Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
A PCX boltban a Samsung SSD 850 pro 256GB-re az alábbi érvényes:
Jelenleg a termékre 60hó garancia van. 12 hónap beszállítói, további 48 hó gyártói. A teljes időtartam alatt a terméket üzletünkben tudja leadni.
Ellenben továbbra is 10év garival hirdetik!
-
Bodor
veterán
válasz F.B.I. #30502 üzenetére
Ez itt eléggé off, de ha írás történik az SSD-re ( vagy olvasás róla) , akkor az valamelyik program, folyamat, illetve Windows szolgáltatás teszi, azt meg hogy melyik, a feladatkezelőben, illetve az Erőforrás-figyelőben jól meg lehet nézni. Friss Windows telepítés után, a Windows update ( még akkor is ha éppen nem telepít vagy tölt le valamit) , és az indexelés, keresés szolgáltatás eléggé tudja pörgetni a procit és a háttértárat. Aztán egy idő múlva lenyugszik.
-
F.B.I.
veterán
Értem. Frissítés teljesen végigment, már Win10 telepítés menne, nincs több elérhető update az adott 8.1-hez. Amikor 100% terheltségen van az ssd, nem mutat semmilyen folyamat futást az erőforrás Figyelő. Érthetetlen, mert a héten telepítettem a gyerek és az asszony gépét, amik szintén nem erőgépek, nincs és nem ia volt ilyen anomália...mondjuk az egyik Adata a másik HyperX ssd-el megy. Lehet az Intel nem szereti az Intel lapokat.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Viszonylag régen jártam erre legutóbb... Év vége felé akartam SSD-t venni, de úgy néz ki, hogy a Windows oprendszer a számítógépemen újratelepítést igényel, így lehet, hogy ráveszem magamat arra, hogy most megvegyem.
Az általam használt rendszer:
- Windows7 x64 Ultimate SP1
- Intel DH55HC alaplap
- Intel Core i5-760 processzor
- 2 x 2GB DDR3 RAM
- WD10EALX 1 TB merevlemez
- Zalman ZM-460B tápegység
- ATI 5770 VGA (a közeljövőben ennek is tervezem upgrade-jét egy új, alsó-középkategóriás modellre)Amit szeretnék:
- Olyan SSD-t, ami a lehető legtartósabb, legmegbízhatóbb, legalább ~120GB-os méretben; tehát minőség mindenek felett.
- Első sorban a Windows operációs rendszer és a telepített felhasználói programok (Office, Vírusirtó, Tűzfal, CD író, stb.) kerülnének rá.
- Fogalmam sincsen, hogy a fenti igény 10.000 forintból, vagy 50.000 forintból valósítható meg, de legyen mondjuk maximum 30.000 forint első körben.Melyik típust, ill. típusokat tartjátok a fentiek alapján a legjobb választásnak?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Bodor
veterán
válasz TechN7ne #30506 üzenetére
Összefoglalóban a cikkek:
Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak!
(#30507) Piftuka: 5 év garival Intel 530 vagy Plextor M6 Pro, 10 évvel Samsung 850 Pro
(#30505) F.B.I.: Hát sajnálom, de így nehéz segíteni. Valami beragadhatott ( ez nem szakmai hozzászólás ) a Win 8.1 és a Windows 10 telepítése közé. Kezd újra.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek! Kipróbálom az irottakat ha nem megy, akkor vissza rakom az erdeti donor gépbe.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
mouzrr
őstag
-
Piftuka
veterán
válasz Ice&Lime #30508 üzenetére
"Amik ezekre illenek, a force gt, plextor m6 pro és a 850 pro. Ami még ilyen csak drágább, az a neutron gtx. "
(#30509) Bodor válasza Piftuka (#30507) :üzenetére
"5 év garival Intel 530 vagy Plextor M6 Pro, 10 évvel Samsung 850 Pro"Köszönöm a tippeket! Eddig számomra ismeretlen modelleket írtatok.
A SanDisk Extreme Pro sajnos már kicsit drága nekem... 40.000 forint alatt nem is lehet kapni. (Egyébként agyrém, hogy 3 évtől 10 évig bezárólag a legkülönfélébb garanciaidővel forgalmazzák ezt a típust. Ha jól sejtem 10 év a gyári jótállás, így minden forgalmazó annyit kellene adjon.)
Kérlek, segítsetek az alábbi kérdések megválaszolásában:
1. Ha és amennyiben számítógépes játékot (Steam, GOG, digitális kópiák és eredeti CD-s játékok) is telepítenék az SSD-re, ugyanezek a típusok használhatóak, ajánlottak a célra? Vagy akkor teljesen más irányba kell menni az SSD-t tekintve?
2. Amennyiben így nem ajánlott, egy 80-as, vagy 120-as Windows-nak való SSD (amiket ajánlottatok), és egy 120-as játéknak való SSD kombó használható és életképes megoldás?
3. Amennyiben lehet ugyanazt az SSD-t Windows-ra, és játékokhoz is használni, a Crucial BX100 megfelelő? Ismeritek ezt? Nagyon gagyi? (Csak mert ez árban 30.000 forint alatt van, és mégis 250 GB-os.)
4. Az Intel 530 és Intel 535 között mi a különbség? Utóbbi is ajánlott? (Csak mert ez most elég jó áron van, és még készleten is, ráadásul adják rá az 5 év jótállást...)
5. Az ajánlott Samsung 850 Pro mennyire megbízható most? A több modelljét érintő Firmware "fiaskót" követően nem hangzik jól a neve. (Egyébként sajnos ezt sem adják mindenhol 10 év jótállással.)
6. Végül teljesen általános kérdés: A fenti konfigurációban bármelyik általatok ajánlott SSD-t is választom, a HDD-hez képest jelentős gyorsulást fogok tapasztalni? (Figyelembe véve, hogy nem "A leggyorsabb" SSD-t kerestem, hanem a legmegbízhatóbbat.)
Köszönöm előre is!
-
t72killer
titán
válasz Piftuka #30522 üzenetére
A Samsung Pro sorozat mindíg is jó volt a samunál, nem véletlen vállal a gyártó 10év garit. Ahhoz, hogy ezt meg is kapd, regisztrálni kell. Amúgy kb a legjobb konzumer SSD ha a tartósság a fontos (MLC, 42nm).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bertalanimre
tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy erről ki tud valamit ami nincs feltüntetve a honlapon? Csak mert ez annyira újnak hat, hogy sehol se találok leírást róla, közben mocskos olcsó és a teljesítményekre hasonlókat írnak mint a többi EVO-ra és pl a Kingston HyperX 3K-jára.
A legjobb az lenne, ha valaki valami szuper benchmarkot tudna készíteni amiben össze tudja hasonlítani pár hasonló SSD-vel.Szóval valami ötlet? Megvegyem 17.500 forintért (házhoz hozva ennyi)
Köszi!
Berci
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
worxland
addikt
válasz bertalanimre #30526 üzenetére
Ne vedd meg. Egy marék fosch.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
bertalanimre
tag
Megpróbálom megválaszolni minden kérdésed. Én már bő egy-másfél éve használok 120 GB-os Kingston HyperX 3K-t és mellette egy 2TB-os HDD-t. Az SSD-n röhögve elférek, még balettozni is van helyem rajta, pedig fel van rá telepítve minden amit csak szoktam használni. (Win10, Photoshop, Corel VideoStudio Pro X7, World of Tanks, Steam, Trackmania Nations, Heroes of the Storm és még egy csomó szemét... lehet takarítanom kéne picit. De a te kérdéseidet nézve:
1; A játékok picit hektikusak. Van köztük ami sok pici fájlt használ és van ami kevés, de nagyon nagy fájlokat. A különbség azért fontos mert az elsőhöz az SSD úgynevezett "4K Random Write" képessége kell, a másodikhoz pedig az SSD szekvenciális írási/olvasási képessége. Ezek közt kell megtalálni az arany középutat, de alapvetően nem kell nagyon gondolkodni. Annyi biztos, hogy egyes TLC technológiás SSD-knél nagyon rossz a szekvenciális írási/olvasási képesség ezért őket csak akkor javaslom, ha felhasználói visszajelzések alapján is jók. (Kerüld pl az OCZ Trion 100-ast)
2; Nem pontosan értem amit kérdeztél, de annyit el tudok mondani, hogy a fent leírtakat megnézve az én gépemről a 111 effektív tárhelyemből az SSD-n még mindig van 27 GB szabadon. És mint mondottam tele van szeméttel is. Hacsak nem akarsz feltelepíteni 9-10 db 10-15GB-os játékot egyszerre a gépre akkor nincs gond. Maradj meg az egészséges 3-4 játéknál és akkor elegendő egy jó SSD és egy nagy (de azért abból se lassú) HDD.
3; Csak teszteket megnézve tudok véleményt mondani és, ha van annyi pénzed akkor igen, megéri. Bár erről még a hozzászólás legvégén írok még egyet.
4; Nem sok a különbség. Újabb és a 4K Random írás/olvasás képessége kicsit jobb mint elődjének.
5; Nincs Samsung SSD-m így nem is hallottam a dologról. Most utánaolvasva elég vicces a story. Lehet jobb is, hogy én még 1X sem frissítettem a firmware-t és olyan boldogan használom a gépem mint még soha. Azonban a cikkek elég régiek, Februárban jelezték először a hibát. Azóta tuti kijavították Samsungék. Ők nem egy olyan cég akik azt mondják: Ha nem megy akkor egyszerűen álljunk le a gyártásával. Szóval a tesztek alapján ajánlom, igen.
6; Igen
3+1; Én jelenleg egy 120GB-os Kingston HyperX 3K-t használok. Nagyon szépen muzsikál, de mivel elmeroggyant vagyok úgy döntöttem, hogy ezt még feljebb tuningolom. Eladó sorba fog kerülni az SSD és veszek helyette 2db azonos méretű, de picit... nagyon picit gyengébb SSD-t. Valószínűleg az előző hozzászólásomban írt Samsung 650 EVO-t, és ezeket fogom Raid0-ba kötni a gépemben. Ha minden jól alakul akkor még a mostani sebességemet is meg tudom dobni kb 80-90%-al. Fontos viszont, hogy nem szoftveres Raid1-ról beszélek, hanem hardveresről. Ha meglesz ez a kis csoda a gépben szerintem leírom ide.
Valaki esetleg szintén kipróbálta ezt az elmeháborodott ötletet PC-be?
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
jeni
félisten
válasz bertalanimre #30528 üzenetére
Ha sebesség mániás vagy akkor vegyél inkább egy Plextor-t.
-
törölt tag
Azért könnyen (egyre könnyebben) bele lehet futni sok helyet foglaló játékokba. Nekem utólag tűnt fel, hogy a BioShock Infinite 43 gigát foglalt le, de a GTA 5-nek például 65 GB kell. Ezt érdemes lehet figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz bertalanimre #30526 üzenetére
A megbízhatóságtól és tartósságtól elég távol állnak a benchmark és az olcsóság szempontjai. Hosszabb távra nem így kell ssd-t venni, hanem tapasztalatokból, visszajelzésekből és az elmúlt idő alapján.
Bár az is igaz, hogy ez sok mindenkinek egyáltalán nem fontos. -
Piftuka
veterán
válasz t72killer #30524 üzenetére
Köszönöm a véleményedet!
Jól hangzik, amit írtál, és egybevág a nyitó hozzászólás fő gondolatával, miszerint "nem szabad túlgondolni a vásárlást", és "túl alaposan elmélyedni a tesztekben, valamint a negatív vélemények tengerében".
Maximálisan egyetértek ezzel, ezért vagyok hálás, minden itteni javaslatért! Mert a tapasztalat a legfontosabb.
A Samsung jótállása csak annyiban furcsa, hogy az Ipon például eleve 10 évet ír hozzá, de az Aqua 5 évet. És egyék üzlet esetében sem látok utalást arra, hogy vagy így, vagy úgy, de regisztráció szükséges a 10 év jótálláshoz.
Egyébként tudatos fogyasztóként elvárom, hogy a gyártói jótállást kapjam meg, bárhol is veszem meg a terméket. A forgalmazót ugyanis kötelezi a törvény. (Ti se hagyjátok "megvezetni magatokat", soha! )
(#30528) bertalanimre válasza Piftuka (#30522) üzenetére
"2; Nem pontosan értem amit kérdeztél, de annyit el tudok mondani, hogy a fent leírtakat megnézve az én gépemről a 111 effektív tárhelyemből az SSD-n még mindig van 27 GB szabadon. És mint mondottam tele van szeméttel is. Hacsak nem akarsz feltelepíteni 9-10 db 10-15GB-os játékot egyszerre a gépre akkor nincs gond."Neked is nagyon szépen köszönöm!
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha az itteni tapasztalt "guruk" nem ajánlják, hogy mondjuk a linkelt, 250 GB-os Crucial SSD-t vegyem meg (mert azon már bőven elférne sok játék is a Windows meleltt) és "univerzálisan használjam" (Windows, apps-ok és játékok), hanem mindenképpen a "külön SSD-t a Windows-nak és applikációknak, külön SSD-t a játékoknak" elvét vallják, akkor elgondolkodom egy 80GB + 120GB, vagy 120GB + 120GB SSD kombó beszerzésén.
Nyilván ésszerű kereteken és ártartományon belül.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Ice&Lime #30531 üzenetére
"Hosszabb távra nem így kell ssd-t venni, hanem tapasztalatokból, visszajelzésekből és az elmúlt idő alapján.
Bár az is igaz, hogy ez sok mindenkinek egyáltalán nem fontos."Számomra abszolút fontos, éppen ezért tettem fel itt a kérdésemet. Miután a nyitó hozzászólást is (az elmúlt évben nem először) az első betűtől az utolsóig alaposan végigolvastam.
Szerintem a konfigurációmból is látszik, hogy számomra a megbízható, stabil működés egy számítógép esetében mindennél fontosabb. Régen kinőttem a "mennyit mutat a 3D Mark?" korból...
Azt nézem, hogy a stabilitás megtartása mellett, hol és milyen módon tudnám a jelenlegi gépet fejleszteni úgy, hogy ne kelljen vagyonokat költenem rá, ám mind munkára, mind multimédiás célokra (beleértve a játékprogramokat is) érezhetően gyorsabb legyen.
Ennek szellemében hálásan megköszönöm, ha Te, Bodor, és bármilyen hozzáértő, segítőkész fórumtársunk véleményezi még a fenti 6 kérdésemet!
Lehet, hogy még ma, vagy holnap délelőtt meg is veszem akkor az SSD-t. De még a válaszok szükségesek, hogy a legjobb döntést tudjam hozni.
-
.nodi.
tag
és a hyperx 3k és sx900 közt is van különbség?? itt is az sx 900 gyorsabb?
-
bertalanimre
tag
válasz .nodi. #30534 üzenetére
Itt lehet CPU-t, GPU-t meg HDD-t is összehasonlítani, de relative hiányos az adatbázis. Csak a legnépszerűbb termékek vannak benne.
(jobbra fent találod a "compare" linket. Arra katt és mehet is az összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Piftuka #30533 üzenetére
" De még a válaszok szükségesek, hogy a legjobb döntést tudjam hozni."
Túl sokat agyalsz rajta, ha hosszútávra szeretnél egy jó darabot, a 850 pro tökéletes választás. A 10évet nem mindegyik bolt vállalja, regisztrálni kell a Samsungnál és akkor közvetlen velük intézheted a garit a bolt által már nem vállalt években.
-
.nodi.
tag
válasz bertalanimre #30535 üzenetére
ott néztem de nem látok nagy különbséget ráadásul mivel nem magyar foggalmam nsincs mit ir.
-
Emperor_
addikt
A 650-ről eleve lebeszélnélek, meg a RAID0-ról is. A 650 nem túl acélos termék, a RAID0-t meg nem igazán fogod érezni.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
bertalanimre
tag
válasz Emperor_ #30538 üzenetére
Köszi a tippet. És, ha két 850-est Raid0-ba kötnék? Kicsit nehéz elhinni, hogy nem pörögne még gyorsabban a gép.
.nodi: Mire vagy kíváncsi onnan vagy mit nem értesz? Ha nem beszélsz angolul akkor a Google Fordító még mindig kisegít. Google Chrome-ba van pluginje ami a komplett oldalt lefordítja neked (bár az kicsit zagyva szokott lenni komoly oldalaknál, de itt szerintem neked pont jó)
Van még valaki aki nem beszéli az angolt? Bocsi, de picit meglepődtem.
-
t72killer
titán
válasz bertalanimre #30539 üzenetére
Elég spéci esetben gyorsul csak, de óriási ugrásra nem lehet számítani.
Ami előrelépés lenne, az az NVMe
-
Emperor_
addikt
válasz bertalanimre #30539 üzenetére
Mint fent írták volt, a PCI-E-es cuccok jöhetnek szóba -van áruk- , de szerintem csak akkor érik meg, ha kőkemény video vágás megy egész nap rajtuk és minden perc számít.
[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Emperor_ #30541 üzenetére
Köszönöm! Hát így már tényleg lehet nem fogom megcsinálni. :/ Azt hittem nagyobb lesz a sebesség ugrás.
Akkor egy másik kérdés: Érdemes frissíteni a firmware-t? (másféléve van meg az SSD és még 1X sem csináltam ilyet)
-
jeni
félisten
Samsung 850 Pro 256GB
A terméket 5 év garanciával kapjuk, ugyanennyit tudunk rá vállalni.
A termék nem regisztrálható a gyártónál.Aquacomp
-
törölt tag
válasz bertalanimre #30543 üzenetére
Ami engem illet, én biztos nem frissíteném, hacsak nincs valami baj az SSD-vel, amit a frissebb firmware megoldhat.
Személy szerint a TRIM-et leellenőriztem, de azon kívül pontosan ugyanúgy és ugyanarra használom, mint a HDD-t. Ez is csak egy háttértár.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
oxalisz
tag
A samu 850 pro 10 éves garanciája írás korlátos. Sokára fut bele az átlag felhasználó ebbe a korlátba, de érdemes a garanciális feltételeknek utána nézni. (Nem lebeszélés, nincs tapasztalatom vele...)
Az Intel 530 kifutó, ha sikerül olyan helyen venni, ahol a jó ár mellé a 60 hónap garanciát is adják, akkor jobb vétel, mint az 535, mert kicsit tartósabb a nagyobb csíkszélesség miatt. (Nekem ez nem jött össze a jó ár, így egy 120 GB-s 535-t vettem; eddig szuper.)
Ezen a fórumon sok értékes tapasztalat gyűlt össze. De érdemes pl. amerikai és német felhasználói véleményeket is elolvasni egy - két kiválasztott típusról. Nagyobb a merítés, és ott sem finomkodnak, ha valami nem jó. (pl. newegg.com, alternate.de)
Én is sokat filóztam, mert szegény az eklézsia. Azzal vígasztalt a kereskedő, hogy bátraké a szerencse... Igaza lett.A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
krupybalu
újonc
Sziasztok!
30-35 ezerért szeretnék 256-os SSD-t. Win 8.1/10 futna rajta, általános felhasználásra lesz.
Asztali sata3-as gép, asus h97 plus deszkávalElőre is köszi!
-
Emperor_
addikt
válasz bertalanimre #30543 üzenetére
Ha nincs semmilyen probléma az SSD-vel, akkor nem szükséges.
t72killer: NVMe ügyet nem ismerem, nem tudok válaszolni a kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD többféle, sata 2,5"
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest