- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
kicsit off, de egesz szorakoztato: Logic supply ml300
-
Goose-T
veterán
Nekem is van már egy Big Shuriken 2 revb-m, azért gondoltam rá megint, mert nagyon bevált az A10-5700-on egy FI-01B házban. Hamarosan építeni fogok egy combosabb gépet A10-7850K alapon, ahhoz keresek hűtőt. A CM GeminII M4 nálam is harmatosan teljesített, gyorsan túl is adtam rajta.
-
sb
veterán
válasz
Goose-T #20587 üzenetére
Pont beletalász a kérdésekkel. A Ninja Mini-t épp azért adom el, mert helyhiány miatt Big Shuriken 2 revb-re váltottam.
HookR talán jobban tudja majd mennyire van ennél izmosabb, de mielőtt megvettem úgy tűnt, hogy nem nagyon van jobb hűtő. A régi rev is gyengébb nála, Geminii-t néztem még, az is harmatos hozzá képest. A többi hűtő fizikailag is kisebb jórészt ennél. Ha 12x12-es is, általában laposabbak.
szerk: Nekem mondjuk nem a teljesítmény miatt kellett, hanem a méretei és a 12-es rendes venti miatt.
Egy alulfeszelt, visszavett 65W-os A6-on van. Egy Swif2-őt tettem rá és letekertem 600rpm körülre. Így gyakorlatilag meg sem mozdul a hőfok, 40-45 fok körül van a max és 35 körül az idle. -
tlac
nagyúr
válasz
Illusion1010 #20588 üzenetére
igen, Silverstone RVZ01 (vagy ML07 a szolidabb változata majd valamikor)
-
Illusion1010
senior tag
Ilyen jellegű/kiépítésű házzal találkozott már valaki?
Tehát az a lényeg, hogy a VGA fektetve legyen a lap mellett. -
Goose-T
veterán
Hát akkor nem lesz olyan. Én is keresgéltem, de csak egy-két 3U szerverhűtőt találtam elvétve, de azok hangosak, és messziről rendelhetőek.
Akkor új kérdés: melyik a legbrutálisabb top-flow hűtő, ami mondjuk max. 80mm magas? Az első jelöltem a Scythe Big Shuriken 2, 120x120x25-ösre cserélt ventilátorral. A ház valószínűleg BT-02B lesz, PCIe hely nem kell.
-
Goose-T
veterán
Tudtok olyan toronyhűtőt FM2+-ra ajánlani, ami legfeljebb 110mm magas? Lehessen kapni itthon kereskedelmi forgalomban!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fero02 #20582 üzenetére
Már bocsi, de te rugózol rajta én már 1 éve eladtam a tápot és megfogadtam, hogy bármennyire is energiatakarékos/hatékony a platinum táp, de soha többet! Viszont reagálok, mert elbeszélünk egymás mellett. A prémium alkatrészekkel rendelkező termék vásárlójának vannak elvárásai, ez szerintem nem újdonság.
Ha valaki Mercedest vesz, akkor elvárja, hogy ne legyen akkora szélzaj benne, mint egy Suzukiban. Érted a párhuzamot ugye? A gyártók szeretik ráfogni, hogy a tápnak nincs semmi baja, mert másik alaplappal rendesen muzsikál, de akkor kérdem én miért nem zenél egy olcsóbb táp ugyanazzal az alaplappal.
Amúgy az én tápomra 10 év garanciát adtak az átlag tápokra 3 évet, az olcsóbbakra 1-2 évet szoktak. -
fero02
nagyúr
válasz
radi8tor #20576 üzenetére
Nézd, ezen hiába is rugózol. Ha nekem és a tudástárnak sem hiszel, akkor menj át a mélyvizes tápos topikba és kérdezd meg didyman-t, 04ahgy-t, vagy Algol-t és felvilágosítanak.
Attól, hogy Te gold, vagy platinum minősítésű tápot vettél az kb arra lehet biztosíték, hogy a felhasznált alkatrészek minősége jó (gyakorlatilag csak picit jobb, mint a noname "sz@roké", de ezt bőven meg is fizeted és ezeknél is ugyanúgy megvan a tervezett élettartam, mint a fele annyiba kerülő társaiknál), de attól az elektronika az elektronika marad és a fizika törvényei érvényesek rá!
The end.
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült összerakni a számomra a legtutibb gépet. Sok olvasgatás után jutottam ide.
Csak Office, meg filmek, meg letöltés, kis fogyasztás mellett.
alaplap
proci
SSD
ram*2
HDD régi 1TB Samu.
MX-31 ház (költségcsökkentés)
Samu SyncMaster 940n (régi)
Lide210 scanner.
Genius 5.1 szól mindeközben.A fogyasztást most mérem: 46W üzemben, megy a YouTube zenével, közben szinkronizál a gép a NAS-sal.
Csak ajánlani tudom.
Üdv!
Hh -
HookR
addikt
NCASE M1 unboxing video - youtube
-
rover45
őstag
válasz
Geza60 #20573 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez esélytelen
Én egy 3-4 hónapja kerestem itthon ilyet használtan, eredménytelenül. Ráadásul van belőle PGA988(a) és PGA988(b) is. Ebayen persze hegyekben, de árban nem hozták az általam elvárt szintet
-
Van esetleg valakinek olyan mini-itx alaplapja, ami PGA988-as laptop processzort fogad?
Ha igen, akkor kérem írjon már rám, mert nagyon érdekel a dolog -
-
kovsol
titán
Nekem mondjuk itt hever a fiókban egy 4GB-os DDR3-1600 modul amit bele tudok rakni az AM1 -be, míg az intel megoldásához vennem kell laptop ramot. Nekem a laptop ramos megoldás nem szimpi, mert később ha felszámolom a gépet a normál ramokat még át tudom pakolni tuti máshova.
Az a másik érdekes kérdés, hogy a FM1 -es proci mennyire lesz melegedős majd. Mehet-e majd passzívban.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #20564 üzenetére
A másik topciban épp erről vitatkozunk, hogy mi mennyire éri meg.
J1900 24k-ból megvan, cpu erő ugyanaz, gpu-ban kb. fele, kétharmada.A körítés dönt szvsz.
- 24p-t még mindig nem tudjuk jó-e Bay Trailen.
- Fogyasztásban egyértelműen a Bay Trail jobb.
- Értelmes lapot viszont még nem láttam rájuk. 1db usb3, 2db sata mindegyiken.
- J1800 2 maggal szerintem felejtős, bár elég a célra, én ennyit már nem spórolnék, J1900-ból meg csak 1db lapot láttam eddig.
- Ha az Asrock AM1 lapot nézem, akkor plusszban ott a beépített DC-DC táp nagy előnye. Helyben, de árban is sokat dob rajta.
- AM1 BGA helyett: Beema talán belemegy majd, nem kell kukázni. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Mercutio_ #20564 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a kabini cpu+lap kombónál a Brazos e350 integrált cpu-s alaplapok magasabb áron nyitottak (az e450-ről nem is beszélve), akkor szerintem nem annyira vészes ez a nyitó ár (figyelembe véve a teljesítményt, későbbi fejleszthetőséget stb.).
Rögtön megírás után láttam, hogy félreérthetően fogalmaztam, ezért szerkesztettem. Arra gondoltam, h Kabini esetében a lap+cpu kombó is kevesebbe kerül, mint a brazos nyitó ára (még az asrock 350 lapja is 30 felett nyitott)
-
fero02
nagyúr
válasz
radi8tor #20561 üzenetére
De, normális jelenség.
Az új tulajnál a másik fajta alaplap miatt (pontosabban az azon található VRM-ek miatt) nem ciripelt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Osibaa #20352 üzenetére
Úgy nézem március 28-ra várható ez a lap: ASROCK AM1H-ITX
Szóval áprilisban már itthon is biztos lehet kapni. 15000 Ft nem rossz ár érte. -
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20548 üzenetére
Pont az ATX táp lehetőségének kizárása tetszett meg, amivel elkerülhetek némi "digitális zajt", szóval a hangminőségre gyakorolt jótékony hatásban bízom. De ez nem a topik témája, meg el is küldtök vele melegebb éghajlatra, hogy miket beszélek én itten.
Majd a HTPC topikban visszatérünk rá..., ha nem válik be, csak utána gondolkodom el picoPSU-n.
-
Honkydoo
őstag
Őszintén szólva nem tudom.
Nekem ezt ajánlották, mert régen nekem is ilyen laptop töltőhöz hasonló tápegységem volt, de 2-3 év után elment tönkre.. Ismerek pár szakit, ők azt mondták, hogy ezek ritkábban mennek gajra. Az igazat megvallva egyelőre nem volt gond vele, remélem nem is lesz..
Egy psu-t hajtok meg vele, eddig nem panaszkodott. -
rbalint88
addikt
válasz
shteer #20543 üzenetére
giga h77n-wifi, i3-3225, 2x4gb 1600mhz, 120gb ssd, 3tb wd red. le vannak szabályozva a ventik, nem hallani a gépet szinte egyáltalán.
ventik: a procihűtőn egy arctic 7 92mm, a házhűtő swif2 12cm 800rpm. 800-ra és 500-ra vannak leszabályozva.
0-24-ben is ha megy, nem emelkedik a hangja torrent és xbmc futtatás alatt. nfs: speed alatt két órányi intenzív játék után emelte meg a hangját a procihűtő, de a táp még akkor sem. kb 24-25 fok lehetett a gép körül. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #20536 üzenetére
19V-ból elég nagy a választék, nem úgy, mint 12V-osból.
Pl. itt egy 120W-os olcsóbban, 2 év garral. -
Honkydoo
őstag
válasz
#75912448 #20528 üzenetére
Vannak ipari tápegységek is. Én egy 12V-os tápegységet használok.. Már kb 4 hónapja megy 0-24-ben és semmi baja. Egy bajuk van ezeknek a túláramot nem szeretik. Tehát érdemes picit felül becsülni a táp teljesítményét. (Mondjuk az én configom átlagosan 40W-ot eszik, tehát egy 100W-os táp bőven elég)
Szerintem létezik ezekből 19V-os verzió is, ha olyanra lenne szükséged. -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #20531 üzenetére
Szerintem nincs halk SFX tápegység, de ez csak az én szubjektív véleményem.
A 80x15mm-es venti miatt nehéz megoldani a halk működést, ráadásul a legtöbben egyforma márkájú a venti is, ha jól emlékszem (Protechnic MGA8012ZR-O15). Egyedül a moduláris Silverstone-ban van egy másik fajta Young Lin Tech venti, de nem hinném, hogy sokkal jobb lenne. -
shteer
titán
használ valamelyikőtök halk SFX tápegységet? érkezőben egy ft03 mini
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20527 üzenetére
Még nem találtam, lehet hogy szakival csináltatok kifejezetten HTPC célra, de ez az egy dolog még bizonytalan.
Épp olvasgattam a manualt, ott alábbiak vannak említve:
DELTA DELTA-ADP-90CD DBB/19V 90W
DELTA DELTA-ADP-90CD DBD/19V 90W
DELTA DELTA-ADP-65JH DBH/19V 65W
LITEON LITEON-PA-1900-36PK/19V 90W
LITEON LITEON-PA-1900-32P1/19V 90W(#20526) rbalint88
Már fizikailag megvan a HDD, csak költözik
-
törölt tag
Lenne egy elvi kérdésem. Hamarosan megjelenik az Asrock AM1H-ITX lap, aminek a tápellátását egy külső adapterről tervezem. Egy Athlon 5350 kerül bele, plusz egy SSD és egy HDD. A külső táp lehetősége miatt a lapon található SATA Power Connector. Jól gondolom, hogy ezt egy Y SATA táp elosztó kábellel bővítve el kell bírjon az említett 2 HDD-vel? Egy 19V/60 vagy 90W adaptert tervezek.
-
mrbig25
őstag
Akkor Cubitek Mini Cube ódalra' borítva
?
Viccet félretéve más nem jut eszembe. Vízszintes lap és nagy hűtő befér még a Node 304-be is, bár ennek egy kicsit másabb az elrendezése.
A többi Bitfenix Phenom-hoz hasonló felépítésű ház meg vagy ugyanakkora, mint az vagy még nagyobb.
(Corsair 250D, Cooltek W1) -
maláj
addikt
tud -e valaki mondani olyan házat ami a Cooltek Coolcube Mini-re hasonlít teljesen (pláne méretben) de a mini ITX lap nem függőlegesen van benne hanem olyan elrendezésben mint a Bitfenix Phenom mini ITX-ben tehát alul a táp és felette a deszka ???
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szabó0922 #20511 üzenetére
Alaplapnak mondjuk ezt: ASUS Z87I-PRO (lehetőleg C2 steppingest - gyártói cikkszám: 90MB0H30-M0EAY5)
Processzornak pedig Intel i7-4770K -
imibogyo
veterán
Én köszönöm szépen. Engem mindig érdekel az ilyen. Ráadásul nagyon hasonló is a gépünk. Jó kiindulási alap. Bár nekem VGA most nincs. De az Idle és nem VGA izzasztó értékek jó viszonyítási alapok.
Ha valakinek lenne kedve és Bp.-i lemérhetnénk az enyémet is.
Sajnos nekem nincs ilyen fogy. mérő cuccom és egy mérésért nem is szívesen vennék, mert utána csak porosodna a polcon. Cserébe van lézeres hőmérőm, szóval én is el tudok ugrani és akkor a gyári szenzorokon felül is tudunk hőfokokat mérni. Ami nagyon hasznos az olyan részeknél melyeknek nincs saját szenzoruk.
-
Seep
senior tag
Ha valakit erdekelne lemertem a gepem fogyasztasat. Kepeket is keszitettem. A gep: Intel i7 3770k + Corsair H60v2 + GT AP13, Asrock z77 itx, 2x4 Gb Kingston hyperX blue, MSI Nvidia GTX 770, SSD Intel 320 120GB + 750 GB Seagate momentus + 1.5 TB Hitachi , Silverstone Sugo SG 05 + 450W Silverstone bronze psu. A gep nincs huzva.
Idle desktop: 48 W
Browsing (12 tab) : 51W
Film ( XBMC + DXWA on ): 52W
Game ( Battlefield 3, CS GO - max settings ): 240W
Prime 95 + Kombustor : 317W -
Szabó0922
tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani erös mini itx alaplapot+cpu? -
-
Goose-T
veterán
-
Mercutio_
félisten
Szakik, valakinek el van mentve egy link, hogy pontosan milyen távol vannak egymástól vízszintesen és függőlegesen a mITX lapokon a csavarhelyek?
Próbáltam keresni, de asszem már kicsit kivagyok (én hülye nekiálltam fájós fejjel how-to nélkül összelegózni az E-D3-at), már nagyjából kész, de nem szeretném újra szétszedni, csak mert fordítva raktam be egy tartólábat.Esetleg E-D3 tulajok (sb, storm4) megírhatnák, hogy a szimmetrikus felépítésű alaplaptartó a szélén lévő bevágással melyik irányba kell berakni, valamint a másik 2 távtartószerűségnek ami teljesen azonos mi a funkciója és hová megy? Ja és találtam 2 db régi alaplapi távtartó műanyag pöcök szerű dolgot annak hol a helye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- SzoftverPremium.hu
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged