- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Benőke #32943 üzenetére
Kifelé elég kommunikálni a TDP értéket, pont elég a szellőzés hűtés megtervezéséhez, hiszen jól átlagol a hűtő hőkapacitása.
Az extra teljesítmény fölvétel sem probléma, mert nem lehet ~200W-nál gyengébb tápot kapi boltban. Vagy egy oem tervezi a gépet, aki, erre is odafigyelve, tervezi a tápellátást, vagy korlátozza a biost, VRM-et.
A többieknek, akik meg rendszert terveznek maguknak: Az egyes CPU generációkhoz tartozó dokumentációban benne van hogy hogyan működik az ördöglakat, ha nem is egy gépelt oldalra összeszedve, és vastag betűvel szedve.Szerintem annyi elég, ha itt -mint szakmai topik-, tudjuk hogy az "TDP" átlag fogyasztást jelent, hűtést lehet ez alapján tervezni, de a tápegységnek ennél ~30%többet kell tudnia szolgáltatnia, legalább egy percig folyamatosan, ha intenzíven* lesz használva a cpu. Az IGP-s játék mellé ugyan ennyi+ teljesítményt lehet számolni, bár ekkor valószínű, hogy messze nem lesz kiterhelve a cpu 100%-ra, így elég az egésznek az 1x~30% tartalék.
*munkára, tömörítésre, stb. Filmnézés, FB nem számít ennek, max. telepítéskor van ilyen jellegű terhelés.
-
törölt tag
válasz
Benőke #32930 üzenetére
A VRM átlagos-teljesítmény limitje fogja meg a CPU-t, ezt az értéket állítja a CPU mikro-kódja.
Azért ezek a csoportok vannak definiálva (35,45,65W...) mert ezeket a limit pontokat kell ismernie a VRM vezérlőnek, hogy az intel által kiadott spec.-nek megfelelően működjön mellette a CPU.
Valós időben ezt a limitet töbször is átlépi a cpu, itt látszik hogy hol vannak a limitek egyes modelleknél mi történik működés közben:
Szóval ha "kalapálják" bizony veszi az áramot, a T és az S modell is, csak jóval kisebb mozgásteret enged neki a VRM, nem a CPU saját maga limitálja a felvehető teljesítményt.
-
törölt tag
válasz
Benőke #32743 üzenetére
Ha befér egy ATX/SFX/Flex-ATX táp, akkor ez is belefér a házba. Egy rossz tápegység alsó lemezét leműtöd és rácsavarozod a tápot, ha nem akarsz sokat dolgozni vele.
Szabvány szerint L és N csatlakozásokhoz is kell olvadó betétet beépíteni, (arra az esetre, ha zárlatos lesz az egyik szűrő kondi a föld és a fázis között) ez a legnehezebb része... -
válasz
Benőke #32738 üzenetére
Winyónként érdemes 8W körüli fogyival számolni, 5-6 winyó felett már komolyabb (esetleg SFX/TFX) tápban gondolkodnék.
Igen, jó lenne vmi egyszerűsített megoldás, itt pl a paneltáp-részt SFX házikóval árulják, de ez nem az igazi. Ha a panel+AC/DC is befére egy zsugorított SFX-be, az lenne a királyság
-
MrDerekas
addikt
válasz
Benőke #32673 üzenetére
Driver támogatottság: A free BSD alapú rendszerek intel vasra íródnak. Ahogy én tapasztalom. Négy alappal indultam neki az egész NAS mizériámnak, meg jó sok rendszerrel. A FreeNAS amit maradéktalanul használni is tudok, adott intel alaplapon. Ergo számomra jobb a támogatottság. A többi kísérletem kudarcba fulladt. Alapvető hardwereket nem látott a sikeresen feltelepített egyéb rendszer, egyéb vasakon. Ahogy én tudom (és bőven lehet, hogy rosszul) az amd driverekkel igencsak szenvedős a freebsd, és linux rendszer is a megjelenéskor. Valamint ahogy jönnek ki az újabb rendszerek, elsőre mindig is az intel támogatás a nagyobb. Meg igazából nem értem miért ez a vga-n lovaglás, mikor az számomra sehol sem kritérium. Kell egy mindentudó doboz webui felülettel.
A négy magtól nem fogok elájulniJelenleg egymagos cerka procin fut a rendszer és hozza a használható minimumot. Nem kell nekem erőmű ahhoz amire szánom a kütyüt. Meg nem is kell ide az intel - vs - amd keresztesháború. Igényekhez és lehetőségekhez képest keresem a legmegfelelőbb vasat.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
Benőke #32661 üzenetére
Akkor megvan a nyertes jelöltem így már. A fene tudja mit hoz a jövő alapon, az újabb. FreeNAs fog futkorászni rajta, egyedül szinkronizáláskor lesz meghajtva a proci. Amire kell azt röhögve el fogja vinni. Lényeg a 4 mag. És végre majd csend lesz
Köszönöm!
AMD-ét nem akaródzik bevállalni. Bár télen jól jöhetne(Mondom ezt úgy, hogy szeretem a zájemdét)
-
válasz
Benőke #32563 üzenetére
Még egy kép a "jó, ha 60% hatásfokod megvan" - táp-témához, az épphogy kiadott corsair SFX tápjától, SzVSz kifejezetten gáz európai szemmel:
Tény, vannak jobban viselkedő tápok, a Corsairtől jobbat vártam volna
-
válasz
Benőke #32563 üzenetére
OK, 20%-nál még nem olyan rossz a hatásfok-görbe, de pl egy NUC vagy alulfeszelt T-s i3 idle (NAS-üzemidő 90%-a) <10W-ot eszik, ez egy 300W-os tápnál 3%. Itt is tudja a 80%-ot egy 300as gold táp? Tudtommal csak a titán verziók (bazinagy 600+W-os ATX-eket láttam csak eddig) képesek 10% alatt is igazán brillírozni.
Amúgy az SSP-300SUG egész szimpatikusnak tűnik, FlexATX és moduláris. Kérdés persze, mikortól kapcsol be a kis visító 4centis ventije
.
#32564: nekem 90% körülire rémlik a kinti kocka, mellé a pico DC/DC konverziója is 90% feletti, effektíve van 80% körüli hatásfokodnak kéne lenni. Viszont láttam elég gyászosan leszereplő és jobban produkáló modellt is, nem mind1, hogy mire köti rá az ember a winyócsokrot 7/24-ben... (feszültségstabilitás, hatásfok, melegedés).
Ilyet nagyon nem szeretnék a lapomra:
-
Patice
nagyúr
válasz
Benőke #32523 üzenetére
N3150 + Win10-zel azt tapasztaltam, hogy egész használható asztali alternatíva is. Persze nem millió böngésző tabbal, meg kicsit komótosabban történnek a dolgok, de azért szedi a lábát, főleg, ha Win10 háttérben futó szolgáltatásait kikapcsoljuk nagyrészt.
HEVC hardveres dekódolás megy neki 4K felbontáson is 8 bitig, szóval akár egy egyszerűbb kódolású UHD film sem fogja megfeküdni a gyomrát.
Win10 helyett jó alternatíva a mostanában megjelent 16.04-es desktop Ubuntu.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32308 üzenetére
[moderálva]
Szerintem elég konkrétan leírtam, a gép működés közbeni fogyasztását mértem, és abban a mérési módszer miatt nyilvánvaló, hogy a paneltáp, és az adapter is benne volt. Gondolom ha idejössz, és rám teszel megjegyzést, ezt azutón teszed, hogy előtte kiszámolod, hogy is áll pontosan a processzor TDP-je, a gép energiafogyasztása, és a konnektorból felvett fogyasztás, és mennyi lesz a tápegységből felvett energia, aminek hány százaléka a tápegység max terhelhetősége, majd megállapítva, hogy hibásan, sőt, direkt hibásan írtam le valamit, kötözködésnek minősíted a hozzászólásomat...
Ha ezek megvannak, gyere vissza, és próbáld meg a személyem, vagy a hozzászólásom minősítése nélkül elmagyarázni, hogy rosszul csinálom, mert....[moderálva]
Duracellm_: Szerintem 30-40 centiről simán fújható, itthon évi 3-4 alkalommal csináltam eddig is, sose volt baj. Ha az az alkatrész ettől lerepül, akkor az működni se tudott kielégítően. A legegyszerűbb megoldás a portalanításra, olyan helyről is kijön a por, ahova ecset nem fér bele, fizikai kontaktus nélkül se sztatikus töltés, se más probléma nem jön létre.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32303 üzenetére
i7-4790-nel, egy SSD-vel fogyaszt a gép 40-45W körül, ráadásul azt a konnektorba dugva kajálja, tehát abban már az adapter is benne van. Miért is kellene nagyobb tápegység hozzá?
A házi szerverem szintén egy lc power házban van, az egy 1360mi, szerintem az adapter meg a paneltáp pont ugyanez, az 2 éve kihúzva se volt, nonstop megy. Anyukám 1.5 éve karácsonyra kapott egy az enyémmel megegyező házas kisgépet, nála reggel 8-tól éjfélig minden nap be van kapcsolva, az is hibátlanul működik, szóval nekem bejött, nem tudom, mitől lesz jó egy paneltáp, de ezek teszik a dolgukat.
-
-
xtevo
őstag
válasz
Benőke #32293 üzenetére
@Benőke
A kis fogyasztáskülönbség nem szempont. A gyorsaság, fizikai erő fontosabb.@AxBattler & Patice
Nekem valahogy szimpatikusabb az AM1, bár nagy választék nincs belőle alaplap téren...
Pico PSU-ból milyet érdemes? (Mekkorát? Jöhet akár priviben is link, hogy honnan.
)
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32289 üzenetére
Valóban, minden itx alaplap, és minden proci hasonló, már csak a távolság kérdéses, ahonnan mindez ez megvalósul.
A + 50% fogyasztás nem annyira a hasonló kategória, ami beleférhet, az talán a +-20%... Ami meg is lenne, ha mindkét rendszerben picopsu táp lenne. A 20-25W (aminek a közepe 22.5W) és a 35W között ennél lényegesen több különbség van, ami nem igazán "hasonló" fogyasztás.
Azt én magam is érdekesnek tartottam, hogy az i7- 4790S és az i7-4790 között hatalmas különbség van, előbbiben csalódtam, úgyhogy gyorsan el is adtam. Böngésző 8-10 ablakkal, egy hd stream vlc-vel, 2 db skype, és az i7-4790S 22-25%-on pörgött, természetesen ez a fogyasztáson is meglátszott, az i7-4790 meg most is 8-10+-on ugrál... Örültem volna, ha egy alacsonyabb fogyasztású procim van, de nem ilyen áron, az energiagazdálkodással valamit csúnyán elszabtak. Soha többé nem veszek S végű procit.
-
xtevo
őstag
válasz
Benőke #32274 üzenetére
@Benőke
Nemcsak torrentre lenne használva, hanem arra a gépre mentem a filmeket, és az lenne összekötve a tv-vel, és azt a gépet használnám filmnézésre is. Ezért gondoltam, hogy fontos lenne a vga is. FullHD filmezés, youtube ilyesmi is menne róla.@Victoryus
Meggondolandó az éjszakai kikapcsolás, csak akkor reggel meg bekapcsolni. Lusta ember lévén, ezt megspórolnám, ha van lehetőség.@Patice
A háztól én is tartok kicsit... Ez szimpatikus lenne: katt WD Green vinyó van most, az lenne használva, ami majd cserélve lenne idővel Red szériára.Gratz a rendszeredhez!
-
HookR
addikt
válasz
Benőke #32263 üzenetére
Azért nem találod a PCIe sávszélességet, mert rossz helyen keresed.
Ahogy arra a #32254-esben is utaltam, nem a chipset-tel van összekötve az x16-os foglalat, hanem a CPU-val, abban leledzik a PCIe 3.0 x16-os vezérlő (pl.: i5-6400).A chipset-beli csak másodlagos. A H110-ben lévő PCIe 2.0 x6 csak a körítést hivatott kiszolgálni. Ezért van az, hogy például az M.2 foglalatot az Asus H110I-Plus D3/MS és MSI H110I Pro lapokon PCIe 3.0 x2-esnek írják, mert a chipset korlátai miatt csak ekkora sávszélesség (PCIe 2.0 x4) jutott rá.
Szóval nem, a H110-es lapok PCIe foglalata bizonyosan nem jelent szűk keresztmetszetet a VGA számára.
-
kedvesgabor
tag
válasz
Benőke #32187 üzenetére
Sziasztok!
ASRock QC5000-ITXPH vagy QC5000M-ITXPH helyett van valami árban és teljesítményben hasonló, amit ajánlani tudtok,főlleg 3d-s hd házimozizáshoz kellene. Sajnos már nem nagyon kapató olyan helyen ahonnan nyugodtan rendelnék.Ja, fontos lenne hogy passzív hűtésű legyen.
Köszi!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
válasz
Benőke #32172 üzenetére
Ezt ugye olvastad:
"Recommended for TDP up to: 47W
CPUs with a TDP > 35W may reduce the clock during longer periods of full load in PCs with absolutely no fan."Magyarul Cerkán, vagy T-s Penyán, i3-on kívül nem raknék semmit alá, és még így is erősen ajánlott valami normális házhűtés, mondjuk hátra min. egy 120mm-es venti (plusz borda a VRM-re, stb.).
Egyébként a G4400 szvsz elég jó választás 18k HUF-ért: lappal, RAM-mal együtt fogyaszt 38W-ot átlagban, és max. 43W-ot. G4400T-t most éppen nem lehet kapni, de az sem drágább sokkal.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Ezt nagyon szépen összefoglaltad!
Arról nincs esetleg tapasztalatod (vagy bárki másnak), hogy nagyságrendileg mégis mennyire lehet leszabályozni egy nem integrált, de kicsi procit egy arra alkalmas lapban? Konkrétumokat, első kézből származó tapasztalatokat nem nagyon találtam sajna. Már ott tartok, hogy veszek egyet csak azért, hogy kimérjem sk, aztán vagy marad, vagy megy.
Én konkrétan egy Asrock H81 lapra meg egy kicsi G18x0 Celeronra gondoltam. A lap BIOS-ában van egy ún "Long Duration Power Limit" opció, de tudom, hogy milyen mértékű fogyasztás-csökkenést lehet elérni vele. Nekem drasztikus kéne, mondjuk minimum 50%.
És nem szívesen fizetnék többet egy T végű prociért, ha le tudom fojtani én is a normál változatot. Pláne, hogy a G1840 most ~10K, a T változata meg ~15K (a G1820 mindkét változata is). Ez azért százalékosan elég erős felár.
(És ha esetleg a későbbiekben mégis más géppel oldom meg a NAS és/vagy HTPC feladatokat és a Celeronból meg mondjuk kisgyerekeknek csinálok egy játszós gépet, akkor jól fog jönni a sima változat plusz ereje is.)
-
HookR
addikt
válasz
Benőke #32153 üzenetére
Szerintem tegyél fel hardverapróra egy érdeklődésfelmérő hirdetést csoportos rendeléshez!
(#32157) Pete55555: Csak azt írják a specifikációban, hogy 75W-nál bizonyosan kevesebbet eszik, mivel ugye a PCI-E foglalatra támaszkodik kiegészítő tápcsati nélkül. Amúgy PCI-E v2.1-től már 150W a foglalat limitje, de egyelőre ez a lehetőség a gyakorlatban kiaknázatlannak tűnik.
SP-k számát pedig 512-nek tüntették fel, tehát ez az R7 250E, amire 55W TDP van megadva. -
-
törölt tag
válasz
Benőke #32151 üzenetére
Ha van egy kis befektetni való pénzed: ~14,5USD/pc vámmal, szállítással együtt.
-
Vekko
aktív tag
válasz
Benőke #32147 üzenetére
Elgondolkodtató, amit írtál. N3150 helyett elkezdtem AM1 irányba nézelődni. Feltéve, ha ez valóban érhet valamit: https://www.arctic.ac/eu_en/alpine-m1-passive.html
Szerinted?ASRock AM1B-ITX-ba tenném. Olcsóbban is kijövök mint egy 4 Satas n3150-el.
-
danih
veterán
válasz
Benőke #32101 üzenetére
Ebbe az általad linkelt Spire / Tacens házba vajon belefér 2 slot szélességű videokártya? Ami a kimeneteket illeti (manapság sok 2 slotos kártya kimenetei is két slotot foglalnak mint ez) a válasz érthetően ugye nem, de mondjuk egy ilyen fajta beleférne?
-
Vekko
aktív tag
válasz
Benőke #32101 üzenetére
Köszönöm! Épp azért szerettem volna a TFX-et mert ott megadták hány dB-en működik. Totál elkerülte a figyelmem, hogy ez a ház nem kompatibilis vele.
Közben PeterPH megírta, hogy Y kábellel tovább lehet osztani a PicoPSU SATA lehetőségét is, erre nem gondoltam, úgy hittem nem bírná el, azért van rajta alapból ennyi.
Emiatt módosult az elképzelésem és jöhet a PicoPSU is, így lesz valóban hangtalan.ASUS N3150I-C (20 ezer HUF-ért beszerzem, tudom, csak 2 SATA port, de ha majd szükséges lesz teszek bele SATA kártyát, így még későbbi bővítő kártyával is jobban járok mint az Asrock 4 SATAs verziójával 27-ért)
Adott 1 SSD és 1 HDD + egy külső WD passport
PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység
12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel
COOLERMASTER Elite 110Ez így rendben lesz szerintetek?
-
Vekko
aktív tag
válasz
Benőke #32091 üzenetére
Tudom mikre képesek ezek az alaplapok, nincsen szükségem PCIE-re, 4 SATA bőven elég nekem (PicoPSU 1-2 SATA tápcsatival viszont kevés). Mint írtam a halk működés és alacsony fogyasztás az elsődleges szempont, nincs szükségem erősebb processzorra, ami 3-szor többet eszik.
Előző generációs integrált alaplapokat se vennék, tudom, hogy erősebbek 10 %-al de nem gyorsítják a H.265-öt hardveresen és ugyebár a HTPC is az igényeim között volt.
Ezeket már lejátszottam magammal, köszönöm!
Az eredeti kérdésem továbbra is a ház+táp lenne. -
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #32038 üzenetére
És vga-ból is csak 1 slotos fér el
Ha már vga: jó választás lehet SG05-be egy MSI GTX960 vagy van vele negatív tapasztalat, terheletlenűl ez se pörgeti a ventit?
Ha jól látom zárt a hűtés és kitolja a meleget a házon kívülre, vagy attól még fűti a házat is és jobb egy strix? -
válasz
Benőke #32025 üzenetére
"max egy darab PCI-E csatlakozóval vagyunk megáldva és vagy VGA vagy hangkártya"
Igen, ez a legnagyobb bajom. Gondolkoztam abban, hogy valami USB-s erősítő és minőségibb hangfalak, de az összes "már megéri" hangfal egyszerűen túl nagy volt.
Most volt akciós fadobozos genius, vettem is belőle, szóval innentől jó lenne valami rendes alaplapi és kalapkabát, a YT-nak meg ilyeneknek úgy is mindegy.
Persze ott van a külső hangkártya lehetősége, de az megint egy fölösleges doboz az asztalon.
De az is lehet, hogy teszek az egészre és maradok mATX-en. -
Goose-T
veterán
válasz
Benőke #31999 üzenetére
Igen, azt írták az Iponos hozzászólásoknál is, hogy rövidek a kábelei, de ez egy ilyen kicsi házban inkább előny, mert kevesebb kábelt kell begyömöszölni a ház üres részeibe.
Emiatt is lett szimpatikus nekem ez a táp.
Szerk.: így néz ki egy jó kis kábelgyömöszölés, hogy legyen mihez viszonyítani:
-
HookR
addikt
válasz
Benőke #31963 üzenetére
M.2-s SSD-t fogadó (CPU-foglalatos) alaplapok listája:
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac (2260/2280)
- ASRock Z97E-ITX/ac (2232/2242)
- Asus B150I Pro Gaming/Aura (2242/2260/2280)
- Asus B150I Pro Gaming/WiFi/Aura (2242/2260/2280)
- Asus H110I-Plus D3/MS (2260/2280) (Honlapjukon már fent van, de képek nélkül)
- Asus H170I-Plus D3 (2242/2260/2280)
- Asus Maximus VI Impact (2242/2260/2280/22110)
- Asus Maximus VII Impact (2242/2260/2280/22110)
- Asus Z170i Pro Gaming (2242/2260/2280)
- ECS Z170IU-C43 (2242/2260/2280)
- Gigabyte GA-B150N Phoenix (2260/2280)
- Gigabyte GA-B150N-GSM (2260/2280)
- Gigabyte GA-H170N-WiFi (2260/2280)
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5 (2260/2280)
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi (2260/2280)
- MSI B150I Gaming Pro (2242/2260/2280)
- MSI B150I Gaming Pro AC (2242/2260/2280)
- MSI H110I Pro (2242/2260/2280)
- MSI H170I Pro AC (2242/2260/2280)
- MSI Z170I Gaming Pro AC (2242/2260)(#31965) shteer: Thx, javítva.
-
törölt tag
válasz
Benőke #31906 üzenetére
Hatásfok szempontjából nincs nagy különbség, de a 12V-os megoldás az előnyösebb, ha helyben vizsgáljuk a dolgot:
1db kapcsoló-Fet veszteségeit kell figyelembe venni a 12V-os ágon, ami ~>98%-os hatásfoknak felel meg.
Wide input-os megoldásnál helyette egy teljes DC-DC(Fet+induktivitás+dióda+kondenzátor) fokozat kell ami 95%-os hatásfokot tud maximum felmutatni.A Többi feszültség előállítása közben jelentkező veszteségek nem jelentősek, mert maga az áramterhelésük sem az, de a 12V-ból előállatva valamivel kisebb a veszteség az alkatrészeken.
Amiben jobb a Wide-input-os megoldás, az a feszültség-ingadozásra való kisebb érzékenység, illetve jóval vékonyabb kábel elég a betápláláshoz, nagyobb a megtengethető feszültség esés ez persze rontja a hatásfokot.
Hátránya: hogy zajt bocsájthat ki magából a 19V->12V-ért felelős induktivitás, mert elég nagy áramimpulzusok terhelik ahhoz, hogy "megszólaljon". Lehet ez sziszegés/sípolás/kattogás, függően a terheléstől.
Ha távolabbról nézzük, belevesszük AC-DC-t is a hatásfok vizsgálatába, akkor el juthatunk oda, hogy a 19V-os kimenetűvel praktikusabb és olcsóbb ugyan azt a teljesítményt előállítani.
Mert a kisebb áramterhelés mellett, kisebb a tápegység hő vesztesége.
Vagy bonyolultabb és drágább kapcsolás kell a 12V-os kimenethez, ha meg szeretnénk tartani a korábban szerzett ~3%-os hatásfok előnyt.Általánosságban ha olcsó külső tápot keresel kis teljesítményekhez 60W-ig bezárólag akkor a Wi megoldás az ajánlott hatásfok szempontjából.
Ha 100W és fölötte nézelődsz és úgy is drága külső tápot veszel akkor a 12V-os rendszer a megfelelőbb választás.A zaj szempontjából pedig kizárólag a 12V-os, alacsony átlagos terhelés mellett is!
-
HookR
addikt
válasz
Benőke #31897 üzenetére
"PICO PSU hoz milyen kockát érdemes mondjuk ami nem ciripel?"
Ez a topik millió forintos kérdése.Nem tudom, Dell DA-2-vel és az Xbox 360 tápjával van csak tapasztalatom.
"Az is lehet hogy elég lesz egy 90W -os pico is, de elsőre 150-160W -os verzióban gondolkodom."
Azt gondolom tudod, hogy nem a különböző ágak összesített névleges teljesítményét kell nézni. Hanem, amire az adott konfig leginkább támaszkodik. A mai PC-kben a legtöbbet fogyasztó hardvereknél (CPU/APU, GPU, 3,5"-es HDD) ez jellemzően a +12V-os ág. -
varmi2
nagyúr
válasz
Benőke #31800 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az asrock QC5000itx/ph integrált amd-s lapját. 15W tdp, 4 sata3, ebbél kettő asmedia 1061 chipset, töménytelen usb3 port. És összesen 21k körül alakul.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #19194 üzenetére
Normális cégnél a céges környezet image minden standard hw környezetre ott figyel az IT-nál és 30 perc alatt felmegy a vasra aztán a korábban lehetett személyes mappákat és file-okat másik 1/2 óra visszatolni, klónozásra az ingyenes és folyamatosan fejlesztett Macrium az ajánlott sw még a fizetős progiknal is jobb [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #19175 üzenetére
Ha csak a korábbi SSD helyére megy egy új, vagy HDD-n lévő rendszer helyére, és nincs más HW változás, akkor csak előnye van a klónozásnak.
Kivétel persze, ha egy már "elöregedett" rendszer van a vason egyébként is, ott érdemes egyúttal egy újrarakást is megejteni, de amúgy -
Mercutio_
félisten
-
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15093 üzenetére
"Nem vagyok érzékeny, de a táp venti hangosabb."
Így már érthető, ha ventis tápod van akkor nyilvánvaló hogy az elnyomja."Biztos van ahol rezonál, de azok az olcsóbb darabok."
Van egy Chieftec Dragonom még a régi, masszív szériából (~80kg-os koromban nyugodtan rá is ülhettem), anno nem keveset csengettem érte és bizony sajna ennek is tud korogni a gyomra. -
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15091 üzenetére
"...a gép karnyújtásnyira van de nem hallom..."
Akkor neked is rossz a füled, vagy nagy a környezeti zaj."...a ház sem rezonál..."
Szerencsés helyzetben vagy, sajnos nem mindegyik ház "ilyen rendes". Persze mint szó esett róla ha van ilyen jellegű probléma az kiküszöbölhető. -
Garold
senior tag
válasz
Benőke #14627 üzenetére
Jaja, és nem csak a magasságot kell figyelembe vennem, hanem azt is hogy ne takarjon bele a videókártya helyére.
Ezért is kértem itt segítséget.
Szerk.: Vagy lehet hogy ráaplikálom a Geninii S hűtőmet venti nélkül és a táp ventije hűtené azt is. Csak azt ne tudom hogy van e lefogatóm s1155-höz. Amikor vettem még nem létezett talán a s1156 sem.
-
azreon
tag
válasz
Benőke #14578 üzenetére
Ez a Cooler Master nekem nagyon nem jön be
Viszont van TFX táp 300W-os(ez kell a Chieftec Flyerbe). A Be Quiet-ek ha jól tudom nem rosszak. És így akkor meg is lenne a teljesítmény, amit javasolsz. Találtam még seasonic-ot is, 350W 80+ Gold-ot.Úgy látszik, hogy a táp körül kell akkor egy kicsit még nézelődnöm. Ez a Flyer ház nekem nagyon tetszik...
-
HookR
addikt
válasz
Benőke #12672 üzenetére
Azért kérdeztem, mert könnyen lehet, hogy nálad is inkább ez a gond: Low power system not booting with high efficiency PSU?!
Esélyes, hogy én is ebbe futottam bele, immáron másodjára (Csak akkor még az FSP Bluestorm II 400W-os táppal).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Benőke #11056 üzenetére
Az nem az Atom baja, hanem a hozza adott videochipé. Ezért mondtam hogy ION kell hozza. A Brazos is csak abban jobb az Atomnal, CPU-ban még kicsit gyengébb is. Az Atom + ION kb. ugyanaz a szint mint egy Brazos. Fogyasztasban meg mindkettő az asztali procik alatt van. Ha Linuxot hasznalsz, akkor méginkabb ajanlott az Atom + ION, az Nvidianak jobb a Linux driver ellatottsaga. A 35W-os procik mobil procik, azt nehezebben (és dragabban) szerzel mint Brazost vagy Atomot. Ha nem oldschool flashplayered van, akkor GPU-ból gyorsít, ahhoz a Brazos vagy ION pont elég, az i3 Intel GPU-ja viszont nem biztos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #11056 üzenetére
Az az Asus - nekem is van - nem sima atom
ott van mellette az ION ami a grafikus dolgokat intézi, 1080p-s Bluray rip-ek rendes lejátszó sw-vel mennek gond nélkül HW-s támogatással, azaz nem tekeri 100%-on a procit se
Persze, amire neked kell - ha a brazos kevés volt - arra ez is kevés, csak a félreértések és az utókor végett írtam le
Kicsi mATX ház tipp: Használtan Antec NSK1300 vagy 1380 leánykori nevén Antec Aria, simán elfér benne még egy duplaslotos VGA is, vagy mivel esetedben nem lesz ilyen: 3 vinyó + ODD/SSD
Azt viszont nem tudom mire írtad, hogy kezdenek normalizálódni a HDD árak, ahogy nézem pont duplájába kerül egy 2TB-s WD green mint tavaly tavasszal
-
Pista0001
addikt
válasz
Benőke #11063 üzenetére
Mostanában kezdték mITX kompatibilis házakkal gyártani a barebone-jaikat, de azelőtt is nagyon kedvelt kisgépek voltak szerintem. Végül is ebben a topikban a méret a lényeg
Nem kell semmit konfigolni, Magyarországon kapható 45-50 ezer Ft-ért, beledobsz 1 vagy 2 db 4 gigás ramot (a 2*2 gigát manapság már nem szoktam javasolni, ha valaki nem akar 8-at akkor inkább 1*4 hogy könnyebb legyen bővíteni, 4 GB modulok kb 5K-tól vannak) meg ízlés szerint valami 1155-ös max 65 W-os procit (Celeron 10K-tól, Pentium 15K-tól, i3 kb 25K-tól újonnan, apróból olcsóbban) és kész. Ja, még egy 2,5-es vinyó kell meg egy slim DVD. Utóbbit javaslom apróról, bontott laptopokból szerintem ez megy legkevésbé
Miket pakoltál bele hogy így elszaladt az ára??
-
Pista0001
addikt
válasz
Benőke #11057 üzenetére
Szia! VAn egy kisebb fajta H61 Shuttle is, XH61 néven. Gyári adatok itt. Slim ODD hely van benne és egy 2,5-es hely (mondjuk az SSD-nek), ennyiben nem felel csak meg az elvárásaidnak, viszont az egy külső házzal megoldható. Passzív tápos, úgyhogy az tuti nem zajong, hogy a hűtése milyen azt nem tudom.
Ja, és mITX kompatibilis, ami a jövőben jól jöhet ha frissíteni akarod majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DOOM - The Dark Ages
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Napelem
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest