Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baga1983
senior tag
[link]
Sziasztok! Erről a TV-ről kérnék véleményt, 80 százalékban konzol menne rajta, illetve PC monitorként is használnám. Árban ez a max, és sokkal nagyobb nem fér az asztalra, úgy számoltam hogy ha az asztalon betolom a falhoz közel, én meg a székben hátradőlök, akkor kb ez ideális méret lenne. Hasonló készülék van e, ha ez nem ajánlott? -
undercover
őstag
Üdv! Nagyon sokat olvasgattam a fórumot. Ez más embernek is segítség lehet aki 50 körüli TV-t szeretne. Szóval szeretnék segítséget a döntésben.
Egyrészt konzolhoz lenne használva(aminél kéne ősztöl a 4k + HDR) 1-2 méterrel nézzem, másrészt filmek, sorozatokhoz amit mondjuk 3-4 méterről. És alapvetően szemből az gondolom mellékes, hogy nem pont középen, hanem lehet néha kicsit ott bal oldalra esem, de nem oldalról nézzem.
Jelenleg egy LG32LF5610-t használok szóval innen kéne nagyot ugrani, meg ez a viszonyítási alap. Összegezve ami nekem kell 49-es méret, 4k, elérhető legjobb HDR, és a legjobb alap gamingezni. Jah és az árral maradjunk 250-300 körül. Ha létezik ilyen keresztmetszett.Az első terv:
Sony Bravia KD-49XG9005B erről jókat olvastam jó benne a hdr, deviszont elvileg nagyobb egy kicsit az input lagja.
4k 100-120hz, jó hdr, de rossz input lag, mondjuk azt hiszem játékokra csak 4k 60 lehet max.Második:
LG 49SM9000PLA ez nagyon érdekes, mivel a tesztek alapján rossz benne a HDR, de elvileg sokkal jobb Gamingre mert hdmi 2.1-et tud, és kisebb az input lagja, ez tudna 4k 120hz-t gamingre ha jól gondolom.Harmadik:
Samsung QE49Q70RA Erről szintén jó infók, jó panel, jó hdr, viszont csak 4k 60fps. Meg ezt már nem is lehet kapni ennek lesz valamilyen utódja?Szóval összeségében melyik lenne a jobb választás? Vagy érdemesebb lenne várnom mert jön valami jobb mint ezek idén?
Ha számít a Gaming jobb lenne az LG csak abban nagyon szar a HDR? Vagy melyik lenne a jobb választás filmezés, gaming, hdr szempontjából? A segítséget nagyon megköszönném.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
AL
addikt
Szia ! Egyszerűen eldöntheted, ha megnyitod a Telekom oldalát és összehasonlítod az ottani árakat az árukeresőn lévő árakkal.
Ez pl. : Samsung QE55Q70RA még kedvezmény nélkül ( listaáron ) is olcsóbb, mint üzletben .
Üdv. -
AL
addikt
válasz JenciHUN #42595 üzenetére
Szia . Itt olvashatsz néhány készülékről ( 55 , 65 - ös méretnél szinte ugyanazok ) : [link] , [link]
IPS paneles : LG ....SM8500 ( ez a leggyengébb ), 8600, 9010, 9800 ( ez a legjobb ).
Sony ....XG8505, 8596, 8577 ( szinte ugyanaz )
VA panel : Sony .... XF9005, XG9505 , Samsung ....Q60 ( ez a leggyengébb ) , Q70, Q80, Q82
Sokan játszanak Oleden is, képre az a legjobb. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Nyaralóba keresek 40 col alatti TV-t. (nem fér nagyobb)
- Jó ha full HD
- Panel típusa mindegy csak legyen (most egy 15 éves Samu R72 van, az is bőven megfelelő képminőség nyaralóba, oled meg jó otthonra)
- DVB-T2
- Horizon Go/Netflix menjen rajta.
- Wifi.Létezik ilyen, vagy ilyen kicsiben nem készítenek smart darabkokat? /Külső eszközt nem szívesen használnék, most is van, de ott vagy corelecbe bootolok és akkor nem megy a horizon, vagy androidba azt meg távirányítóval nem lehet értelmesen kezelni, max légegérrel az meg nagyon vacak/lassú megoldás./
fred
-
Croft-21
őstag
Mit szóltok az LG 49SM8050PLC nanocell tévéhez? Eddig a samsungokat néztem, de ma láttam élőben és tetszik a képe.
-
hp16
tag
válasz undercover #42602 üzenetére
A legjobb vétel most 300-ig a Samsung QE55Q82, extreme digitalnal még 299, de siess mert nem sokáig lesz, hiába keresel nem fogsz ennél jobbat találni ennyiért, ez nagyon jó játékra is.
-
myk74
senior tag
Samsung UE43TU7002 [link]
Samsung UE43RU7022 [link]
TCL 50DP600 [link]
Sziasztok! A fenti 3 tv közül kellene választanom. Az alsó nagyobb de kb egy árban lenne a 3.Semmi extra felhasználás, sorozatok, youtube, playstation 2-3-4 lenne rákötve. Kb 3 méterről néznénk. Melyik lenne a legjobb választás? Köszönöm!
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Zsolt802
csendes tag
A telekomnál most megéri ez?
-
Zsolt802
csendes tag
Samsung QE55Q82RAT helyette Extremtől? ez miben jobb/roszabb?
-
stickyfinger
csendes tag
Sziasztok! Egy új tv-t szeretnék vásárolni és már rengeteg időt eltöltöttem különböző oldalak böngészésével. Látom itt sok hozzáértő ember van ezért szeretnék segítséget kérni.
Főleg film nézésre (Netflix, Amazon prime, Hbo, Plex) és video játékra (sima ps4 slim nem pro) szeretném. Főként este használjuk a párommal. Bementem a media marktba és a Sony Braviak (XG8505) nagyon tetszettek, de minden ötletet meghallgatok. 4k HDR jellemzőkkel keresek.
Jól gondolom, hogy a VA panelesek közül kell keresgélenem? Az ár amiben gondolkodom 150-290E HUF. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv
Valaki tudna segíteni nekem egy kevés információval?
Van egy 55sm90107la készülékem
Van egy pc->1080 nvida vga kártyám a kérdésem ha összekötöm a kettőt akkor mekkora képernyő frissítés érhető el?
Mert valahol azt olvastam csak 4k és 60hz támogatott az pedig nem a legjobb -
hatesz
tag
Sziasztok!
gondolom sejtitek, hogy milyen kérdés jön...Milyen TV-t vegyek?
Jelenleg egy 50colos Panasonic PX-P50GT60E plazmám van, még az utolsük egyikét vettem meg 10 éve, azóta is szuperul teszi a dolgát. Csakhogy 1 hét múlva költüzük az új házba és szeretnék a nappaliba egy 65colos új tévét.A kiválasztás főbb szempontjai:
Sokat filmezünk barátnőmmel, főleg este, szóval inkább a VA panel lenne jobb.
Azert napközben is megy (hétvége) a tv, szóval azért akkor is élvezetes legyen a képe.
Emellett PS4-gyel is szoktam játszani.
Telekom IPTV előfizetésem lesz HD tartalmmakkal.
A keret max 500e Ft lenne, ha 400 körül megáll a számla, az sem baj.Fontos lenne az is, hogy megbizható helyről tudjam venni.
Jó lenne ha ismét egy olyan TV-t tudnék választani amit megint 10 évig megelégedettséggel nézhetek.
Samsung/LG gondolom amit érdemes nézni, de sajnos annyira sok féle TV van ezen a 2 márkán belül is és nem látom már át a választékot...Ha valaki esetleg vett a fenti felhasználás és igények szerinti TV-t, kérem ossza meg velem, vagy látom van itt pár igazi expert, akkor kérem SEGITSETEK
Előre is nagyon köszönöm!Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
hp16
tag
válasz Zsolt802 #42610 üzenetére
megérné, de nincs már készleten és nem is lesz, elírás csak, telekomos ismerős is utána nézett nem lehet már szerezni. Q82-nek jobb a betekintési szöge, több a local dimming zónája, jobb a hangzása, mindenki dícséri a Samsung topikban, ennyiért Best Buy, én is megrendeltem.
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok. A cél minimum 55" 4k felbontással.Elsodlegesen xboxon játék a cél,mellette fontos a smart tulajdonság,netflix ,hbo go,youtube,illetve a wifi+bluetooth, és usb-rol film lejátszás. Max 200.000 ft körül kezelődök(De inkább alatta). Elég nagy a választék ebben az árban,ebből szeretném a legtöbbet/legjobbat kihozni. Megakadt a szemek egy számomra totál ismeretlen gyártón:Hitachi 65HK [link] 6100. Ami kicsit hihetetlen,az az 5 év garancia. Az hogy a kinézete nem fancy,nem cinema screen,fém keret stb,az nem izgat,ha a panel benne jó.Van bárkinek tapasztalata ezzel a készülékkel?
-
AL
addikt
válasz hatesz #42617 üzenetére
Szia . Ha VA Panelt választasz, akkor főleg szemből lesz jó a képe.
Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Az igaz, hogy sötétben az a jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor torzulnak a színek.
Tegnapi 42604 - es levélben találsz néhány tippet, mindkét panellel.
Ha Samsungot veszel, akkor lényeges, hogy tavalyi legyen, mert az ideiek sajnos gyengébbek.
A típusszám betűjelzései megmutatják az évjáratot .
Tavalyi - középen RU : Samsung UE65RU8002
Idei - középen TU : Samsung UE65TU8002 ( ez a rosszabb és még drágább is )
Tavalyi - a szám végén RA : Samsung QE65Q60RA
Idei - a szám végén TA : Samsung QE65Q60TA ( ez a rosszabb és még drágább is )
Üdv. -
AL
addikt
válasz stickyfinger #42615 üzenetére
Szia . Ha jól látom a rászánt összegből, akkor Te egy 55XG8505 - öst néztél. Ez IPS kijelzős.
Ennek a kistestvére a 49XH8396 VA paneles.
Több márkánál méretenként változnak a panelek.
Ha VA Panelt választasz, akkor főleg szemből lesz jó a képe.
Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Az igaz, hogy sötétben VA a jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor torzulnak a színek.
Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy a kiválasztott készüléknek milyen kijelzője van : [link]
55 - ös méretben a legolcsóbb VA paneles és 100 Hz es : [link] , ebbe nincs DTS decoder.
Üdv. -
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon tájékozatlan vagyok TV világban ezért próbálom összefoglalni mit is keresek. Egyáltalán van-e realitása és mennyiért (ha esetleg nagyon mellélőnék)
Jelenleg egy Full HD Lg 32"-os készülékem van (LG 32LB5610)
Panel lakás nagyszobájába talán elviselnék egy kicsit nagyobbat valahol 100 cm körüli , bár nem tudom egy 15m2-e szobába mi az ideális.A felhasználás: sportműsor valamint filmezés (adathordozóról és esetleg online)
Eddig úgy éreztem nincs különösebben szükségem smart TV-re, mert nem használtam ki, illetve ha nagyon szeretném akkor egy külső box , mint pl. Xiaomi Mi Box elláthatja ezt.
Szeretném majd idővel a netflixet, HBO GO-t is kipróbálni de ha jól gondolom csak ezért smart TV-t választani felesleges lett volna , mert a box ellátja ezt ha nagyon szerettem volna. Jelenleg nem zárkózom el előleEhhez az ,,igényhez" mely modellek lehetnének megfelelő választások? Egyáltalán kapok-e 50eFt körül használtan ilyet? Újonnan milyen típusokat érdemes keresgélni?
-
silvergod
őstag
-
hatesz
tag
Hu köszi, nagyon sokat segítettél!
QA65Q70-ből csak TA-t látok, mondjuk nekem ez a legszimpatikusab (ha már nincs tavalyi).
Az UE65RU8002-mennyivel tud kevesebbet/mivel másabb? Ezt még nem nézegettem. Ez IPS?Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Gino20
őstag
válasz hatesz #42624 üzenetére
Esetleg egy alternatíva.
Ahogy pár hsz-el korábban írtam [link] ha most kellene TV-t vennem változatlan kerettel, akkor biztos a HISENSE 65U8QF-et választanám. Online rendelés esetén, ha mégis csalódás lenne meg vissza lehet küldeni, de minden bizonnyal nagyon jó TV lehet főleg ár/érték arányban. Spec alapján ez a 20-as samu modellekből, ha jól informáltam magam az 500k környéki kategória tudja, ami nem kicsit túlzás. Még év elején sikerült QE65Q70R-t vennem, de adatok alapján még akár annál is jobb, pl Q70R-ben ~50 LD zóna van (ami elvileg a homogén megjelenítést biztosítja), így ha akkor már lett volna U8Q val azt választottam volna.
Hogy mi az Hisense? Egy igen komoly és nagy TV gyártó, aki hazánkban még épp kevésbé ismert márka, de most hogy pl egy MM is elkezdte forgalmazni valószínűleg több eladás lesz és pár év múlva már minden bizonnyal hisense esetén sem lesz ilyen jó áron ez a tudás. -
hatesz
tag
Na körbenéztem, ez nagyon durva, hogy bűvészkednek a számokkal. A Q70TA az a Q60RA utódja szinte, nem a Q70RA-jé. Jó nagy átverés. Sajnos RA-t már nem lehet kapni
UE65RU8002-t találtam, de itt a képminőség alatta van az általam elvártaknak.
Tanácstalan vagyok, hogy 400-500e Ft-ért nem lehet egy igazán jó 65-ös tv-t venni.Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
hatesz
tag
Hu akkor ez lesz a nyerő! Nagyon köszi!
Találtam is 439-értValószínű a 2-es a 82-ben a szín, a 80-as ezüstös, a 82 meg asszem fekete.
A filmeket zidoo mediaplayeren nézem legtöbbször, így a DTS hiánya nem zavarna.Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
kiss.beni93
tag
Sziasztok!
A QE55Q67R és a QE55Q82R között van érzékelhető különbség? Összehasonlításban szinte ugyanazok.. -
Aaron14
őstag
Az első Sony bejönne, de sajnos android hiánya miatt egy csomó mindent nem tud. Külön boxot igaz vehetnék hozzá, de azt külön be kell kapcsolni és nem akarok két táviránytót.
A második Sony már bejön. Erről olvastam, hogy oldalirányú mozgásokat szaggatva jeleníti meg. Ez igaz? Fura lenne, főleg, hogy 100 Hz.
Samsungot nem szeretnék, mert nekem nem korrektek a színei.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
iceesp
csendes tag
Sziasztok
UE65ru8002 vagy TX- 65gx830e van vmi tapasztalat(leginkább a pana-ról érdekelne tapasztalat, technikai adatokat már néztem, a tv-t médiában is láttam)már majdnem elvittem mire az edge leden fent akadtam(bár a 8002ben is az van) nah de mennyire gáz át edge a direkthez képest?
[ Szerkesztve ]
-
iceesp
csendes tag
válasz hatesz #42617 üzenetére
Tegnap néztem élőben egy tx-65gx830e nagyjából azt tudja mint a(z) ru8002 https://www.displayspecifications.com/en/comparison/f715c57a9 mm-ben a pana most 299e
ha ma még meg lesz a tegnapi egy darab a boltban akkor lehet el is hozom bár nincs HBO go az elérhető appok közt, bár ez a legkevesebb... -
fauv
őstag
válasz kiss.beni93 #42633 üzenetére
Az egyik egy q60, a másik egy q80 TV, hogy lenne ua? Ég és föld. [link]
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz kiss.beni93 #42639 üzenetére
Igen,,a q82 egy nagyon jó TV, samu totyikba is csak dicsérik.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Aaron14 #42634 üzenetére
Szia. Ilyen problémáról még nem hallottam. Nekem az elődje ( 49xf8505 ) van. Többen is vették az utóbbi időben, de nem olvastam ilyen panaszt. Vannak olyan beállítások, aminél akadozik a mozgás, de ezt korrigálni lehet. Még az oled Tévénél is jelentkezik ilyen probléma, ha nincs jól beállítva. Motion beállításnál nálam az egyenletes, vagy a normál mód jó mozgásmegjelenítést biztosít. Lehet, hogy olyan írta le a problémát, aki nem állítgatta be rendesen. Néha sok időbe Tellik mire megtalálod a neked tetsző beállítást, de megéri. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
midnightstar
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, 49-50" képátlójú TV-t szeretnék venni, elsősorban filmnézésre használnám, játékra nem valószínű.Eddig a Samsung Q60R és az LG SM8200PLA van talonban, ezeknél van esetleg jobb opció most a piacon? Kérlek ajánljatok még modelleket, ha vanna, amik megfelelhetnek a kívánságaimnak. Természetesen el fogok menni élőben lecsekkolni, hogy melyik is tetszik nekem igazán.
-200k környékén keresek
-49-50" 4K
-Feketék feketesége fontos nekem, a felhősödés eléggé zavar
-Amiknek tudnék örülni, ha beleférne ennyiért: HDMI 2.1, natív 100HzKöszönöm előre is!
VAC up blyat
-
DrBubo77
veterán
válasz tobias40 #42568 üzenetére
Samsung The Terrace lesz a te tévéd.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nem igazán értek TVkhez meg nincsenek is nagy igények. Páromnak problémázik az előző tévéje (toshiba 32bv701b) és lehet kellene egy új.
32" esetleg 43" méretben kellene, nagyobb nem jó, meg összegbe sem férne bele.
Jó lenne 110,000HUF alatt megállni de ha 32" akkor az sem baj ha max 80-85,000 körül megáll.Panel: talán inkább IPS kéne, bár este is lesz használva. fekete nagyon probléma?
Felbontás: full HD (4k nem szükséges de nem is kizáró ok).
Rendszer: nem kell túl okosnak lennie, hdmi-t kéne fogadjon szolgáltatótól, meg max PC-ről kap majd képet. extra beépített codec meg internetes alkalmazások nem fontosak.
Gyártó: LG, Samsung vagy valami ismert. blaupunkt, tesla stb azt kihagynám.Néztem pl ezt: LG 32LM6300PLA. Ez jó lehet? Vagy van ennél lényegesen jobb 80,000 körül? Mi lenne mondjuk a top3 amit érdemes meggondolni? Egyáltalán ilyen kategóriában van lényeges különbség?
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Saltwater
aktív tag
Szaisztok, kellene nekem egy kis help.
Vettem a MM-ban egy UE65RU7022KXXH készüléket, de utólag vettem észre, hogy nincs benne TimeShift, nem játsza a Divx filmeket, és nincs rajta analóg jack aljzat.
Ezért kezdeményeztem, hogy kicseréltetném egy másik készülékre.
Ez a készülék pedig egy Sony KD-65XG7096BAEP. Mit gondoltok? Jó döntést hozok ezzel, vagy tartsam meg inkább a Samsung tévémet?
Köszönöm a válaszokat.https://hdd-adatmentes.hu
-
Medocsabi
addikt
Üdv!
4 db tv készülék között vacilálok xboxhoz, és filmezéshez. van köztük direct ledes, edge ledes. IPS meg VA paneles is. Nem tudok dönteni, mert nézem ugyan a specifikációkat, de lövésem sincs melyikkel járnék jobban, és a döntésben a nyóccáz féle youtube videó sem segít . Hátha valakinek van felhasználói tapasztalata, ezekre szívesen támaszkodnék. Ti melyiket vennétek, ha csak ezekből kellene választani? (1 hete böngészem a tévéket, különböző szempontok alapján ezek maradtak a listán, ezek között a 200k alatti ár,4k, 55" és a smart funkció volt a fő szempont)
Sharp LC-55CUF8372ES
LG 55SM8200PLA
Samsung 55RU7402
SONY BRAVIA KD-55XG7096BAEP -
brucezly
csendes tag
Sziasztok!
van egy régi PANASONIC TX-P42G30 plazmám, ami az okos funkcióit leszámítva becsülettel teszi a dolgát. Viszont mivel kellene mégegy TV, amin gyakorlatilag csak stream tartalmak, filmek sorozatok youtube menne, segítségre lenne szükségem.
A sammsung Qled-jei mennyire közelítik meg a plazma képét? Itt a Frame televíziókra gondolok.
Vagy felejtős és nézzem inkább az LG plazmákat? Abból a legkisebb (55) GX szériással szemezgetek, de irreális az ára jelenleg. bár volt erős akcióban 2 hete csak nem mertem megvenni, mivel csupán a Mediamarktban volt kapható és élőben nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest