Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89038) Tonycs


Tonycs
csendes tag

Sziasztok!
A következő problémára keresek egy jó routert.
UPC/Vodafone terület, tavaly még 500as NET, fehér UPC Connect BOX, és nem igazán volt gondunk( hébe-hóba egy beragadt frissítés), ment a WIFI, asszony nem hisztizett, gyerek sem volt nyűgös. Aztán, hogy itt a bezártság, a home office, meg az online iskola, beneveztem egy 1000es NETre, megjött a TG3442DE modem, meg a bajok. A vezetékes résszel nem igazán volt gond, de a WIFI hol volt, hol nem. Ahol előtte a fehér CB-vel stabil volt NET, ott az új szürkével vagy működött vagy nem.
Persze jött a technikus(többször is), újra fejelt minden csatit, új splitter, meg frissítések az eszközön, de lényegében nem volt javulás. Hetente(ritkán kéthetente) egyszer(többször) a wifi nem működik rendesen, de közben a vezetékesen oldalon nem látszik a hiba, ott megy minden. Szerinte, meg a support szerint is, az eszköz jó. Utolsó tanács, vegyek egy saját routert.
Mivel unom az asszony állandó siránkozását, meg a lakásban olyankor ide-oda tekergő patch kábeleket, kellene egy jó router. A normális kábelezést nem tudom megoldani, és a legutóbbi felújításkor még nem került be ethernet kábel a falba, meg az asszony utálja a kábelezést.

Környezet: a lakásban nem tudom "középre" tenni routert. A lakás 1 szintes, 5 szintes társasház, a szembe lakásban nincs semmi wifi, alul-felül vasbeton födém, a többi 3 oldalról a legközelebbi épület is minimum 20m vagy több. A fal vasbeton vázszerkezet téglával. A vastagabb falak 35cm, a vékonyak 12cm. Ahol kellene a vétel: jobbra-balra kb. 5m, szembe kb. 9-10m.
Elhelyezés, eszközök:
1.: Vodafone-os modem, asztali PC(kábelen)
2.: Gyerek notebookja AX WIFI, CB-nél itt WIFIn, most kábelen,
3.: TV(ritkán/soha), XBOX ONE S,
4. Asszony laptopja AC WIFI,
van még 3 telefon, és néha az én céges notebookom, de ezek egyszerre értelemszerűen nem mennek.
A, B: Később (ha úgy alakul, és tényleg lecserélik a UPCs beltériket) vezetékes ethernet végpont kellene, valamilyen megoldással.

Ezekhez az adottságokhoz kellene egy router, ha tud hálózati háttértárat vagy nyomtatót kezelni az jó, de nem feltétel. a Vodafone-s TG3442DE után lenne betéve. Ha lehet nem variálnék modokkal, csak egyszerűen. Gondolom a 2 sávosak jönnek szóba. Visszaolvastam néhány száz hozzászólást, ötletem lenne, de jó lenne, ha valaki megerősítene, vagy mondana alternatívát. Esetleg az A, B pontos vezetékes végpontos megoldással együtt, de az szerintem egy következő lépcső lesz, ha szükséges, de ha egyben is van megoldás...

Köszönöm,
Tony

nem igazi a méretarány, ezért írtam méreteket

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.