- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
válasz
rover45 #46066 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak veszel PIN-NEM PIN tesztelő kábelt
Akkor csak levágod a PIN oldalt és felforrasztod a buzzert (vagy csak felforrasztod)
Ja és vastagon kinyomod melegtakonnyal és betekered sárgazöld szigszalaggal, különben ki leszel tiltva -
törölt tag
válasz
rover45 #45922 üzenetére
Nem túl gyakori kombináció.
AVC DS06020B12U P002
AVC DS06020B12U P016
DELTA AFB0612EHD-9A17
DELTA AFB0612EHD-9K1S*
Foxconn PVA060F12H*
SUNON GM1206PKVX*
Superred CHD6012EB-AH*Ezeket nem PC szabványú ventilátor csatlakozóval szerelték.
(#45923) dugo_: amikor az 1db power gombot dugom vissza az alaplapra, nem vagyok lusta elővenni a usermanual-t, és belelapozni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #45361 üzenetére
Na kíváncsi leszek mennyiért vállalják, feltéve ha vállalják egyáltalán. A festést meg megoldja mindenki magának. De alúminiumból szetintem otthon is elkészíthető, ha még nem is lenne olyan szép, még ha nem is mindenhol hajlítással, hanem pl két külö elem szegecselésével.
-
törölt tag
válasz
rover45 #44801 üzenetére
Simán lehet, hogy nálam voltak túl jól ragasztva/pasztázva azok a CPU-k amikkel termikus viselkedésük alapján érdemesnek találtam tovább foglalkozni* és megbontottam, és ezért nem volt delid után érdemi előrelépés csúcs hőmérsékletben.
*alulfeszelés, Direkt Die Mount + OC.
//Kövezés on:
Az FSB (ecetsav) tapasztalatból nem tesz jót a réznek/forrasztó pasztának, tudom hogy nem direktben az alkatrészekre kened fel, de a kupak alatt felgyűlhet a gőze.
Kövezés off:// -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44562 üzenetére
Aha értem. Egyébként nekem van egy régi gépházam, aszem még talán 486-os gép volt benne. Nagyon masszív szerkezet, és én is hasonló méretcsökkentésen gondolkoztam. Csak ATX vagy sfx táp menne az elejébe, mint a metsibe vagy styx-be, csak elölről kapna levegőt.
A ventik meg alulra és felülre mennének a táp felé meg hdd. Megadtad az ihletet nekem is. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44462 üzenetére
Uh köszi ez nagyon jó. Egy ilyet én is rendelek hozzá. Igaz át kell majd alakítani a több részt, de legalább elfér a tálca és alaplap mögött. És csavart is vettél hozzá, vagy milyet használsz?
Ha jól látom a metal jelzésnél mehet a rendes csavar, a plasticnál meg fém menet van benne. MOst nézem leírást M3 menet van benne. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44455 üzenetére
Sajnos az se jó, mert ott meg a fej alatti íves rész miatt nem hajtható be teljesen a csavar. Még egy másik fajtát néztem, amivel a fogantyúkat kell rögzíteni a bútorajtóhoz, de még azzal is magas, reszelni kell a tetejéből. Ha mégse lesz jó van még választék, Silvretta normális ventivel.
Most IS-50 van rajta, de sajnos az sem fog beférni, mert nem szimmetrikusan van a cpu-n és vagy a hátsó venti lesz útban vagy az ATX-es táp. -
hegegabi80
addikt
válasz
rover45 #44451 üzenetére
Teljes mértékben megértelek, én is hasonlóképpen jártam. Amúgy varázslóéknál van a nanonxia házhoz külön tartó, ami talán a legjobb lenne neked.
Vettem helyben kemény 2500 magyar pénzért egy Matterhorn Pure bordát, hogy majd ezen szívóra teszem a ventit hátrafelé és így egy ventit megspórolok.. Igaz házi gyártású intel lefogatóval, ami még talán erősebb is mint a gyári. Csak az a baj, hogy metisben a kivágás nem pont oda esik, ahová a cpu borda blackplate, így nem tudom beszerelni, mert a normál fejű m4 csavar miatt az alaplap nem fekszik rá a távtartóra.
Így most több lehetőség adódik:
- az alaplapi tálcán nagyobb kivágást csinálok (ez lenne a legutolsó, mert szerintem így sokat gyengítenék rajta,
- csak 2 lyukat fúrok, ahol a két csavar útba esik
- megpróbálok a csavar fejéből rezelni, de ez kevés lesz
- esetleg magasabb távtartó, de akkor meg a borda nem fog beférni
Talán a reszelés fúrás lenne a legjobb ötlet. -
.Ishi.
aktív tag
válasz
rover45 #44239 üzenetére
Nekem Asrock H81M-ITX-szel van ilyen gondom egy Silverstone SG13-as házban. A bal első USB3-as csatin hol működik a külső merevlemezem vele, hol eldobja, de ugyanez igaz a gamepadra is. Én az alaplapra gyanakszom.
Viszont volt egy olyan problémám is korábban, hogy az SG13-as ház Power LED-jei nem világítottak. Na, kiderült, hogy a BIOSban volt egy Good Night LED beállítás, ami ha bekapcsolt állapotban van, akkor automatikusan kikapcsolja a Power LED-eket. Az előző tulaj hagyhatta így, kikapcsoltam, és azóta minden klafa.
-
viperabácsi
addikt
válasz
rover45 #24261 üzenetére
Nem tudom , de nekem a legtöbb lapom asus volt , majd vettem 1 asrock -ot és 2 napig volt az enyém.Egyszerűen nem tudtam átlátni a biosát ASUS után.Most Asus z87i-prom van meg egy Gigabyte GA-B85 n .Ezt csak azért írom mert te pont Asus-t nem zudod megszokni.
(#24262) DR|FTK|NG Szerintem a Gigát vedd mert ott van mSata és minipci-express is.
-
-
McSzaby
őstag
válasz
rover45 #23881 üzenetére
Féltem azért, főleg a vinyó(ka)t. Minimális szellőzés nem árt. Max. írok rá linux alatt egy scriptet, vagy tudtommal már van ilyen az új lapokon is, hogy bizonyos hőfok felett bekapcsol. Az is elég nekem.
Még egy ostoba kérdés...
Létezik olyan PCI takarólemez, ami elő van fúrva mondjuk egy PSU táp "bemenetéhez"? Lényegében egy lyukas takarólemez... Létezik ilyen, lehet külön venni? Ha nem létezik, akkor DIY technika lesz, de ha van, akkor nem erőltetem meg magam.
-
ozsvar
tag
válasz
rover45 #23823 üzenetére
Abban viszont dobozos 230V-os táp van, ha jól sejtem ventilátorral. Én viszont néma gépet szeretnék. (Ventis alternatíva a Chieftec BT-02 180W, árban hasonló és cserébe jobban cseng a neve.)
A J1900 nekem is szimpatikusabb,
de igazából nincs rá pénzemde igazából fullHD videót szeretnék vele nézni + néhány hálózati megosztást fog vinni, éjszaka meg torrent klienst...a videóhoz jó esetben alig kell CPU, mert IGP-ből viszi, utóbbi kettőhöz meg szerintem nem létfontosságú a 4 mag.Paneltápos EPC2-ről, PicoPSU-ról valami infómorzsa? (A CoolerMaster sajnos már nem kapható, de ha mégis, gondolom árban magasabb lenne, mint 20 ezer.)
-
Polllen
nagyúr
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23119 üzenetére
Ez idáig szép és jó, de 1: Kell az ODD, a másik oldala meg a 12cm hűtőé. 2: majd ha egyszer veszek sSD-t, akkor oké, de most nem aktuális, amúgyis ebben a házban az alaplap 180°-al el van forgatva, gondoltam én arra is, hogy ez amit ajánlottak, elfektetve a ház aljába, de nem jó, mert nem kapna a hűtője friss levegőt, a gépbe meg szélzaj keletkezne.
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23116 üzenetére
Öhm...
Ez a linken Zodo barátom
cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam.
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #23116 üzenetére
Öhm...
Ez a linken Zodo barátom
cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam
[ Módosította: radi8tor ]
-
flashpointer
őstag
válasz
rover45 #22763 üzenetére
Köszi nektek. Nem látom hogy nem túl sokan építkeznének ilyesmikből, esetleg van valami hátránya a sima itx-hez képest a 16x pcie sín hiányán kívül? SODIMM ram ugyanolyan sebességre képes mint egy DIMM?
Elég kedvező árból össze lehetne rakni egyet a ráépített táp miatt, kár hogy nincs tápegységes teljes magasságú itx -
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22758 üzenetére
Nem nyúl hozzá a vinyóhoz, mivel a ház aljába a táp helyén lesz, direkt amiatt lett kivágva a belső oldalpanel, hogy a 12cm-s házhűtő szépen hűtse az alaplapot és ugye az egész házat.
Lesz benne egy
-ASUS P8H61-I R2.0 alaplap
-Intel Pentium G2130 + gyári hűtőt terveztem rá, nagyon dícsérikUgye a ház elég keskeny, hogyha nem is figyeljük a házventit, a procié a bordán elég magasan lesz.
Emiatt aggódom, hogy összevesznek, az meg nem biztos hogy a házventi a bordát is rendesen hűtené... -
törölt tag
válasz
rover45 #22749 üzenetére
A lemez házba, lapközepekre lehet ragasztani rezgéscsillapító bitumen/gumi lemezeket.
Ezeket meg szokták rendesen kínálni VID-vel, és egy csomó fölösleges dolog aktív benne.
Így lesz a procidnak 80W a TDP-je, így vagy úgy, de nem lesz jó.Szerintem E0 stepping-es E8400 bőven ok.
-
Goose-T
veterán
válasz
rover45 #22749 üzenetére
Próbáltad már valami ilyesmi rezgéscsillapítóval felfogatni csavarok helyett?
-
törölt tag
válasz
rover45 #22743 üzenetére
Mielőtt veszel bele drága ventilátort, nézd meg hogy a bios-a mit szól az alacsonyabb RPM-hez.
Simán dobhat egy Alarmot és egy Fan Fail-t ha indulásnál PWM-től függetlenül alacsony a fordulatszáma.Próbáld meg gumi pöckökkel felrakni a hátsó ventit, csavarok helyett. Az első -ha jól emlékszem- a műanyagkeretbe már így van beépítve.
-
Hanok
senior tag
válasz
rover45 #22606 üzenetére
Még úgy is hogy ki lett bonva? Mit csinál vele? Úgymond lesz egy használt cucca...Nem kib@szás ez a boltossal? Nem bonyolítottam le még ilyet, nem túl nagy macera? Kicsit könnyebbnek érzem a beletörődést a dologba, igazából csak a táp ami nem szimpi a többi dolog nem érdekelne...Gondolom ezt a tápot nem nagyon lehet elpasszolni itt apróba...
+ bennem van az is hogy lehet hogy kicserélem és ez a kis 8-as venti ugyan olyan hangos lesz egy ST30SF-el is
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22577 üzenetére
Esetleg i3-as procival? Intel Core i3-3250? Sata Hdd+Sata odd-t kell táplálnia
-
robcsekwow
tag
válasz
rover45 #22573 üzenetére
A laphoz egy Intel Pentium G2130 procit néztem.
-
flashpointer
őstag
válasz
rover45 #22504 üzenetére
Jó kis konfig, külön-külön árulhatod a jobb esélyekért, de nem most van a gépvásárlások szezonja .
Vagy ha roppant kedvező árat kínálsz akkor tuti elmegy, én sem szoktam ülni az alkatrészeken, inkább eladom kicsit olcsóbban és nem kell vele foglalkozni, aztán jöhet a következő projekt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SkyShowtime
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged