Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Great a TV-hez, valóban ár érték arányát nézve egyik legjobb...
De a tv adást azért rakjuk tisztába...
1080p adás megkockáztatom sehol sincs, max a Japánoknál, ezért amit látsz HD adás, az rendre 1080i, nem a tv javítja fel, hanem ezt tudja a csatorna.
Itt az "i" betü interlacedet jelent, vagyis váltott soros képtovábbítás. Az 1080i adás felbontása is "általában" fizikailag 1920×1080, de a gyakorlatban két egymásba fésült 1920×540-es félképből tevődik össze.
Én amugy azt mondom, hogy 55 coltól felfelé az SD adás nézhetetlen, anno ez nagy probléma volt a sport2-nél, mikor a darts közvetítéseket nem lehetett megnézni a televizion, annyira szemcsés volt, maradt a stream laptopon.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
blakey
titán
Edge LED esetén a széleknél van a ledsor, Direct LED esetén meg hátul, egyik sem jobb a másiknál, mindkettő esetében lehet felhősödés, bevilágítás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
Ez így ebben a formában azért erős túlzás!
A bevilágítás és a "felhősödés" a technológia sajátosságai. Egyes panelekben egyáltalán nem, másokban sajnos erőteljesen jelentkezik mindkét jelenség!
Ez például egy nem "csúcs tévé", hanem egy 2015-ös, felső-közép kategóriás Edge LED modell:
Mondd meg Te, hogy hol jelentkezik bevilágítás!
"Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
Lehet neten is, írni kell emailt és megírják hogy mi a teendő.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
WaterWave
veterán
Mindig van feljebb...
Én egy xe9005-öst váltottam, most xf9005, és ég és föld, pedig papíron nem.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
Lehet, viszont oledet nem kapsz 49 colban vagy alatta... És mint nekem is, 49-nél nagyobb tv nem kell, nincs rá szükségem, zavar, és egyéb.
Ezért lesz probléma a 8k elterjedése is, mert ott talán a minimum az 55 col lesz de lehet feljebb...Aki szereti az oledet, szereti a nagyot, van rá pénze, az vegyen azt, én maradok a lednél.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
va vs. ips panel, pro kontra mindegyiknek megvan az előnye hátránya... de az idei modellnek klasszisokkal jobb képe van.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
AL
addikt
Szia ! Az idei tévék között is van VA paneles, ezek a jobbak . pl. : 49xf8505, 49xf9005 . Az 55XF8505 - ös már IPS paneles, ezért kritizálják és mondják, hogy az elődje ( 55XE8505, ami VA paneles) jobb . [link]
Hogy ennek mi az értelme, nem tudom . Ha egy típus bevált miért kell elrontani ?,furcsa módon a Pana is ezt csinálta most . Mintha egymást utánoznák . Üdv. -
törölt tag
Most már értem, sajnos én azt mondom, hogy egyik magyarországi tv adásnak sem szép a képe, de tudomásul veszem, hogy ez van. Sajnos a(z agyon) tömörített minőségből nem lehet jót előállítani semmilyen hiper-szuper tv-vel. Ez van...
Ami az említett sorozatokat illeti, részvétem Neked, engem semmivel sem lehetne rávenni ezek nézésére, de ilyen gondom nincs, mert a feleségem nagyon, de nagyon ritkán néz tv-t, akkor sem ilyet, a gyerekeknél meg nálam van a döntési jog, ami értékes és engem nem idegesít azt nézhetik, de csak módjával.
-
Pro Koryak
addikt
-
törölt tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mielőtt ezt a sok karaktert leütötted, átgondoltad egyáltalán, hogy mi értelme van annak, amit írsz/írni fogsz?
Már ne haragudj baszki, de ezt talán a gyártóknak címezd, hogy manapság képtelenek jó panelt tenni ebben az árszegmensben az elcseszett xarkupacaikba. A másikat meg kormánynak, vagy elsőnek nekik, hogy ebben az országban miért kell halálba dolgoznia magát a többségnek, hogy egy tetves tv megvehessen, amiben jó panel is van.
Én megosztottam az infót a készülékről, azt hiszem erről szól a topik, nem pedig arról, hogy ezek után kinek milyen szálíze lesz, ha vesz olyan tv-t, számára jó drágán, amit, pl egy német átlaghülye fele annyi melóval 3-szor annyiért röhögve kifizet, mint itthon.
Ha ez nagyképűség, akkor ki kell írni, ahogy te jellemezted a többséged, hogy milyen tv készüléket vegyek csóróként!
Ha a fenti infó alapján a készüléket vásárló, illetve leendő vásárló, inkább gyűjt hozzá és/vagy méretben alább adja, de egy olyan tv-t vesz, amit megelégedéssel használ, mert frankó a képminősége minden tekintetben, hozzáteszem, nem kell ahhoz OLED, akkor már megérte.Akkor döntsük már el, hogy itt ajnározni kell ezek után minden tv márkát, függetlenül attól, hogy mennyibe kerül és milyen gagyi alkatrészekkel próbálják elsózni, és ezzel megnyugtatni a tulajt, hogy jól döntött, ami egyben hazugság, vagy tényleges infók alapján megosztani az érveket, ellenérveket, hogy talán nem jó dolog azonnal fejest ugrani egy jónak tűnő árképzés alapján. Kb a prohardver 90%-ban erről szól, ahogy kiismertem több, mint 10 éve már, ha valki birtokol valamit, függetlenül attól, hogy az jó, vagy nem jó, jobban védi utána, mint a saját anyját.
De ez nem erről szól, ez a fórum nem, ahogy arról sem, hogy kinek mennyi a fizetése! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez bullsit!
Pont erről írtam az előbb, én soha nem tartoztam azok közé, ha birtokolt egy terméket, akkor az ajnározta, pont az ellenkezője voltam mindig is.
Aki, ha a tulajdonában lévő termék, független attól, hogy ez tv, vagy rádió, centrifuga etc...más leminősít és azt magára veszi, akkor kell nyitni egy külön topikot, ami arról szól, hogy csontig benyalunk a termékeinknek.
Márpedig, ha egy tv olyat produkál, mint az említett sony, az bizony egy szarkupac, mert kb nézhetetlen és totálisan hazavágja a képminőséget este, vagy sötét szobában.Tehát ne minősíts, mert ezzel minősíted azt is, aki ezt a TV-t megveszi.
Ebben biztos lehetsz, hogy én nem leszek ilyen, mert az hazugság, másképp nem tudom jobban megfogalmazni, esetleg talán egy folyamatábrával, ha ennyire nem érted. Emiatt több karaktert nem ütök le, de az infókat megosztom, aztán majd eldönti aki akarja, hogy megfogadja, vagy sem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, egyetértek, a kérdés az, hogy mi számára a csillagászati ár.
(#24095) theanimal007
Ha A 65-ös q6, vagy q7 belefér, akkor azt vedd meg.
Egyébként meg a 75 Q8 Qled TV-t, most black friday napok alatt, brutál jó árban adja a samsung. ha egyenesen tőlük van rendelve, ez így 980 ezerre jön ki, 1.6 millió helyett. Legalábbis nekem ezt mondták, hogy ennyiért tudják berendelni...itthon.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Igen olvastam már többször dicsérő szavaidat. A Pana már 3 évvel régebbi és talán kisebb kategória .
A T - Kom választékából szerintem jó üzletet csinál aki ezt a Sonyt választja, mert jóval olcsóbb, mint máshol. Nekem 49XF8505 - ös van, ez VA és szép képe van . Remélem hosszútávon meg leszünk vele elégedve. A biztonság kedvéért Én mindig veszek a műszaki cikkekhez + garanciát is . Üdv. -
Móncsa
aktív tag
Természetesen ez is egyén függő meg az is kérdéses hogy 3.5m-ről 2percig nézted a 65"-os tv vagy 3- 4órán keresztül nézed .
Én elmentem házhoz megnéztem az 55colosat 3.5 m-ről és jó volt a 60colosat is megnéztem 3.5 m ről és az se volt nagy de 3m-ről már nem volt az igazi előtte itthon kivágtam színes kartonból mindkét méretet és feltettem a tv helyére de úgy nagynak találtam a 60"-at 3.5 m- ről ezért még mindig nem tudok dönteni de jobban a 60colos felé hajlok csak akkora nincs a 2018-as modellek között.[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
-
Piftuka
veterán
Hát nem vetted meg a Panasonic GX820-at?
Egyébként puszta számok szerinti értékelés alapján nagyon egyformák. Szinte minden felhasználási területen.
A 10 bit-es panel, a szélesebb színpaletta, jobb grádiens, a hatékonyabb tükröződés csillapítás, a WebOS, és a Dolby Vision támogatás miatt szvsz jobb az LG.
Ha jól emlékszem, volt FX7xxx szériás SONY tévéd, Panasonic DX600... ez mindegyik IPS paneles, tehát tudod, mit várhatsz ettől a technológiától.
Az LG Nanocell IPS panelja most a legjobb a kategóriában, és az RTINGS fenti tesztje alapján a FALD kifejezetten pazarul működik benne.
Szóval, ha csak nem ragaszkodsz a sokkal magasabb kontraszthoz és fekete szinthez, akkor az LG jobb választás.
-
Piftuka
veterán
"pc.re kb 70.80 % játékra te melyiket használnád?"
Hááát... Én nem vennék semmit.
Pusztán amiatt nem költenék, hogy a jelenlegi 55 colos Pana helyett, egy 10 collal nagyobb tévén játsszam.
Amiatt pedig pláne nem költenék, hogy a jelenlegi 65 colos, alig ~3 éves "filmes" tévémet egy új, 55 colosra cseréljem. Méretben visszafelé nem szabad fejleszteni még akkor sem, ha az új tévé technikailag fejlettebb.
75 colosnál kisebbet pedig én nem is vennék a 65 colos tévé utódjának.
Inkább tedd el a pénzt, aztán amikor vége ennek a francos covid válságnak (remélhetőleg mielőbb), azt megünnepelvén, menj el a szeretteiddel a tévére szánt összegből egy klassz nyaralásra!
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
Cool.
Leszűkült QE55Q80R/Q82R-t (így, hogy dobtam az imént a Q80T-t), nem tudom mi jöhet még szóba mondjuk LG-től, mint vetélytárs (oled kicsukva).Edigitalnál most akciósan 300k a Q82R. Mennyire megbízhatóak ezek az újabb samuk? Nem nagy rizikó sima 2 éves garival venni? Vagy érdemes +10%-ért +3 év garit mellé megvenni?
Most is egy lassan 10 éves 46"-os Samu van, amivel amúgy nagyon elégedett vagyok, ezért nem feltétlen váltanék márkát. Hasonló távra lenne a Q80R/Q82R. Mellékszál: 9 éves említett samuért (LE46C650, FHD, 50Hz/100Hz, LCD CCFL) lehet még pénzt kérni vagy inkább menjen tartaléknak, szülőknek, családon belül elajándékozni, stb.?
-
hatesz
tag
Hu akkor ez lesz a nyerő! Nagyon köszi!
Találtam is 439-értValószínű a 2-es a 82-ben a szín, a 80-as ezüstös, a 82 meg asszem fekete.
A filmeket zidoo mediaplayeren nézem legtöbbször, így a DTS hiánya nem zavarna.Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Scarletiel
senior tag
Igen pont ez a bajom, hogy el kellett vágnom, hogy megnézzem fizikálisan minden rendben-e vele. Viszont 2 hét és költözök így jó lenne mikor rakjuk ezt a szörnyet a platósra akkor alul ne pottyanjon ki a tv. ^^
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Jorgi Kormi
senior tag
Tudom , de 2020-as Samu 65q90t is dettó 8+FRC az ára viszont 688eFt-től indul , a Hisense 350 eFt. Ha jól gondolom ekkora különbség nincs a két tévé között , ami indokolná ezt az árkülönbséget . Ott van még TCL 65c815 is egy jó lehetőségnek (ez is Qled) és ez már valódi 10 bites . Árban a TCL is jobb mint a Samu : 400 eFt az Alza oldalán.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
Igen , jó lenne több tévé teszt , ahol olyan tévé márkák is szerepelnek , melyek most kevésbé ismertek itthon , vagy Európában . 90t-nek itt található az adata : [link]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Kiskutya
veterán
Tudom hogy nem nekem írtad csak gondoltam hozzáfűzök hogy könnyebb legyen a döntése. Mivel én is néztem az általad említett tvt gondoltam leírom a véleményem. A minőséget meg majd meglátjuk attól hogy valami olcsóbb nem biztos hogy rosszabb is de addig nem írok semmit amíg nem látom!
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Kiskutya
veterán
Ja, én is ezen agyaltam csak a dts hiánya fájó volt ezért a samu felejtős volt viszont mindenképp qled va panelest akartam mert jelenlegi ips hátrányát láttam sötét szobában. Legtöbbször úgy filmezek. Az hogy a tcl jó választás lesz e majd kiderül ár érték arányba jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Scarletiel
senior tag
Én pontosan ebben szenvedtem, mert nagyon sokáig őrlődtem, hogy 55 col de OLED vagy 65 col de QLED legyen. A nagyobb méret mellett döntöttem.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én is elgondolkodtam ezen a samun ennyiért , pedig 65-ös oleden töröm az agyam , de ennyiért nem rossz , csak a talpát kell kicsit szintben hozni .( Ferde szokott lenni a talpa )
-
Jorgi Kormi
senior tag
És milyen a tv ? Írtál már itt a topicban róla , vagy ha nem , írhatnál róla pl.milyen forrásból nézel rajta műsort , filmeket stb. és milyen sportra . Antennával próbáltad pl.m4 sportot?
Vagy felvételt antennáról merevlemezre ? Milyenek a színek rajta , mennyire természetesek? Mozgásmegjelenítés milyen?
(Tényleg elgondolkodtam rajta , még a Hisense q8-on és Tclc815-ön gondolkodtam)[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Bacca meg én meg pár hete 440-ért vettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest