- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Összeállt a konfig a végleges helyén, paneltáppal. Egy kicsit korrigálnom kell magam újra. Rosszul emlékeztem, mert nem ugyanazzal az ATX táppal teszteltem most, mint régebben. Ennek jobb a hatásfoka, így a paneltápra átállás nem hozta meg a várt fogyasztásjavulást, amiről írtam.
Másik változás, hogy mégis kibővült a konfig egy 60GB-os SSD-vel.
Tehát: H81I-Plus, G3420, 7750 1GB GDDR5, 1SDD, 1HDD (3.5" 7200, 500GB), LR1106Idle: 32W (Zero Core: 25W)
Prime95: 56W
Load: 84-85W, de nyilván ez játékfüggő, néha a 90W-ot is megkarcolja. Szóval itt szinte nincs előrelépés sem. Túl jó hatásfokú volt a teszt ATX táp.Így ebben a formában, tartalékkal együtt talán a 120W-os táp is egyértelműen kevés lenne neki kényelmesen. Legalábbis órákra 85-90W-os terhelést nem engednék rá egy 120W-os tápra szívesen.
Tisztán a cpu terhelést nézve pedig egyértelmű, hogy benéztem a dolgot. Idle ugyanazt hozza, mint a G2020, terhelve viszont sokkal többet eszik. Így is van köztük 10-11W alulfeszelve, de alapfeszen inkább 15-16W.
Az egyetlen Haswell Pentium tesztben Civ5 volt, de ezek szerint az nem hajtotta ki rendesen. Ivy-s tesztekben azért látni, hogy mégis van különbség a modellek között, van ahol a G2020 és 2120 között is +8-10W-ot mérnek. i3-akra +10-12W. Arányaiban elég irreálisnak tűnik, de úgy látszik ez van. A 3GHz feletti Pentiumok inkább az i3-ak mellett vannak, míg a kisebbek jóval lentebb. A többi különbözet nem tudom honnan jön, vagy a lapból vagy a Haswell általánosan kicsit magasabb csúcsfogyasztásából.
Ilyen alapon egy Ivy-s i3 a B75-ös lapban lehet, hogy kevesebbet fogyasztana és persze gyorsabb is lenne. (Csak drágább is nyilván
).
A konklúzió az, hogy még a szegmensen belül is nagyon jó teljesítmény/fogyasztás mutatójú a G2020.
Ill. a táp kérdése. Még agyalok rajta, mert igazából az ITX mellett a méret és a hangtalanság szól, de látva az ennyire jó hatásfokú ATX tápot így már felmerült bennem, hogy sokkal egyszerűbb és jobb lett volna mondjuk mATX-ben összedobni a rendszert. Fogyasztásban sem sikerült egyértelműen jobbat kihozni belőle mITX-ben, a táp/tápzaj sem lenne rosszabb. Árban, kényelmes szerelésben meg nyilván jobb lenne az mATX.Egyébként ezen felül egész jól sikerült a konfig, minden összeállt kb. úgy ahogy terveztem. 1-2 képet rakok majd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asustor NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest