Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kender23
aktív tag
válasz Somatom #48141 üzenetére
Szia, muterék ilyet használnak, és meg vannak vele elégedve. Csodát nem kell várni tőle, stabil, nem vagyott le, teszi a dolgát
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ru7100
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Wolverine
félisten
válasz Somatom #48150 üzenetére
4k-s tartalmakhoz igen, illetve ha akarjátok használni a felskálázást. Plusz a 8002-es kávája vékonyabb, mint a 7102-é. Esztétikailag sokaknak jobban tetszik
Szerintem a 10k különbséget megéri. Sőt, ha belefér az ár, akkor feljebb lépnék 50 colos verzióra."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Kleroo
veterán
Legalja TV-kről mit tudunk?
43as kellene, se kissebb, se nagyobb.
IpTV nézés, semmi más, SD, 720p TV műsor.
Semmilyen aspektus nem érdekes, csak hogy hangos tudjon lenni, és straightforward legyen a logikája, használata.
Esetleg wifi jól jönne.
70k körül meg lehet úszni?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Somatom
veterán
válasz Wolverine #48153 üzenetére
Köszi!
Méghogy 55"! Most vesztem össze az öreglánnyal. Néha agyf@szt kapok tőle. A 43" -hoz (talppal 963.9 x 627.8mm) oldalról el kéne venni 20db bakelit hanglemezt, amiket sosem hallgatott, alulról meg egy 10cm -es fa kiemelő-izét, ami alatt egy olyan VHS/CD lejátszó van, amit sosem használt (nincs se CD -je, se VHS kazettája). Erre közölte, hogy szó sem lehet arról, hogy ekkora batár TV oda bekerüljön. Amúgy kb. 5m -ről nézné, szvsz a 43" nem irreális. Így viszont max. a 37" -os kategória férne be. Olyanból viszont nincs normális, úgyhogy arra max. kölcsönadok neki, de én nem szállok bele.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Wolverine
félisten
válasz Somatom #48155 üzenetére
5 m-re 75 colost ajánlunk rendszerint, nem 43-ast 37 colos nincs. Van néhány 40-es (tényleg nem sok), és a 32-esek.
#48154: beleférhet, de csak sima tévé. Wifis smart tv ennyiért nincs kicsiben sem.
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Somatom
veterán
válasz Wolverine #48156 üzenetére
Sikerült kompromisszumos megoldást találni. Kicentiztem. Két lemeztartó likvidálásába belement. A CD lejátszó fölötti "emelvény" 810mm széles, az új TV lábai között meg 840mm a távolság, tehát bemegy közé. Úgyhogy köszönöm a segítséget, ED -nál UE43TU8002 megrendelve, holnap megyek érte.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Q70T-ben nincs réteg, de nekem Q95T van.
A dirty screen effect tesztekben olyasmit kellene látnod (ha van), hogy foltosodás vagy picit sötétebb csíkok látszanak itt ott. Ha alaposan nézed. Vagy uniformity tesztekben egyszínű szürke képen is látszódhat, plusz még az éleknél és sarkok felé kicsi színváltozás, sötétedés.
Amúgy voltam ma MM-ben és Q80T és Q77T volt próbálva, mindenhol látszott kicsi DSE. Normál tartalomnál nem igazán látszik amúgy.
-
Duppy
kezdő
Sziasztok! Az alabbi ket tv egy arban van 260ezerert.
Sony 55xh8096
Samsung qe55q70t
Csak nem tudok donteni.
A szivem a sonyhoz huz,de a samu sem rossz.
Sajnos nem lattam egymas mellett a ket tvt,de mindkettonek eleg szep a kepe.
Szerintetek,melyik a jobb valasztas?
Netflix,hbogo meg filmezes lenne a cel.
Koszi mesterek! -
Somatom
veterán
válasz z123456z #48160 üzenetére
A Samsung a BT HID profilt írja az ismertetőjében. Ezt a BT beviteli eszközök (egér, bill) használják. Az audióhoz szükséges A2DP profilról nem szól a fáma. De, délután már meg tudom mondani, mert ma átveszem a TV -t és kipróbálom a BT fülesemmel.
-
headhunter
addikt
-
johny81
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok,de már az elején kellene segítség. Oled vagy Qled? Amire kellene Sport nézés,4k filmek esetleg valamelyik konzol(de ez nem fontos egyenlőre).Árba Max 250-e. Milyent ,melyiket vegyem.Köszönöm előre is a segítséget.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
z123456z
őstag
válasz Somatom #48164 üzenetére
Köszönöm, de ne fáradj miattam. Bt fülest szinte mindegyik mai tévé kezel. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ahogy egy hangprojektorhoz csatlakozik egy Bt mélynyomó, úgy van e olyan tévé, amihez lehet e csak azt csatlakoztatni úgy hogy közben a tévé saját hangszóró is szólnak. Tulajdonképpen csak kiegészítő lenne a sub. De ezek szerint nincs ilyen.
-
Lall
veterán
Sziasztok,
Nappaliban cserélném le az 1000 éves Panasonic plazmát. Méretben 55 col környékét néztem ki. Nem vagyunk egy nagy mozizós család, illetve arra van a hálóban projector, inkább TV-t nézünk és Netflix vagy HBO Go.
Igazság szerint Smart funkció nélkül is elég lenne TV, mert Apple TV-ről nyomjuk. Sajnálom is kicsit, hogy már egyik gyártó sem gyárt -e nélkül TV-t és nyilván ez is drágítja, pedig annyi féle stick, box vásárolható, ki-ki megtalálná a magának megfelelőt. Mindegy...
A lényeg. 120-nál nem nagyon szánnék rá többet a felsoroltak miatt. Tisztában vagyok vele, hogy ebben a kategóriában mi elérhető. Tehát a TCL, Tesla, Hisens, Sharp, JVC stb... tévékből szerintetek melyik a legjobb választás? Melyikben lehet a "legjobb" panel? Vagy egy gyártósor az egész aztán a végén címkézik? Van valakinek pozitív tapasztalata ezzel az olcsóbb kategóriával?
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Zoli-bácsi
senior tag
Még egy utolsó kérdés, LG65NANO793NE
vagy LG65UN74004LB [link] ? -
Somatom
veterán
válasz z123456z #48189 üzenetére
Hááát...
Az enyém nem akarja felismerni a BT fülest. Az egérrel párosodik, de az sem mindenhol működik. Böngészőnél megjelenik az egér, de az általános TV felületeken nem. USB adapteres légegeret sem kezeli.
Lehet, hogy inkább Android TV kéne Tizen helyett?[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
2éves Samsung UE55NU8002 tévém van. Maximálisan megvagyok elégedve a kép minőségével, kontrasztjával, színével, és a funkciókkal. LG 65" oled tv-re szeretnék (szerettem volna) átváltani, de a "belépő" szintű 6-700.000 forintos tévéknek rosszabb, vagy közel azonos képminőséget veszek észre. Ez nyilván szubjektív ,de az tény , hogy nincs a 2 tévé között 2-2,5X árkülönbség, nem ér annyit. 1 millió feletti kategória,már érzekelhetően jobb képet kínál mint a Samsungom, viszont ennyi pénzt nem áldozok tévére per pillanat.
2 éve a 8002 szeria a felső kategóriás LED volt Samsungnál.
Márknál maradnék , illetve a LED-nél is, viszont váltanék 65"-ra.Melyik most az a premium szintü 65" Samsung LED amire érdemes váltani ?
Nagyságrendelileg 300-400K -ig.
Qled szintén nem érdekel.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest