Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Üdv!
SONY XR-55A80J OLED TV-t néztem ki, 445e ft-ért. Beégés még mindig lehetséges, és inkább qled, vagy nem kell már ettől annyira tartani. Kis fényerőt láttam, de nem egy túl világos normál szobába menne, tehát nem kell brutál nagy fényerő. most samu q70t van 55 méretben ugyanúgy, az is 20% fényerőn megy ált.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Üdv!
Belépek én is az oled világába. Kíváncsi leszek rá, elvileg pénteken jön meg a Sony XR55A83JAEP OLED. Samu Q70T-t vált le, elegem lett samsungból. Se dolby vision, se dts, dolby atmos, a tizenről meg nem is beszélve. Tévézni még jó is a tizen, de semmi norm program, pl norm lejátszó, csak a gyári, arra inkább nem mondok semmit, max plex ami jó, de az is ügye hálózaton megy csak. Itt legalább android lesz, kodi stb. Hát fényerőre kíváncsi leszek, de q70t sem egy brutál fényes, és 20-on van a fényerő az 50-ből. Nem egy agyonvilágított, napos szobába megy, főleg filmezek, esténként. Egy világos napos bemutatóteremben biztos kevés lenne, de norm világítású szobában biztos elég lesz. Kezdem olvasgatni majd a fórumot vissza, mire kell esetleg figyelni, tudom oled azért csak már, mint qled.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Üdv!
Megjött tegnap nekem is a Sony XR-55A83J. Hát eddig samu q70t volt, hatalmas változás. Szuper ez a tv. Soha többet qled, meg samsung, egyszerűen brutális a kép is, és a hangja, na az megint nagyon ott van.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Esetleg valaki tud linket távírányító ügyben? Sony XR-55A83J-hez szeretnék a90j távirányítót, aminek van háttérvilágítása.
[link] ilyesmi kéne[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz Pro Koryak #66225 üzenetére
Ez a fényerő dolog azért nyílván függ attól hogy ki milyen helységben használja. Nyílván azt amit most vettem sony A83J-t egy bemutatóterembe, vagy nagyon világos nappaliba nem ajánlanám én sem, de egy átlagos megvilágítású szobában teljesen elég nekem. Eddig mint írtam samu Q70T-n voltam 1 évet, hát az igaz qled, de nem egy hatalmas fényerővel rendelkező tv, és ott is 50 volt a max fényerő, amit tv-re kb 20-25-ön használtam, hdr-nél 40 körül, itt most maxon van, ill auto fényerővel használom, de engedélyezve van a max, és pont elég, ha magasabb lenne a fényerő , mint írtad az A90j-nél pl, aminek több fényereje van, akkor nem menne maxon. Nekem pont tökéletes a fényerő, feleslegesen adtam volna ki +200e ft-ot, a több fényerőért. Az lg meg nekem a menü miatt nem jön be, meg egyszerűen a sony szimpatikusabb. Én nagyon nem bántam meg, a hangzás meg űber szuper egy tv-hez képest.
-
bzs73
őstag
Üdv!
sony A83J-be szeretnék tenni pendriveot, mert ami itthon volt 32gb, elég kevésnek tűnik, és leírásban találtam, hogy min 32gb, de az még csak korlátozottan működik valahogy, aztán este is mondom felveszem xfactort, igaz több volt mint 3 óra, de szükséges területre 38gb-ot írt. Na az sem sikerült. Kinéztem [link] KINGSTON PENDRIVE 256GB, DT 100 G3 USB 3.0 , ez jó felvételre? Vagy inkább nézzek hasonló ssd-t. Már igazából sebességre gondolok, a 256gb-os kingston 130 mb/s körülbelül, ssd meg ügye 500mb/s.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Üdv!
Sony XR55A83JAEP OLED tv-m van, és kérdezném hogy kikapcsolás után halk búgás hallatszik. Van hogy 5 percig, van hogy 10-20 percig is. Ilyenkor a fogyasztása is 25-30w, kikapcsolva. Nappal nem is annyira hallható, de éjszaka ha kikapcsolom hallható lazán, ill hát hogy kikapcsolás után még van hogy 20 percig 30w körül eszik, még teljesen kikapcsol? De mostanában kikapcsolt állapotban is elkezd búgni néha percekre magától. Kezd idegesíteni. A tápegységnél búg valahol, ahol a hálózati kábelt bedugom. Meghibásodott? Már próbáltam mindent. Másik elosztó, net kikapcsolása, ssd lehúzása amire felvenni szokott, szoft frissítés,stb.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz wyll358 #70711 üzenetére
Üdv!
Pont tegnap frissítettem a legújabb szoftra, mert az is ki volt már kapcsolva utóbbi időkben, de frissítés után csináltam gyári visszaállítást. Egyébként most hogy lehúztam ethernet kábelt róla, nem búg. Ami viszont továbbra is fent áll, és zavar hogy miután kikapcsolom 20-25 perc további fogyasztás van, csendben. Utána áll 0-0.5 w közé. Na de ez elég sok hogy 20-25 percig 25w fogyasztás van még. Ha lemegy a20-25perc, és kikapcsol, majd bekapcsolom csak fél percre majd kikapcs, akkor is indul a 20-25perc háttérbeli fogyasztás. Ha nincs netkapcsolat, tehát wifit is kikapcsolom, akkor is ez van, próbáltam úgy is hogy lehúzom róla az ssd-t amire rögzíteni szoktam, akkor is. Programot csak kódit telepítettem fel, csak azt használom ill youtub-ot, semmi más nincs fent, sőt programok többségét le is tiltottam.Egyébként szerintem ez szoftveres valami lehet, mert működés közben semmi gond, búgás se volt soha, ha lenémítottam akkor sem. Ez a búgás is csak tök csendben volt halható.[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz Celtis #70733 üzenetére
Egyébként úgy néz ki sikerült megoldani. A google fiókot át tettem csak alkalmazásmódba, ott ki is írta hogy így nem keres,kutat,szinkronizál,stb, ill kikapcsoltam minden háttérben futó alk, folyamatot,pl háttérben történő csatorna infó, keresés,hangvezérlés,stb. Most hogy pont mitől lett jó, melyik folyamat vagy alk. kilövésenem tudom, de most ha kikapcsolom van pár mp fogyasztás-kis búgás, de utána fogyasztás mérő lemegy 0.2-0.4w közé, és további búgás fogyasztás nincs. Na végre.Ezt a búgást egyébként csak kikapcs után csinálta, ill inkább csak éjszaka lehetett hallani halkan, ha tök csend volt. Nappal nem lehet szinte hallani, norm körülmények közt. Szóval aki nem hiszi toljon rá 1 fogymérőt, és nézze meg, szerintem az hogy alapból 25 percig fogyaszt még 25w-ot,az nem kevés. Engem zavart, mert ha fél órára elszaladok valahova akkor is kikapcsolom.
-
bzs73
őstag
válasz salapp #70734 üzenetére
Én azóta vettem észre ezt a dolgot, mióta hdd-t lecseréltem ssd-re. Kb 3-4 hónapja használom a tv-t,és eddig ha kikapcsoltam a tv-t, hallottam hogy a hdd megy még 20-25 percet, annak ugye tök csendben éjszaka van kis hallható hangja, és pár hete ssd-lett, hát mondom ugyanúgy van kis hang, ez nem igaz,ssd hangtalan. Így derült ki hogy tv is búg kicsit kikapcs után, és hát fogyaszt is. Na mindeggy, végre megszűntek ezek a dolgok, csak bosszantó hogy alapból így van.
-
bzs73
őstag
A83j van nekem is, tökéletesen játszik mindent a kodi. Ami viszont érdekelne hogy kiírta a kodi hogy van újabb stabil verzió, de csak a linket írja ki, miért nem frissít akkor fel. Ha letörlöm a kódot, akkor is csak ezt a verziót teszi fel. Hogy tudom frissíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest