- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Kösz srácok
, azt hittem van valami lebutított 20k-s low budget verziója, de ennyit tuti nem akar rá beruházni a leendő tulaj.
Esetleg létezik AM4-es Barebone ami viszonylag kicsi, de 1 db 3,5"-os hdd-nek van benne hely?
Csak új bolti cucc játszik.
-
Mercutio_
félisten
Üdv. Szakik!
3+ éve tfx-re (Asrock DeskMini A300) váltottam, nem igazán vagyok képben se a lehetőségek, se az árak tekintetében, kérnék egy kis segítséget
A koncepció egy olyan konfig, ami napi használatra, (office, web sok tabbal, közben YT videó nézés, PDF-ek megnyitva, skype fut.) 5-8 évig jó, és ha a most 4 éves 6 év múlva megkapja és bepattint egy középkategóriás VGA-t akkor is használható
Ház: Érezhetően kisebb mint egy mATX, de jól hűthető csendes, ha van porszűrő előny, de nem feltétel, és emiatt sokkal többet nem szeretnék rászánni.
Táp: Gondolom SFX, megbízható, csendes, lehet félpasszív, a konfig biztos, hogy évekig VGA nélkül fog futni.
Alaplap: semmi flanc, nem lesz se cpu se ram tuning, stabil tápellátás, esetleges később bekerülő 95W-os proci és középkategóriás VGA se okozzon neki gondot. Wi-Fi és jobb hang előny, de nem kötelező. Ha lényegesen olcsóbban ugyanez rövid mATX-ben elérhető az is érdekel!
Proci: Valami időtálló 65W integrált GPU-s amin a régi játékok is eldöcögnek (gondolom emiatt AM4 vagy AM5?)
Hűtő: Gondolom valami low profile ID-Cooling IS-50 jellegű
Ram: Érdemes-e már DDR5-ben gondolkozni, sebesség, időzítés, ár tekintetében egálban vannak-e már, vagy DDR4 jobb teljesítményt nyújt olcsóbban.1 db 3,5"-os HDD-nek kellene hely, SSD az lehet m.2 nvme (vagy amit az alaplap támogat.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49658 üzenetére
Látod-látod, máris spóroltunk neked egy csomó pénzt!
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49650 üzenetére
Harmadrészt úgy is eladnád
-
Mercutio_
félisten
OFF-ba rakom, mert....Adott a Streacom házam, ami ezüst szálcsiszolt előlapú.
Mivel rég nem használtam és a polcon áll, így némi por került rá, gondoltam, mosószeres ruhával letörlöm az előlapot, majd megszárad szépen. Sajnos nem így történt, bizonyos szögből nézve olyan mintha szálhúzás helyén "homályos" lenne, van erre valami bevált megoldás?
-
Mercutio_
félisten
DeskMini A300 tulajoknak jó hír: Már a Ryzen 3xxxG(E) procikat is kezeli a kis gyösz
-
Mercutio_
félisten
Hm, ID-Cooling IS-xx széria eltűnt a boltokból
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #47253 üzenetére
Ez egy piros-fekete konfigba pontyó
És ha már, akkor kérnék egy kis megszakértést
Gyereknek ezt a konfigot legóztuk össze (eltérés: ház, táp, ram
Kérdés: Érdemes-e ilyen VGA-val szerelt rendszert mITX formátumban összerakni, ha a halk működés, throthling mentesség a cél, kis méretben, ha igen milyen ház, táp, alaplap javasolt amin elférnek a cuccok (wi-fi kártya is!)
Kérdés félOFF: Ha mATX méretben MSI B450M MORTAR MAX lappal épülne van-e ajánlott kicsi, jól szellőző mATX ház és hozzá táp javaslat?
-
Mercutio_
félisten
Én arra gondoltam, hogy mindenhol az a duma, miszerint gyárilag ugyan sokat eszik (150W) a zöldekhez képest, de pikk-pakk 30W-ot le lehet faragni belőle teljesítménycsökkenés nélkül
Mintha a topicjában azt olvastam volna, a wattman időnként bugzik és mégsem feszel alul, vagy mikroröccenések lesznek nem kellő reszponzivitással váltogatja a feszeket/frekit
-
Mercutio_
félisten
válasz
misirulez #47163 üzenetére
Azt a csifit nem ismerem, az árban benne van a belső DC-oldali egység is, illetve gyanús, hogy a 3400G belenyal a 100+ W-ba, mivel a 65W ha jól tudom csak a procira vonatkozik, az igp-t terhelve az még külön fogyasztó?
A belső (ha van) rész 12A-s ága mennyit bír tartósan? -
Mercutio_
félisten
válasz
exoduss #47048 üzenetére
Első körben a topic kereső által kidobott 80+ találatot javaslom átfutni...
-
-
Mercutio_
félisten
Úgy érzem előbb kapok használható választ, ha ide linkelem a kérdést
Ha van ebben az árban jobb tipp legalább 3 év garival azt is megköszönöm
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pgraph #46536 üzenetére
+3k a Fatal1ty B450 itx/ac én inkább azt venném
-
Mercutio_
félisten
válasz
DopeBob #46455 üzenetére
40 alatt van még az Asrock Fatal1ty B450 Gaming itx/ac
AM4-nél sok a vezeték az áramfelvétel miatt, és az mITx méretben több rétegű alaplapot kíván, ami megdrágítja.
52k-ért volt Asrock DeskMini A300 ahol az alaplap mellé 1 házat és 1 tápot is kapsz, de sajnos most nem elérhető itthon sehol se
-
Mercutio_
félisten
Szakik, erre valami 5let?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fred23 #46395 üzenetére
A Tracernél az About Brand mondjuk...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Nirvanus #46352 üzenetére
Nem elvetendő ötlet, kár, hogy csak 1 helyen van és ott is csak 1 év garit adnak rá
-
Mercutio_
félisten
Szakik, felmerült egy kérdés, de se 4K TV-m, se hozzá forrásom, talán ti tudjátok a választ:
Adott egy Intel G4600 proci, Asus ROG STRIX B250I Gaming lap, 275GB Crucial MX300 m.2 Sata SSD, G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz ram, w10 home.
4K 60fps-t le tudja-e játszani (és kiküldeni az alaplapi kimenetén), ha igen milyen sw (mpc-hc?) milyen beállításokkal kell hozzá, továbbá ha a router és egy NAS amin elérhető a forrás tudja a kellő sebességet elég-e a lap wifi-je, vagy kell a kábeles hálózati kapcsolat? -
Mercutio_
félisten
Intel 1151-es lap. (Asus strix B250I)
Milyen backplate? Van Intel/AMD rögzítő adapter amit a hűtő csavarozok és a CPU felüli oldalon ráillik az alaplap hűtő rögzítő furataiba, a másik oldalról pedig a hűtő 4 csavarja megy (szigetelő-alátéttel) a lyukba és azzal rögzítem a hűtőt a CPU-ra.
Vagy a lapod socket-jének van olyan backplate-je ami ezek valamelyikével ütközik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest