- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Pro Koryak #53197 üzenetére
Más is írta rá, hogy nem oké. Élőben fakó, a telóm meg úgy tűnik sokat javít rajta... nem csoda, anno az S7-es nem volt egy hulladék, most sem az.
-
Pro Koryak
addikt
Ha neked ez a kép
amit ide beszúrtál
fakó, akkor benned van a hiba.Megoldás:
pár napig nézz filmeket THX vagy mi van LG oleden normális = valósághoz közeli képbeállítással. Szokd meg, ne az Élénk meg többi faszságot. Aztán mehetsz beállítani a PS4-et. Talán rájössz mi is a valóban jó kép. -
Pelican
őstag
"Neeem... nem az OLED game modejáról jelentettem ki, hogy szar, hanem a saját tv-m, vagyis a CX-em game módjáról jelentem ki, hogy szar. Méghozzá egy nagy rakás."
A fenéket, ne hantázz már, számtalanszor leírtad nagy arccal, hogy az OLED általában szar játékra.
Pl itt:
"Nagy és drága tanulság, hogy gamingre ezek a kijelzők nem alkalmasak."Nem értem, hogy mit akarsz itt elérni ezzel a folyamatos trollkodással...
Szerintem senkit nem fogsz meggyőzni, hogy szar az OLED játékra, hiszen itt sokan játszanak rajta és semmi gondjuk nincs.
Ha gondod van a tévéddel, hívj ki egy tévészerelőt, ne ide írkálj hülyeségeket. -
Crus
őstag
Ahhoz képest elég sokan nézik és like-olják amit mond. Nem állítom, hogy igaza van, csak az autópályás hasonlatodra reagáltam, de gyorsan találok a redditen is olyan hsz-eket, ahol a fakóságot és a game módot ekézik. Nem biztos, hogy mindenki hülye ám... max a szeme más, vagy szar a hardvere, tv-je.
Egyébként nem csak a Colorimetry-t állította, hanem a Mastering Peak-et, Mastering Colort, Max CLL-t is.
5 éve??? Akkor neked nem CX-ed van! Ja kérem, ismerős B9-en én is gyönyörű színeket láttam a PS4-én!
Neeem... nem az OLED game modejáról jelentettem ki, hogy szar, hanem a saját tv-m, vagyis a CX-em game módjáról jelentem ki, hogy szar. Méghozzá egy nagy rakás. Itt lennél az arcod lekaparnád a képtől, hogy ez meg mi?! Na ehhez képest a FALD gyönyörű volt, holott ott is voltak kifogásaim, de kezdem felértékelni.
-
Crus
őstag
válasz
Farkassacred #53191 üzenetére
Jól látszik a hiba. Akkor szokott így kinézni a kijelző, amikor jó erősen meg lett nyomorgatva, pl. amikor a helyére tették megfogták erősen megnyomták ott a panelt. Nem mondom, hogy ez attól van, de nagyon olyan.
Miért lehetne évente csak 1x megcsinálni a pixelfrissítést??? Ezt hol olvastad? Az alaposabbja havonta lefuttatja 1x. Szóval, szvsz már kezdheted is a frissítést, hátha segít rajta... de 1 órán keresztül a tv-hez ne nyúlj, ne kapcsold be. -
Crus
őstag
#53159 elejét láttad?
#53166 Soul: Az IS igen!
#53167 Gaben 360: Tudtommal a 4:2:2-vel járok jobban mert a mintavételi arány felét tudja vízszintesen, míg függőlegesen a teljeset, chroma terén meg a teljes felét, ergo a 4:2:2 jobb kell legyen, de én már semmiben nem vagyok biztos.
#53168 #Gab: Ez a gond, hogy fogalmam sincs, hogy tudnám ezt nektek bemutatni... egy S7 telóm van, szeretem nagyon, de nem hiszem, hogy erre a célra elegendő lenne. Ha lefotózom a fakóságot, a telóm AMOLED képernyőjén 2 fokkal szebbnek látszik!
A másik gond, hogyha visszaviszem a tv-t mit veszek helyette? QLED-et? Az valóban game mode-ban számomra szebb összképet mutatott, de minden más tartalomnál meg elveri az OLED... HDR videók és gaming terén mondjuk amit a QLED tudott az nekem bőségesen elég volt. Miért váltottam OLED-re? Mert azt képzeltem, hogy az OLED mindenhol jobb, de ez nem igaz, game módban csúnyán elvérzik.#53171 Gigicuci: Vagy a hardvereimmel van a gond, vagy a szemem emberfeletti, vaaaagy, a tv szar. De ez utóbbit kategorikusan elutasítjátok. Kábelcsere már többször volt, de sajnos csak 3 különféle HDMI 2.0 kábelem van, de azon ne múljon veszek egy 2.1-es kábelt, PC-hez és PS5-höz majd úgyis kell és megnézem azzal is mielőtt elföldelném az OLED-et a kert végébe. Meg is rendeltem, az egyik DeLock, a másik Trusty, mind a kettő 2.1-es HDMI.
Switch, Zelda kép, de ismétlem, már akkor jobban néz ki, ha a telómon nézem ezt a képet, itt a tv előtt nem ilyen, hanem egy mosott fakó, undormány, ami egyből gyönyörűre vált, ha eredeti, vagy élénk módot használok, nyilván azokon is picit finomítva, hogy ne égesse ki a szemem:
-
Farkassacred
őstag
Végül úgy érzem, hogy zavar a dolog, így inkább lefotóztam a hibát amiről múltkor írtam.
Maga a hiba
A szürke háttér mindenhol jó, kivéve azt a két furcsa foltot bal alul. A kép kicsit rosszul adja át, de a valóságban a szürke szín az teljesen tiszta (leszámítva azt a két látható foltot persze). Ezért is könnyen fellelhető a hiba, youtube-nál néha filmnél, szürkés jeleneteknél (ami valjuk be azért nem ritka).
A hiba talán kisebb méretezésű ablakban jobban látható, az adja át igazán amit én látok. A kérdés tőletek csakis annyi volna, hogy szerintetek az a képfrissítés (vagy mi), amit évente csak egyszer szabad megcsinálni az oled tévéken, vajon eltűntetné e a hibát?
A másik meg, hogy ha írni akarnék kinek írjak ez ügyben, sony-nak vagy a médiának, ott bolti vásárlás volt. -
blakey
titán
Sok múlik a beállításokon is, de előfordulhat 8bit HDR is, legalábbis találkoztam ilyennel is. A 422-vel semmi gond. A színmélységb, a "chroma" és az fps határozzák meg a megjelenítést. Ha gép elé kerülök akkor beteszek egy táblázatot amin látható. Egyébként a HDR általában 10 bites, de ettől néha eltérhet.
-
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! Érdekelne a véleményetek. 55" LG OLED tévét tervezek venni, egy LG UM7450-es IPS LCD-t váltana. A BX és a CX van képben. A BX jobb lenne, mert olcsóbb és a talpának kevesebb hely kell, a CX nem férne el a mostani TV bútoromon. Azt láttam, hogy a képfeldolgozó chipben van különbség a kettő között, de vajon másban nincs? Van valakinek BX-e, ha igen, mi a véleménye róla? Van inkább vegyem a CX-et? Köszi.
-
Tomix24
addikt
-
dvd24
senior tag
Szevasztok!
Az normális, ha egy CX és PS4 Pro kombón a HDR játékok alatt a colour format YCBCR422 8b TM vagy valamit rosszul állítottam be és lehetne 10 bites is?
-
CX kérdés. Én vagyok hülye vagy tényleg nincs óra a tv menujeben? Nem lehet sehol elovarazsolni, eddig egy gombnyomas volt.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Jegesmaci81 #53177 üzenetére
valami hasonlóra céloztam én is, nem mertem ezt leírni.
-
Jegesmaci81
aktív tag
“Aktívan csak 2 évtizede vagyok IT-s, szóval lehet hívnom kellene egy olyat, aki 20 év és 1 hónapja tolja? Jogos!”
Ha ez igaz akkor én már nem értem ezt az egészet. Kezdem azt gondolni, hogy a túlszaturált mesevilágot szereted. Akkor neked nem való oled. Kell egy nagy átmérőjű Samsung LCD áruház móddal és boldog leszel. -
#gab_
őstag
válasz
Elektrosokk #53169 üzenetére
Filmek alatt: szebb, sokkal élethűbb színek,jobb/több sötét árnyalatok, (számomra)Jobb mozgásmegjelenítés. Kb ennyi. Fényerőt marhára nem érzem kevesebbnek... játékok alatt meg főleg nem. Sőt.
-
daneel_hu
addikt
Nem játszom a 65E8-ason, egyszer kötöttem rá egy MacPro-t, win10 + RX580-as VGA van benne. Tehát bootcamp Win10 és Doom Ethernal.
Konkrétan le***tam magam, olyan volt a képe. Pedig ez nem HDR.Az más kérdés, hogy túl nagy ilyen játékhoz a TV, emiatt visszamentem monitorra. (sajnos túlságosan a kompetitív cuccokra szoktam rá).
Nem lehet, hogy valami el van nálad állítva?
-
Madwe
nagyúr
Na, ha őt linkeled nincs miről beszélni, iszonyat félreinformált hatásvadász videokat tol.
megsúgom pl, h normálisan beállított forrás s panel van nálam. S láss csodát, ha az általa secret csodamenüt előhozom s auto s bt2020 között váltok egy az egyben ugyanazt kapom hdr esetén. Fura, mi? Hogy mik vannak! Normálisan belőtt rendszer normálisan megy, de el lehet baszni, őrület!
igen, ps5öm van. De képzeld ez pár hete van, az elmúlt 5 évben nem ps5öt használtam hanem ps4et s ps4 prot. S be tudtam állítani normálisra...
külön vicces h az oled game modeot kijelented h szar. Miközben a fald qled esetén a fald kb kuka s egy fátyolos mosottas bloomingos fost köp ki magából...
-
Gigicuci
senior tag
Crus,
Teljesen mindegy hogyan érvelsz, rajtad kívül az egész világ le van nyűgözve a game módban lévő CX+konzol képétől. Ha nem ilyen a kép, akkor valami hibásan működik nálad, ennyi. De meggyőzni ne akarj már minket, nem a laposföld kongresszuson vagyunk.
Gondolom a kábelcserén már túl vagy, ugye? Nem tudsz esetleg másik PS4 játékról képernyőmentést feltölteni? Hadd lássuk mi is a borzalmat....
-
Crus
őstag
-
Crus
őstag
Egyes helyeken konzol módban használják, máshol egyértelműen a PC módot javasolják. Ma a PC módban próbáltam mindent, és GAME módban.
Másikra: Ha és amit ITT látnál nálam, az neked elég lenne, akkor azt mondanám, te vak vagy és én meg tényleg a mindent látó zenmester. De nem vagy itt. Te egy másik készüléket nézel, ráadásul egy HDMI 2.1-es konzollal...
Az autópályáról beszélgessünk egy kicsit többet, ha már szóba hoztad: [link]
-
Gaben360
senior tag
Olednél jobbat nem nagyon találsz játékra a tv-k között.
Nálam hibátlan volt One X-el és most SX-el is a C9.
Ez erősen user error, vagy a kábel 1.1 én ezt nem tudhatom, de nem a tv és a gamemód a ludas ez szinte biztos.Lehet a ps4-en kéne egy gyári visszaállítás, vagy kábelcsere, mielőtt még veszel egy kúledet helyette. -
Crus
őstag
válasz
Jegesmaci81 #53153 üzenetére
Naná! Valamivel gond van. Aktívan csak 2 évtizede vagyok IT-s, szóval lehet hívnom kellene egy olyat, aki 20 év és 1 hónapja tolja? Jogos!
Az OLED képminősége filmeknél, klippeknél, sorozatoknál CSODÁLATOS! QLED verő, vagyis a CSÚCS!De ott a GAME mód... hívhatnák élményromboló vagy, undormány módnak is. Az illene rá. Irgalmatlan nagy áldozatot kell hozni azért, hogy az input lag alacsony legyen. Akkorát, hogy ezt nem is értem, hogy bárki, hogy is gondolhatja komolyan.
-
Crus
őstag
Játszanék én is PS5-ön game módban, ha lenne, vagy a PH-s scalper/nepper patkányok nem csináltak volna abból is 3080-ashoz hasonló "üzletet".
Eddig az összes új tipp után úgy kezdtem, hogy full restart előröl. A színhőmérsékletnél a fentebb linkelt Vincent videó által javasolt MELEG 2 beállítást is néztem, meg a MELEG 1-et, meg a HŰVÖST is...látom a különbséget, de a lényeg "alatta" változatlan, színtelen, fakó. Feltolt színmélység mellett vannak színek, de akkor is fakó az összkép.
Színkezelő rendszert eddig senki se piszkálta, így arra rá sem néztem. Lehet, hogy a te tv-d, PS-ed, szemed más, nekem ez jutott, ez így ennyit tud, ami elképesztő kevés. Pl. látnád Switch-et game módba... hát az... az sokkoló. Nem a pixelek zavarnak, nem tegnap kezdtem az ipart, hanem a színek halála, a fakóság, az élettelenség, szó szerint sokkoló és teljesen vállalhatatlan! Hozzá képest a PS4 kategóriákkal vállalhatóbb, de messze-messze az sem az igazi.
-
Madwe
nagyúr
válasz
daneel_hu #53157 üzenetére
Huhh most megnéztem. Ez még a kalibrált cinema profilomon is túl van tolva, megnéztem utána élénken. Kifolyt a szemem, semmi köze nem volt a valósághoz, egy erős acid trip kevésbé színes szagos lehet ehez képest
Persze nem mindenkinek kell törekednie a színhelyességre, de ez azért meglepett. Mondjuk hasonlót eszembe nem jutott volna game modeban elérni, de sztem ha nagyon akarja az ember ezt is el tudjamondjuk a tlou képi világa eleve színhű de inkább komor, abból ilyen szarrá szaturáltat valóban nehéz elérni, mindegy hogy oled vagy qled
-
daneel_hu
addikt
Peru 8k HDR (legyen 4k)
... szerintem eleve túl van szaturálva.
De egy TechniColor HDR profillal vagy - gondolom - kalibrálva nem rossz.
Még Technivel is túlszaturált lehet, elég sokat fotóztam ilyen helyeken, szerintem messze túl vannak tolva a színek.
És erre jön(ne) még rá az élénk HDR-profil?Hát nem tudom... te tudod...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Isten bizony ez "PS saga" kihozza belőlem az "állatot", a végén még megengedem a fiamnak , hogy karácsonykor rákösse a PS4-ét a panára .
Hadd lássam azokat a "fakó színeket" és a "szürkés feketét"! -
Madwe
nagyúr
Tehát most hirtelen te lettél a superhuman látó s az egész világ a vak. S amúgy is a tv meg a ps a szar, de te véletlenül se tehetsz arról h nem tudod beállítani a tévét. Mindenki hülye s szembe megy az autópályán csak te haladsz jó irányba, nem
?
engem is zavar a tearing, frame drop de még a hibás frame pacing is. Várom is pl a ps5 esetében is azt a fránya vrr támogatást... nincs baj a szememmel, de a cx oleddel se
-
Jegesmaci81
aktív tag
Idáig a Tv-t szidtad, most már a PS-t is. Bevallom én is jártam már így csak én PC-vel. A megoldás az lett hogy hívtam egy informatikust aki felvilágosított hogy mekkora hülye voltam. Nem győztem szabadkozni a saját user error lelkiállapotom miatt! Most te vagy ebben a cipőben! Kérj segítséget szakembertől. Lehet a TV-d a rossz, lehet te vagy hozzà buta majd kiderül. Ami biztos, hogy bármelyik márka OLED TV/je olyan képet ad mind xboxal mind PS-el hogy becsinálsz a gyönyörtől. Arra pedig, hogy te igényesebb vagy képminőségre az átlagnál azt mondom OLED most a hétköznapi ember számára a csúcs! Jobb nem létezik. Ha neked az QLED szebb játékra akkor vegyél azt de tudd hogy meg sem közelíti az OLED-et.
-
Madwe
nagyúr
Napi szinten nézek dv, hdr filmeket sorozatokat kb. S normális forrásuakat is, nem youtube tartalmakat
e mellett már ps5ön játszok game modeban. Ps5ön gyakorlatilag minden tartalom hdr. Ugyanolyan élmény, 100%ban mint filmek alatt.
állísd vissza a tévét gyári beállításokra s kezd elölről, mert valamit valahol nagyon elállítottál.
fehéregyensúlyba belenyúltál pl? Ott színhőmérséklet min van? Remélem alatta nem nyúltál bele semmibe... (bár ha mások beállításait másolgattad nem lepne meg...)
színkezelő rendszerbe belenyúltál? Azt se kellene...5 éve használok oledet, game modeban játszok, 100% tökéletesek a színek hdr tartalom esetén is. S ha akarom még bőven lenne hova túltolnom...
-
Crus
őstag
Ebben van valami. Majd csak belejönnek végre a gyártók és képesek lesznek vállalható game módot beletolni a több száz ezres vackaikba, hogy látóknak és végre legyen mit nézni.
Az élénk vs game módban nagyon sok beállítás nem aktív, ezt mondhattad volna nyugodtan hangosan is, mindenki tudja, szerintem te is.
-
Crus
őstag
válasz
kolosszus87 #53147 üzenetére
Nézz meg egy Peru 4k-t OLED-en, vagy QLED-en. Az talán az egyik csúcs, ami gyorsan és online elérhető. Na most játékoktól ennek a 70%-át várnám el és a 40%-át se kapom, szerencsétlen Switch-csel meg a 20%-át se GAME módban.
Szeretem a színeket ez nem vitás (nincs szemüvegem, voltam szemésznél, minden oké), nem véletlenül betegesen várom a nyarat, mert az a szürkeség ami egész télen odakint van, az megöl. NEM túlszaturált képről beszélek mert azt én is látom... OLED-re lefordítva színmélységnek 60-70 között szoktam megadni. Az élénk módot pedig nyilván saját ízlésemre szabtam és a gyári beállításokból ott vettem vissza pár dologból... mégis valami ahhoz közelít várnék el game módban, de annyira kanyarban nincs hozzá, hogy az leírhatatlan.Még egy dolog... én 2.5 méterről mozgás közben látom a PS4-en 4k-ban a checkerboardot. Kezdem azt hinni, hogy pont, hogy az a baj, hogy az én szemem túl jó. Annak idején futottam azzal pár kört és nem hittek el, hogy a 60 FPS-ről 58-ra droppolást durván kiszúrom. A 24 frémes filmeknél rendszeresen mondom a nejemnek, hogy ezt a szaggatást megszokni sosem fogom és sokak szerint ez az autentikus mozi élmény... ez a szaggatós fekália. Brrrr.
-
Madwe
nagyúr
Ez a tv tökéletesen alkalmas a gamingre - sajnos te vagy alkalmatlan a tévéhez.
halkan megsúgom h game mode-ot 1 az 1ben be tudod úgy lőni mint ami az élénken default. Hajrá.
azt meg végképp halkan teszem hozzá h az élénk egy annyira túltolt túlszaturált valami hogy nem igaz, semmi köze ahhoz ahogy a készítők elképzelték a filmet. De ha te erre vágysz ezt el tudod érni a game mode-al is. -
kolosszus87
senior tag
Ismétlem, szinte biztos h nem a tv-vel van gond, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok éppen LG fan. Sony, Panasonic a tv márka még mindig számomra akár lcd, akár oled, ezek verhetetlenek képminőségben. Viszont ennyire szar nem lehet mint amit előadsz, szimplán egyszerűen szar, helytelen, túlszaturált képhez szoktattad a szemed és a színhelyesebb képet ahhoz képest fakónak tartód...hát persze h az lesz. Amennyiben game módban is tökéletesek a feketéid, tehát nem lesz szürke rajta a fekete akkor nem fakó a kép. Élénk mód pedig teljességggel alkalmatlan bármilyen tv-n bármilyen tartalomhoz. Sose kalibráltasd be a tv-det mert egy tökéletesen műszerrel beálíttott képet is leszaroznál ezek után az tuti.
-
Crus
őstag
válasz
rothfb #53143 üzenetére
Te láttad már !game! módban ezt a tv-t? Bármilyen forrással nevetséges a kép. Ez a tv totálisan alkalmatlan gamingre.
Voltam olyan hülye, hogy a Switch-et élénk módban hagytam és nem értettem ott miért jó. Hát azért, de olyan input lag van ott, hogy elmehetek közben egy kávéra, ha lenyomok egy gombot. Áttéve game módba helyben is vagyunk... Junoszty tv-ket idéző undormány. Már a sokadik HDMI kábelt és a sokadik "ez a tuti" beállítást próbálom, de itt a tv-vel van a gond, méghozzá elég nagy. Mert azt fel se merem tételezni, hogy másoknak ez így megfelel.
-
wulfi
tag
-
Crus
őstag
válasz
FollowTheORI #53115 üzenetére
Végigrágtam a videókat + szorgalmiból még az HGIG, Dynamic tone mapping témát is. Beállítottam mindent ahogy Vincent mester javasolta. És VÉGRE! Csoda történt! Elértem ugyanis az abszolút mélypontot... ez most így annyira, de annyira leírhatatlanul szarul néz ki, hogy ezzel a 30 éves Videoton tv röhögve versenyre kel színek terén.
Ennek azért örülök, mert bármit is csinálok innentől, csak szebb lesz a kép -
Crus
őstag
válasz
FollowTheORI #53115 üzenetére
Ebből az derült ki, hogy automatikuson kell hagyni mindent :-D
Amúgy tök jó, hogy a neten 3234232 helyen és a fórumokon is mindenhol azt írják, hogy PS4 RGB = Limited, black level a tv-n meg LOW. DE EZ IS ROSSZ :-D
Mert mind a tv-n, mind a konzolon automatikuson kell hagyni... a fenti videó szerint.
Na de mindegy... rajtam egyik verzió se segít, nem az RGB Limited, FULL a gondom azt már világosan látom.
-
Sziasztok!
Tegnap este futottam bele a második olyan DV REMUX filmbe ami akad mint az állat. Valami tipp a lejátszáshoz? LGB9 (A tegnapi konkrétan ez volt: skyfall.2012.2160p.dolby.vision.sl.remux-trinity)
Az előző a Joker volt. Érdekes az egyik verzió ment a másik nem...
Köszi
-
Crus
őstag
Sokszor írtam már, hogy ALAP, hogy az Ultra HD Deep Color be van kapcsolva. Amikor kibontottam a tv-t és beüzemeltem, MINDEN bemenetre ezt azonnal bekapcsoltam. Tegnap már lecsekkoltam, akkor is be volt kapcsolva.
Színskála automatikuson van és volt. Bármire teszem széles, vagy bővített látszólag semmilyen változást nem látok.
Árnyalathoz a kezemet hozzá se tettem. 0-án van.
-
Crus
őstag
válasz
junior19 #53133 üzenetére
Mekkora egy rakás hulladék ez a PS4, te atyaég :-D
Levettem egy új pendrive-ot a polcról. Letöltöttem a linkelt fájlokat. Rámásoltam a penre. A PS4 még a meghajtót se ismerte fel. Ja, hogy FAT32 kell neki, mint az őskorban. Hát jó. Formázzuk le FAT32-re. Megvan. Másoljuk fel a fájlokat. Megvan. Be a PS4 USB portjába, média lejátszó elindít. Látja a pendrive-ot. De NEM lát rajta semmilyen fájlt, csak a szokásos Sys Vol mappát, amit a win tesz rá. Ergo a fenti fájlokat a PS4 nem képes olvasni.Azért köszi!
-
Reinhardt
őstag
Hello
LG Oled55CX-emen neha veletlenszeruen felugrik vmi Alaxa notificaton uzenet, tudja vki, hogy lehet tole megszabadulni? -
Madwe
nagyúr
Nem játékfüggő. Az sdr game modeot normálisan állítottad be míg a hdr game modenál valami nagyon off. Vagy hdmi kábel hiba is lehet pl, másikkal próbáltad? Másik bemeneten? Deep color be van kapcsolva az adott bemeneten?
színskála mire van nálad téve?(ugyan van olyan játék aminél valóban szar a hdr mert hdr konténerbe tesznek sdr tartalmat, de ez ritka. A tlou pl nem ilyen, ott minden rendben van hdr esetén...)
-
junior19
senior tag
Ne a saját szád íze szerint állítgasd a tévét, s mások értékei alapján. Ha azt szeretnéd kideríteni, mi a hiba a láncban, akkor azt kell megnézni, mi, hogyan működik.
[link]
A linkről szed le a mintákat, s játszd le a PS4-el.
Írd le, milyen értékű oszlopok villogását látod már, s a fekete az tényleg fekete-e. Ha megtudod oldani, akkor lehetőleg sötétben csináld.
A fekete ellenőrzésére még egy jó trükk, pláne ha van környezeti fény. Tegyél egy papírtörlőt,
vagy wc papírt a kijelzőre, s nézzél bele. Emeld a fényerőt(nem az Oledfényerőt) óvatosan egyesével, amikor látod a nyíláson keresztül, hogy fény jelenik meg, akkor csökkentsd egy értéket vissza. Figyelj arra, hogy a menü is befolyásolhatja, így ha emelsz a fényerő értékén, akkor a menüképet tüntesd el a kijelzőről.
Az az érték kellene, hogy milyen fényerő érték után kezd el nálad a panel működni, illetve a helyes fényerő érték mellett milyen értékű oszlopok villogását látod.
Ezek után tudunk tovább menni, addig csak találgat mindenki, mi lehet a baj. -
Crus
őstag
válasz
demeterf2 #53128 üzenetére
Switch nálam is okés... mondjuk a Luigi's Mansion 3-at még QLED-en toltam le. Gyönyörűek voltak a színek, lefolyt a képről. Semmit nem állítottam, Zelda be és rosszul lettem tőle... OLED-en viszont kategóriákkal szebb. Ezek szerint erősen játékfüggő lehet a dolog... vagy én már nem tudom.
-
Crus
őstag
TLOU2P2 ment éppen. [link]
Játékból egy kép... [link] talán még így is átjön, hogy mennyire nem "vivid" mennyire szürke és fakó minden, de persze nem a legjobb helyen vagyok ezzel a havas tájjal, de bent a kocsmában is fakó volt, annak ellenére, hogy a színtelítettséget is felhúztam már, az ajánlotthoz képest jóval.
PS4 közvetlenül a tv-re van és volt mindig is kötve. Tervezek egy erősítőt hozzá, de azokról meg kiderült, hogy gyárilag szar bennük a Panasonic chipje. Őrület mi megy itt több 100 ezrekért: [link]
A limited RGB miatt a fekete szint low beállításon van, ha nem arra tenném a fakósága csúcsra lenne járatva. PS4 beállításai: [link]
-
XoZ
aktív tag
Tudsz berakni képeket a Playstation "Video Output Information" képernyőről úgy, hogy közben fut egy HDR játék? Kb. így kell kinéznie: [link] (YUV420 helyett lehet YUV422 is). A HDMI 2.0 korlátja miatt RGB nem lehetséges ebben a módban, és így ehhez kell állítani a TV-n a feketeszintet "low" beállításra.
A Playstation közvetlenül van kötve a TV-re, vagy erősítőn keresztül? -
Crus
őstag
válasz
kolosszus87 #53085 üzenetére
Élénk módot használok, "Peru 4k-ra" feltétlenül, ha éppen demózok valakinek. Élénk módot használok, ha fényes nappal van és pl. természetfilmet nézünk.
Este soha! Ott már szakértó mód, sötét helyiség.
Amúgy apropó Peru 4k: Az ahogy kinéz ezen az OLED-en az DÖBBENET! A Samsung QLED demója is drasztikusan jobban néz ki OLED-en, mint a saját QLED-jükön. Igen, ez így csodás... filmekre, klippekre, tv adásokra ez a kijelző mindent ver.
De játékra? Game módban? Teljesen mást látok. Annyira mást, hogy a QLED-del a Spider Man PS4 Pro HDR-rel LESOKKOLT! Elképesztő gyönyörű volt! Itt? Háááát izé... nem annyira szar, de hát na... nem ehhez vagyok szokva. Miközben a Switch, meg megint csak OLED-en gyönyörű, QLED-en meg gyalázatos. Ja... én se értem.
-
Crus
őstag
válasz
junior19 #53082 üzenetére
Hidd el, hogy úgy kezdtem, hogy beállítottam saját szám íze szerint, majd bejött ez:
Na most nem tudom neked mi látszik ebből, de én itt nem ezt a szürkés valamit akarom látni, hanem színeket. Eredeti és Élénk módban meg is jönnek. Game módban a LEGROSSZABB. De annyira rossz, hogy nálam ez már fakó kategória.
Eztán próbáltam meg a TI tippjeiteket, meg a netről egy rakás ötletet. Nem segített és az UC4 is dettó ilyen.
Az a gáz, hogy nincs most VGA kártyám, csak egy nyomi i7-10700-ba tett IGP. Az meg 4k 30-at tud, így nagyon nem tudok játékokat tesztelni PC-n, ha megjön a 3080-as majd azzal kiderül, hogy a PS4-em rossz-e, vagy az OLED ennyire képes GAME módban és ez tízezreknek elég, nekem meg nem.
-
Crus
őstag
válasz
Jegesmaci81 #53095 üzenetére
MÁSOK beállítása alapján állítottam be mindent, a tegnapi napot beletettem ebbe. Minden verziót kipróbáltam, amit TI írtatok + azt is, amit a YT-on találtam. Választhatok a rossz, a nagyon rossz és a kevésbé rossz közül. És az a félelmetes, hogy simán elhiszem, hogy a többségnek a kevésbé rossz, az csodás és simán jó.
A QLED-en a PS4 Pro dashboardján olyan kék szín volt, hogy leégette a fejem. Ez itt nem mélysötét kék, hanem valami fakó szar. Ezerszer csináltam már resetet és állítottam be a TI leírásotok + YT alapján. Ez így szar.
Ami az őrület, hogy QLED-en a Zelda undorítóan nézett ki bármit is tettem vele. De itt OLED-en, meg döbbenetesen szép. Hogy a PS4-em döglődik-e azt nem tudom, de PC módban, a PC-mről ha nézek egy filmet az gyönyörű. Na de az NEM game mód!
-
válasz
Elektrosokk #53117 üzenetére
Hát egyik legjobb ár/értékű idei OLED szerintem.
-
Elektrosokk
veterán
Sziasztok
LG OLED55CX3 mennyire ajánlott ? Hálóba tenném többnyire esti filmezésre illetve néha hétvégén, netflix apple tv+ tartalmakat szoktunk nézni.
-
Linkelek három videót, ha bírod az angolt nézd ezeket végig alaposan és értsd is meg!! (PS5 PS4 majdnem ugyanazt kell csinálni és ugyanúgy működik), ha megérted mi merre miért, akkor nem lehet gond jól beállítanod a tévéd.
Kiindulásként reseteld a tévéd, ahogy Vincent is indítja.
[LG CX/ C9 Recommended Best Settings for Xbox Series X (4K@120Hz, VRR, HDR)]
[Best PS5 Video Settings Demonstrated Using LG CX OLED TV]
[You've Been Doing PS5 [Adjust HDR] Wrong... Here's How to Get the Best Settings]
Ha ezután se megy, akkor add ell a pics*ba és vegyél egy QLED-et megint és légy vele boldog.
Nem tudunk többet segíteni rajtad.(Azért megsúgom előre, hogy valójában mindent auto-n érdemes hagyni a konzolon, szóval nem kell semmit szarrá állítgatni, de azért jó lenne, ha megértenéd mi miért van, és nem tekergetnéd össze vissza a tévét meg a konzolt értelmetlenül. És a tévén is csak a HDMI PC név, deep color és game mode kell, meg a színhőmérséklet korrigálása, semmi más változtatás igazán.)
-
Madwe
nagyúr
akarom-e látni sötétebb helyeken a részleteket, vagy sem. Számomra ez kb. erről szól. De miért ne akarnám egy játékban?
ez totál hülyeség amit írsz. Ha limited a forrás s fullra teszed most lesz a kép mert széthúzza. Ha full a forrás s limitedre teszed összenyomja. Tedd autora (egyébként játékok jellemzően fullon filmek sorozatok meg limitedben vannak, szóval esetedben nem ez a gond. De amit mondasz hülyeség. A forrás s a kijelző legyen ugyanazon, s végső soron a forrástól függ h mi a helyes beállítás)
nem értem mi bajod, itt tobzódsz mint egy sértődött óvodás miközben csak képtelen vagy beállítani a tévéd mert nem értesz hozzá, s ezért biztos a tévé a szar.
nézd, az lg rendszere iszonyat végtelenségig mókolható, beállítható, nem két kattintásos az egész. Ha nem értesz hozzá könnyen elbaszhatod, ha értesz hozzá úgy állítod be ahogy neked tetszik. Ha akarod színhelyesre, olyanra amilyennek szánták ha olyanra akarod akkor meg szétszaturált akármire.
tloup2-t végigtoltam rajta, tökéletes volt rá. Kontraszt 100on van? Szénmélységgel játszottál? Lehet neked 55. 65ös érték tetszene. Árnyalatot nullára tetted? Dinamikus tónusáthelyezést bekapcsoltad s úgy kalibráltad a psen a hdrt?
-
adise
őstag
Jól irtad, a tv tudja a bluetooth-ot. Viszont a fulesed nem kékfogas valszeg, ha adapter kell hozzá. A legtöbb ilyen gamer fules 2.4ghz-en kommunikal, ezért is van az adapter. Persze nem irtal pontos tipust, és van aminek kulon bluetooth modja is. Ezt érdemes megnézni, de az adapterből itélve nincs neki.
-
Sziasztok,
Szeretnek vezetekmentes fejhallgatoval hallgatni egy LG 55C7V televiziot. Elvileg spec alapjan tudja a tv a kekfogat. Gondolom ezen keresztul tudnam hallgatni egy vezetekmentes fejhallgatoval, de a kerdemes az hogy? Van egy vezetekmentes kingston hyper x cloudom amivel hasznalni szeretnem de hiaba teszem be a fejhallgato adapteret a tv be nem igazan jon at a hang.
Tudna valaki tippet adni? Koszi -
blakey
titán
válasz
Abanga #53107 üzenetére
STB van...Össze van kötve a tv-vel és jön is az adás csak csatorna listám nincs
- TV-n nem is lesz, csak akkor ha a TV saját tunerét használnád ami akkor működne ha koaxot csatlakoztatnál a TV-hez. Továbbra is az STB-t kell használnod TV-adáshoz. TV csak kijelző.
Menüből, gyorsmenüből vagy passz. Most nincs előttem az LG menüje, de egy kézikönyv sokat segítene. -
Abanga
csendes tag
Na akkor még egyszer. Hátha csak elsikkadt a kérdés...
Sziasztok! Van egy kis problémám. Adott egy Lg Cx és a csodálatos T-homeNa mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... És valamiért "behangolni" sem tudom a csatornákat.Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni?
-
alaves
addikt
válasz
mombulllet #53100 üzenetére
DV profil dologgal ne foglalkozz, minden TV-nél problémás.
-
ImACeltic
őstag
Crus
Mindenképpen írd meg, hogy mire jutottál mert nagyon sántít valahol a sztori. Ha az Uncharted 4-re is azt mondod majd, hogy fakó, nem szépek a színek, akkor meg főleg. -
Köszi neked és Dreamienek is
gyors kérdés. Futott 5oran keresztül szerintem az egyik ajánlott nem HDR 4K video “járatáshoz” de amint kikapcsoltam egybol kattant. Tehát akkor nem frissített a pixeleket? Dugtam oldalra pendriveot az egybol nem aludt ki, de nem néztem hány percig világított. Kell valamit állítani amúgy vagy a 4oras refresher teljesen automata ?
Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Borderlands 4
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Részletfizetés . ASUS TUF Gaming A18 FA808UM-S8019
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3493, 93% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest