- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #98253 üzenetére
Nem minden hasonlat tökéletes, de attól még lehet szemléletes...
Graphics kartársnál meg jelentősége van az SSD-re hivatkozásnak.
MaCS
-
Patice
nagyúr
válasz
Dragon3000 #98023 üzenetére
Nem csodálkozom már semmin.
Simán el tudom képzelni, hogy a router-NAS közötti kábelcsere hozott valamennyit a wifis adatelérésben. -
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #98023 üzenetére
Csak a tortenetben van WiFi is...
-
Gyuri27
félisten
válasz
Dragon3000 #97876 üzenetére
Világos.
Csak nem a wifi sebességet kell garantálni. Hanem oda irni, hogy x modem wifije max 30 megát tud bármit csinálsz is. -
válasz
Dragon3000 #97864 üzenetére
A helyzek kulcsa annak a megértése, hogy két funkcióról beszélünk: magáról a kapcsolat fenntartásáról és a helyi hálózat kezeléséről.
Ha a routert mint kombinált eszközt némi csúsztatással elfogadom a saját hálózatom részeként, akkor elég egyértelműen az rajzolódik ki, hogy azt a kérdést kell feltenni, hogy be akarom-e engedni a szolgáltatót a saját hálózatomba, illetve elfogadom-e erre az általa biztosított, rendszerint agyonbutított eszközt.
A legtöbb felhasználónak ez megfelel, és eleve az ő igényeikre van kitalálva a szolgáltatói eszköz.
Ha többet akarok, illetve szeretném, ha a LAN-om az én kezemben lenne, akkor jön a szolgáltatói eszköz korlátozása szigorúan véve a kapcsolattartásra, a saját dolgaimat meg intézze az én eszközöm.
De az teljesen logikus, hogy az internetkapcsolatot biztosító eszköz a szolgáltató feladat- és felelősségi körébe tartozik.
MaCS
-
Gyuri27
félisten
válasz
Dragon3000 #97854 üzenetére
Inviteles kálváriám nem irom le.
A lényeg: falu, szar hálózat mert parasztnak drágán ez is jó.
Hozták a zte modemeket egyiket, másikat, harmadikat de ugyanazt a tipust.
Majd sokadjára jött valaki aki értett is hozzá. A hozott egy másik tipusú zte modemet.
A problémák többsége megszünt (kopp-kopp).
Szóval tud javitani a minőségen egy arra alkalmas modem. Nem is keveset. -
Gyuri27
félisten
válasz
Dragon3000 #97850 üzenetére
Hiába rakod a hulladék modemet modem/bridge módba. Attól az még sok sok gondot okozhat. Amit a te 100k-s routered se tud kijavitani.
De ezért irtam, hogy legyen náluk lehetőség jobb technika megvételére/bérlésére.
Nekem a stabi net (és gondolom sokan vagyunk ezzel így) megér havi + 1-2 ezrest.
Az ha csak egy évet nézek 12-24k + az az ótvar ára amit ők hoznak.
Mert azért az vicc, hogy vodás topikból ide hozzam, hogy a voda sok helyre olyan modemet visz a gigás nethez ami nem tudja a gigát és több a lag a szakadás mint a jó állapot.
Szóval vicc amit müvelnek a szolgáltatók. -
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000 #97460 üzenetére
Nem tudtam de köszi. Mert számolgattam mikor vettem.
Ezt is tudjuk.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000 #97038 üzenetére
az lesz , majd pár nap múlva jelentkezem.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000 #97035 üzenetére
van egy pár noti, iPad, iPhone.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dragon3000 #96954 üzenetére
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Dragon3000 #96823 üzenetére
Pár hozzászólással ezelőtt volt:
Regisztrálás után az Asus megadja a 3 év garit. -
Lali-213
senior tag
válasz
Dragon3000 #96355 üzenetére
Ez lehetséges mondjuk. QOS-re miért van feltétlen szükség, ezt nem részletezte eddig a fórumtárs.
-
-Maci-
addikt
válasz
Dragon3000 #95283 üzenetére
Kitűnő gondolat! Nekem nem jutott volna eszembe!
Akkor keresek egy szimpi AX-et és kipróbálom. Max ha nem jobb, mint a mostani, vissza küldöm.Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
dudika10
veterán
válasz
Dragon3000 #95073 üzenetére
A 125-ot a gigabites port miatt irtam felso hatarnak.
De a hordozhato jellemzoen 5400rpm-es HDD-knek hamarabb is vege lehet.
De a lenyeg az volt, hogy jelentos javulashoz minden elemet cserelni kell, es draga is lesz. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Dragon3000 #94941 üzenetére
Köszi! (azért kérdeztem úgy ahogy, mert openwrt-s a célfelhasználás)
-
Roxbury
őstag
válasz
Dragon3000 #94550 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
válasz
Dragon3000 #94334 üzenetére
Igen, egészen biztos.
De amikor megjelent a hír, több helyen is írták, hogy a WAN-oldali elérés le volt tiltva, és nem ott támadott a kártevő.
MaCS
-
Lordus
senior tag
válasz
Dragon3000 #93483 üzenetére
hát, ezt akkor nem értem, mert több helyen azt írták, hogy a második routernek az első hatósugarában kell lennie, hiába van összekötve kábelen. a másodikban mindent le kell tiltani (dhcp, upnp, stb...) és ugyan azt a wifi hálózat nevet és jelszót megadni, eltérő channelen. és akkor szépen vált, amikor felmegyek az emeletre, "észrevétlenül" - így megy is, de irtó gyenge. de ha kint vagyok a hatósugárból, akkor wifi jel ugyan van (a második routerből jó erős) de net egy csepp sem jön rajta.
mivel nem ide tartozik, de már páran átolvastátok/segítettetek, így ha valaki linkelne akár privátban egy jó (angol is lehet) leírást a beállításhoz, megköszönném. most felcseréltem a két routert, és ugyan az a helyzet, annyi különbséggel, hogy a kábeles net jóval lassabb így, hogy a régi router az első.
-
válasz
Dragon3000 #92455 üzenetére
Nem is listázza az árukereső ezt a típust, de mindegy is, nem ide tartozik a téma, csak a napi áringadozásra reagáltam vele.
-
válasz
Dragon3000 #92452 üzenetére
Ez esetben lehet, de nálam nem ez volt, én konkrét termék linket (és már közel 200k, én 168-ért vettem 3k-s kuponnal) mentettem böngészőbe, és azt néztem többször is. Egy adott forgalmazó egy adott TV típusa volt, állandó linken.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Dragon3000 #92364 üzenetére
- Drágám, ígérem, megváltozom! Jobb leszek.
- Pfff... Nem hiszek már neked! Úgyis AC65P maradsz, hiába próbálsz AC85P lenni. -
válasz
Dragon3000 #92182 üzenetére
AP-nek működött vagy switchnek ... routernek nem volt teljesen alkalmas (főleg terheléssel volt gondja) ... volt ilyen routerem
-
czaki
tag
válasz
Dragon3000 #90523 üzenetére
Nagyon remélem nem lesz ezzel gond, hamarosan kiderül.
A használt eszköz újrakiosztását még megértem. de hogy a resetelésre sem veszik a fáradtságot, már kevésbé.
-
SafE84
tag
válasz
Dragon3000 #90523 üzenetére
Inviteles ügyfél voltam, csak ugye a Digi megvette az Invitelt. Az ONT újként került anno hozzám 4-5 éve. Konfiguráltam is magamnak, ahogy akartam. Majd egyszer csak már nem tudtam belépni az ONT-be, mert megváltoztatták a user/pass-t. Írtam az ügyfélszolgálatnak és közölték, hogy nincs mód arra, hogy én belépjek, és ha ez nekem nem felel meg, akkor szíveskedjek használni egy saját routert és kérjem az ügyfélszolgálattól, hogy állítsák át bridge módba az ONT - t. Így, ebben a szövegezésben, ahogy írom. Még megvan a levél. Nem lehet belépni, legalább is abba ami nekem van, abba nem lehet.
-
asus1
aktív tag
válasz
Dragon3000 #89631 üzenetére
Igen, tudom. Ezért is keresnék helyette valamit.
-
asus1
aktív tag
válasz
Dragon3000 #89629 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem sima kábel kell.
Jelenleg is egy XLR dugó van egy sima kábel végén. Ezt szeretném cserélni másra. -
MostaPista
tag
válasz
Dragon3000 #89497 üzenetére
Na igen, ok alapbol mindent masolnak, ez az eletuk, igy minden dolgukba be vannak epitve a hazabeszelo reszek.
-
hallerlaller
addikt
válasz
Dragon3000 #89156 üzenetére
És a tplink ax10 16.000 huf-hoz mit szólsz? Ha jól láttam ez a router 20e-ért is ajánlott volt itt. [link]
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #89160 üzenetére
A másolási sebesség volt annyi hálózaton belül, wifis kliensek között sokkal többet az R3G sem tud. A héten találkoztam már olyan hozzászólással valamelyik hálózatos topikban, aki xiaomit cserélt, úgy emlékszem repeaterként használta. Ezért említettem meg, hogy a wifi lehet gyorsabb, mint a lan port.
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000 #89156 üzenetére
A mini is 100-as, mégis tudott 150Mbitet 2,4 GHz-en.
-
hallerlaller
addikt
válasz
Dragon3000 #89154 üzenetére
Há jólvan, dobozra azt írták wireless gigabit router.
Kellett egy kis idő míg kisakkoztam hol a gebasz. -
csgy66
tag
válasz
Dragon3000 #89146 üzenetére
Köszönöm!
-
Akosman
aktív tag
válasz
Dragon3000 #87366 üzenetére
Páromnak ezen a gépén szeretnék nagyobb sebességet wifin itthon,ha már a lan csatlakozást kihagyták belőle.link
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000 #87170 üzenetére
Valószínűleg a 100 megabitet sem tudják ezek a csatlakozók, pont ezért lehet gond a 4k tartalmakkal.
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #86856 üzenetére
Nem en eroltetem a wifi-t, hanem a gyartok
.
-
Alex91
félisten
válasz
Dragon3000 #86840 üzenetére
A mesh routerekre mar nagyjabol igaz is, hogy nincs rajtuk lan...
Meg valoban, wifin a telo, a notebook (van amelyiken mar lan sincs, pedig majd millios az ara
), a TV, a media lejatszo, a zene lejatszo, a nyomtato, minden okos cucc... Mondjuk nem ertem, hogy soho NAS-oknal pl. meg miert nincs wifi
Es a lan mar lassan olyan “oreg” IT-s mantrajaval valik, aki meg mindig a lan-ban hisz, pedig mar eljart folotte az ido... -
dkess
őstag
válasz
Dragon3000 #86836 üzenetére
Igen, ez a 100 Mbps -es TV LAN csatik érdekes határterület. Ugye ezeket alapvetően streaming -re tervezték és ebből kifolyólag könnyen meglehet, hogy velünk maradnak a 8K -s TV -ken is ...
Egyfelől nekem nem derült ki egyértelműen, hogy 4K -s TV -je van vagy éppen 4K Remux -okat nézegetne rajta. Az én személyes tapasztalatom, hogy a 4K Remux -ok elsöprő többsége azért nem megy átlag 45-50 Mbps fölé és maximum 80 Mbps fölé. Tény, hogy vannak ilyenek is, de ott azért ezt lehet tudni (és akkor legfeljebb egy film erejéig átlökni WiFi -re) ... OK, egy HD hangsáv (TrueHD Atmos/DTS:X) hozzáadhat pár Mbps -t, ha ez egy TV -nél számít ...
Általánosságban többet szokott az számítani, hogy az az a csatlakozó "minden pillanatban" tudja a 100 Mbps -t stabilan (ha tudja, mert amennyiben nem, ahogy írod is, akkor az más tészta). Másfelől nem fogja a WiFi -t más eszközök elől és nem is zavarják idegen WiFi -k. Ugye általánosságban kora este filmeznek legtöbben - amikor csúcsra van járatva a szomszédoknál is a WiFi. Aztán, ha vannak még okoseszközök is szép számmal, akkor kb. a 2.4 GHz -es sáv ugrik (nem fog bírni egy 100 Mbps feletti igényekkel rendelkező Remux -al). 5 GHz -en meg meg vinné a WiFi sávszél tetemes részét illetve, ha nincs egy helyiségben a routerrel a TV, akkor itt is lehetnek problémák azért ...
Igen, itt jön képbe az a dolog, hogy amennyiben kellenének a "brutál" 4K/HDR-DV Remux -ok, meg TrueHD Atmos/DTS:X meg a jó WiFi is, akkor külső médialejátszó gigabit -es LAN -al ...
Ugyanakkor ez már nem az a "semmi extra" kategória, amit a kérdező is felvetett ...
-
banderasz77
addikt
válasz
Dragon3000 #86836 üzenetére
Köszi mindenkinek, maradtam a bevált Archer C5-nél.
-
Zsombe
senior tag
válasz
Dragon3000 #86796 üzenetére
iMac-en megvan az 1300-as linksebesség, ezért nem értem a wifi "lassúságot".
-
Zsombe
senior tag
válasz
Dragon3000 #86778 üzenetére
Az iMac 1300Mbps-t tud. És van az a helyzet, hogy nem elég az adott wifi sebesség (pl. gyorsan egy nagyobb psd file-t átküldeni, vagy 20+ résztvevős video meeting és prezentáció).
@Magnat: mobil eszközök sebessége nem zavar, lehet akár csak 100-200Mbps is. Ellenben iMac esetében fontos a minél magasabb sávszélesség wifin, mert erről dolgozom. Kábeles csatlakozás problémásabb, ezért akarok wifin minél többet kihozni.
-
blakey
titán
válasz
Dragon3000 #86778 üzenetére
-
phoenix1989
őstag
válasz
Dragon3000 #86678 üzenetére
és azt hol kell beállitani? vagyis hogy?
-
válasz
Dragon3000 #86617 üzenetére
Köszönöm! Kelleni fog.
-
0utsider
tag
válasz
Dragon3000 #86561 üzenetére
Köszi a választ!
Közben megoldottam.
Mondjuk érdekes volt, hogy ameddig nem frissítettem le a router firmware-ét, addig ha megváltoztattam a felhasználó nevet/jelszót, utánna már semmivel nem engedett be.
Se a régivel sem az újjal. Többször kipróbáltam.Kicsit féltem tőle, hogy ezt az 1-2 órás folyamatot (csatlakozások, AP beállítás) kezdhetem előröl. De szerencsére nem így lett.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Dragon3000 #85559 üzenetére
Tplinknek van közvetlen garancia leado helye vagy annak sincs?
Ajánlott a tplink ax10 vagy ax20? Bár még nincs ax eszközöm gondolom az is kell.Egyébként Voda connect boxnak jobb az 5ghz lefdettsege itthon a házban mint Ac65p volt... Egy baja van hogy min 10 karakter a wifi jelszó szabály és a legkondim nem szereti csak a max 8-at..
-
bigdady
nagyúr
válasz
Dragon3000 #85556 üzenetére
Vodafone UPC. Nyár óta szar volt és mióta “szervizben” van tökéletesen megy a szolgáltatós connect box. Azért az idézőjel mert asusnak közvetlen szervize nincs és vihettem vissza boltba ahol eltelt másfél hónap... Asus nem kell több
-
magyarc
tag
válasz
Dragon3000 #85196 üzenetére
Köszönöm!
-
dkess
őstag
válasz
Dragon3000 #85191 üzenetére
Világos, de ezt a két beállítást ellenőrizheti a biztonság kedvéért mielőtt rámér a közvetlen ONT -ra dugott PC/laptop -ra (így láthatja, hogy közvetlen PC/laptop -ra is ugyanez a sebesség).
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000 #85191 üzenetére
Így van. De azt azért tegyük hozzá, hogy nem mindenkinél feleznek.
-
magyarc
tag
válasz
Dragon3000 #85166 üzenetére
Nálam újra lett indítva.
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000 #83843 üzenetére
Köszönöm Szépen!!!
-
DGery
aktív tag
válasz
Dragon3000 #83758 üzenetére
vagy eleve CAT5?
Sokaknak lapulnak még régi kábelek a fiókjaikban, amit elővesznek és remélik jó lesz.
Én is belefutottam egyszer. Aztán azóta az összes CAT5 (és CAT5e) a kábelhulladék mennyiségét növelte az újrahasznosítóban... -
válasz
Dragon3000 #83752 üzenetére
A gigabit feletti igény otthoni környezetben nagy elenyésző, céges felhasználásnál sem túl gyakori.
-
mackosajt
addikt
válasz
Dragon3000 #83726 üzenetére
Jah, jó hogy írtad.
Nyuves kereső valamiért úgy értelmezte, hogy nekem az is jó lesz.Van valahol egyébként olyasmi oldal, mint a pl telo esetén a gsmarena, ahol teljes specifikációk alapján lehet hasonlítani? Milyen proci, mennyi RAM, mikori kiadás stb.
Most lenne jó, ha lenne tapasztalat pl a C80-rol.
Illetve melyik lehet újabb? Bocsi a kérdések miatt, de már el is vagyok késve a dolgomban megint.
-
Soma01
veterán
válasz
Dragon3000 #83067 üzenetére
Mondjuk lehet nem a szolgáltató a hibás most sem. A jelenlegi Tp-link C9 se nagyon örülhet az említett terhelésnek. Szóval a jelenlegi szolgáltatót is ki kellene próbálni egy olyan routerrel, ami elbír ennyi klienssel. Mondjuk nem írta, hogy mi a gond konkrétan. De ez is lehet a baj.
Amit eddig írtam, hogy VLAN szolgáltató, az WLAN akart volna lenni. Bocs. -
Soma01
veterán
válasz
Dragon3000 #83064 üzenetére
"20 eszköz lenne rajta wifi-n, és még kb ennyi kábelen" - eddig 40
"és van még kb. ennyi kliens" - tehát újabb 20 vagy 40
Így már 80 (vagy 60). Ez szerinten sok lesz a mobilnetnek YouTube nélkül is. Úgy értem, sok a kapcsolati szál. Nem tudom, hogy ott milyen a mobilnet, de a sávszélesség simán lehet 200 Mbps. Szóval netezni elég az annyi emberek. De a sok aktív kapcsolatot nem fogja szeretni. El fogja dobni, fel se épül. Tehát egyeseknek néha nem lesz kapcsolata, mert nem jut neki szál. A sávszélesség korlátozás segíthet valamit ezen.
Kellene még egy szolgáltató ami vezetékes vagy minőségi VLAN. -
Stanley-B.
őstag
válasz
Dragon3000 #82905 üzenetére
-
-szabi-
addikt
válasz
Dragon3000 #82782 üzenetére
Hi
Félreérthetően fogalmaztam, nekem nem ilyen routerem van. Pár hete akciósan vettem egy C6-ost.
Ez azért érdekel mert rokonomnak kellene valami erősebb a jelenleginél és ezt néztem ki központi routernek.
Micimacko-nál merült fel a wan sebesség gond.
üdv -
SpaceJam
aktív tag
válasz
Dragon3000 #82622 üzenetére
Igen, Csepelen valóban megtaláltam én is 27 ezres áron az ASUS AC65P-t. Így viszont egyből kettőt veszek, és a sajáton az OpenWRT-s műtétet is el fogom végezni, amennyiben ajánlott. Itt is több szintet kell átvinnie - igaz, eddig erre a DIGI gyárija is képes volt (a legtávolabbi ponton éppen csak). De mindenképpen továbblépés lesz még gyári firmware-rel is a cucc.
-
Rick4
félisten
válasz
Dragon3000 #82549 üzenetére
Namost ha egy router gyorsabb, akkor 1-2 fal mögött is gyorsabb, meg 5-6 fal mögött is. A saját 1-2 falamról beszéltem, meg a topicokban olvasható kérdések között fellelhető 5-6 falas kérdésekről. Te ezt a kettőt csodák csodájára egyszerűen összemostad, annak ellenére, hogy nyilvánvaló, 1 fal mögött is, meg 5-6 fal mögött is gyorsabb lesza két ezsköz közül az egyik. A Két routernek ilyen szinten semmi köze egymáshoz, az egyik gyors 1-2 fal mögött, és rendben működik 5-6 fal mögött, a másik nem annyira gyors 1-2 fal mögött, és már réges-rég nem működik 5-6 fallal arrébb.. .
Akkor leszel szives xiaomi routeres csoportokban olvasgatni, ha már statisztikát keresel, megpróbálj meg az asushoz hasonló hibaarányt felállítani. Nehéz lesz, mert egy xiaominál a meghibásodás egyedi eset. Nem én állítom, olvass bele a csoportokba. Részemről ennyi, kérlek ne is válaszolj, értelmetlen, amíg szándékosan (vagy véletlenül) félreértelmezel, félremagyarázol dolgokat. Ha pedig minden úgy működik, hogy az eddigekből tényleg csak ennyit értettél meg, felesleges beszélgetnünk, a tények mindenki számára leellenőrizhetőek.
-
Rick4
félisten
válasz
Dragon3000 #82514 üzenetére
Mutatsz nekem olyan weboldalt, ahol ez a hibaarány látható? Nekem elég a router topicja is, meg a saját tapasztalatom is, pont az a lényeg ebben a kis mintában, hogy egyik sem user error, hanem a router foschta össze magát. Minden más garis javításos sztori, amit a nagymuter, nagyfater intézett, simán lehet elállításból származó ügy, én az ilyen mendemondákkal nem foglalkozom, nekem elég az, hogy olvastam jópár hasonló esetet, és az enyémet se tudta feltámasztani az asus márkaszerviz, tehát nem csak valami apróság volt.
Lépjünk is túl ezen, a topicokban ott vannak a megtörtént esetek, mindenki eldönti, hogy ő akart-e a következő ilyen sztori lenni vagy sem. Aki Asus routerben gondolkodik, az figyeljen nagyon a gari meglétére, Xiaomi esetén az elmúlt pár év tapasztalatai ealapján a garijegy csak egy papír lenne a sok közül, én nem tudok meghibásodott eszközről, de zte biztosan tudsz ugyanolyna arányban, mint egy Asus routeres csoportból, gondolom linkelni sem lesz nehéz, ha számokat mertél írni.
És akkor hogy legyen még konkrétabb is:
Az egyik barátom egy számtech céget vezet, önkormányzatokat, iskolákat, egyetemeket vállalkozásokat szolgálnak ki számítástechnikai hálózatépítés, hibaelhárítás, fejlesztés terén, egy kapcsolt nagyker is van már mellettük, annyi a beszerzés. Kérdeztem őt is Asus router ügyben, azt mondta, ők nem érnek arra rá, hogy asus routert helyezzenek üzembe, majd napok- hetek múlva ismét kimenjenek, kicseréljék, és a garis dolgait intézzék, egyszerűen kizárt, hogy bent legyen a listában asus router, régen rengeteget szívtak velük, meg úgy általában asus eszközökkel is. Nem hittem neki.
Amúgy ha már mindig ezt az alma- körte hasonlatot hozzátok elő, mutatsz nekem ax AX3600-zal azonos képességű, itthon érvényesíthető garis routert 27 ezres alatt?Konkrétan nem érted még mindig, hogy a jelerősség nem a router mellett állva fontos, hanem 5-6 fallal arrébb? Ahol az egyik router már nem ad jelet, ott a másik még 80 mbit-tel tolja. Nekem ennyi elég. De ezt leírtam az előbb is, azóta nem változott semmi, ezek szerint abból se értettél meg semmit, parttalan vita ez, amikor a routerek topicjai tele vannak azzal, hogy 1 emelettel, meg 4 falla arrébb milyen a jelszint, meg a sebesség.
-
Rick4
félisten
válasz
Dragon3000 #82512 üzenetére
Mennyiből volt összesen pár ember? 100-ből 10? Hogy te miért korlátozod le a fórumra a hibás routerrel rendelkezőket, azt nem tudom, de nem is érdekel, ha hiszed, ha nem, vannak akik nem fórumoznak, mégis volt asus routerül, és javíttatniuk kellett.. Engedd meg, hogy én őket is bele akarjam számolni. Köszmár.
De ha nem lépünk túl a fórum keretein (mert a nyitott gondolkodásnak ugye ez a lényege) végülis csak marad itt is jb 10% hibaarány. A többiek, tp-link, tenda, xiaomi, dlink, stb stb is itt tartanak? Dehogy, ott töredéde a hibás készülék.
Na ebből kell a konklúziót levonni, amit én írtam, az az egésznek csak egy kis szeletkéje.Nincs alma meg körte, 27 ezer forintos routert a 27 ezer forintos routerrel hasonlítottam. Lehet, hogy válaszoltam, már nem tudom, te voltál-e, de gondolom magad is sejted, hogy ahol eddig nem volt már jel, most van, ahol eddig 10Mbit volt a sebesség, ott most 80.
A linksebesség, és közvetlenül a router mellett mérhető +50% csak egy mérőszám a sokból, ha azon a ponton használnék vezeték nélküli eszközöket, egy 8 ezer forintos router is elég lett volna, de pont úgy, mint mások, néha falak, háztartási berendezések és mások is árnyékolnak. Erre való egy jó router.
Ez nekem elég, nyilván a kérdésből sejtem, hogy neked ez se jó. -
DannyL81
tag
válasz
Dragon3000 #82442 üzenetére
Így!
Olvas, értelmez.
-
DannyL81
tag
válasz
Dragon3000 #82435 üzenetére
Automatikus (DHCP) van beállítva.
-
NORBl
aktív tag
válasz
Dragon3000 #82270 üzenetére
Ez nekem sokat nem mond.
A wifi beállítás között állítsam 1-11 közé a csatornát, és akkor úgy meg fogja találni az okos eszközöm a jelet? Telekom router sugároz 2.4 / 5 ghz n, ebből kifolyólag nem lehet valami csatlakozási probléma?
-
rostiron
őstag
válasz
Dragon3000 #81767 üzenetére
Három féle van náluk a honlap szerint [link] , de ezt a választ kaptam tőlük. " Webáruházunkban a legújabb verziószámmal kerülnek forgalomba az említett
eszközök." Nem lettem okosabb. -
Kevex
csendes tag
válasz
Dragon3000 #81737 üzenetére
Ki van kapcsolva.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #81609 üzenetére
és lehet ott sem a router volt a hibás, sőt lehet az elsőnél sem
nálam volt már AC57U ami tökéletesen ment és most van AC1200GU az is betonstabil
AC65P is jó mióta az új telefon van
550-620megabitek között mérek -
seger
addikt
válasz
Dragon3000 #81106 üzenetére
Benne vagyok a 3 munkanapba. 28-án vettem. Holnap viszem vissza....
-
seger
addikt
válasz
Dragon3000 #81139 üzenetére
Igen. De azt nem értem, hogy nézem az infókat. 40MHz és most 65Mbps a hálózati csazlakozás...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Dragon3000 #81128 üzenetére
Az elég gyász, mondjuk én csak elméletről tudok nyilatkozni, mert a TV-n legfeljebb a beépített Youtube és Prime video klienst használom, minden másra ott a Kodi, vagy az Apple TV 4k. Ezek meg nem szoktak akadozni.
-
daeyvd44
tag
válasz
Dragon3000 #81130 üzenetére
Nálam a gigszer valahol a Wifi és a TV környékén lesz. Vagy a Plex-el. Mert a MiniPC (Intel NUC 8i3BEH) kábelesen kapcsolódik a hálózatra a sebesség pedig 900/800 környékén stagnál állandóan. 3. napja mérem random időközönként/napszakonként de még egyszer se tapasztaltam jelentős sebesség csökkenést.
Tegnap kipróbáltam egyébként a MiBox S-el a lakás legtávolabbi pontján és a sebesség 5GHz-en alig érte el a 80mbps letöltést. Kábelen már jött egyébként 300 körül, de a 4K Plex lejátszás még ígyis megakadt.
Plusz a laptopomon jön 400mbps de ezen is megakad a 4K, igaz az nem is 4K-s kijelzővel rendelkezik. De egyik pillanatban mértem 400-at, rögtön utána meg csak 300-at.
Ha az új router se fog változtatni a helyzeten akkor megnézem az Emby-t a Plex helyett. Nem tartom azt se kizártnak, hogy a probléma a Plex-el lesz. -
norba69
senior tag
válasz
Dragon3000 #81130 üzenetére
Mostanra szerintem nemhogy az occsó laptopoknál, de a tv-knél is el kéne felejteni a gyártóknak a 100-as vezetéskes kapcsolatot. Sajnos nem így van, és ameddig nem lesz rá vásárlói igény, addig így is marad.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kimaradt, hogy a kép és hang együtt 100Mbps alatti 4k filmekkel előfordul, ha közel kerülnek ehhez az értékhez. Sőt nálam is volt, olyan, hogy nas és gép között kellett kábelt cserélni, mert csak 100Mbittel ment és több 4k filmem is akadt a lejátszóval.
-
daeyvd44
tag
válasz
Na ezt szerdán letesztelem
Nem kizárt, hogy OpenWRT-t is felrakok rá ha elsőre nem sikerül és megnézem majd úgy is.
Padavan-t egyébként nem lehet felvarázsolni rá valahogy?
-
seger
addikt
válasz
Dragon3000 #81106 üzenetére
Már mindegy...
-
válasz
Dragon3000 #81103 üzenetére
Na jó, de ö 300 mbitet akar a 2,4-es hálózaton. Pedig a router tudná is. Azt nem tudni, hogy a kliens mit szól hozzá..
-
seger
addikt
válasz
Dragon3000 #81103 üzenetére
Mert nem online rendeltem
-
tunkiih
őstag
válasz
Dragon3000 #80659 üzenetére
Nem értem akkor egyenlőre, hol a hiba..
Tegnapi állapot:
Bridge mode utani allapot:
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Dragon3000 #80545 üzenetére
Azt nem tudom megoldani sajnos.
-
mrmft
senior tag
válasz
Dragon3000 #80485 üzenetére
Ok, latom.
-
Ébri
senior tag
válasz
Dragon3000 #80476 üzenetére
Manualban nem találtam, biztos bénán kerestem, de WAN MAC címet meg tudok adni Asus progiban is, ugye? Tehát hogy ne a router eredeti MAC-jával mutatkozzon be ISP-nek, hanem azzal, amit megadok.
-
mrmft
senior tag
válasz
Az AiProtectionban - szuloi felugyelet - idobeni utemezes alatt lehet, kliensenkent megadni, hogy mikor ferhet hozza az azdott kliens az internethez. Vezetekes es vezetek nelkuli eszkozokon is ugyanugy beallithato. Lehet rosszul fogalmaztam az elozoben, en ezt anno nem lattam az AC65P-ben. Nem az idozitett WiFi ki-bekapcsolasrol volt szo, hanem a szuloi felugyeletrol.
@80481
Kliens fuggo, nalam az AX-es router sokat lenditett az AC-s klienseken is, es 5GHz N kliensen is. 2,4GHz-et nem hasznalok, arrol nyilatkozni nem tudok. Ha AC66U B1 arban gondolokodsz inkabb tennek hozza es AX56U-t vennek. Te sem hasznalsz sok klienst ahogy leirtad, igy boven eleg. -
Ébri
senior tag
válasz
Köszi! Asus honlapon úgy látom összekeverték a cm-t a mm-el, legalábbis remélem nem 156 centi magas. Úgy látom polcba nem fog beférni. Antennái csak felfelé meredezhetnek? Háttér: nappaliátrendezés esetén számítok némi vitára.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Dragon3000 #80323 üzenetére
Köszi a segítségetek! Aquaban latok külön v1 és v2 verziót. Akkor a v1 lesz és teszek ra Padavant. Az ac1200gu meg 3-5 ezerrel kb. drágább, amit nem is ertek. Amúgy idorendben melyik volt hamarabb? Wiki szerint az ac1200gu 2016os release, az ac57u v1 meg 2018. Itt mégis úgy látom a fórumban, hogy az ac1200gu t az ac57u v1 opcionális utódjaként ajanlgatjak.
Az ac65p t is megvennem, de szoftveresen nem győzött meg, se cfw, így kilove. -
LiteCross91
aktív tag
válasz
Dragon3000 #80309 üzenetére
Az AC57U V2 már nem ajánlott? Gyengébb a hardver vagy mi a gond vele?
-
válasz
Dragon3000 #80039 üzenetére
Az jó akkor, de egy ideig itt sem volt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Dragon3000 #80005 üzenetére
Ja, ez így van.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Dragon3000 #79957 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek.
Azért jobb a konzolvilág, mert az van itt Debrecenben is, és megúsznám a postaköltséget.Még egy kérdés. Miért jobb a V1-es mint a V2-es?
-
válasz
Dragon3000 #79870 üzenetére
Nem, pont az lenne a rossz döntés.
A másik helyre kb. az AC-66u lenne a minimum, de ott az üzembiztonság kevésbé létfontosságú, mint itthon.
A 87-es már öt éves, tehát számottevően nagyobb a hiba lehetősége, mint egy új eszköz esetén, arról nem is beszélve, hogy itthon azért jóval érezhetőbben tudjuk kihasználni egy új eszköz modernebb szolgáltatásait -- különösen hosszú távon.
Tehát ha már komolyabb összeget adunk ki, akkor logikus azt az itthoni, mindenkori drágább routerbe fektetni.
MaCS
-
válasz
Dragon3000 #79865 üzenetére
A 87-esre máshol lenne szükség, és ésszerű itthonra tenni egy újat, mint a másodlagos helyre, ahová a 87-es kerülne.
MaCS
-
tvamos
nagyúr
válasz
Dragon3000 #79638 üzenetére
Oke. Akkor az olcsobb lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Dragon3000 #79636 üzenetére
Akkor valaszthatom az olcsobbat. Igaz?
De semmi kulonbseg nincs? Akkor miert mas a szama, ha ugyan az?
En ennyit latok:
ASUS RT-AC65P: 450 + 1300 Mbps
ASUS RT-AC85P: 600 + 1733 Mbps -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Dragon3000 #79438 üzenetére
Ja értem mire céloztál, de ott nyilván puding próbája az evés lesz. Nyilván nem lehet előre megmondani, hogy miképp szuperál, így erre nem is vártam olyan választ, hogy tuti10000%hogyittműködik.
Csak annyi érdekelt, hogy általánosan azzal a termékkel nem sok gond van-e. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Dragon3000 #79328 üzenetére
Mindenképpen online lesz, mert errefelé nincs is a boltokban ilyen, de 38-ért hoznak
Inkább megrendelem 25-ért.
Reméljük nem gyépés visszavittjét kapom -
fjudors
aktív tag
válasz
Dragon3000 #79234 üzenetére
hát ja.
csepel dettó.a kertvárosi részen optika,a belső részen, ahol földgömbbel van ott ma 25-öt bír a réz..ha van iptv, akkor max 10-es net döcög..
pár évig harcokkal velük, évekig elfogadható volt két vonallal, de aztán jött egy okos szerelő, aki önkényesen megszüntette az egyik vonalat.-onnan indult a Harc, meg a kötbérek, hónapokig ingyen volt.csak egy kicsit alkalmatlan volt napi használatra.fel is lett mondva.a digi elviekben tizen éve benn van a házba, de adminisztrációs okok miatt nem létezik a rendszerében, és nem hajlandóak kötni..itt a doboz, be van húzva a kábel, de mivel nem fért be a címmezőbe a teljes cím, így szerintük ebben a házban nem szolgáltatnak..
marad a upc, koaxon. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #79232 üzenetére
Hú az komoly
Szüleim Eger melletti kis faluban vannak, UPC ED3.0 van évek óta meg Telekom ADSL
de a környező összes szomszéd faluban már ADSL game over és ott a Telekom FTTH
gyerekkori haverom magánvállalkozóként jár optikát bekötni minden szomszéd faluba teszi át az ADSL előfizetőket optikára
összes Heves megyei falu optikázva van Eger körül meg Gyöngyös felé is, ami meg még nincs az idén lesz vélhetőenmindenhol lesz 500-1000 megás net
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #79213 üzenetére
Hamarosan 1000-es net lesz... Nagy csalódás lesz ha a router a tizedét nem bírja majd torrentezve mivel nem arra való.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Dragon3000 #79211 üzenetére
Neki mindenre ez a válasza, meg a qbit tori....Nem hatja meg a kérdés tartalma.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged