- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
-
Haart
addikt
Nemsokára csatlakozom a klubhoz én is
Megjött az mx-31-es házikó, már csak proci meg lap kell és gogogo
-
Haart
addikt
Valaki talált már Mx-31-es codegen ház moddingot? Festés vagy átalakítás vagy akármi. Keresnék de nem lelek sehol semmit.
-
_BM_
senior tag
Thermaltake Element Q-ban van. Már van ilyen házam (atomos).
Az SSD egyelőre be van dobva az alaplap elé, majd beszerzek valami keretet (de lehet, hogy úgy marad).
Megforditottam a slim-hűtőt, hogy szivjon a bordáról, de nem teljesen egyszerű a dolog, mert aszimmetrikus a venti, és hozzáérnek a lapátok a bordához, távtartó kell alá. Ahogy cseszegettem, szépen meglágyult a leszoritó drót, és hiába hajlitottam vissza bepattintás előtt az eredeti helyzetébe, most már alig tart valamit (mintha a hangja is megjött volna a rezonancia miatt). Majd kitalálok valamit rá. A francért nem tudtak menetes furatot csinálni a bordába?
Mindenesetre - nekem - újdonság ez a cserélhető ventis cpu-hűtés, és az alaplapra rögzités, ez utóbbi maga az élmény.
Egy celeron 2.80GHz (775) procis gépet fog kiváltani. A kiváltandó gépen többek között pdf fájlokból szoktunk rtf-et vagy word-öt csinálni (ABBY OCR progival). 5X gyorsabb a 2100T ezen a szeren. Persze nem ezért vettem -
HookR
addikt
Continuous Power vs. Peak Power at Spin-Up
Kíváncsi vagyok, hogy 4-5 HDD-vel elindul-e vajon. Ha lesz rá módod, próbáld ki kérlek.
-
Ta`uri
csendes tag
PicoPSU 150xt jelenleg 110wattos adapterrel, de most csak 3 winyó van benne, így idleben eszik 29-30wattot, 1080p film lejátszása (dxva) közben 42watt. Nemnéztem egy winyó mennyit jelent de ha kb 10wattot akkor elméletben az 5 winyót is elkéne vinnie. Persze indulásnál gondolom többet vesznek fel, jelenleg sajna nincs annyi elosztóm hogy rá tudjam dugni mindet hogy kipróbáljam. Mindenesetre nekem nagyon bejön a cucc eddig
még a venti helyet ki kell vágnom mert egy halk házventit azért tennék bele, biztos ami biztos.
-
_BM_
senior tag
Hali!
Összeraktam egy asus p8h67-ITX gépet i3 2100T procival (+ssd+hdd+odd), és egész jó a fogyasztás:
Idle: 36-37W
1080p: 55W
A CPU hőmérséklet nem tud 40°C fölé menni
Nem tudom, hány wattot vesz le a 200 wattos sfx táp, de ugyanezeket az adatokat produkálta az atom-ionos gépem.
Érdekesség, hogy a Thermaltake slimx3-as hűtő nem takarja el a PCI foglalatot, pedig a gyári supportban erre hívják fel a figyelmet.Lehet, hogy MOBO válogatja?
-
Pista0001
addikt
válasz
aron.w8 #8084 üzenetére
Ezen a képen nekem úgy tűnik mintha a proci körüli furatok nem négyzetesen lennének. Ha ez igaz akkor esélyes hogy nem is tudsz más hűtőt rászerelni csak a Shuttle gyáriját.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Időközben elkészült a házi barkács hdd tartó konzolom.
-
zodo
nagyúr
válasz
aron.w8 #8077 üzenetére
Nem fér el ilyen nagy hűtő (belelóg a hdd, odd) és különben is adnak hozzá jóféle heatpipe-ost.
-
aron.w8
csendes tag
Úgy döntöttem hogy jobb ez a ház:
http://global.shuttle.com/products/productsDetail?productId=1477Mit gondoltok az i5 2500-as processzorhoz egy ilyen ilyen hűtő beleférne a házba? Illetve ezzel a videókártyával, és 4x4Gb DDR3 al mennyire tudna szellőzni?
Előre is köszi a választ!
-
HookR
addikt
válasz
aron.w8 #8074 üzenetére
Abból rengeteg van, válaszd amelyik tetszik. A Milyen alaplapot? topicban segítenek neked, itt erősen témaidegen.
-
csƵ
addikt
user137 kollégáról tudtok valamit? A Wesena cikket már régóta várom.
-
Pista0001
addikt
válasz
scott_free #8070 üzenetére
A külső ízlés dolga, a váza meg a Spire/Thermaltake párosnak se jobb a Codegen-nél. A tápcsere valószínűleg a Spire-nek is hasznára válna valószínű hogy a Thermaltake-ben jobb van. A vinyónak nem gond ha függőlegesen van, nyugodtan beszerelheted úgy is. A Codegen mivel nagyobb, szellősebb sokkal belül és procihűtő téren is nagyobb a szabadság mert nincs fölötte a tápegység. A másik előnye hogy mivel normál ATX táp kell bele olcsóbban kapsz hozzá minőségi darabot. Ha viszont Atom/Brazos kerül bele akkor a Spire/Thermaltake jobb lehet mert nincs szükség a nagyobb térre és a normál ODD olcsóbb mint a slim.
-
scott_free
senior tag
válasz
Pista0001 #8068 üzenetére
köszi, Codegent inkább kerülném.
viszont találtam 2 másikat ugyanott (bár lehet, hogy ez valójában egy, csak "átcímkézve"):
Spire PowerCube
Thermaltake Element Qa Spire tápegysége milyen lehet vajon?
meg nem gond a vincsinek, ha függőlegesen van? (a másodikat csak úgy lehet betenni) -
Pista0001
addikt
válasz
scott_free #8067 üzenetére
Például Codegen MX-31. Nem a legtökéletesebb ház (csak 1 slot-os VGA/bővítőkártya fér bele), viszont kicsi, pont két vinyó fér bele slim ODD mellé (már amennyiben jól tudom hogy a hátsó hely is 3,5-es
) és még olcsó is. Táp csere ajánlott!
szerk.: úgy tűnik hogy jól tudtam.
-
scott_free
senior tag
hi,
létezik olyan mini-ITX ház, ami kellően kicsi, de amibe mégis be lehet tenni 2 db 3,5"-ös vincsit? (esetleg egy slim vagy normál odd-vel?) -
HookR
addikt
válasz
aron.w8 #8064 üzenetére
Szvsz mini-ITX-et nem fogsz találni 4 memóriafoglalattal, ellenben pl. a Shuttle Mini PC-iben 4 van, tekintve hogy egyedi, ám a DTX szabványra sokban hasonlító, hosszabb nyákot alkalmaznak, amire elfér.
-
kisza25
félisten
válasz
aron.w8 #8064 üzenetére
szia én még nem találkoztam olyannal még micro-atx nél is a 2slot a jellemzőbb, amúgy nincs is rajta elég hely
őszintén te hova raknál még 2db modult
amúgy az enyém pl. tud kezelni 8GB-ot vagy még több kellene neked? -
aron.w8
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, van olyan mini ITX alaplap amibe 4 memoria slot van?
-
Pista0001
addikt
A szivattyú a prociblokkal van egybe építve, de a csövezés is fix, így összeszerelve árulják. Majd egyszer nekem is lesz ilyen procihűtésem, a következő házamba H60-at tervezek.
Köszi a dicséreteket
szerk.: ja igen, a PC-STYLE-os az enyém, a PC-Q08+H50 képeket gugliztam csak, nem is ugyanaz a két gép (az egyiken slim venti van, a másikon normál). A gépemről itt van bővebb infó.
-
kisza25
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
Pista0001 #8052 üzenetére
ÁÁÁ, értem! Ebben az esetben jogos. Én úgy gondoltam, a hőleadó rész a házon kívül van, főleg ilyen kis házaknál
lyzzard: gyanítom nem úszod meg reinstall nélkül... AMD - AMD még működik állítólag, neten olvastam. Kipróbáltam inteles rendszer+alap install W7, semmi extra vagy driver, és átklónoztam egy AMD-s gépre... hát meg se nyikkant, a helyreállítója sem tudta kihegeszteni, szal. reinstall...
-
lyzzard
aktív tag
Köszönöm a gyors segítséget! Jelenleg egy asrock a330gc lap üzemel, később lesz egy váltás AMD irányba, de nem nagyon fűlik a fogam újrarakni a rajta futó server 2008-at. Igazából én magával az elnevezéssel voltam gondban, eddig nem nagyon foglalkoztam ITX témával, mert egy szabvány házban működött a lap, csak megtetszett ez a Revoltec.
Köszi még egyszer a választ!
-
kisza25
félisten
így már azért mindjárt más a leányzó fekvése
szeretem a személyes tapasztalatokat hallani nem pedig csak a tesztek után menni
most már kint van a gép, de ősszel lehet eladok pár dolgot (ház+2db hűtő) és beruházok egy lian li-be és egy ilyen vizes blokkba, amúgy hova tudnám szerelni a hűtését Q08-ba? -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki olyan programokat, amivel az AMD E350 mag- és VGA órajeleit, valamint a corefeszt lehet windows alól állítani? Főként a lefele állítás érdekelne, de pl. a VGA teljes letiltása is.
-
Pista0001
addikt
Kicsi házakra ez nem érvényes. A házam hűtése ezen a képen jól látható:
Nincs más venti csak a hátsó kettő, meg a VGA-é. Az alaplapom ilyen:
A PCH felszerelt burkolattal több mint 10°C-al hűvösebb mint burkolat nélkül, az pedig a képeken jól látszik hogy annyira nincs a légáram útjában. Ilyen kis házakban gyorsabban cserélődik a levegő, ezért minden alkatrész hűtése sokkal jobb.
-
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #8043 üzenetére
Szia, ex-sógornál raktunk ilyet az i5-760ra, illetve itt egy ( szerintem megbízható) teszt is róla. Tudom nem váltja meg a világot, de a 760@4 ghz nem láttuk még 60 fok felett ( játékok és normál használat közben, egy linx azért jobban befűt, de vállalható). Amondó vagyok hogy ilyen helyszűke házakba szerintem megfelelő választás.
Egyébként egy biztos, lesz gép fejlesztés, és az is hogy víz lesz rajta, de hogy miként azt még nem tudom. Bár most előkerült egy 35x60 cm borda itthon a műhelyből.
tthom na, faja.
-
tthom
senior tag
Megosztom veletek az örömömet, sikerült átírnom az EDID részét a monitoromnak. Végre működik rendesen, így ezzel se lesz gondom többet.
Semmi eltolás, tökéletes a kép ismét, maradhat az alaplap még 1 évig.
-
kisza25
félisten
köszi srácok
akkor ezek szerint AC alpin prom beférne freezer 7 már nem... -
kisza25
félisten
nekem mindig kicsiben kell gondolkodnom az állandó költözés miatt, bár akkor már netbook,
az izom gépemnek kéne egy ház, de nagyon, mert így túl nagyráadásul az ODD-m (blu-ray+DVD-RW)nem szereti a felfelé nyílást, így az is külső házban van, ha letudnék állni a játékkal, vehetnék egy lapost mindenre, de nem tudok
-
zodo
nagyúr
lyzzard
Revoltec 3R Systems Design V20 házba ahogy írják SFX méretű tápegységek tehetők.
Ezeket lehet nálunk beszerezni.Kérdés ugyan hogy milyen konfig lesz benne ? mert lehet hogy egy paneltáp + külső adapter is megteszi amiket innét beszerezhetsz.
Az a gond ezzel a házzal hogy ha az SFX tápnál maradsz hogy igen rossz a táp felfogatási pontja azaz nagyon alacsonyra pozicionálták az laphoz képest és így csökken a felhasználható processzorhűtők társasága.
-
kisza25
félisten
-
-
kisza25
félisten
17cm-eres VGA- nál nagyobb az belóg a táp elé a legkomolyabb VGA ami ilyen méretű és hűtésű az a VTX3D 6770, vagy egy ezressel drágábban dirt3-mal
-
tthom
senior tag
Nekem meg kezd megingani a hitem a minél kisebb ház a jó dologban, emiatt a moncsi probléma miatt.
1. ha marad a monitor, a jövőben mindig fennáll majd ez a gebasz, mert általában az integrált GPU az Intel.
2. nem tudok belerakni még low profile VGAt sem, mert az 5cm-be nem fér bele.
Legalábbis nem találtam.
3. meg persze azért meleg van bennt így nyáron.
Szóval vagy monitor csere, nagy bukással, vagy Zotac 9300as alaplap, az se olcsó, cserébe a 775ös foglalat nem is egy mai darab.. Netán házcsere, esetleg olcsóbb alaplap, low profile vga bele és akkor jó a moncsi. De akkor meg oda a kicsi ház érzése.
Mert létezik egész erős LP vga sima PCIal is, de hát mégiscsak már..Namindegy, csak gondolatok.
-
kisza25
félisten
-
Haart
addikt
-
toldy
őstag
Mármint ha a normál vastagságú 5,25 odd-re gondolsz, akkor igen.
Ilyen csak 3 van idehaza ami beszerezhető.
Lian Li Q11
Lian Li Q08
Cubitec Mini TankÉs, sajnos egyiksem olcsó.
-
Haart
addikt
Hi keresnék házat, az a baj hogy nehéz találni.
ATX táp menjen bele, 5.25ös ODD, és 2 slotos vga-t is elbírjon.
Jól látom hogy ilyen nincs az olcsó árkategóriában? -
toldy
őstag
válasz
Mattanyahu #8021 üzenetére
Bocsánat, azért kellett ez a sok vacak mert pont a napokban nézegettem körül a nagy házak közt ( nem, nem váltok) és csak a Silverstone FT02 és a Corsair 600T ( white) tetszett, és sajnálkoztam hogy nincs itx méretben.
-
Mattanyahu
tag
corsair graphite 490t casemod atx --> mini-itx
más festéssel jöhet -
kisza25
félisten
válasz
xEon1337 #8012 üzenetére
látod nem tanulsz más hibáiból, én nemrég vettem egy AC freezer 7-et ami még kisebb és az is csak egy irányba ment fel, le is írtam ide
én is először el akartam adni a lapot, de végül megtartottam, pedig nekem az i7-870 miatt több értelme lenne, mert az 1+3-as tápellátás kicsit sovánka a tuninghoz, bár egyszer megküldtem 4Ghz-re a procit (8szál 4Ghz 1,3V), de nem lenne szívem így használni ebben a kis lapban -
toldy
őstag
No megjelentek egy angol webshopban, 125 és 130 Ł, de egyenlőre csak előrendelni lehet. Kár hogy nem ennyi lesz a vége.
-
ViZion
félisten
Engem a monitorom őrít meg... a led -ha a PC nincs bekapcsolva- villog az elején. MI a bánatos p!csának? Ráadásul hallom a "villanáskor" a tápot zúgni. Nem, semmi baja. Az a rengeteg 1-2W, ami meglódítja, és zümmm-zümmm-zümm... persze csak az asztalnál ülve éjjel, csendben hallani. Utálom. A ledes ventiket is utálom. A legnagyobb az, ha a ledek nem kikapcsolhatóak rajta...
atom360: Bár a pipilős érvet értékelem, de nekem nem ké'ne
-
Komolyan mondom, elsírom magam
Ma megjött az Alpenföhn Nordwand hűtő, nézem hogyan fér rá a GA-H55N-USB3-ra, ha hátra akarom fújatni a levegőt, akkor kitakarja a VGA slotot, szóval csak 90 fokkal elforgatva tudom felszerelni, de így is csak "pull"-ban fér rá a venti, ami nem a leghatékonyabb megoldás..
Ha valakit érdekel, eladó a H55N-USB3 lapom, garanciával, 2 hónapos..
-
atom360
tag
Ha késöbb mégis zavarni fog, teszek bele 2db 12cm-est ami nem világit. Egyébként a régi thermaltake lan box lite micro itx házamban nem volt semmi világitás csak a power led az elején, de az tényleg bevilágitotta az egész szobát, ha este az ágyból véletlen belenéztem percekig csak vakon pislogtam. Le is ragasztottam egy darab szigetelöszalagal.
-
atom360
tag
Elkészültem.
Már csak egy tábla porszürő szivacs kell a rács mögé. Nem tünik nagy cuccnak, de egy erkélyen hoztam össze egy fémfürészlap és pár doboz spray segitségével, mivel nincs mühelyem.Alaphelyzetben vga 34c, cpu 41c, terhelve vga 50c, cpu 45c. ez maj tiz fokkal hűvösebb mint az átalakitások elött. Köszi a sok segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged