- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #66029 üzenetére
Ez elég furán néz ki...
-
flashpointer
őstag
NR200p v3 [link]
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #66025 üzenetére
TechPowerUp adatbázis szerint úgy 4-5%-kal gyorsabb a 4060Ti a sima 5060-nál.
TDP: 5060 8GB (145W) vs. 4060Ti 8GB (160W) / 4060Ti 16GB (165W)
Árukergetőn van még listázva Palit RTX 4060Ti StormX 8GB 147e-ért (mint 180 mm-nél nem hosszabb dVGA) a Zotac RTX 5060 Solo 133e-ével szemben.
- 4060 Ti 16GB 185e-től fölfele.
- 5060 Ti 16GB 194e-től fölfele.
Ha a 180mm-es limitációt ki lehetne tolni legalább 205-210 mm-re, akkor máris lehetne feljebb menni teljesítményben. Itt van például egy vízhűtőblokkos Inno3D RTX 5090 iCHILL Frostbite 204 mm-es hosszal. -
tlac
nagyúr
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem NR200 alatt az oldalról friss levegőt beszívó Noctua NH-C14S volt a legjobb proci hűtő, és a Ryzen 9 3900X benyalt 142W-ot emlékeim szerint, de talán régebbi (fizikailag nagyobb) chip miatt lehet könnyebb volt hűteni (nem rémlik thermal limit, de nem találok képeket róla már).
Illetve NR200 toronyhűtő esetén mintha hátulról szerették volna hogy szívja a levegőt. -
TurboK0
tag
Mit fogsz rajta tolni hogy fontos a szintetikus teszt eredménye? Napi 24 órában csúcsra járatod mind a 16 szálat?
Kíváncsi vagyok egyébként mennyire esne vissza a hőmérséklet ha lekapcsolnád rajta a turbo órajelet, nem emlékszem hogy 9800x3d-vel láttam-e ilyen tesztet, zen2-3-al próbáltam csak, ott 20-30 fokot is javított ez a trükk.
-
tlac
nagyúr
válasz
TurboK0 #66015 üzenetére
nr200p ház, tiszta lyuk az oldallap, mindenhol tud szellőzni
az az oldalsó venti a csak a vinyó miatt van berakva
a procin nf-f12-pwm van, az a légnyomásra optimizáltcsak a procit terheltem, üresjáratban nem fűt a kártya
és csak szintetikus teszteken megy fel 90C-ra
az pont elég, főleg, hogy tesztekben elég komoly hűtéseket alkalmaznak, hogy biztosan ne legyen throttling
szívesen kipróbálnám modernebb hűtővel, de limitált a hely és csak utólag derül ki, hogy megérte-e kiadni több 10k-t, ha csak pár fokot hoz, akkor nem
-
TurboK0
tag
Teszteken azt írják hogy játék közben ~60C körül mozog a proci, és csak szintetikus teszteken megy fel 90C-ra. Nem dolgoztam még ilyen procival, de biztos nem az a gond hogy 10 éves borda van rajta, ami a GPU-ból kifújt forró levegőt szívja be? Az az egy szem S12 venti minimális levegőt tol be, ha ilyen sok kábel van elé pakolva, nincs magas légnyomásra optimalizálva.
-
válasz
AxBattler #66010 üzenetére
Tévedtem, csak a Colorful gyártott ekkora kártyát, de még az is 188mm hosszú, a többi gyártóé pedig 210mm alatt van.
Illetve ott van még a Zephyr kártyája, ebből jön majd RTX 4070-es modell is! -
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #66009 üzenetére
Ha valaki érdeklődik egy jó hangfal iránt, annak is azzal kezded hogy Bowers & Wilkins Nautilus, csak mert nem írta hogy mennyiért?
-
TurboK0
tag
válasz
agszabv #66006 üzenetére
Ha jól emlékszem a 9800X3D tönkrever mindent 1 szálon, és harmad annyi áramot fogyaszt / hőt ad le mint a hasonló sebességű Intel. Léghűtéssel is kényelmesen elmegy, 120W a TDP-je, nem kell neki vízhűtés, csak valami komolyabb 12cm-es ventis borda.
Videokártya nem tudom hogy létezik-e még 180mm alatt, ehhez sok szerencsét kívánok...
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65996 üzenetére
A ryzen AI max+ 395 procis gép magyar kereskedelmi forgalomban kb. egymilliónál indul és az is laptop.
-
agszabv
csendes tag
Jelenlegi mitx konfigom: intel10600k + 64Gb DDr4 + Nvidia3050 ezt szeretném lecserélni új rendszerre. A lehető legerősebb proicra aminek az 1 szálas teljeseítménye a legmagasabb legyen (több magos teljesítményben elég a közép kategória) , lehetőleg léghűtés (nem baj ha nagy mert nyitott a ház (lehet akár vízhűtés is)), és a legerősebb videokártya ami 180 mm-nél nem hosszabb (Nvida inkább preferálva a CAD program részéről).
(Az AMD-s procik kicsit gyengébbek 1 szálon, az Intel nehezen hűthető és a 15. generációos alaplapok megszűnek a 16. generációra, a videokártyák egyre nagyobbak).
Köszönöm ha valaki segít. -
TurboK0
tag
Ha a turbo clockot lelövöd, ahhoz nem kell a BIOS-ban játszani, windowsból át lehet kapcsolni.
De most nézem a házat, az lesz a baja hogy nem fújja ki sehol sem a forró levegőt. A 6700xt általában olyan hűtővel jön ami oldalra fújja a meleget, és mivel oldalra van állítva a kártya, így pont felfelé menne ki a levegő. Csak a zárt térben nincs semmi ami kinyomná a levegőt.
Építs a tetejébe egy vagy két ventit és az szerintem rásegít annyira hogy kimenjen a forróság. Én nem barmolnék 3d nyomtatással, lehet kapni gumibakot ami ott tartja a ventit és simán bele lehet csúsztatni a gépház tetején lévő lukakba (sok ventihez gyárilag mellékelnek ilyet, de kínából lehet rendelni fillérekért). De akár kábelrögzítővel is fel lehet függeszteni. Lásd: https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/15i2de0/top_fan_in_fractal_terra/
Persze így lesz négy pukli a tetején, de ha szekrényben van akkor baromira mindegy neki.Sőt, ezzel az erővel a házon kívülre is teheted a ventit. Az annyi bónusszal jár hogy használhatsz 25mm ventit ami dupla annyi levegőt mozgat és fele annyira zajos, és a ház teljes hosszába akár kettőt is rátehetsz.
Egyébként meg tegyél a gpu-ra undervoltot hogy ne zabáljon annyi áramot. Asszem driverből lehet azt is, legalább úgy rémlik hogy a Vega kártyámmal még ilyesmit sikerült csinálnom. A legtöbb karit gyárilag túlfeszelik hogy a leggyengébb szilíciummal is bírja az előírt órajelet, de az esetek 98%-ában ez teljesen túlzás és simán le lehet tekerni.
Esetleg még szétszerelheted a gyári hűtőt és újrapasztázhatod, de az nem hiszem hogy sokat segítene. Esetleg ha valami kryosheet vagy folyékonyfém megoldást teszel rá, de az is csak pár fokot tol le (és vigyázz, vezeti az áramot, illetve folyékonyfém megeszi az alumíniumot ezért csak nikkelezett bordán lehet használni).
-
válasz
flashpointer #65996 üzenetére
eBlaztr frankó, csak kicsit drága!
Vajon VESA felfogatás lehetséges vele... nem találok erről infót. -
L4D1K
őstag
Ja ez mar masik topik, akar at is mehetunk a SorcsaPH topikba es keresunk egy helyet beszelgetni.
Jaja szamomra ez foleg szellemi kihivas - vmiert remek turelmem van ehhez. Mindkettonknek van eleg tere, es maskepp tudunk ebben jobban kiteljesedni. Pl megtanitottam neki hogyan kell feket allitani a csavarbehajton, vagy miert jo a halozati erosito meg az OLED tv. Nekem meg van cserebe borapolasi kisokos, megnezi es osszerakja nekem amit kell. Szoval ez igy win-win.
Gyerek. Hat - elsem tudom kepzelni. Majd tanulok toletek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest