- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
Ez megint szép lesz az LG-től.
avforums:
"New OLED TVs for 2022
C2 and G2 series where the improved brightness lies too. The latest version of the OLED Evo panel technology appears in the G2 models, bringing with it Brightness Boosting technology through improved heat dissipation and a more advanced algorithm. There’s no indication that this is the LG Display OLED Ex panel announced recently though."Semmi jele, hogy megkapná a C2+G2 az idei évre beígért hiperszuper Ex panelt. Nesze neked 30%-al nagyobb fényerő.
-
hm_guesswho
tag
válasz
Dicker #66975 üzenetére
jelenleg a tv mögé van minden "elrejtve". Az xbox, modem és set top box is ott rejtőzködik. Egy soundbar már nem férne el ezek között/mellett. Amúgy simán lehetne mögé is tenni? Nem fogna fel annyi hangot? Tudom, most is a tv hátuljából jön a hang, de egy soundbar azért több irányba szórja a hangot
-
ricsip
addikt
válasz
korpas15 #66996 üzenetére
Van akik szerint varázsütésre extra fényerőt kapott a tv-jük az új update után. Mivel a faszkalap LG baszik a hivatalos changelog-ban elárulni BÁRMIT IS -konzekvensen, sokadik update óta- így csak megérzésre, műszeres bemérésre, vagy egy kirúgott LG-alkalmazott kitálalására lehet hagyatkozni.
-
korpas15
tag
Sziasztok!
Nekem a C1-en 03.20.85 van fennt. Érdemes frissiteni 03.21.05-re? -
moland007
tag
Ma délután bemutatkozik ( ha minden igaz ) az új [Sony tv]
-
bzoley
veterán
válasz
wyll358 #66984 üzenetére
Azt én is látom, hogy nem normális, már a kezdetektől
Mondjuk az az sdr mód az alap. Pc, teljes képernyő. 77" azért tud világítani még így is. A tv ablakban fut, mint minden más program, de teljesen normális fényei vannak. Kicsit még sok is. Szinte olvasni is lehet mellette.
A legtöbb film(Shield-ről megy) két fekete csíkkal kevesebb fényt ad, és úgy látom a legtöbb baromi sötétre van készítve. Egy-két olyan filmmel találkoztam csak, ami már majdnem élvezhető ajánlott-közeli beállításokkal. De a legtöbbnél szükség van a kontrasztjavítás közepes-magas, fényerő előnyben, esetleg gamma 1 beállításokra. Perpill szervizmenu is feltolva(540/512), plusz a szinenkénti fényesség(+5-10, nem emlékszem).
Így van még fekete, a világos arányosan világosabbb, nem vakít, és van még plusz fény tartalékban, amikor szükség van rá. Az eleve világos filmekhez visszafogottabb beállítás kell, de kényelmetlen, hogy állandóan változtatni kell a filmtől függően. Némelyik nagyon érzékeny a kontrasztjavítás bekapcsolására, és természetellenesen vakító lesz. Az sdr filmekhez meg külön profil kéne, de azzal még nem foglalkoztam.
Auto fényerőt még az elsők között kapcsoltam ki. Fényerő max, kontraszt 90, peak l. max, fekete szint 50(érzésre 20, 52-n már szürke). A forrást többször ellenőriztem, különböző ki- és bemeneti tartomány variációval, de közvetlenül a tévével lejátszva is ugyanez, nincs különbség.
A fenti beállításokkal talán elleszek. Egyelőre nézhetőnek tűnik. Na meg talán az rtings-en sem véletlenül emelték ki ezeket. Valamiért úgy ítélték, hogy szükség lehet rá. Csak szerettem volna elkerülni, mert az ajánlott beállítások nagyon nem így néznek ki.
DV világosban viszont mintha jobb lenne a helyzet, bár nem sok ilyennel találkozok, de nem nagyon nyúltam hozzá. Igaz, hogy itt meg a DV sötét az ajánlott, de abból semmit nem látok
A netflix módot meg jobb ha nem is említem. -
alaves
addikt
válasz
duckload #66987 üzenetére
Kiindulási alap (rtings C1 settings): [link] ezzel kiegészítve [link]
SDR képmódnál bőven elég a 30-35 OLED fény, HDR/DV-ben pedig 75. Fehéregyensúlyhoz csak akkor célszerű hozzányúlni, ha nagyon nem tetszik a meleg 50. Minden képjavítót célszerű kikapcsolni (HDR-ben is: maximális fényerő, dinamikus kontraszt, dinamikus tónus áthelyezés is: ki, ezek is bekapcsolhatók, ha nem tetszik a kép) -
emre33
addikt
Sziasztok!
Régi Samsung TV leváltásán töröm a fejem.
Egyenlőre lehet megvárom az ide szériát.Mivel falra nem tudom felszerelni, így kicsit aggódni, hogy LG G1 (meg majd idén a G2) mennyire lehet talpat vásárolni?
Ezt külön kell megvenni? Kapható? -
duckload
aktív tag
Pénteken jön az LG C1
Egy ősöreg másik lg-t vált majd aminek már feketéje inkább kékeszürke, látszik a háttérvilágítás is szóval ez next gen konzolon szerintem ütni fog na meg 4k hdr vagy dolby vison-ön filmeknél, sorozatoknál.
Az lenne a kérdésem mivel én sík hülye vagyok ehhez, van valami speckó beállítás ami univerzális vagy minden panel más és inkább hallgassak a szememre?
Olvastam sokan írják ezt meg azt állítsd sdr meg hdr nél. Az előre programozott cuccok jók lesznek vagy érdemes mélyebbre mennem? Vagy a legjobb hogy ami tetszik a laikus szememnek, azt hagyjam?
Bocs a hülye kérdésekért de nagyon izgatott vagyok, és félek nem tudom kihozni a maximumot a kis oledből. -
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
janos666 #66978 üzenetére
Mert ebben az esetben az nem is black crush, de sok esetben 20-ig vagy még felette sem látni semmit OLED-ek esetében.
Továbbá mindig az ügyfél szeméhez és nézési szokásaihoz kell beállítani, figyelembe véve a környezeti fényeket, na meg persze a nézési pozícióból, mert pl. hiába látni villogni a 17e-t ráhasalva a tv-re, ha a végfelhasználó a nézési pozícióból nem látja, adott esetben még a 19-et vagy 20-at sem. Vagy például én látom villogni, de az ügyfél nem, én mindig az Ő szeméhez állítom be, mert utána hiába mondom Neki, hogy én már pedig látok mindent, azzal Ő nem lesz előrebb, ha Ő nem látja.
De ezekben az esetekben nem is szokott megemelkedni a feketeszint sem.
Számomra például teljesen elfogadhatatlan a legkisebb black és white crush is, mert akkor már képinformáció veszik el, ami szerintem a lehető legrosszabb. Akkor ha máshogy nem lehet megszüntetni a black crusht inkább emelkedjen meg egy icipicit a feketeszint, valós tartalomnál úgysem fogja látni a különbséget a szem korlátai miatt.
De ilyennel én még nem találkoztam, hogy csak úgy jöttek volna elő a részletek, hogy megemelkedik a feketeszint.
De természetesen az a lényeg, hogy midenki nézze úgy a tv-jét ahogy számára jó, ha Neki jobban tetszik kismértékű black crush-al akkor úgy, ha nem akkor meg máshogy.
-
wyll358
tag
válasz
bzoley #66903 üzenetére
Ez a jelenség nem normális, amit írsz. Ha sdr csúcsfény alacsony és fényerő 30-on teljesen jó, akkor hdr-ben ki kéne égetnie a szemed a 6-7x-es fényerőnek az sdr-hez képest, a látványosabb/színesebb képnek meg rögtön szembetűnőnek kéne lennie. Ez vagy gyári hiba és cserés a tv, vagy a beállítások nagyon el vannak tekerve hdr módban, vagy nem tud normálisan hdr-t lejátszani amivel a tv-t hajtod. hdr módban nincs véletlen az auto fényerő bekapcsolva, peak luminance high-ról lentebb véve vagy a gamma elállítva? Ezek mind tudnak szar sötét képet eredményezni. peak lumi és brightness igazából szinte törvényszerűen kijelenthető, hogy maxon kell legyen helyes hdr/dv megjelenítéshez (ezen is vannak elvileg alapból).
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves #66981 üzenetére
Az még rendben van, ha pontosan csak addig emeled a Fényerőt-t, amíg pont nem emelkedik még a fekete. De ~99%-ban ez az alapbeállítás, nagyon ritka a hibás TV, amin kicsit magasabb Fényerő kell az alapbeállítástól (bár létezik, de ez olyan ritka, hogy nagy általánosságban nem javasolnám, hogy kedvére piszkálja az ember, főleg nem alapos tesztábra vislatás nélkül csak úgy érzésre).
-
koadam777
csendes tag
Szerintetek ezeket a teszt képeket videokat nézegetve (full fehér kép), ahol a tintinget bandinget nézzük serülhet a panel, romolhat az aktuális állapothoz képest? Nyílván nem több órán keresztül megy, de nincs meg egy hónapja, hála a rémhíreknek és felesleges aggodalomnak azért többször ránéz kíváncsiságból az ember, bár nem értem minek 😀
-
alaves
addikt
válasz
Ren Hoek #66979 üzenetére
Energiagazdálkodás: ki.
janos666 és Vhiktor: ha valaki nem eléggé látja a fekete közeli részleteket kisebb 'képbelenyúlást' okoz azzal, ha a 'brightness'-t emeli 1-2-3-al (fekete megmaradásig), mint B7-en dinamikus kontraszt: alacsony, vagy C1-en bekapcsolja a dinamikus tónus áthelyezést.
Apropó, C1: HDMI PC módban 'magas képvezérlés'-re szürkül a HDR maximális fényerő opció, minden képmódnál
-
janos666
nagyúr
válasz
Ren Hoek #66979 üzenetére
Ideális esetben D65-ös (~6500K) LED sort kéne tenni mögé, nem "meleget" (ami >=4500K).
A Fényerőt pedig max addig emeld, ahol a 0% fekete épp elkezdene felszürkülni (a legtöbb panellel ez pont 50, bár van kivétel). Emeld míg szürkül, aztán lépj vissza egyet (sötétben). -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #66974 üzenetére
Kösz mindenkinek.
Az OLED Light 100-ról levéve 65-75 most teljesen jó. Raktam be egy meleg fényű ledsort hátra. Rádobtam pár Brigthness-t. Az űr még totál fekete, de már előjönnek a részletek... pl az űrhajókon. A HDR pedig nem gyilkolja a szemem.Az Enertiagazdálgodás Minimum... gondolom ez a teljes kijelző fényerőt leszabályozza.
Azt nálatok Off/Minimum?
-
janos666
nagyúr
válasz
Vhiktor #66977 üzenetére
Az én nézőpontomból az nem black-crush, ha a 16-235 teszt videón a 17 épp csak alig kivehetően, de már láthatóbban világosabb, mint a 16. Az legfeljebb near-black gamma probléma, de én mindig előnyben részesítettem azt a beállítható értéket, ahol a MLL minimális. Persze ez szubjektív, de én sohasem áldoznám fel a kontrasztot a near-back gamma ellenében. Na meg egy jó kalibrálás megoldja egyszerre mindkettőt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
janos666 #66976 üzenetére
Nem feltétlenül igaz, ez egy általános tévhit.
Van olyan panel aminél simán lehet emelni rajta jó pár kattintást és megmarad a feketeszint is(0 nit).Valamint még ha adott esetben meg is emeli a feketeszintet egy hajszállal akkor még mindig sokkal jobb ha látja a részleteket mintha black crush lenne. Annál rosszabb nincs ha a sötét jelenteknél nem lehet látni semmit sem.
-
Dicker
őstag
válasz
hm_guesswho #66955 üzenetére
Ha nem olyan a szekrényed, akkor olyat kell venni, vagy fölé. (Sok soundbar falra felszerelhető.)
Amúgy nekem beférne alá az alsó polcra a kisebb soundbar, mert olyan a szekrény. A mélyet úgysem oda kell tenni, inkább a szoba sarkába. Nekem jbl 5.1 van, de az ugye mobilizálható több darabban.Amúgy most sem értem a TV mögött miért nem jó nektek?
De ha tennél is a tv talpa alá valamit senki nem mondja meg, mert a soundbar takarja.De elvileg az LG sj8/sjc8 elfér előtte. Mérd le. Vagy a Bose cuccai, ha van alatta nyitott polcod a szekrényben.
-
gamegod
senior tag
annyit olvastam a topicot... jol érzem nem nyulok mellé a Philips Oled 706 v 806-al..?! 55" méretben gondolnám, ps5 mellé..
-
Gajho
csendes tag
Philips oled806on az "általános beállítások >javított beállítások > OLED képernyő beállítások-on kívül van még barhol ahol lehet állítani a beégés elleni védelmet vagy csak a helyi kép védelmét kell magasra állítani?
Köszi -
Ren Hoek
veterán
válasz
alaves #66963 üzenetére
Köszi, erre nem is gondoltam. A Brightnesst nem állítgattam eddig. A PC-n meg a MPC-ben pedig semmit sem tudok állítani (contrast/brightness nem változik), ha a TV HDR módban van, HDR forrással. Ez normális amúgy? SDR-nél néha állítgattam egyes filmekhez.
Majd veszek egy újabb modellt kint US-ben, ezt meg itthagyom anyuéknak. Nekik jó lenne valami szemkímélőbb HDR
Gondolom a C11 már köröket ver erre a B7-re tone mapping meg ilyesmi téren. A VFR miatt sem ártana. Ahogy látom Neked volt mindkettő.
Köszi mindenkinek a választ.
-
ronaldo
őstag
Mennyivel mehet még lejjebb szerintetek a Pana 65JZ1500 ára (korábbi évek tapasztalata alapján)?
A HZ-hoz képest próbáltam nézni, de az valószínűleg a beépített bonyolultabb hangadónak is köszönhetően ~150k-val magasabban kezdett. CES-en az új lineupok bejelentése szokott hatással lenni az árakra? 6 éve vettem utoljára tv-t, azóta teljesen kiestem a körből
-
válasz
Ren Hoek #66962 üzenetére
A túl sötéten a dynamic contrast low-ra állításával (sajnos itt még az LG nem csinált külön tone mapping opciót) tudsz javítani (elég jól megy tapasztalataim szerint minden forráshoz), és a max fényerőt akkor visszaveheted, bár szerintem inkább ne nézd annyira vak sötétben, hogy a szemed bántsa.
Szerintem a brightness-t és a kontrasztot nem érdemes állítgatni.
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Volt egy LG B7 OLED TV-m, ami sokáig állt. (Régen csak SDRt néztem rajta ritkán), most viszont teszteltem a The Expanse UHD HDR verziójával / összevetésként a 100 nitre masterelt 1080p SDR-el.Lehet amatőr a kérdésem:
Hogyan lehetne a legegyszerűbben enyhén kiegyenlíteni a HDR-t? Egyrészt kicsit sötétek a jelenetek az SDR-hez képest. (Ez gondolom az LG tone mapping miatt...vagy a masterelés?). Ez lehet normális, talán meg tudnám szokni.
Másrászt nekem túl éles a HDR csúcsfény, egyszerűen megvakulok a zseblámpáktól, meg a túl világos fényektől sötétebb szobában nézve. - nagyon fárasztja a szememet az SDR után. Az SDR meg már túl döglött.
Szóval valahol az SDR ás a HDR közötti lenne az ideális, kisebb csúcsfényekkel, de kicsit világosabb teljes képpel.
Nincs magában a TV-ben valami peak fényerő limit? Az OLED fény és a Kontraszt a teljes képet sötétíti, ahogy az energiagazdálkodás is. Próbálkoztam MadVR Tone mappinggal, egyelőre annyit értem el vele, hogy kb SDR-hez hasonlóan jeleníti meg.
Köszi a tippeket és bocs a totál noob kérdésért.
-
janos666
nagyúr
válasz
hm_guesswho #66960 üzenetére
Ha találnál is nagyon pici soundbar-t, akkor is a hangminőség kárára menne a dolog.
-
hm_guesswho
tag
válasz
janos666 #66959 üzenetére
köszi, ezek az opciók bennem is felmerültek. Egy fekete deszkalap megoldás lehet a problémára, és akkor már bármilyen soundbar alá tud férni, csak a deszkát kell hozzáigazítani. Egy kérdést gondoltam megér, talán más nagyobb sikerrel kutakodott a neten, mint én. Mindenesetre köszi a választ!
-
janos666
nagyúr
válasz
Vagy teszel egy kis polcot a TV fölött a falra, és arra fekteted a soundbar-t.
Vagy teszel valamit a TV lába alá, ami megemeli, és akkor nem lóg a képbe az asztalon fekvő soundbar (legyél kicsit kreatív, nem kell direkt TV magasítóként árult cuccot keresni, csak legyen elég nagy, bírja el a sújt, és illeszkedjen a színvilága a környezetébe).
Vagy soundbar helyett egy 2.1-es hangdoboz szettet veszel, és a TV két oldala melle teszed a két dobozokat (ha elfér, akkor akár az asztalra, ha nem, akkor a falra). -
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk #66950 üzenetére
03.21.05-as. Fényerő növekedést jelentettek többen is hdr-ben, de én is intenzíven érzékelem g1-en
-
Danex
addikt
válasz
rakj egy nagy könyvet a tv talpa alá
-
hm_guesswho
tag
Nem tudom, hogy megfelelő helyen kérdezem-e, de mivel oledről és a c1-ről van szó, gondoltam ez még beleférhet.
Soundbar - korábban is olvasgattam itt a hozzászólásokat, és láttam, hogy sajnos ez egy design baki lényegében, hogy talpon nem fér el a panel alatt egy hangprojektor se, mert annyira alacsonyan van, hogy belelóg a képbe. Keresgéltem külföldi fórumokon is, és mindenki erre a következtetésre jutott, hogy nincs a piacon olyan termék, ami kompatibilis lenne ezzel a mérettel. De ez annyira hihetetlen számomra, hogy ha nincs a tv a falon, akkor nem tudsz hozzá zavartalanul soundbart használni. Valaki esetleg találkozott olyan megoldással vagy olyan termékkel, amivel mégis működőképes lenne és mondjuk nem csillagászati áron adják? Egyelőre az LG Meridian hangprojektorai között van olyan, ami épphogy elfér, de hát azok 200-300k között mozognak. Nagyjából ennyire "fér el" alatta. -
alaves
addikt
válasz
Elektrosokk #66950 üzenetére
C1: 03.21.05: árnyalatnyival gyorsabb menü és ~70 nit-el nagyobb HDR10 csúcsfény. Eddig ezek derültek ki, leírás hiányában.
-
Tragger
tag
LG C1-nél ha USB-ről vagy számítógépről hálózaton keresztül játszok le SDR tartalmat, akkor a fekete szintet nem lehet automatikusra állítani, csak teljesre vagy limitáltra. Melyik itt a jó beállítás? A szememnek a limitált tetszik, mert ott fekete a fekete, a teljesnél kap egy szürkés fátyolt az egész kép.
@alaves: Köszönöm a gyors választ!
-
Elektrosokk
veterán
válasz
hakydakillah #66949 üzenetére
konkrét verziószámot tudnál írni ?
-
hakydakillah
senior tag
Más is nyomott frissítést LG-re a napokban? Én azt vettem észre, hogy azóta hdr filmek messze verik nálam a visiont. Első filmnél még azt hittem véletlen, de így a 3ik után már tisztán látni fényerő + színek jobban lettek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Taurimod01 #66946 üzenetére
Bizonyos esetekben (jelenetekben) élesebb lehet a kép.
-
alaves
addikt
válasz
Taurimod01 #66946 üzenetére
A többi címke beállításnál maximum YCbCr 4:2:2 a kimeneti színformátum. PC ikonmódnál YCbCr 4:4:4 korlátozott vagy RGB teljes. Gondolom a játék képe is jobb lehet így.
-
Taurimod01
kezdő
A legtöbb TVTest-er miért állítja át a bemeneteket PC-módra konzoloknál?
-
Strezi
őstag
válasz
ilovedigweed #66938 üzenetére
Nem, semmi optimalizált gémmódot nem használok, 60Hz és HDR! Ahogy mások is írják lehet hogy a HDR - SDR lesz neked a probláma.
Series X-em van, CP2077, Witcher 3 meg pár arcade játék megy. -
alaves
addikt
válasz
ilovedigweed #66930 üzenetére
Állíts mindent úgy, ahogy tetszik a kép (túlszaturált színekkel), SDR és HDR képmódokban is. HDMI eszközt pedig még tovább 'tuningolhatod' így: [link] (Bár én is azt javaslom, hogy a valósághoz közeli képet célszerű nézni, amelyet kalibrálással, illetve ahhoz közeli képbeállítással lehet elérni.)
-
privacy99
senior tag
válasz
Ez azért van, mert ennél a videónál a TV HDR módba lép, ahol a kontraszt óriási lesz, a fényerő is, és a színek is sokkal erősebbek. Ha megnézed a képmódokat ilyenkor, akkor látszik, hogy teljesen mások vannak. Amint kilépsz a videóból, visszaáll alap beállításokra, amik jóval fakóbbak és sötétebbek.
Ha ez tetszik, keress rá arra, hogy 4K OLED DEMO, válassz bármit és kifolyik a szemed.
A PS5-ön nem lehet fixen bekapcsolni a HDR-t?
-
Strezi
őstag
válasz
ilovedigweed #66933 üzenetére
Ja, fontos, hogy forrásonként mások a beállítások. Simán lehet, hogy YT alatt még élénken van a szín, máshol (HDMI1) már állítottad a javasoltra, ami sokaknak nem tetszik...
Van opció a beállításoknál, hogy minden bemenetre alkalmazza azokat. -
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #66934 üzenetére
Tök más technológia. Ne keverd már ide.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Strezi #66931 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, nem néztem milyen beállítások voltak a YouTube-on. Playstation 5-ön volt pl ez a beállítás, viszont nem tetszett, nem is hasonlított a videóban látott élményre.
Munka után megnézem!
"Egyébként igen, kiveri a szemem a konzolos 4k "adás" 😉"
Akkor nálam lesz a baj, ennek örülök! Nekem is kell olyan
@Vhiktor,
Már szedem is le a filmet, mire hazaérek lent lesz és megnézem!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
A színvilág attól függ, hogy vették fel a filmet és mit szeretne a rendező közvetíteni feléd.
Ezek a demo videók mindig el vannak túlozva és direkt brutálisan kontrasztos jeleneteket mutogatnak, kb egyik film sem lesz ilyen vagy csak nagyon nagyon kevés, mondjuk a Lucy ahol amúgy is direkt vannak túltova a színek meg a kontraszt.
-
Strezi
őstag
válasz
Szinprofil élénk, mozgásjavítás sima?
Egyébként igen, kiveri a szemem a konzolos 4k "adás" 😉 -
ilovedigweed
senior tag
válasz
alaves #66926 üzenetére
Nos, miután megnéztem ezt a videót ,leesett az állam, valóban. Nagyon tetszett! Ez oled, ezt kerestem, ez megéri az árát! Viszont ha filmet nézek mondjuk egy Dune Real Vision 4k-val, vagy játszom Playstation 5-ön akkor messze nem ilyen a kép, a színvilág. Lehet velem van a baj mert azt gondoltam, ha játszom vagy filmet nézek majd akkor is ezt a gyönyörű kép és szín világot fogom látni. Ha ilyen lenne a kép amikor játszom vagy filmet nézek akkor gondolkodás nélkül elégedett lennék.
Másnál olyan a Playstation 5 vagy a film színvilága, képvilág mint a YT videóban van? Mert ha igen akkor nálam van a hiba.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #66928 üzenetére
Az LCD az Liquid Crytal Display. Hol látsz az WOLED panel rétegei közt liquid crytal-t?
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #66922 üzenetére
A komoly dolog nem itt kezdődik, csupán a fórumtársnak próbáltam elmagyarázni a dolgot, hogy nem a G1-ével van a gond. Itt a fórumon is sokan átesnek a ló túlsó oldalára és hibának vélnek olyat, amely valójában nem is az. ilovedigweed fórumtárs pl. visszaküldi a C1-ét "nekem nem jött be az OLED" indokkal. Hát akkor nem tudom, hogy mi a jó TV
(és még: OLED706/806, A80J/A90J, JZ1000/1500/2000)
-
Jorgi Kormi
senior tag
Aki egy kis régebbi "csemegét" szeretne nézni a Netflixen , annak ajánlom : A taxisofőr című klasszikust és uhd minőségben van fent , nagy meglepetésemre . Nagyon átjön a mozis hangulat az oleden. ( Legalábbis nekem , igaz egy pár collal lehetne nagyobb a tevém)
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves #66918 üzenetére
"Belepillantva a Fury Road-ba, talpán legyen az a codec és megjelenítő, amely el tudja dönteni és hajszál pontosan megjeleníteni a színeket (pl. a sivatagi por felszáll, összekeveredik az ég kékjével stb.). "Vörös az ég alja, vihar lesz."
Érdekes, hogy ezt ennyire komolyan veszitek egy ilyen filmnél.
Amúgy jó film, de soha a büdös életben nem tudnék erre koncentrálni, amikor egy ilyet nézek.Tegnap néztem (hallgattam) egy Rachmaninov koncertet a beépített jutub-alkalmazással.
Szar volt a gordonka színe basszameg.Ajjaj...
-
janos666
nagyúr
válasz
wwwolfman #66920 üzenetére
A beépített lejátszók ~2009 óta csak dísznek vannak MINDEN TV-n, ha normális támogatást akarsz, akkor veszel egy normális külső HDMI-s lejátszó eszközt. Pont.
A beépített Netlix, Anazon, AppleTV, HBO elmennek, mert azokra figyelnek, de a lopott file-ok lejátszásához kell a külső HDMI-s dobozka (vagy PC, vagy extra odafigyelés a formátumra). -
wwwolfman
tag
válasz
Elektrosokk #66917 üzenetére
Virágboltos....?
-
alaves
addikt
válasz
wwwolfman #66915 üzenetére
Nem attól függ a 'rózsaszínesedés', hogy 'evo' vagy 'standard' az OLED kijelző. Más gyártónál és SD formátumban is előfordul. Belepillantva a Fury Road-ba, talpán legyen az a codec és megjelenítő, amely el tudja dönteni és hajszál pontosan megjeleníteni a színeket (pl. a sivatagi por felszáll, összekeveredik az ég kékjével stb.). "Vörös az ég alja, vihar lesz."
Nézd meg pl. a Dolby Vision verzióját (mp4 formátumban), hogy látszik-e a jelenség.
Kíváncsi lennék, hogy QLED-en ez hogyan néz ki... -
Vhiktor
Topikgazda
Samsung QN95 vagy QN90.
Mivel még elég kevés van az országban, ezért kevéssel találkoztam és pár órás benyomás alapján nem feltétlenül merek ajánlani bármit is.
Most egy TCL C825 van nalam tesztelesen, azon kb nem létezik a blooming, de szoftveres problémák vannak. Ez érdekes, mert voltam közben kalibralni egy ugyanilyen tvt és ott nem jelentkeztek a szoftveres problémák.
De ez miatt bátrabban ajánlom a samut. Viszont ha Dolby vision is kell akkor a Samu kiesik.
Kb 1 hét és felkerul a teszt.
-
wwwolfman
tag
válasz
alaves #66914 üzenetére
Gyakori lesz?
Vagy mire kell figyelni, milyen formátumot használjak/ne használjak?Szerk.: egybéként az egész filmre jellemző volt, hogy ahol esélyes volt, hogy ha fénykép lenne, beégne (sivatag, napsütés, nagyon világos felvételeken), pl. ahol a horizont volt, egy-egy vágóképnél ugyanez a rózsaszínes-pixeles hányás volt....
Nemazért, nem kedvenc filmem a Fury road, csak már mégis mennyire kell számítanom arra, hogy más világos jeleneteknél is előfordul...? Van olyan hdr-formátum, amivel ezek az oled evo-k nem kompatibilisek?
-
alaves
addikt
válasz
zazenke #66823 üzenetére
"érdekes hogy a Sony-val való összehasonlító teszteken megemlítik, hogy ha felskálázás van akkor a c1 egy hajszálnyival életlenebb képet állít elő"
Nem életlenebb, csupán más a koncepció, akár felskáláz, akár nem. A Philips és a Sony (Panasonic-ot nem tudom) 0-ás élesség beállításnál is 'rajtahagy' élesség javító algoritmusokat, míg az LG teljesen kikapcsolja ezeket.
-
janos666
nagyúr
válasz
salapp #66909 üzenetére
Én itthon egy Pana G30-at használtam 2-3 évig, azon még kicsit zavart néha (főleg 60fps videójáték közben a sötét árnyalatokon).
Utána egy Pioneer 5090H egy álom volt, egyáltalán nem zavart a ditherelése (se statikus, se dinamikus tartalomnál). Gyönyörű volt a 60fps és 24fps mozgáskezelés is.
A Panasonic 50-es és 60-as szériákat csak teszteltem, és a 60-as mozgáskezelése már majdnem utolérte a Pioneer-ét (bár nem egészen), de az 50-es is elég jó volt ahhoz, hogy már ne tartsam zavarónak (az olyan határeset volt). De a Panasonic-nál ezekben az években mindig jobb volt egy kicsit a VT, mint a GT (és alatta), és csak a VT volt az "igazi" (a GT és ST már határesethez közeli).
Amúgy ditherelés és mozgáskezelés szempontjából a Samsung plazmáit (2012 és későbbi modellek) jobban szerettem, mint a Panasonic-ét (de ez sem volt Pioneer szintű). A Panasonic csak a kontrasztban (feketében) volt határozottan jobb (kivéve a csúcs F8500-at, ami majdnem hozta a Panasonic szintet, bár ez még mindig elmaradt a Pioneer mögött (a ZT60-at is beleértve). Akkoriban még a színhelyeségre is törekedett a Samsung, nem úgy mint most a QLED-ekkel (az SDR az OK, de a HDR valami "boszorkánykonyha", legalább is az általam látott EU modelleken).Igazából, amíg nem volt VRR és 120Hz, vagy BFI a C7-ben, még bántam is, hogy lecseréltem a Pioneer 5090H-t. A C8 BFI-vel már hozta azt a szintet 60fps játékokban, mint az öreg Pio. A C9 pedig 4k120Hz-en VRR-al már egyértelműen egy új szint.
Filmezés tekintetében visszaszoktam a BFI nélküli motion blur-os 24fps-re, nem használom a BFI-t (egy trükkel C9-en is be lehet kapcsolni a 120Hz-es BFI-t, de már nem érdekel). Nagyon ritka az a jelenet, ahol eszembe jut, hogy "na ez mennyivel normálisabb lett volna a Pioneer plazmán, vagy ha be lenne kapcsolva OLED-en a a BFI" (kb. filmenként 10-20 másodperc).
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #66907 üzenetére
Ez OLED topik. Hogy jön ide az LCD??
-
Pro Koryak
addikt
válasz
poli27 #66906 üzenetére
Próbálj meg egy LG lcd tévét ilyen hibával cseréltetni.
Amúgy olednél sem hiba, LG külföldön nem is igazán foglakozik ezzel. Itt is volt már róla szó.Aki meg azért akarja a tökéletesen működő oled tévéjét visszaküldeni, mert itt szóba kerülnek az esetlegesen előforduló hibák, annak nem is való komolyabb műszaki termék.
-
poli27
veterán
válasz
Pro Koryak #66866 üzenetére
Nekem 1 pixelhiba miatt cseréltek kijelzőt a B7V ben
szval ne terjessz olyat ami nem igaz....
-
DragoX
tag
Sziasztok.
Ha este lámpafény mellett szeretnék TV-zni (mondjuk egy asztali lámpa fénye mellett), akkor ajánlott az OLED, vagy érdemesebb más technológiában gondolkodni?
-
bzoley
veterán
válasz
Vhiktor #66900 üzenetére
Az a nyavajás blooming. Az amúgy elég jó edge ledes tévémet(KS8000) miniledre akartam cserélni(qn95a), de gondoltam egyet, mert a nyilván nem elfogult tesztekben eléggé túldramatizálták a miniled bloomingot, és A83J lett belőle. Azóta eltelt egy hónap, visszavinni nem tudom, qn95a eltűnt a kínáltaból, én meg azóta sem tudom beállítani, hogy élvezni tudjam. Azért furcsa, mert az sdr beállításaim csúcsfény alacsony, fényerő 30 és teljesen jó. A szobát is jobban bevilágítja a képernyő, mint hdr-ben. Amint hdr-ba kapcsol minden sötét lesz koromsötét szobában. Szinte mindent fel kell tekerni, hogy ne vesszen el a tartalom nagy része. Pedig a fényerővel nem is lenne gond, ha használná is. Mindent feltekerve elég világos tud lenni, csak rosszabb lesz tőle a kép.. Utólag már sajnálom, hogy nem ragaszkodtam az eredeti ötlethez.
-
Még egy kérdés . a Philipsnél nem megy a 4 K 120 Hz@VRR? csak monitor módban ? az jó lehet Xbox mellé? vagy hogy van ez ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest