- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
Ilyenkor ez a teendő.
De szerintem a 80mm-es ventit ki is hagyhatod, egy zajforrással kevesebb. -
Vekko
aktív tag
Még egy dolog: A Cooler Master 130-ban ugye két venti van, ha az alaplapon (msi b85i gaming) csak 1 x 4-pin system fan connector van, olyankor mi a teendő?
-
OddMan
őstag
Intel D510MO alaplapomon van 1db Mini-PCIe x1 rev 1.2-es slot-al. Rendeltem hozzá egy delock 2x sata miniPCIe adaptert, de sajnos hiába illesztem a helyére, nem történik semmi, nem ismeri fel az alaplap, nem jelenik meg az új hardverek között az eszköz. Próbáltam Linux-al és Windows-al is, de semmi. Esetleg tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Az alaplapomon a legfrissebb 0542-es BIOS van. Lehet, hogy inkompatibilis ez a kártya a lapommal?
-
Polllen
félisten
Azt szokták mondani, h a tápokat nem arra tervezik, h aktívan részt vegyenek a ház hűtésében.
Érdemben pl egy sfx táp nem is tud beleszólni a belső hőmérsékletbe (saját teszt), viszont a melegebb levegő miatt forróbb & nagyobb fordulaton jár a ventije.
Szóval ha teheted, sztem, tedd be úgy, h kintről szívja magának a friss levegőt.
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
A cooler master 130-as házát nézegetem, a képek között a táp néhol lefele van beszerelve, néhol felfele (mármint a ventilátor iránya). Ha felül vannak a szellőző lyukak, akkor nem ésszerű ha arra fordítjuk a ventilátort is?
-
anytime
őstag
Parancsolj.
Rosszul irtam feljebb, 22-ig. -
anytime
őstag
Ma jött a levél, június 22-ig előrendelhető az új, nCase M1.
185USD az ara + 62USD a szállítás + erre jön mág rá a vám ....., szép kis summa, azt hiszem, ezt nem tudom megfizetni, egy házikóért ....
[ Módosította: radi8tor ]
-
kisza25
félisten
a minőségi ventiket sorba lehet kötni, vagy adnak hozzá elosztót, pl PWM-es AC hűtőkből 5 db köthető sorba, coolink swif-hez meg adnak 2-es elosztót
nekem ilyenek vannak most
beépítve ilyen 120-as ház, és 92-es a CPU-n: -
Seep
senior tag
Sracok, lenne egy kerdesem. Ti hogy oldjatok meg a Ventik csatlakozasat az alaplaphoz? Valami ventivezerlovel? vagy egyszeru elosztokkal? 5 ventit es 2 pumpat kellene bekotnom valahogy.
-
Grave_444
nagyúr
Kinek van FD Node 304 gépháza?
-
he7edik.
addikt
Fractal Design Arc Mini R2-höz mit szóltok nagyon tetszenek a feature-i, rejthető kábelezés, szabályozható ház ventik stb. De a Bitfenix Phenom se rossz.
-
zsolti_1990
csendes tag
Üdv!
Összeszeretnék rakni egy gépet ezt az alaplapot néztem hozzá: Asus E2KM1I-DELUXE.
Szerintetek ez egy jó alaplap ebben a kategóriában van vagy volt valakinek ilyenje? Tapasztalat? Vélemény? -
maláj
addikt
na komák úgy döntöttem, hogy a kis Brazos átköltözik a CHIEFTEC IX-01B-OP házikóba ... ennek folyományaként lesz 1 Codegen MX-31-es házikóm amit át tudok alakítani (remélem
) olyanra amilyenre szeretnék (kb. 20x20x20 cm-es kockaházra aholis alul lesz 1 normál táp & felette a lap, az oldalához rögzítve pedig az SSD)
-
tozso76
aktív tag
Intel haswell-re sikerült már valakinek OpenElec-et feltenni? Működő, választható 23,976Hz-el értem a kérdést.
Kb. 2 hónapja kipróbáltam 3 féle buildet, de egyik sem tudta ezt a frekit. -
zsolti_1990
csendes tag
Van valakinek eladó Zotac Geforce 9300ITX Wifi, vagy Zotac G45 alaplapja eladó?
-
Mercutio_
félisten
válasz
btudos #21856 üzenetére
3,5"-os HDD-hez külön rendelni kell egy "púpot" ami a mostani lecsúsztatható oldallap helyére megy és annyiva vastagabb lesz tőle a ház, hogy elfér a 3,5"-os HDD.
Alap kiszerelésben csak 1 notivinyó/SSD fér be, illetve elvileg 2 férne, de a második helyébe belelóg a gyári hűtő.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zsolti_1990 #21851 üzenetére
Gyári speckó első sora.....
-
zsolti_1990
csendes tag
Valaki nem tudja véletlenül hogy ebben az alaplapban mekkora processzor ketyeg? Asus E2KM1I-DELUXE
-
he7edik.
addikt
válasz
Grave_444 #21845 üzenetére
Ahogy nézem a Fractal és Bitfenix házakat a mindegyik képes miniITX és microATX lapokat is fogadni ha pedig olyan picik mint a Silverstone Fortress mini vagy a Cooltek CoolCube akkor már normális vga-t nem tudok beletenni.Akkor már a microATX lapokkal jobban járok...
-
Grave_444
nagyúr
Ha a szellőzés és a halkság lenne fő szempont milyen alternatívák vannak most?
A mostani SG05-nél kéne jobban szellőző, de nem egy Corsair 250D vagy Prodigy nagyságúra gondolok.
Tehát jó lenne 15-20L alatt maradni. Fractal Design Node 304 a befutó eddig. Cooltek U2 is jó lenne, de pont nem fér bele a kártyám.
(Csak olyat tudok venni, amit aprón vagy magyar boltban kapni.) -
Vekko
aktív tag
Üdv!
SG-05 és MSI B85I gaming kombót szeretnék. A mb weboldalán azt írják csak 1 x 4-pin system fan connector van, így több ventit nem is tudnék hasznélni a háznak?
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #21842 üzenetére
Csak nem tudom, hogy azzal megoldható-e a passzív hűtés a procira értelmes méretben. Valamint Intel IGP-kkel jobb a tapasztalatom Linux alatt, mint az AMD félékkel. De persze ha valakinek van (frissebb, mint nekem) tapasztalata ezzel kapcsolatban szívesen veszem. Nekem már régen volt IGP-s Linuxom, jelenleg nVidia-val használok Xubuntut azzal nincs nagy bajom. A mostani ITX gépemen pedig Win 8.1-van. De nem szeretnék a jövőben két gépet, ezért lenne egy All in One gép Linux alatt, ami ráadásul passzív (ha megoldható). Vagyis ez a terv.
De most elbizonytalanítottál. Nézem tesztekben, hogy jól teljesít nagyon az AM1 pl. 5350-el és a kettő együtt (lap és proci) lenne együtt olyan 26-30k. Bár igazából itt most az ár lényegtelen, mert ha sikerül eladni a "nagy" gépemet, akkor abból bőven kijön.
-
imibogyo
veterán
válasz
rover45 #21840 üzenetére
Akkor:
J1900-as lapot keresek, 5,7 Kg-os gyerek beszámításával. Nagyszerű ajánlat, hiszen a gyerek még gyarapodni fog, így egyfajta befektetésnek tekinthető. Ez a termék nem veszít az értékéből egyre többet fog tudni a jövőben, folyamatosan fejleszti önmagát, ellentétben az informatikai eszközökkel, melyek csak veszítenek az értékükből és egyre kevésbé versenyképesek. Csak nyerni lehet az üzleten.Ugyanitt: 35 Kg alig használt 3-as méretű pelenkát cserélnék Dacia-ra.
Jelige: szart szarért! -
imibogyo
veterán
Tudjátok esetleg, hogy mikortól várható a külső tápos Asrock J1900-as lap? Nagyon megérett bennem a cserélhetnék. Abszolút nem használom ki a mostani gépem potenciálját. Felesleges ilyen teljesítményt a gyerek melletti netezésekre fenntartani.
-
kisza25
félisten
válasz
zsolti_1990 #21837 üzenetére
gondoltam, hogy azért keresel olyat, de 1156 környékén kezdett el több ember foglalkozni HTPC építésével és mini ITX el, adj fel hirdetést, hogy keresel 775 mini-ITX lapot, lehet más is így gondolja, mint te, hogy eladhatatlan
akkor marad az ebay -
zsolti_1990
csendes tag
válasz
kisza25 #21836 üzenetére
Szia először is köszi a gyors választ!
Ezzel az a baj, hogy ahoz hogy tudjak venni lapot meg procit bele el kéne adjam a mostani procimat meg lapot meg stb... De hát sajnos ez reménytelen... Azért írtam azt hogy 775-öst keresek mert abba lenne egy quad procim és van itthon ddr2 és ddr3 ból is 4-4 gigám. Szóval ezért keresnék inkább 775-ös lapot. Tudom hogy nem egy mai darab de hát amennyit keresek örülök h így is ezt összetudtam rakni
-
kisza25
félisten
válasz
zsolti_1990 #21835 üzenetére
szia akkoriban még elég ritka volt aki itx-et épített volna, meg már elég régi szabvány, 1155 találsz egy csomó használtat és olcsón kapsz bele processzort is
-
zsolti_1990
csendes tag
Sziasztok!
Össze szeretnék itthon rakni egy ITX gépet de olyan alaplapot keresek hozzá ami 775-ös. Az mindegy, hogy DDR2 vagy DDR3 mert mind a két rammal el vagyok látva bőségesen itthon. Tudtok nekem abban segíteni, hogy hol kapok használtan ilyen alaplapot? Nézegedtem interneten, hogy sok ilyen Zotac lap van de nem találok sehol ilyen ritka lenne kis hazánkban ez a típusú alaplap? Vagy ha van valakinek eladó vagy ha csere is érdekli az írjon legyenszíves!Előre is köszi a segíatséget
-
ShinjiNo
tag
Új házat vennék.
Ezt néztem ki: KATT!
Mennyire érné meg?
Ill. tudtok hasonlót ajánlani?Előre is köszönöm!
-
Pista0001
addikt
válasz
he7edik. #21807 üzenetére
A prodigy tökéletes egy ilyen konfighoz. Elég sok ventit lehet belepakolni, a vga mellett meg rácsos az oldallap, szóval a melegedés elég jól kordában tartható. Alaplapból célszerű olyan, amin a cpu foglalat messze van a pci-e-től. Mivel a magasság nem nagyon limitált, elég bivaly procihűtő is belefér.
-
viperabácsi
addikt
válasz
bozont #21816 üzenetére
nekem 4770 van egy 7850 2gb és 2x4 gb ram társaságában egy cm elite 120 házban.A tápot át raktam a ház elejébe így elfér a procin egy Noctua proci hűtő
-
kisza25
félisten
válasz
he7edik. #21824 üzenetére
lehűteni lehűti, de terhelve hangos, még i3-mal próbáltam, meg volt egy időszak mikor nem fért más a házamba, de nekem van több darab a szekrényemben gyári pasztával, ott legalább csendben van
Grave444: hiszen neked is ilyened van csak kicsit át kell alakítani hozzá
odaadom, de akkor vidd hozzá a tápot és az alaplapot is
a tápot ismered, még mindig a Silverstone 450W ami tőled származika lap meg egy Asrock Z77E-ITX, most úgy sincs benne proci
-
he7edik.
addikt
válasz
kisza25 #21822 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon perverz dolog lenne a Zintel box coolerével hűteni a procit? Úgy tudom a refresh Haswell-ek 10 fokkal hűvösebbek lesznek. Aztán lehet hogy belevágnék a vízhűtésbe ha attól érezhetően halkabb lenne a rendszer?
Ill még egy kérdés valahol meg lehet nézni több ITX házat csak hogy élőben is szemügyre tudjam venni őket? -
kisza25
félisten
válasz
he7edik. #21821 üzenetére
még sg-05-ben is pl. az enyém:
legutóbbi, volt már benne i7-2600k is 4Ghz-en nem ment 60fok fölé
egy korábbi -
bozont
veterán
Üdv
Na tudtam én hogy van ITX-es topic, de pont erre a szóra nem kerestem rá. Biztos a front.
A másik topicból a kérdésem: [link]
Szóval, igazából a cpu hűtő része érdekelne, van-e olcsóbb de hatékony hűtő, mint a H100i. Na meg persze melyik ház ajánlott.ODD nem kerülne már bele, csak 2SSD meg egy HDD.
És ha esetleg később egy komolyabb vga is kerül a gépbe a következő szériákból, az is elférne-e. Mondjuk vegyük alapul egy 280x vagy 290 fogyasztását.
-
HookR
addikt
Gigabyte GA-9SISL hivatalos oldal - [link]
======================================
Scythe ... (SCKDT-1000) - intomod.com
- 82.5 x 95 x 34 mm
-
he7edik.
addikt
Urak!
Következő hónapban akarok egy gamer miniITX rendszert összedobni:
Bitfenix Prodigy
Seasonic M12II 530W
MSI B85i Gaming AC vagy ha addig lesz itthon H97-es lap akkor az
G.Skill - F3-12800CL10S-8GBXL - RipjawsX XL
Intel i5 4690
WD Caviar Blue 1TB
Samsung EVO 840 120GB SSD
MSI R9 280X Gaming / MSI GTX 770 GamingMi a véleményetek, lesz vele probléma?
-
Mercutio_
félisten
Kösz skacok
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #21800 üzenetére
A képen a jobb oldali 46mm, a bal oldali meg - ha minden igaz - 30mm magas. Hogy ez mekkora, azt nem tudom.
A Thermaltake SlimX3 pedig 36mm a 13mm magas ventivel együtt.
(#21801) kisza25: A linken látható gyári hűtő legfeljebb a felfogatással együtt 60mm. Biztos, hogy nem a CPU tetejétől számítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest