Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuter
senior tag
Az hogy új nem jelent semmit. Én nekem a kábelt kellet lecserélnem egy vastagabb és dupla betáposra. [link]
Ja a gyári kábelével ment a számitógépen is. -
mrThomi
addikt
válasz
koxminator
üzenetére
Hello, en eloszor azt hittem alacsony a jo beallitas mivel alapbol azon volt, gondoltam csak nem akarja sajat magat tökön rugni a tv, aztan felvilagositottak hogy magasra kell atallitani. De mar allitolag alacsonyon is egesz jo a vedelem.
-
Kuter
senior tag
Cseréld le a racket vagy az usb kábelt.
-
powerup2
addikt
válasz
poli27
üzenetére
Nem c széria volt bár ott is a fali konzolra való felrakás érdekes volt de megoldottam
nálam pl a megfelelő dölés szöget is meg kellett találni plusz a sint és figyelni a tv-re mert úgye a g széria felül masszivabb. De amúgy egyik tv sem nehéz itt inkább az a baj hogy túl vékony a felső rész. -
manager2220
tag
Segítsetek kérlek, mert szétb*sz már teljesen az ideg...
Eredeti gond úgy az volt, hogy semmilyen usb-re nem vesz fel a C1. (stickekről meg egy külső hdd-rol a lejátszás megy)
Vettem egy Kingston ssd-t, rack-el. Na erre meg nemhogy nem vesz fel, még csak nem is látja.... SSD persze inicializálva és fat32, NTFS is kipróbálva..
Valami ötlet?
Ui: LG support mind telón, mind emailban fogalmatlan, majd jön a szervíz.... Valamikor.... -
krx21
nagyúr
Például én csak is kizárólag sötétben mozizok…
Egyszerűen csak olyan fényerőre állítom, ami a szememnek kellemes…
Más környezetben mást állítanék. Ez is mutatja, hogy nem 1 helyes beállítás van. Környezet függő nagyon…
Amúgy gamma 2.2-őt használok sötétben is, ez eleve kicsit világosabbá teszi az általános tartalmat. -
FLx
addikt
Akkor tenyleg nem ertem miert akarjatok alacsonyabb fenyeron hasznalni az OLED-et. Korabban mar leirtam, hogy olyan fenyerzekeny a szemem, hogy nagyjabol a napra nem tudok kimenni, de a max OLED fenyeron is piskota a C1. Ha majd tenyleg jonnek valaha 4000nit-es kijelzok, akkor lehet vitatkozni ezen a teman, de most amig 1000 alatt vagyunk joval...
-
hakydakillah
senior tag
Meg néhány kép hozzá alul. Fantasztikus a G1 a falon, ez a max 2,5cm falra ragadva nagyon jól mutat. Éjjel csak a pénzrablást nyomtam be állitások nélkül, és már gyönyörű volt.
Annyi új detail, porszem minden jelent meg, ami eddig nem, hogy hihetetlen. A lángok, a külső táj mind szép. Egyedül a fényere volt nagyon erős ilyen robbanásos részeknél, ott kiégett a szemem. És még azt mondják az oled fényere gyenge, tényleg?
Ma megpróbálom beállitani az összefoglaló alapján, de eddig nagy az öröm. -
FLx
addikt
Ez nem latasmod kerdese. Optimalis HDR elmenyhez maximum OLED fenyero kell es kesz. Ez nem azt jelenti, hogy mindig akkora fenyerot latsz, de a csucsfenyeknek meg kell lennie. Aki azt irja kisuti a szemet, az nem tudom mit nez most komolyan. Szerintem ott kalibralasi vagy kepmod beallitas problema van. Ugyanis ahogy irtam, a 100% fenyero valojaban nagyon keves jelenetnel szukseges, robbanas, hirtelen eros fenyek stb. es olyankor is nagyon ritka, hogy a kepernyo teljes feluleten megjelennek. Legtobbszor a kepernyo par %-ban van csak ott a magas fenyero, de ott viszont muszaj. Ha kimentek az utcara, titeket nem zavar a szembe suto nap? Annak is le kell tekerni a fenyerejet? Ha elethu elmenyt akarunk egy filmtol, akkor ott is ezt kell erezni...
-
krx21
nagyúr
válasz
hakydakillah
üzenetére
Klassz.
Ide kívánkozik design-ban egy PS5…
-
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
“ A HDR igenis a fenyerorol szól ”
Csodálkozom, hogy egy kalibrálást hirdető fórumtárstól olvasok ilyet…
A HDR nem csak a fényerőről szól…
Mint ahogy a hangminőség sem csak a hangerőről (bocs, de nem tudok kifejezőbb példát..)
De végülis megvitattuk, ki milyen látásmódban van a témával kapcsolatban… “Beszéltünk” róla, ennyi…
-
Aftershock11
csendes tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Nekünk is a héten jött meg az 55-ös, de a szívbaj kerülgetett az összeszerelés alatt. Legalább két emberes meló, de a vékony panel miatt végig rettegtem míg letettük és felvettük.
A betonfallal nem lesz gond, ha rendesen felfúrod.
Más - bár még nem használjuk régóta, a miniDLNA elég stabilan működik eddig a gyári lejátszóval. Nincs sok fájlom, ad-hoc jeleggel használom, nem egy gyűjteményt kell indexelnie és böngésznie, lehet ez is számít. Docker containerben fut egy Pi3B-n, LAN-on még buffereléssel sem volt gond. Néha írta, hogy az audio nem támogatott (vagy valami ilyesmi), de eddig mindig volt hang is...
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez nem így van. A HDR igenis a fenyerorol szól és mint ahogy mondtam a szabvány egyertelmuen eloirja, hogy az egyes intenzitans szinteken mennyinek kell lennie a fenyeronek.
Mi másról szólna? A széles szinterrol? Annak koze nincs a hdrhez, széles színtér hdr előtt is volt max csak nem lehetett hallani róla, mert nem reklamoztak orrba szájba.
Meg mindig sokan nem értik, sőt majdhogynem senki, hogy a valóban magy fényerő csak a fényes részeken van, pl nap, tűz stb ami a kép elég kicsi részét fedi le így nem fogja kisutni a szemet.
Persze mindenki oda állítja q fényerőt ahova szeretne, ez nem vitás, de hogy a HDR nem lesz vele jó az sem vitás.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre én is csatlakoztam az LG G1 tulajok közé. Nem volt egyszerű menet, de végül megérkezett. Sajnos csak holnap délután tudom beüzemelni, de ez a pár óra már nem számít ahhoz a majdnem 2 héthez képes, ami a szállítás volt...
A választott méret a 65-ös lett. Elég szép a doboz mérete, de a készüléket még nem vettem ki... Amitől kicsit beparáztam, az a súlya... Soha nem szereltem még falra TV-t, de bízom benne, nem lesz baj (panelfalra fogom rögzíteni). Kell esetleg bármire figyelni?
Holnap pedig teszt egész este
-
red13
tag
Sony A83J-hez lenne pár kérdésem.
-Mikor a tévé menüjében vagyok, akkor halkan recsegnek a háttérsugárzók. Természetesen ha elindítok egy filmet, youtube videót, ez teljesen megszűnik, és tökéletes a hang. Viszont azért ez a recsegés zavaró tud lenni, ha nézelődök a youtube videók között.
-Van két HDD, mindkettő 1TB, NTSF-re van formázva. Az egyiket az istennek sem ismeri fel. Miért van ez?
-Egy külső SSD beszerzésének van értelme, vagy semmiben nem jelentene többet egy HDD-nél? Most a filmek lejátszására gondolok. -
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
“Ha lejjebb veszed a max fényerőt sötétebb lesz a HDR.”
Természetesen, azért veszem lejjebb…
Vissza térve, a HDR-hez, hogy hova kell állítani, ez szubjektív, mint a hangerő.
Arra leszek leginkább kiváncsi, ha beindulnak a led fal THX mozik, hova fogják kalibrálni a max. fényerőt, hogy az emberek ne hunyorogjanak majd. De biztos vagyok benne, hogy a 4000nites master filmek nem 4000nittel fogják vetíteni… Van egy fényerő szint ami már bőven elég és utána már az ergonómia az ami fontos. A fényerő igény szubjektív és környezet függő. A TV-n lévő utólag kitalált plecsnit, lehet szabványhoz kötni, de az csak arra jó, hogy utal a készülék maximum fényerejére. Nagyon sokan a HDR esetén csak a fényerővel foglalkoznak, pedig a HDR leginkább a nagyobb kontraszt és a több szín jellemzi… -
ooloo
őstag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Pont erre a márkára gondoltam .... márkahűség .
Köszönöm a választ .
-
ooloo
őstag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Tehát azt mondod , hogy a kereskedelemben kapható összes billentyűzet 100%-ban kompatibilis a WebOS operációs rendszerrel . Ez vonatkozik az egérre is ?
-
mglita
tag
-
ooloo
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Jó a kérdés ... ellátogattam az euronics-be , ahol az eladót kérdeztem . Nem volt túlzóan tájékozott , de annyi választ azért kaptam ( ami gyakorlatilag semmi ) , hogy vagy működik vele vagy nem . Ezért gondoltam itt kérdezni ... hátha valaki innen már próbálta és van némi tapasztalata ebben az ügyben .
-
ClioRS
őstag
válasz
Gabor970
üzenetére
Ki lehet kapcsolni, ha szépen beállítod az erősségét és azt hogyan működik (mennyire kövesse a megjelenő kép színeit) tényleg nagyon jó hangulatot ad, és egyáltalán nem lesz bazári. Barátnőm is azt mondta először mekkora hülyeség ez és nem lesz szép, aztán mégis szép lett
-
ooloo
őstag
Egy LG OLED55C12 televízióhoz szeretnék billentyűzetet és egeret venni ... sokat használjuk a YouTube csatornáit , és ez a kombináció jobban a kezünkre áll a keresésnél . Nem rossz a távkapcsoló sem , de na ...
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm !
A tévéről csak annyit .... nagyon jó vétel , ha a minőség is fontos elérhető áron . Csak ajánlani tudom ezt a szériát .
-
Gabor970
addikt
ha ki lehet kapcsolni, akkor már oké
Az mondjuk nagy pozitívum, hogy Android TV.. Legalábbis megszoktam az öreg samsungom mellé használt xiaomi android tv oprendszerű okosítómat már. -
koko00869
tag
-
Gabor970
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
jobb lenne a képe a c11-es lg-hez képest? Bevallom a philips esetén már az az ambilight dolog is eltántorít, bár gondolom kikapcsolható, de bazári számomra.
-
törölt tag
Én filmre se venném meg. A 24p anyagokat interpoláció nélkül nagyon szaggatottnak látom OLED-en, és a beszámolók szerint az interpoláció is az A1-ben a leggyengébb.
#65539 powerup2
Én kicsivel közelebbről nézem, mint 3 méter, és simán 83"-ban gondolkodom, még ha nem is éri meg. Mert árban durva, képernyő felületében viszont nincs akkora különbség, és ez élőben is rögtön feltűnik. 65-77" közt 40%, 77-83" közt pedig csak 16%. -
-
Zso995
újonc
Sziasztok !
Én magamnak az LG OLED55C11 tévét néztem ki.
Szeretném megvenni, de 390.000 forintnál többet nem szeretnék rááldozni. Csak ez a TV érdekel, a színe nekem mindegy hogy fehér vagy fekete.
Esetleg tudnátok olyan helyet ahol megtalálható az adott összeg alatt ? Árukeresőn úgy láttam volt 360.000 forint is 11.17-én.Bármiféle ajánlást, tippet előre is köszönök !
Zsolt -
LLam
senior tag
sziasztok,
egy LG OLED65A13LA modellel nagyon az elejét kapom csak meg az OLED világnak?
-
FLx
addikt
válasz
Gabor970
üzenetére
Plazma utan csak OLED-et vegyel. Meretben a 3 meteren az 55-os eleg kicsi lesz, en 65 colra mennek inkabb. LG-bol en a C szeriara szavazok, a CX a tavalyi sot mar lassan tavaly elotti modell. Ha valahol meg veletlen kapni az valami beragadt keszlet vagy bemutato darab lesz.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, rég jártam itt a fórumon, régen plazma topicban voltam jelen.
12 éves a samsung PS50C430 alap plazmám, lassan nem távirányítható -nem a táv a hibás- a vodafone otthoni előfizetés megújítása jön és bombáznak készülék ajánlatokkal.
Plazma után nem gondolom, hogy bármilyen LCD-t szívesen néznék, bár ha van ötletetek rá, azt is szívesen olvasom. Szóval OLED az alábbiak lennének:-LG OLED55C11 370,000Ft
-LG OLED55CX3 360,000Ft
-LG OLED55A13 300,000Ft
-Philips 55OLED806 400,000Ft
-LG OLED65A13 440,000Ft
-LG OLED65CX3 520,000Ft
-Sony KE48A9BAEP 400,000FtEsetleg samsung QLED? LG nanocellt láttam, annak nem jött be a képe plazmához szokott szemmel.
A sony OLED csak 48", eddig 50"-es tévét néztünk kb 3m-ről, lefelé nem feltétlen mennék, bár ha azt mondjátok, hogy magasan jobb képminőség, mint a többi felsorolt, akkor esetleg elgondolkodom rajt.
Az 520,000Ft-os LG OLED65CX3 kicsit már lehet, hogy fájna a pénztárcámnak, de ha érdemben jobb, mint az A13....
Köszönöm a segítséget, sajnos egyáltalán nem vagyok képben jelenlegi TV fronton, még ott tartottam, hogy nézegettem a használt Pana plazma 65VT60 hirdetéseket...
-
anrab
addikt
válasz
manager2220
üzenetére
-
FLx
addikt
válasz
manager2220
üzenetére
Szerencsere lehet uaz az eszkozt hasznalni filmre es rogzitesre is. SSD-vel vigyaznek, ha a time shift-et is hasznalod., nem fog neki jot tenni.
-
manager2220
tag
válasz
manager2220
üzenetére
Illetve kérdés még, hogy SSD-re lehet-e felvenni?
-
manager2220
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Oled C1-hez szeretnék külső HDD-t TV műsor rögzítésre.
Mi lenne az ár-érték arányban a legmegfeleőbb választás?
1-1,5 TB-s gondoltam.
Illetve ha műsor rögzítésre használom amellett lehet sim HDD-nek is használni mondjuk film nézéshez?Köszi szépen előre is!
-
Vhiktor
Topikgazda
Mert a HDR az egy abszolút szabvány minden stimulus szintre meg van határozva a fényerő.
Pl 50% stimulus az kb 94 nit, ha lejjeb veszed nem lesz jó a kép, és mivel a jelenlegi tv-k csúcsfényereje fényévekre elmarad a szabvány által előírttól még így is kompromisszumos a dolog a tone mapping miatt.Leegyszerűsítve a példát, ha egy filmet 4.000 nitre masterelnek és a TV-d max fényereje 700 nit, akkor valahogy a 0-4.000 sávot be kell tuszkolni a 0.700-ba. Ha lejjebb veszed a max fényerőt sötétebb lesz a HDR.
-
katsazoli
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok egy 55CX-nek mennyibe kerül egy kijelző csere?
Betört egy éve 2 hetesen és akkor még annyi volt, mint maga a tv, esetleg azóta csökkenhettek az árak?
Vagy kukázzam és vegyek helyette egy másikat? -
Kuter
senior tag
Közben egy külföldi fórumon találtam , ugyan ezzel a wifi hibával kapcsolatban. Az emberkének a tv-ben garanciában lecseréltek egy árnyékolatlan kábelt árnyékoltra (lehet antenna kábel ?) de azután megjavult a wifi sebessége . A szerelő mondta neki hogy interferencia miatt kell a másik kábel. Gondolom evvel is úgy van az LG aki észreveszi vagy zavarja annak cserélik garban. Hát akkor ennyi. Megyek bejelentem a hibát az LG-nél ( ez egy vicc komolyan mondom )
-
FLx
addikt
válasz
Derron
üzenetére
OLED-en a fekete az fekete, lekapcsolja a pixeleket gyakorlatilag, attol sotetebb semmi nem lehet. Vehetsz akarmilyen mas agyonmarketingelt technologival szerelt TV-t, sose lesz olyan mint az OLED. Az mas kerdes, hogy ha a tartalomban szurke van es nem fekete, akkor persze OLED-en is szurke lesz, de azert ez ritka.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok!
SDR tartalmaknál OLED tévén mennyire fekete a fekete?
Vásároltam egy X90J tévét, a youtube OLED test videók gyönyörűek, szinte nem is látom a bloomingot, persze ha keresem akkor ott van, de nem zavaró annyira. Viszont most este elkezdtem nézni a BreakingBad 5. évadát és elég sok sötét jelenet volt benne, de valahogy nem tetszett a tévé képi világa, pedig Netflix kalibrált módban volt, ami elvileg ajánlott ezekhez. Délután néztem a Sötét Lovag 3. részét, az 4K HDR volt rengeteg sötét jelenettel, és gyönyörű volt. De a Vikingek ugyan csak a netflix ről nem volt annyira ütős.
Ezeknél az SDR tartalmaknál azt érzem, mintha nem is lenne fekete, csak a szürke ötven árnyalat
(Bocsi).Szóval a sorozatok vannak így készítve, és ezen az OLED tévé sem segítene, vagy tényleg ekkora különbség lehet egy FALD és egy OLED között? Még egyszer leírom, hogy a legtöbb LG OLED videót lejátszottam a tévén, és gyönyörű képe van, van fekete és szép színek, de SDR ben ez valahogy eltűnik.
-
Kuter
senior tag
Üdv Mindenkinek.
LG oled55c11lb a net sebesség nálatok is gyatra. Digi 1000 / speed test kábel 40-50 le fel meg 80-90 , 5g wifi le 40-50 fel 180-200. webesen is próbáltam ugyan ilyen szar. Mi lehet a gond azt nem értem hogy a lefele töltés miért sokkal lassabb szinte a fele vagy még annyi sem mint a feltöltés. Még ha torrent szerver lenne még örülnék is neki. De hát ez egy tv legalább is annak vettem
. Csinálnátok egy két speed testet. Ha másnál is ilyen már fel is veszem a supportal a kapcsolatot. Lehet firmwareból tudják javítani remélem. -
poli27
veterán
Holnap jönnek és megjavul a 65g13om elvileg
Vettem elé egy polikarbonát lapot.... Amikor a gyerek nézi vagy játszik akkor fent lesz... ha én akkor nem
Nincs kedvem megint 2 taliga pénzt kiadni a javításra 
-
Kerestem itt, de nem találtam rá semmit, ezért megkérdezem:
LG Oled (C1) tulajok, Adjust Logo Brightness (ALB) mire érdemes rakni? Mert láttam példát Low-ra is, High-ra is. Mi az ajánlott? Van erre valami aranyszabály?
Ti melyik beállításon használjátok? -
Gtaati
őstag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Helló!
Gratulálok! Meg szabad kérdezni, hogy mennyire jött ki akcióban, jöhet privátban is;) köszönöm!
-
hakydakillah
senior tag
Köszönöm :) Elég jó BF akcióban csíptem el. Most egyedül az fog idegesíteni, hogy szombatig nem lesz időm beüzemelni.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
hakydakillah
üzenetére
korrekt.
-
krx21
nagyúr
válasz
hakydakillah
üzenetére
Ezt elfogadnám én is…
Grat.
-
anrab
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Szép darab, gratulálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nálam pl a megfelelő dölés szöget is meg kellett találni plusz a sint és figyelni a tv-re mert úgye a g széria felül masszivabb. De amúgy egyik tv sem nehéz itt inkább az a baj hogy túl vékony a felső rész.
Ide kívánkozik design-ban egy PS5…
Mint ahogy a hangminőség sem csak a hangerőről (bocs, de nem tudok kifejezőbb példát..)

Vissza térve, a HDR-hez, hogy hova kell állítani, ez szubjektív, mint a hangerő.
(Bocsi).