Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
igazad van, visszavonom a fényerőre vonatkozó panaszt, mert egy kicsit állítgattam és valóban kiégeti a szemem olyan fényesre lehet állítani. Csak a szoftverfrissítés mindent visszaállított sötétre. Ez jó hír.
-
OldAkita
aktív tag
Vettünk egy LG 65 C12LA-t Amikor kihozták, kértem hogy csomagolják ki mert meg akarom nézni a panelt hogy ép e? Felfelé felhúzták a dobozt, letépték a nylon csomagolást és mutatták nagy büszkén. Kértem hogy emeljék ki az alsó hungarocellből hogy az alját is megnézhessem. Megmarkolták és kihúzták az alsó hungarocellből. Megnéztem hibátlan volt. Elmentek. Kezdtem tanulmányozni a használatbavételi papírt, ahol leírták hogy nem szabad megszorítani a panelt mert károsodhat, és egy ábrán be is mutatták hogyan kell úgy kicsomagolni, hogy alulról is alá lehessen nyúlni és úgy megemelni. Ezt azért írom le hogy másnál ez ne így legyen, én a magam kárán tanultam. Illetve hál istennek nem lett kár mert a panel kibírta. Legalábbis semmi jelét nem láttam hogy a két szélén fent ne homogén lenne a színe bármilyen teleképernyős színnél. Egy most készülgető tetőtéri lakásban próbáltuk ki, ahol kicsit macerás volt az internetet odavezetni, de koax kábel volt. Szépen beindult , bár hiányolta a netet. AirPlay-en keresztül telefonról szerettünk volna 4k tartalmat tükrözni, de ehhez tényleg kellett a net, ami elvileg hülyeség, de odavezettük neki. Erre vadul elkezdett szoftvert frissíteni. Újraindítottuk és épp csak sírva nem fakadtunk, mert a fényereje rettenetesen lecsökkent. A fiam konkrétan azt mondta hogy pár napig állítgatja ha lesz ideje, és ha nem lesz olyan világos mint a szoftverfrissítés előtt akkor visszaküldi és vesz egy Samsung Qledet. Teszem hozzá, ennek fehér a hátulja és mint olvastam van rá esély hogy evo panel van benne aminek fényere 20%-al magasabb mint az eddigi panelek. Na ez nekünk csak volt. Ezért azt tudom tanácsolni, aki ilyet vesz, hogy net nélkül indítsa be és tiltsa le a szoftverfrissítést. Digi van nálunk. Egy régi Samsungon és egy LG LA46"-oson nézzük a tv-t A Samsung a tengeren túlról jött haza és nem ismeri az európai normát ezért ahhoz előfizettünk egy digis set top boxra, az LG-be meg annak idején vettem Conax Strong CI modult. Azzal az összes digi csatorna szépen jön. Kivettük belőle a modult és becsúsztattuk az új LG-be. Talált is 105 csatornát és boldogan kezdtük volna átnézni őket, de rögtön az elején a HD M1, Duna TV és társai széteső képpel jött csak be. RTL Klub meg egyáltalán nem is volt. Megnéztük a jelszinteket és jelerősséget és amelyiknél 30% volt az már csúcsnak számított. Amelyik csatornák nézhetetlenül szétpixelesedtek, azok 8%-on álltak a jelminőség terén. Már annak idején a régi LG is alacsony értékeket mutatott, de hibátlanul ment. Úgy látszik ez a TV érzékenyebb. Közben kihúztuk belőle a Conax modult és hihetetlen de anélkül is megmaradtak a csatornák. Azt hiszem érdemes lesz előfizetni egy digis modulra és belevaló digis kártyára. Persze attól még nem biztos hogy megjavul a lelszint, lehet hogy az 1000 éve szolgáltatói rotert is cserélni kellene, bár szeretem nagyon mert publikus IP címet ad. Ha ez összefügg? Az utcában pár éve optikai kábel van, azon nyilván nem lehet ilyen gyalázatos a jelszint. A koax is friss szerelés, azzal se lehet baj. Majd meglátjuk. Na ennyit öntöttem rátok hirtelen :-)
-
espi38
őstag
válasz
newguy9000
üzenetére
Rendben köszönöm
-
espi38
őstag
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Tanácsot véleményt szeretnék kérni melyeket válasszam vagy esetleg mit vàlasztanàtok:
Samsung UE65AU7102KXXH vagy samsung UE65TU8502 .
Segítő válaszokat előre is köszönöm
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Lg-vel nem nyúlsz mellé ez tuti nekem gyorsan ment a 77" C1 vásárlása
és nem bántam meg. Ez már az a méret a falon hogy mozis hangulata van. Jövőre lehet ha jobb áron lesz a 83" méret megstartolom azt de nagyobb méretek is jöhetnének van rá igény 
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
-2-t nem nagyon néztem, mert egyből 0-ra állítottam az ajánlásoknak megfelelően. Most állítottam feljebb +1-+2-re. Plusz a tone mapping és kontrszaszt elpiszkáló.
Most már azért közelebb vagyok a nézhetőhöz. -
Gaben360
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem tudom az milyen minőségű, majd összehasonlítom.
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Ha jól értettem, akkor a gamma 0 állása lenne 2.2. Ettől kettővel feljebb tekertem. Eredetileg asszem -2-n állt.
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Így elhúzni egy vásárlást

-
wallace 234
őstag
válasz
bzoley
üzenetére
Nincs egyforma tv, ezek a beállításokat amiket mutogatnak, az ott arra tvre jó! De már más tvn már nem biztos, hogy jó lesz! Ill nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a jó! Adj neki fényerőt, ami neked megfelelő! Gamma 2.2 legyen. Kicsit világosabb lesz. Kell egy kis idő, mire az agy el engedi az előző tv által látott képi világot.
-
Zafi
tag
válasz
wolfattila
üzenetére
Nekem is hasonló gondolataim vannak az lcd-vel kapcsolatban! Lehet bevállalom a beégést, már ha tényleg be ég!
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Megvetted már a tv-t ?
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Direkt megnéztem újra az előzetest is sima monitoron, azon is látszik az éredekes fényképezés. Az erdős éjszakás részek viszont jól néztek ki. a világos hiányzik mindenhol.
Azóta találtam valami jó irányba vezető utat, de teljesen szembemegy az ajánlásokkal.
Gamma 0->2, HDR tone mapping gradiens -> világos, kontraszt rontó offról -> közepes
Így a Dzsungeltúra is kivilágosodott, jobb lett, de kicsit továbbra is furcsa. Oroszlánkirály HDR egész jónak tűnik, az ég még nem elég kék.
Egyelőre a belső Plexet próbálgatom, egész jól megy. Másik lehetőség az eddigi PC-MPC-BE-MadVR kombó. Ha működik, maradok a Plexnél és szerzek egy earc extractort.
SDR is világosodott valamennyit. Korábban a fényerő maxon sem hozott eredményt, túl sok sötét, most fényerő talán 20-on van és jobb, világosabb.
Azt nem tudom, hogy miért kell teljesen más beállításokat használni, mint amikről olvastam. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Lcd-ről váltott...
Valami nem okés ezzel a sony-val aki normalis tvrol váltott ugy tűnik mind panaszkodik -
blakey
titán
válasz
bzoley
üzenetére
Az A83J-ról egyre több fura dolgot olvasok, nem csak a színekkel kapcsolatban. Egy jó OLED nem fakó, plazma után sem kell különösebb megszokni, maximum akkor, ha 1080p-ról egyből 4K-ra történik a váltás és nem volt köztes ismerkedés a nagyobb felbontással meg az aktuális TV-kkel.
-
ricsip
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azaz, a barmok! Látva az LG népszerűségét, jövő évi modellnél már náluk is szervíz távkapcs-ot várnék el

-
wolfattila
csendes tag
ne vegyel plazma utan lcd-t en megtettem amikor az oled meg nagyon draga volt.... a sotet vmi borzalmas volt a hattervilagitas miatt... most 1 honapja vettem C1-et... hogy is mondjam great improvement
hatalmas ugras... pillanatig nem bantam meg... a fekete az fekete nem valik el a kavatol... ami meg a plazmanal egy kicsit latszott
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Azt már korábban is láttam, hogy másabb az oled, nem is tűnt teljesen meggyőzőnek, de nyilván meg lehet szokni. Korábban kérdeztem, qn95a-t terveztem, de az elmúlt hetekben megnéztem az összes yt videót, elolvastam minden tesztet, és és az egyik legjobbnak mondták a Sony-t, úgyhogy megpróbáltam. Biztos be lehet majd valahogy normálisra állítani, egyelőre még nem sikerült. Mondjuk az első film, amit néztem furcsán van fényképezve(dzsungeltúra).
Egy eco bállítás rémlik, az ki van lőve. -
-
bzoley
veterán
Tegnap végre megérkezett az A83J, ami egy edge ledes KS8000-et hivatott nyugdíjazni. Mondanám, hogy vegyesek az érzelmeim, de ahhoz valami jót is kéne érezni. Estig nem tudtam elfogadhatóra beállítani. Sötét és furcsa. Fényerő talán lenne, de a színekkel valami nem oké még. A nappali jeleneteknek is naplemente hatása van. Egyelőre minden rosszabb még sdr-ben is. A + 40% képméretet sem érzem nagyon. Tudományosan 1,9m-ről hátrébb kellene tolnom a fotelt 2,3m-re, de valahogy nem vagyok biztos benne.
Szóval egyelőre kicsit csalódott vagyok. Később még görcsölök a beállításokkal, de nem tudom mit lehetne még állítgatni. Vincent ajánlásaival kezdtem, de rtings, és egyéb yt variációkkal is próbálkoztam. -
Zafi
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most 46" van, a 65" nagy ugrás, lehet 1 kis ügyeskedéssel elfér a 75" de az már nagyon a vége!
-
Zafi
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sajnos ilyen a szoba kialakítás, ráadásul 65" fér el csak, az is asztalon, mert nincs sík fal mögötte
-
rtibi
tag

-
Zafi
tag
Sziasztok!
Van 1 kb 15 éves pana plazma tvm, előbb utóbb le kell cserélnem főleg a mocskosul bele égett logók miatt! Elég világos a szoba, 5,5m a távolság, film,tv, xbox a felhasználás max 65" 500-600k körül! Tanácsot szeretnék kérni márka, tipus mi alatt ne stb..jöhet pontos tipus is!
Előre is köszi a segítséget -
Toth_Jani
őstag
Érdekes hogy Philips TV-nél az üzemórához nem kell bűvészkedni, be kell ütni egy 6 jegű számot a távirányitóba és ott van minden infó.
Persze az még nem OLED TV volt és 2017-es modell. -
GuruZone
őstag
Sziasztok, amikor anno beírtam ide, nagyon nem izgatott senkit a téma
Most Mari néni is üzemórát akar nézni, így kerestem egy modernebb, működő alternatívát a szervizmenü előkerítésére, szóval jöjjön aSZERVIZMENÜ TUTORIAL
Ne verjétek felesleges költségbe magatokat a szerviztávirányókkal! Élő a droidos infrás mobilt és hajrá!
1. keríts egy androidos infrás telefont,
2. töltsd le az Universal TV Remote appot: [link]
3. hozz létre egy LG távirányítót,
4. szerkeszd a távirányítót az Edit Remote gombbal,
5. a + gomb lenyomása után, válaszd a Custom IR Code-ot
6. válaszd a Pronto gombot, és az alatta megjelenő mezőbe illeszd be ezt a kódot:0000 006D 0022 0002 0155 00AA 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 05ED 0155 0055 0015 0E47
7. mentsd el a kódot, add meg a gomb nevét: INSTART
8. a vissza gombbal lépj ki a szerkesztésből, majd mentés
9. iranyítsd a telót a tévé felé, nyomd meg az INSTART gombot, a képernyőn megjelenő ablakba írd be a 0413 kódot.
10. a kijelzőn megjelenik a szervizmenü.
Az első oszlop legalján az UTT sor jelöli az üzemórák számát.
A TV kikapcsolásával tudsz kilépni a szervizmenüből.KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
-
ricsip
addikt
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Szervíz besorolású infrás távirányító kell hozzá. A magic remote v. a sima infrás lg táv nemjó. Vagy lehet baromkodni vmi infrás xiaomi vagy Mi androidos szarokkal, meg warezolt malware-es .apk-val, nekem ezekre már nincs életerőm.
Én itteni fórum ajánlásra ezt vettem, kipróbálva, működik. Mondjuk jó lassan jött meg mert gondolom a rendelésem beérkezésekor rendelték be ők is aliexpressről 5 dollárért:
https://www.eurobeat.hu/lg-tv-taviranyitok/14086-lg-mkj39170828-szerviz-taviranyito-utangyartott.htmlvagy kikerülöd a hazai nyerészkedő boltost, és direktbe aliexpress és tsai, rákeresel erre az LG MKJ39170828 varázskódra. Van milliónyi klón, szóval lutri h. tényleg jót küldenek.
Mielőtt elkezded nyomkodni, keress rá leírást melyik gombot tilos rajra megnyomni (asszem az INSTOP felíratú az az antikrisztus eljövetelet idézi elő, de lehet h. nem, ez a jó ezekkel a nemdokumentált ismeretlen utakra tévedésekkel).
Jah, meg küldj egy fuckyou-t az LG-nek az anyaországba, amiért a 2021-es tvkből így eltüntették ezeket a lényeges adatokat, h. illegális (tényleg, ez annak számít?) úton kell ezeket kideríteni.
-
Calogero
addikt
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Gyárival nem tudod megnézni, 2 lehetőség van [link]
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Kérdésem az lenne,hogy a 65C11ben hogyan tudom előhozni a szerviz menüt,hogy megnézzem mennyit ment eddig?
Mielőtt lehurrognátok használtam a keresőt,de csak azt találtam,hogy valamiféle távirányítót kell venni pluszban. A gyárijával nem érem el?
Ha valaki elmagyarázná nekem privátban azt megköszönném. -
manager2220
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Hát lehet... De amúgy az előd Samu h6400 is a rtings alapján lett kalibrálva és színesebb volt ennel sokkal, szóval valami még nem kerek. -
Elektrosokk
veterán
válasz
manager2220
üzenetére
lehet hogy csak eddig láttad túl színesben a világot.
-
manager2220
tag
Sziasztok!
Vettem ma egy LG C1 - et. Netflix, Dolby Vision konkrétan eldobom az agyam.
Viszont szeretném kicsit szebbé kalibrálni SDR kontentre is.
Tudtok megosztani jó beállításoka? HDTV, Vincent stb mindenféle YouTube videót próbáltam, de azokkal nekem túl fakó.
Köszi szépen előre is. -
rtibi
tag
Valaki tud normális Anyremote app letöltő
helyet?Kettőt néztem 1 se jó.
Köszi
-
tutitibi
senior tag
Sziasztok/
Hiol találok egy normális állványt 65" -os TV-hez, ami alatt van hely a házimozi erősítőnek és a center hangdoboznak is ?
-
powerup2
addikt
válasz
atiss.1977
üzenetére
alaplap vagy táp kettő közül valamelyik lesz
-
NoMagix
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
Nagyon erős sűrű fehér ledes szalag volt otthon ezt csak próbából raktam fel, de gondoltam kipróbálom milyen lesz úgy a fénye mivel nem volt otthon sem aluprofil sem matt fedőlap!
Levett a fényerőből picit melegebb is lett + sokkal egyenletesebb lett a fény!
Majd idővel kicserélem melegfehérre vagy valami másra, igazából csak az ambilight hiányzik a philips tv-ből! -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most már tökéletes.A Sony eddig is mindenben jobb volt kivéve a feketék és a színek kezelése.Egy gonddal kevesebb.
-
mrThomi
addikt
válasz
NoMagix
üzenetére
Egyenlőre marad igy, lehet késöbb atrakom a feher tv alvany köré.
Ha az xbox series x-et tartom meg akkor zöld lenne
viszont jobban bejön a playstation ökoszisztéma meg az exlkúzivok, igy ez maradt.Hogy erted hogy leszortad a fenyet sütöpapirral ?
ki lehet meg jobban vilagositani a ledet ? -
NoMagix
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
Wow, fasza lett!
Tetszik a kék, bár én zöld párti vagyok!
Én a szekrény élére raktam a ledet és onnan világítja meg a tv hátulját, nem akartam ráragasztani semmit! Viszont leszórtam a fényét sütőpapírral
(nem volt otthon világosítós fóliám) a hatás ugyan olyan jó lett! -
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Lenne 2 idétlen kérdésem

Tegnap megjött a PS5 és ezzel egy időbe felragasztottam a tv hátuljára (LG C1) egy led csíkot hogy vagány legyen [kép] Volt rola szo hogy a fóliát lekell venni a hátuljáról az mar megtörten, de ez a kis led ragasztás + barna ragaszto nem árthat neki, ugye ?Másik gyors kérdés hogy a PS5 melyik hdmi portba menjen ? Most az 1-be van
köszi
-
powerup2
addikt
válasz
atiss.1977
üzenetére
Ha nem a panel a hibás akkor már sok alkatrész nincs ami okozhatja ezt. Lehet alaplap meg táp. Én a tápot kizárom.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Meglett a jó beállitás. Sony profil : egyéni ,szin : meleg.A feketék is tökéletesek.
A Pana ezt normálba tudta.A Sony normál képüzemmódja nagyon el van cseszve. -
powerup2
addikt
válasz
atiss.1977
üzenetére
50 ezer forint körül
de nézd a jó oldalát nem kell másik tv-t venned -
powerup2
addikt
válasz
atiss.1977
üzenetére
lehet alaplap hiba az nem olyan drága a c8 esetén
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
atiss.1977
üzenetére
A vízszintes csík az nem kijelzőhibára utal.
-
Piftuka
veterán
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
Mennyiért vásároltad meg azt a készüléket?
-
atiss.1977
csendes tag
-
thomasvold
őstag
-
szmegma
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Most, hogy irod mondom megnezem mar, nem is tudtam, hogy erre is figyelni kell.
"This is a 4K OLED set from the second of
Panasonic’s four OLED ranges for 2021/2022.
So it’s fitted with the manufacturer’s
‘Master HDR OLED’ panel, which is governed
by the ‘HCX Pro AI’ processing engine." -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis infó a garancia kiterjesztéshez. Múlt hét szombaton rendeltem meg a 65"-os TV-t (ami sajnos még nem jött meg) és kértem a MM-et, hogy hívjanak a plusz garanciával kapcsolatban.
Első kérdésem az volt, hogy valóban be kell-e vinnem a TV-t. Azt mondták, ha megrendelem most, akkor természetesen nem. Szóval ha valaki neten veszi a készüléket és rögtön vele egy időben (vagy kiszállítás előtt) a plusz garanciát, akkor telefonon el tudja intézni. Neten küldenek ajánlatot, "csak" fizetni kell.
A 65"-os TV esetében a sima 2 éves többletgarancia kb. 40.000 Ft, ugyanez a konstrukció balesetre vonatkozó bizotsítással kb. 70.000 Ft.
Picit más téma, de még mindig TV. Milyen kábel ajánlott a 4K-s tartalmakhoz? Keresgéltem a témában, de nem találtam egyértelmű választ. Egy 4K player és a TV közé kellene, de annyi felé van...
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
55-65" méretben melyik modellek ajánlottak?
Netflix/film/sorozat inkább, tv nagyon ritkán.Látom a C1 ajánlott mik ajánlottak még?
Pl LG C11 és C16 modellek között mi a különbség? -
szmegma
aktív tag
Igaz 1 ev kesessel, de csak meglett a Pana TV (JZ1000 mert GZ mar nem volt), jovoheten penteken jon.
Majd jovok a kerdeseimmel
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

és nem bántam meg. Ez már az a méret a falon hogy mozis hangulata van. Jövőre lehet ha jobb áron lesz a 83" méret megstartolom azt de nagyobb méretek is jöhetnének van rá igény
Minden más területen igen, azok elvonták a figyelmem.