- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsó
aktív tag
válasz
Scarletiel #43143 üzenetére
De lehet, csak most nem volt kedvem, gondoltam megkérdezem hisz ez egy szakmai fórum sokkal hozzáértőbb szakikkal mint én pl. De látom a régi nóta... egyeseknek degradál válaszolni egy normális kérdésre, helyette kioktat, hogy mit is kéne csinálnom.
Adam1988, még mielőtt belemegyünk, ne kérdőjelezd meg az értelmi képességeimet.
-
Gino20
őstag
Találtam egy kis mazsolázni valót ha valaki ,,olcsón" akar venni 65"-t
[TCL 65C715] nem egy rtings teszt, de elég részletes és egész jókat írnak, főleg ár/érték arányban -
Adam1988
csendes tag
válasz
Scarletiel #43143 üzenetére
én is dillemázom, hogy ez lustaság vagy... inkább értelmiségi gondok vannak általánossában az ilyen kérdéseknél...
eleve egy forumra olvasni jön az ember, nem?
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
200K-íg mit érdemes venni? Film + konzol felhasználás lenne, 55 col alá nem mennék az se baj ha nagyobb, de lehet túl sokat akarok
-
Gino20
őstag
válasz
pelgrim_v1 #43125 üzenetére
Ha konzolozni is fogsz, akkor a kereted környékén talán ez a legjobb választás [link] 120Hz-es panellal és nagyon alacsony input laggal tökéletes konzolra is. Hangyányit több mint a kereted, de jelentősebb jobb mint pl ez [link]
Alapból még ezt lehetett volna javasolni [link] de jelenleg egy árban van a Q60R-el.
Ezeken kívül még hasonló összegért ez jöhetne szóba [link] Emagon most jó áron van. Ez IPS paneles még a samu VA. Ezekről meg az összefoglalóban olvashatsz.
[link] -
ValeZole
csendes tag
Ja és 2.1 néhol 2.0 a hang, most akkor melyik az igaz?
-
ValeZole
csendes tag
Samsung ue55tu8502-vel van valakinek tapasztalata?
Nem találtam displayspec-ben ezt a típust..
Milyen panel lehet? -
Sumptuous
senior tag
válasz
Scarletiel #43128 üzenetére
Ezt én is linkeltem
-
Scarletiel
senior tag
-
Sumptuous
senior tag
Mivel nem nagyon kaptam választ az előző írásomra, és mint láttam ez teljesen megszokott ebben a topicban, így elkezdtem keresgélni, de végképp összezavarodtam. Egyszerű a kérdés pedig, a 65PUS7304 VA vagy IPS panelt kapott? Ezen cikk egyszer VA-ként egyszer IPS-ként hivatkozik rá..
A sűrűn emlegetett oldal is IPS-t ír. [link]
Ezen cikk irója meg el sem tudja dönteni, hogy milyen panel lehet ez. [link]Szerintetek? Van itt valakinek ilyen tévéje? Fontos az átmérő, mert elvileg az is befolyásolja.
-
ValeZole
csendes tag
Sziasztok,
TV csere előtt állok
Alábbi két modell amik szóba jöhetnek.
LG 55sm8200pla vs. Samsung ue 55tu8502uxxh
Az LG szimpatikus viszont sok “rosszat olvasok” sötétben használat közben bevilágításról.
Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Sajnos tudom milyen hozzáértők írják az árukeresős véleményeket...
Köszi előre is -
pelgrim_v1
tag
Sziasztok.
Leendő ps 5-öm alá (felé) venném meg a tévét most nyáron de mivel nem igazán vagyok hozzá értő így itt kérek segítséget.
-200e a keret.
-rendes hdr
-4k
-ami a keretből kifér legmagyobbTudom nem nagy a keretem rá de ennyit engedett az asszony most. Csak a kép minősége és mérete érdekel. Hang másodlagos, okos rendszer nem érdekel. Elméletben hdmi csatlakozóból is van olyan verzió ami jobb a 4k/60hz - hez. (tudom hogy nagyon hülye vqgyok hozzá de inkább itt kérek segítséget mint hogy a szak eladó valami kevésbé jó vételre rá beszéljen)
-
kiserik
senior tag
Srácok! Köszönöm szépen a segítséget. Végül maradtam a TCL-nél, max ha nem tetszik visszaküldöm
-
Komendabence
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és eddig két típusra szűkítettem le a választásom, de nem tudok dönteni.
Sony Bravia KD-43XG7096
LG 43UM7450PLASzerintetek melyiket érdemesebb megvenni ha nincsenek hatalmas igényeim? Ha van bárkinek bármi más ötlete, hogy milyen tv fér még bele 130e ft-ba és talán jobb ennél szívesen meghallgatom.
Amire használni szeretném:
Kb 3 méterről nézem
PS4 játékokat játszom (heti 5-10h)
Netflix tartalmakat nézek (napi 1-2h)
Youtube videókat nézek, az inkább csak háttérben menne más elfoglaltság mellett (heti 2-3h)
Letöltött filmeket pendrive-rol játszok le, esetleg laptopról hdmi-vel (heti 1-2 film FHD vagy UHD minőségben)
Válaszaitokat, segítségeiteket előre is köszönöm -
Kiskutya
veterán
Ja, én is ezen agyaltam csak a dts hiánya fájó volt ezért a samu felejtős volt viszont mindenképp qled va panelest akartam mert jelenlegi ips hátrányát láttam sötét szobában. Legtöbbször úgy filmezek. Az hogy a tcl jó választás lesz e majd kiderül ár érték arányba jónak tűnik.
-
penge111
addikt
Én lg 65” 7450-et terveztem venni, mert láttam élőben. De most sikerült a hétvégén úgy is látnom, hogy egy 65 “ Q60RA Samsung volt mellette. Erősen a qled felé fordult a figyelmem, és ez pedig a széria leggyengébb tagja. Lehet spórolok tovább és q82 lesz, de tuti mostmár qledem lesz
-
Kiskutya
veterán
Tudom hogy nem nekem írtad csak gondoltam hozzáfűzök hogy könnyebb legyen a döntése. Mivel én is néztem az általad említett tvt gondoltam leírom a véleményem. A minőséget meg majd meglátjuk attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb is de addig nem írok semmit amíg nem látom!
-
Gino20
őstag
-
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Gyerekszobába szeretnék tévét venni. 43-as, full hd, lcd-re gondoltam. Nem a képminőség a legfontosabb, inkább, csak hogy legyen valami. Van jó ár-érték arányú, ajánlott tévé? Panasonic volna a legjobb, már két panánk van, márkahű vagyok
-
Kiskutya
veterán
válasz
kiserik #43107 üzenetére
Ha ráér nekem jövő héten jön meg a tcl 65c715 és többet tudok mondani róla. Műszaki adatok alapján jónak tűnik de majd a szemem eldönti. Egy lg 55uk6950-et fog váltani. Ha a tcl mellett döntesz mindenképp a 65-ös méretet válaszd mert az 55-ös méret nem 10 bites és nem va hanem hva paneles árban meg minimális az eltérés!
-
kiserik
senior tag
Sziasztok! Sajnos a jó öreg (10 éves, ragaszkodom a tárgyaimhoz) LG tvmet egy villám megette, így kénytelen vagyok beszerezni egy újat. Sajnos ebben a TV dömpingben teljesen elvész az ember.
A TV a nappaliban van, ablakkal szemben. Kb 4 méterről nézzük egy L alakú ülőgarnitúráról, így néha oldalról is. Főként tv adásokat nézünk (Telekom iptv) és néha filmeket aztán valószínűleg most egy kis YouTube és Netflix is lesz. 300.000 Ft-nál többet nem szívesen adnék ki egy TVre, számomra nem ér annyit. Eddig LG párti voltam, aztán bejött a képbe a Telekomnál lévő TCL 65c715 250.000-ért. Ma kóboroltam az MM- ben Debrecenben és ott még szembejött egy LG 55sm9010pla szintén 250.000-ért (ugye ez kisebb, de a mostani 42-esnél nagyobb).
A kérdésem az lenne, hogy mi tévő legyek, illetve van e valami Best Buy megoldás ebben a árkategóriában? -
junkhead
aktív tag
Tisztelem a türelmed, a segítőkészséged.
Még kb. 2 hétig tartson ki, akkor fogok 55" VA paneles tv-t venni. Eddigi tanácsaid alapján
SONY BRAVIA KD-55XG7096BAEP-t fogok venni, hátha esik az ára addig, vagy ajánlasz mást addig(soundbarban is otthon vagy? 100 k-ig mit mondasz?)
a tv-t megnéztem boltban, tényleg alázza a többit. -
AL
addikt
Szia . A tévéd IPS kijelzős, más mint a VA.
Panelekről reggeli levelemben olvashatsz. Ha a VA mellett döntesz, akkor 150 - ért ez jó ajánlat. Az LG tévéd idei típus, a tavalyi 8500, 8600 asnál gyengébb. Hasonlóan 50 Hz es, mint az említett Sony. A cikkekben nézd meg, hogy a Te igényeidnek, használatodhoz melyik panel a megfelelő. [link] , [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Krisz79 #43097 üzenetére
Szia . Azt, hogy ( Neked ) jobb választás e nem tudom, mert mindenkinek más tetszik.
A Samsung és a Sony teljesen más ( kép, hang, menü ) .
Meg kell nézni, magaddal vitt ( pendrive ) mintafilmekkel kipróbálva már láthatod a különbségeket, hogy melyik képe tetszik jobban.
A DTS decóder hiányában DTS hangsávú filmeknél a Samsung néma lesz.
Ezen külső hangrendszerrel lehet segíteni, azt kell rákötni a jelforrásra.
Ha a Samut választod, akkor a Samu topickban érdeklődjél, hogy oldották meg mások ezt a problémát. Tévé műsoroknál nincs ilyen hangsáv, csak Blu Ray, DVD, letöltött filmek és netes műsoroknál.
Android sokaknak tetszik, mások meg szidják. Ez is olyan, mint bármelyik oprendszer, van előnye és hátránya is. Semmi sem tökéletes. De ez a Sony nem androidos, ezért nem kell vele foglalkozni.
A Te tévédnek egy 2 évvel fiatalabb változata. XE - 2017 - es, XF- 2018 - as, XG - 2019 - es .
A TU sorozatú Samuk most jelentek meg, ezért még kevés infó van róluk.
[link] Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pro-Ject Tube Box S2 Black Phono PreAmp
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Roland BK-3 Billentésérzékeny szintetizátor
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest