Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskekko
tag
A gépem asztali konfiguráció, beépítő keret kell, paraméterei a következők: Asus M4A78 alaplap, AMD Phenom II x4 955BE, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 RAM, Radeon 5830 1GB GDDR5, 500GB WD Green HDD. 64 bites Windows 7 Home Premiumot használok. Olvastam a cikket egyébként de konkrét típusra lenne szükségem aminek magas a megbízhatósága.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Yeffy
veterán
Szia!
Úgy látom, nagyon otthon vagy SSD-k terén, szóval kérdeznék én is egyet, ha nem gond.
AsRock 970 Extr. 3 lapom van, egyelőre nem jöttem rá, hogy Marvell márkájú-e a vezérlőm, szóval érdeklődnék, hogy mit javasolsz rendszernek? 64 GB-os gondolom elég lesz, nem? Win7 X64 SP1, Office, meg egy-két program menne fel, játék max 1 netes.
Samu 830 tetszene, bár árban mintha picit drágább lenne, de ő közötte és az OCZ Agility 3 között agyalok. Beépítőkeret fontos. Az Agility úgy látom, nagyon jó árban van, 20-21 K-ért már találtam ,de gondolom ez nem beépítőkeretes, ugye?Mit javasolsz? Vagy kb "mindegy"?
Köszönöm válaszodat, egyébk remek cikk, sok mindent tudtam meg belőle...
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
Értem.
Gondoltam, hogy nem keretes... Tudok amúgy szerezni utólag ilyen keretet? Gondolom beszerezhető.Mondom, keresgettem, de nem találtam infót arról, hogy a 970 Extreme 3 lapom milyen vezérlős.
Igazándiból én is a Samut venném, pont ezt nézegettem, csak sajna nekem 25 alatt kellene igazán... na mindegy, ha más nem, majd valahonnan összekaparom.Köszönöm segítségedet!
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
kiskekko
tag
Én inkább a Corsair Force GT/OCZ Agility 3 felé húzok, viszont az alaplapom egy ASUS M4A78 ami SATA 2-es és nem tudom hol kereshetném meg milyen vezérlő van benne hogy ne lépjen fel az általad is említett Marvel/Sandforce probléma. A Samsung 830 sajnos nekem már túl drága. Egyébként a Corsair Force GT és OCZ Agility 3 közül melyikhez jár beépítőkeret meg a többi tartozék? Én ipon.hu-n néztem.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Yeffy
veterán
-
istvan170
aktív tag
Kingmax-ból a Sata III-ast néztem, nem az általad írottat.
Specification:
‧Capacity: 60GB/120GB/240GB/480GB
‧Dimension: 100.5mm(L)x69.85mm(W)x7.0mm(T)
‧Weight: 71g
‧Interface: SATA III 6Gb/s
‧Supports Global wear-leveling
‧Supports NCQ/Trim
‧Supports 40bit BCH ECC
‧IOPS (Random read and write) :
60GB Read : Up to 60K Write : Up to 20K
120GB Read : Up to 60K Write : Up to 30K
240GB Read : Up to 60K Write : Up to 35K
480GB Read : Up to 60K Write : Up to 35K
‧Sequential Read and write:
60GB Read : Up to 550 MB/s Write : Up to 500 MB/s
120GB Read : Up to 550 MB/s Write : Up to 520 MB/s
240GB Read : Up to 550 MB/s Write : Up to 520 MB/s
480GB Read : Up to 550 MB/s Write : Up to 520 MB/s
‧Operating voltage: DC 5V +/-5%
‧Operating Shock: 1500G/1ms
‧High level reliability, MTBF:1.2 million Hours
‧Operating Temperature: 0~70℃
‧Storage Temperature: -40~85℃
‧3 years warranty -
-
jim_raynor70
aktív tag
(#74) haddent: en azt talaltam, hogy:
2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 and Intel Rapid Storage), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_1 connector is shared with eSATA3 port)...
2.12 Serial ATA3 (SATA3) Hard Disks Installation
This motherboard adopts Intel ® P67 chipset that supports Serial ATA3 (SATA3)
hard disks and RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 and Intel Rapid Storage)
functions. You may install SATA3 hard disks on this motherboard for internal storage
devices. This section will guide you to install the SATA3 hard disks...Ebbol arra kovetkeztetek, hogy nem Marvellesek a SATA 3 portok, tovabba a letolteseknel sincs kulon Marvell driver.
Itt is azt mondjak, hogy Intel fele a SATA 3.[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
én maximalista vok
találtam róluk tesztet:sztem akkor a Corsair kicsit jobb ezek szerint, bár nem akkora kapacitásúak a teszt szerint.
a legvégén lehet látni összesítésben is az azonos kapacitásuaknál.[ Szerkesztve ]
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Bálint85
senior tag
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Baroc
tag
Túl vagyok már a cikken, köszönöm. Nagyon hasznos iromány!
Csak megtippelni sem tudtam hirtelen, hogy a 64GB elég-e, de engem meggyőztetek
(#122) Yeffy DJ
Na a vezérlőkben én már nem tudok elmélyedni, az nagyon magas nekem. Ha működik, akkor teljesen mindegy számomra. Gondolom a sebességbeli eltérés valahol 5%-ban maximalizálható (esetleg 10%?) az SSD-k között (ha csak a mai modern SSD-ket nézzük), ami meg ilyen földi halandók számára, mint én, elhanyagolható. Úgyhogy ilyenekkel nem fogok foglalkozni
Valszeg én is maradok az OCZ Agility 3-nál, csak a 60-as verziónál. 50GB-on simán el kell férnem a fentiek tapasztalatai alapján. Plusz minden másra ott lesz az 1TB-os HDD az ODD helyén..
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
oké, igazad van, nem is "ellened beszéltem", csak mivel ugye első SSD-s rendszerem lesz, nyilván utánaolvasok. ne mvolt célom kiakasztani téged, ne érts félre csak sok elbizonytalanító hangot "hallottam", ezért van némi fenntartásom az SF felé, semmi több...
De mondom, ha esetleg 120-as lesz, az szinte biztos, h OCZ lesz. Esetleg a Kingston, csak kár, hogy kell keret is, de majd megoldom.
64-esben viszont szinte 100, h a Samut fogom venni.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
keke69
őstag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Akkor kiegészíteném:asztali gépbe kellene,60Gb-os,win 7 bár inkább windows 8,alaplapom asus P8P67 rev3,és ha van keret természetesen nem árt de nem feltétlenül szükséges!Természetesen minél olcsóbb annál jobb,ezért kérdeztem az ár/érték arányt,amire megkaptam már a válaszodat!
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
fematthew89
tag
Köszönöm az infókat belemegy a notiba alapból 2 db winchester szóval szerintem jók ezek a márkák, amiket írtál!
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
fematthew89
tag
Köszönöm az infókat belemegy a notiba alapból 2 db winchester szóval szerintem jók ezek a márkák, amiket írtál!Szerk.: valamiért kétszer dobta be
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
HZoli87
veterán
Tudnak a hibáról a fejlesztők, valószínű a következő verzióban már javítva lesz.
AIDA biztos jó program, de nem ingyenes ha jól tudom.
--------------
"Egyébként az általam fematthew89-nak ajánlott hivatalos boltban vehető SSD-k is SATA3-asok, és mivel jó neki a 9 mm-es szabvány méret, a 7 mm-es Samu még lötyögne is a laptopban, teljesítményben meg ugyanazt fogja érezni."
Ezt nem értem. Én 9 mm-es HDD helyére szereltem, de egyáltalán nem lötyög, Ugyanott vannak az SSD-én a rögzítő csavar helyei, mint a HDD-én.
[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
Nem, nem kaptam számlát. De akitől vettem a Samsung nagykerbe dolgozik. És azt mondta, hogy intézi a gart, ha bármi probléma lenne, de különben se kérnek számlát.
Szerintem megérte közel 30e Ft-tal olcsóbban...
Az OEM verziókra meg csak pár hónap garancia van, és nem lehet fw-t frissíteni.Az AIDA se 100%-osan megbízható.
Pl. Nekem nincs NEC USB3-am, és Broadcom BCM5761E gigabit hálókártyám sincs.Szerk. a lötyögést én sem értem. Bármilyen gépbe szereljük eleve tartja a sata csatlakozó és további 2 vagy 4 csavar az oldalán vagy az alján. Ha csak a sata tartaná akkor lötyöghetne.
[ Szerkesztve ]
-
Mi5i
aktív tag
-
sonique
őstag
olvasgattam én
teszteket véleményeket
de ugye elég igy nehezebb a döntés hogy az egyik SF a masik samsung vezérlösitt akadtam meg hogy az SF ugy a tömörithetö adatokkal nagyon gyors
de ami nem tömirithetö mint pl már elevele tömöritett exe dll és egyéb file ok azokkal lassabbellenben a samsung mas
és a 4k olvasás valahogy lassunak tünik
de ugy szintetikus tesztetkröl beszélünk ezért nem tudok dönteni -
utolsolevel
tag
Elolvastam az első hozzászólást is. meg ezt a forumot is visszamenőleg már egy ideje olvasom!
Fire/SOUL/CD:
Egyenlőre egy thinkpad T400 ba menne bele. de valszek 1 év múlva lecserélem a notebookot és akkor már ujabb chipkészletben fog menni.
(pont a cikkedben írt klónozó progival tervezem áttenni a rendszert )[ Szerkesztve ]
ß
-
utolsolevel
tag
Elnézést, Jogos!
1. kb 45 ezer a max
2.128 GB méret elég nekem
3. Win7 64bit
4.Lenovo T400, SATA II, de tervezem lecserélni és akkor sztem már újabb chipset lesz, és áttenném az SSD-t majd abba!
5.intel gm45 mobile chipset intel AHCI vezérlő
6. asztali gépbe nemtervezem beépíteni ezért abba nemkell beépítő keret.Agility 3 az ára miatt tetszik, abban az esetben ha ugysem használnám ki a samsung 830-at. kérdés ha uj laptopom lesz abban lenne e különbség. mert ha igen akkor azért előre terveznék arra az 1 évre és akkor megvenném a drágábbat.
ß
-
félisten
Az Intel 520 és 330 teljesen megegyező szinkron NAND-okkal rendelkezik, csak a 330 FW-jét "lebutították", kevesebb csatornán zajlik a memóriákkal való kommunikáció, ezért lassabb írásban némely szegmensben, mint az 520-as. Megtehették volna, hogy a 330-asba asszinkron NAND-ok kerüljenek, de inkább ezt az érdekesebb megoldást választotta az Intel.
Az 520-as az a Vertex 3, míg a 330 meg az Agility 3 kategóriának mondható, hellyel-közzel.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
"Azért tegyük hozzá azt is, hogy vakteszten Te sem éreznél sok különbséget a két meghajtó között általános használat közben."
Persze, csak ezt már kismilliószor leírtuk a topikokban, a cikkekben, az első hsz-ben, aztán már nincs kedvem leírni x+1-szer.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest