- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
jugeen #57543 üzenetére
Miből gondolod? Én ennyire nem vagyok derűlátó előre.
Ahhoz a Sony-nak valami óriásit kell domborítania.Ezt egyszer már leírtam, hogy sztrádán lévő sok teszten a képminőségre csak ámuldoztak, de még itt a PH teszt szerint is.
"A trükk az, hogy, hogy a Panasonic mérnökei a panelt házon belül megbuherálták...
A kép pedig egész egyszerűen lélegzetelállító! A színgazdagság óriási, a színpontosság remek, a mozgásmegjelenítés szintúgy."
De azt is írtam, hogy engem az írott szöveg és a videók, pl a Vincent csávó videója is csak egy teszt, hiába azt írják, hogy a legjobb, meg ezt mondta Vincent is. A saját szememmel akarom látni és most nem csalódtam. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
jugeen #57494 üzenetére
Nem nincsen, egyszerűen látszott/látszik, hogy nincs.
Ugye panelcserekor a beállítások nem vesznek el, de az új a panel mégis más, aztán idővel, kb beáll egy szintre és én nagyon jól tudom, hogy bekalibrálva milyen volt a kép, szóval azért eléggé a közelébe állítottam. De tökmindegy, leírom utoljára, az LG (CX) képminősége egy HZ2000-től sehol nincs, ami 4K, de főleg Dolby vision, vagy HDR-ben. FHD-ben mindegyik ugyanolyan - tv adásról beszélek- hasonló szint...De a többinél, kb sehol nincs az LG, a fények, a színek és kb úgy néz ki mellette, mintha nem is 4K lenne a tartalom. De ezt anno a Sony-nál is írtam, hogy már észrevettem, hogy egymás mellett ugyanannál a tartalomnál az LG felbontása valamiért nem az igazi.
Mindegy, már tényleg nem írok erről többet, nézzétek meg élőben. -
torma1981
veterán
-
törölt tag
válasz
jugeen #57407 üzenetére
Jó eséllyel a Panasonic is ugyanezt a Mediatek chipet használja, az LG-nek és Samsungnak van csak saját.
A90J gaming thread, ebből szerintem hamar kiderül majd, hogy állnak/haladnak a funkciókkal.
-
h1mpi
félisten
válasz
jugeen #57356 üzenetére
1. § (4)
A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.”
Érdemes tisztában lenni a jogszabályokkal. Én pl. ma kerültem képbe, ezért nem rendelem meg cégre a LG OLED-et. Marad magánszemélyként, de úgynézki sikerült kapnom egy kis kedvezményt még az árból az egyik nagy multinál
-
galbi1972
tag
-
xerobyte
aktív tag
válasz
jugeen #53646 üzenetére
És valóban, lehet mégis lesz értelme a 2021-es paneleknek.
Személy szerint a 850 vs 1000nitben nem sok különbséget látok (amúgy is éjszaka használom csak a TV-t mondjuk).
A 83"-os panel viszont jó irány, Vincent szerint a 8.5G üvegből vágják, így lényegében, ha az LG agresszívan akar árazni és a 85"-ös TV-k vitorlájából akarja kifogni a szelet, akkor megtehetné azt, hogy a 83" C1 Oled jön az idei 77"CX árában, a 77"C1 pedig beárazódik rendesen, oda ahova mérete alapján való lenne ( a 65 colos árának 140%-a kb.)
Most már tényleg érdemes megvárni a CES-t, ott ki fog derülni, mert ha az LG elkezdi nyomatni, hogy a 83 az új prémium marketingkamudumabullshit, akkor 77GX árban lesz a 83C1. -
Madwe
nagyúr
válasz
jugeen #50675 üzenetére
Itt olvasgass vissza, volt róla szó pár lappal hátrébb (most nem keresem ki, bocsi
[link]
downgrade-elni nem tudsz, volt valami issue ami miatt visszavonták (azt hiszem a gsync 3080 esetén visszahozta a flickeringet vagy valami hasonló...) .27re kell várni ha az téged érint -
wallace 234
őstag
válasz
jugeen #48050 üzenetére
Arra akar rá mutatni, hogy ami ki van téve már járatva van! Tehát ha gond van vele látszik. Emlékszem régen azért ennyire nem voltunk el kényeztetve, hogy rögtön bontatlan tvt adtak volna! Tetszett, le vették a polcról és még nagyon sokáig jó volt! Oled más mert ugye, cseppet oda kell figyelni rá!
-
salapp
addikt
válasz
jugeen #47910 üzenetére
Valahogy vissza kéne térni a 90-es évekhez gyártói filozófia téren. Lehetne úgy átültetni, hogy - és ezt marketinggel megtámogatni - kevesebb panel változat az egyes méretekben, baromi jó gyártási minőség, 7 év gyártói garancia, ehhez mérten magasabb ár.
Ahogy 93-ban a havi normális fizetés három-négyszerese volt egy csúcs Sony Trinitron (amiből a legtöbb még ma is megy/menne), így bizony most is lehetne, amire eleve kiváló 12-24-36 havi nullás hiteleket dolgoznának ki a kereskedők és pénzintézetek.
Tudom, ma álom, de ami ma van, akármilyen területet nézünk is, az abnormális gyártói-fogyasztói magatartást kényszerít ki, és undorító. -
so_ha
senior tag
válasz
jugeen #24928 üzenetére
Hiába fizetett (volna) a pénztárnál 999€-ót, ha nem csak egy tv-t kapott érte, hanem egy 99€-ós ajándékot is. Nálad 1 liter tej 2.500 Forintba kerül, ha annyit fizetsz a kasszánál, de vettél ebben az árban még vajat + kenyeret + szalámit is? Csak költői volt a kérdés, nem kell válaszolni rá.
-
-
válasz
jugeen #24880 üzenetére
Nem csak a vásárlás helye számít, hanem hogy ki az importőr/forgalmazó... ugyanis országon belül neki kell vállalni a garanciát.
Ha az LG Magyarország az importőr/forgalmazó (hivatalos csatorna), akkor van gari... ha valaki más akkor annak kell intézni.
(Ugyanez igaz a többire is, Samsung... Sony... stb)Sajnos nem minden cég ad "világgaranciát" ami bárhol vetted érvényes.
Mondjuk szvsz a következő lépés az EU-tól lehetne ennek a kikényszerítése, legalább európán belül.
-
törölt tag
válasz
jugeen #17611 üzenetére
Én csak akkor nézem ezeket, ha valamire konkrétan várok, például egy új funkcióra vagy bugfixre. A C8 szerintem az eredeti szoftverrel is rendben van, ezért nem követem a változásokat.
Jó, a BFI szörnyű benne, de azt úgyse használom. (Ha vibrálást akarok nézni, akkor bedugom valamelyik padláson porosodó CRT-t.
)
-
-
ImACeltic
őstag
válasz
jugeen #17144 üzenetére
Tehát ha például valaki kikölcsönzi enkórról az XZ filmet, aminek DTS Virtual hangsávja van, akkor azt egyáltalán nem játssza le? Másik, hogy ugye a Dolby Atmos-t elvileg támogatja, nyilván ahhoz olyan hanguccot is kell kiépíteni, de a lényeg, hogy arra a hangsávra nem fogja azt mondani a TV, hogy nem játszom le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged