- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19598 üzenetére
53W a G3420 és 55W a G2020 TDP-je.
De amúgy ez semmit nem jelent, mert csak fogyasztási osztályt jelöl. Ettől még jóval kevesebbet eszik - legalábbis a G2020. Semmiképp nem lehet 55W max TDP-je, ha csontra terhelve konnektorból 35W-ot mérek a komplett gépre.Szóval sajnos ettől még ehetne többet a Haswell-es változat.
De ebből a tesztből indultam ki, itt szinte semmi különbség nincs a modellek között.
http://pclab.pl/art54829-12.htmlUgyanilyen konfigban egy i3-2100 is megállt 55W-ban, ami SB létére (és a 65W TPD-sként) messze a legnagyobb fogyasztású cpu ebből a trióból. Az Ivy-k ugye takarékosabbak, egy Ivy i3-nál ez 45-50W közé esna szvsz. Szerintem reális, hogy az Ivy-s Pentium pedig 35-40W között marad.
A teszt is ugyanezt mutatja, mind egy rakáson vannak a Pentiumok-i3-ak fogyasztásban.Sajnos nem tudtam még ugyanazzal a konfiggal mérni pontosan, mert csak egy rövid időm volt próbálgatni, vga nélkül, vagy a G2020-as konfigot szétrobbantva még nem néztem meg. Egyébként is csak a normál táppal (ami meg a desktop gépből lett kiszedve most átmenetileg) tudnám rendesen kimérni, mert a panel vga-val együtt már nem bírná, csak 75W-os.
Azért megpróbálom majd megnézni az ATX táppal legalább vga nélkül. De Prime95 közben a vga idle-ben van és mégis jóval nagyobb a fogyasztáskülönbség a cpu idle-load között. Szóval ott lehet a gond. Cpu-val vagy a lappal ahogy eteti.
szerk: Már lassan túllövök a célon a kicsi, halk alkalmi játékos géppel, de megfordult a fejemben, hogy a G2020 alatt lévő B75 lap + egy Ivy i3 lehet, hogy takarékosabb lenne ennél... amellett, hogy gyorsabb. És persze árban is alig van különbség.
Az FM1, FM2-t szerintem nincs mire leváltani. Elvannak vele. FM1-et sem éri meg szvsz FM2-re, a Kaveri meg nincs olyan állapotban/árban, hogy rohanjanak cserélni.
-
Mercutio_
félisten
Most nézen a G3420 eleve 65W-os TDP-be sorolt, a G2020 55W-os volt, esetleg freki felső határát lehet korlátozni biosban? Mert akkor a 35W-os G3420T 2,7GHz-ét beállítva...
MÁS: Nézegetem az FM1/2-es lap és proci hirdetéseket, ennyire elégedettek a tulajok, hogy nem akarják eladni, vagy ennyivel kevesebbet adtak el belőlük?
-
sb
veterán
Félig összeállt az új rendszer:
Cooltek Coolcube
Asus H81I-Plus
G3420
2x2GB
Sapphire 7750 1GB GDDR5Egyelőre még csak ATX táppal tudtam kipróbálni. A fogyasztás sajnos nem olyan mint vártam.
A G2020-ra (paneltáppal, SSD-vel) alapon 35W körül mértem Prime95-ben.
Ez HDD-vel, a 7750-nel, ATX táppal 73W.
- A vga kb. +10W lehet idle, talán még annyi sem.
- HDD: +3-4W.
- ATX táp: +10-15W lehet kb.Szóval ez így is kb. +10-15W fogyasztás a procira. Persze sok az eltérő faktor, de az idle-load különbségek is ezt engedik sejtetni. G2020-nál ez +18-20W volt, itt +30-33W.
A tesztekkel ellentétben, ahol nem látszott szinte semmi különbség (2.9 vs 3.2GHz a két proci) ez elég jelentős különbség.
Ettől eltekintve a vga viszont hozza amit vártam. 100-105W körül mértem terhelve játékban. Paneltáppal ez becsúszik 80-85W-ra. A további lehetőségek viszont korlátozottak így, a prociból alulfeszeléssel 5W jöhet kb. Bár a nagyobb fogyasztás miatt talán több is. Sajnos a vga-t sehogy nem tudtam alulfeszelni, valószínűleg nem fog menni. Pedig abban is benne lenne -5-10W.
Gondoltam érdekes lehet, ha valaki hasonló konfigot tervez paneltáppal. Persze még így is belefér, de az látszik, hogy a 120W-os külső kocka csak úgy lenne elég (kényelmese), ha az alulfeszelések sikeresek lennének és nem enne a proci ennyivel többet az Ivy-s változatnál.
szerk: Ami még felmerült bennem: Lehet, hogy a lap eszik többet/eteti jobban a procit. H81 létére elég sok cpu, VRM feszállítási, stabilitási beállítás van a lapon.
-
Honkydoo
őstag
Igen, ezen is gondolkodtam. Csak akkor a nas-os programoknak nincs szép webes felülete.
Bár lehet nem is kell.&rew:
Na igen, én a hálózati sebesség csökkenéstől tartok a legjobban. Én is arra jutottam, hogy memóriából sok kell bele.Lehet a router os marad végül, mert azzal meg tudok oldani mindent.
Tudnátok ajánlani egy megbízható linux (lehetőleg debian) alapú router os-t, ami könnyen bővíthető? -
-
törölt tag
válasz
Honkydoo #19590 üzenetére
megoldhato, de nem egy atomeromu. es ddio sincs benne, tehat a halozatot sem a leghatekonyabban kezeli majd.
mivel nincs HT, ezert pl egy-egy fizikai magot tudsz hozzarendelni a ket virtualis gephez. nemtom hogyan tervezed (VirtualBox, Xen, KVM, stb), de legalabb memoria legyen benne sok -
Honkydoo
őstag
Üdv,
Lehet hogy most le leszek hurrogva, de hátha nem.
Az lenne a kérdésem, hogy egy celeron 1037U proci alkalmas virtualizációra?
Vennék egy gigabyte alaplapot, amin van két lan port. Na arra gondoltam, hogy csinálok belőle egy nas+router kombót. Ehhez pedig egy nas os-t és egy router os-t használnék.
Jó ez így nekem, vagy hagyjam a fenébe? -
agent_k
őstag
Láttátok, hogy az iponnál megjelent az első bay-trailes MSI alaplap?
Tök jó, remélem hamarosan bővül a sor erősebb procikkal és más gyártókkal is. Végre elkészülhet a microserverem -
törölt tag
hat unigin heaven 4.0 nem hasitott :/ 720p-ben 2xAA-val 24fps korul csattogott fullscreenen. AA levetelevel kicsivel jobb lett, de epp csak. nem tudom egyelore mennyire fogja vissza a 4xPCI-E, talan kapcsolhato textura tomoritessel erdemes lenne osszehasonlitani. egyebkent mindegy, nem jatszani kell
probaltam keresni mastol is mereseket, de leginkabb regi 2.5-os uniginnel talaltam, az meg igazibol nem osszevetheto. lehet kiprobalom akkor ahogy a legtobbet lattam, 1600x900, windowed mode, 2.5. -
törölt tag
-
törölt tag
azaz
bios write protect: disabled. (az overclock settings alatt)en nagyon szeretem, visszavedlett munkageppe. kicsit korulmenyes volt megint fglrx-et hegeszteni ra, de most mar hasit. nemtom miert szeretem jobban a masiknal. ami fajdalmas h masfel honap ssd-s gep hasznalat utan az ebben levo 320-as notebook vinyo mennyire lassu. szoval vettem nagyonakciosan egy 60GB-os vertex2-t.
nalam x2 250 volt benne, szerettem azt is. hiaba a sokkal kisebb magonkenti orajel, picivel furgebbnek erzodik neha. igy is legtobbszor 900MHz-en jar csak. hetvegen jatekteszt, megnezem mire hasznalhato, csupan kivancsisagbol. -
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #19568 üzenetére
Bios frissítés valóban érdekes móka, talán több órát is eljátszottam vele mire rájöttem hogy valamelyik kapcsolót át kell állítani a Bios-ban hogy ténylegesen felmenjen ne csak látszatra.
Jó kis cucc
Nálam még minden a régi felállásban: Athlon II X2 240 + 2GB ram + 250GB noti HDD egy CFI CBI-A6819TG házikóba, mod Slip Stream 120mm ventivel.
Mostanság azon agyalok hogy el kéne adjam a főbb hardvereket mert nem igen kapcsoltam be az elmúlt fél évben. -
Pista0001
addikt
válasz
anytime #19573 üzenetére
Itt találod az eredeti Pico PSU-kat. Ezek kipróbált, megbízható típusok. A link a csúcsmodellre mutat, a bal oldali menüben találod a többit is. A termék képe mellett jobbra van egy "Downloads" ablak, a manual-t célszerű letölteni, abban találsz táblázatot az ágankénti terhelhetőségről.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
A PICO-PSU -k vilagaban szeretnek egy kicsit barangolni, ehhez kernek segitseget Toletek.
Tudtok olyan oldalt, oldalakat, ahol a kivalasztashoz szukseges alapismeretek megtalalhatok? Jobb lenne, ha netan magyar nyelvu lenne az oldal, bar gondolom, nagy csodak nincsenek.
Azert kertem segitseget (bar google) a bartom, mert az angolom nincsa top-on es lehetoleg ne az olyan oldalskkal kezdjek el angolul kuzdeni, amelyek nem igazn lennenek a segitsegemre.
Elore is koszi,
A -
törölt tag
na, elerte a minix 780g-m a totalis kiepitest. 4G memoria (a max), amd 9100e (egyik legerosebb belerakhato) egy big shurikennel, es beletuztem a sapphire 7750lp-t (teljesen felesleges a 4x pice-hez), mindezt egy sg-05-ben, seasonic ss-350-nel es egy slot-in optikaval. egesz csendes, a tapot leszamitva.
jah, es RTX a tokom. oldalara allitom es RTX elrendezesu tole
bar sokat nem nyerek vele
mod: termeszetesen biost kellett frissiteni hozza, mert a radeon nem indult el benne, jo jatek volt freedos-os pendrive-ot csinalni es arrol feltapaszkodva dos-os bios upgrade, nem kicsit volt oldschool. ennel csak az lett volna jobb, ha az usb-s kisflopimrol csinalom.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Realan E-D3-ba milyen ATX tápot javasoltok?
Eddigi jelölt egy Seasonic SS-350ET, mivel OCZ modulárist nem lehet beszerezni, a többi moduláris ami halk és jó minőségű nem fér bele a 20k-s keretbe, ahogy a G series tápok se -
Kurosava
csendes tag
Mindenképp belülre terveztem
Köszönöm szépen a válaszokat!
Még annyi lenne, hogy a ház felső rácsos részére belülről egy szivacs szűrő van erősítve, az maradjon a venti és a ház között, vagy jobb ha eltávolítom? -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #19550 üzenetére
Igen. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy egyszerűen felcserélték egymással az alj- és tetőlemezt és ennek megfelelően állították a talpára.
Cserébe a hátlapon a 3.5"-es meghajtónak meghagyott túlnyúlás is felülre kerül és a VGA fölött tátong kihasználatlanul. Azaz alulra, a meghajtók számára kialakított rögzítési pontokra már csak 2.5"-es meghajtót tehetsz. Az is épp csak elfér, hisz ez amolyan utólagos bűvészkedés, a ház nem ennek megfelelően lett méretezve.Realan-éknál amúgy sem árt résen lenni, mert a leírásokkal néhol igen nagyvonalúan bánnak.
Például az E-M3 oldalán a hosszú függőleges kép azon részén, ahol a HDD-k beépítőkeretes elhelyezhetőségét mutogatják, ott a fényképen a microATX-es E-M5 látható. Az E-M3-nál valójában nem marad ekkora távolság a 3.5"-es és 2.5"-es meghajtók között, szorosan lennének egymás mellett (Mondjuk, ahol a narancssárga csíkon fehér betűvel az áll, hogy: "HDD protruding design", ott még valóban az E-M3 látható).
Ennek megfelelően az sem stimmel, ahol a zöld berajzolt kerettel szemléltetik mekkora alapterületet foglal el a 3.5"-es meghajtó, azt a látszatot keltve, mintha elférne kettő egymás mellett. Ezzel szemben a két zöld kerekített sarkú négyszögnek olyan ~2,5cm-es átfedésben kellene lennie. -
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy ilyen kicsi kis házikóm: KATT!
Jelenleg egy Asrock E350 es lapocska ketyeg benne az APU n a gyári hűtő.
Szerintetek a ház felső, rácsozott részéhez erősíthetek egy 10-12 cm es ventit, hogy csendesebb (a jobb hűtésről nem is beszélve) legyen?
Kiválthatom,kompromisszumok nélkül a gyári 4cm es ventilátort?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Nem kell tőle csodát várni, ahhoz egy Ac s1 rev.2 stílusban szét kellene teríteni a hőt a ház felső 1/3-ában hogy a vga által termelt hő/huzat szellőztesse a házat.
Így csak simán nem fűti fel az alatta lévő alkatrészeket, de önmaga nem "hűl" sokkal jobban.
Kelhet még ehhez kényszerített légáram "kellemes" nyári 35C°-ban.(#19553) rover45:
Inkább zsírozni szokták ezeket, miután persze alkohollal ki van takarítva a csapágy.
Ha már szétszeded legyen kéznél egy másik hűtő. -
Mattanyahu
tag
tyan s5533 lga1150 szerveralaplap
corsair obsidian 250d teszt @anandtech @bit-tech
--
képet linkesítettem, elég nagy volt.[ Módosította: proci985 ]
-
prmcsk
addikt
válasz
rover45 #19553 üzenetére
Mielőtt lecserélnéd a gyári ventit. takarítsd ki rendesen a hűtőt és környékét. A venti lapátjainak alját is le kéne, mert + zaj származik abból, hogy a levegő nem sima felületen "csúszik". Ha nem segít, akkor...
Esetleges szétszedés után, az olaj, de inkább zsír még sokáig segíthet...
Ha semmi nem jön be, akkor gondolkodnék egy másik hűtőn. -
rover45
őstag
Hali, egy kérdés. Jópár éve vettem egy ilyen házat, jelenleg a szüleim használják, egy i3-3220T van benne. A gyári hűtő van rajta, de újabban hangoskodik. Lehet ezzel csinálni valamit (gondolok itt pl olajozásra)?
Vagy, a leírásban 67mm a teljes ház magasság, mi az hűtő ami ebbe még beférhet, csendet tesz és nem 15ezer? -
Enton
addikt
válasz
Először ezt a BTX szabványban kezdték el használni, de az nem lett elég sikeres, de a mai napig vannak gyári gépek amik ilyen felépítéssel jönnek ki, hisz ott annyira nem alapkövetelmény az a nagyfokú bővíthetőség, mint egy costum gépnél.
Viszont sokan átvették ezt a 180 fokban forgatott alaplapelhelyezést, ami elvileg jobb hőleadást eedményez.
-
törölt tag
válasz
igen. jatszik ilyesmivel mas is, bar meg eleg egzotikus cuccok:
inter-tech H2 es H3, valamint bitfenix phenom m -
Mercutio_
félisten
Szakik, jól értem ezt a cikket, lényegében a doboz belsejét 180 fokkal elforgatták, és a tető valamint hátlapi elemeket is ennek megfelelően felcserélték?
-
storm4
aktív tag
válasz
szabi__memo #19548 üzenetére
A szállítás az igaz,hogy annyi, de a TNT eddig még nem kért egy fillért se pluszban (áfára, vámra)
-
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy nagyon csendes 6cm es rendszer ventit?
GIGABYTE MIB I3140 házba kellene, a gyári idegesítően visít...
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #19527 üzenetére
Nekem csak annyi, hogy valamiért nem megy a denonon az optikai csak a coax, de ez egyéni probléma, megyek is a hifis totyikba, hogy van - e korrekt olcsó szaki aki megnézné, valszeg optocsatolo gond
Még ami rémlik, hogy az optikai ki-/bemenet +1-1 jel átalakítás és optikán mintha a jelszint alacsonyabb lenne.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #19536 üzenetére
a bekapcsologombbal vigyazz. adva van egy popec kucko, pofas kinezettel, minden nagyon rendben van vele, aztan egyszercsak megprobalod a bekaccsolast. gagyin hangosan kattano, kicsit tul kemeny, kicsit lotyogo gomb. abszolut nem illik az osszkepbe. vegignyomtam az osszes kiallitott realan-t, amit talaltam, mind ilyen volt
szoval szivem szerint a mod elso lepese a mogotte levo mikrokapcsolo csereje. -
Enton
addikt
válasz
radi8tor #19536 üzenetére
Az oldalon van ilyen support féleség skípe meg miegymás ott biztos tudnak neked segíteni beszerzésben, asszem régebben egy darabot is szívesen küldtek volna csak a szállítás miat nem érné meg.
De az nagyobbacska házikó volt, ez meg azér annyira nem méretes, mondjuk súlya, az van ennek is ahogy írja. -
Enton
addikt
Corsair obsidian 250D review:
-
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19525 üzenetére
Igen, arra gondolok, hogy miért nem lehet "digi-audio" csatlakozót tenni eleve a hátlapra.
Ha a lapon van legalább "tűs csatlakozó" és adnának is hozzá kivezetést, de nem...Ha valaki nem használja, ne tegye, de legyen lehetősége annak, akinek kellene.
Kínát ismerve, százezres tételben rendelve biztos lenne vagy 3 forint darabja. Ez már a tudatos pitiánerség netovábbja. -
prmcsk
addikt
válasz
viperabácsi #19522 üzenetére
Azért, hogy ha többre vágysz, vegyél új lapot.
#19520) Mercutio_ Én meg azt nem értem, hogy mi a farokért hagyják le tendenciózusan az ilyen lapokról az integrált SFDIF/Koax hangkimenetet ? Még bővíteni sem lehet, mert nincs port, ahova dugnám.
Ja, hogy vegyek másik lapot ? De mITX lapon lassan csak a csúcs árúakon van.
-
Mercutio_
félisten
Realan LR-C1037TN thinITX alaplap, ráintegrált Intel Celeron 1037U 15W-os Ivy-alapú procival, és beépített táppal.
-
sg22
senior tag
válasz
viperabácsi #19510 üzenetére
nincs feltuntetve, de C2-es.
Deluxe-ot nemlehet kapni, szerintem atneveztek Pro-ra. Megneztem a weboldalukon googlebol, es ugyanaz a ket alaplap. Meg ugyanugy is neznek ki
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19515 üzenetére
Ellenben, ha rákeresel erre: 90MB0H30-M0EAY5
Láthatod, hogy C2-et dobál ki a Google.Ez pedig nem C2: 90MB0H30-M0EAY0
Szerintem nem gáz rákérdezni egy webshopban vásárlás előtt, hogy milyen gyártói cikkszámú terméket takar az a cucc.
-
viperabácsi
addikt
válasz
radi8tor #19514 üzenetére
Ez elég normális és forumtársunké
Egyébként még a saját honlapjukon sincs jelölve (ASUS)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19510 üzenetére
Normális webshopban ez fel van tüntetve. Ellenkező esetben simán rákérdezhetsz náluk emailben.
Deluxe-ot láttam korábban, most valamiért nincs a kínálatban.
-
viperabácsi
addikt
válasz
radi8tor #19503 üzenetére
Azt elolvastam csak , ha webshopban veszem ott nincs feltüntetve .Akkor fogom csak látni a dobozt , ha a kezemben lesz.
(#19509) sg22 A dobozon fel van tüntetve , a c2?
Amúgy nagyon ütős.
Még egy kérdés nálunk nem kapható Asus Z87I-Deluxe csak az Asus Z87I-pro?
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem is inkább az alaplapot tehermentesítik ezekkel a 8 pólusú csatlakozókkal.
Emlékszem anno ASUS Rampage 3 Extreme lapomon két darab 8 pólusú tápcsatlakozón kapta a naftát a CPU. És ott akár mehetett 250W-ig is az áramfelvétel (folyékony nitrós tuningnál nem kizárt ekkora terhelés az alaplapon). -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #19492 üzenetére
Próbáltam róla több infót fellelni, de hasztalan. Nem világos számomra, hogy ez valami egyedi megoldás, vagy kereskedelmi termék. Nem sok mini-ITX lapon van egymás mellett egy sorban a 24 és 8pin-es betáp csatlakozó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19502 üzenetére
Leírtam elég egyértelműen, hogyan tudod beazonosítani a C2 vagy nem C2-es lapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest