Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz sb #19680 üzenetére

Összeállt a konfig a végleges helyén, paneltáppal. Egy kicsit korrigálnom kell magam újra. Rosszul emlékeztem, mert nem ugyanazzal az ATX táppal teszteltem most, mint régebben. Ennek jobb a hatásfoka, így a paneltápra átállás nem hozta meg a várt fogyasztásjavulást, amiről írtam. :(

Másik változás, hogy mégis kibővült a konfig egy 60GB-os SSD-vel.
    Tehát: H81I-Plus, G3420, 7750 1GB GDDR5, 1SDD, 1HDD (3.5" 7200, 500GB), LR1106

Idle: 32W (Zero Core: 25W)
    Prime95: 56W
    Load: 84-85W, de nyilván ez játékfüggő, néha a 90W-ot is megkarcolja. Szóval itt szinte nincs előrelépés sem. Túl jó hatásfokú volt a teszt ATX táp. :)

Így ebben a formában, tartalékkal együtt talán a 120W-os táp is egyértelműen kevés lenne neki kényelmesen. Legalábbis órákra 85-90W-os terhelést nem engednék rá egy 120W-os tápra szívesen.

Tisztán a cpu terhelést nézve pedig egyértelmű, hogy benéztem a dolgot. Idle ugyanazt hozza, mint a G2020, terhelve viszont sokkal többet eszik. Így is van köztük 10-11W alulfeszelve, de alapfeszen inkább 15-16W.

Az egyetlen Haswell Pentium tesztben Civ5 volt, de ezek szerint az nem hajtotta ki rendesen. Ivy-s tesztekben azért látni, hogy mégis van különbség a modellek között, van ahol a G2020 és 2120 között is +8-10W-ot mérnek. i3-akra +10-12W. Arányaiban elég irreálisnak tűnik, de úgy látszik ez van. A 3GHz feletti Pentiumok inkább az i3-ak mellett vannak, míg a kisebbek jóval lentebb. A többi különbözet nem tudom honnan jön, vagy a lapból vagy a Haswell általánosan kicsit magasabb csúcsfogyasztásából.

Ilyen alapon egy Ivy-s i3 a B75-ös lapban lehet, hogy kevesebbet fogyasztana és persze gyorsabb is lenne. (Csak drágább is nyilván :D).

A konklúzió az, hogy még a szegmensen belül is nagyon jó teljesítmény/fogyasztás mutatójú a G2020.
    Ill. a táp kérdése. Még agyalok rajta, mert igazából az ITX mellett a méret és a hangtalanság szól, de látva az ennyire jó hatásfokú ATX tápot így már felmerült bennem, hogy sokkal egyszerűbb és jobb lett volna mondjuk mATX-ben összedobni a rendszert. Fogyasztásban sem sikerült egyértelműen jobbat kihozni belőle mITX-ben, a táp/tápzaj sem lenne rosszabb. Árban, kényelmes szerelésben meg nyilván jobb lenne az mATX.

Egyébként ezen felül egész jól sikerült a konfig, minden összeállt kb. úgy ahogy terveztem. 1-2 képet rakok majd fel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés