Dolby Vision, másik esetben meg nem HDR10+. Abból a szempontból viszont már nem lényegtelen, hogy az adott készülék mégis mit csinál ilyenkor, mert nyilván elviekben jobb lehet egy HDR10, mint egy SDR, de ha az adott eszközön a firmware-t elcseszték akkor már nem biztos, stb.
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Igen, továbbá: kb. azonos tömörítési paraméterekkel egy film HDR10-ben és HDR10+ -ban:
-OLED754: mindkét változatnál ki is írja a helyes módot: a különbség kissé látszik a HDR10+ javára (dinamikus metaadat), már-már DV.
-C1: mindkét változatnál 'HDR' a kiírás és kb azonos a kép. -
janos666
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Majdnem ugyan az lesz a felhasználói élmény ha csak HDR10-ben nézed a HDR10+ anyagot. Legfeljebb akkor veszel észre itt-ott némi változást, ha egymás mellett van két TV, és >1000 nit a peak metadata. De ugyan ez igaz a HDR10 vs. DolbyVision-re is (ha 1000 nit a HDR10 peak, akkor alig jön számításba az, hogy dinamikusan változik-e).
-
sub71
senior tag
Figyi! valaki segítséget kért Philips vs Panasonic ügyben. Én leírtam a véleményem a Philipsről, hátha segítek a fórumtársnak a döntésben! erre Te nekiálsz a LG-t fényesíteni, miközben az szóba sem került. Hozzászólásaid alapján azt sem tudod, mit lehet telepíteni egy android tévére, és mik azok az alkalmazások, amik viszont tényleg nem futnak rajta. Ha kötekedni akarnék, azt mondanám, feleslegesen trollkodsz. Ráadásul az fel sem merül benned, hogy másnak (nekem) is van otthon légegeres LG, és sima Samu tv is és van összehasonlítási alapja, mert az csak neked lehet.... Szép napot Neked

Minden vélemény szubjektív, az enyém és a tiéd is, akit érdekel, majd Ő is a sajátja alapján dönt... -
Gajho
csendes tag
Ma megjött a philips 806os
Nagyon tetszik.
Eddig egy pana, IPShez képest iszonyat szép feketével rendelkező tv-m volt, dehát már látom hogy dehogyis szép
Nem bántam meg, viszont aki ez, és a 706os között gondolkozik, lehet jobban jár a 706-tal.
Nálam az alsó ambi sor egyáltalán nem látszik, és a távirányító is szörnyű. Szerintem 1 héten belül biztos letöröm valamelyik gombját (oldalról simán alá lehet nyúlni és felrántani, akkor is, ha csak végig húzod a kezed rajta,nem is kell akarni). A lábak szintén semmi extra.
A fényereje meg rendkívül erős, tehát ha esetleg pár száz nit-tel gyengébb is lenne a 706 (amit hivatalosan sehol se láttam megerősítve,szóval lehet nincs is ilye különbség), akkor is elég jó a fényerő.
Szóval valszeg nem éri meg azt a felárat.
Pixelhibát úgy döntöttem nem keresek mert rettentően zavarna ha találnék. Viszont annyira meg lusta vagyok hogy visszakuldjem stb. (Főleg a hangprojektoros promo miatt nem is nagyon menne)
Valószínűleg kap még egy ilyesmi tv állványt mert a hangprojektor jelenleg kitakarja az alját.
https://tv-es-monitortarto-allvany.arukereso.hu/logilink/bp0024-p364021911/Nekem magas lenne a tv és 120cm széles asztalkám van ezért félek rajta használni a szélessége miatt,(a 100as lenne jó hozzá) de ez is nagyon jó dolog az alsó ambi láthatóságához:
https://www.vidaxl.hu/e/vidaxl-fekete-edzett-uveg-tv-allvany-140-x-35-x-17-cm/8720286057001.html?gclid=CjwKCAiAzrWOBhBjEiwAq85QZ6599Kz-HGBMlzuf_m-cwqJEuY0EzycSIhYBSR16vJQQ2D9SrydVJBoCH5oQAvD_BwE
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok,pár hete vagyok C1 tulajdonos ez az első oled-tvm.Észrevettem hogy ismét jött szoftverfrissítés.Meg tudom nézni valahol hogy ezek mit tartalmaznak?Köszi
-
Gajho
csendes tag
Érdekesség:
Philips oled806 vs 856
Az alsó ambilight sorban pár leddel (mérettől függően 4-6 led) több van a lábai miatt a 806-osnak.
TiPP: a 20.000ftos felár miatt magasított állvány van a 856os dobozában, viszont 13-17ezer ft-ért nagyon jó asztali tv konzolt lehet venni. (És akkor lesz az alap láb meg a vásárolt)
És az asztali konzolok nagy részénél a magasságot is lehet állítani.
De a lényeg, aki falra akarja szerelni, annak a több led miatt jobb a 806os -
janos666
nagyúr
válasz
zazenke
üzenetére
"Ezt most csak kérdezem". Pedig kijelentő mondatokat használtál (kérdőjel nélkül).

Ha kicsit visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy kb. mi a helyzet a lejátszókkal. Tudtommal LG-n nincs nagy választék, a Samsung-ot nem ismerem. Ahogy lentebb írták, Android-on van a legnagyobb választék (Philips, Sony). -
Multibit
nagyúr
válasz
katsazoli
üzenetére
Huh... nálam is érdekesen alakul a tévé projekt.
Először azt kell eldöntenem együtt az asszonnyal, hogy kell-e nekünk egyáltalán tévé
Néhány hete adta be a kulcsot a Pana plazmám, de valahogy nem érzem borzalmasnak a tévé nélküli életet
Na jó, tévéműsort korábban sem néztem, de néha egy-egy film a virágboltból azért jól jönne.
Úgy néz ki, hogy ha veszek, nálam is falra kerül a tévé. Így viszont nem lenne rossz a négy oldalas AL. Viszont az új helyre beférne egy 65 " példány is (korábban csak 55 "-ban gondolkodtam). A 65-ös OLED706 ára miatt is szívom a fogam, a 806 még inkább húzós lenne. Mindegy, a konzol és a soundbar már megvan
-
zazenke
őstag
azt én is tapasztaltam hogy az android tv zártabb mint a sima droid. hiába tettem fel azokat az appokat rá ami pl a droid telefonomon intézi hogy reklámmentesen fusson a youtube vagy lehessen menteni vagy fusson a háttérbe de egyszerűen nincs rá optimalizálva és lehetetlen kezelni . ami nincs ki hivatalosan android tv platformra adva az hiába droid-droid akkor sem lesz jó
-
zazenke
őstag
a samun vagy az lg-n meg lehet azt csinálni hogyha nem jó a gyári lejátszóprogram akkor lecserélem pl egy olyanra ami úgy kezeli a külön feliratfájlt hogy annak csúszása esetén hozzá lehet igazítani az időzítést. Úgy mint pc-n a vlc-t vagy a POT playert stb.Ezt most csak kérdezem mert kíváncsi vagyok rá hogy mennyire nyitott és sokoldalú a droidhoz képest
-
anrab
addikt
-
gurus
aktív tag
-
gurus
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen lg webos se fut még(frissitésen remélem rajta lesz) nem véletlenül linkeltem mi a legjobb tv rendszer .most tizen beelőzte de itt már nincs légegér 4 éve ezért az se tökéletes.egér hozzáadás már nem ugyan az.akinek nincs lg távja annak úgyse tudom elmagyarázni mennyire szuper.ezt tapasztalni kell.nekem 3 gyártó tv figyel és a Phillips a rosszabb, fapados ezekhez a rendszerekhez.Android tv, erre nem lehet telepíteni a vodafon tv app-ot!
-
Tiesto222
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az a problémám hogy egy olyan bagatell dolog miatt nem nézem DV-be a filmeket amiért nem tudom sehogyan széthúzni a képet levágásokkal pedig nem vagyok hajlandó nézni.
Hiába nagyítom a képet a gyári lejátszóval és plexen keresztül is csak nagyítja a képet nem huzza szét.
Azt a választ kaptam rá , hogy open mate videókat szedjek le de abba meg nem nagyon van DV.
Szóval meg vagyok lőve most ezzel a témával. -
Tiesto222
tag
LG OLED65A13LA
tudja a HDR10+ -t?
A hivatalos LG oldalon ezt írja:
HDR technológiaCinema HDR
Dolby Vision™ Igen
HDR10 Pro Igen
HLG Pro IgenItt nem ír HDR10+-ról csak HDR10pro van. Ez a kettő különböző technológia?
Rtings.com ezt írja:
HDR10 Yes
HDR10+ No
Dolby Vision Yes
HLG Yes -
-
törölt tag
Azért nem fut rajta, mert az Android TV egy más rendszer, és nem írták meg rá az appot. Ahogy nézem, tvOS-re sincsen, pedig az egy tip-top platform.
Vodánál egyelőre annak örülnék, ha nem az októberi, már két hónapja kiegyenlített időszakról állítanák ki a számlát decemberben, amit mellé az esedékesség után vonnak csoportossal.
-
gurus
aktív tag
Szerintem meg értek hozzá.Csak nekem van viszonyítási alapom .Látom Samsung, Lg tv rendszere mennyire jó.ha annyira vágod, vodafon tv app miért nem fut android tv-n?mobilon fut.hobbá?csak nem levan butitva?tizenen is fut.pont ami lényeg lenne azok nem müködnek rajta. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Gitáros topic
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszönöm azért.
, de nézzünk picit a tények mögé is, és elég csak visszaolvasni ezt a fórumot, hogy az LG tulajok milyen problémákra kérdeznek rá.. Drágább a Para, igen...De pl, én 450-ért vettem anno az 55-ös GZ950-et, míg egy 55 LG B9 akkoriban volt 390-420 között. Mennyi a különbség? 12%? Nekem ennyit megért a képminőség, és azóta is boldogan használom, 2 éves lesz január közepén és 6800 óránál tartok gond nélkül. Semmilyen képminőségbeli romlás nincs, beégés nincs pedig nálunk napi 10 órát is megy sokszor.
A többiek meg már leírták a tényállást.
)

Na jó, tévéműsort korábban sem néztem, de néha egy-egy film a virágboltból azért jól jönne.