- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Nem tudjatok, hogy mikor varhatoak a piacra a Bay Trail-es Atomokkal szerelt lapok? Mindenhol 2013Q3-at latok a platform kapcsan, de sehol nem talalok ilyen (thin) ITX-es lapot. Forgalmazzak mar ezeket?
-
HookR
addikt
Néhány alaplap eddig átcsusszant a radar alatt, ideje pótolni a hiányosságot.
==========================================
Gigabyte Q87N - [Link]
Gigabyte Q87TN - [link]
Gigabyte B85N - [link]
Gigabyte B85TN - [link]
Gigabyte H81N - [link]
Gigabyte H81TN - [link]
MSI H87I-AC - [link]
Ennek már AC-s a WiFi modulja.
-
HookR
addikt
Silverstone ML07 - cowcotland.com
=======================================
MSI AM1I Újabb képek - techreport.com
(#19291) Kornl23: Bár az ASRock mini-ITX lapjai (Z77-ig bezárólag) a legszerencsétlenebbek ilyen szempontból, azért akad néhány szóba jöhető példány. Pl:
- Cooler Master GeminII S524 (Ha lecseréled a gyári ventit max 20mm magasra)
- Silverstone NT06-Pro
- Thermalright AXP-200
- Xigmatek Cobra (Gumibakos rögzítésű 25mm magas ventivel 102mm magas)
- CoolerMaster Vortex Plus
- Scythe Samurai ZZ
- Prolimatech Samuel 17
- Xigmatek Janus
- Thermalright AXP-100Na meg persze vannak ezeknél kisebbek is, csak feltételeztem, hogy nem véletlenül írtad a max 100mm-es magasságot.
-
Kornl23
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani maximum 100 mm magas hűtés egy asrock B75M-itx lapra?
Köszi
-
törölt tag
válasz
radi8tor #19283 üzenetére
28L-es sámli. Ebbe bele kell férnie bárminek.
Az matx-es TT lanbox házam ekkora térfogatú, bár abba 40 cm-es vga is belefér simánAz ML05: tele van üres részekkel, és tiszta ementáli, olyan 40%-al lehetne kiesebb, értelmes helykikaszálással. A -nagy kártya hely- pozitív, de egyben nagyon limitálja a Cpu hűtő magasságát, légszállítását
-
TomiLi
addikt
Nekem tetszik, a fehér az tényleg hajaz egy Mikrohullám sűtőre, de azért jóval kisebb.
A táp téma a legkényesebb része a háznak, mert ott résen kell lenni. Főleg ha moduláris, akkor nagyon nulla a választék, mert a moduláris tápok általában 160mm (vagy felette vannak) és ha hosszú a vga, akkor nem tudod bedugni a táp csatikat a tápba. Ha meg nem moduláris, akkor tekeregnek a vezetékek.
Viszont az jó, hogy elég sok vezetéket el lehet rejteni a vázba, mert "U" profilú.A prodigy (nekem nem volt) szerintem kb. két egymásra rakott Node 304.
Az ház anyaga kiváló, a ventik szerintem gagyik. Kóvályognak a lapátok, nem is halkak annyira (relativ, nem is hangosak, de láttam már sokkal jobbakat) egyes fokozaton sem.
VGA-ból viszont nincs határ. jó a porszűrő az első ventiknél is, a vga-nál, a tápnál.
Összességében tetszik!
-
HookR
addikt
Antec ISK-600 review - ginjfo.com
=====================================
(#19287) sb: Nem túl gyakori az ilyen kialakítás. Pontosan hova kellene, mik az elvárások a hűtővel szemben?
-
TomiLi
addikt
Én már nem bírtam magammal, és egy fehér node 304-et vettem. Ez is tetszik nagyon, de hogy igazán csinos legyen, csak hiányzik a plexi róla....
A Corsair-en meg gyárilag van... hm.... hát nagy a dilemma - "szerencsére" egyelőre nem kapni....(#19281) HookR: Akkor nem is vészes. Kb. egy árban lesz a Node304-gyel. Azt hittem, hogy itt is az 1$=1€ érvényes, mint sok hardver esetében....
-
HookR
addikt
válasz
TomiLi #19279 üzenetére
Itt láthatod a 350D, 550D és a 650D hazai árait (A 750D-nél vagy a hazai a beragadt ár, vagy a hivatalos oldalon szerepel tévesen). Itt pedig a hivatalos oldalukon szereplőket. A hazaiak átváltva ~2-3e HUF különbséggel megegyeznek az eredetiekkel.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Hol tudok itthon beszerezni ilyen házat vagy ehhez hasonlót? Cooler Master Elite 110
Segítségeteket előre is köszönöm! -
sg22
senior tag
errol valakinek van tapasztalata? jofele lap pl egy 4570hez?
-
HookR
addikt
EVGA Z87 Stinger review - bit-tech.net
-
rover45
őstag
válasz
Rocko66 #19263 üzenetére
Véleményem szerint igen!
szerk: de nem akármelyik!
-
rover45
őstag
válasz
Rocko66 #19262 üzenetére
Én csak őt használnám
Elég kicsi, külső tápos, 90W. Biztosan elég hozzá.
Antek ISK-110 -
Mattanyahu
tag
még tegnapelőtt a ces-en gaben bejelentett egy rakás steam machine-t: összefoglaló @engadget
a brix pro amd béllel kéne
de a zotac se lehet rossz, bár a hasonló gépeikben eddig nagyon hangos venti volt -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a [házban] elfér egy intel gyári(1150-es) hűtő?
Ez a config lenne benne:
Alaplap: - ASRock H87M-ITX (mini-ITX) (Intel s1150)
Processzor: - CPU s1150 Intel Core i3-4130 3.40GHz BOX:
Memória: - RAM DDR3 Kingston 8GB/1600 HyperX Black (KHX16C10B1B/8)
SSD: - SSD Kingston 120Gb SSD V300 Series (SV300S37A/120G) -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi confighoz olyan házra lenne szükségem ami "külső tápos"
Alaplap: - Alaplap ASRock H77M-ITX S1155
Processzor: - CPU s1155 Intel Core i3-3240 3.40GHz BOX:
Memória: - RAM DDR3 Kingston 8GB/1600 HyperX Black (KHX16C10B1B/8)
SSD: - SSD Kingston 120Gb SSD V300 Series (SV300S37A/120G):Ismerősnek lesz,és mindenképp ilyet szeretne. Én személy szerint nem ismerem ezt a külső tápos megoldást,ezért kérdezem,hogy érdemes ilyet venni,vagy maradjunk a belső tápos megoldásnál?
Amit kinéztem az csak 75W-os szerintem kevés lenne a confignak...
[link]
Tudtok esetleg olyat házat ajánlani ami miniITX-es külső tápos és elbírná ezt a configot? -
HookR
addikt
Mini-ITX lapok köré épített GamerPC-k a CyberPowerPC-től - legitreviews.com
- Steam Machine
- Zeus Mini
- Battle Box=======================================
Sandisk UlltraDimm - Avagy DDR3 foglalatba illeszkedő SSD - legitreviews.com
(#19255) rover45: Létezni létezik. De a beszerzés, meg egyáltalán érdemes-e, egészen más kérdés. - [link]
-
rover45
őstag
Félve kérdezem meg, hogy létezhet olyan ITX alaplap (neadj Isten thin ITX, pláne integrált táppal), ami befogadja a PGA988(a) procikat? a képen a középső foglalat:
-
HookR
addikt
MSI A88XI és MSI AM1I videón is - youtube
Gondolom a ürge nem sokkal a bemutató előtt ismerkedhetett meg a lapokkal, mert 'AM11'-ként hivatkozik a másodikra. Az MSI eddigi elnevezési gyakorlata alapján vélhetően ő mondja rosszul.
=========================================
-
HookR
addikt
MSI A88XI és MSI AM1I - [kép]
Előbbi FM2+ foglalattal felvértezett lap Kaveri-hez, utóbbi FS1b foglalatos deszka Kabini-hez.===========================================
(#19241) ST05: Pontosan mik az igények a házzal kapcsolatban és milyen konfigot szeretnél belerakni?
-
ST05
őstag
válasz
Mattanyahu #19240 üzenetére
battlefiled 4-et is szereti az a proci az asrock-ban
csak még fogalmam sincs milyen itx házikóba tuszkoljam, és milyen pico psu-val , vagy hagyományossal
Erre tudnátok tippet adni, milyen pico psu-k léteznek ami nem gagyi, de nem is nagyon kicsi?
mondjuk egy hagyományos miniITX házikó fps 250-essel? van ehhez hasonló minöségü erejü alternatíva nem sokkal többért? -
sb
veterán
Silverstone NT01-hez hasonló, az egyik irányba eltolt, aszimmetrikus torony hűtőt tud valaki?
Felületre lehet nagy, akár 12-es ventihez igazított is, vékony kellene, hogy legyen (és eltolt a PCI-E-hez közel elhelyezett cpu foglalat miatt). -
törölt tag
ma megtapogattam realan hazikokat, (e-i3, e-i5, e-q6, e-m3) es rettenetesen tetszenek. csak kene valamit epiteni pl egy szurke q6-ba!
akciozzak most oket $50-$60 kozott.
-
törölt tag
válasz
Kornl23 #19233 üzenetére
en legutobb a kinston hyper x-rol siman leszedtem a bordakat. ugy mar elfert a shuriken
megneztem h milyen fesz mellett milyen frekin jarhat max es felteteleztem h ahhoz mereteztek a huteset. nalam kisebb orajel, kisebb fesz, gondoltam kiprobalom (roncsolas nelkul leszedheto, yt-n van video) es bejott. semmi gond. -
Kornl23
tag
Köszi szépen az ajánlásokat!
Sajna a 2. modulban bordás memória van, szétkaptam a gépet és lemértem 55 mm
. Úgyhogy a nagyobb tornyos hűtőket elfelejthetem, mivel cserélni nem szeretném. A noctua 1 ventivel elférne rajta, de az is csak szívó üzemmódba, nem szeretném, hogy ellentétes irányba dolgozzon a ház szellőztetéssel.
Szerintem a TX3 lesz a befutó, nem kell kompromisszumokat kötnöm.Még egy jó szellőző házat is kell szereznem hozzá, de ezt nagyon megnehezíti a 240 mm hosszú vga
-
sb
veterán
válasz
Kornl23 #19222 üzenetére
Pista említette a TX3-at. Szerintem az elfér és elég lenne rá.
Hogy passzívan bírná-e az házfüggő (mint minden passzív hűtés), de aktívan se hangos. Nekem (feszcsökkentett, de kicsit tuningolt) i5-2500-on van fix 100rpm-re lecsavart, tehát majdnem hangtalan ventivel. Ez így kb. 100W TDP az i3 kb. 50W-jához képest.90 fokkal elforgatható, ha vízszintesen áll a borda akkor a PCI-E irányába nagyon vékony és felfelé talán passzívan is jobban szellőzik, ha a ház is megfelelő hozzá.
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #19206 üzenetére
Pontosan nem tudom, mert még nincs meg a konfig. De ezért próbáltam előre tervezni.
A proci részét tudom, azt kimértem. Max 35W-ot kér Prime95 alatt (ez már a feszcsökkentett mérés). Ehhez tettem hozzá a több tesztben is látott 40-45W-os 7750-es fogyasztást. (a cpu is kevesebbet eszik játék alatt, mint prime95-ben, így lehet, hogy 70W-hoz lesz közelebb a fogyasztás).
A max is így jött ki, 50-55W körül láttam a 7750-et szintetikus tesztben. De volt, ahol 45W alatt írták furmarkkal is...Nincs sok kedvem tápot cserélni, de ha biztosra akarok menni akkor a kombinált terhelés miatt muszáj lesz egyébként is. Meg ha a valós terhelés csak 70W körül lesz ahhoz is jobb, ha nem a 96W-os táp jár 70% feletti terheléssel... melegedés és a hosszabb élettartam szempontjából is...
Lehet, hogy előtte azért ki fogom mérni, mert ez a 7750 még tényleg kérdéses több szempontból is:
- Ha pl. a 45W-os furmark tesztet nézem akkor a kombinált max is csak 80W lesz.
- Vagy a feszcsökkentést, ez is nyitott kérdés, mert írtam, hogy találkoztam már AMD kártyával ahol lefelé nem ment az állítás. Ha menne lehet, hogy -10W kapásból és máris 60W körül lesz a folyamatos terhelés és 80 alatt a max.
- Ha nem megy a feszcsökkentés még mindig ott van a PowerTune is, amivel épp le lehet húzni a TDP-t 11W-tal. Pont a kellő hatást érné el ez is.Szóval még így lehet tere a további fogyasztáscsökkentésnek is.
A táp ventire is kösz a választ. Igazából épp ez lett volna a kérdésem amit írtál. Hogy 1-2 percet mennyire bír ki biztonságosan. Én úgy gondoltam, hogy ez belefér, két dologra alapozva:
1. Nincs nagy terhelés indulásnál és azután sem, 550-es a táp, a cpu load max 120W, a kombinált load max 200W körül van. Tipikusan 50-160W között vesz fel a konfig, ezt az induló 3.5V után 4.5V körülire beállva, alig pár 100rpm-es venti fordulattal hűti. Tehát az látszik, hogy ilyen kis terhelésnél szinte nulla a táp hűtésigénye. Elég nagy az esélye, hogy nem fog felforrni 1-2 perc alatt.
2. A túlzottan kis hűtés is veszélyes lehet viszont, ha mondjuk hosszabb ideig nem indulna el a venti, de ezt meg megmértem, tényleg kb. 1-2 perc és eléri az induló feszt. Szóval talán ilyen veszély sincs. (Persze arra figyelve amit írsz: változhat az induló fesz is a ventinél.)
De én csak okoskodok, nincs sok közöm a tápokhoz úgyhogy jó volt egy szaki véleményét hallani megerősítésként. -
bads1
aktív tag
Üdv,
ASRock B85M-ITX jó választás egy Core i3-4330-hoz? Scythe Big Shuriken 2 Rev.B-m van, azt tervezem rátenni, és mindezt egy Bitfenix Phenom-ba.
Azt néztem hogy a B85-ön már jóval távolabb van a procifoglalat a PCI-E síntől, így elvileg simán el fog férni a Big Shuriken mellett egy VGA is.Ventiből mi most a jó választás? 600-800 rpm-es kellene, csak hogy minimálisan átszellőztesse a házat, előre és hátulra.
-
HookR
addikt
Még nem volt időm elolvasni, de itt a leírás az AMD Powertune-ról.
============================================
Cryorig XT140 - [link]
- 140 x 140 x 13 mm============================================
Silverstone Raven Z (RVZ01) review - pcper.com
(#19227) Pista0001: E Zalman FX100-ról készült [kép] alapján olyan ~63mm a hűtő széle a processzor közepétől. Egy bő centivel kevesebbnek kellene lennie, hogy elférjen az ASRock B75M-ITX-en.
-
Pista0001
addikt
válasz
Kornl23 #19222 üzenetére
Találtam időközben egy Zalmant (70€), ezt passzív üzemre tervezték. Nyilván alap házszellőzés kell ennek is, de hogy mit tud, azt nem tudom. Ez is aszimmetrikus, így szerintem el kell hogy férjen a dVGA mellett. Hogy a RAM-okra rálóg, az ne zavarjon, nem fognak megsülni miatta. Bár tény, hogy magasabb hűtős modulok nem férnek alá, arra azért figyelnek a hűtő gyártók, hogy a normál modulokkal ne legyen ütközés.
Ami még passzív üzemre alkalmasnak tűnik, az a Silverstone Heligon, de ez is 80€, mint a HR-22.
Egyik hűtőt sem ismerem, és az árukat nézve nem is fogom.
Hogy más hűtők mit tudnak, arról fogalmam sincs, 4 éve volt egy CM TX3-am kb 2 hónapig, azóta csak "passzív" Scythe Ninja modelleket és vízhűtést használtam a stock cooleren kívül.
Szerk.: [
B]shteer&rew kolléga előző kommentje alapján - ha a házba befér - lehet, hogy kipróbálnék egy HR-02-t, ha tényleg kapható még. Caseking-nél már nem elérhető, de Magyarországon kisebb a kereslet a csúcs hűtőkre, így elképzelhető hogy van valahol beragadt készlet. -
anytime
őstag
válasz
#25954560 #19223 üzenetére
Sokaig gondolkodtam rajta en magam is, hogy veszek egy hr-22-t, de egy kis alulfeszeles a T. Forumtarsak segitsegevel
(azota is minden tokeletes) es tobbet nyertem vele, mint amennyit a csere hozott volna.
Szerintem, a 600-ra visszafogott TR147-et nem lehet mar hallani, szvsz.
-
Rick4
félisten
Ma megvettem az Asrock H81m- itx lapot, meg az i3-4130-as procit, holnap gépösszerakás... Csak hogy holnapra is legyen program.
Este hazajöttem, bekapcsoltam a jelenlegi konfigot, (Asrock H61MV-itx, G2020, 2X4GB DDR3, Samsung 830-as 128GB SSD), és néztem a fogyasztásmérőt. Létezhet, hogy idle-ben 14W-ot kajál, és abban már a paneltáp, valamint a 75W-os tápegység is benne van?
-
Pista0001
addikt
válasz
Kornl23 #19216 üzenetére
Az új Thermalright HR-22 (ha majd kapható lesz) szerintem jó lehet, aszimmetrikus kialakítású.
Szerintem a kategória legjobbja a Scythe Ninja család, de dVGA-val esélytelen. Nekem Giga Z77N van, HookR kutatása szerint pár milivel távolabb van a PCI-E-m, de még a Ninja Mini se passzol dVGA-val.
-
Kornl23
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Leszeretném cserélni a gyári hűtőt egy g2120-as prociról egy toronyra ami akár passzívan is elvinné a kis procit egy asrock b75m-itx alaplapban, vga-t használok.
Köszi. -
törölt tag
Ha érdekel van egy DA-1-es Dell (150W/12v) tápom és egy 160XT-m is. Nem akarnám éppen eladni, de egy jó darabig nem fogom használni az biztos, mert más project fut.
Csak azért vettem meg őket, mert nagyon jó árban voltak--->válság vanHa már "nagyon-nagyon" akkor biosban szépen vissza lehet venni az órajeleket/feszültségeket némi tesztelés után. Akár alul is lehet feszelni a GPU-t, úgy hogy a fogyasztása jelentősen, de a teljesítménye nem csökken túlságosan.
Bocs, megelőztél.
"Kis koromban" ezzel szórakoztam, unalmas volt a színes-fakocka
-
Rick4
félisten
válasz
Mercutio_ #19213 üzenetére
A probléma ott van, hogy amúgy eléggé elfoglalt vagyok, és nem érdekel a gép téma azon túl, hogy rendben megy, de most úgy jött ki, hogy sok időm volt, annyira olvasgatni kedvem nem volt, ezekkel az új cuccokkal nem voltam képben, aztán ennyi.
Ki se számolom, mennyi pénzt költöttem.
-
Rick4
félisten
Na itt tart ez a gépcsere dolog nálam:
Gondoltam eladom a régi gépem (1 éves volt A10-5700K procival, thermaltake armor házzal), rá is csaptak, elvitték. Vettem Anyukámnak karácsonyra egy mini itx konfigot, plusz pár nap múlva, még karácsony előtt magamnak is egyet, nem nagy cucc, Gigabyte itx lap, meg G2020-as proci. Aztán kigondoltam, hogy ez így nem lesz jó, a két ünnep között vettem egy másik házat, ami gyakorlatilag itx méret, de belemegy az egyik féle microATX lap. Belefaragtam a másik lapot, meg vettem 2X4GB DDR3-as ramot, mert felesleges a 2X8, inkább eladom. Szóval összeraktam. Kér nap után rájöttem, hogy mégse jó ez így, elcseréltem Anyukám Asrock alaplapját az enyémre, hiszen a Gigabyte támogatja az ő G1620.-as prociját, az Asrock támogatja az én G2020-asomat, és ezzel visszaköltöztem a mini itx házba. Maradt egy ház, meg egy Asrock lap, mindkettő 2 napos ma. Tegnap feltelepítettem az új minire mindent, oké jó ez így... Ma kitaláltam, hogy ez se jó, megrendeltem egy Asrock H81 ITX 1150-es foglalatos lapot, meg egy i3- 4130-as procit, holnap megyek érte... Mostmár legalább a ház tuti. LC power 1360...
Asszem túl sok időm van. -
sb
veterán
Én még ezzel együtt sem vágom, mert a legtöbb tesztben, ahol külön mérik ott 40-45W körül alakul a normál fogyasztás (értsd játékok, nem stressz teszt) 7750-nél. 7770-nél pedig 70-75W körül. Szóval közel sincs a 75 ill. 100W limithez.
Hacsak a powertune limiten nem azt értik anandék, hogy ki lehet tolni +20(30)%-kal TDP limitet.
Ha a normál (0%) powertune limitként írják akkor viszont látni kellene, legalább furmark és egyéb tesztekben, hogy jóval 45/75W fölé megy a 7750/7770. Ezt viszont nem nagyon látom.7750-nél van még egy csavar, amit a múltkor kérdeztem is itt. Valami hivatalos, gyári v2 verzióról is találni infókat a neten, ami 800 helyett 900MHz és kitolták a TDP limitjét. De erről sincs sok infó. Egy cikket találtam ahol 75 vs 85W-ról írnak. Computerbase tesztben meg 55/?W-ról írnak.
Mercutio, a ph tesztben ez a komplett rendszer fogyasztása, gondolom Metro alatt a cpu is többet evett, azzal együtt +64W az idle-hez képest.
Storm4, kösz. Ez az egyik, amit néztem én is. Más 120W/150W külső kockát nem sokat látok. Egy olcsóbb van még ennél, amit ledekhez találtam. Nem tudom mennyire lehet stabil a kimenete.
HookR, kösz a Delles infókat is. Ezek szerint még jó lehet. Szimpatikus lenne, csak kicsit nehezebb beszerezni.
szerk: Egyébként ha megy akkor némi feszcsökkentéssel is megpróbálkoznék a 7750-en, mert jól bírják. Legalábbis a 7850-emnél ezt tapasztaltam. Az itteni topicja alapján sokan 1.2-1.25V körül hajtják a 7850/70-eket 1200-1250MHz-en. Az enyém is hasonló feszen bír 1250-et, de 1150-en meg pl. elég neki gyárilag elég alacsony 1.075V alapfesz is. Az már nincs 10% különbség se, a gyári 860-hoz képest viszont tetemes tuning, cserébe a közelében nincs a 130W-os TDP-kének. i5 mellett játékban kb. 160W körül fogyaszt az egész gép. A gond az, hogy valami miatt a feszcsökkentés nem megy a 7850-en, csak az emelés. Gyárilag 1.2V körüli gpu fesz meg elég sok ezeknek a kártyáknak szvsz. Bőven túl van lőve.
-
HookR
addikt
Azt hiszem, itt a megoldás. Idézet a korabeli Anandtech cikkből:
"As for the cards themselves, AMD will be releasing two Cape Verde cards: the Radeon HD 7750, and the Radeon HD 7770 GHz Edition. The 7770 will be a fully enabled Cape Verde with all 10 CUs (640 SPs) enabled, running at 1GHz for the core clock and 4.5GHz for the memory clock, with a PowerTune limit of 100W and an AMD defined typical board power of 80W. The 7750 meanwhile has 2 disabled CUs, giving it 512 SPs and 32 texture units, while the ROP count is unchanged at 16. The core clock will be 800MHz while the memory clock is the same as the 7770 at 4.5GHz, with a PowerTune limit of 75W and a typical board power of 55W. Both cards have a sub-10W idle TDP, while long-idle is sub-3W."
-
Rick4
félisten
Maradt egy epc2-es házam 120W-os paneltáppal, ill egy 12V 7A-es tápegység. Mindkettő 3 napos, a házon moddoltam picit, így a 22X24 centis lapok is belemennek. Nem hirdetem, nem hirdetés, csak beszélgetünk róla, ha érdekelne valakit, privizzünk.
-
sb
veterán
Ennek még utánanézek, de fura, mert régi tesztekben és specekben egyértelműen a DDR5-ös változatra van 55W megadva. A több shaderrel és 20%-kal nagyobb órajellel rendelkező 7770 80W-os TDP-je is furcsa lenne 75W-os 7750-el.
Másrészt pedig a tesztekben szereplő fogyasztásmérésekből is inkább 40-50W közötti fogyasztás jött ki mindenhol. -
törölt tag
Ha tudod pontosan hogy mekkora átlag terhelést fog jelenteni a konfigod "játék közben"(mondjuk megmérted)
Akkor azt a szintet folyamatban tudnia kell a tápnak(értsd 40C°-os kánikulában 24/7-re)
és azt is számold bele hogy idővel öregszenek az alkatrészek így ehhez egy biztonsági 20%-ot hozzá illik adni.Az ezt a szintet meghaladó terhelést pedig a táp tömegéből adódó hőkapaciás fogja felemészteni, addig amíg amíg le nem kapcsol a hővédelem (ha van).
Valós, folyamatos, 120W-ot leadni képes táppal nagyon kényelmesen lehet hajtani.
(#19204) storm4 által javasolt tápot kipróbálhatod, ha elég, de nagyon melegszik, akkor segítek feltúrbózni a hűtését, ha hajlandó vagy beáldozni a garanciáját.
OFF-ra:
Ez sem olyan egyszerű: ventilátor induló feszültsége múlik azon hogy új/bejáratott, milyen viszkozitású benne a kenőanyag(csapágy hőmérsékletétől)
Biztonságos induló feszültséget ezért bő 1-2Val nagydobra szokták megadni a gyártó.
Szóval ha most találsz egy ventit ami elindul 3,5V-nál, az nem jelenti hogy egy év múlva, 15C°-os szobában megtenné ugyan ezt.Ha nagyon biztosra akarnak menni akkor bekapcsoláskor 1-2 sec erejéig megkapja a 12V-ot a venti. és utána áll csak be a -mondjuk- 4V-os biztonságos járási feszültségre.
Ha minimális terhelés mellett 1-2 perc után elindul 100- ból 100x akkor semmi gond nem lesz.
Ha mondjuk teljes terheléssel indítanád el, akkor elég gyorsan felmelegedne a szekunder egyenirányító rész, és a venti is megindulna 5-10 sec-en belül, mindenféle probléma nélkül.Ez: M1202512M A 2,95V-ról elindul.
Valami csodás kínai tápból lett bontva, és elég hideg van még a műhelyben.
-
HookR
addikt
Két adalék a gondolatmenethez:
Sokáig úgy tudtam, az 512 SP-t tartalmazó HD7750 TDP-je 55W, mivel ennyit írtak Wikipedián a nagy AMD GPU-s táblázatban és tesztekben is ez az adat szerepelt. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog, amikor megjelent a 384 SP-vel rendelkező R7 250, aminél meg 65W TDP volt feltüntetve. A turpisság ott van, hogy az 55W a DDR3 memóriával felvértezett HD7750-re vonatkozik, a GDDR5-ösre pedig 75W, legalábbis időközben már ennyi szerepel a kijavított táblázatban itt is és itt is. Hogy pontosan mennyit fogyaszt a gyakorlatban maxmimum - pl. tekintettel az adott kártya órajeleire - azt nem tudom, de valószínűleg a 75W-hoz van közelebb, mintsem az 55W-hoz.
Időközben Picur10 is elkészítette magának az egyedi adapterkábeles PicoPSU + Dell DA-2 kombót (ahol az alaplapi P4-es csati, s így maga a processzor, közvetlen a DA-2 adapterről van táplálva, kikerülve a PicoPSU jelentette szűk keresztmetszetet), ám nála elsőre az sem működött. Kiderült, hogy a DA-2 áram alá helyezésekor nem lehet földelve a Remote érintkező, mert ilyenkor az adapter rögtön lekapcsol. Nem értek a tápegységek mélylélektanához, de ha jól sejtem a feszültség kezdeti stabilizálódásához, illetve a (túl?)feszültségvédelemhez lehet köze (majd a hozzáértőbbek kijavítanak).
Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen variációkat próbáltam, de esélyes, hogy amikor az LR1106 után a PicoPSU+DA-2-vel raktam össze a gépet, én már eleve a kapcsolóval, vagy legalábbis a remote érintkező utólagos összeérintésével kezdtem, így bennem fel sem merült, hogy esetleg csupán ez lehetett a probléma.
Lényeg, hogy megérne egy próbát az LR1106 + DA-2 kombót ennek fényében működésre bírni.(#19186) st6969: Hogy nálad is ez okozza-e a gondot, nem tudom, de ilyet az is tud produkálni, ha az alvó állapotbeli, adott ágra vonatkozó terhelés alacsonyabb a tápegységnél meghatározott minimumnál, így lényegében ilyenkor is beindul a táp védelme, ezért kell áramtalanítanod, mielőtt újra működésre tudnád bírni. Persze elmondásod alapján régebben nem tapasztaltál effélét, mindenesetre érdemes ennek fényében végiggondolni a dolgokat...
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #19171 üzenetére
Ha már táp ill táphűtés a téma, akkor én is kérdeznék.
Van egy LR-1106 paneltápom, ami elvben 150W-os, tartósan 120W leadására képes. Mellette egy 96W-os Modecom külső kocka. Már írtam korábban, hogy a jelenlegi alulfeszelt A6-3620 helyett Pentium+7750 konfigot tervezek.
Az AMD idle 24W, load 60W körül van (konnektornál mérve), normál terhelésnél 30-40W. Cpu+gpu full load e felett lehet, de ez nem fordul elő teszten kívül. Ezt kényelmesen viszi, a 7750-es konfig viszont többet enne:
- A kombinált maximum valahol 85-90W környékén lehet majd (konnektornál). Bár normál esetben ez sem fordulna elő, de ez már határeset a külső kocka miatt.
- Tartós, pár órás 70-75W körüli terhelés is lenne. Ez 75-80% a tápnak.
- A esetek nagy részében idle vagy light load lenne továbbra is 25-35(40W) között.Határeset a dolog, a 75-80%-os terhelést sem érzem problémának pár órára, de azért talán erre már megnyugtatóbb lenne valami 120W körüli táp. A kombinált maximum sem fordul elő soha, de tervezni erre sem szeretnék/érdemes talán. Viszont túltervezni sem akarom feleslegesen. Vélemény?
120W-os kockát lehet emberi áron kapni itthon? A Dell-eken kívül (ami sajnos HookR tapasztalata szerint nem megy az LR-1106-os táppal) mik a megbízhatóbb típusok még?
Másik kérdés: Nem a topicba illik, de ha már szóba jött a venticsere, úgy látom ebben van tapasztalatod. Nagy gépben Antec 550-es táp. ADDA venti van benne, vettem szinte ugyanolyan karakterisztikájú Scythe ventit, de sajnos mint utóbb kiderült az induló fesz éppen nem elég. Az új kb. 4-4.5V-tól indul el, a táp viszont indulásnál kb. 3.5V-ról indít. Aztán felkúszik 4V-ra kb. 2 perc alatt, tehát ott már elindulna a Scythe is, de nem tudom ez belefér-e.
Esetleg valami ötlet ilyen extrém induló feszültségű ventire?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest