Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizi7229
tag
sziasztok, jól érzem hogy itt valami nincs rendben?
most van először ssd-m lehet valamit rosszul állítottam be, sata3 kábel sata 3 port, AHCI mód, ennél többet nem értek hozzá, ha valakinek van ötlete, azt megköszönném
[ Szerkesztve ]
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
zizi7229
tag
válasz zizi7229 #30103 üzenetére
viszont ahogy nézem ez a 175mb/s ez a sata I elméleti maximuma körül van, tehát valami mégis a kábel/bios vagy valami a l**asz körül lesz
[ Szerkesztve ]
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
Szoszo94
őstag
Üdv!
Gondolkozom SSD vásárlásán, viszont még nem jutottam dűlőre. Átolvastam az összefoglalót, néztem típusokat, de túl sok a lehetőség. Ami fontos lenne, az a megbízhatóság, garancia és természetesen az ár/érték arány. Szeretném persze minél olcsóbban megúszni1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Windows, programok, videóvágás csak nagyon ritkán. Játékok közül viszont a sűrűn használt CSGO rámenne.
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20db Mátyás körül gondoltam, a maximum az 25 lenne.
3. Mekkora SSD-re van szükség?
120-as nekem már elég lenne bőven.
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Már meg is válaszoltam
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, SATA3 csatlakozóval (ha minden igaz, nincs más csati hozzá a lapomon).
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Cuccaim ki vannak töltve, de amúgy egy Asus Z77-A típusú lappal lenne használva.Az ajánlásokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy SSD-t venni. Ahogy olvasom, a legtöbben a Samu 850 Evo-t, illetve a HyperX Fury SSD-t ajánlják.
Válaszolok az összefoglalóban lévő kérdésekre, hogy tudjatok nekem ajánlani valamit.1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Általános felhasználás: oprendszer, illetve a programok. Esetleg 1-1 játék is.
Valahogy 35k körül alakulnak a 240-250 GB-os SSD-k, ennyit szánnék rá.
Nem szeretném kicentizni, 240-250 GB-os SSD-t szeretnék.
A Windows 10-et már erre telepíteném.
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, sajnos csak SATA2-es portok vannak az alaplapomon.
Asus P5KC alaplapom van. BIOS-ban sajnos nincs AHCI mód, csupán IDE. Utánaolvastam, és ez elvileg nem baj, a TRIM attól még működni fog.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen SSD-t ajánlanátok? Az IDE mód nem fogja vissza majd az SSD teljesítményét? Inkább a SATA3 port hiánya fog a sebességben gátolni?
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz zizi7229 #30104 üzenetére
Olvasd el az egészet, és a topik tetejét is!
(#30105) Szoszo94: HypeX 3K , HiperX Savage, Fury, vagy Samsung 850 EVO .
(#30106) pete_21: Alapvetően a gyors elérési idő adja az SSD-k sebességét, ez független a SATA2/3-tól és az AHCI vagy IDE módtól, szóval aggodalomra nincs ok, gyors lesz.
Crucial BX100, ADATA SX900 , vagy HyperX Savage , Fury jó lesz a gépedbe.
-
pete_21
addikt
Köszönöm a válaszod!
A Samsung 850 Evo már inkább az újabb alaplapokhoz illene?
A felsoroltak közül pedig tetszés szerint válasszak?
Egyelőre elvagyok a jelenlegi gépemmel, de ha kinövöm (vagy valami tönkremegy benne), akkor veszek egy új gépet. SSD-ből olyan szeretnék, amit majd át tudok tenni egy új gépbe, és ott is teljesen kiszolgál majd.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok ajánlani egy beépítő keretet, ami jó az SSD-khez?
Chieftec SH-01-BBB házam van. A HHD-ket két oldalról műanyag keretbe kell betenni, úgy kell őket a helyükre tolni. (2,5"-os hely sajnos nincs ebben a házban) Ezen a képen látszik, hogy működik. -
Bodor
veterán
válasz pete_21 #30108 üzenetére
Vehetsz Samu 850-et is, de olyan helyen vedd meg ahol megadják az 5 év garit, vagy regisztrálsz utána a Samsungnál. ( Olvass vissza a topikban, volt szó róla elég) .Az általam ajánlott SSD-k is jók lesznek az új gépedbe is, nem fogsz érezni különbséget. SSD-t nem fontos rögzíteni, egyszerűen csak tedd be a merevlemezek felett a floppy helyére, vagy [link]
-
zizi7229
tag
mi mindent tanul az ember
Köszönöm, érzetre nem volt gond a cuccal, csak b*szta a csőröm a dolog....
-
StSanya
senior tag
válasz worxland #30092 üzenetére
Végül is igazad lett:
"Válasz: SSD regisztrálás 3. Érkezett: 2015. július 30.
Tisztelt x Sándor!Nagyon sajnáljuk a kellemetlenségeket.
Engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy kollégánk a 06x-as telefonszámon próbálta Önnel felvenni a kapcsolatot, sikertelenül. Szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy az SSD készülékekre vonatkozó garancia termékregisztráció nélkül is érvényes. A készülék regisztrációja, az előző leveleinkben található információk ellenére, és ezért elnézését kérjük, a következő linken található információknak megfelelően, lehetséges: http://www.samsung.com/hu/support/warranty/ . A regisztrációhoz a készülék adatait a készülék aljára vagy a jótállási jegyre ragasztott adatmatricáról szükséges leolvasni. A sorozatszám minden esetben 15 karakterből áll, és egy betűben végződik. Az előző levelében feltüntetett sorozatszám (x) biztonsági karaktere hiányzik, ezért nem fogadta el a rendszerünk. Arra kérnénk szépen Önt, legyen szíves ezt ellenőrizni a termékregisztrációt megelőzően.
Bízunk benne, hogy a termékregisztráció sikeres lesz.
Továbbra is készséggel állunk szíves rendelkezésére e-mailben, a honlapunkon megtalálható online chaten, vagy pedig a díjmentesen hívható 06-80/726-7864-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon bármilyen, Samsung termékekkel kapcsolatos kérdés esetén.
Üdvözlettel,
Samsung Electronics Magyar Zrt.
Ügyfélszolgálat"Ha valaki regisztrálja a Samu SSD-jét, akkor a dobozon lévő S/N szám egy karakterrel kevesebb, mint magán az SSD-n lévő. Én persze a dobozon lévővel próbálkoztam. A regisztráló webhely buta volt, erre nem volt felkészítve, elutasította a regisztrációt, az első válaszadó pedig rossz infót adott, hogy nem lehet regisztrálni...
Amúgy a hivatalos garancia feltételek itt olvashatók (pdf): [link]
10. Kiterjesztett és kiegészítő jótállás az alapjótállási időn (12 hónap) felül:
SSD T1 és 650 …………....................... + 24 hónap korlátozott jótállás
SSD 850 EVo kártyák…………............ + 48 hónap korlátozott jótállás
SSD 850 Pro kártyák……………......... + 108 hónap korlátozott jótállásKöszi mindenkinek a segítséget!
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában vennék egy SSD-t. Ebben szeretnék tanácsot kérni!
Milyen felhasználásra lesz az SSD: rendszerlemez
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 23000-t
Mekkora SSD-re van szükség? 120 GB
Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Windows 10
Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali gép, SATA II-vel
Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Gigabyte EP45 UD3LRLátom most nagyon "fut" a Samsung 850 EVO. Ez jó lenne ehhez az alaplaphoz?
A BIOS hogy látja az SSD-t? Merevlemez, memóriakártya, esetleg másképp?
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Egy giga Z97 D3H alaplap pciex M2 slotjába keresek új SSDt, min 128gigás méretben. giga
Kinéztem a ADATA 128GB Premier Pro SP900 M.2 SATA 2280 ASP900NS38-128GM-C jószágot. Papiron 530/550MB/s sebessége van. jó lesz ebbe az alaplapba, vagy nem, ill van-e jobb vétel?
egy ezressel olcsóbb,mint a samu 950 EVOja.
1. általános, illetve, ha birja, akkor temp filenak is használnám, nagy mátrix szorzásokhoz.
2. nincs max ár, ár/értékre megyek
3. 128giga elég lenne
4. w10
5. asztali, munkaállomásköszönöm
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Bodor
veterán
válasz bajnokpityu #30119 üzenetére
Szerintem megérné a többletkiadás a Samsung 850 EVO-ért ha számít a +2 év garancia. Egyébként meg jó az Adata is.
-
bajnokpityu
félisten
mindkettő 3 év garis az iponnál.
egyébként használat közben lesz bármi előnye az m.2-nek?
ugye az lenne az előnye, hogy nincs sata átalakítás,ha jól értettem a leírást.droid:köszi, ennyit megér.már csak a csatoló lenne a kérdésem.átviteli sebességben ugyanazt tudják.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
SybenX
őstag
válasz bajnokpityu #30121 üzenetére
De kapsz +2 évet ha beregisztrálod a samsung oldalán.Ja és iponnál ne vedd,mert ott bolti garit adnak rá.
Sőt itt már egyből 5 év gyártói garit kapsz és olcsóbb is: [link][ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz bajnokpityu #30121 üzenetére
egyébként használat közben lesz bármi előnye az m.2-nek?
Nem. A kábelezés hiánya lehet előny...
-
Bodor
veterán
válasz idegen lény #30125 üzenetére
Kaphatóak már M.2 PCIe foglalatos SSD-k is ( pl. ez ), ahol nagyobbak a szekvenciális értékek, de rendszermeghajtónak használva nem sokat fogsz érezni belőle a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
Melon87
tag
Helló!
Van egy 4 éves Dell Inspiron N5010 laptopom amiben sata2-es csatlakozó van. Érdemes e ebbe egy SSD-t venni, mert elég lassan töltöget be a windows (i3-as proci 6 giga ram) és szerintem a vincseszter a ludas!
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Windows, programok meg 1-1 régi játék ami elfut rajta.2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30 ezer.3. Mekkora SSD-re van szükség?
120-as nekem már elég lenne bőven.4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Windows5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
SATAII laptop6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Alaplap neve Dell Inspiron N5010 ezt írja az Aida64Válaszokat előre is köszönöm!
-
Leigazoka
tag
Üdv
Van egy kingston 120 Gb 3K SSD a gépben és 308/200 Mb/s sebbességet hoz a 555/510 helyett.
Biosba is próbáltam ACHI re állítani, de mindig vissza teszi IDE re.
Az itt ajánlott win+x ereg eljárással se sikerült a sebességet feljebb tornászni.
Írásnál olyat hoz ki a részletes nézetben, hogy elkezdi 500-510 megával aztán rögtön leakad 110-170 megánál.
Mit lehet tenni?Maga a gép gyors, DE.....
-
partyanimal
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy SSD-t venni. Ahogy olvasom, a legtöbben a Samu 850 Evo-t ajánlják.Bevallom nekem is szimpatikus az 5 év garancia miatt.
Válaszolok az összefoglalóban lévő kérdésekre, hogy tudjatok nekem ajánlani valamit.1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Általános felhasználás: oprendszer, illetve a programok. Esetleg 1-1 játék is.
Maximum 25k .
Bőven elég egy 120GB-os SSD.
Windows 7-et tennék fel aztán ha a jelenlegi gépem elbírja akkor később a Windows 10-et.
Asztali gép, SATA3
Gigabyte GA-Z68AP-D3A legfontosabb nekem a megbízhatóság és garancia lenne.
-
jejike
tag
sziasztok. szeretnék egy ssd-t venni de nem igazán tudom hogy melyiket. ebben kérnék segítséget. előre is köszönöm.
Milyen felhasználásra lesz az SSD? Csak oprendszer és programok
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Kb 30-35k
Mekkora SSD-re van szükség? Ha ennyiből kijön egy 240gb akkor azt ha nem akkor egy 120gb
Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Jelenleg win 8.1 64bit van de majd win 10 lenne rajta
Asztali gép vagy laptop? Asztali gép-be kellene és SATA3 csatival
Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? ASROCK Z77 PRO3Én erre gondoltam. SANDISK 120GB Ultra II SATA3 2,5" SDSSDHII-120G-G25
[ Szerkesztve ]
-
Melon87
tag
Azt szeretném még megkérdezni hogy beépítő kerethez ért e valaki konkrétan ez jó lenne e a laposomhoz, mert torrentezni is itt szoktam és tudom hogy azzal nem szabad nyúzni az ssd-t.
Így mehetne bele az SSD és melle a vinyó (DVD-t meg nem szoktam írni/olvasni ).
válaszokat előre is köszönöm!
-
raylot
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy SATAII-es Lenovo T400 laptop (T9600, 4GB DDR3, ATI Switchable graphics with 256MB), ebbe szeretnék SSD-t venni, hogy egy kicsit fürgébb legyen. Mit ajánlanátok?
Köszi a válaszokat!
-
-FLY->
őstag
250GB mezőnyben van jobb ár/érték arányban jobb mint a 850 evo? Sandisk ultra 2?
-
zsolt501
nagyúr
SSD-t szeretnék használni telepítésekre USB3-as csatolón, olyat keresek, ami árban nincs elszállva, olyan kellene amihez adnak külső házat, illetve abból akár ki is szerelhető.
Kapacitásban 64GB-os szerintem elég lenne, illetve max 120GB-os de ez a max, legyen strapabíró is lehetőleg, mármint ne jelentsen neki az gondot, hogy nem rendszernek van használva, hanem csak arra, hogy arról akarok telepíteni op rendszert, és egyéb programokat.
Nézegettem a Samsung USB-s SSD meghajtóját, de az nekem árban túlzás szerintem, nomeg nem szétszerelhető.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Megbízható és gyors 250gb,sata 3 ssd-t szeretnék venni apróról.Mennyire gyors és megbízható tipus a Samsung PM810 Tipus.nagyon régi széria ez?Mennyire ajánlott pl egy samu 840 evo hoz viszonyítva.?
-
poci76
aktív tag
válasz -FLY-> #30140 üzenetére
Sandisk Ultra II-t én nem vennék, mert 19 nm-es TLC technológiát használ, és itt elég alacsony az újraírási ciklusok száma. Az Anandtech tesztje szerint kb. 530 ciklut bír, szemben az MLC-k ~3000 ciklusával, vagy a 40 nm-es Samsung 850 EVO TLC ~2000 ciklusával. (Persze ettől még simán kibírhat 5-10 évet vagy többet, de ugyanannyiért van strapabíróbb is.)
-
kromatika
veterán
esetleg ebben kérhetnék tanácsot?[link]
-
BorsóKorsodi
tag
Hali.
Rendszer ssd-nek kockaláshoz filmekhez mit tudtok ajánlani (inkább a minimum irányában) ?Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150
Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC 3GB GDDR5 384bit PCI-E
ASRock H97 Pro4
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/8
Cooler Master B700 v2
Western Digital Caviar Green 3.5" 1TB 64MB SATA3Ezek mellé kerülnének. Köszönöm.
Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, hogy mekkora SSD szükséges Win7, később majd Win10 esetén (általános használat)? Jelenleg egy 50 gigás partíción vagyok évek óta, amiből kb. 10 giga szabad. Én egy 64-esre gondoltam, de lehet (sőt, általában így van) hogy ár-érték arányban jobban járnék egy 128-assal. Notiba kellene a CD-ROM helyére (Acer 5740G).
A rászánt összeg kb. 15 ezer ft, használtat nem vennék. A témában abszolút nem vagyok otthon, azt sem tudom milyen méretű kellene (gondolom 2,5", és 7 mm vagy 9 mm, gondolom mindegy ennél a notinál).Köszönöm a tanácsokat.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
ngabor94
tag
Hali
Új asztali gépbe szeretnék egy SSD-t rendszernek 17k-ig, mivel ez lesz az első ezért nem vagyok tisztában velük. Alapból hyperx fury-t néztem, mert mindenki ezt ajánlja, de azért néztem még párat, hogy ezekről mi a vélemény? Árban mindegyik 16-17k között van
Intenso top 128gb
Sandisk u110 128gb
Sandisk SSD 128gb
Sandisk plus 120gb
Ocz trion 100 120gb
Adata SP610 128gb
Meg kingston v300-at néztem még 15-ért de mivel sokan mondják hogy nem jó ezért inkább ki is hagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs