Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:27

LOGOUT.hu

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88952) Quadgame94


Quadgame94
senior tag

(rögzített hsz)

Szerintem zárjuk le a témát! Ugyanis az eredeti témától már nagyon eltértünk (65G4 v 65G3). Konkrét termékekről beszéljünk, de ne dobáljunk be random árakat, meg random méreteket, hogy mi éri meg és mi nem. Ez a kérdés konkrétan felmerült. Akinek van érve a G4 +500 ezres felára mellett az írja meg a kérdezőnek.

Az nem érv, hogy "van aki a legújabbat akarja".

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#44901) fauv válasza salapp (#44899) üzenetére


fauv
őstag

Egyetértek, főleg, hogy több helyen is olyan szintű áradozást olvastam tőle a Tv-ről, mintha legalább egy 8k-s OLED lenne.
Kicsit furcsa nekem ezek után a vacilálás.

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#44902) Kiskutya válasza salapp (#44899) üzenetére


Kiskutya
veterán

Én is azért nem szarakodtam vele mert kb 2 év és csere lesz úgy is.

hmm...

(#44903) v3g374


v3g374
tag

Sziasztok,

Hisense 657500F -ről valakinek van infója?

(#44904) gurabli


gurabli
senior tag

(#44899) salapp
Pont ezen röhögök magamban. Nem szoktam így görcsölni, sőt. Igen, elégedett vagyok vele, de kíváncsi vagyok a Sonyra is. Mondjuk jogos amit írsz. Eddig 4-5 évig, de inkább tovább, megtartottam egy tévét (de az plazma volt), nem szeretek ezzel sokat foglalkozni, miután megvan az, amivel elégedett vagyok.
Igazából a foci érdekel az 50/60 vs 100/120 Hz miatt. A látottak és az olvasottak alapján csak ebben lenne különbség, a kép többi része miatt szinte kizárt, hogy annyival jobb lenne, hogy megérné 65"-ről 55-re váltani. Végül is igazad van, nem várható olyan szintű különbség, amiért ne kárpótolna a 65" méret. Egy komoly külföldi review írta, és szerintem alapvetően igaza van, hogy az új bells a whistles (régebben a 3D, ívelt képernyő, ma a HDR, DV) közel nem ér annyit, mint a jelentősen nagyobb képernyő méret -> abba kell fektetni a pénzt.

(#44901) fauv
Nos, ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, akkor nem írnál ilyesmit. Nem áradoztam róla és véletlenül sem úgy, mint egy 8k OLED... Legutóbb kb. 4 éve néztem a meg az akkori LCD-ket (lehet már több is?), akkor még az ívelt képernyőkkel hülyítették a népet, még volt 3D és az OLED valami távoli van, de 1+M dolog volt. Plazma viszont már csak használtan.
Nos, akkor megbotránkoztató volt, amit láttam. Pedig vittem tartalmat, órákat voltam két helyen is. Már nem is az árakat néztem, csak jó legyen. Nem volt. Nos, most eljött a csere ideje és üzletben is azt láttam, illetve megbízhat review alapján is, hogy más a helyzet. Különösen a 65GX800 volt szimpatikus, mert tényleg nagyon jót mondtak róla egységesen, ár-érték arányban. Hát ezért tettem egy próbát. És valóban lenyűgöző a 4K tartalom. s teljesen elfogadható a foci is. A DSE nem zavaró (számomra), judder sem vészes. Persze nem olyan, mint a plazma, de cserébe 65"-ös és szépen működik. És bizony leírtam az is, ami nem tetszik (pl. VA panel betekintési szög, néha látható felhősödés sötét szobában a sarkokban, talán nem annyira folyamatos mozgás focinál, mint plazmán). Ahogy azt is leírtam, hogy biztos jobb az OLED, de ez 210e volt 65-ben. Azért nagyon nem mindegy, mert a legolcsóbb LG 55" OLED is 370e körül van.
És szépen írtam, szubjektív. És igen, számomra most jött el az a pillanat, amikor le "mertem" cserélni a régi plazmát. És nagyon örültem, amikor láttam az új tévé képességeit, mert igen csak maradandó negatív élmény volt az LCD-vel való pár évvel ezelőtti találkozás.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#44905) Jorgi Kormi válasza Kiskutya (#44902) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Nem tudom , ki hogy van vele , de én ha tévét veszek azt bizony minimum 5 évre tervezem .
( Mivel nagyon nem fejlődnek a tévék : van az LCD és van az oled , ami meg esetleg jön ( MicroLed ) ki tudja mikor lesz reális áron földi halandóknak . Én jelenleg LCD és oled tévék közt gondolom 65-ös méretben , de nem sürgős és itt is már egyszer leírtam : jövőre 3 év kötelező jótállás valamivel jobban fog hangzani.( Főleg egy 400-600eFt vagy e feletti árú tévéknél)

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#44906) kiskelgyo


kiskelgyo
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, az alábbiak között vacilálok:
LG 55SM8050
LG 55SM8200PLA (ez a kettő 180ezer körül van most)
Samsung QE55Q60RA
Samsung QE55Q60TA (ezek olyan 240 körül vannak, de ha jól láttam, az RA 2019-es, a TA 2020-as, ez igaz?)

A kérdésem az, hogy ezek az LG nano cellások vannak annyira jók, mint a Samsung qledjei, vagy azért megéri az a plusz 60ezer?

Jelenleg egy majdnem 10 éves Sony Bravia LCD-t cserélnék le (amit imádok, számomra nagyon szép képe van), és az alábbiakat kell tudni:
- általában házimozival használom, így a hangzás annyira nem fontos, csak akkor használom a tv hangszóróját, ha háttértévézés van
- Xbox One-on játék
- filmeket, sorozatokat nézek jelenleg FHD-ben
- az alábbi alkalmazásokat eddig xboxon használtam, de jó lenne tv-n: Plex, Youtube, Spotify
- egy világos helységben használom, sokszor napközben, de sötétben filmezni is szoktam, ilyenkor is fontos a szép kép
- hangvezérlés nem érdekel, sportot nem nézek.

Mit gondoltok, megéri a Samsung, illetve kettő közül melyik a jobb? Ha meg LG, akkor szintén a kettő közül melyik a jobb.

Köszi előre is.

(#44907) gurabli válasza Jorgi Kormi (#44905) üzenetére


gurabli
senior tag

Én is így vagyok vele. Nagyon ritkán van olyan új feature, ami miatt megéri a JÓ tévét lecserélni. Főleg, ha már elérted a legnagyobb "reális" méretet, ami nálam 65" (nem fér el már nagyobb). Aki akarja és megteheti, az cserélje évente, kétévente, engem nem zavar. Ha majd lesz OLED nyomottabb áron, akkor váltok. MicroLED hdtv uk szerint még minimum 5+ év, hogy akár OLED árban legyen.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#44908) Jorgi Kormi válasza gurabli (#44907) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Még esetleg egy valami amire kíváncsi leszek, a Hisense dupla LCD tévéjére (xd uled) ami komoly kontrasztot és fekete szín megjelenítést ígér , amihez hasonlót a Pana csinált , de az professzionális célra készült és az ára is azt tükrözi.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#44909) salapp válasza Jorgi Kormi (#44905) üzenetére


salapp
addikt

Oké, 400-ért az olednél én is igy voltam.
De a topiktárs 200-ért vett egy 65-ös Pana va paneles e
lcd-t. Az pont az az ár, amiért nem görcsölnék, ha alapvetően tetszik a képe. A méretet nagyon fogja már hiányolni, ha kisebbre vált, hiába jobb valamennyivel.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44910) Kiskutya válasza Jorgi Kormi (#44905) üzenetére


Kiskutya
veterán

250-be vettem azért tervezek kb 2 évre. 4-500ezres tévét valószínű én is legalább 5 évre venném. Vehettem volna 500ba is tévét de oled-től féltem (van hogy órákon keresztül megy a YouTube mert a gyerek azt nézi 1 műsor folyamatosan bal felső sarokba logó) qled-re meg nem akartam 400+-t költeni. Amúgy egész jó az a tcl amit vettem a kép nagyon jó csak szoftveresen vannak még gondok de folyamatosan jönnek a javítások és egyre jobb a tv.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#44911) Jorgi Kormi válasza Kiskutya (#44910) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Az a baj , hogy például a TCL 65c815 kint az osztrákonál 311eFt kb. a 75c815-ös pedig a németeknél 480eFt , nálunk meg vagy nincs vagy sokkal drágább , holott bestbuy lehetne itthon mind kettő , mint Samu alternatíva.
Viszont a Hisense uq8 itthon olcsóbb , ami szintén Qled .

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#44912) gurabli válasza salapp (#44909) üzenetére


gurabli
senior tag

És ebben teljesen igazad van! Szerencsére a 200e nem az a pénz, ami miatt eret vágok. A tévé képével elégedett vagyok. A mérete az fenomenális.
Ha majd 2+ év elteltével 300-400e körül lesz jobb OLED 65"-ben, akkor válok arra (ha zavarna a mostani minősége). Addigra talán az OLED is még jobb árban lesz (igazából már most egész elfogadható) és ahogy a plazma is vége felé, már szinte teljesen mentes lesz a beégéstől. Most még nem tart ott az OLED (legalább is nem a 350-400e körüli). Ha sok a Netflix logó, XBOX gyerekkel, meg tv, akkor bizony olyan, mint a kori-közép plazmáknál volt.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#44913) Bugarov válasza gurabli (#44898) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Nagyon király vagy.
Ugyanebben a helyzetben vagyok, plazmát (Pioneer Kuro-t) cserélnék LCD-re (azért nem OLED-re, mert több óra Fortnite menne rajta minden nap, és nem akarok még egyszer a beégés miatt parázni), és Pana / Sony között vacillálok.
Nagyon kiváncsi leszek a tapasztalataidra.

Szerk: most nézem, a Panádat már nem is kapni az e-digitálnál :(

[ Szerkesztve ]

(#44914) Jorgi Kormi válasza salapp (#44909) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Két "kilós" 65-ös tévén valóban nem érdemes "görcsölni" , ha valóban a kisebb méretű tévé nem nyújt lényegesen jobb minőségű képet és hát a méret azért az sok mindenért tud kárpótolni . Én is így vagyok ezzel : vagy egy 75 -ös jó LCD ( divatosabban Qled vagy ahogy te szoktad mondani kúled) ) vagy egy 65-ös oled .

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#44915) gurabli válasza Bugarov (#44913) üzenetére


gurabli
senior tag

Ah, cirkusz lesz belőle itthon :)
Hát, a Kuro után... Szerintem ha az jó állapotban van, akkor a mostani trendeket látva, egy átlagos 500e-es kategóriás OLED-nek sem lesz olyan képe. Helyesbítek, kb. olyan vagy kicsit jobb lesz a képe. A Kuro a tévék királya. Nehéz ügy.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#44916) Bugarov válasza gurabli (#44915) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Nem is cserélném, ha nem égette volna szét a Fortnite :(

[ Szerkesztve ]

(#44917) gurabli válasza Bugarov (#44916) üzenetére


gurabli
senior tag

Óh, de kár azért Kuroért :( Teljesen beégett?
Fortnite-ra valami jó kis LCD :)

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#44918) Bugarov válasza gurabli (#44917) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Filmezés közben nem látszik, és talán még halványul, ha nem szadizom tovább... Ezért most a Fortnite-ot monitorra száműztem, de ez csak rövid távú megoldás, mert kanapéból szeretek játszani, a gyerek meg állva... Ezért kellene egy LCD, amit pokolian sajnálok, dehát mit lehet tenni, nincs keret külön moziszobára.

(#44919) AL válasza kiskelgyo (#44906) üzenetére


AL
addikt

Szia. Az Általad jelölt tévék vegyesen IPS és VA kijelzősek.
LED tévék választásánál fontos a panel ( VA, vagy IPS ) és ezután jöhet a többi " apróság".
Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
A Samsungok ( amiket írtál ) VA paneleseket láthattok :
az utolsó RA betű jelöli, hogy tavalyi, ez jobb, mint az idei TA betűjelű.
Az idei Q60 már nem 100 Hz. itt láthatod az ideiek ( TA végű ) adatait : [link]
A másik 2 tévéd ( LG ) IPS kijelzősek :
Ezek közül csak a tavalyi 55Q60RA 100 - 120 Hz es (ennek jobb a mozgásmegjelenítése ), játékokhoz és filmekhez ez jobb.
Érdemes megnézni üzletben őket mert nagyon más, az LG és a Samsung képe (és rendszere) között nagy a különbség.
Mindegyikhez ajánlott + 3 év garanciát venni .
Itt láthatod a 4 készüléked adatait : [link]
Ismeretlen üzletekkel óvatosnak kell lenni, néha olcsóbbak, de talán javított, vagy bemutató darabokat árulnak és van ahol csak 1 év garanciát adnak.
Ha jó Neked a VA paneles, akkor szerintem az 55Q60RA a legjobb a 4 közül.
Ha IPS kell és nem félsz az androidtól, akkor szerintem a jelölt LG nél ez :
Sony Bravia KD-55XG8505B jobb választás ( 100 Hz, android, IPS )
VA panel esetén a szintén androidos és 100 Hz es direct ledes Sony Bravia KD-55XF9005B még jobb.
De azért nézd meg őket, mert lehet hogy Neked egész más tetszik. Üdv.

(#44920) Citroware


Citroware
addikt

A szemüvegemnek van egy fajta erős local dimmingje, de csak vízszintes irányban. Ha 90 fokkal elforgatom a fejem, akkor függőleges - innen tudom, hogy nem a saját képernyőm hibája. A lényeg, hogy ha megnézem a RTINGS local dimminges tesztjeit, nálam az OLED képénél ugyanolyan dimming van, mint egy középkategóriás LCD-nél.
Ha már így adta a sors, hogy szemüveget kell hordanom, olyan nagyon nem is érdemes erre rágyúrnom, ugye? Oké, az OLED-nek meg pl egy Q90R-nek más téren is jobb képe van, mint pl egy Q80T-nek, de az egyik legnagyobb befolyásoló tényező nálam semmivé válik, a többi viszont már kétségesebb, hogy elég indok-e a felárért.
Szerintetek? :DD

[ Szerkesztve ]

(#44921) Kiskutya válasza Jorgi Kormi (#44911) üzenetére


Kiskutya
veterán

Fognak itt is változni az árak főleg ha abból indulok ki hogy sok ember még nem ismeri a tcl nevet és megáll a tudomány az LG-nél meg a samsungnál.

hmm...

(#44922) AL válasza v3g374 (#44867) üzenetére


AL
addikt

Szia . Ebben a korábbi levélben láthatsz néhány direct ledes készüléket.
Nem lehet általánosítani, hogy az edge led mind rossz. Mindkettőnél ( edge, direct ) van jobb és rosszabb készülék is.
Az "olcsóbb" tévék közül a Sony 55XG7096 : VA és az 55UM7450 : IPS direct ledesek.
A levélben lévő displayspec táblázatban megnézheted a többi TV adatait is.
Ha nincs is jelölve az árukeresőn az MM, azért még megtalálhatod az adott készüléket az üzletekben, mert ott csak a netáruházat jelölik.
Samsungoknál csak a drágább készülékek direct ledesek. Üdv.

(#44923) AL válasza Vakty (#44889) üzenetére


AL
addikt

Szia. Legolcsóbban ezt a 2 VA panelest kaphatod meg jelenleg : Sony Bravia KD-49XG8396
, Samsung QE55Q60RA , Ugyanez a Samsung TA betűjelzéssel csak 50 Hz
Ezen az oldalon megtudod nézni az adatokat ( a kijelzőt is ) csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni : [link]
Ha valamelyik TV megtetszik ezen az oldalon ellenőrizheted az adataikat. Üdv.

(#44924) fezsoo


fezsoo
aktív tag

Sziasztok

Ez a Samsung UE65TU7002 mennyire ajánlott?
Szűken ebnen az ársávban van még értékelhető 65- ös tv?

Samsung Galaxy A70; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f

(#44925) AxBattler válasza AL (#44923) üzenetére


AxBattler
félisten

Ha nem kell a 120Hz, de a Direct LED, alacsony input lag, 3.5 jack, és esetleg HDR igen, akkor a Sony helyett melyik VA TV-t ajánlanád?

A GX-es Viera-knál mennyire zavaró az Edge LED?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#44926) Ruddy válasza v3g374 (#44903) üzenetére


Ruddy
csendes tag

Szia.
Éppen ma nyomogattam meg a mediamarktban. Én egyébként az 55A7550F-fel (tehát a kisebb verzióval) szemezgetek, de az nem volt kirakva. A felhasználói felület tette a dolgát, nem kellett várogatni, átlátható. A képe is elég jónak tűnt. Annyira sok időm nem volt, de nekem jó benyomást tett!
Egyedül ami furcsa volt, hogy a Netflix töltőképernyőjén a töltő ikon, a kis karika ilyen alacsony felbontásúnak tűnt meg mintha röcögött volna, na azt nem értettem. Más tv-ken nem tudom mennyire gyakori ez. De úgy vagyok vele, hogy ameddig a tartalmat normálisan megjeleníti, addig teljesen okés tv-nek tűnik.

(#44927) acelos


acelos
tag

Sziasztok!
TV vásárlásában kérnék segítséget.Mivel eaz előzőnek kék(lila) lett az egyik sarka
-50"-55" közötti méret
-Gyors menürendszer a mostami LG43UH6107 idegesítően lassú
-DVB-C CI+ támogatás
-Normális felvétel ,timeshift TV adásból
-max 130 ezer Ft
-min. 3hdmi
-lehetőleg 2 usb
-Nagyrészt TV adás nézésére lenne használva
Köszi!

(#44928) Wolverine válasza acelos (#44927) üzenetére


Wolverine
félisten

55 colost 130-ért max. akcióban lehet kifogni, és akkor is a bevezető modelleket...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#44929) kiskelgyo válasza AL (#44919) üzenetére


kiskelgyo
csendes tag

Szia.
Köszi a részletes választ, sokat segítettél. A QE55Q60RA lesz a befutó, de találtam egy QE55Q65RA jelű tv-t, jól sejtem, hogy ez színben más csak?

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/2385a7132

Köszi

(#44930) Azteeek


Azteeek
tag

Tegnap megérkezett a panasonic 65gx800, kicsit féltem tőle mert kimondottan ezt a típust nem tudtam megnézni élőben, szerencsére nekem még volt az edigitalnál 219 000-ért, ennyiért szerintem best buy. A Samsung qe65q60 nem nyújt annyival többet, hogy nekem megérjen plusz 100e ft-ot. Aki ennyit szán tv-re annak szerintem nagyon megéri.

(#44931) greykorb


greykorb
friss újonc

Sziasztok!

Tv vásárlásában szeretnék segítséget kérni.
A keret rá sajnos csak 200 ezer Ft max.
55" méretű kellene ami filmezésre és játékra alkalmas.
Én a SAMSUNG UE55TU8502UXXH-val szemezgetek, de nem tudom ár/érték arányban mennyire állja meg a helyét.
Tudnátok segíteni, illetve tanácsot adni, hogy ez jó vétel lenne, vagy akad-e ennél jobb ár/érték arányú TV 200e alatt?
A márka nekem mellékes.
Köszönöm! :)

(#44932) salapp válasza greykorb (#44931) üzenetére


salapp
addikt

Van itt, aki vett 65-ösben és nagyon elégedett eddig vele. 58GX820

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44933) v3g374 válasza AL (#44922) üzenetére


v3g374
tag

:R

(#44934) v3g374 válasza Ruddy (#44926) üzenetére


v3g374
tag

Szia, köszi. Erősen gondolkodom ebben. Csak kicsit aggasztó hogy nem találtam véleményt róla, illetve "túl" olcsónak tűnik. :R

(#44935) rainman72 válasza greykorb (#44931) üzenetére


rainman72
Topikgazda

55TU8002 [link]
Philipsek [link] vannak még hasonló árban,esetleg Hisense,ami még olcsóbb is [link]

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#44936) AxBattler válasza salapp (#44932) üzenetére


AxBattler
félisten

És nem gond, hogy Edge LED-es?
A GX800-as széria számozásai között nem látok különbséget...

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#44937) salapp válasza AxBattler (#44936) üzenetére


salapp
addikt

Önmagában az hogy edge led, nem ok a felhősségre, bevilágításra.
A Hisense tapasztalatok alapján nem olyan szépen skáláz fel (Kiskutya majd megcáfolja esetleg) ez fontos lehet, ha nem csak 4K anyaggal eteted.
A 7-es szériás Philips igen jó ár/érték arányban és annak kifejezetten jó az ún "P5 Engine" megoldása a kiváló képalkotásra.
Talán az a legjobb 200alatt, és még Ambilight is van.
A 800-as Panák sok hívet szereztek, mert elég nagy átlót, elég jó képet kapsz elég jó áron.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44938) rainman72


rainman72
Topikgazda

Aki 250ezres árban és 65"-ba gondolkodik és jó a Pana és mivel már nincs 216ezres 800,annak ez is jó opcio [link]

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#44939) jurassor


jurassor
csendes tag

Heló!

Bocsánat az offért, de hátha tud valaki segíteni.

Mitől lehet az, hogy cat6os kábellel rákötöm az lg nano 863-as tv-t a digis modem fiberes (100 megas) csatlakozójára, ám speedtesztnél csak 40 50 megát érek el letöltésnél, viszont a feltöltés stabilan 90+ mega szokott lenni. Ennek nem pont fordítva kéne lennie? Ha beállítás kérdése, akkor hol/mit kellene állítanom?

(#44940) salapp válasza rainman72 (#44938) üzenetére


salapp
addikt

Egyébként tud a 830 bármi látható/használható funkcióban többet a 800-asnál? A 800-as 65-ben 200-ért volt baromi jó áron.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44941) Kiskutya válasza salapp (#44937) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nekem tcl van :)) de az szépen skáláz.

hmm...

(#44942) rainman72 válasza salapp (#44940) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Sztem nem
200ért nem láttam a 800st
Ez csak egy ajánlat nem muszáj megvenni
Pár naponta keresnek ekkora értékhatárban tvt
A 830 meg nem volt még ennyi

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#44943) salapp válasza Kiskutya (#44941) üzenetére


salapp
addikt

Ja, bocsi! 715-ös

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44944) Kiskutya válasza salapp (#44943) üzenetére


Kiskutya
veterán

Igen

hmm...

(#44945) AxBattler válasza salapp (#44937) üzenetére


AxBattler
félisten

7-es VA Philipsek nagyon is bejönnének az Ambiglow-al, 3.5-ös jack-el, és az Android-al is sikerült gondolatban megbarátkoznom.... viszont a glossy coating számomra halál.
OLED-et is elsősorban ezért kerülném, mivel brutális a tükröződése.
Nem tudom, Philips-nél ez mennyire durva?

58PUS7805, esetleg 50PUS8505 simán jó lenne, vagy más...

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#44946) salapp válasza AxBattler (#44945) üzenetére


salapp
addikt

Barátunknak 65PUS7303 van, tükröződik, de nem annyira gáz. Mondjuk az 55GZ950 oled szerintem nem tükröződik nagyon. A G30-as plazma pl jobban tükröződött. LG oled boltban nézve zavaróbban csinálta, az tény.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44947) AxBattler válasza salapp (#44946) üzenetére


AxBattler
félisten

Majd csekkolom egy MM-ben.
OLED-ből valóban csak LG-hez volt szerencsém.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#44948) aneda


aneda
aktív tag

Hello,
Jól bevált Samsung 40H6200-at cserélnénk nagyobbra.
Ezt a TV igen szeretjük, inkább este nézzük, betekekintési szög nem érdekes, mert szemből látjuk. Talán van egy kis felhősödés, de ennyi, beállítás után a mozgásmegjelenítés rendben van.
TV műsort, valamint Synology-ról filmet nézünk a Samsung Syno appjával.

Ezt a TV cserélnénk a következők közül valamelyikre, de kellene egy kis segítség, melyiket válaszuk:
- UE55TU8502 (relatíve olcsó)
- QE55Q70T (bejött a képe, nem olyan drága)
- QE55Q77T (nem tudom miben különbözik a fentitől)
- QE55Q80T (már jó drága)
- 55XF9005 (jókat hallani róla, de androidos)
- 55XG9505 (jó drága)
- 55XG8505 (olcsó)
- 55SM8050 (olcsó)

Ezeknek tetszett a képe a MM-ban, igaz az olcsóbbakon az egyen MM reklámfilm ment, aminek a mozgásmegjelenítése borzalmas volt az olcsó TV-ken. Szétcsúzó, darabos kép, szemcsésedés, stb.

Húzok a Samsung felé, de szóba jöhet más is, ha van értelmesebb alternatíva mint egy Q70. Itt vacillálok, hogy megér-e 80k felárat a TU8502-höz képest?

Az oroszok már a spájzban vannak!

(#44949) rainman72 válasza AxBattler (#44945) üzenetére


rainman72
Topikgazda

A 7505 nem ambilightos
Viszont alap tv szinten is benne van a P5 Engine legalább
7805 szinte ua mint 7304,nem igazán éri meg a felárat sztem
Android helyett is csak Shapi van
8505 se éri azt az árat amin indult
Ezek már nem azok a tvk sajnos amik 2-3 éve jöttek hasonlo számozással
Egy 7502-7503 vagy 8303-8503 sokkal előmutatóbb volt
Vissza fejlődés már tavaly se igazán volt erős a felhozatal
Ez az én véleményem :DDD

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#44950) AxBattler válasza rainman72 (#44949) üzenetére


AxBattler
félisten

Lehetséges, de nekem idén kell TV-t vennem, a régenmindenjobbvót' nem opció. ;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.