- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Gaben01 #19796 üzenetére
Milyen táp ez, hogy kinti levegőt szív? Minden táp a gépházból kifelé szívja a levegőt. A ventillátorok is már csak olyanok, hogy amíg a fújóhatás emberes, a szívóhatás gyakorlatilag nulla, szóval a procihűtőre is inkább fújni kellene a levegőt, szóval szerintem a legjobb, ha rögtön ebbe az irányba indulsz. .
-
HookR
addikt
tlac rávilágított a hiányosságra, miszerint e kuckónak még nincs nyoma a topikban. Illő hát kiküszöbölni a csorbát.
Silverstone SG08-Lite - [link]
Különbség az SG08-hoz képest:
- nincs benne táp
- ez már csak slot-in slim ODD-t fogad
- bekapcsológomb feljebb költözött
- 117mm helyett immár 147mm áll a CPU-hűtő rendelkezésére (Értsd: kispóroltuk a 180x30mm-es ventit is)=======================================
A mai hírnek megfelelően jöhet ez is:
Silverstone RVZ01 hivatalos oldal - [link]
=======================================
(#19796) Gaben01: Elméletben fel lehet sorakoztatni mindkét variáció mellé pro és kontra érveket, ám végső soron úgyis a pudingpróba dönt.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Köszi a tippet, írtam is nekik, hátha mint gyártó még tudnak valamit ajánlani, amit nem kell barkácsolni, és esetleg a nagy optikai nyílás sem éktelenkedik a frontpanelen.
A Sata - SD kártya kombón már én is gondolkodtam, de én kicsit szkeptikus vagyok benne hogy elég gyors lenne egy rendszer partíciónak.
De kérlek cáfoljatok meg -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.A hétvégén költöztetem át az adatlapomon levő konfigot a Prodigy-ből egy CM Elite 130-ba.Az már látszik,hogy az AXP-100-ról le kell vennem a shadow wings-et és vissza kell tennem rá a gyári ventit, különben nem fér be a táp alá.A kérdésem az,hogy szerintetek melyik felállás lenne a jobb: 1, a táp fentről szív és cpu hűtő a bordára fúj vagy 2, a cpu venti a bordáról szív és a táp ezt a levegőt szívja be és fújja ki?
Elöl van egy 12-es venti illetve oldalt egy 8-as venti (ez így elég elbaltázott légáramlás gyárilag,de ez van).
A processzor többnyire idle megy, a shadow wings-el átlag 30-32 fok körül vannak a magok.Az egészségesebb az 1, verzió lenne, a táp a kinti hűvös levegőt szívná, viszont nem tudom a cpu hűtés illetve a légmozgás a házban hogyan alakulna. A 2, verziónál a légmozgás útja az lenne, hogy hűvös levegő elöl be és a tápon keresztül hátul ki, ebben az esetben valószínűleg a 8-as keresztbefújó ventit kilőném és tennék egy 12-es ventit a hdd tartó lap felöli oldalára is, valahogy így.
Tudom,ki kell próbálni és kiderül,de egyelőre elméletben ti melyiket tartanátok jobb megoldásnak?Link javítva.
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19792 üzenetére
az ebayes párdolláros CF to SATA cuccok nagyon hurkák?
-
spln
tag
válasz
.:GoliBali:. #19790 üzenetére
Nekem egy ilyenem van: LC-Power 1360mi
Ezt én már használtam 3,5" hdd-vel, igaz csak 1 db volt benne.
Belül így néz ki: kép
Az a lyukacsos lemez kicsavarozható, és alulra ahol a képen a kábelek vannak keresztben befér egy 3,5"-os hdd.A méretből adódóan befér 2 db is egymás felett, igaz ez már kis barkácsolást igényel
illetve bukod a slim optikai helyet, de gondolom NAS-nál ez nem fáj.
Nem tudom az átalakítás mennyire opció, de egy ilyen házon viszonylag keveset kellene faragni, hogy megfeleljen.Kb ez lenne az elrendezés:
félisten
Skacok létezik olyan - a kártya sebességét nem korlátozó - olcsó adapter amivel s-ata, vagy usb-csatira tudok kötni CF-kártyát? (és arról bootolni)
Kártyaolvasóból számomra túlságosan kilóg a CF-kártya, és a H61-es lapon nincs is elég alaplapi usb-tüske, hogy az előlapi csatik mellett mást is kiszolgáljon, ezért a kérdés. -
Patice
nagyúr
válasz
.:GoliBali:. #19790 üzenetére
Használtan (szökőévben) Gigabyte MIB-T5140?
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Sziasztok
A házas topicbol küldtek tovább ide, remélem ti tudtok segíteni
Keresek egy olyan MiniITX házat, ami tényleg kicsi.
Már egy ideje keresgélek, és vagy olyat találtam, ami egy ilyen nagyobb kocka, vagy olyat, ami nagyon pici, és max 1 2,5" hdd fér bele.Az igénye pedig az lenne:
Adott egy integrált APU-s mini-itx. Tápellátást picoPSU-val szeretném megoldani, tehát házon bellül ennek sem kell igazán hely.
Viszont ami miatt még nem találtam meg azt a házat amit keresek, az pedig az, hogy szeretnék 2db 3,5" HDD-t belerakni (NAS képesség miatt), de szeretnék a kis lapos doboznál maradni.Én valahogy elrendezésben úgy gondolnám:
-----------
| HDD HDD |
| Alaplap |
-----------esetleg
-------------
| HDD|
|Alaplap HDD|
-------------Ötletek?
-
-
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19782 üzenetére
Szerintem csakis olyan elrendezésűt tegyél bele, amit linkeltél.
Bármilyen más elrendezésűvel meggyűlhet a bajod. Nem elég, hogy az áramlások is változnának, de szalonképesen barkácsolni is nehéz lenne őket.
-
sb
veterán
Összeállt a konfig a végleges helyén, paneltáppal. Egy kicsit korrigálnom kell magam újra. Rosszul emlékeztem, mert nem ugyanazzal az ATX táppal teszteltem most, mint régebben. Ennek jobb a hatásfoka, így a paneltápra átállás nem hozta meg a várt fogyasztásjavulást, amiről írtam.
Másik változás, hogy mégis kibővült a konfig egy 60GB-os SSD-vel.
Tehát: H81I-Plus, G3420, 7750 1GB GDDR5, 1SDD, 1HDD (3.5" 7200, 500GB), LR1106Idle: 32W (Zero Core: 25W)
Prime95: 56W
Load: 84-85W, de nyilván ez játékfüggő, néha a 90W-ot is megkarcolja. Szóval itt szinte nincs előrelépés sem. Túl jó hatásfokú volt a teszt ATX táp.Így ebben a formában, tartalékkal együtt talán a 120W-os táp is egyértelműen kevés lenne neki kényelmesen. Legalábbis órákra 85-90W-os terhelést nem engednék rá egy 120W-os tápra szívesen.
Tisztán a cpu terhelést nézve pedig egyértelmű, hogy benéztem a dolgot. Idle ugyanazt hozza, mint a G2020, terhelve viszont sokkal többet eszik. Így is van köztük 10-11W alulfeszelve, de alapfeszen inkább 15-16W.
Az egyetlen Haswell Pentium tesztben Civ5 volt, de ezek szerint az nem hajtotta ki rendesen. Ivy-s tesztekben azért látni, hogy mégis van különbség a modellek között, van ahol a G2020 és 2120 között is +8-10W-ot mérnek. i3-akra +10-12W. Arányaiban elég irreálisnak tűnik, de úgy látszik ez van. A 3GHz feletti Pentiumok inkább az i3-ak mellett vannak, míg a kisebbek jóval lentebb. A többi különbözet nem tudom honnan jön, vagy a lapból vagy a Haswell általánosan kicsit magasabb csúcsfogyasztásából.
Ilyen alapon egy Ivy-s i3 a B75-ös lapban lehet, hogy kevesebbet fogyasztana és persze gyorsabb is lenne. (Csak drágább is nyilván
).
A konklúzió az, hogy még a szegmensen belül is nagyon jó teljesítmény/fogyasztás mutatójú a G2020.
Ill. a táp kérdése. Még agyalok rajta, mert igazából az ITX mellett a méret és a hangtalanság szól, de látva az ennyire jó hatásfokú ATX tápot így már felmerült bennem, hogy sokkal egyszerűbb és jobb lett volna mondjuk mATX-ben összedobni a rendszert. Fogyasztásban sem sikerült egyértelműen jobbat kihozni belőle mITX-ben, a táp/tápzaj sem lenne rosszabb. Árban, kényelmes szerelésben meg nyilván jobb lenne az mATX.Egyébként ezen felül egész jól sikerült a konfig, minden összeállt kb. úgy ahogy terveztem. 1-2 képet rakok majd fel.
-
sb
veterán
Csatlakozom.
HTPC-nek ill. NAS-nak már többféle gépem volt. A mostani (még pár napig) kb. ugyanez: B75+G2020. A legjobb konfig teljesítmény/fogyasztásban. Alulfeszelve 1db SSD-vel 17W idle, 30W full terhelés alatt.
1SSD+2x2TB HDD-vel ugyanez 24W idle, 40W load. Torrent közben majdnem idle szinten megy, 24-28W között a HDD terheléstől függően.Most netes+alap gamer gépnek pedig már Haswell H81+G3420+7750 lett összerakva. Ez már viszont nem olyan meggyőző. 1SSD+1HDD-vel vga-val együtt 56W, ami vga nélkül kb. 46W lehet. Alulfeszelve. Ez jóval magasabb, mint a G2020.
-
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19780 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam a méretei miatt, de a linkelt FSP-n máshol van a tápcsati és úgy ránézésre a ventillátor elrendezés is, tehát az a kérdés, hogy pl. hogy viszem be a 220-as tápkábelt úgy, hogy ne legyen ronda/barkács kinézetű? (Így nézett ki a ház hátulja, amíg FSP-táp volt benne, illetve belülről így nézett ki (most egy üres ház, amibe remélem ITX lapot tudok rakni minden barkács nélkül.)
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19742 üzenetére
A dirverhibák a legbosszantóbbak amiről talán még külön nem esett szó.
Amikor szétesik a kép... vagy a monitor nem megy le standby-ba és fél évek telnek el, mire kijavítanak egy ilyen alapvető dolgot a dirverben.HTPC szempontból pedig a full/limites range RGB a legrosszabb hiba. Fakó kép: kuka az egész gép. Ezekre is hónapokat kellett várni, mire kijavították. Most jó Ivy-n, de tele a net Sandy Bridge-es ugyanilyen hibákkal 3-4 évre visszamenően és már találtam egy új tesztet, ahol a Bay Trail Atomok driveréből is azt írják hiányzik a menüpont.
Szóval ez a része no comment... előbb-utóbb valószínűleg mind használható lesz, de az beszédes, hogy 4-5-6 éve folyamatosan ugyanazzal a problémával szarakodnak és ugyanúgy elb*sszák sokadszor is. -
Mercutio_
félisten
Skacok!
Jól gondolom, hogy bár ATX-ként aposztrofálják az alábbi FSP220-60CU táp (a méretekből 140mm X 86mm X 62mm-et számoltam 2,54-el szorozva) valójában TFX? (Itt találtam még róla képeket, viszont itt meg méreteket nem írnak, esetleg lehet eltérés a CU és a CU(FP) között is?)
Ha jó a feltevésem milyen táppal helyettesíthetem, mert ahogy néztem aprón a Seasonic TFX tápnak nem jó oldalon van a 220-as csatija, meg mintha az arányok/ventiméret se egyezne
-
Rick4
félisten
válasz
Byga007 #19776 üzenetére
Szerintem elég konkrétan leírtam már, ha elolvasod még egyszer, nem lehet elrontani. A G1610 és a G2020-as 1155-ös foglalat, ehhez jó a 61-es chipset-es lap, az i3-as procit már 1150-es foglalattal csinálták, ahhoz H81-es lapot vettem, de az itt nem játszik, mert csak a proci volt 28K, szóval azt nem is akartam részletezni.
Válasz ki, neked az olcsóbb- drágább közül melyik kell, nézd meg az alaplap weboldalán a terméklapot, keresd ki belőle a memóriakompatibilitási listát, nézd meg, milyen ramot vennél, és szerepel-e benne. Kb ennyi. -
Honkydoo
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerintem marad ez a lap.
Otthoni felhasználásra kell, semmi extra..
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19773 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem! Mert olvastam már olyat, amire fix 19V-ot, meg olyat is amire fix 12V-ot írtak. Így akkor ez eléggé lapspecifikus
A SATA tápcsati ezeddig nem tűnt fel, de láttam már olyat, ahol egy 4p Molex állt ki a lapból (mint ami a régi, PATA-s, 3.5-es HDD-ken van táp gyanánt)szerk:
Még egy olyan kérdésem lenne thin m-ITX deszkáákkal kapcsolatban, hogy ezeken (kommersz) általában kevés a SATA port.
Sőt, van olyan is, ahol nincs is PCI-E rövid slot sem, amibe mondjuk egy 4 Port SATA III PCI-Express kártyát bele tudnék rakni.
Ilyenkor lehet használni a mini-PCI-E portot, csak ott jellemzően a fizikai korlátokból adódóan max 2 portos bővítőt kapok? -
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #19772 üzenetére
Leginkább konkrét alaplap függő.
Ami nálam járt Gigabyte GA-B75TN az Dell 19,5V-os külső táppal volt etetve, és a gyártó FAQ-jában azt írták, hogy tartományon belül bármivel etethető. Kérdés persze van-e olyan táp amin a 19V-os tápok csatija van, de kisebb feszt ad le, mert ugye adott méretű csatit fogad csak a lap.Alaplapon van s-ata tápcsati, azokat az eszközöket arról tudod etetni, 1 proci és 1 házventi szabvány csatival a lapra köthető, ezen felül gondolom barkács, meg úgy vannak vele thinITX-nél nem lesz több venti akkora méretben
-
törölt tag
Urak,
Kicsit kiokosítanátok thin mini-ITX alaplap-táp témában?
1, a 12-19V közti betáp bármennyi lehet, vagy ez csak egy tól-ig keret, de maga a lapgyártó dönti el, hogy az adott deszka megy-e a teljes tartományban, vagy csak mondjuk a 19V-ot szeretni? (netán csak a fix 12V-ot fogadja...)
2, A perifériák (HDD-SSD-ODD, plusz ventik) ilyenkor honnét vannak táplálva?
-
sirdond
őstag
Ha már feljött a téma, gyorsan megkérdezhetném,hogy mi a különbség az új G széria T-s én nem T-s processzorai között? Pl G1820 és G1820T? Csak annyi,hogy kicsit visszavettek a teljesítményből,hogy jobb legyen a fogyasztás?
Egyébként egy HM81-es lapka lehet mégis jobb választás szerintem, router és nas funkcióknak, mint az 1037u-val felszerelt Giga lapka és árban csak párezer forint a különbség.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19768 üzenetére
routernek meg igy is szukos lehet, attol fugg mennyi forgalmat kene tudnia elkezelni, illetve akar-e a kollega valami komolyabb szolgaltatast. de ketsegtelenul jobb otletnek tunik ide a 1037, ha nem kell egyszercsak mediat is streamelni (marmint h a nas jatssza le), mert akkor mindketto keves lehet.
nekem e-350-em van mozigepnek gyari win7-tel (mos me? akcios volt durvan
) es igazibol fajdalmasan lassu mire a vindoz vegez a frissitesekkel. tehat mozizni ugy lehet vele h adni kell neki 5 percecsket (van h csak kettot) mire az operencias rencer es a viruskergeto (avira) is elintezik a sajat ugyeiket, a catalyst is elkeszul es az adobe flash is felrakja a sajat backdoor-jait. na utana mar egesz hasznalhato
-
Rick4
félisten
válasz
Honkydoo #19766 üzenetére
Én vettem még egy lapot ( valahogy így sikerült a december, egy Gigabyte H61N-D2V lett, azon ott a pci foglalat, meg ugye egy G1610 bele, és kész a korrekt nasEz még olcsóbb is mint az Asrock, procival együtt 20K-ból megvan. Sőt, ezeknél az is megoldható, hogy van egy win-es géped, és virtualizálod a nas szoftvert, én is így csinálom. Minek két gép, ha egy böngészni, filmezni ott van, amúgy meg nem kapcsolod ki, és fut a nas rendszer rajta?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Honkydoo #19766 üzenetére
Ezen a proci egy Ivy alapú cerka, lényegében olyan, mintha a lentebb említett G1610-et lekorlátoznád, hogy max 1,8GHz-n fusson, valamint gyárilag alulfeszelték és az integrál HD graphics-ot is visszavették, hogy beleférjen a TDP-be. Összehasonlítás, benchmark adatok a 1037U-ról, ezek pedig E-350 Brazosról.
Sebességben dupláját hozza, mint a brazos.
-
Honkydoo
őstag
Erről a lapról mik a vélemények?
Látva az előttem szólókat, kissé elbizonytalanodtam a vásárlást illetően.
A feltételek:
- Passzív legyen
- Legyen rajta pci port (tudom nagy dolog de ha tudja a 66Mhz-es órajelet az még jobb)
- fogyasszon keveset
- itx lap legyen
- ja és ne legyen túl dárga..Szerintetek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
2 sata port csak az új 1150-as foglalatnál divat Intel mITX-ben, a 1155-ös lapokon ott a 4 sata port.
A Rick4 által írt összeállítás bestbuy, én is raktam már össze vele néhány gépet és eddig senki nem panaszkodott
Ahol SSD volt a rendszer alatt ott meg különösen pattogós érzetű volt, mert megszűnt a vinyó/swap-file lassító hatása. Sajnos AMD vonalon nincs ilyen olcsó mITX lapa brazosban meg hosszútávon - még ha jól beállítva jelenleg a fullHD-t is elviszi - nincs tartalék.
-
Rick4
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
és azért 19 ezer most a 350 es brazos
Amivel szembeállítva egy Intel G1610-est 9500Ft értékben, meg egy Asrock H61MV-ITX lapot 13500Ft értékben, vagyis 4K-t rádobva egy hasonló fogyasztású, de 5x gyorsabb gépet kapunk. Ne vegyél E-350-est, még nas-nak, letöltő gépnek se éri meg ezzel szemben. Én Anyukámnak raktam össze egy ilyet karácsonyra, magamnak egy hasonlót G2020-as procival, meg egy harmadikat I3-4130-assal, igaz, az utóbbit tartottam meg, de meglepő volt, a G1610 böngészésben, mappanyitogatásban bizony ott van az i3 mögött egy fél lépésnyire. Szintetikus tesztben biztos mérhető a különbség, na de harmad árú prociról beszélünk.. Ezek egy paneltáppal, ssd-vel is 20W körül fogyasztanak, viszont nem lassúak, mint az E-350-es...
-
Byga007
aktív tag
válasz
Enszuke #19762 üzenetére
Mondjuk világ életemben amd-s voltam nah ez nem teljesen igaz de 2010 óta mióta saját gépemet csinálgatom amd van csak tudom hogy gyengébb de valahogy jobban megbízok az amd-ben és azért 19 ezer most a 350 es brazos és amire nekem kell hogy rékötök egy köteg vinyót mert már most van 2 db 2Tb-s vinyó. Most néztem 2 inteles itx lapot csak 2 sata portja van és még az ssd-t is ré kellene kötni. 1.6 duálban meg elég hogy elbírkozzon a napi feladatokkal a gép szerintem 10/6 Mbit-es netet kell elbirnia és másra nem lenne használva a gép csak letöltésre max filmezés és olcsobb mint az intel
-
agent_k
őstag
-
Byga007
aktív tag
válasz
agent_k #19738 üzenetére
Nem szeretenm az intelt meg nem kell egy atomerőmű ahoz itt van a nagy gép letöltésnek kell meg itthoni szervernek kicsi olcso keveset fogyasszon mert a nagy gépem csapágyassá teszi a villanyórámat 0-24 ben alapból csak 200 wattot eszik őt akarom leváltani és ez amit írtam elég lenne
-
sirdond
őstag
-
törölt tag
válasz
sirdond #19751 üzenetére
J1800 bőven elég lehet rá, nézd meg hogy a "Realtek® GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit)" mit jelent, és hiba nélkül megy-e debian alatt.
Bocsánat a sok hsz.-ért.
10-perces szerk. időért könyörögjünk az Úrhoz..(#19754) sirdond: az is jó, gyakorlatilag idle fog menni mindkét CPU
A lan-ra viszont nagyon ügyelj hogy amit választasz az ne dobálja a kapcsolatot!
-
sirdond
őstag
válasz
#16939776 #19750 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Inkább itt írok,mint privátban, mert biztos érdekel mást is a téma.
Tulajdonképpen igen,médiára csak kiszolgálóként működne, a lejátszó pedig külön lenne (ami jelenleg egy RPi). Ezen kívül egyéb funkciók,amit ellátna azok a torrent, proxy. Esetleg routerként is kirpóbálnám. Amire viszont biztos nincs szükségem: web szerver és játék szerver funkciók. Nagyjából ezek az elképzeléseim és az elsődleges cél az alacsony fogyasztás.
Op. rendszernek pedig debian-t gondoltam.Ezekkel a feltételekkel, te mit ajánlanál nekem?
-
törölt tag
válasz
sirdond #19749 üzenetére
Egy médiaszerver az én olvasatomban csak az adatot streemeli a lejátszónak, így nincs nagy igénybevétel.
Ha lejátszani is akarsz akkor a két nagyobb órajelű maggal jobban jársz mint 4 kisebbel.
Ha weboldalt akarsz kiszolgálni több kisebb órajelű mag az optimálisabb.Találd ki mit szeretnél pontosan csinálni vele, onnan lehet visszaszámolni mekkora cpu-erő és abból járulékos fogyasztást.
-
-
sirdond
őstag
Szerintetek a közeljövőben várható olyan j2900-zal szerelt alaplap,ami hazánkban is elérhető lesz?
-
longwild
aktív tag
válasz
szabi__memo #19744 üzenetére
Mikor elkezdtem htpc platformot keresni, nagyjabol fel napnyi kulfoldi forumolvasas utan kizartam az osszes intel hd kartyas lapot. Konkretakra nem emlekszem, de az maradt meg bennem, hogy radeon.
-
agent_k
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
longwild #19741 üzenetére
Melyiket a sok közül?
24p lejátszási problémák (szandinal megoldatlan, ivy már majdnem jó, Haswell elvileg rendben) illetve az adott verzióhoz mire kijött megfelelő driver az se 2 nap volt. Szin(tér) megjelenitesi gondok is voltak, a kép minőség is gyengébb, nem tud (i3 alatt biztosan) 3D-t,valamint i3 alatt a kepjavito és konvertáló funkciók gyárilag le vannak tiltva. -
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy érdekes kérdésem Egy Brazos gépet szeretnék összerakni nagyjábol minden meg van már (fejben ) hogy mi kerül bele azt szeretném kérdezni hogy milyen tápokat ajánlanátok hozzá ami árban is jó ?
[Ez lenne az alaplap]
4 GB merória egy 60 gb-s ssdnagyjábol így nézne ki ehez milyen táp kellene ?
-
törölt tag
válasz
Gaben01 #19734 üzenetére
Ezeket az igényeid "barkácsolás" nélkül nem nagyon fogod tudni kielégíteni, mert 400W alatti csendes jó hatásfokú, nem moduláris, ventilátoros táp nem nagyon van.
Alapfelszereltség a min 1*6 pin-es csatlakozó és általában min 50...60cm-re hagyják az összes kábelt.Keress olyan moduláris tápot, amin lecsatolható az atx-24p és a Cpu-4p-is, csináltass/vegyél hozzá rövid kábeleket. Jobb ötletem nincs.
-
Gaben01
őstag
válasz
#16939776 #19733 üzenetére
Ebben az esetben visszarakom rá a gyári ventijét, úgy 58mm magas és a probléma megoldva. Az más kérdés,hogy mennyire hangos a gyári ventije,mert amióta nálam van és a shadow wings-el használom.
A tápon a kábeleket nem vagdosom, 2017.08-ig garis még.Rohadt jó és halk táp,de fölöslegesen sok kábel van rajta és egy minőségi 300W körüli táp bőven elég lenne.Az előző ATX konfigomból maradt,de rákattantam az ITX-re és már egyáltalán nem hiányzik a nagy dög gép. -
törölt tag
válasz
Gaben01 #19732 üzenetére
Szia!
Az AXP-100 44mm magas, a Shadow wings pwm pedig 25mm magas
összesen:69mm
Elite 130-ba 65mm-magas cpu hűtő fér be max: a gyártó szerint
Tévedés jogát fenntartom
Szerintem azt a tápot ne cseréld le. Vagy hajtogasd el a fölösleget a vga helyére, vagy vágasd valamelyik szakival méretre.
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon levő konfig nemsoká átköltözik egy CM Elite 130-ba.Eddig a Prodigy-ben nem volt gond a jelenlegi táp fölösleges "korbácsaival" de a CM-ben valószínűleg macerás lesz elpakolni azokat.Van a gépben 1 SSD, 2x hdd és 1 ODD, vga nincs és nem is lesz. Jelenleg egy BeQuiet! Straight Power 400 E9 van a gépben,ezt szeretném lecserélni olyan 250-300W körüli ATX tápra,ami halk, jó hatásfokú és nem lóg belőle rengeteg kábel.Összesen 4db sata tápcsatlakozóra van szükségem (a 24-pines és 4-pines alaplapi csatlakozók mellett persze).Tudtok konkrét típust ajánlani?
Tudom ez nem a tápos topik,de ITX konfigba kell,így valamennyire témába vág. -
törölt tag
Intel itx-lappal BOX-os megjártam már náluk, ezért mertem ezt írni.
Konkrét hibaleírást adtam, amit a lappal együtt elküldtek a gyártónak, aki azta írta vissza hogy valóban hibás de nem tud másikat küldeni, intézzem el az iponnal, mivel nem volt cseretermékük szereztek valahonnan egyet használtan(ebay/vatera), és visszaküldték. Csak az oem-volt, és még a hátlapot sem kaptam visszamikor ezért reklamáltam nem is válaszoltak, és az egész hercehurca 3 hónapomba került...
A cserelap 2 hét után belassult, nem kapcsolta fel nolrmál sebességre a cpu-t, kapott hőlégfúvót a csipszet azzal jó volt még 2 hónapig, aztán csak az egyik memóriát látta... úgy döntöttem bevetem "samut" ami az 5Kg-os önsúlyával+ kis lendülettel megoldotta a problémám. végleg.
-
spln
tag
válasz
#16939776 #19728 üzenetére
"A termék 2013.10.27. óta nem elérhető"
Ez alapján az ipon már kiárulta a készletet.Nekem volt már hasonló helyzet szintén ipon. Egy régebbi msi am2-es lappal, ami rég kifutott volt.
Cserélték egy újabb típusú msi-re, és kb 2-3 hét volt csak.
Szóval szerintem ettől annyira nem kell félni. -
törölt tag
válasz
rover45 #19717 üzenetére
A linkelt oldalon van egy ilyen vélemény:"NAS-t építettem belőle, később akár multimédiás PC-ként is használható lesz. Figyelmetlen voltam így volt egy kis problémám vele, ez viszont nem a termék hibája, mindenesetre érdemes odafigyelni: DVI-D csatlakozó van rajta, vagyis átalakítóval sem lehet D-SUB-ot varázsolni belőle - mindenképp HDMI vagy DVI csatlakozó szükséges a monitoron. Eddig korrektül működik."
Kifutott termék 2012Q3-tól intel szerint. Van rá "gari", de ha kiárulja az ipon jelenlegi készletet, akkor elég kínlódós lesz mire ki tudja neked cserélni, 2-3 hónap min!
Szóval "játszósnak" pont jó
-
HookR
addikt
Ha 25mm vastag ventivel 80-90mm körüli magasságban gondolkodsz, akkor a listáról a venti nélkül 55-65mm magas hűtőket érdemes nézegetni. A fizikai adottságait és a hazai beszerezhetőséget mérlegelve a Thermalright AXP-200 tűnik a legmegfelelőbb választásnak (60+25mm). Illetve jó lehet még a Noctua NH-L12 is, bár az 120x25mm-es ventivel már 91mm magas (a gyári 120x25mm-essel 93mm, mert azon még alul-felül gumi 'sarokelemek' is vannak). Mindkettő kb. 16e Ft.
Jó ár/érték arányú kompromisszum lehet pl.:
- Alpenföhn Panorama
- Scythe Shuriken
- Scythe Samurai ZZVagy maradnék még az alacsonyabb, 40-50mm közötti, de széles hűtők:
- Akasa Nero LX
- CoolerMaster GeminII M4
- Prolimatech Samuel 17
- Scythe Big Shuriken 2
- Thermalright AXP-100 -
sb
veterán
Bocs, ez másik gép.
E-D3. Vga nélkül, A75N-USB (FM1). Szerintem bármilyen top flow hűtő ráfér azért nem írtam részleteket. Ez az amiben 2-3x3.5" HDD lesz.
Ebbe kerestem a ferde/eltolt torony hűtőt is (B verzió), de azt elvetettem, mert nincs megfelelő. Kevés a hely is igazából, nagyon speciális lenne csak jó. Az volt a terv, hogy 3 HDD állítva lesz a házban és a cpu hűtő valamint a tetőn lévő felfelé szellőztet majd mindent.
A másik verzió (A) pedig a top-flow hűtős. HDD-k egymás felett, a ház oldallapján lévő szellőző magasságában. A cpu hűtő "húzza le" róluk a meleget az alaplap felé, a ház tetejében lévő pedig szellőztet felfelé/kifelé.
Ez lesz a megvalósítható terv. Csak egy ehhez illő hűtő kell még hozzá.Összedobtam két gyors képet a tervezett belsőről. Mindkettő keresztmetszeti kép hátulról. Alaplap+cpu foglalat körülbelüli elhelyezkedésével.
-
HookR
addikt
Na várjál, akkor először pontosítsuk! Milyen házba, milyen alaplapra lesz? (Nemrég ugye még a Cooltek Coolcube és az Asus H81I-Plus is említésre került, aminek középen van a CPU-foglalata)
NT01-szerű aszimmetrikus toronyhűtő kapcsán esetleg vedd fel a kapcsolatot szab.tam-mal, ő szokott mindenféle hőcsöves hűtővel bűvészkedni. Hátha tud készíteni az egyedi igényednek megfelelőt. Akár valamilyen gyári top-flow hűtő hőcsöveit meghajlítva, hogy a lamellázott rész fölfelé álljon...
-
zso79
őstag
Mit ajánlanátok az ASRock A330ION alternatívájaként a jelenlegi kínálatból? Egyszerű HTPC -be lesz és ugyanazokat kellene tudnia mint az A330ION (RAID is fontos!). Nálam az tökéletesen bevált, Win7+ XBMC-vel, dxva kiválóan működik, de össze kellene dobnom egy új gépet ismerősnek és vagy 3 éve nem foglalkoztam ilyen témával. Előre is köszi!
-
agent_k
őstag
Biztos, hogy jó, nyilván az, nekem is fáj rá a fogam (NAS építés miatt) de ugyanilyen fogyasztással erősebb procik is lesznek a Bay-Trail kínálatában. Inkább választanék egy 4 magos magasabb órajelű processzort egy magasabb felszereltségű alaplapban.
Még nem tudjuk mennyibe fog kerülni, mert nagyon lassan őrölnek itthon a malmok
30-ig beleférne szerintem a legnagyobb Bay-Trail... -
sb
veterán
Végignéztem a cpu cooler listát. Nagyon jó.
Viszont egyszerűen hihetetlen, hogy itthon alig kapni ezekből. Talán csak a merlinnél van 90%-ban belőlük rendelésre. Plussz az árak is szépek szinte minden hűtőnél.A torony hűtős ötletem szinte biztos, hogy kivitelezhetetlen egy viszonylag pci-ehez közel álló cpu foglalattal.
Így arra jutottam, hogy nekem is valami top-flow kellene. Szerencsére helyügyileg most jobb a helyzet az E-D3-ban, így 8-9cm magas is lehet a ventivel együtt. Lehetőleg 12-es ventivel, nagy felületű, hogy a HDD hűtést is megoldja.Ezzel a kitolt magasságkorláttal van valami egyéb alternatíva? (Jó lenne, ha 7.5-8cm-nél nem lenne alacsonyabb egy 25mm vastag ventivel) Esetleg olcsóbb is?
-
rover45
őstag
Nem szeretnék reklámot csinálni, csak érdeklődöm, róla vélemény?
Hobbizós otthoni gépnek használnám, egy ssd-vel meg 4-8gb rammal.
Kipróbálnék egy routert épiiteni belőle (persze egy második gigás kártyával), esetleg egy nast, ilyeneket -
törölt tag
Belereszeltem az FT-03 mini-be a Gtx780-at, a porszűrő előlappal érintkező részét körbevágtam, illetve átalakítottam a hátlapon lévő részt hogy 12cm-es ventilátort fogadjon.
Eddig leszűrt tapasztalat a házzal kapcsolatban:
Sz@pj@n kutyát, aki kitalálta hogy dobozt tervezzen 0.7-es acéllemezből
Amivel eddig összefutottam ebben az árkategóriában, az mind sokkal könnyebben megmunkálható volt!Lesznek képek ha összeáll.
-
-
Mercutio_
félisten
Ja, hogy ilyen gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen kategória?
Ha egy prociban nincs 3DNow! akkor az nem tudja a 3D anyagokat lejátszani/kitolni HDMI-n, vagy csak a HW-gyorsítás nincs benne? (A8-3820 vs. A8-6500 adatokat nézve tűnt fel)
-
Mercutio_
félisten
Szakik a thinITX lapokon kívül vannak még mai tokozással (AMD FM1/2/2+, Intel 1155/1150, esetleg valami integráltCPU-s cucc) szerelt lapok amik notirammal etethetőek?
-
Benőke
őstag
2.5" HDD azért halkabb. Vendégeskedik a gépemben időnként egy WD Black 750, Nem különösebben hangosabb az én 5400 -es vinyómnál. Igazából nem is veszem észre, hogy hangosabb lenne. A gép az asztalon tőlem alig több mint 1 karnyújtásnyira van. A háztól függ, hogy rázza -e vagy sem.
-
törölt tag
van, wd black. szuper cucc. eleinte tartottam tole, de lehet haztol is fugg h mennyire tud rezegni. a lian pc-q07-ben van, azon laknak a a linux image-ek, virtualis gepek, forrasok. szuper. de nem tudom neked mi szamit hangosnak. azt hiszem en is erzekeny vagyok a zajokra es ez teljesen jo, csak a seek hallatszik, ha nagyon figyelek. valszeg az antec tap nyomja el
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19702 üzenetére
A méretet valóban lehagytam.
Most 500-as 7200-es 3.5-ös HDD van a gépben. Ez már kicsit szűkös, volt elfekvőben egy 750-esem is, amit elővettem, de bad-es lett menet közben.Ezért gondolkodtam el, hogy esetleg veszek valamit használtan bele. Occsóért, kevés ráfizetéssel.
Plussz késztetések a váltásra:
- Kicsit több hely.
- Mindkettőtől erősen rezonál a ház, a 2.5-ös talán nem olyan vészes azt gondoltam.
- Több hely maradna a a vga-nak, most közel van hozzá a 3.5-ös. Bár írtam, hogy nem fűtik fel egymást, nincs gond. De pl. nagyon kipárnázni már nem tudom, hogy ne adja át a háznak a rezgést, mert arra már nincs csak pár mm.SSD-ben azért nem gondolkodom, mert nincs sokat használva a gép, felesleges lenne bele kb.
1TB-ot is néztem, 3.5-ben, mert vannak olcsón és elég gyorsak. 1 tányérral talán kevésbé is rezonálnak.
A másik amit néztem az pont egy WD Black 2.5 750GB 7200. Kb. ugyanabban az árban.Szóval a kérdés továbbra is az, hogy ugyanolyan hangos brummogás lesz-e egy 2.5-össel is vagy nem. Ha nincs előrelépés akkor nem sokat ér a váltás.
De lehet, hogy kipróbálom és majd kiderül.
-
Mercutio_
félisten
Ehh, melóhelyről netezés átka
Mekkora kéretben gondolkodsz?
1TB-sből ezt a Hitachi-t láttam ami még megfizethető talán, de vagy én vagyok béna, vagy még nagyon új, mert nem találtam tesztet, ja meg van még ez az 5K1000 aminek Tom'sHW-n van tesztje, itt pedig egy másik,esetleg SSHD nem játszik?(Közben látom már amit radinak írtál)
Kisebb méretben (500GB, 750GB) meg ahogy nézem a ]WD Black-eknél nincs lényegesen olcsóbb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged