Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD -> egyvelegy: videovágás, képszerkesztés, OS, játék
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 200EUR/60kFt
3. Mekkora SSD-re van szükség? 500GB-1TB
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Win 8.1/10 (ez miért kérdés? lehet gond linuxokkal?)
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? mSATA, Latitude E7450-es notiba
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? - ld előző pontA hamarosan érkező Latitude E7450-em csiga gyári SSD-jét szeretném nagyobbra+gyorsabbra cserélni. Ahogy a képeket nézem a gépezetről, csak mSATA jöhet szóba. Eddig asztaliban nagyon jó tapasztalatom volt a 2.5" SATA OCZ Vector-ral, sebességben nem szeretném lejjebb adni.
Kérdés: az mSATA meghajtóknak van bármilyen alapvető hátrányuk a 2.5"-os nagytesókhoz képest a kisebb max kapacitást leszámítva?
Kérdés2: lehet gond a kompatibilitással, hogy a noti xy típust nem szeret?
Eddig kinézett modellek: Samsung 840 és 850 EVO (mi a különbség?), Crucial m550 v mx200, de nyitott vagyok bármilyen egyéb javaslatra. Szempontok: tartósság, sebesség.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Van olyan mSATA SSD, amit 10éves garival ad a gyártó? 2.5"-on a Samu Pro szériánál elég bizalomgerjesztő ez a hozzáállás.
-
-
t72killer
titán
Tud valaki olyan mSATA SSD-t ajánlani, ami van olyan gyors, mint az OCZ Vector? Lassan 2 éves lesz a vectorom az asztali gépben, és szeretnék egy ugyanilyen gyors mSATA cuccost a laptopomba. A teszteket nézve nemigazán találni ilyet, a szekvenciális sebesség még csak okés, de kisebb fájloknál az mSATA felsül.
-
t72killer
titán
Köszi. Amúgy a notiban van már SSD, gyárilag egy Hynx SH920 mSATA modellt kapott, ami viszont már a pörgősebb mSATA daraboktól is elmarad. Ezen gondolkozom, h lenne-e értelme cserélni addig, míg van normális eladási értéke a Hynx-nek?
Sajnos valóéletbeni tesztet nem láttam a H920-ról, összehasonlítani a Vectorral meg kb fél v inkább egésznapos kütyülést jelentene (Hynx notiból kiszerel, asztaliba beszerel, OS a Hynx-re tükröz, teszt, aztán mindent vissza). De ha nem látok sehol se teszteredményeket, meg fogom ejteni a házitesztet - végülis úgy kerül képbe leginkább az ember, ha a saját cuccaival tesztel.
-
t72killer
titán
Tudja valaki mi a különbség a Crucial mx200 és m550 sorozat között?
Ha az áraktól eltekintünk, melyik mSATA meghajtót lenne érdemesebb venni?:Crucial mx200, 500GB
Crucial m550, 512GB
Samu EVO 850, 500GB30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Fehercsoki #28383 üzenetére
Köszi Lehet várok vele egy kicsit, h nincsenek-e vele zűrök, eléggé új darab - a 840-es sorozattal akadtak gondok. Megaztán az ára is ülepedhet egy kicsit
-
t72killer
titán
Kérdés: még mindig érvényes az a kitétel az összefoglalóból, hogy ne tegyünk fel chipset drivert? Hamarosan esedékes nálam egy telepítés, és az első diverjelöltek közt sorakozik nálam az intel chipset software és az RST (SATA) driver, felejtsem őket és hagyjam natúron a win 8.1-et?
-
t72killer
titán
Arról van esetleg hír, hogy a SAMU nem akarja-e a PRO-szériát mSATA foglalattal kiadni? Valahogy nagyobb a bizalmam egy olyan cucc iránt, amire alapból 10év a gari. (2.5"-os hely viszont nincs a notimban)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Kétlem, hogy általános használat mellett kibukna a 250 vs 500 gigás verzió közti különbség, de a méret miatt SzVSz érdemes a nagyobbat venni. 500 gigán már dolgozni is lehet, az nem csak "oprendszer-meghajtó játékokkal".
-
t72killer
titán
Megérkezett a kicsike, 7végén/7főn nyúzás:
Viszont csak 3év garit írnak a dobozon ÉS a számlán is, miközben az összes weboldal 5évről zenél!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Andrew.f79 #28498 üzenetére
Nem tudni, a 840 pro-ból se csináltak kisebbet, az MLC chipeknek több hely kell. Reméljük a 3D-NAND-os 850 EVO sorozat is beválik, ha úgy lassulna, mint a 840, akkor már hangos lenne tőle a net.
-
t72killer
titán
Igen, 3.5W elég sok egy 240gigás meghajtótól, bár azért nem fog megsülni tőle a lapos. Az én mSATA 850 evo-m is kb ennyit eszik ha nyúzzák, és normális hűtésű laposban nem melegszik 60 fok fölé, az OCZ-nek ráadásul van egy szép méretes fémházikója.
Az akksiidőt csökkentheti 1 picit, hogy a mostanában jellemző 0.3-0.4W kb dupláját eszi IDLE-ben.
-
t72killer
titán
válasz danyboy1978 #28519 üzenetére
Egy jelölt: Samsung EVO 850 - még elég új a típus, de elvileg hosszútávon is rendben lesz, elég sok írási ciklust+5év garit vállal a gyártó.
-
t72killer
titán
válasz danyboy1978 #28523 üzenetére
Ajvé, nagyonis! A 840 hibás széria, attól hangos a net, hogy nem túl sok használat után belassul, amit firmware-rel próbálnak javítgatni több-kevesebb sikerrel. Kerülném mint macska a pitbullt.
Az Adata-nál is csak 3év garit látok, ergo a megbízhatóbbak közül versenyben maradt az intel és a 850 EVO.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz danyboy1978 #28525 üzenetére
Hja, kivéve, ha valami bakiba fut az ember . Amúgy az elmúlt 2 évben olyan sokat nem ugrott az SSD-k teljesítménye, max kisebbek lettek, amihez anno 2.5" kellett, ma elfér mSATA méretben. A 2éves OCZ vectorom simán partiban van bármelyik legújabb sorozatú 2.5"-os darabbal.
Kicsit hazabeszélek a 850-nel, mert pénteken kaptam meg a sajátomat. Pörgős darab, sajna a laptop még mindíg nem érkezett meg alá - ideiglenesen egy régebbi laposban teszteltem - sajna csak SATA2-n. A hőfokoktól nem kell megijedned, a 250-es sokkal kevesebbet eszik
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Emperor_ #28539 üzenetére
Igazából még senki sem tudja, hogy a 850-es EVO-k meddig bírják. Nincs kizárva, hogy megközelítik a PRO szintjét, akkor meg kétlem, hogy a PRO megérné a kb 100EUR/25-30k Ft körüli felárat (512GB-os darabot nézve). Sima windows-boot, alkalmazás/játékállás-betöltésben gondolom nem lesz semmilyen mérhető különbség.
-
t72killer
titán
válasz danyboy1978 #28544 üzenetére
Nem Pénteken kaptam meg a 400EUR-s 1TB-os verziót, és kétdb 50 centes csavart nem vtak képesek mellékelni, ráadásul a dobozra csak 3év garit írtak (elvileg regisztráció után 5 lesz belőle).
#28542: Igen, ezt nem akartam felhozni, mert nem független adat - bár hü&yék lennének sok írásra garit vállalni, ha sejtik, hogy nem bírja a vas. 2.5"-on azért vannak vetélytársak, de pl mSATA-ra nemigazán van értelmes alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Nemeske #28560 üzenetére
Egy picit fölélőve, viszont 5év garival: 850 EVO 20kFt. Olcsóbb nála - viszont csak 3év garival - a Sandisk ultra plus.
-
t72killer
titán
válasz --Disztroj-- #28565 üzenetére
"örülnék ha nem lenne 50e fölött az ára."
Ha a realitásokat nézzük, 60k körül kapsz pl 850 EVO-t.
-
t72killer
titán
válasz CharlieDrop #28620 üzenetére
A 850 EVO-t is érdemes számításba venni, az 500gigás samu elvileg kevesebbet fogyaszt/melegszik, mint a Crucial.
-
t72killer
titán
válasz CharlieDrop #28622 üzenetére
Pár hónapja már a piacon van, ha a 840 betegségét elkapta volna, már hangos lenne tőle a net.
-
t72killer
titán
válasz BullKoxa #28655 üzenetére
Ha a 42k belefér, és melóra keresel megbízható darabot, ott a Samsung 850 pro.
-
t72killer
titán
válasz BullKoxa #28658 üzenetére
A PRO-vonal teljesen rendben van Némi felárat fizetsz az EVO-val és elég sok piaci szereplőven szemben, viszont a 10év gari tényleg komoly+tényleges megbízhatóságot jelez előre, nyugodtan vehetitek a kollégának.
-
t72killer
titán
válasz MittuDomain_ #28699 üzenetére
Ami nem aktív, tartok tőle, az Aida se fogja látni. Viszont kétlem, hogy használható és bootolható m.2 csati lenne a gépben, inkább az optibay-es megoldást javaslom 2.5"-os SSD-vel. Az én 8770w-m jóval újabb és a wwan modemcsati nem kajálja be a mSATA SSD-ket, ezt konkrétan próbáltam. (ebben szerencsére van egy külön mSATA hely is). A PCIe csatikkal az a helyzet, hogy ha szerencséd van, akkor működne benne egy PCIe vezérlős m.2 kártya - ami ritka, mint a fehér holló (sata vezérlőket nyomatják m.2 formátumban is, amihez plusz bekötés kéne az alaplapon), de korántsem biztos, h bootolható lesz a cucc.
-
t72killer
titán
válasz MittuDomain_ #28779 üzenetére
A turbo memory jó hír, az elvileg SATA-2-es mSATA. Legalábbis a 8770w-mben így van.
-
t72killer
titán
válasz MittuDomain_ #28786 üzenetére
Igen, én ilyenben teszteltem az új Samu 850 evo-mat. Egy 5let, ha személyesen elmégy a boltba, esetleg egy próbadarabot (bármilyen mSATA cucc, akár egy régi intel turbo memory egységet) bele tudnátok próbálni, h tényleg műxik-e. A bootolás másik kérdés, erősen BIOS-függő. Azt hiszem, turbo memory-ról nem ment anno.
-
t72killer
titán
válasz prokxy #28789 üzenetére
Elvileg van előnye, itt egy teszt. Kérdés, hogy a való életben megérzed-e? Ettől nem fog 10 helyett 2 másodperc alatt bootolni a windows. A nagy ugrás a HDD->SSD lépcső volt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz d_Gabesz007 #28806 üzenetére
Csak annyi.
-
t72killer
titán
válasz Viktor77 #28835 üzenetére
Így is lehet szoros idővel, a win8 főleg office2013-mal partiban eléggé hízós fajta. Én 120giga környékéről indulnék, ha egy mód van rá.
#28837: okés. Amúgy úgy néz ki, rendben van, MLC-s, ergo tartósnak+gyorsnak igérkezik és rajta van az ajánlottak listáján.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Adott egy Elitebook 720 g2 m.2 csatival, kérdés: bele tudok ebbe valahogy paszírozni egy mSATA SSD-t? Nem mazohizmusból vettem mSATA-t, hanem rajtam maradt gépfejlesztés után és ha lehet, hasznosítanám a kicsikét.
Láttam adaptereket - kérdés, elég megbízhatóak-e, ill adapterestül belefér-e a notiba egy mSATA SSD.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #30258 üzenetére
Rájöttem, h nem fog beleférni a 25*60mm-be a 30mm széles mSATA SSD .
2260-as m.2 szabványból mi a kínálat? Eddig csak MX200-at láttam a témában, az intel nem gyárt ekkora méretben - esetleg a Samu 850 evo-t vagy prót?
-
t72killer
titán
Még1x kérdezném, 2260-as méretű m.2-es ssd-ből van ajánlott? 250-500GB-os kellene.
-
-
t72killer
titán
HP 720 g2 laposba menne, még utána kell néznem, hogy pcie vagy sata-kategóriás rajta az m.2 slot. Ezt használja wwan karinak is - ha ez bármit jelent.
A crucialt nézegettem korábban, de nem győzött meg Nem vagyok teljesítménymániás, de ez kb a leglassabb opció, cserébe legalább jó sokat is fogyaszt (=melegszik?).
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Egy nem használt M.2 csatlakozóról az Aida meg tudja mondani, hogy milyen sebességű - esetleg nvme kompatibilis-e? A manualban nincs ilyen infó, csak hogy az UEFI 2.3.1 specifikációjú, ill az uefi-ben engedélyezve van a pcie-ről bootolás.
Egyelőre ennyit találtam, "alvó" portként elég gáz, PCIe 2.0 1x-nek írja:
(Broadwelles 720 g2 notiról van szó továbbra is)#30276: 30k: Samsung 850 EVO, 5év garival, 40k: 850 Pro 10év garival, mind2 jó darab.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Először a "faji" kérdések: SLC-t ennyiért nem fogsz kapni, átköltöztek spéci-ipari kategóriába. MLC - TLC: felhasználói szinten mind1. Sebességkülönbség csak emiatt nem lesz, bekrepálni se a NAND fog az SSD-dben, hanem legnagyobb valószínűséggel a vezérlő, ergo irreleváns, hogy mlc-t vagy egy jobb tlc-t veszel. SzVSz a hosszú gari fontosabb - úgyis tartasz biztonsági mentést, ergo az adataiddal nem lesz gond, a hardvert pedig visszaadja alkalmasint egy 5éves gari.
Egy fontos paraméter kimaradt, mekkora kapacitásra van/lesz szükséged? 20-25k elég szűkös keret, az SLC tutira nem a te kategóriád.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz pappkarcsi #30438 üzenetére
Jók a 850 EVO-k, sehol se hallani róla, hogy a 840 problémáiból bármit örökölt volna (érthető, jóval nagyobb a csíkszél). Nekem a nagytesó 1terás dolgozik a melós notimban, nincs rá panasz.
-
t72killer
titán
válasz pappkarcsi #30446 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest