- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
Na kicseréltem a RAM-okat. A Thermalright hűtő nem teljesen egyenes/párhuzamos, így a RAM egyik végén 2-3mm maradt, a másik végén 1mm
-
tthom
senior tag
Igazatok volt az Asrock leddel kapcsolatban, be volt állítva az éjszakai üzemmód, most már világít. Valszeg majd vissza is kapcsolom, ha kész..
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28094 üzenetére
ok köszi, vagy ide is lehet
-
tthom
senior tag
Összeraktam a házi stream gépet a régi házba. Openelec beállít, minden működik, DVB stream be, PCn megy is szépen, de sajnos a android stick, amit akartam, nem bírja el HDban folyamatosan.. Valszeg a net kevés, mert mindig bufferel.. pedig 4mb/s-et átvisz... Azt gondoltam annyi elég. Eh..
-
törölt tag
Félhíd-as meghajtással támogathatja Power led csatlakozó a két-színű/bipoláris ledet. (amiben antiparallel van bekötve a két dióda. )
Bekapcsolásnál kaphat miatta nyitó feszt és felvillanhat.(#28081) imibogyo:
Nem csak egyszer, 20-30V-ig bírja az záróirányú előfeszítést, nem üt át.Bocs
(#28082) canniball: Inkább ez lesz. Alapból, ez "auto"-n van, nem aktív a funkció.
-
canniball
nagyúr
Nincs bekapcsolva a Good Night Led (legalul, jobbra)?
-
tthom
senior tag
Van valakinek Asrock Q1900-as lapja? Nálam azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom, felvillan a power led, de nem marad égve.. Ez kapcsolható, vagy valamit elköthettem?
-
válasz
kisza25 #28059 üzenetére
0:35-nél lehet is rajta látni a 6pin-es tápcsatit....
Akkor marad a várakozás az R7 250-re.(#28063) F34R
Ugyan én Megadrive-os vónék', de tudom értékelni a művet.
Konfigot nem találtam, csak a lapot láttam, hogy ASRock H97M-ITX, ill. valami MSI vga, gondolom valami GeForce a paneltáp miatt. -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28064 üzenetére
És ez mikori hír?
Csak azért, mert már ott megbukik, hogy:
"A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd."
Az R9 390/390X GDDR5-el van szerelve.
A HBM az új Fiji GPU-k kiváltsága. A PH jól összeszedte egy táblázatba, ebből szerintem kiderült, hogy miért mondtam az átnevezést + órajelemelést.
R7 360 és R9 390X között igazából nincs egy újdonság se... -
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #28062 üzenetére
ezt olvastam:
Az új kártyák - amik érkezéséről a PC Fórum már február elején beszámolt - összesen nyolc variánsban lesznek kaphatók. A belépő szintű modellt az R7 360 és az R7 360X fogják képviselni, amit az R9 370 és az R9 370X, majd az R9 380 és az R9 380X követnek. A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd.
Teljesítmény vonatkozásában az új belépő modell, a 360-as kb. az R7 260X-ashoz, míg az 370-es modell az R9 285-öshöz közelítő teljesítményt nyújt majd. A 380-as ezzel szemben gyorsabb lesz a 290-es régi Radeonnál is, az új 390-es lapka pedig a duplachipes Radeon R9 295X2 felé közelítő teljesítményt fog nyújtani már egy-GPU-s felállásban is.A Heise szerint az új kártyákhoz a felhasználók júniusi megjelenésüket követően már 110 dollárért (kb. 32 ezer forintért) hozzá tudnak majd jutni - a 360-as alapmodellért ugyanis ennyit fog kérni az AMD az Egyesült Államokban. A 360X-ért ugyanakkor már másfélszer ennyit: 150 dollárt (43 ezer forintot) kell majd fizetni, a 370-es modell pedig 200 dollárért (57 ezer forintért) lesz kapható.
Az árak igazán a 380-astól felfelelé szaladnak majd el: a 380-as 330 dolláros (95 ezer forintos), a 380X pedig 400 dolláros (115 ezer forintos) árcímkével fog rendelkezni. A 390 és 390X árát az AMD egyelőre nem is merte elárulni, csak azt, hogy azok 700 dollárnál (200 ezer forintnál) is többe kerülnek majd. Mármint az Egyesült Államokban - Magyarországon ugyanis simán lehet kb. 1.4x-es árszorzóval számolni.
-
F34R
nagyúr
Es benne a fentebb emlitett paneltap, ennyire jo lenne?
-
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28061 üzenetére
Előzetes infók alapján a következő lépcső az R7 370 lesz, ami papíron a sima R7 270-hez fog közel állni...szóval nem hinném, hogy a kettő közé még beékelnek egy 360X-et.
Nagyobb rés a 370 és a 380 között lesz.
Én is örülnék egy jó teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező AMD kártyának, de valószínűleg nálam is GTX960 lesz a következő.
Vagy R9 nano, ha nyerek a lottón -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28057 üzenetére
Lehet, hogy a PCB némileg át van tervezve, de a grafikus mag az nem sokat változott...
R7 260: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 1GB DDR5@128bit, 95W. 1000/1500MHz (GPU/RAM)
R7 360: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 2GB DDR5@128bit, 100W. 1050/1625MHz (GPU/RAM)Félkövérrel kiemeltem azt, ami változott.
A 750 Ti pedig még az R7 260X-nél is erősebb, nemhogy a sima R7 260-nál.
Nem akarok pesszimista lenni, de szerintem az "új" R7 360 a sima GTX 750-nel lesz pariban. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28058 üzenetére
ja ez az r7 360 109 dodo=109euro=33eFt és mondjuk 750ti-t veri akkor még 40eFt-ért is érdekes lehet
itt vannak adatok, mondjuk 115W kicsit soknak tűnik, a teljesítményére és árára leszek kíváncsi -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28048 üzenetére
talán ez:
Ezután feltűnt a színpadon az R7 360-as modell, amely 2 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik, az 1080p-s felbontás kiszolgálására született, ára pedig 109 dollár lesz.mrbig25: nem tudom a nyák alapján nem csak átnevezésnek tűnik nekem
Vesa: terhelve biztos, bár gtx 90 itx állítólag halk idle és load is és az is azért 120W -
kisza25
félisten
-
Goose-T
veterán
válasz
Nova96 #28036 üzenetére
HardverKER-ben van még két darab belőle, és ők nem nagykerből rendelgetnek, hanem valós raktárkészletük van. Megrendeled, és már mehetsz is érte azonnal, ha akarsz (és nyitva vannak).
-
válasz
Ez érdekel engem is, különösen az 55-60WTDP-s, tápcsatimentes kategória.
Más: VGA-csere miatt szétkaptam a gépet, és éreztem, hogy az alaplapi chipset hűtőbordája elég meleg. Most van az, hogy erősen túrom az aprót valami jó hűtőért, és az első valamirevaló ajánlatra lecsapok.
-
mrbig25
őstag
válasz
Az alsóbb kategóriákban egyelőre csak egy kis órajelemelés + átnevezés van, szóval az új HBM-es középkategória még várat magára.
A jelenlegi átnevezésekből talán az R7 360 lesz legközelebb a jelenlegi 750/750Ti teljesítményéhez, de a 100W körüli/feletti TDP miatt nem hiszem, hogy labdába rúghat a 750-es nVidia mellett...maximum, ha jóval olcsóbb lesz. -
-
törölt tag
válasz
flashpointer #28041 üzenetére
"Csak" a hűtőblokkot, burkolatot és alaplapot kellett gyártatni, de ahogy látom az is csak egy kopasztott Z97E-itx, amibe 90°-os tápcsatlakozók kerültek. A többi alkatrész mind OEM/vásárolható/maguk gyártják.
Volt már ekkora méretű radiátoros, egykörös vízzel dolgom, ami 400W körül fűtötte a szobát, nem mondom hogy halk volt, de egészen jó hőmérsékleteket hozott a VGA "kopra tuningolva". Viszont a CPU nem volt csutkára húzható, a 36-40C°-os víz és a TIM miatt. De bőven megvolt az érzet hogy sok erő van benne
Ha netán szabványos maradna az alaplapokon az alkatrészek elhelyezkedése/magassága még upgradelni is lehetne pici pénzből...
Nagyon kasza lehet belőle, ha más is ekkora fantáziát lát benne, mint szerény személyem
-
flashpointer
őstag
Este volt az amd itx projektje, érdekes.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #28037 üzenetére
Ritka az olyan jó minőségű táp, amibe mindegy milyen polaritással forrasztjuk be a kondikat és még is átmegy a QC-n.
-
flashpointer
őstag
HD plex 250W -os paneltápot használ valaki? Csak jókat olvasni róla de meg akarok bizonyosodni hogy nem a gyártó kommentel mindig
-
Nova96
őstag
Edigitalba pont tegnaptól nem elérhető a zalman-zm350-fx-350...
Valaki valami ötlet tápban?Vagy keresek valahol?
-
tthom
senior tag
HookR:
Igen. Igazából nem így terveztem, kevesebbet akartam hagyni, hogy nagyobb cpu hűtő férjen el, de mivel első házam, amit építettem, nem számoltam pár dologgal, ami menet közben derült ki, a keret levágása, összeállítása után, azért lett így. Ami nem is baj így utólag, mert így a váz nem fogja le teljesen a levegőáramlást és a úgy tűnik 5cm magas procihűtő is elég lesz.
Az alaplap is azért van a jobb oldalon, mert előzőleg nem néztem meg ennyire az ITX lap kialakítását és nem fért be a baloldalra.
Szerk: pontosan, ahogy írod, az okozta a galibát.
-
bsh
addikt
nálam ez megy lassan 2 éve 24/7-ben.
chieftec fi-02b, gigabyte ga-b75n, 2x2gb kingston pnp, samsung 840 pro 256gb, seasonic ss-300tgw (ennek a ventije még soha egyet sem fordult), cooler master i117 borda, noiseblocker blacksilent pro pe-p (800-1000rpm közt). eleinte i3-3220t volt benne, de azt cseréltem egy xeon e3-1265l-v2-re. ilyen hőfokon megyeget. 19-20w fogyasztás a konnektorból. -
HookR
addikt
"Lábakkal együtt 22x22.5x12.2 cm-es"
Akkor ha jól számolom (2x 2mm oldallemez, 50mm CPU-hűtő, 20mm a CPU tetejétől az alaplapi tálca túloldaláig, 30mm HDD-nek....), van egy bő ~1,5cm a HDD és az oldallemez között?Ja, hogy az L-profilokat összekötő L-alakú lemezek miatt tetted olyan távol az alaplapi tálcát. Jól van, leesett...
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28021 üzenetére
nem tudom, amikor valaki hajszárítóval esik neki egy RAM-nak, zsilettpengével egy CPU kupaknak, vagy lemezvágóval egy számítógépház átalakításának, nekem egyből a gányolás szó jut az eszembe
mondjuk ez nem zárja ki, hogy te hajszárítóval szebben leszednéd, mint én egy erre készített /tervezett célszerszámmal, egy illető a pengével tökéletesen eltávolítaná a kupakot és a lemezvágóval valaki olyan ügyesen bánik, hogy csak lesnénk, de ha én esnék neki hajszárítóval, zsilettpengével, vagy lemezvágóval az biza gányolás lenne -
tthom
senior tag
shteer:
Igen, egy normál méretű SD kártya olvasó, sokszor jól jön, nem kell USBvel szórakozni.
Ez az egyetlen gépem, egy i3, 16gb ram, 60gb ssd, 2tb winchi, dolgozok, netezek, konvertálok, szóval amolyan mindenes.HookR:
Jó szemed van.
Lábakkal együtt 22x22.5x12.2 cm-es, 5cm procihűtő fér bele, a SlimX3 is stimmel, de ezt le fogom cserélni nagyobbra, mondjuk egy Arctic Cooling 11 Plus-ra. Mármint a bordát. Jelenleg, fórumozás közben, 28 fokos szobában 50 fokosak a core-ok, kb. 1300as venti fordulatnál. (i3-3225). A lapon hirtelen nem találtam meg, hogy miként lehetne a CPU ventifigyelést kikapcsolni, így oda dugtam be a 2x9cm-t. De a felső rácsokon szépen érezni, ahogy a levegő áramlik kifele.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28014 üzenetére
Még mielőtt félre értés lenne, nem akartam ráerőltetni, el tudta dönteni hogy képes-e rá, vagy nem.
Abban igazad van hogy a rutint nem lehet innen a fórumból megszerezni hozzá, de semmi visszafordíthatatlan dolog nem történhet, ha betartja amit írtam. Ezért a gányolás- kifejezést "kicsit" erősnek érzem, és továbbra sem gondolom, hogy kárt okoznék ezzel a fórumnak, vagy látogatóinak.
Bocsánatot kérek tőled, és azoktól, aki szerint ez már nem fér bele a topikba és a működésembe.
Ha valakinek van ilyen jellegű problémája, és hajlandó leutazni vele/eljuttatni szegedre szívesen segítek. garanciáva/bizalommal kinek hogy tetszik.
Duracellmum...
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28012 üzenetére
azért arra kíváncsi lennék hogy mivel méred melegítés közben a 60 fokot, és mit teszel az ellen, hogy ne süsd meg és mivel fogod, hogy a kezedet se égesd meg,
erről kb az a véleményem, mint a kupaktalanításról: gányolás, lehet, hogy sikerrel jársz és akkor öröm, bár garancia ugrik, de elcseszed és teljes ár bukta is benne van a pakliban,
én biztos nem tanácsolnék ilyesmit, mert te lehet megtudod csinálni és szerinted könnyű, de ez nem garancia arra, hogy más is ilyen ügyes és ha elcseszi akkor meg megy a mutogatás és köpködés
A technológiai leírást megadtam amivel kockázatmentesen elvégezhető,
ez akkor lenne igaz, ha nem tudná megfőzni a RAM-ot hajszárítóval+ nem tudna kitépni róla ezt-azt+ nem tudná elhajlítani a bordát-> a kockázatmentes szó azt jelenti, hogy nincs semmilyen kockázat, itt meg azért akad, nem akarok vitázni, de egy topikgazdától felelősebb viselkedésre számítanék -
tthom
senior tag
Na, végre kb. véglegesedett az épített házam nekem is. Esetleg ha valaki kiváncsi itt van pár kép. Sajnos csak mobillal, a fényképező épp nincs itthon még egy darabig.. Élőben jobban mutat.
Valamennyi azért látszik belőle, majd ha lesz alkalom, készítek egy rendes képet is. Még annyi fog változni, hogy a gyerekek visszakapják a lego kockákat és lesz rendes láb, valamint a procra nagyobb hűtőborda kell, mert így neccesen bírja el közvetlen ventilátor nélkül.
-
-
törölt tag
válasz
gianni85 #27997 üzenetére
Két oldalas hővezető-ragasztó csíkkal vannak felrakva ezek a bordák. Pont olyan mint az aftermarket VGA hűtőkhöz kapható ramsünik alatt van.
Hajszárítóval egyenletesen melegíted egyszerre az egyik oldalát ~60C°-ra. 1-2 perc után lassan a rövidebbik oldalán kezdve, minimális erővel emeled a lemez egyik sarkát a pcb-hez képest.
Közelebb lehet tenni a hajszárítóhoz ahol éppen szétválik.
Nem eszetlenül kell letépni róla, mert lejönnek a bga-k is, tényleg lassan fog engedni a ragasztó.A hűtőbordán tapad nagyobb felületen így elviekben azon kell maradnia, és a bga-nál kell elválnia.
Lehet hogy marad a bga-n pici ragacs, azt alkohollal le lehet törölni, a bordákat belerakod egy zárható szájú zacskóba és nem fog kiszáradni rajta a csík.A hőlégfúvót nem ajánlom gyakorlat nélkül, le ehet vele "venni" az alkatrészeket a modul-ról.
-
Hmm... a GIGABYTE GA-B85N Phoenix ára is visszaesett 25k-ra.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
gianni85 #28006 üzenetére
Én is megcsíptem akciósan az MSI Z87I AC-t. Nekem normál mérető moduljaim vannak és a processzorhoz közelebb levő elég szűkösen fér el. Képek itt.
-
gianni85
veterán
válasz
shteer #28002 üzenetére
Közben néztem én is pár videót, tuti elhajlítanám a bordát, és akkor bukó. Amíg nem elérhető a kiszemelt ház addig úgyis mind1, megpróbálom elcserélni, vagy eladni.
(#28001) Mercutio_
Nem kell LP, csak a nyákon nem szabadna túllógnia. Bár ha eladom megnézem amit linkeltél. Kingston-nak is van ilyen 1,35-ös ram-ja. Hát igen, nem gondoltam, hogy egy koncepcióváltás ekkora nyűglődés lesz. Prodigy-vel terveztem először, ott nem lett volna semmi baj -
shteer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged