- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Kenderice #82498 üzenetére
Sokszor a 4G+ (azaz a sávösszefogás) nincs több mint 100 Mbps, de a stabilitáson sokat javít, illetve én rendszeresen mobilneteztem az elmúlt két évben olyan helyen, hogy volt B20, illetve gyenge B3, na ha látta a B3-at a router akkor 60 Mbps a B20-szal összefogva, ha nem, alig 20 volt...
Szóval ha van rá keret, én a LTE6-osat venném, de tény, hogy itt már lenne létjogosultsága a gigás portnak, bár ahova az LHG kell, olyan helyen kétséges a 100+ Mbps.
Szerk:
Az eredeti problémádra. A Xiaomi-t rakd be switch / AP módban, és annak a Wi-Fi-jére rakd a két eszközt, akkor azon fog átmenni a belső forgalom. De fura amit írsz, azért a B525-nek többet kéne tudnia. -
Én is hasonló helyzetben használom a Mikrotik SXT LTE-t. Tökéletes LTE-s router, de switch nincs benne.
A sorrend LTE-antennaérzékenyég és ár vonalán egyébként wAP > SXT > LHG. Nálam 2 km-re a toronytól a wAP is jó volt, de az SXT stabilabb az olyan forgalmas napokon, mint a mai.
Melyik környék és milyen messze van a torony?
MaCS
Szerk:
Amint látom, májkimiki is írta. De ezek valójában működnek routerként, és elég mögésük egy switch is, nem kell másik router. És sokkal olcsóbban is megvehetőek, és pár hete 40e Ft-ért vettem az SXT-t. -
Kenderice
senior tag
válasz
Essejó #82491 üzenetére
Router van. Három is.
A wifi a lényeg mert azon kommunikálna egymással a két eszköz.
A Huawei wifije szar.
500-600 kilobyte a max sebessége két eszköz között LAN-on ami kevés, mert tv adást kell streamelni.A Huawei mögé tett router wifivel kapcsolná össze a két eszközt de az egyiknek ki is kellene mennie a netre.
A lényeg, hogy a két eszköz kommunikációja ne a netre néző Huawei routeren keresztül menjen, hanem a mögötte lévő eszközön.
-
WZP
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #82487 üzenetére
30-40-50 akár, ha jó.
2 ember netezne rajta, youtube, 1080p netflix
-
Kenderice
senior tag
Kicsit off leszek talán.
Segítség kellene.
Adva van egy Huawei B525 mobilnetes router de a wifis része nagyon lassú. Ősszel le lesz cserélve egy mikrotik lhg lte kit-re.Viszont addig is nagyon kellene a gyors belső hálózat.
Van két eszköz amik wifin kommunikálnának.
Az egyik eszköznek viszont ki kell mennie a netre.Van pluszban egy xiaomi mi3 router.
Ezt be tudom tenni a Huawei után úgy, hogy csak ezen keresztül kommunikálna egymással a két eszköz és ez mellett az egyik lássa a netet is?Azt akarom kiküszöbölni, hogy a Huawei-n keresztül menjen a két eszköz forgalma.
Köszönöm.
-
-
WZP
aktív tag
RT-AC65P úgy bejött az ajánlásotokra, hogy ismét próbát tennék.
Faternak kéne balatonparti nyaralóba olyan 4G router, amin vagy alapból jó nagy antenna van, vagy rá lehet csavarozni olyat, mivel aránylag kevés ott a térerő. Nemtudom mi ilyenkor a jó megoldás, akár kivezetni a házból valami kültéri antennához vagy nemtudom... hordozhatóság nem fontos, áram van. Csak jó sok jelet szedjen össze 4G-ről. Gondolom ezeken mind alap a 4 gigabites port. Köszi.
-
mrmft
senior tag
Arban es teljesitmenyben/tudasban is ez a sorrend. Ezt ugy mondom, hogy mind volt/van a kezem ugyeben. Ha lehet inkabb az AX58U-tol felfele nezelodj, WiFi-n az AX56U gyengebb mint a nagyobbak, ha sok a beton a kornyezetben. AX58U teljesen jo, az AX92U pedig hozza azt tobbletet amit az ara sejtet. Ha van ra keret, akkor AX92U es egy jo darabig nem kell router cseren gondolkodnod.
@(#82472) kalozhun100
Igen. -
válasz
MasterMind #82480 üzenetére
Csak router van ami egybe eszköz, illetve switch és AP mint két eszköz.
-
Essejó
veterán
válasz
Szerintem legolcsobban úgy jössz ki ha fentre veszel egy gigabites switchet és a mostani fenti routert AP-ként rákötöd, hogy szórja a wifit. Ha esetleg IP Tv is van, akkor feltétlenül IGMP képes switchet vegyél.
-
viktorhu
veterán
válasz
Egy switch és egy AP kellene neked, ezt pedig legolcsóbban egy routerrel tudod megoldani. Erős hardver sem fog kelleni hozzá, mert route-olni nem kell majd neki.
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Kicsit blőd kérdés lesz, de azt szeretném tudni, hogy létezik-e olyan switch, ami wifire is képes. Helyzet a következő: Jelenleg van egy router az alsó szinten (ott található a bejövő fali aljzat) ami lenn szórja wifin a jelet. Viszont a felső szinten is kell net, ráadásul lanon és wifin egyaránt, szóval az alsó router kábelen össze van kötve egy másik routerrel az emeleten de ez csak switchként üzemel. Ma bekötötték az 500-as netet, de kiderült, hogy a felső routeren nincsenek gigabites portok, szóval cserélnem kell. Effektív nincs szükségem egy router funkcióira fenn, ezeket a feladatok megoldja az alsó, de kell a wifi fentre is, szóval erre keresek eszközt. Nem tudom, hogy ezt csak router tudja megoldani, vagy vagy van-e wifis switch. Rákeresek és ilyen wifis villanykapcsolgatós cuccokat találok. Köszi előre is! -
Essejó
veterán
válasz
Lasersailing #82475 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #82476 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Esetleg a miértet is kérdezhetem? AC65P-nél olcsóbban van valami ajánlott? vagy most már az AC65P a legolcsóbb jó szívvel ajánlható? -
válasz
Lasersailing #82475 üzenetére
Annyira nem ajánlott de ha nincs más.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
AC-s routert keresnék, úgy látom, hogy az ajánlott AC1200GU nagyjából elfogyott. Pénteken megpróbálom az utsót elhozni helyi euronics-ból. Ha nem sikerül hasonló árban melyiket lenne esetleg érdemes megvenni?
Pl. ezt?
https://euronics.hu/termekek/asus-rt-ac53-dual-savos/p/210365Szeretnék 20 eFt alatt maradni. AC mindenképp kell bizonyos csatlakozó eszközök miatt
Környezet: max. 1 fal + 1 mennyezeten (gerenda + poroterm tégla) kell átmennie a jelnek. egyszerre 7 IP kamerát + max. 3 telefon + max 2 laptopot kell kiszolgálnia. Telefonokon, laptopokon csak internet böngészés, filmnézés, semmi egyéb.Meg szabad fentire ezeket venni? vagy nagyon mást ajánlanátok?
-
-
kalozhun100
őstag
2 darab ax92u 115k-ba gondolom megéri nem?
-
CirrMee
addikt
Egy megbolondult Asus N56U-B1 pótlására szeretnék javaslatot kérni. Asus oldalról AC65P AC1750 van kinézve (vagyis másik topicban ezt javasolták), a kérdés az, hogy TP Link vonalról mi áll közel ehhez a szinthez.
-
Gyurike
tag
válasz
MaCS_70 #82454 üzenetére
Köszi MaCS_70!
Néztem még az RT-AX88U routert.
Ezzel is megoldható a vezetékes backhaul, ha beszerzek hozzá egy RT-AX92U-t?(Tehát nem két RT-AX92U lenne összekötve, hanem RT-AX88U<->RT-AX92U)
A 88-as a több lan-portja miatt jobb lenne "központi" routernek...
Előre is köszi!
-
blakey
titán
Volt már rá példa, én is jártam így, néhány évvel ezelőtt olyat küldtek ami kiállított lehetett vagy visszavitt. Nem volt vele gond, azóta is működik de nem volt tökéletesen bontatlan. Remélhetőleg nem azt kapsz, de ha elfogyott (ahogy írták) akkor esélyes, hogy akár visszavitt, kiállított terméket kapsz.
-
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #82448 üzenetére
El is fogyott...
-
EmThor
addikt
-
nitro16
senior tag
Igen ez egy jó érv, de előtte se volt olyan nagy szám a forint. Annyira nem sürgős az ügy, csak mostanában gondolkoztam, hogy jó lenne egy komolyabb router és ezt ajánlották itt, illetve néztem tesztet is róla és elég jól muzsikál.. Szerintem fekete péntek fele vagy karácsony fele lesz még bőven akciós.
-
India
aktív tag
Sziasztok Mesterek!
E ketton gondolkozok
ASUS RT-AX56U vagy ASUS RT-AX58U vagy ASUS RT-AX92U melyik jobb ? Koszi valaszotokat -
EmThor
addikt
Hali, Asus N18U routerek teszik a dolgukat itthon de kellene az 5ghz mert 2.4-en lassú a felhő alapú játék ezért 1 routert cserélnék.
- Ezek a dual band routerek 5ghz és 2.4ghz egyszerre tudnak sugározni egyébként? Mert vannak régebbi eszközök a családban, vagy olyan ez a technika, mint a upc connect box, hogy vagy ez a freki vagy az? Nem egyértelmű és nem volt még ilyen eszközöm. Köszönöm!
- Asus-ból 2-ből szeretnék választani: AC65P amit írtatok jó árban van és többet tud mint a mostani router, ugye már az 5ghz miatt is, vagy AX56U-ba érdemes befektetni a jövő miatt hogy az már wifi 6-os, viszont nem 25-30e hanem 40e. ?!
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Gyurike #82453 üzenetére
Próbáld meg egy AX92-essel! Nem valószínű, de nem is kizárt, hogy egyedül is elég lesz. (Nálam durván 3×80 négyzetméterre elég egy.)
A kettős szett-tel viszont nem sokat kockáztatsz. A beállítás nekem egyszerűnek tűnik, simán menüből kell kijelölni az adott eszközön, hogy ő AIMesh csomópont szeretne lenni, és a fő router ezt meg is látja.
MaCS
-
Gyurike
tag
válasz
MaCS_70 #82452 üzenetére
Köszi!
TP-Link-el korábbi rossz tapasztalataim vannak, nem tudom milyen a mostani Deco széria.Ha már Asus, akkor amire én gondoltam esetlegesen, az az Asus RT-AX92U 2 db-os szett.
Nem tudom viszont, hogy miként működik a seamless roaming és az ethernet backhaul két eszköz esetén. (Nincs nagyon használható vélemény)Ha esetleg lenne PoE valami, akkor arra is szívesen áldoznék.
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Nagyjából 100m2-es lakásba keresek wireless megoldást.
4 helyiség+terasz van, a net gyakorlatilag a bejárati ajtó felett jön be, szóval a lehető legmesszebb a szobától illetve a terasztól.Emiatt olyan eszközt keresnék, ami több egységből áll.
Minden helyiségben van kiépített UTP csatlakozó, így 2 esetleg 3 eszköz esztétikus elhelyezése sem probléma.
Várhatóan 500Mbit/s Vodafone internet lesz.Ami lényeges:
- Az eszközök között seamless roaming legyen, tehát wifivel döccenőmentes legyen a váltás az eszközök (AP vagy mesh point) között.
- Az AP/mesh eszközök vezetékkel csatlakozzanak a "központi routerhez"Ha PoE táplálást is tud, az pozitív.
Árban azt mondom, hogy nincs korlát, de azért jó lenne ha mondjuk 200.000Ft fölé nem menne a szett (Router, AP/mesh point, PoE switch adott esetben)
Előre is köszönöm a segítséget!.
-
nitro16
senior tag
válasz
silentkiller #82448 üzenetére
Én is néztem, de sokkalom még azt a 60k-t. Jó lenne ha bemene egy 50k-ra, iponba alapból 65k akció nélkül. Szóval ez a 85k és abból az akció azért egy nagy kamu.
-
silentkiller
senior tag
Akinek esetleg aktuális, most 60e Ft az Asus AX92U az ED-ban! Rendeltem belőle.
-
Essejó
veterán
válasz
kovbandi82 #82386 üzenetére
Egy ilyesmi esetleg? link
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
DannyL81 #82444 üzenetére
A sok keverés után, az alaplapi ha működne az gigabites lenne a gigabyte honlapja szerint.
Szokott lenni egy olyan rész, mint az alaplapi audio ott enabled/disapled választási lehetosegek szoktak lenni. A green részt is nézd meg, hogy kikapcsolod, lehet hogy nem érzékeli a kábelt ezért lekapcsol. -
DannyL81
tag
válasz
Brogyi #82440 üzenetére
Nem írtam el az alaplap típusát és nem vettem még új kártyát.
Van egy alaplapi ami nem működik és ezek szerint, amit te mondasz ha működne se tudna többet 100-nál. Meg van egy PCI-E ami szintén 100-as. Azért próbáltam életet lehelni az alaplapiba mert volt aki szerint /1000-es a cucc. Lehet tévedett.
Holnap veszek egy ilyet: [link] aztán ámen.
A biosban egy olyan opció van hogy "green lan" vagy mi. Ez ha jól értem annyit csinál, hogy ha nincs bedugva kábel, akkor lekapcsolja azt az ethernet csatlakozót. Erre gondoltatok? Mert mást nem találtam.
Osztan zárhatjuk a "meddő csevejt".
-
DannyL81
tag
válasz
Dragon3000 #82442 üzenetére
Így!
Olvas, értelmez.
-
Brogyi
őstag
válasz
DannyL81 #82437 üzenetére
Nem értlek. Oda van írva, hogy csak 100Mbps tud az alaplapi LAN. Ott a neve. Az nem tud többet.
Ha 300Mbps jön be akkor az alaplapi bukta így is, meg úgy is. Nyilván azért vettél gigás LAN kártyát, hogy kihasználd a sávszélességedet. Szóval ha működik, ha nem az már mindegy szegény 100Mbps-es kártyának.
A helyedben letiltanám a BIOS-ba, és használnám a PCIe-es kártyát.
Szóval mit is akarsz akkor?
A probléma ott van, hogy a Gigabyte oldalán a nevezett lap Realtek 8111C chip-pel 1Gbps tud, de a tied nem az a chip. Az egy 100Mbps tudó valami. Esetleg elírtad az alaplap típusát, vagy nincs szerencséd, mert az Aida jól olvasta ki. Használd a PCIe-s kártyát. Azt nem írtad milyen a sebességed az új kártyával. 300Mbps?
Útóljára, még rossz is lehet. Az egy ezer éves lap. Mindig a LAN romlik el először, mert ott jön be a villám.
Zárjuk le ezt a meddő csevejt. Köszönöm. -
DannyL81
tag
válasz
Dragon3000 #82435 üzenetére
Automatikus (DHCP) van beállítva.
-
DannyL81
tag
Sziasztok!
Talán itt nem annyira off a téma...
Ma volt nálam a T-Home és router-t cseréltek. 300Mbit/s elvileg a garantált letöltési sebesség. A laptopomon jön is wifi-n keresztül az teljesen rendben van.
Viszont az asztali gépem az vezetékes és jelenleg 10/100-as ethernet kártya van benne, amit /1000-esre kellene cserélnem.
Tudnátok segíteni, hogy ebbe az alaplapba, ami PCI-E 2.0 x16 foglalatú, milyen gigabites ethernet kártyát vegyek? Nem teljesen tiszta nekem a dolog.
Alaplapom: Gigabyte GA-EP43-S3L
Ez pl. jó lehet?
[link] -
Ijk
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #82423 üzenetére
Szerintem jó hordozható is, sőt azt máshova is magammal tudom vinni időnként.
-
Az asztali SIM kártyás routerek nem olcsók, de ez persze mindig relatív fogalom. Olcsóbb megoldás lehet, hogy veszel erre egy telefont, és megosztod azon a netet, vagy akár egy mobil MiFi routert, amit egy USB-s táppal is használhatsz, vagy kiviheted a kertbe akkuval.
Ha mindenképp asztali SIM kártyás router kell, akkor szerintem Huawei B535, vagy a TP-LINK valamelyik 4G/LTE eszköze jöhet szóba. De ezek úgy 30-35k körül vannak.
-
Ijk
nagyúr
Milyen olcsóbb sim kártyás router ajanlott nyaraloba elvinni, telekomos domino kártyát bepattintani nethez?
-
válasz
Gubek-Einste #82412 üzenetére
... és a drágább választás. Kérdés, hogy megéri-e számomra?
Bár végül is a mostani alap Netgear-t kb. 10 éve használom, és még mindig jó.
Ha ugyanennyi ideig kihúzza az Asus, akkor teljesen megéri. -
-
válasz
Gubek-Einste #82409 üzenetére
Oké, akkor felejtő, legfeljebb az ősöknek lesz jó. Magamnak olyan 20-25k HUF körül gondoltam venni, pl.: TP-Link Archer C7, vagy Asus RT-AC65P.
-
-
válasz
AxBattler #82400 üzenetére
a szolgáltató által kínált Sagemcom 5655v2 mennyire alkalmas általános (wifis) router-nek?
Alap szinten megteszi de érdemes saját eszközt használni, a szolgáltatói meg menjen csak modemként.Mennyit szánnál a saját eszközre?
Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni. -
-
Kenderice
senior tag
válasz
MaCS_70 #82075 üzenetére
"érdemes az LTE interface-ét az Eth1-re irányítani (passthrough), és akkor simán modemként fog menni, azt Eth1 meg csatlakozhat a mögöttes router WAN-portjára."
Ezt egyszerűen be lehet állítani, vagy agyon kell konfigolni? Merthogy így szeretném megcsinálni. Mögöttes routerrel.
Köszi. -
Chesterfield
őstag
Csak jelezni szeretném, hogy abban a társasházban, ahol az AC65P 2 fallal már nem bírkózott meg, úgy néz ki, hogy a Deco m4 beválik.
-
L4mie
veterán
válasz
Intruder2k5 #82403 üzenetére
Köszönöm
-
-
L4mie
veterán
válasz
Kenderice #82399 üzenetére
Hali, Asusról nem tudok nyilatkozni,
Ha nem kell usb és elég 3 lan port, akkor:
nekem most pozitív tapasztalatom volt az AC2350-el, global, szóval nem kell a fordítással mókolni.
Igaz a UPC-s fosszar connectbox-hoz viszonyítva van a tapasztalatom.
Ahhoz képest pár napos teszt alatt közel dupla sebességet és teljes stabilitást tapasztaltam. Térerőt nem teszteltem.
A UPC-s egy VB falon át, nem bírt stabil kapcsolatot produkálni egy TV + dongle-vel kapcsolt PC-vel.Itt jön a kérdés: van az új xiaomi routereknek külön topicja? Mert lenne egy olyan kérdésem az AC2350-vel kapcsolatban amit szeretnék feltenni. (konkrétan, hogy hogyan kell kiiktatni előtte a upc-s Connectboxot, hogy az csak egy mezei modemként menjen, és a router feladatokat az AC2350-re tudjam bízni, topicot csak az ax3600.ra találtam, az ac2350-re nem)
-
dni
őstag
Sziasztok,
az AX20-as Tp-Linkről van már esetleg tapasztalata valakinek? Érdemes lehet beszerezni egyet egy 55nm körüli társasházi lakásba, vagy magasabb kategóriást modellt volna célszerű nézni, ha már WiFi 6-os routert szeretnék a Telekomos eszköz helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Kedvező áron! Eladó TP-Link TL-SG2008P Omada SDN POE+ Alza Gari 2029.11
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Kedvező Ár! DELL S2722QQC Style IPS 4k PD usb-c Gari 2026.07
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest