Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
Korabbi kerdeseimre nem kaptam valaszt, igy egy sokkal surgetobbet kerdezek. Hogy tudok videot nezni bedugott USB-rol? Kiirja, hogy USB device detected de sehol nem talalok semmi playert sem file browsert.
Koszonom.
-
mrThomi
addikt
válasz
bonyeszko
üzenetére
Hello, nekem 55C1 van, PS5 és netflix megy rajta. Imádom, brutál jó. Nézési távolság nálam 2.5-2.7m között van attól függ hogy ülök, nekem nem kicsi, pont jó. 3m vagy afelett már én is 65 vennék. Nekem ez még pont a határ, de 65 is frankó erre a távolságra amit írtál. Ennek inkabb a penztarca szab hatart illetve kinek mennyit ér egy tv. Én 350 ért vettem átszámolva kb nekem annyit még megért, 430 at már én se adnék ki érte
Volt B1-em is de nem volt szep a panelja igy 1 het utan elaltam a vasarlastol. Par honapra ra vetem a C1-et. Utolag jol dontotten mert ahogy irtak jatekra es filmre kell a c1 procija es a mozgasmegjelenites is patika
-
bonyeszko
csendes tag
Sziasztok!
Megéri szerintetek B-s 55”-os LG OLED-et venni?
Főként Netflix+PS5-re használnánk kb 2.7-3m távolságról esténként.A C tud annyival többet mint amennyivel drágább kb 80ezer Ft?
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Majd kiderül melyik miben lesz jó illetve az ár ami majd döntő lesz sok esetben. Nekem még mindig nagy a változás a 65"-ről 77"-re váltás. De még mindig lehetne nagyobb a kép. Remélem hogy a gyártó tényleg jön nagyobb oledekkel.
-
ReFleXx
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
.
-
wallace 234
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Verseny valóban jó lenne, ameddig nem lesz olyan kijelző, ami mindenbe jó legyen, addig az Lcdt, nem fogják temetni. Mert ameddig 240 millió darabolt eladnak, addig jó üzlet. Oled lassan jön fel, de az se hibátlan! Így marad a kinek mi a jó! Felsőbb kategóriába azért az lcd- se annyira gagyi! Így ameddig tudnak bőrt le húzni, addig itt marad. Olednél ha jövőre, be lép a 2 gyártó akkor érdekes lesz. Samsung 2 féle oled tvt árul, adni fogja az LG Woled paneljával szerelt tvt és a saját kék oled panelal szerelt verziót. Tcl a japánokkal koperált, nyomtatással készült panelal jönnek, ahol nem kell színszürő!
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az jó ha van verseny mert az az árakra jó hatással van. De jelenleg az oled minőség terén magasan vezet és ez így is lesz még jó hosszú ideig. Én amit várok hogy legyenek nagyobb kijelzők mint pl 83" és az árak is emészthetőbbek legyenek. Pl egy 55" tv legyen 250 ezer alatt ez sokaknak lélektani határ. Az lcd-ét meg lehetne már temetni.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Köszi a cikket. Végigolvastam. Én úgy vagyok/voltam eddig a Samsunggal,hogy nem volt olyant Samsung Tv-m vagy monitorom amit ne kellett volna garancia időn belül vagy rosszabb esetben azon túl csináltatni.
A TCL meg számomra még mindig egy "gagyi" kínai márka.
El leszek én egy darabig a 65C11el szerintem.
Már javában a bejáratása folyik.
Lassan be kellene kalibráltatni. -
S e t h
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Annak ellenére érdemes elolvasni, hogy tartalmas?
-
Genji
őstag
Sziasztok! Adott egy LG OLED 65 C9 TV és vettem egy gyors pendriveot (SanDisk Extreme Pro) mert untam a régi pendrive lassú írási sebességét. A TV-n csak egy nagy fekete képernyő van mikor próbálom megnyitni a Fénykép és Videó belső appot. Próbáltam a TV-vel formázni, úgy se látja miután reteszek adatot. Van ilyen, hogy nem szereti a pendriveot? Van valamilyen media player app LG-n amivel próbálkozhatnék?
-
Elektrosokk
veterán
A tv-háború kirobbanásának küszöbén állunk
2022-ben az OLED tévék frontján feszülhet egymásnak a piac három legerősebb szereplője. Az eddigi e területet uraló LG pozícióira az Samsung és a TCL is feni a fogát. Három cég, három eltérő megközelítés, és ezzel ki járhat a legjobban? Hát mi, a vásárlók!
Elég tartalmas, de érdemes elolvasni.
-
Kuter
senior tag
Én regisztráltama tv-t az LG oldalán ott 2 év garanciát ír rá. Az emagos garancián meg 3 év van. Akkor most kivel kell majd harcolni ha lepusztul 2 év után. De remélem nem kell igénybe venni.
-
krx21
nagyúr
válasz
mrThomi
üzenetére
Hát akkor nem tudhatod meddig kell várnod. (Reméljük nem sokáig) Ráadásul PS5 esetén a 120hz-et sem tudod beállítani csak 120fps esetén…
Nem úgy mint a XBox-nál, ahol állandóra mehet a 120Hz. Hisz a 120hz, 60fps esetén is hoz a “konyhára”.
A VRR + erre rátesz még egy lapáttal, jó értelemben… -
janos666
nagyúr
Egyébként a HD hangsávoknak is abszolút hangerő specifikációja van. Ha letolod az AVR-en a mikrofonos kalibrálást, akkor utána a +/- 0 db beállítással hallod pont olyan hagosan, ahogy a készítők szerették volna (és amennyire pontos a kalibráció).
De bevallom, én is kb. -20 db beállításon szoktam HD hangsávos filmet nézni. A Netflix-es sorozatokat még halkabban, -30 db környékén.Az SDR pedig sötét szobába 100 nit-re javasolt, nem 120-ra. Ezt viszont betartom, bár égetek egy viszonylag gyenge 6500K-es LED lámpát, ami a TV mögötti szürke falra néz (de colorist-ok szoktak gyenge D65 LED szalagot/izzót tenni a kijelző hátára).
-
mrThomi
addikt
-
válasz
hakydakillah
üzenetére
"some people mistake a muted colour palette for natural" - ennyi
-
krx21
nagyúr
válasz
mrThomi
üzenetére
Az, hogy jó ideje a Sony ígérgeti, hogy lesz egy frissítés ami majd lehetővé teszi a VRR-t. Hát már ideje ígérgeti az biztos, pláne, hogy a box szinte az elejétől tudja ezt. Remélhetőleg mostmár tényleg nem kell sokat várni, mert már a TV-ide beletette Sony. (amelyik HDMI 2.1 persze)
-
válasz
mrThomi
üzenetére
3 ev garancia van ra szerintem
Pontosan igy van, inkabb 3 even belul egjen be, mert tudjuk, hogy az LG nem szorakozik evvel es csereli. Ha ilyen utemben megy le az ar, akkor paromat ismerve, max 1 evig lesz meg a mienk. A 65 CX ara a PH teszt szerint 820K volt, mi 520-ert vettuk. Jovore ha lemegy a 77 col ara 700 korulre, biztos vagyok benne, hogy olyan meret lesz 
-
válasz
mrThomi
üzenetére
Ne feljetek mar ettol a beegestol ennyire. LG-d van, ha beeg siman csereli az LG a panelt, ugyan ugy lesz garid ra. Komolyan mondom, hogy igy nyugodtan nem is lehet felhotlenul kikapcsolodni normalisan. Nehogy mar mi legyunk egy hasznalati targyert, ugy ertem, hogy normalis hasznalat mellett!!
-
mrThomi
addikt
Sziasztok
lg C1 tulajoktól kérdezném:
Az hogy lehet hogy a VRR ki van kapcsolva jatek közben ? [kép] -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Én használom is, a szomszédok miatt…
(2 mélynyomóm van)
Meg van hogy nekem is kellemesebb úgy, nem kell a szívgörcs egy robbanás esetén.
-
wallace 234
őstag
Alapvető szabály, hogy a tér balansz, és a perspektíva akkor a legjobb, ha a rendszer hangerő beállítása közelít a felvétel eredeti hangerejéhez. Szóval szóljon az a puska. Persze függ ki hol lakik, milyen lehetőségek vannak. Erre van a dinamika kompresszió, ha túl zavaró lenne az a géppuska.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Egyetértek. De a mértéke rendkívül helyzet és egyén függő.
Te is azt írtad, hogy “kellő dinamikával”.. De mennyire?
Nos egy géppuska 1-2m-en belül 130-150dB-el szól, ugye ezt te sem akarod hallani?
130 dB-en felül már fáj a fülnek minden hang. 
-
wallace 234
őstag
Hdr lényegét, jól meg fogalmazták annak idejénHDR legfrappánsabb megfogalmazása: „a világos dolgok legyenek valóban világosak, a sötétek valóban sötétek, és a részletek mindkét tartományban legyenek láthatóak”.
Hangról meg annyit, hogy egy gép puska hangja, egy jó rendszeren igenis ütősen szól. Kellő dinamikával. Vissza adva ahogy azt kell. -
balisz
senior tag
Balika911
HDR-ben épp nincs sötét meg világos séma, és okkal.
Dolby Vision esetén például van Dark, Bright meg Vivid mód már tévékben, a HDR szabvány is bővült az évek alatt, ez nem egy szentírás, egyértelmű, hogy vannak különböző igények és törekvések, amik szerint változnak ezek. Mindig is lesz aki esetleg nem a hivatalosan előírt szabványt fogja követni, mert az neki nem kényelmes. Ebben a beszélgetésben szerintem inkább erről van szó, nem igazán arról, hogy az adott specifikáció létezik-e vagy nem.
-
krx21
nagyúr
Látom nagyon nem érted amit írtam. Hol beszélek én például a színekről meg egyéb képmódosító beállításokról.
” A moziban sem tudod kapcsolgatni a fenyerot es a hangerot sem, mert Mariska meg Juliska mashogy szereti.”
Szóval akkor te nem állítasz hangerőt a TV-den, mert alapból 1x beállítottad ahogy kell… Persze…
-
FLx
addikt
Barmit lehet persze, a TV-be epitett vacak kepbeallitasokat is lehet hasznalni hiszen ott vannak. De latni kell, hogy koze nem lesz az elmenynek ahhoz amit megalmodtak a film keszitesekor. A moziban sem tudod kapcsolgatni a fenyerot es a hangerot sem, mert Mariska meg Juliska mashogy szereti. Tegyuk fel en keszitek egy sima YT videot csak poenbol, megcsinalom a color grading-et, aztan kiadom a videot. Ha valaki megkerdezi hogyan allitsa be a kijelzojet, hogy ugy lassa a videot, ahogy en elkepzeltem, akkor mit mondasz neki? Nyugodtan csinalj amit akarsz, nem baj ha nalad a kek szin amugy zold? Persze lehet ezt is, ha neki ugy jobban tetszik, de a legtobben ugy akarjak majd latni a tartalmat, ahogy a keszitok megalmodtak. Es a legtobben itt gondolom pont ebben a temaban erdeklodnek. Ha csak siman az erdekelne a kerdezoket, hogy mikent kene a TV-t beallitani, ahogy nekik tetszik, akkor minek kerdeznek egyaltalan? Oda tekernek a beallitasokat ahova akarnak.
-
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nincs olyan, hogy kell. Pont ezt próbálom magyarázni…
Tehát ha valaki hozzányúl a hangerőhöz vagy a” Szent Grálként” emlegetett 100-as HDR beállításhoz, mert kevésbé impulzív, pihentetőbb élményt szeretne, az szakmaiatlan?
Te hol veszed pl. figyelembe a professzionális kalibrálásnál, hogy kinek mennyire fényérzékeny a szeme, milyen méretű kijelzőt és milyen közelről néz, valamint legfőképp: világosban vagy sötétben?. Gondolom semennyire. Van a “kockás füzetben” egy adat és azt kell követni és kész…
Szerintem a fényerő és a hangerő testreszabása egyáltalán nem ördögtől való. Csak ennyi a mondanivalóm, részemről lezártam…
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Fog persze. Amíg a technológia bírja addig pörögni fog a marketing gépezet.
A masterelés nem azt jelenti, hogy mindenképp úgy is kell vissza adni..
Háborús filmet sokan láttunk, hallottunk. Ott egy géppuska hangja (150 dB) amit fel is vesznek. De milyen jó, hogy otthon nem 150dB-el kell meghallgatni…

-
ricsip
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Szerintem ez azért praktikus, mert az utóbbi 5-6 évben az UHD / HDR / dolby vision létrehozása óta beszkenneltek párszáz régi filmet eredeti negatívokról. Mivel nem a 2021-es tárolási formátum a korlát, amiben digitalizáltak őket, hanem a 2021-es kijelzők max. képessége, ezért ha 20-30 év múlva tudnak majd gyártani 10 ezer nit-es kijelzőket, a 2021-ben digitalizált dolby vision formatumú film "automatikusan" jobban fog kinézni 2050-ben. Vagy nem, majd kiderül, ha megérjük.
-
wallace 234
őstag
És akkor eljutottunk odáig, hogy valakik már 4000 nit- el szeretnének filmet nézni."
Dolby Vision írta elő a 4000 nitre való masterelést. Tv gyártók még nem érték el ezt a szintet, de előbb utóbb elfogják. Addig is amennyit lehet, el érnek. Szóval lehet készíteni a napszemüveget, mert a fényerő menni fog felfelé. -
poli27
veterán
Azért ezt megkérdőjelezem

Yamaha RX-V385 - Overview - AV Receivers - Audio & Visual - Products - Yamaha - United States vettem egy ilyet... még hangfalat keresek hozzá.... ha ennél neked jobban szól egy soundbar baj van a füleddel
-
deo1977
tag
válasz
üzenetére
Az erősítőm interface képét majd külön rákötöm HDMI-vel, a második Dell monitoromra, azt pedig az integrált 10850K proci hajtja alaplapi DP-n keresztül windows-on. Egy gombnyomás és máris csak a HDMI in-t kapom amit az erősítő küld szeparálva. A VGA DP 1.4-en viszi a 2K-s HDR monitort 120hz-en és HDMI 2.1-el bekötöm a LG oledet immár 3. monitornak. Ha sikerül a 6800xt-ből DP-HDMI kábellel elküldeni az erősítő felé CSAK a hangot az nagyon win lenne, de biztos vagyok benne hogy a HDMI 2.1-en fogja a tv-be küldeni és nem választhatok más out-ot.
-
poli27
veterán
Miért nincs sehol 5.1 es házimozi rendszer erősítővel? Már nem gyártanak?
Szeretném a jó öreg Logitech Z5500 lecserélni
Sajnos nem adja ki a tévé optikán (65G13LA) a dolby digital hangzást vagy a DTS et csak sztereót, és sehol se található olyan beállítás amivel igen... hiába állítom be az áthaladást és így sajnos a z5500 is csak Dolby Pro Logic II módba megy.... kéne nekem egy jó kis erősítő meg 5 hangfal plusz a mélyláda.. -
törölt tag
válasz
deo1977
üzenetére
Ha több 2.1-es port kell, akkor eleve venni se tudsz. Majd az Onkyo RZ50, hiába kéne olcsóbb, vagy épp egy komolyabb.
Jövőre azért biztos érkezik több is.Ráadásul AVR-en keresztül PC-vel nemrég megint előkerültek a handshake problémák, én is ezért vettem dual HDMI-s videokártyát annak idején. Úgy viszont a kiterjesztett asztalon (erősítőn, és így állítottam be) nyitott meg időről időre dolgokat a Windows, tükrözéssel pedig egyes játékok nem indultak.

PC-vel sokat lehet szívni sajnos. Szerintem a legfájdalommentesebb tévére kötni az eszközöket + eARC. Ehhez várok számomra megfelelő tévét.
-
krx21
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Az hogy miről szól az pont annyira egzakt, mint ahogy a HDR mint fogalom be lett vezetve a tv iparba. (pénz beszél)A kezdetektől követem és jól látszik, hogy a HDR-t alapvetően a TV-s marketing találta ki. Aztán elkezdték szép lassan pontosítani, hogy mit is takar ez pontosan (jóval később, mint ahogy az első plecsni megjelent)… A HDR vagyis inkább a WDR egzakt fogalom és mindig is a kamerákat jellemezte csak…(Mekkora az a dinamika tartomány, amikor még a kamera részleteket tud megkülönböztetni.) A TV-nek kontrasztja és színmélysége van, ebből a fényerővel a legkönnyebb LCD esetében játszani. A TV-s piac legnagyobb LCD szereplője a Samsung, ezért nem is kérdés, hogy elindult a NIT ( fényerő) háború…
És akkor eljutottunk odáig, hogy valakik már 4000 nit- el szeretnének filmet nézni. Ellenben az elmúlt kb.25 év kalibrálási alapja a 120nit szintén ergonómiai tulajdonságokat vett figyelembe. Ez nem azt jelenti persze, hogy csúcs fények esetén ne lehetne feljebb menni, persze. De annak igénye leginkább környezet függő… Vajon miért van pl: ISF sötét és világos séma? … 
-
ReFleXx
addikt
LG CX-en hogy tudom kikapcsolni, hogy automatikusan atkapcsoljon arra a HDMI source-ra, ahol bekapcsolodik egy eszkoz?
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap végre sikerült beüzemelni a TV-t. Készítettem is egy előtte-utána képet
[kép] Az este már volt szerencsém kipróbálni "élesben" is. Amit eddig tapasztaltam: kegyetlen fényes. Én a HDR tartalmaknál is csökkentettem a fényerőt, mert nagyon brutál volt. Amire nem számítottam, hogy az eddig hallott TV-khez képest kellemesen szól a beépített hangszóró.
Most egyelőre még nézegetem a beállításokat, illetve én is erősítő "problémával" küzdök. Jelenleg egy dual kimenetes UHD lejátszót használok, így két HDMI-vel (egy a TV-be, egy az erősítőbe) megoldható a HD hangok átvitele. Erősítőt nem akartam cserélni, de úgy néz ki, elkerülhetetlen, ha mindent úgy akarok használni, ahogy az "meg van írva".
Amit sajnálok, hogy van 1-2 tárolt anyagom, amik régen tökéletesen mentek a plazmán (pl. avi), de úgy néz ki, ezekeről a TV-n keresztül le kell mondani. Hasonló kérdésem lett volna nekem is, mint deo1977-nek, de akkor az eARC kimenetet nem tudom simán az erősítőbe dugni. A vége úgyis egy új erősítő + médialejátszó lesz.
Szerintem majd jövök még néhány kérdéssel, de egyelőre keveset használtam a készüléket (még...)

-
-
törölt tag
válasz
deo1977
üzenetére
Az fog így menni, amit a tévé és az erősítő is támogat. A tévé miatt a DTS, az erősítőd miatt (nincs eARC) pedig a HD hangsávok esnek ki. Sztereó és Dolby 5.1, és ha támogatja ARC-on a HK 265, akkor a DD+ fog szólni. DP > HDMI átalakító elvileg működhet, a gyakorlatot nem ismerem.
#65631 privacy99
Nálam engedélyezett a CEC és a tévével együtt mindig bekapcsol az erősítő is. Este dugok be fejhallgatót (Sennheiser RS 175 vagy 185). -
deo1977
tag
Hali!
Jövőhéten érkezik a 48C11 Oled Tv. Eddig monitoron filmeztem, a 6800xt- HDMI-je a H/K 265 erősítőbe futott szépen le is keverte a DTS-HD,Dolby True HD hangokat, a moncsik meg mentek a DP porton.
Az új jövevényt nyilván 2.1 HDMI-vel kötöm be 120Hz/VRR /HDR meglegyen így ugye kiesik a HDMI direkt hang az erősítő felé (a vga-n csak 1 hdmi van sajnos).
Kérdés: a 48C11- ből arc-ról bekötve az erősítőbe megmarad ez a feature 120hz/VRR/HDR mellett egy certis 48Gb/s HDMI 2.1 kábelről.
A TV eARC-ot tud ha jól olvastam az erősítő sima 1.4 HDMI arc-os ,ez okozhat problémát?
Ez nem teljesen TV-s topik kérdés de vajon el lehet szeparálni a 6800xt-n hangot hogy DP-HDMI átalakítós kábelen menjen a hang az erősítőbe?
Előre is köszi a válaszokat!
-
szmegma
aktív tag
Tegnap nekem is megjott a Panasonic TV. Mit ne mondjak, le a kalappal a kepi vilaga elott.
Mondjuk meg csak 1080p amit probaltam, mivel meg nincs 4K-s erositom, de igy is 1000x jobb egy sima film vagy sorozat, mint a regi Sony 10 eves LED-en.
A 4K-t HDR-ben el sem tudom kepzelni.
Lenne par kerdesem:
∎Kapcsolodhatok rogton a netre vele? Olvastam itt korabban, hogy valakinel elbaszarintotta a FW frissites.∎Megtalalhato a neten valahol, hogyan erdemes beallitani? Belementem a beallitasokba de inkabb nem nyulok hozza, mivel 80%-at nem tudom mire valo. Mondjuk ez majd az uj erosito utan lesz aktualis.
∎A mostani erositom a HDMI 3-ba dugtam, gondoltam oda nincs odairva a 4K, annak jonak kell most lennie?
Elore is koszonom.
-
janos666
nagyúr
válasz
hakydakillah
üzenetére
Van film, ami csak 4k, de nem HDR, ez ilyen. Ha megfelelően magas csomagod van, akkor mindig az elérhető legjobb formátumot kapod (akkor is ha ez csak SDR-t jelent, nem HDR-t, de ami elérhető HDR-ben, az HDR lesz).
Ezt én sem értem, hogy a Holllywood-i filmek nagy része miért nem HDR-ben van, amit kiadtak Blu-Ray lemezen HDR-ben, de ezt tudja a szolgáltatás. -
hakydakillah
senior tag
Köszönöm, én is Átraktam a feliratot.
Még egy dolog nem világos. Sdr és hdr tartalom beállítás már rendben. Viszont van netflixen olyan tartalom, ahol nincs ott a Vision jel, hanem "Ultra hd 4k". Ezeket sdr beállításban indítja, hiába 4k, totál rossz képet kapok. Ez nálatok hogyan van megoldva?
-
privacy99
senior tag
Valaki tudja esetleg, hogy LG C1 esetén megoldható az, hogy ha tv + külső hangszóró beállításon megy a hang, akkor is átküldje a digitális (dolby/dts) jelet az erősítőre? Optikain van rákötve az erősítőm, és azt vettem észre, hogy digitális hangjelet csak akkor küld a tv, ha kizárólag az erősítő "szól", azaz csak optikain megy a hang, amint átkapcsolom tv + külső eszközre, rögtön analógra vált.
Az ehhez tartozó beállítások ilyenkor (tv + hangszóró) nem is aktívak.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha az OLED fényerő automatikus álláson van, akkor mi alapján állítja a fényerőt? Van benne esetleg fény szenzor? Ezt még az áruházakban sem tudták megmondani.
-
janos666
nagyúr
válasz
hakydakillah
üzenetére
Netflix-nél PC-ről lépj be webbböngészőből, és ott tudsz felirat színt állítani áttetsző szürkére.
-
hakydakillah
senior tag
De jó hogy erről írtok. Már majdnem levettem hdr-ben is a fényerőt
Megzavart a sok infó, én eddig sose nyúltam hozzá a gyári beallitasokhoz, mivel mindig csak belépő szintű tv-m volt.
Mondjunk nálunk tegnap nappaliban netflixen a pénzrablásban a tűz és robbanások úgy néztek ki, hogy azokban a pillanatokban az egész szoba full világos, reflektor fényben pompázott
Gondolom a mérete miatt is. Meg az itt ott felirat is, már bántóan erős fehér volt. De milyen szép éles volt a kép, megszoktam a mosódott feliratokat. -
norbertoth
senior tag
Hm értem, sdr-ben 75 nekem de az alatt nagyon zavaróan sötét számomra. HDR meg 100, fantasztikusan szép!
Vhiktor köszönöm!
És a többieknek is!
Egyébként csak én vettem észre, hogy január óta megsokasodtunk itt?

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez sdr-re igaz, sokan ott is felteszik a fenyerot maximumra és mivel az sdr más gamma korrekciót hasznal ezért sokkal világosabb lesz a kép mint hdr esetében.
Hdr esetén kevés tartalom megy full fenyeron és ezek is rövid ideig a keperenyo kis területen(néhány extrém esettol eltekintve.)
Teljesen bugyuta példa, de hdr eseten 50%-stimulus esetén a fenyero 94 nit, míg sdr esetén ha feltolod a fenyerot akkor ez simán lehet ott akar 300-400 nit is ugyanazzal az 50%os stimulus szinttel.
-
FLx
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
SDR mas tema, ott nekem sincs 40 felett.
-
törölt tag
válasz
norbertoth
üzenetére
SDR-ben 20-30 közé szokták állítani a filmezős profilokat. HDR és Dolby Vision más, ott a maximum a "jó".
-
janos666
nagyúr
De, maga a HDR csak a fényerőről szól. Az csak mellékes, hogy az elterjedt, HDR-t használó szabványok (HDR10, DolbyVision) sokkal tágabb színteret (Rec2020) is használnak, mint a Rec709. Lehetne olyan szabvány is, ami HDR-t, de szűk színteret használ (Rec709 és HDR), ahogy olyan is van, ami SDR, de tág színtér (pl. DCI-P3 SDR).
Nyilván jogod van visszavenni HDR módban a fényerőből, ha neked úgy tetszik, csak akkor helytelen eredményt kapsz (sötétebbet, mint amit az alkotók láttatni szántak).
-
Vhiktor
Topikgazda
-
FLx
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Igen, mehet 100-on HDR-ben.
-
FLx
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Valoszinuleg a "semmilyen" az ahogy ki kell neznie egy filmnek.
Volt mar itt rola szo, megszoktak az emberek a tultolt gyari modokat, amik semmire nem valok. Minden kepjavitast ki kell kapcsolni, filmmaker vagy valamelyik expert mode. HDR-ben pedig szinte felesleges barmihez is nyulni, persze kepjavitas ott se legyen. Aztan a filmeknel figyelni kell, hogy a mozis filmeket 24hz-en nezd a TV-n. -
hakydakillah
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Az osszefoglalóban található vidit néztem, ismerem a srác videóit, de ez nem annyira alap beállítás, hanem sdr tartalom beállítása. Nekem olyan fura lett az eredmény. Lehuztam a pixel fényerőt 25re,mellé filmmaker mód + a többi mellé, kicsit olyan semmilyen.
Aztán árkapcol hdr-re egy pillanatra, ott meg minden Maxon. Ez így tényleg korrekt beállítás sdr és hdr tartalomra? -
janos666
nagyúr
válasz
hakydakillah
üzenetére
Javaslom, hogy inkább a Színház (sima, nem Otthoni) módokat próbáld megszokni, kikapcsolt képjavítókkal, ne a túltolt alap képmódot.
-
hakydakillah
senior tag
Megvolt tegnap, meg a tátott szájjal mutogatás feleségemnek, azta láttad az ott milyen szép, meg ez milyen király... Ma egy órát csak promo videókon töltöttem az időt, annyira brutálisak rajta
Este csak a világos jelenek zavartak, de ott min kiderült minden maximumon volt. -
Kuter
senior tag
válasz
manager2220
üzenetére
2 megy a tv-be 1 az ssd-re közvetlenül.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
hakydakillah
üzenetére
pedig sötétben zokognod kéne a gyönyörtől. . .
-
hakydakillah
senior tag
-
zapco1269
tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Igy már látszík a különbség!
Képminőségben mit veszel észre? Gondolom oled volt az előző is? -
janos666
nagyúr
válasz
manager2220
üzenetére
GPT helyett MBR-el inicializáltad? (Nem tudom, hogy mi most a Windows alapértelmezése). NTFS-t használj, ne FAT32-t.
#65598manager2220 -- Ha csak felvillan, de utána nem világít, de PC-re kötve utána is világít, akkor vagy inkompatibilis a TV és az átalakító, vagy ahogy lentebb írták 2 USB csatis kábel kell neki. Vagy próbáld még átdugni másik USB portba a TV-n.
-
balisz
senior tag
Ez így elméletben jól hangzik, de a gyakorlati élvezeti szintet sok minden befolyásolhatja. Kezdjük ott, hogy ha valaki sötétben nézi a tévét, kitágul a pupilla és egy fényes elem jóval kellemetlenebb lehet mint nappal az utcán, ahol már amúgy is össze van szűkülve a pupilla. Vannak olyanok is, akik az átlagosnál is jobban érzékenyek a fényhatásokra, hiába van valami a szabványban, ha valakinek majdhogynem fizikai fájdalmat okoz a hirtelen fényhatás.
Nem is minden HDR anyag van jól masterelve, sőt, igazából a jó HDR mester a ritka sajnos, ahol tényleg konzisztensen csak csak az fényes ami indokolt. Összességében ez jelenleg egy olyan szabvány amit nem tud mindenki komfortosan úgy használni, mit ahogy kitalálták a specifikációkban, és még csak a tartalom oldalról sincs megfelelően használva sokszor. Ezzel nem is hiszem, hogy bármi baj lenne, a tévék 99.9% se kalibrálva jött ki a gyárból, pedig arra is megvolt a specifikáció. Mindenki használja úgy a megvásárolt eszközét, ahogy tudja és kényelmes neki, persze emellett még érdemes megosztani a tapasztalatokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nagyon franko.
(2 mélynyomóm van)

A masterelés nem azt jelenti, hogy mindenképp úgy is kell vissza adni..

de amúgy is akartam erősítőt cserélni.