- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Srácok, úgy néz ki, hogy kiszállok az ITX buliból. Még a télen vettem egy Intel NUC-ot, teljesen jó a cucc. Lett közben egy 7-es tablet is, így az ITX gép már csak a torrent miatt érdekes. Utóbbi funkciót egy két fiókos NAS fogja kiváltani, így elég kompakt lesz végül a rendszer, jobb lesz a fogyasztás, és összességében is jobban meg fog felelni az igényeimnek
A topikot természetesen követem továbbra is, hátha egyszer visszatérek.
-
-
batagy
őstag
Ja bocs, nem vettem észre hogy Möre monitor mögé tehető házat keres.
Egyébként igazad van, alacsonyabb hűtőknek be kell férniük mégis az M350-be. Enyémen valóban relatíve magasra ért a borda. Afölé már csak slim ventit tudtam tenni. Sőt, ha azon az oldalon nincs benne a HDD tartó merevítő, akkor még nyerni lehet további pár millimétert.
#21093) Möre83
A HDD tartót (és egyben merevítőt) mindkét oldalra lehet tenni, mármint ha előlről nézzük, akkor a két oldalt hosszában. Látszódik a fotómon. Elég az egyiket is beszerelni. De ugye a szélességét is nézzed.PicoPSU-val kapcsolatban. De jó a 19V-os táp, és a Wide inputos Pico is, de én korábban sok helyen olvastam azt, hogy a Wide inputosok ciceregnek. Nem tudom mások ezt megerősítik-e. A sima 12V-os bemenetű PicoPSU csendes. A Wide inputosnak viszont az az előnye, hogy így a 12V-os ág is szabályozott, míg sima PicoPSU esetén a 12V-ot csak kvázi átengedi magán a Pico.
A PicoPSU-120-WI-25 csak 6A-t tud a 12V-os ágon folyamatos terhelésen. necces, de talán elég. Hátránya még, hogy nincs rajta P4-es 12V csati, helyette Floppy táp van.
Arctic Freezer 11LP: nem ismerem, de 53mm magas, talán pont befér még.
Amúgy nagyon ajánlom az M350 házat, szuperjó masszív ház! Amilyen kicsi, de van súlya, van benne anyag!
SZERK: látom közben zodo is válaszolt, csak én lassan fogalmaztam. -
zodo
nagyúr
válasz
Möre83 #21093 üzenetére
Az M350-ben a hdd sínt mindkét oldalra lehet tenni?
Linken ott volt szerintem minden infó de itt van újra egy kép, kimondottan a lehetőségekről.
Most egy Arctic Freezer 11LP-m van, az beférhet még egy M350-be?
Szerk:
Elvileg beférne mert 53mm míg a ház 62mm de az ajánlott min. házmagasság 70mm
-
Möre83
csendes tag
Köszönöm a hsz-kat!
Az M350-ben a hdd sínt mindkét oldalra lehet tenni?
A képen úgy láttam, hogy a hűtő szemből a jobb oldalon van. A GA-B75N-en a bal oldalon van, tehát jobb lenne a jobb oldalra rakni az SSD-t, hogy szabadon áramoljon a levegő.Most egy Arctic Freezer 11LP-m van, az beférhet még egy M350-be?
19V-os adapter és 120-WI-25 picopsu párosítást nem ajánljátok? -
zodo
nagyúr
Bocs, lejárt a szerk mire megtaláltam.
72 mm magas házikó ha kell némi plusz magasság.
-
zodo
nagyúr
válasz
batagy #21090 üzenetére
VESA rögíztésű házból nem sok van ill. egyik sem sokkal magasabb mint az M350 a maga 62mm-el.
Gyári Intel hűtő nem túl magas (szerintem alacsonyabb mint a te lapodon lévő borda) és akár egy normál 25mm venti is elférhet benne de valamelyik slim típussal biztosan vagy egy Super Lowprofile hűtő választással. -
batagy
őstag
válasz
Möre83 #21087 üzenetére
Igen, el fogja bírni, de Pico-ból inkább a PicoPSU-160XT-t vedd.
Külső tápból a 90W-os elég lesz.#21088) zodo
Nekem volt M350-es házam, benne egy Atom lappal, jó ház, de G850-ra valami minimál hűtés is kell. Nem tudom hogyan férne el benne egy hűtő ventivel, szerintem nehezen.
Itt vannak fotóim, amiket az Atom lap beépítésekor készítettem. -
Möre83
csendes tag
G850 + B75 + SSD konfighoz szerintetek elég egy 90W-os táp és egy picoPSU?
19V-os vagy 12V-os verziót érdemes? Csak netezésre, youtube-ra, word-re használom.Maximum egy ventit tűrök el. Ez inkább cpu hűtő legyen, vagy jó lehet egy hűtőborda és egy házhűtő kombinációja?
Melyik monitor mögé tehető házat és beférő hűtőt ajánljátok?
-
TomiLi
addikt
válasz
totya694 #21083 üzenetére
Elég sok (Lian Li) ház van ami a szerek hatása alatt lévő tervezők keze közül szabadult....
Ha a Lian Li-nél maradunk, akkor elég beteg a vonat, a "pók" megoldásaik. Ha meg elrugaszkodunk az ITX vonaltól, akkor meg találunk még bugyutább házakat is...
Még mindig jobb az ilyen gyártó, aki mer kísérletezni (tud), mint az olyanok, akik megcsinálják a csilliómodik egy kaptafára készült kommersz műanyag kupacaikat....
-
válasz
TomiLi #21072 üzenetére
Eléggé a szerek hatása alatt lehetett az ember aki ezt tervezte
Ez inkább szenvedési és nem tervezési bravúrnak számít főleg a Lian Li részéről.Ez inkább egy ATM-re emlékeztet.Volt néhány Lian Li házam (és házakkal dolgom) de ez nekem egy fekete báránynak tűnik a sok ezer fehér közt. -
imibogyo
veterán
válasz
shteer #21080 üzenetére
Köszi! De befér az, csak szerintem korlátozva lenne a levegőhöz jutása. Ilyen esetben a ház elejébe függőlegesen is fel lehet fogatni a vinyót, mert ugye nem pont elölről jut be a friss levegő, így egy vinyó nem gátló tényező. De ez a veszély mostanában nem fenyeget, mert nem tudom eladni a Sony akciókamerámat és a fejhallgató-erősítőmet sem, amikből dVGA-t terveztem venni.
Gondolkodom még, hogy a házat átalakítom 2x120-as előlapúra úgy ahogy mrbig csinálta, de nem szeretném ezt a letisztult előlapot megbontani. Egyébként nagyon nagy volt a filózás az U2 (U1) a Q33 és a Cubitek Minicube között.
Nekem most van egy FSP SFX és egy 85+-os Seasonic TFX tápom is, szerintem nagyon csendesek (mondom ezt annak ellenére, hogy szerintem a ventijeik csere érettek, vagy zsirzandóak). 7k-ért vettem a kettőt. Nem hiszem, hogy egy 18-25k-s BeQuiet mondjuk annyival csendesebb lenne ezeknél. Ha valamikor kis méretű tápra lesz szükségem szerintem akkor is ezek közül használom valamelyiket.
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #21073 üzenetére
Nagyon sokat gondolkodtam én is a kettő között (U2 vs. Q33), végül a Cooltek mellett döntöttem. Utólag sajnálom is egy kicsit. De azért ezzel sem jártam rosszul.
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #21073 üzenetére
nekem azért tetszik, mert végre újítottak a belső elrendezésen. Előszőr a Q33-ban volt hasonló kialakítás, de abba csak rövid vga fért.
A korábbi megoldásokban az nem tetszett, hogy mindig az alaplap előtt volt a táp, és soha nem mutatott semmit a ház a belsőről. Most végre van már ilyen is....Szerk: A q33 olyan átmenet a régi és az új dizájnok között (szerintem) Kár, hogy csak rövid vga fér be...
-
TomiLi
addikt
ide is belinkelem:
Régi álmom valósítaná meg a Lian Li? Az a kérdés, hogy a kijelző átlátszó-e kikapcsolt állapotban... Nekem úgy lenne az igazi...Más: A Lian Li PC-Q36 vajon mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban?
-
zodo
nagyúr
válasz
flashpointer #21063 üzenetére
Várom.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #21066 üzenetére
Az enyém kb 3-4 hónappal a gari lejárta után adta meg magát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #21064 üzenetére
Nagyon egyénfüggő kinek mi hangos/halk. Én eladtam a Seasonic SS 350ET tápot mert hiába volt szinte hangtalan egy nagyon minimális búgú hang tartományban hallottam, aki megvette az pedig lehajolt hozzá a földre, mert azt hitte nem indult el.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #21064 üzenetére
Az enyém morgott, aztán el is pusztult azóta. Kicsit csalódtam benne.
-
viperabácsi
addikt
nekem a be quiet! sfx power 350 hangja nem feltűnő AZ ITT LÁTHATÓ RENDSZERBEN.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #21058 üzenetére
80x80-as. Vastagságot nem tudom, SFX-ben 15mm-es szokott lenni, TFX-ben nem tudom...
De nekem ez a tapasztalatom. Volt Modecom 300W SFX tápom, FSP SFX.A Modecom-ba vettem külön 80x80x15-ös ventit, hogy majd kicserélem és halkabb lesz, de az sem jött be. Valamiért 10 perc üzem után felgyorsult a venti.
Persze házfüggő is, mert az SFX sokszor a cpu felett van és bemelegíti, de kipróbáltam házon kívül is és úgy is begyorsult.
A Seasonic TFX-nél ilyet nem tapasztaltam.
-
-
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #21055 üzenetére
Már többen is mondták, én is sokszor. Halk SFX táppal még nem találkoztunk.
Nem csak terhelésfüggő, inkább hőmérséklet. Bezárod egy kis mITX házba és halk nem lesz.Nekem a linkelt oldalról egy Seasonic 300W TFX tápom van szintén 3-4k-ért. 80+-os és meglepően halk.
szerk: Pico-val és notiadapterrel is vigyázz. 120W-ot 12V-on nem tud szinte egyik pico sem. Ha játékra huzamosabb ideig, órákig ilyen terhelés mellett hajtod akkor szerintem külső notitápból is minimum 150W-os kéne, de inkább 180W-os, hogy ne 80%-on pörgesse.
Szóval ez a fogyasztási szint szerintem már nem kényelmes panel+külső táppal. De már írtam ezt is párszor: én a G3420+7750 85-90W környékén fogyasztó konfigomat is épp ezért költöztettem mATX-be.
Olcsó ház, olcsó minőségi BeQuiet! táp, ami 300-350W-osként max 30%-ig van terhelve. A ventije el sem mozdul az alap 5-600rpm-ről. -
válasz
Goose-T #21054 üzenetére
Hát, max. 120W-környékén terhelném (és azt is csak játék alatt, amikor nem számít a hangerő), egyébként meg olyan 50W-ot enne, szóval nem hinném, hogy annyira pörögne a ventije... vagy igen?
Egyébként most jövök rá: egy (Q11 + SFX) párossal ugyanott vagyok árban, mint egy (Q07 + PicoPSU + notiadapter) kombóval, és még jobban is szellőzik, meg a terhelés sem probléma.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #21053 üzenetére
B@szki most halk tápot akarsz vagy olcsót? Garancia nem is számít?
Egyébként a SilverStone is tud 264W-ot a 12V-os ágon. De ha már számháború, akkor a Chieftec SFX-350BS a nyertes 324W-tal a 12V-os ágon, és az 11 ruppó körül kapható itthon (újonnan, garanciával, ami a fentebbi FSP-ről nem igazán mondható el).
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #21048 üzenetére
SilverStone SST-ST30SF, 18 ruppó körül kapható itthon, vészventilátoros SFX táp - csak bizonyos hőmérséklet felett indul el a ventije.
-
zodo
nagyúr
válasz
AxBattler #21048 üzenetére
Bocs akkor félre értettem mert az 1 hdd-n felül gondoltam kell még + 1 vagy 2
Úgy vélem ilyen paraméterekkel nem fogsz házat találni mert főként 1-2 hdd fogadnak vagy amelyek többet már nem torony jellegűek hanem mélyek és talán, nem is igazán mini kategória.
pl. Bitfenix Prodigy, Lian Li Mini Q PC-V354, Cooler Master Elite 120Táp témakörben, nem tudok segíteni.
Véleményem továbbra is hogy a panel és pico tápok, full int lapokhoz valóak így remek kis gépek építhetők, minden másra min. az SFX táp.Ha nem lenne dvga szándék akkor simán javasolnám hogy a gyári 1-es hdd keret helyére fabrikálj be egy roncs gépből származó 3-4-5 elemes hdd keretet de így passz.
Ugye ez a 07-es ház csak 1 slottos vga-t fogad és ha elegendő lesz hozzá a pico táp akkor a fenti ötlet, sztornó. Viszont ha még sem elegendő a pico teljesítménye akkor még inkább necces a több hdd elhelyezése a nagyobb tápméret végett.Én így látom de várjuk meg, mit mondanak a többiek!
-
Úgy értem, még 1-2 HDD, azaz úgy 3-4 db.
A Q03-at is néztem, de nem vagyok vele előrébb, főleg ha kell az ODD is - a Q07 minden szempontból jobb.De igazából a ház már nem lenne annyira gond, ha a PSU-ra találnék megoldást.
Ezt kéne, hogy vigye: Pentium G3220, Radeon R7-240 (30W) vagy HD7750 (55W), 2-3 HDD, ODD, 1-2 házventi. -
zodo
nagyúr
válasz
AxBattler #21043 üzenetére
Ha már slim odd és 2 db 2,5 hdd valamint Lian li féle torony ház a bejövős akkor talán a PC-Q03 megfelelhet.
Ára kb a korábban említett 07-11 közt van de akár 3x2,5 hdd is tehető bele ha beáldozod a slim odd-ot mert annak helyén van kialakítva a 3. rögzítési pontja.
Igaz ez is Atx tápot fogad de adnak mellé SFX-hez kellő adaptert.
Szellőzése kissé passzív, szóval erről talán nem árt gondoskodni. -
Ötletes és eredeti, de nekem extrém lenne.
(#21040) flashpointer
Pontosan melyik ház?
Nekem kell az ODD, viszont a Lian Li árul olyan keretet, amibe belemegy egy slim DVD-RW, és alá egy 3.5-ös HDD, vagy két 2.5-ös: EX-553.Ha PicoPSU elég lenne a rendszerhez, akkor egy ilyennel teljesen jó lenne a Q07.
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #21034 üzenetére
Én most reszelgetek egy ilyen házat hogy megfelelően elférjenek benne a cuccok, ha majd tartok valahol teszek fel képet : )
ODD szerintem nem létszükséglet, max lesz a fiókba egy külső ha szükség lenne rá évente 2x, és felülre a helyére megy a két 2,5 cucc, egy ssd és egy hdd. De lehet egy slim is beférne még. -
válasz
Goose-T #21019 üzenetére
Igazából, ha mITX, akkor nekem a Lian Li PC-Q07 méretű házak ugranak be - utóbbi jó is lenne, ha bele lehetne rakni még 1-2 HDD-t (ODD is fontos). Ekkora méretbe pont jól jön a PicoPSU, a táp helyére meg mehet egy hátsó venti, és a kábelrengeteggel sincs gond. Viszont ekkora házba PS/2-es tápot rakni...
A Q11-es is tetszik, csak annak már a mélysége nekem egy kicsit nagy (268mm), és az ára is majdnem a duplája a Q07-nek. Viszont ebbe már el tudok képzelni egy SFX szabványú tápot, csak kellene hozzá egy SFX <> PS/2 átalakító keret, azt meg horror áron lehet rendelni.
-
zodo
nagyúr
Nincs is benne semmi csak nem írtam le konkrétan a #21023-ban.
"de ezt te is tudod"
Való igaz nem nekem írtad de csak utalni szerettem volna az előzményekre miszerint nem szellőzés/zaj a "probléma" hanem hogy akár egy doksi elolvasása nélkül is játékgépet építő az ajánlatot szinte meg sem hallja mert kicsi kell. "8A az azért nem 160W"
Aztán csak megköszöntem a megosztott szellőzés/zaj infóidat.Szerk: Bocs (nem neked) de kb ennyire tartóm viccesnek az ilyen eseteket pedig tele a topik csak vissza kellene olvasni vagy elsőre elhinni hogy főként integrált lapokhoz vagy netezni valók a panel és pico tápok.
Régóta őrizgetem a régi 90W -os tápomat, tudtok hozzá konfigot ajánlani?
Compaq iPAQ Desktop 90W
100-127/200-240 VAC 2.5/1.3A 50-60Hz.
+5V=10A,
+3.3V=6A,
+12V=1.5A,
-12V=0.3A,
+5V AUX=2.5A. -
HookR
addikt
"Szerintem nem is ez a fő probléma de ezt te is tudod..."
"Biztosan tudom hogy mit jelentenek a szél/zaj viszonyok ebben a kategóriában de ettől függetlenül, köszönöm."Nem teljesen értem a reakcióidat, hisz a #21021-est eleve nem neked írtam, ráadásul teljesen függetlenül a tápmegoldástól.
-
HookR
addikt
válasz
rover45 #21026 üzenetére
És ha a Silvretta-ról leveszed a 15mm vastag ventit, és a lamellákat a házon lévővel szellőzteted?
Vagy akár egy Thermalright TY-14013-as ventivel is nyerhetsz 2mm-t. -
rover45
őstag
Ma megpróbáltam betenni a Kozuti helyére, az Alpenföhn Silvrettát az ISK100-ba.
Nem jött össze
Gyakorlatilag pont annyi hiányzik, amennyit az ISK110 domborított oldalpanelja engedne -
HookR
addikt
A kis méretű, csupa rács ház és a ventilátorzaj viszonyáról írtam meg a tapasztalataim. Azt egy percig sem vitatom, hogy tápot ráhagyással kell méretezni.
Amúgy paneltáp+AC adapter és játékgép témakörben horizont-tágítás gyanánt érdemes egy pillantást vetni az Alienware X51 tápellátására és a hardverekre, amit lehet rá konfigurálni.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Van valakinek fölösbe HP itx-es lapokhoz tápcsatlakozó?
Talán HP Pavilion gépekben voltak. -
HookR
addikt
válasz
Goose-T #21019 üzenetére
1 éve használom a 'csupa rács' házikómat a végleges formájában, összerakva (félkészen régebb óta) és azt kell mondjam, nem a ventilátor a szűk keresztmetszet zaj szempontjából. Leszabályozva (netezés, médiafogyasztás, 3D szerkesztés közben) szinte nem is hallhatóak*. Csak játéknál, vagy mesterséges terhelést jelentő szintetikus tesztprogramoknál pörögnek fel és jön meg a szélzaj.
A 3.5"-es HDD seek hangja ellenben annak ellenére is folyamatosan jelen van, hogy időközben a 2db 7200rpm-est lecseréltem 1db 5400rpm-es WD Red-re. Bár zongorázni lehet a különbséget közöttük, egyszerűen nagyon csendes a szoba és az ember hallása hozzáigazodik.* Kipróbáltam manuálisan leállított/felpörgetett HDD-vel.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #21013 üzenetére
Lehet, hogy egyedül vagyok itt a véleményemmel, de én továbbra is azt hangoztatom, hogy rendes procihoz rendes (ATX/SFX/TFX doboz) táp kell, a paneltápok és a picoPSU-k pedig csak a deklaráltam alacsony fogyasztású procikhoz (Brazos, Kabini, Atom, esetleg T-s Intel és AMD procik) valóak. Az alulfeszelés pedig mindig bizonytalan tényező, ugyanúgy, mint a tuning, arra én nem szoktam építeni.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #21007 üzenetére
Ha tényleg csak 90W a vége akkor nem lesz gond, legyen benne kényszerített szellőzés ami eléri a tápot.[4. oldal, táblázat]
-
Üdv!
A 160XT-s PicoPSU-k mennyire bírják stabilan a magas terhelést?
Idla/átlag felhasználással olyan 40-50W-körül tervezem a konfigot, de játék alatt szerintem felmenne 90W-ra is... -
Rick4
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged