Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur #7547 üzenetére
Szívó benzinekre vw-nél totál jellemző. Kupakon, betöltő nyílásnál..........
-
bozont
veterán
Akkor jó, kezdtem megijedni, hogy megint számíthatok egy váratlan kiadásra.
#7547 Motion_Blur
Motul X-Clean EFE 5w-30 (Dexos 2 az előírás, bár nemrég volt itt téma hogy lehet inkább Dexos 1 gen2-t kellene használni)
De eddig nem volt ilyen problémám, igaz ahogy írtam is, ezelőtt voltak nagyobb távok meg több autópálya is. Az utóbbi néhány hónapban alig.
Most mondjuk Shell Helix Ultra ECT C3 került bele.mod.: Jah, amúgy egy Corsa E B14XER(/XEL) motoról van szó.
-
bozont
veterán
7-8e km környékén szoktam cserélni, ez kb az éves futás. Csak most a covid miatt ugye nem nagyon megyek másfelé, cserébe a céges busz helyett autóval járok dolgozni (ez a napi 2x12km). Eddig még nem volt ilyen, azért lepett meg. Látszatra nem volt semmi rendellenes a leengedett olajban.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur #7537 üzenetére
Filterabc-vel eddig nekem is nagyon jók a tapasztalataim. Nagyon korrektek mindenben és 1 nap alatt itt a csomag. Már alkatrészeket is kapni náluk, elég jó árakon.
-
Motion_Blur
félisten
Tegnap este leadtam a rendelést a Filterabc-nél azzal a megjegyzéssel hogy 2019-nél régebben gyártott olajat nem fogadok el (VW Specific Motul), ma reggel (vasárnap!!) jött a válasz flakononként a pontos gyártási idővel és hogy postázhatják-e a rendelésemet
-
BlacKSouL
addikt
válasz
TommyY2 #7530 üzenetére
Jó volt-e még az olaj?
Jó.
Mire?
Jaa, az nem volt kérdés.Egy szerelő ha nem hasonlított össze motorból leengedett meleg motorolajat annak tulajdonságaival együtt az adott olajból vett szakértői vizsgálat eredményével statisztikai nagyságrendben, akkor egyszerűen nem tudhatja, hogy jó-e. Hogy teljesíti-e a feladatát maradéktalanul. Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Meg tudja mondani milyen a szaga, meg milyen a színe. De ezek pont nem azok a tulajdonságok, amik a motornak számítanak. Dörzsölgetheti az ujjai között, meg hümmöghet is hozzá, azzal se a detergens, se a diszpergens képességét, se a hideg-meleg viszkozitását, se a szennyezőanyag tartalmát, se az egyéb tulajdonságát nem fogja tudni megmondani. Ha történetesen dízelmotor, akkor kb. 1000 km futás után nem fogja tudni megkülönböztetni a 10000-et futottól, mert mindkettő kormos fekete lesz. Azt fogja látni, ha hengerfejes, és tejeskávé jön le olaj helyett. De akkor már a kérdésre a válasz bonyolultabb lesz, mint hogy "nem jó"
Ha biztosra akarsz menni, és 3 évnél tovább tartod meg az autót, akkor ne húzd 30ezerig az olajcserét. Ha nem akkor mindegy. Nem muszáj 5ezrenként cserélni, de az sem lehetetlen, hogy 30ezernél még mindig éppenhogy ,de meg lesznek a tulajdonságai, bár erre kicsi az esély. Viszont a 20ezresnél hosszabb periódus leginkább lízinges flottáknak éri meg, ahol mindegy, hogy 3 év után milyen motorral adják vissza, de abban már van kockázat. Nem fog tönkremenni 80-100000 km-en, de hogy utána mi lesz...
-
8
senior tag
A5/B5 gépkönyvi követelmény kiváltható egy C2 olajjal?
-
TommyY2
tag
válasz
MasterMark #7528 üzenetére
Nekem még soha nem hümmögtek.☹️
A régi Szép időkben, amikor még fogalmam se volt az olaj témáról, volt úgy, hogy 28e km volt az 1.6 Scenic autóm olajában, mivel a szerviz a 30e-es ciklust ajánlotta (4.2l 10W-40 gyári Elf olaj volt bent mindig).
Olajcserekor mindig megkérdeztem, hogy jó volt-e még az olaj, a válasz mindig az volt, hogy jó. Az autónak szerencsére a mai napig nincs semmi baja (természetesen ma már nem megyek vele annyit).TommyY
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark #7528 üzenetére
Dehogynem lehet, nézz bele Taschi videóiba, majd keress rá a nevére a motoros topikban.
-
MasterMark
titán
-
TommyY2
tag
Azért érdekes, hogy korábban soha nem hallottam az A.Z. Meisterteile olajról (akár csak az Orlen-ről se), az utóbbi egy hétben pedig többször reklámozták a TV-ben.
Nagyon jókat mondanak róla (azért nem lenne szabad ennyire megtéveszteni az embereket). Szegény ember, aki megveszi, vajon nem károsodik tőle az autója (én meg időben kicseréltettem az Orlent)?Egyébként, bármelyik neves olaj (Castrol, Motul, stb.) adatlapját nézegetem, mindegyikről jókat írnak, aztán csak remélni lehet, hogy valóban úgy is van (ha az ember drága olajat vesz, legalább a tudat megvan, hogy nem azon múlt egy esetleges meghibásodás).
Meg lehet állapítani tapintásra, hogy egy olajnak még jó a kenése (milyen, ha már nem annyira jó, ragadós, vagy túl vízszerű?)?
TommyY
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Total olajat vennék, de ahol venném a többi alkatrészt is, ott csak régi cimkést találok. Legalábbis a ké az a neten. Mikor volt cimkeváltás a totalnál, tudja valaki?
Jó még a régi is, vagy van ezeknek szavatossági ideje? -
nVIPER
senior tag
Sziasztok. 2017-es kéziváltós A3-hoz kellene váltóolaj. A gyári 20eFt /l. Elég húzós az ára. Érdemes megvenni vagy van ajánlott márka amiben nem csalódnék pl. Febi(lehet ugyanaz, mint a gyári) ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TommyY2 #7519 üzenetére
Igen, ezek nem visszafelé kompatibilisek. Más a GL4 és a GL5 adalékolása, hőtűrése és terhelhetősége. A legjobb ha olyat használ az ember ami mind a kettőt tudja és akkor nem lehet hibázni.
Viszkozitásból ha tágabb tartományú az nem baj, nekem is a 75W80 a gyári előírás de 75W90 ment bele.
-
TommyY2
tag
válasz
molnarpeter #7518 üzenetére
Azt tudom, hogy GL4 helyett nem szabad beletenni GL5-öt, mivel megeszi a bronz szinkron alkatrészeket.
Amennyiben valóban GL5 az előírás, okozhat-e bármi gondot, ha GL4 kerül bele? Amikor 4 éve kuplungcserém volt (nem értek hozzá, olyankor kifolyik az olaj?), állítólag feltöltötték váltóolajjal (utólag mondták, amikor néhány év múlva akartam vinni olajcserére), bár kétlem, hogy GL5-ös lett volna, de még lehet, hogy a viszkozitás se stimmelt (75W-80 kell papír szerint).
TommyY
-
Laybee
őstag
Nagy nehezen kisilabizáltam az olaj témát:
Nissannak a Motul ECO-Lite 5w-30 választanám. kb 1 hónapja lett kibeszélve itt. 1995ös benzinesbe mehet a dexos 1 gen2? Beteszem a gépkönyvben lévő leírást.
A Polo 6n-nek meg [link] ez alapján valamely 0w-40. Dluinet ajánlotta ugyanerre a motorkódra. 5w30ra azt írja , hogy kerülni kell magas fordulatszámot és a terhelést.
Gépkönyvébe ez van írva:
Köszönöm a megerősítést! -
barnam_
nagyúr
Rendben, akkor az lesz.
Magát a boltot persze ismerem, sok pénzt ott hagytam márA saját autómban jelenleg is tőlük vásárolt olaj van, csak más autójával óvatosabb vagyok, inkább utánajárok a témának.
#7506 bul07: hírlevélre nem vagyok feliratkova (nem is kell nekem), de a vásárlások után kapott pontokat szoktam néha beváltani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest