- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik, a Thermaltake Slim X3 hűtő alacsonyabb-e, és ha igen mennyivel a gyári Intel hűtőnél?
-
Aryan
senior tag
Nekem ez üzemel a gépbe. Egy problémám van vele, hogy 1200rpm-nél lejjebb nem lehet venni a venti
fordulat számát. Fractal Design NODE 304-ben az összes ház venti 5v-on megy, a táp és a procihűtő passzív, de sajnos a vga így már hangos.Holnap megpróbálom majd a vga biosoában átírni a ventivezérlést.
-
Vekko
aktív tag
Nem lett rossz az árazása szerintem.
http://ipon.hu/webshop/product/msi_r9_270x_gaming_2g_itx_pcie/669555 -
xtevo
őstag
válasz
Flowtation #21794 üzenetére
Igen, ASRock E350M1. Engem nem győzött meg, bár sokan esküdnek rá. Úgyhogy hamarosan cserés lesz, már csak az utódja a kérdés.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Ilyen alaplap van a szülők gépében?
Csak azért kérdezem mert én is most szeretnék htpc-t épiteni, és pont ilyen alaplapot néztem ki, de nem örülnék ha nem válna be.A másik lap ez lenne:AM1B és ehhez egy sempron 3850-es proci.
Viszont ez nagyobb méret, ami nem feltétlenül gond.
Szerintetek melyik lenne az ideálisabb? Két nas, otthoni hálózat és egy hdtv lenne a környezet amihez kell. Nagy elvárásaim nincsenek, hd filmek stb. Nem tudom erre a 3d-s dologra érdemes e rágyúrni.
Üdv!
-
Patice
nagyúr
Igen, legtöbbször csak a NAS funkció lesz aktív, azt 24/7-re szánom és alkalmanként futna még mellette 1-2 virtuális gép vagy pár program.
Ha idle fogyasztásban szinte nincs különbség, akkor maradok a Haswell-nél. Köszi!
Az alulfeszelés (+ akár freki visszavétel) volt a másik ötletem nekem is, csak nem voltam biztos ebben, hogy a normál Haswell-ek mennyire tűrik az alulfeszelést, de ezek szerint nem probléma. A plusz teljesítmény meg persze jól jön bármikor, ha rendelkezésre áll.
-
sb
veterán
válasz
Patice #21790 üzenetére
24p miatt akkor ez kell neked, amúgy Ivy jobb lett volna, mert a Haswellnél tényleg jóval nagyobb fogyasztásokat mértem.
Bár az is igaz, hogy ha csak NAS-ként fut az idő nagyobb részében és semmi extrát nem csinál, akkor az idle körüli fogyasztásban nem igazán lesz különbség. Ivy/Haswell is elmegy idle kb. 15-17W körül a HDD-k nélkül.A frissítésre szvsz felesleges várnod: +100MHz. Szerintem a T-s is felesleges, ugyanazt alulfeszeléssel, levett frekivel is el tudod érni. És így nincs gond ha mégis erősebb proci kell.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #21790 üzenetére
Jaaa, akkor lehet inkább hasswell, bár asszem sb írta annó, hogy mostanra már az Ivy is rendben volt ilyen szempontból.
Tényleg ha már szóba jött, kérdezném a szakikat: Ha egy B75-ös 1150-es MSI lapra frissen telepített W7 64bit rendszer alá betolok egy H81-es Giga 1150-es lapot, az max 1-2x újra bootol és bekéri a csipszet specifikus drivereket, egyébként olyan, mintha most telepítettem volna, vagy lehetnek komolyabb gondok?
-
Patice
nagyúr
válasz
Mercutio_ #21789 üzenetére
De a tervezett egyik virtuális gép egy "HTPC" lenne. Haswell is a pontos(abb) 23,976 miatt kellett.
Agyaltam a 1155-ös Ivy Bridge vonalon is, de mire rájöttem, hogy fogyasztásban az jobb lenne, addigra már megvolt a lap. Most már nem akarok variálni.
De lehet a szoftver tesztek után mégi 1155-ös vonal lesz a vége.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #21788 üzenetére
Ha amúgy se HTPC, és számít a fogyasztás a 1155-ös procikkal jobban jársz, ott kisebb a fogyi és nem kell T-s procit venni, mert csak full terhelésen jön ki a difi, az is csak pár W. (Csak azért nem 35W-osak a nem T-sek mert épp fölötte vannak, a T-sek meg visszább vett órajelel alatta.
-
Patice
nagyúr
Üdv Urak!
NAS építésen dolgozom, alkatrész összeszedés fázisban vagyok.
1150-es mini-ITX lapom már van, most a procin agyalok, hogy melyik lenne jó hozzá.
A fogyasztás miatt szimpatikusak a "T"-s jelölésű, 35W-os TDP-jű Celeron vagy Pentium procik, de árban sem szeretnék nagyon elszállni
Akár több (3-4 max.) virtuális gép futtatására ti melyiket ajánlanátok?
Elég lehet mondjuk egy Celeron 1820T szerényebb árcédulával, vagy szükséges lehet akár egy Pentium 3420T?
Ill. lehet érdemesebb lenne még egy kicsit várnom a frissített Haswellekre (Celeron 1840T, Pentium 3240T, Pentium 3440T) hogy beálljon kicsit az áruk, vagy ezek nem nagyon szoktak változni?
Előre is köszönöm!
-
-
xtevo
őstag
válasz
shteer #21780 üzenetére
Meggyőzhető vagyok.
Én Intel-t használok, de sajnos ennél próbálkoznék a budget megoldással.
S1155 ASROCK H61MV-ITX ~14,2k
S1155 Intel Celeron Dual Core G1620 - 2,70GHz ~9,2kEz így mennyivel jobb/rosszabb? A gép egy 40" Samu smart tv-re van kötve, és ugyan tudja a 3D-t, de többnyire 1080p,720p filmeket szoktak rajta nézni, meg netezni, youtube stb.
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy htpc-je, de mostanság panaszkodnak, hogy akadozik, nem elég gyors. E350M1+4GB+500GB egy MX31 házban, egy 300W táppal. Ebből a hdd,ram párost megtartanám, és igencsak elgondolkoztam az új AM1 foglalatban.
SAM1 MSI AM1I ~8,7k
SAM1 AMD Athlon X4 5150 1600MHz 2MB BOX ~11,5kÍgy durván 20k-ból megúsznám a cserét, a brazos-t meg elpattintanám aprón. Szerintetek ezzel mennyivel vagyok előrébb? Kellene esetleg az 5350 proci bele?
-
Seep
senior tag
Csinaltam par kepet a Langear Infinity-rol. [moderálva] szerintem csak sfx vagy full modularis tappal hasznalhato.
Csak az erdekesseg kedvert itt egy par kep az Infinity utodjerol es utodjarol.
[ Módosította: radi8tor ]
-
tozso76
aktív tag
Sikerült a bugást redukálni. A htpc házát leföldeltem a tápkocka földjén keresztül. Nem szűnt meg a búgás, de így legalább este is használható a sub. Holnap kipróbálok egy modolt hdmi kábelt is.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Goose-T #21770 üzenetére
Nem változik a távolságra. Nem egyedi az esetem itt is ezzel szívnak. Sőt, ott az avsforum.com -on találtam még 2 topikot erre a hibára, egyértelmű megoldást viszont nem.
Shteer: igen én (mi) is ezt gyanítjuk. Este megpróbálom földelni a pc házát. Mert a kocka az földelt, de abból csak két vezeték jön ki a lapra.
-
tozso76
aktív tag
válasz
shteer #21769 üzenetére
Ha kihúzom az RCA-t akkor megszűnik a búgás, nyilván a hdmi kihuzása is megszünteti mert csak a htpc-rol jön a búgás. Ráadásnak ez a furcsa bugás nem állando. A boot-olás alatt mély recsegés hallatszik, win asztalnál csend, majd az xbmc elindulásával állandó a bugás, de csak az xbmc főmenüben. Ha belépek pl a video/fájlok menübe, ott csend van. Viszont a fájlok lépegetése közben, minden "klikknél" van egy kb. 1 mp-s búgás. Tehát a képtartalomtól függ a búgás intenzitása, frekvenciája.
Amit eddig próbáltam: Földeletlen dugóval tápot adni a tápkockának, a szoba másik konnektorába dugni a sub tápját, másik tápkábel a subnak.
Egyébként semelyik más forrásról nincs baj a bugással, tv hangja az erősítőn, az erősítő net rádió tunere, hálózati playere, fm tuner. Ezek mind normálisan működnek. -
Goose-T
veterán
válasz
tozso76 #21768 üzenetére
A HDMI egy digitális interface, és egyrészt biztos le van galvanikusan választva az erősítő analóg részéről, másrészt digitálisan nem is tud átmenni zaj. A notitápon keresztül meg eleve egyenáram megy az alaplapba, szóval ott sem mehet át az 50Hz. Talán a számítógép elektromos zajára túlérzékeny a mélynyomó, mert az eléggé analóg. Ha közelíted vagy távolítod a gépet a mélynyomótól, változik a búgás?
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Asus H81T alaplapot használok egy dell noti táppal. A gondom a következő: ha elindítom a htpc-t akkor egy folyamatos bugás hallatszik a Yamaha rxv771 re kötött mélynyomómból.
Htpc- hdmi- AVR -hdmi- TV láncot használok. Most vettem, egy aktív subbal rendelkező KEF 5.1 szettet. Eddig nem használtam mélynyomót és nem is hallottam semmi anomáliát.
Szerintem a földelés nélküli htpc visz valami zajt hdmi-n keresztül az AVR-be.
Ti hogyan oldanátok meg a földelést?
Másnál nem jelentkezett ez a hiba? -
HookR
addikt
Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5 hivatalos oldal - [link]
============================================
Akasa Euler S passzív Thin Mini-ITX ház - fanlesstech.com
- Lényegében új előlapot kapott USB3.0 portokkal a sima Euler-hez képest.
============================================
-
Sziasztok!
Régebben volt már szó erről, de nem találom.
Akinek van a birtokában Intel Mobile procit fogadó PGA478-as vagy az első gen i3, i5 procit fogadó alaplap akkor kérem keressen már meg privátban.
Köszönöm előre is -
Goose-T
veterán
válasz
30z.Samu #21762 üzenetére
Általános felhasználásra szuper, filmlejátszásra nagyszerű, és elég sok játékot elvisz élvezhetően. Ha 720p felbontást használsz, akkor szerintem szinte bármelyik játékban lehet olyan beállítást találni, hogy stabilan 30-40fps felett legyen a sebesség. Pl. Dirt 3, Borderlands 2 simán megy közepes beállításokkal. A régebbi játékok (pl. 2010 előttiek) zöme full HD-ban is élvezetesen fut maximális beállítások mellett (szűrőkkel vagy anélkül, játéka válogatja).
-
agent_k
őstag
válasz
agent_k #21756 üzenetére
Teljes sávszélesség kiterhelve másolással + HD film Plex-szel lejátszva (10Mbit/s sebességgel) Proci 100%-on (Plex transcoding fogja ennyire) illetve továbbra is passzívan a CPU max 49°C. Mindezt azzal megfejelve, hogy a paneltáp PSU-ja is házban van.
Ez eddig igen jó szerintem, kivéve a proci terhelést.
-
Goose-T
veterán
válasz
30z.Samu #21760 üzenetére
Egy kis útmutató az építéshez. Az ODD-t felejtsd el szerintem, mert akkor nem fogsz tudni használni rendes hűtőt. A 200W-os táp talán elvinné egy ideig, de szerencsére azt a házat már 250W-os tápegységgel szerelik, aminek 85%-os a hatásfoka, úgyhogy az biztosan elég lesz.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Gondolkodom egy mITX gép megépítésén, mely jelenleg így nézne ki:
MSI FM2+ A88XI AC deszka
A10 5800K proci
Kerülne bele SSD. vinyó, ODD (bár ez még kérdéses), az lenne a kérdésem, hogy ebbe a kuckóba belemenne-e és hogy a 200W-os táp elég lenne-e neki. Köszönöm előre is szíves válaszotok. -
halisa
tag
Sziasztok ma megvettem az ezt az alaplapot Asrock Q1900-ITX 4Gb rammal.
Kérdésem, hogy Win7 32bit vagy 64bit mennyen fel rá.
Ha, 32 bit megy fel akkor az 3,5 Gb ramot lát viszont a VGA felhasználja a fen maradót? (512M)
Vagy sem? -
agent_k
őstag
válasz
Mercutio_ #21755 üzenetére
Node mindegy is.
Bios frissítés és legacy boot support bekapcsolása után szuperül települt a Win7.
Eddig jól muzsikál a gép, flash-es játékkal max 40°C-os Cpu-val, teljesen passzívan. 60W-os paneltáp.
Eddig jónak tűnik.
A fractal node házban a gumiágyak jó szolgálatot tesznek, mert sokkal halkabb a winyó, mint nélküle.
Ami nem tetszik a ventillátorok 3 vezetékesek. Ennyi erővel 4-esek is lehetnének, de talán ez a legkevesebb, hiszen úgysem csatlakoztattam őket. Viszont a ház maga nagyon tetszik. Kicsit nagy talán, de szépLátszik, hogy lehetne még bele pakolni.
AISuiteIII_Win7-8-8-1_J1800I-A_Series_VER10058 nem hajlandó települni, de ez nem ennek a topicnak a témája.
-
flashpointer
őstag
A külső tápokat hogyan célszerű méretezni ha nem is 0-24 ig de azért lenne használva, max fogyasztás+ hány %?
-
válasz
hszilard666 #21748 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21749 üzenetére
Még meglássuk
Nagyon fasza lenne, de először még csak kompakt ha összejött több talicskányi zseton talán belefogok egy durvább vízbe csak sajnos jelenleg nincs rá "időm" ha érted mire gondolok.
(#21751) cain69:
Haswellt nem szeretnék mert nem sokkal erősebb a mostani procimnál, az impact meg horror ár
De azért köszönöm. -
viperabácsi
addikt
válasz
hszilard666 #21748 üzenetére
Nekem is itx van csak Asus Z87i-pro lap I7 4770
-
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21747 üzenetére
Aranyos
Nálam gaming itx build lesz
Vizezve
Nem lesz kevés a VRM hűtése? Minimum 4.8ghz et szeretnék kicsikarni belőle.
-
viperabácsi
addikt
válasz
hszilard666 #21746 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21745 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen!
-
viperabácsi
addikt
válasz
hszilard666 #21744 üzenetére
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Tudtok nekem mondani olyan z77es lapot amivel jól lehet túlhajtani a procit?
Természetesen ITX méretben
Köszönöm! -
agent_k
őstag
Sziasztok!
Nincs szerencsém. Megjött az Asus J1800-C gondoltam telepítek usb-ről. UEFI megy, felismeri az usb-t nincs gond. Elindul a boot majd miután a windows installer indulna a képernyő legfelső részén egy piros csík jelenik meg és nem is megy semmi sehova. Ez lehúzott winyóval, memória áthelyezéssel, hdmi helyett vga kábellel is jelentkezik. Erről a pendriveról pedig telepítettem már windowst.
-
imibogyo
veterán
válasz
csokoládé13 #21730 üzenetére
Nekem még a gyári hátsó sem megy benne, csak a proci (500 rpm) és a táp.
-
Grave_444
nagyúr
SG05-ben szerintetek érdemes megfordítani a tápot?
-
imibogyo
veterán
válasz
csokoládé13 #21727 üzenetére
Nekem i7 3770k van benne egy Samsung SSD-vel és egy 3TB-os HDD-vel és nagyon csendes (mondjuk pont a merevlemez a leghangosabb). Kábelmenedzsment, mint olyan nincs, de el lehet férni, viszonylag normálisan elrendezni. Főleg moduláris táppal. Erre is volt egy ötletem, hogyan lehetne a házat továbbgondolni egy kis moddinggal, de egyelőre nem volt időm belefogni. Az én esetemben a kábel elrendezést ne nézd, ahogy elsőre összeraktam úgy maradt, ennél azért sokkal jobban el lehetett volna rendezgetni.
Mondjuk én most gondolkoztam, hogy eladom, mert van pár futó fa számítógépház projektem (mások számára) és újra elcsábultam, hogy ha már csinálgatom, akkor már magamnak is csinálok egyet, csak most már ITX méretben. Mert eddig csak nagyobbakat készítettem.
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Cooltek U2-es házat.
A kérdésem elsősorban a tulajokhoz szólna, mindenesetre érdekelne a véleményetek erről a kis szépségről!
Milyen a hűtése, kábelmenedzsmentje, mennyire hangos... ilyesmik. Szóval mi az, ami kompromisszum a házzal kapcsolatban - és az nem a méretéből fakad-, mik a gyengéi!?Egy i5-ös proci lenne benne egy SSD-vel.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
halisa
tag
Viszont 2Gb RAM elég vagy 4Gb RAM ajánlott film, kép, nethez.
-
-
HookR
addikt
Silverstone RVZ01 review - [link]
-
agent_k
őstag
Ez elmegy full passzívan igaz?
21704A 60w-os tápot már megvettem márcsak a futárra várok.
-
halisa
tag
Szerintem Intel lesz. Mert olcsóbb, passzív hűtés (ha kell van ház hűtés), CPU-nak van turbó funkciója.
Ha kell WIFI csak be kell tenni egyet a mini-PCIe helyre vagy USB-re kötök egyet van benne elég. A PCI Express 2.0 x16 hely nem fontos(nem teszek bele még egy VGA kártyát). Az PCI Express 2.0 x1 helyre ha kell tesztek bele egy tunner kártyát. Soros portra teszek egy IR vevőt, a LPT-re talán egy LCD kijelzőt kötök. -
Mercutio_
félisten
válasz
halisa #21706 üzenetére
Ha tudsz még kicsit várni talán érdemes adni pár hetet, hogy megjelenjen itthon is az Intel azon verziója ami eszik normál DDR3 ramokat valamint a lapra van integrálva a táp, így csak egy külső notitápot kell vadásznod apróról.
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Én is beálltam a sorba. Lejárt a cafetéria határidő valamit venni kellett. Mivel a 4magos Bay-Trail mégsem jelent meg, illetve a gigabyte-nak van valami fáradt gereblye alaplapja amiről nem beszélnék, így maradt a két mag.
NAS-nak, film kiszolgálónak nagyon elég lesz szerintem így is.4GB 1600MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM Kingston (KVR16LS11/4)
Asus J1800I-C alaplap
Processzor foglalat: Intel DualCore Celeron J1800 SoC 2.41GHz
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 7200rpm Red NAS winchester (WD10EFRX)
Fractal Design Node 304 táp nélküli fekete ház (FD-CA-NODE-304-BL)Hozzá:
PSU120W + ACDC12060 paneltápos megoldás (adapter.hu)
Gondolom elviszi a konfigot. -
Möre83
csendes tag
GA-B75N + Intel G850 + Arctic Freezer 11 LP + Kingston SSD + 2x2GB RAM + FSP 400 APN
Windows 7 idle 28W
Prime95 57WElég lehet ehhez a Picobox Z3 és egy 90W-os 19V-os adapter?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest