- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
molnarpeter #5548 üzenetére
-
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
zeus_2k14 #5546 üzenetére
Előző hozzászólásból kimaradt. Melyik minősítést nézzem a PDTDI-hez? Olvasom a könyvét, ott az írják, hogy VW-507.00.
Most rákerestem neten :
VW-507.00
Meghosszabbított csereperiódusú előírás VW PDE-TDI és az új generációs TDI motorokhoz. (PID) VW/Audi motorokhoz alkalmazható motorolajok osztálya. Az osztály követelményei csak SAE 5W-30 viszkozitásosztályú, 3.5 mPas HTHS értékű teljesen szintetikus motorolajjal teljesíthetőek. Ez az osztály 2004-2-ik hete óta van érvényben. Az alkalmazható olajcsereciklus 30 ezer km/2 év. (A fedélzeti kijelzés szerint).Annyi, hogy én 10.000-nél le cserélném az olajat. Ilyen minősítésű olaj mehet bele?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Nos, korábban már írtam ide, hogy VW Jetta 1.9 PDTDI BXE motorkódhoz, 210.500 km-hez keresek olajat. Ha minden jól megy, akkor ma be megyek Győr-be az olajcentrumhoz. Olyan kérdésem lenne, hogy amúgy ki milyen olajat ajánlana bele? ( Előző tulaj Shell-t rakott bele, de viszont nem igen találok már olyat .. )
Köszönöm
Gergő
-
Ez valami átvágás?
SHELL ULTRA ECT C3 5W-30 4L
SHELL 5W-30 HELIX ULTRA ECT C3 4L
Ugyanaz az olaj csak olcsóbb?
Shell olajoknál olyan katyvasz van, hogy soha nem tudod meg mit fogsz kapni.
Nagyon gyakran cserélik a specifikációkat, címkéket. Ráadásul a neten 5-6 éves dokumentumok vannak fent, amiknek semmi köze a boltban lévő olajokhoz. -
válasz
rostiron #5538 üzenetére
Minden olaj teljesíti az vw502.00 szabványt, ha 5W-as és minimum 3,5 HTSH értéke (például: A3, C3)
5W-40 ENEOS Hyper
vagy
5W-30 ENEOS Sustina (csak azért fér belel mert melegen sem vékonyabb mint, az 5W-40-es)
Alacsony TBN számú (C3-as) olaj esetén viszont max 10000km után csere vagy prémium üzemanyag használata szükséges, viszont kíméletesebb a katalizátorral.
A ENEOS Sustina ez alól is kivétel, mert bírja a magasabb kéntartalmú üzemanyagot és még is C3-as. -
BlacKSouL
addikt
Részletesen, műszakilag mik a pontos különbségek a w610/6 és a w610/3 között, a D2= 55 vs 54 mm-en kívül?
-
eTrade
tag
válasz
MC Pite #5529 üzenetére
Nálam jelenleg Motul 8100 ECO-nergy 5W-30 van benne: [link] (40 fokon 57,6 mm²/s)
De őszintén én ezt nem látom jobbnak mint az Elf Evolution 900 SXR 5W-30. Halkabbnak nem halkabb tőle a motor és mintha többet is enne azóta... de az is lehet hogy időközben xarabb lett a benzin minősége, vagy/és nehezebb a lábam.Nálam jelenleg Motul 8100 ECO-nergy 5W-30 van benne: [link] (40 fokon 57,6 mm²/s)
De őszintén én ezt nem látom jobbnak mint az Elf Evolution 900 SXR 5W-30. Halkabbnak nem halkabb tőle a motor és mintha többet is enne azóta... de az is lehet hogy időközben xarabb lett a benzin minősége, vagy/és nehezebb a lábam.Már egy ideje megvettem a Motul 8100 X-cess 5W40 olajat, amely 40 fokon sűrűbb (85,4 mm²/s) de ez már SN-es olaj amely elvileg modernebb olaj... adok még egy esélyt a Motul-nak. Azt követően szerintem megint kap Elf SXR 5W-30 olajat, vagy lehet megnézem ezt a Castrol csodát.
-
MC Pite
veterán
válasz
Dluinet #5530 üzenetére
Az RN0700 illetve RN17nek közepes (>=2,9cP) HTHS is jó(csak a 710esnek kell >=3,5) , pl ez vagy ez, vagy ez, stb. Ráadásul ez a C3 mk1 20091.4 8V-nek is jó (két négyliteres pont jó a két autóba
)mert azaz ősmotor is mehet C2 vagy A5/B5el..
És másfél-kétszer sűrűbbek az A3/B4ek hidegen.
Igen, a régi Sustinát néztem, az új viszont megint 67 körülire emlékszem 40°on, és kb ősszel már csak az lesz, de egyelőre jegyeztem azt is, köszi. -
válasz
MC Pite #5529 üzenetére
Alapolajok nagyban befolyásolják a lehetőségeiket.
Nincs olyan olaj ami egyszerre A5 és RN0700 a két szabvány üti egymást. Max az ajánlott felhasználás között említhetik meg az egyiket.Javaslatom:
Eneos SUSTINA 5w-30 (hidegen vékonyabb, melegen vastagabb az átlag 5w-30-nál)De az autódhoz véletlenül nem A3/B4-es olaj kell (minimum HTHS 3,5)?
-
MC Pite
veterán
válasz
zeus_2k14 #5518 üzenetére
Mégvaz AFN, a PD előttibe is mehetvaz 5W30, normális alapolajjal ey VI-vel kizárnak tartom hogy a PD-hez ne kegyem jó, sőt. Castrol is főként azokat dobja,(pl Edge 5W30LL C3) de más olajválasztóknál is van.
Dluinet: Köszi, alakul, jó lenne ha az oldalon is látnák ezeket.
Érdekes hogygy másutt az RN0700/710-esekből csak A3/B4et ír, A5/B5-ös itt nincs, holott más gyártóknál közepes HTHS-ű olajok is vannak(már húsz éves motorokhot is).
Bár van pár A5/B5 is, GF5-ös is meg 0W30 (ilyet másutt még sose láttam), de ezeket még össze kéne írni, meg a kategóriákat (pl ECT) isrostiron:Ezek az új nevek, még főként régi Eneos olajak vannak a boltokban. Más kérdés higy mindkét importőr...hogyismondjam, kb véletlenszerűen kiszámolózhatja melyik típusokat fogja forgalmazni, miket nem.
eTrade:Edge 0W30 sem tűnik rossznak, bár 9 éve nem töltöttem az autóinkba hidegen ilyen sűrű olajat. Fura hogy csak az A5/B5ökkel(esetleg C2) tudbak 40°on ötven közelébe menni, a többi már itt is legalább hetven; persze téli hidegmotors indításnál meg továbbnyílik az olló; pedig elvárnám a fullos olajaktól hogy hidegen is picit jobb legyen mint a 10ezres olajok.
Vagy a hidrokrakkolt olajok it jobbak tudnak lenni?
Azért elsőre azt hittem a Hyper Multi A5/B5 illetve SXR-nél jobbakat hamar/bőven találok (ha könnyen megtalálnám az adatlapokat/kategóriákat). -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tudnátok linkelni egy oldalt ahol van ilyen olaj 5W-40 ENEOS Hyper-FA
Mindenhol csak "FA" nélkül találok.
Egyébként mi a különbség ? -
i-sti
senior tag
válasz
molnarpeter #5520 üzenetére
Köszi
-
molnarpeter
nagyúr
Akkor jött be az 5W30, mikor elkezdtek low SAPS olajakat nyomni a DPF-es motorok megjelenésével. Aztán az 507.00 a korábbi dízel olajak nagy részére helyettesítőnek/visszafelé kompatibilisnak lett belőve, hogy ne kelljen 8 olajat tartani minden szervizben, egyszerűbb a logisztika egy univerzális kenőanyaggal
szóval mikor a PD motor bejött, akkor született meg az 505.01 szabvány, nagyrészt 5W40 olajakkal, persze bizonyára van más viszkozitási osztály is belőle.
[link] például, vagy kauffernél is érdemes körülnézni (olcsóbb a szállítás, mint autodoc-nál, az árak pedig hasonló kategóriában mozognak).
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
MasterMark #5509 üzenetére
Értem. Vissza térve az olajhoz, hát akkor nem tudom mi menjen bele.. Valószínű Shell olajat nem fogok kapni már, legalábbis olyat, amit küldtek.
Az helyett mit ajánlotok akkor? Vagy nektek mi a véleményetek?
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
MasterMark #5507 üzenetére
Bocs. 2019. Decemberében
Amúgy, mi van abban az esetben, ha mondjuk egy autóban az olaj nem 10.000 km után van le cserélve, hanem mondjuk 15-20?
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
MasterMark #5505 üzenetére
199.000 km-ernél, szervízkönyv ezt írja.
SZERK : Előbb elírtam , javítva.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark #5502 üzenetére
Ezek szerint mégis tudja legalább a VW507.00 minősítést. 2 év, 30 ezer km, DPF, nem tudom ezek közül melyik teljesül
-
zeus_2k14
senior tag
Mindeközben van egy kép , régi és az új csomagolás . Íme : [link] ( előző tulajjal beszéltem, neki állt keresgélni, ő küldte )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest