- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Janos2015 #67798 üzenetére
Az OLED és LCD panelek nem villognak akármilyen alacsony is a képfrissítési frekvencia. Itt a Hz szám azt jelenti, hogy hány különböző képkockát tudnak megjeleníteni egy másodperc alatt.
Esetedben minden forrás 60hz vagy az alatti. Tehát ezt a 60Hz-es tv natívan meg tudja jeleníteni. Ahogy Alaves is írta a 120Hz akkor kellene ha mozgásjavítót akarnál használni tv adásoknál is, mert az további köztes képkockákat generál (interpoláció). Ez a fajta mozgásjavítás a gyorsan mozgó képelemek elmosódását csökkenti. (Mármint amit a szemeddel látsz) Erre a 60hz-es tv értelemszerűen nem lehet képes.
24p filmeknél is van mozgásjavítás ilyen generált képkocka beszúrással Itt viszont a mozgás darabosságát csökkentése a cél. Ez már belefér a 60hz-be is. Viszont itt az a gond, hogy az interpoláció minősége gyengébb az A sorozatban (és a B-en is) ezért több "artifact" lehet a generált képkockákon. De ezt is említette Alaves.
Azt viszont nem gondolom, hogy a Webos lassú lenne.
Magam is a 65A-ra szavazok. Én is A-t vettem nemrég. -
Janos2015
csendes tag
válasz
alaves #67792 üzenetére
Nem egymás mellett voltak, a beállítások pedig olyanok amilyenek és a képi anyag sem ugyanaz volt, így nem volt összevethetően értékelhető amit láttam sajnos. A Philips színvilága nekem természetesebb volt, az LG pedig olyan, amelyet látva jön a hű meg ha effektus, de 4K demo anyaggal volt természetesen, így próbáltam helyén kezelni.
A kérdés, hogy HD TV adásokon, a 60Hz elég e vagy a Philips 120Hz és képjavító áramkörei jelentősen jobbak ?
Bár ez a 60Hz, 120Hz sem teljesen világos és a promótert megkérdezve a válasz annyi volt, hogy jobb a 120, de az okát, azt nem magyarázta. Anno ugye voltak az 50Hz-es vibráló tv-k, utána jött a 100Hz-es, meg a "felskálázós" 200-400-600Hz-es paraméterek, most pedig a 60/120Hz és itt el is vesztem, de nem is mennék bele, ma már igazán a technikai paraméterek sűrűjében nem akarok elveszni.
A jelenlegi Philipsünk 100Hz-es és gondolom a mostani modellek "hiába" 60Hz-esek, nem rosszabbak mozgásmegjelenítésben.
"ha elég a 60 Hz" - a mostani 100Hz-eshez képest nem visszaesés ?
"mozgásjavítót nem használsz (vagy ha használsz de nem zavarnak a 'töredezések')" Ez a töredezés, nem nyugtat meg, nekem a viszonyítási alap szintén a mostani tv, ha ezt tudja vagy kicsit jobb, akkor nem zavar. Az MM-ben semmi töredezést nem láttam, a tesztekben igen. Most hogy odafigyeltem a most tv-ben lévő adásra valóban nem egy folyamatos képet látok, eddig 9 év alatt nem is zavart, na most lesz baj
"elég a kevesebb fényerő" - a mostani fényerejét ha tudja elég, létezhet, hogy egy 9 éves PHI középkategóriás modell fényereje nagyobb lenne?
"lassabb webOS" - a mostaninál biztos fényévekkel gyorsabb lesz
Kösz -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
P1eTr0 #67788 üzenetére
HDR10+ forrás szinten tartalmazza a dinamkus metaadatokat.
Lg és a többiek a sima HDR10-ből dinamikusan, a képet algoritmusokkal elemezve próbálják ezt előállítani akár framenként. A minőség nyílván az algoritmustól függ.
De soha nem lesz olyan mintha, gyárilag megvan adva, hogy adott jelenetnek mik a jellemzői.
De kétségtelen, hogy a sima HDR10 ezekkel az algókkal látványosabb/pontosabb lehet adott jelenettel. -
Elektrosokk
veterán
válasz
velizare #67789 üzenetére
jaaa, hát ebben nem tudok tanácsot adni. Én neten venném, van 14 napod úgy, persze a küldözgetés macera.
Én most vettem nemrég egy 65cx modellt, híresen rossz eliveleg a széria. Hibátlan és homogén panelt kaptam. hihetetlen de igaz.
#67790Janos2015 Philips jobb mozgásmegjelenítés, picivel jobb képminőség, nagyobb fényerő=jobb hdr élmény. LG nagyobb kijelző, wow faktor.
-
delibab
senior tag
válasz
Vhiktor #67767 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így azért érthetőbb mint amit a neten találtam.
Mondjuk továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy ez nekem létfontosságú, de azért nem baj ha tudja a tévé. Érdekes, hogy a sony A80-ba nincs benne a HDR10+ a Philips 706-ba pedig igen... az elképzelhető, hogy egy komolyabb frissítés után elérhető azokban a tévékben is amibe alapból nincs benne vagy ehhez más hw kell?
-
alaves
addikt
válasz
Janos2015 #67790 üzenetére
Mivel jelentős különbséget nem láttál, továbbá ha elég a 60 Hz, mozgásjavítót nem használsz (vagy ha használsz de nem zavarnak a 'töredezések'), elég a kevesebb fényerő, lassabb webOS, akkor (bár én nem szoktam ajánlani ezt) lehet hogy a nagyobb méret lesz a jobb (65A1).
-
Janos2015
csendes tag
Üdv! Szeretnék segítséget, véleményt kérni, elsősorban pro-kontra és ki melyik mellett döntene, az alábbi felhasználási feltételek mellett melyik a jobb választás a két modell közül:
- LG OLED65A13LA 4K UHD Smart OLED TV
- Philips 55OLED806/12 Android Smart Ambilight UHD OLED TV
A Tv vásárlás 1 hónapon belül lesz. A helyiség egy 18nm-es szoba panellakásban, közepesen világos. Amit nézünk: Tv (HD adások-Telekom android box), Netflix (AppleTV), külső média lejátszóról viszont SD is és HD filmek, 4K nem és nem lesz PS, Xbox konzol használva.
Most Philips 55" Full HD LCD tv van (9éves), ez is ambilight-os, nagyon jó, de nem létkérdés, kb. 20%-ban használjuk az ambilight világítást.
Az OLED óriási előrelépés lesz képminőségben, ez egyértelmű. Megnéztem MM-ban, meghallgattam a promóterek sok hasznos és sok halandzsa infóját. A képek között jelentős különbséget nem láttam, az ottani körülmények között. A dilemmám, a 65" vs 55" és 60Hz vs 120Hz ? Hajlanék a 65" felé (nem gondolnám, de lehet tévedek, h az "A"-s LG problémás lenne ekkora szobában, ilyen fényviszonyok mellett -nem esik ráközvetlen fény- , de mivel SD képanyag is lesz, főleg HD, lehet a 120Hz és a processzor fontosabb? Kösz. -
válasz
Elektrosokk #67770 üzenetére
nem vettem még meg, de ha boltban venném, akkor kipróbálnám, még mielőtt elhozom. ilyenekre gondoltam, hogy pixelhibák, panelhibák, amik ilyenkor kiszűrhetők, ha van egyáltalán. a videót köszi, esetleg egy leírás/guide arról, hogy ha rossz, akkor mit fogok látni? tudjátok, mintha még sosem csináltam volna ilyet.
-
alaves
addikt
válasz
penell1234 #67782 üzenetére
Hiba a vezérlésben, bekapcsolva hagyta azokat a pixeleket, lehet hogy kezd 'fáradni' valamelyik alkatrész.
-
Hát biztos nem az alul-felül "clipp-elt/crush-olt" kép van közelebb, az elveszett részleteivel...
Ez olyan eset tipikusan hogy tudod van az a játék hogy formákat kell a hozzá illő lyukon betolni, aztán ha nagyobb vagy más forma akkor nem megy, max ollóval.
Szóval tone mapping mindig kell és van. Annak a minősége és megoldása a nem mindegy. Ebben van eltérés a gyártók között, attól függően ki mit preferál... no meg nyilván a megjelenítő tech mit tud. Bár itt oled only, szóval abban nagy eltérés nincs.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #67780 üzenetére
Továbbá, egy filmet vagy játékot nézve, nem is igazán a nagyon világos tartománnyal van a probléma, hanem a sötét, fekete közeli tartomány részletvesztésére panaszkodnak gyakrabban. Ott viszont egy kalibrált (vagy jól beállított) OLED TV-nél részletvesztés nemigen van, legfeljebb nem látszanak annyira, de ott vannak. A képen is látszik a növényes részletnél, hogy a 'tone mapping' mennyire 'kivilágosítja' a sötét képrészletet.
Mint ahogy írtad is, aki az 'eredeti' képet szereti (audio-s kifejezéssel élve a 'lineárisat'), kapcsolja ki a 'tone mapping'-et. Akit pedig zavar, hogy nem látja kellőképpen a sötét részleteket: 'tone mapping': be. -
penell1234
tag
Szia alaves! Érdekes mert ma reggelre megjavult eltűnt a függőleges csík. Nem futtattam le a panel beállítás panel zaj törlését sem mert mentem éjszakára melózni. De ma reggel azért 2-szer megcsináltam a biztonság kedvéért. Mi a szar lehetett ez?
-
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor #67780 üzenetére
Sokat nézegettem én is, hogy milyen hatással van a tone mapping és én leginkább azt vettem észre, hogy nálam (nincs max oledfény sehol) inkább a részletek fényerejét növeli. A csúcs fények ereje leginkább maradt.(de persze lehet tévedek)
Más: Jött új firmware a 9-es sorozatra… [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
A tone mapping nélküli van közelebb a masterhez, mert ott a tv megjeleníti azt amit tud egészen a maximális fényerejéig.
Csak egy példa, vegyünk egy tv-t aminek a max fényereje 800 nit.: pl az adott kép adott része 700 nit fényerejű a masteren, akkor a tv ezt tone mapping nélkül megjeleníti 700 niten , bekapocslt tone mapping mellett viszont ez már megjelenítve lehet, hogy csak 400 nit lesz.
Tehát ebben az esetben 800 nitig megjelenít mindent érintetlenül, de a 800 nit feletti részletek elvesznek mert azokat is 800 niten fogja megjeleníteni.Tone mapping mellet, viszont nem vesznek el a részletek(vagy legalábbis nem annyi) mert a fenti példával élve 4000 nitet 800 niten jelnít meg, 3000 nitet meg mondjuk 750-en, 1000 nitet meg 500-on.
Persze ez most sarkított példa volt és a számok nem a valóságot tükrözik, de ez a lényeg.
-
Kuter
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor #67777 üzenetére
Igen, itt csak az a kérdés, hogy melyik van közelebb a master-hez?
A részletek vagy a felhők közül világító nap hatása? Szerintem nem mindig egyértemű a válasz. Amúgy én is használok tone mapping-et.
Egy tökéletes TV és kalibrálás esetén nyilván nem lenne szükség ilyesmire… Kb. Te is ezt írtad… -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #67771 üzenetére
Ezért kell a tone mapping:
tone mapping nélkül bal oldal, tone mappingel jobb oldal.Nyílván egyik sem adja vissza azt mint ami az eredeti master volt.
Tone map nélkül a tv megjeleníti azt amit tudd (a maximális fényerejéig), a többi részlet elveszik, tone mappingel viszont az eredeti széles tartományt beletuszkolja a tv által megjeleníthető tartományba így nem vesznek el részletek, viszont csökken a HDR hatás is. (Felhők között a nap fénye).
Tehát jelenleg a HDR midnenképpen kompromisszumos, kivéve ha hozza a tv azt a szintet mint amire a film lett masterelve. -
belan
addikt
Én is az voltam de leszoktam róla de át néztem a tv-t jobban és durva dolgokat találtam így 21 hónap elteltével jön második panel szerviz már meg rendelte képeket is el küldtem nekik . Azt tudtátok hogy 3 év plus 1 év garanciát ad a lg a 2021 modellekre kérdés egyszeri alakalom mert többször is béghet ennyi idő alatt persze felhasználói szokástól függ . Egy év gondolom plus gari mert alapból 3 év van ! Szóval ha oled csak is lg mert Sony nem hiszem ilyen bőkezű lenne pana se .
-
esicyhun
tag
válasz
Landon #67701 üzenetére
Nekem van egy ilyen, egy régi egy LG LCD-vel próbáltam ki, de nem használtam. Elvileg top kategória ezért vettem, de nekem nem tetszett. Bármilyen váltáskor olyan volt, mintha kihúznám és bedugnám a HDMI kábelt a TV-be. Ez állítólag amiatt van, mert az EDID infót nem kezeli/tárolja.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
P1eTr0 #67768 üzenetére
Olyan film nem is lesz, csak az LG hívja így a HDR 10 támogatást. Ez kb csak marketing semmi más. Max csak annyit tesz, hogy elemzi a képet és ez alapján állítja a tone mappinget, tehát dinamikus tone mapping kb.
Minden gyártónak van ilyen algoritmusa, csak máshogy hívják.
Ez nem szabvány. -
Elektrosokk
veterán
válasz
velizare #67769 üzenetére
Gray To White, Grey Uniformity, Clouding, Banding, Test - For OLED QLED IPS (4K UHD SDR No Sound)
ha csak most vetted akkor még járasd.
-
van valahol egy fain összefoglaló arról, hogy kipróbálásnál miket futtassak le, hogy az esetleges panelhibák kijöjjenek?
48c1 -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
delibab #67763 üzenetére
Hdr10+ dinamikus metaadatot hasznal, hasonlóan a dolby visionhoz. A hdr10 meg statikusat.
A dinamikus azt jelenti, hogy a hdr-re vonatkozó információkat jelenetekkent vagy akár framenkent is tartalmazhatja, míg statikus esetén az egész film egészére vonatkoznak ezek. Pl ilyen a max fényerő ami a filmben van, de ez lehet hogy csak 1 másodpercig tart és ezzel az a baj, hogy a tv ennek alapján fogja a tone mappinget végezni.Tehát a jelenlegi TVK a dinamikus metaadattal jobb képre képesek.
Ha hoznak a hdrben leirt specifikaciokat, 10.000 nit és bt2020 színtér akkor nem lenne ezekre szükség egyáltalán.
Vagy azt amire az adott film masterelve lett, pl 1.000 vagy 4.000 nit, 100% p3 színtér lefedettség.
-
alaves
addikt
válasz
penell1234 #67755 üzenetére
Azaz, hátha már nem garanciális, akkor megér 3 órát hogy kipróbáld. Nekem a B7-en egy világítva kiakadt pixelt 2x egymás utáni futtatás javította, egyszeri nem.
-
alaves
addikt
válasz
penell1234 #67751 üzenetére
Van ott egy világító pixel is, próbáld meg a kézi pixelfrissítőt futtatni 3x, közvetlen egymás után.
-
penell1234
tag
Sziasztok! Van egy 2016/11/18 LG OLED55B6J televízióm amiben már volt a garancia alatt panel csere beégés miatt 2018 10 hóban. Most meg fügelegesen van egy csík benne. Ez mi lehet elfog tűnni vagy nem? [link]
-
Mankó
veterán
válasz
daneel_hu #67744 üzenetére
A szemnek még jó is lenne, de egy kis panelról lakásról beszélünk és már túl hangsúlyos lenne a nappaliban. Másrészt nem tudom az adott falrész közepére sem tenni és lehet már egy kicsit bezavarna az összképbe az erkély is. Rá nem nyllna, de a hangfal cucc már lehet nem fér ne oda. Ez majd max méricskéléssel eldől, ha belefutok valami nagyon csábító árba.
szasanyi: Úgy van.
so_ha: Azt akartam írni, de már az a 2 col úgysem zavarna, ha a 75 beférne.
-
danzig61
csendes tag
válasz
samycool87 #67732 üzenetére
108 cm
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #67742 üzenetére
Azt azért nem.
Nem lesz abból semmi, ki van az a kupon találva, de azért rákérdeztem.
Eddig G1 a kinézett. 75-re fájna a fogam, mert 65-ről 65-re semmi értelme a cserének, viszont ott meg bekavarhat a 3 m-es táv. Dilemma, lehet a szobához nagy lenne, a szemem örvendezne érte, elfér e a hangfal mellette, stb.
Tavasszal lakás felújjítás, utána keresek és ha találok jó akciót, akkor lehet bevállalom a nagyobbat, aztán lehet még megkavarnak az új panelek is. -
alaves
addikt
válasz
tormakri #67740 üzenetére
A8G-60Hz / A9G-120Hz. A beégés elleni védelem mindenképpen működik, de lehet hogy nem kikapcsolható, mint pl. az OLED754-ben, viszont abban is remekül működik.
A Hisense OLED-ek valószínűleg hardver erő tekintetében elmaradnak a többiekétől, amely abból következtethető, hogy mozgásjavításuk gyengébb. No meg milyen lehet a szervizháttér és hozzáállás -
tormakri
csendes tag
Tud valaki valamit a Hisense A8G / A9G TV-ről? Elvileg a panel az 2020 60hz es de a szoftvere mennyire alkalmas a beégés elkerülésére? Voltak ilyen bajok régi hisense tévékkel? Jelenglegi ára elég kellemes az 55" A8G -nek csak ha gyorsan beég akkor mégsem éri meg annyira.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
norbertoth #67736 üzenetére
Én ugyanilyet vettem (csak helyi számtechboltban), 3M-es és működik vele az SSD egy külső házba téve. A tv LG OLED65C11LB.
-
Mankó
veterán
válasz
Fandango #67735 üzenetére
Ez egy szülinapi kupon. Igen azt látom, hogy Tv-t és még néhány eszközt nem, de hátha partner hálózaton keresztül is megoldható. Ügyfélszolgálaton megkérdezem, veszteni nem vesztek vele.
alaves:
na az azért már űber lenne 2.8 - 3 m-es nézési távra, de nem szándékozunk ennyit rákölteni.
-
norbertoth
senior tag
Van valamilyen megoldás arra, hogy ne a tv usb csatiját cs*sszem szét, valamilyen kábelre rácsatlakoztatni a külső ssd-t és azon keresztül használni?! Volt nekem régen olyan problémám hogy valamiért egy mezei usb hosszabbítóval nem működött, nem látta a régebbi tv-m.
-
samycool87
csendes tag
Kedves Philips OLED 805 tulajok!
65" tv hátulján tudja esetleg valaki a tápkábel és az optikai kábel kimenet távolságát?
Kábelcsatorna kialakítás miatt lenne szükségem a méretre.
Köszönöm. -
Mankó
veterán
Sziasztok!
Lett a Philipstől egy 30%-os ajándék kuponom és ki akarnám használni Oled TV vásárlásra a lehetőséget. hiszen ez egy nettó ár-as lehetőség. Panasonic 65FZ800-ról váltanék, min 65 max 75-ös méret lenne a megfelelő, bár az oldalukon csak 65-ös tv-k vannak.
Ajánlatokat várnék ezügyben, ki mit venne. Hdmi 2.1 követelmény már.
Véleményeket, ötleteket előre is köszi.Szerk.: LG G1 volt eddig a kiszemelt, de nem tudok szó nélkül elmenni a Philips 30%-os kedvezménye mellett.
-
alaves
addikt
válasz
Ghostman78 #67717 üzenetére
SDR képmódban [link] ezzel a beállítással is zajos a kép? (OLED fény 30-35, élesség:0!)
-
norbertoth
senior tag
válasz
P1eTr0 #67720 üzenetére
Az a baj hogy ez a "hiba" más márkáknál is jelen lehet... ha kimész a 14 napból az LG-n kívül a többi márka nem lesz ilyen segítőkész. A G1 miatt meglepő a dolog, C1-nél is előjöhet ez, sőt az összesnél, én úgy tudom hogy a C1-nél és G1-nél ugyanaz a panel van, de nem akarok hülyeséget írni. Nehéz kérdés az biztos, én G1-re mennék rá mégegyszer, ha az sem jó akkor visszaküldöd, de szerintem 10-ből 7-8 ilyen lesz.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy hosszabb folyamatot sikerült lezárnom a mai napon. Mivel a történet elejét megosztottam, így legyen itt a vége is. Röviden az előzmények: a megvásárolt 65"-os G1 készülék bal oldalán piros/rózsaszín tinting jelent meg, amit garanciális hibaként jelentettem be az LG ügyfélszolgálatán. Garanciális kérésem több ízben is el lett utasítva, mert elmondásuk alapján ez teljesen normális, illetve a készülék leírásában is szerepel, ha oldalról nézem a TV-t, akkor a színek változhatnak.
Az utolsó hozzászólásom azelőtt volt, hogy a második elutasítás után - utoljára - írtam volna egy levelet, amelyben részletesen elmagyaráztam, miért is nem szeretném elfogadni ezt az álláspontjukat. Ezt már csak azért is tettem meg, mert a telefonos ügyfélszolgálaton az ügyintéző javasolta (ő is úgy érezte, jogos az észrevételem és elbeszélünk egymás mellett, amikor írásban kommunikálunk). Szóval a levél elment és pár napra érkezett meg a válasz, amely alapján "...Ügyfélelégedettségi és márkavédelmi szempontokat figyelem előtt tartva, a készülék cseréje mellett döntöttünk.." visszajelzéssel cserélik a készülékemet.
Ez a mai napon meg is történt. A TV-t elvitték, helyette kaptam egy csereutalványt, amivel a vásárlás helyén kaphatok egy másik - ilyen - készüléket, vagy visszakérhetem a vételárat (remélem ez valóban így lesz). Érdekesség - mert itt olvastam más infót is -, hogy az elvitt TV-t (elmondás alapjkán) ki fogják dobni. Nem értékesítik tovább, nem viszik más országba. Egyébként a szervízes sem értette, miért nem cserélték automatikusan a panelem...
Szóval a holnapi napon bemegyek egy MM-be és egyelőre visszakérem az árát a TV-nek is, illetve a GaranciaPlusz szolgáltatásnak is. Így most újra hadirendbe állt az 50"-os plazmám.
A történet után viszont adott a kérdés, hogy mit is szeretnék helyette. Bár a csere korrekt volt, egyáltalán nem ment simán, így egy kicsit félek újra LG-vel próbálkozni (tudom, sokaknak semmi bajuk vele, de még közeli az élmény)...
Jelenleg kettő megoldás között gondolkodom:
1) 77"-os LG C1
2) 65"-os Panasonic JZ2000E, vagy JZ1500E (amelyikhez kedvezőbben tudnék hozzájutni)Ami miatt nem tudom "egyszerűen" eldönteni mi legyen, az a HDR10+ hiánya az LG esetében... Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Sokat veszítek vele? Neten összehasonlító videókat nézegettem, de abból nem sok látszik, csak utólag jegyzik meg, hogy itt-ott (ha jól emlékszem a filmek során 10-20%-ban) lehet némi különbséget észrevenni.
Itt a sok macera alatt volt időm gondolkodni, és arra jutottam, hogy nekem a filmes funkciók a fontosak, tehát ott tudjon mindent. Illetve továbbra is tartok attól, ha mégis LG, akkor ha panel gond van, megint kezdődik előlről minden... Ugyan a Panasonic-nál is lehet ilyen eset, de most valahogy annak kisebb esélyét érzem...
Szóval a HDR-es kérdésre mindenképp köszönöm előre is a véleményeket, sőt az egész témával kapcsolatban is. Bocsánat, hogy hosszabb "szösszenet" lett.
-
LG OLED65 CX "alap" beállításokkal "eredeti" kép módban "zsizsis" a kép háttere. (pl netflix FHD)
Melyik zajszűrőt kell kikapcsolni ? Ezidáig nem jöttem rá.
Samsung lednél nincs ilyen "hiba" .
Kifejezetten nem szép a kép oleden így.
4K, illetve tömörítés mentes forrás hibátlan oleden is.
-
gyegyo
csendes újonc
#képernyő villódzás
Sziasztok!
Kérdésem lenne, h tapasztalt-e már valaki hasonlót?
LGOLEDC osztályú TV-m van (1 éves). Azt veszem észre egyre gyakrabban, h a belső felvételeknél a falon vagy az ajtón azt látom, h ugrálnak (villódzik) a fény. Nem az egész képernyőn, de sok helyen.
Egyébként tegnap először a focipályán a zöldgyepen is észrevettem ezeket az apró villódzásokat.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
-
szasanyi
félisten
Ha nem tudsz dönteni akkor számodra ez a megfelelő topik, mert ez konkrétan OLED TV topik.
-
sete
friss újonc
Ha főleg TV műsort nézek( sport, film stb) melyik a jobb választás? 55"OLED 400 ezer, vagy
55" LCD (Sony) 370 ezer. A boltban OLED-en nincs sima TV műsor, de érdekelne milyen OLED
tévén. -
belan
addikt
Oké akkor ki kapcsolom. És a MPEG ki kell kapcsolni vagy közepes beállításon maradjon ? Akkor mind két opciót kapcsoljam ki ?
-
belan
addikt
Amúgy a zajcsökkentés meg MPEG zajcsökkentés közepes van nálam állítva .Mire érdemes állítani ?
-
polonic
félisten
Halo,
Eszembe jutott, hogy váltani kéne a mostani 55 b8-ról. 65 C1 vagy C2-re.
Viszont az a kérdés, hogy van használt piaca az oled tv-knek? El tudnám adni értelmezhető áron a mostanit? -
Landon
addikt
Sziasztok,
Van barkinek esetleg tapasztalata HDMI Switch-ekkel kapcsolatban? Adott egy LG CX aminek az osszes HDMI port-ja foglalt sajnos es kene meg par szabad.
HDMI Switch-ek amiket kulfoldi oldalakon ajanlanak itthon egyaltalan nem elerhetoek. En Aten Switch-t neztem ki mivel az IOGear-t kulfoldi oldalakon is ajanljak es az Aten a tulajdonosa az IOGear-nek is igy bizom benne, hogy a hardware belseje nagyon hasonlo.
Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest