Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz speeedyyy #30797 üzenetére
Köszi, de tisztában vagyok a specifikációkkal.
Gari nélkül én nem vennék SSD-t. Ha a kettő közül kéne mégis választanom, akkor a régebbi, megbízható, tartósabb Intelre szavaznék.(#30798) krsz : Akkor ha jól értem, nagyobb fájlokat másolnál, (írnál) az SSD-n belűl önmagára, amiben a Predator jeleskedik is ( oldal utolsó tesztje), és mivel nem fogná vissza az SSD-t a SATA 2 interfész, nálad is gyorsnak kell lennie a dolognak. Én azt mondom, hogy ha van rá keret, akkor érdemes lenne beruházni. Gyorsabb lenne a munka.
-
Bodor
veterán
Egy másik ötlet. Lecserélni ezt az alaplapot egy újabbra, és venni bele sok ram-ot, amiből aztán tudsz ramdisket csinálni, oda telepítve a programot elég gyors lenne a munka, de ez azt gondolom, hogy már egy másik történet, és lehet sokba kerülne.
Nekem ilyen sebesség volt, amikor kipróbáltam. -
Piftuka
veterán
"Olvasgass utána a TBW-nek ( Adata-nál nincs, de van 5 év gari) és a csíkszélességnek, (Intel 535 16nm-es , ezért valószínű, hogy nem olyan tartós, mint az 530)"
Utánaolvastam már korábban is.
És ne haragudj, de ezzel a hozzászólással még nem válaszoltad meg a kérdésemet! Az Intel 535-re sincsen írási korlát, és az SX930 is 16 nm-es csíkszélességgel készült.
No offense, de tényleg nem értem, hogy pusztán az 5 év jótállás miért teszi ajánlottá a teljesen ismeretlen ADATA SX930-at!?
Többször írtátok itt a topic-ban, hogy olyan terméket, amelyik még új, nem tesztek bele az ajánlóba, mert oda csak a már sokaknál bevált, megbízhatónak tartott típusok kerülnek fel. Én ezzel egyébként maximálisan egyetértek.
Viszont nem értem, hogy akkor az SX930 miért került fel a listára? (Annak ellenére, hogy a tesztek alapján lassú, legjobb esetben is "átlagos", és ehhez képest jelenleg még drága is.)
És immár vagy negyedszer kérdezem, hogy a SanDisk X300 miért nem szerepel a listán? Arra is 5 év jótállást adnak, és maga a gyártó is üzleti felhasználásra ajánlja. A fentiek alapján éppen annyira helye van a listán, mint az SX930-nak.
Erre válaszolj nekem, kérlek, mert tényleg érdekel!
"Aquila non captat muscas."
-
Magnum PI
tag
Sziasztok
Van ez a két SSD: Samsung 850 PRO 2.5" 256GB SATA3 MZ-7KE256BW
Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 MZ-75E250B/EUA Pro verzió megéri azt a plusz 10 ezer Ft-ot szerintetek?
-
lujzy27
csendes tag
És erről HyperX 240GB Savage mi a véleményetek?Már a kosárban van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz lujzy27 #30810 üzenetére
Üdv!
Mivel én is egy SSD csere előtt állok, úgy két-három hete rákérdeztem erre a típusra, mivel nekem is szimpatikusnak tűnt, elsősorban a gyorsasága miatt. Az volt a válasz, hogy a gyorsaság csak egy szempont, de mivel egy meglehetősen új típusról van szó, a megbízhatóság, tartósság terén még nincs komoly tapasztalat, tehát az esetleges vásárlás esetén ezt érdemes szem előtt tartani."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Zunex
tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 20-25E
2. Mekkora SSD-re van szükség? 128 Gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? SATA 3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? M5A97 EVO R 2.0
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 2-3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos illetve még nem teljesen profi szinten videóvágáshoz kellene.Adata SP 900-at néztem ki eddig.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
mcll
senior tag
128GB videóhoz kevés lesz véleményem szerint. Minimum 250GB. Én kicsit elfogult vagyok, és kezdő SSD terén, de a Samsung 850EVO-t tudom javasolni. Veszett gyors, és 5 év gyártói gari van rá (regisztrálni kell a Samsung oldalon).
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
Bodor
veterán
válasz Piftuka #30804 üzenetére
Nem néztem rendesen utána az Adata SX930 adatainak, tényleg 16 nm-es és nem 19, így visszakerült az általános felhasználásra szánt típusok közé, azért mertem betenni, mert jó az ára ( 22K, mint az Intel 535) és 5 év garancia van rá, ezenkívül az Adata SP és SX sorozat elég megbízható, nem fogok hónapokat várni. Ha meg nem teszem bele, akkor meg az a baj.
Sandisk SSD-kkel nem sok tapasztalat van még, de meg fogom nézni a kedvedért. -
Bodor
veterán
válasz Piftuka #30804 üzenetére
Nos. Amíg a Sandisk az X300 és X300s típusra csak 80TBW-t ad meg, ( ez vonatkozik a 256, 512, 1TB-ra, X300s-nél a 64 GB-nál csak 40 TBW, az X300 128 GB-nél csak 65 TBW) , addíg hiába az 5 év garancia, én nem fogom ajánlani. Ettől te még kedvedre ajánlhatod. Van az ajánlóban sok más, hasonló árú és képességű típus. Nem szeretnék még több gyártó típusát bevenni az ajánlásba, szerintem bőven elég, ami van.
-
errorcode06
őstag
Akkor én is kérdezek még.
Ismerősöm pénzszűkébe került és a 2 hetes 535ös intelét 30k ért ideadná (garipapír+stb). Egészen pontosan ezt: Intel 535 Series 240GB - SSDSC2BW240H601.
Jobban járnék akkor ezzel az adata helyett?[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Bodor
veterán
válasz errorcode06 #30821 üzenetére
30-ért megéri a két hetes Intel 535, mert 5 év garit kapsz, és 35.5K az új ára legolcsóbban.
-
Piftuka
veterán
"Nem néztem rendesen utána az Adata SX930 adatainak, tényleg 16 nm-es és nem 19, így visszakerült az általános felhasználásra szánt típusok közé, azért mertem betenni, mert jó az ára ( 22K, mint az Intel 535) és 5 év garancia van rá, ezenkívül az Adata SP és SX sorozat elég megbízható, nem fogok hónapokat várni. Ha meg nem teszem bele, akkor meg az a baj."
Köszönöm, hogy utánanéztél!
A félreértések elkerülése végett, a kérdéseim nem kötekedő szándékúak voltak. Hanem én nagyon következetes, és precíz vagyok, ezért nem értettem a fentebb említett ellentmondásokat.
Ráadásul miután alaposan körüljártam a témát, és folyamatosan szűkítettem le a számomra szóba jöhető típusokat, az ADATA SX900, SX930 és Intel 535 közül végül az utóbbi volt a legszimpatikusabb az alapján, amit többek között Te is írtál róla.
És nyilván számított, amit mondtál, illetve amit a többi "guru" mondott. Ha nem számított volna, nem itt tettem volna fel a kérdésemet.
No és mindezek után volt fura, hogy úgy éreztem, az Intel 535-öt mégsem találod annyira jónak, és mindenkinek az ADATA SX930-at ajánlottad.
Én ezt találtam még furcsának, ráadásul akkor már megrendeltem az Intel 535-öt... Szóval kicsit furán éreztem magamat emiatt.
Így viszont már minden világos. Bízom benne, hogy az Intel 535 jó választás volt számomra, és abban is, hogy még mindig egyetértesz ezzel Te is! (Ugye? )
A SanDisk-et illetően... nem célom ajánlani, pusztán azért érdekelt, mert még a vásárlási döntésemet megelőzően vagy háromszor is kérdeztem itt róla, de akkor még nem kaptam választ.
Az érveidet egyébként elfogadom, és megértem.
Kisebb adalék még a fentiekhez:
Az AQUA boltban az eladó srác mesélte, hogy 4 darab ADATA SP900-at adtak el, amelyek közül mindegyiket visszahozták viszonylag hamar meghibásodás miatt. Ő speciel inkább a Kingston Savage típust ajánlotta.
Ez is mutatja, hogy mindenkinek másak a preferenciái. De nincs is ezzel semmi baj szerintem.
Nekem személy szerint mindig szimpatikus volt az ADATA márka, és ettől függetlenül is vásárolnék ilyet.
Az a helyzet, hogy ha az SX900-ra lenne 5 év jótállás, és/vagy nem ~2 hét alatt szereznék be, akkor azt választottam volna. Az ajánlásotokon túl első sorban az 5 év jótállás, és az 1-3 napos beszerzés döntött végül az egyébként drágább - és önmagában sem kifejezetten olcsó - Intel 535 mellett.
Köszönöm még egyszer a jó szándékú segítséget mindnyájatoknak!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Mi a különbség a Samsung 850 PRO SSD esetén az alábbi 2 sorozatszám között?
MZ-7KE1T0BW
MZ-7KE1T0ZAhogy nézem az áruházak listáját a "MZ-7KE1T0Z" most szeptemberben került a polcra. Samsung oldalán eddig nem találtam erre vonatkozó információt.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Hope08
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 25-35 E
2. Mekkora SSD-re van szükség? 250 Gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? SATA 3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Gigabyte GA-Z77X-UD3H
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 2-3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos. Adatbázis kezeléséhez kellene.Előre is köszönöm a segítséget!
-
raidx
őstag
Ez érdekes. A drágábbra 1 évet az olcsóbbra 5 évet ír az IPON. Lehet elírták a dolgot?
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
jeni
félisten
Az 5 év Ipon az jó a boltnak mert nem kell 10 évet bíbelődnie vele,de benne van,hogy nem agyártótól szerzi be a cuccot. Nem kötelessége.
A másik 1 év-re arra feltehetőleg garantálva van a 10 év garancia,ellenben az 1év cuccal sem kell többet foglalkoznia. Feltehetőleg ehhez adnak eredeti Samsung garancia levelet.Bár én se látom mi értelme eféle hülye árpolitikának a boltnak?
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Adott egy Packard Bell TS44-SB laptop, benne egy Toshiba MK5059GSPX merevlemezzel. [Adatlapja]. Szeretném egy SSD-re cserélni, azonban egyáltalán nem értek hozzá, nem tudom hogy milyen paraméterekkel rendelkező SSD-t keressek, mit állítsak be a szűrőbe. Ha valaki segítene ebben, akkor nagyon hálás lennék -
Emperor_
addikt
válasz Hope08 #30836 üzenetére
Nos igy mar mas a leanyzo fekvese. Oda izmosabb darab kell!
Fent az osszefoglaloban vannak ajanlott darabok.
Ajanlom meg:
Szunetmentes tap. Leheto legtobb ram. Rendszeres mentes hdd.re. ms sql eseten finomhangolas. Hogy felrantsa a db.t a memoriaba. Ehhez konfolni kell az instance.ok ram cpu hasznalatat.
Oracle.be nincs infom. Szenne lehet konfolni. Az fix.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Bodor
veterán
Arra gondoltam, hogy a garanciaidőben van különbség a 2 típus között , mint látható a a linkelt webshopban. Ezzel kapcsolatos hozzászólásokat , vagyis Samsung garanciával és regisztrációval kapcsolatosakat olvashatsz a topikban.
(#30841) bodrik11: szerintem veheted azt is, de miért nincs más választásod?
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Beszélgettem ma kedvenc számtek boltosommal. Azt mondja, ha a nagyker megfelelő helyről szerzi be a cuccot a gyári gari idő az érvényes. Viszont vannak olcsóbb források és ott nem minden esetben tudja a nagyker a gyári garit érvényesíteni. Akkor a forrás által meghatározott gari időt vállalják. Mivel a boltok a nagyker ügyleteivel nincsenek tisztába így azt a garit adják amit az ad. A lusta boltok meg még azt is csökkentik mert utánna a vevőnek kell vagy a gyártóhoz vagy a nagykerhez fordulni a panasszal. Mindaz mellett érdemes tisztába lenni a gyári gari időkkel mert megérheti a postázás a legközelebbi legális képviseletre.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Bodor
veterán
raidx és Immy : Köszönöm az információkat!
-
RPka91
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest